Zeges A1 en C1, Dijks naar ziekenhuis

SP, 09-04-2011 om 13:07, 4795 views, Ajax Showtime |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Zaterdag kwamen de jeugdteams van Ajax in actie. Alle teams uit de bovenbouw wisten te winnen. De A1 en C1 haalden flink uit. Een uitgebreid overzicht: Ajax A1 won met 1-6 bij Vitesse/AGOVV A1. Het duel lag bij een 1-3 stand 20 minuten stil vanwege een blessure bij Ajacied Mitchell Dijks. Dijks kreeg een schop tegen zijn hoofd en kon zijn daarna zijn benen niet meer goed bewegen. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd voor verder onderzoek.

Ouasim Bouy scoorde tweemaal voor het hoogste jeugdelftal. Stefano Denswil, Ricardo Kip, Tom Boere en Rowendy Schoop scoorden eenmaal.

Opstelling Ajax A1:
Warner Hahn; Ruben Ligeon, Fabian Sporkslede, Stefano Denswil, Mitchell Dijks (Xandro Schenk); Joeri de Kamps (Donny van der Wal), Ricardo Kip, Ouasim Bouy; Lesley de Sa, Tom Boere (Rowendy Schoop), Terell Ondaan.

Ajax A2 boekte een belangrijke zege bij FC Zwolle A1. Het werd 2-3. Ajax A2 begon prima aan de wedstrijd en kwam verdiend op 0-1 via Yener Arica. Ondanks dat Ajax sterker was, kwam de thuisploeg voor rus gelijk. Na rust kwam Zwolle op een 2-1 voorsprong, maar Yener Arica zorgde voor de 2-2. De winnende 2-3 kwam van Davi Lizardo. Volgende week speelt Ajax A2 thuis tegen mede-koploper Willem II A1.

Opstelling Ajax A2:
Stan Berrevoets; Sven Nieuwpoort, Iljaas Rodjan, Mike Busse, Jamie Lawrence (Moushine El Yaacoubi); Glenn van Zoolingen, Yener Arica, Tobias Kistemaker (Khaled Salim); Djarno Hofland, Cerilio Cijntje, Davi Lizardo.

Ajax B1 heeft het competitieduel met FC Groningen B1 met 3-0 gewonnen. Bij rust stonden de Amsterdammers met 2-0 voor. Voor rust maakte Jordi Bitter alweer zijn 17de treffer van het seizoen. Danzell Gravenberch wist ook het net te vinden in het eerste bedrijf. Na rust tekende invaller Darren Rosheuvel met een vrije trap voor de derde goal.

Door de ruime overwinning blijft Ajax B1 in het spoor van Feyenoord B1, dat twee punten voorsprong heeft en tevens een wedstrijd minder speelde.

Opstelling Ajax B1:
Peter Leeuwenburgh; Ralph Owusu, Nelinho Cleonise (Joey Papamelodias), Tom Noordhoff, Stefan Marinkovic; Emran Barakzai, Abdel El Hasnaoui (Derwin Martina), Miguel Pijpker (Darren Rosheuvel); Danzell Gravenberch, Jordi Bitter (Djavan Anderson), Sheraldo Becker (Denzel James).

Ajax B2 won op de Toekomst met 4-2 van FC Zwolle B1. Op aangeven van Denzel James opende Elton Armah de score. De 2-0 kwam van Denzel James na een assist van Queensy Menig. Na deze goal kwam FC Zwolle B1 knap terug tot 2-2, maar uiteindelijk was het Ajax B2 wat aan het langste eind trok. Serhat Cakmak (vrije trap) en Queensy Menig (individuele actie) schoten de Amsterdammers naar de zege. Tegenvaller was het uitvallen van Sheraldo Becker met een blessure.

Opstelling Ajax B2:
Xavier Mous; Gavier Eustatius (50. Django Warmerdam), Terry Lartey Sanniez, Shaquill Sno, Kenny Tete; Djavan Anderson, Dylan Nieuwenhuijs, Serhat Cakmak; Elton Armah, Queensy Menig, Denzel James (65. Sheraldo Becker/75. Miguel Pijpker).

Ajax C1 blijft in de race om de titel. In Zwolle werd de plaatselijke FC overtuigend met 1-8 verslagen. Zakaria El Azzouzi en Riley Woerdings scoorde twee keer. Jordy Bruijn, Pelle Clement, Sten Admiraal en Alen Custovic scoorden eenmaal. Kevin Sanchez Gomez maakte na 7 maanden blessureleed zijn rentree. Koploper SC Heerenveen C1 won ook, waardoor het verschil tussen Heerenveen en Ajax 1 punt bedraagt.

Opstelling Ajax C1:
Mussi Durcan; Leeroy Owusu, Bas Quist, Jairo Riedewald, Jari Verburg; Melvin de Groot (Kevin Sanchez Gomez), Jordy Bruijn, Sten Admiraal (Alen Custovic); Pelle Clement, Sem Witteveen (Zakaria El Azzouzi), Riley Woerdings.

Ajax C2 won thuis met 4-1 van NEC C2. Topscorer Abdelhak Nouri scoorde twee keer.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Tinseltown
Het gaat goed met Mitchell, het was allemaal heel heftig,maar viel uiteindelijk erg mee. In het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem werd geconstateerd dat de aanhechting spier in zijn nek gekneusd of verrekt was. Heel raar dat hij bleef liggen,normaal staat die bikkel gewoon op. Uiteindelijk is hij lopend het ziekenhuis uit gegaan en zat alweer bij de wedstrijd van as zaterdag tegen PSV. Ouders willen iedereen bedanken voor de spontane acties en ouders bedanken met name Merel dat zij geen enkel risico wilde lopen en direkt een ambulance liet komen.
0 0
leon87
drukte in het strapschopgebied iedereen wilde de bal , dijks werd liggend geraakt aan zijn hoofd en vitesse maakte 1-3, na 35 minuten weer verder en dankzij een geweldig spelende kip werd het 1-6 ( 0-2 kip hard schot van ruim 20 meter met veel effect de bovenhoek in )
0 0
jaspervoetbal
Dijks is twee meter lang en nog een schop tegen zijn kop aan krijgen :O
0 0
SP
Wellicht lag hij op de grond en kreeg hij per ongeluk een schop tegen zijn hoofd.
0 0
jaspervoetbal
Kan ook he :P (ging om het idee) Maar 40 minuten heeft het spel stilgelegen dus was wel heel erg serieus :O
0 0
marcoocoo
A1=toekomst
0 0
gras
Fuck, dat klinkt rete-slecht wat Dijks betreft. Hopelijk valt het mee.

Over Pronk: dat is een voorbeeld van een trainer die erg veel nadruk plaatst op teamtactiek en speldiscipline. Een beetje zoals van Gaal en ADriaanse hun teams coachen. En wat dus haaks staat op het idee in het rapport, namelijk dat de ontwikkeling van het individu voorop moet staan, en dat het presteren van het team secundair is.

Op zich erg begrijpelijk dat ze niet met hem weglopen als er een nieuwe opzet komt, maar je hoort ook wel geluiden dat sommigen hem juist goed vinden met die tactiek. Maar het gaat natuurlijk niet om kampioenen maken, maar om een paar topspelers af te leveren. Misschien zou Pronk een goeie zijn voor Jong Ajax. Daar moeten de spelers individueel toch wel de grootste ontwikkeling hebben doorgemaakt, en moeten ze gedrild worden in tactiek.
0 0
ajaciedgrunn
weet iemand hoe het is met Mitchell Dijks? Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht vanaf Papendal tijdens Vitesse-Ajax a1.
0 0
Monster09
Nou de jeugd loopt anders toch echt overal voorop in Nederland, en als je alleen al de A1 van ajax bekijkt dan weet je genoeg, zitten echte toppers tussen, naja tussen echt groot aantal ervan. Johan zeurt er wel zo over maar of het echt zo is... Het 1ste is alleen drama +s, als je kijkt naar onze voorhoeden word ik daar neit vrolijk van
0 0
Michieltjuhhh
Ik kan natuurlijk niet oordelen over Robin Pronk als buitenstaander maar qua resultaten doet hij het toch wel goed. Cruijff en degene die meegewerkt hebben aan het rapport zullen wel zo hun redenen hebben maar toch. Vorig jaar presteerde hij uitstekend met de B1 en ook dit jaar met een mindere lichting als die van vorig jaar doet hij het gewoon goed.
0 0
Jons
SP, of iemand anders. Hoe speelt Marinkovic in de B1? Past die zich snel aan, en zou hij een potentiële Ajax 1 speler zijn? Ben ik wel benieuwd naar.
0 0
Junisderdester
Nu het eerste nog
0 0