Van den Boog: 'De tijden zijn veranderd'

komdeurtje, 01-02-2011 om 16:36, 8283 views, Ajax.nl | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.
Tijdens de afgelopen transferperiode verkocht Ajax Urby Emanuelson en Luis Suarez. Van Jong Ajax vonden Marvin Zeegelaar, Darko Bodul, Rik Schouw en Timothy van der Meulen elders onderdak. Trainer Frank de Boer had graag een versterking gehad, maar onderhandelingen met andere clubs liepen op niets uit. Een terugblik op de transferperiode met algemeen directeur Rik van den Boog. Hoe kijkt u terug op de afgelopen transferperiode?

,,Met gemengde gevoelens. Dat Urby naar AC Milan kon vond ik geweldig voor hem. Hij is vanaf zijn 8e Ajacied en heeft dus tweederde van zijn leven bij Ajax doorgebracht. Je kunt hem met recht een ‘kind van de club’ noemen. Voor onze naam is het ook goed dat hij bij AC Milan terechtkomt. Maar sportief gezien hadden we hem er liever bijgehouden.”

Datzelfde geldt voor Luis Suarez.

,,Klopt. Al hebben we in de onderhandelingen met Liverpool een paar keer het punt bereikt dat het af zou ketsen en dat Luis gewoon bij Ajax zou blijven. Liverpool heeft lang aan bedragen vastgehouden die ver onder de 20 miljoen euro lagen en het was voor ons absoluut niet aan de orde hem voor zo’n bedrag te laten gaan. Uiteindelijk zijn we er uit gekomen, waardoor Luis nu in de Premier League gaat spelen.”

Ajax wilde zich mede daarom versterken.

,,Ja, al moet ik er gelijk bij zeggen dat we niet hebben gezocht naar de opvolger van Luis. Die bestaat namelijk niet, want Luis is uniek in zijn soort. We hebben afgelopen zomer op een eventueel vertrek van hem ingespeeld door Mounir El Hamdaoui te kopen. Mounir is net als Luis een veel scorende aanvaller met enorm veel creativiteit. We zochten de afgelopen dagen nog een aanvaller erbij omdat we vinden dat we wat ruimer in de spelers moeten zitten. Nu moeten we wachten tot de zomerperiode om ons te kunnen versterken.”

Zondag bij NAC Breda - Ajax heb je tegen meerdere media gezegd dat het geen ramp is als er geen nieuwe speler zou komen. Zie je dat nu anders?

,,Nee, al had ik toen nog wel de goede hoop dat Bas Dost of Dries Mertens naar Ajax zou komen.”

Er is veel over de onderhandelingen, met name tussen Ajax en sc Heerenveen over Dost, gezegd en geschreven. Hoe heeft u het beleefd?

,,Vrijdag was duidelijk dat we de vraagprijs te hoog vonden. Dat is in het weekend niet anders geworden. Maandag kwam er nog een miljoen bovenop, waardoor het helemaal kansloos werd. Bas verloor vervolgens de zaak die hij had aangespannen tegen zijn werkgever. Ik heb om een uur of acht ’s avonds nog contact met Heerenveen gehad en toen bleek dat de afstand onoverbrugbaar bleek. Ik had het niet kunnen verantwoorden naar de achterban als ik zoveel geld voor Bas had moeten betalen. Dat ze in het laatste uur voordat de markt sloot nog met bijna twee miljoen zakten vond ik heel merkwaardig, zeker na ons gesprek eerder op de avond. Maar uiteindelijk was het verschil nog steeds bijna een miljoen. Je kunt mij niet aan mijn verstand brengen dat een speler die deze zomer iets meer dan 3 miljoen euro heeft gekost, vervolgens een half jaar bankzitter is en kennelijk niet goed met de trainer kan opschieten, een half jaar later het dubbele waard is.”

De indruk leeft dat Ajax rijk is na de transfer van Suarez.

,,We hebben er een mooi bedrag voor gekregen, maar kijk eens waar we vandaan komen! Vorig jaar sloten we af met bijna 23 miljoen verlies. De tijden zijn veranderd. Als ik het gekscherend over de Ajax-factor heb, bedoel ik dat clubs opeens meer geld gaan vragen als wij ons melden voor een speler. En in dit geval was duidelijk sprake van die Ajax-factor.”

De speler is de dupe.

,,Ja, maar ik denk ook beide clubs. Deze zaak kent geen winnaars. Ik heb veel respect voor de manier hoe Bas Dost met deze dag is omgegaan. Na een zware zitting in Zeist is hij urenlang met onze clubarts op pad geweest voor een uitgebreide medische keuring op verschillende locaties. We wilden niets aan het toeval overlaten, want stel je voor dat we er ’s avonds wel uit waren gekomen, dan was er geen tijd meer geweest voor een keuring. Die jongen heeft een bizarre dag achter de rug. Ik wil ook de rol van zijn zaakwaarnemer Rob Jansen benoemen. Rob is tot op het laatste moment zeer actief geweest en heeft er alles aan gedaan om ‘zijn’ speler bij de club te krijgen waar hij wilde spelen. Tevergeefs.”

Wat nu?

,,Nu maken we het seizoen af met de huidige groep. Ook zonder Luis Suarez en Urby Emanuelson blijft Ajax strijden op drie fronten: de competitie, de UEFA Europa League en de KNVB Beker. En in de zomer gaan we kijken of en hoe we ons kunnen versterken.”  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rinky
Eigenlijk kan ik niets meer dan respect hebben voor de houding van Van den Boog en Ajax.
Jarenlang werd er maar met geld gegooid voor middelmatige spelers, spelers die achteraf niet eens nodig bleken te zijn of door andere redenen nooit aan bod gekomen zijn.
2 jaar geleden had Ajax die laatste 2 miljoen voor Dost zonder meer op tafel gelegd, als er maar gekocht werd.
Deze tijd is nu voorbij.

En of we kampioen kunnen worden? Als we met 0-3 bij NAC winnen (al was het niet groots) moeten we toch de rest van het seizoen ook goede resultaten kunnen behalen?
Zowel PSV en Twente wisten daar niet te winnen......
0 0
davids4life
ben het helemaal met je eens rick heeft naar goede vertrouwen gehandeld

nog steeds is de deal tussen groningen,heerenveen,utrecht,az,twente en pisvee van kracht komt ajax vraag het dubbel of ze betallen of lopen weg en dat is precies wat heerenveen speelt heerenveen is geen goede onderhandelaar ook de gentleman agrement tussen toen vonk en ajax en heerenveen om kosteloos terug te keren naar heerenveen was vanuit ajax standpunt netjes maar die viezerikken in heerenveen hebben geen gentleman agrement het zijn vieze slangen
0 0
JeRooney
Jongens we kunnen allemaal lopen zeiken op vd Boog maar als je het verhaal goed leest heeft hij compleet gelijk, de zogenaamde Ajax-factor wordt door clubs gebruikt wat echt onredelijk is, een PiSVee haalt Ambrabat op bij VVV voor 1 miljoen, bij Ajax had VVV gewoon 3 gevraagd, bij wijze van spreken.

Heerenveen heeft zich echt belachelijk gemaakt en is niet meer die warme club wat iedereen van ze dacht. Wij zullen gewoon in de zomer terugkomen voor 3,5 miljoen en dan wordt dat geaccepteerd. Mertens zal ook geen 10 miljoen kosten zoals Simon Zwartkruis zei wat Utrecht vroeg. Tevens zullen wij GvdW wel verkopen en eventueel Stekelenburg. Ligt eraan of United De Gea, Neuer of Stekelenburg haalt, ziet ernaar uit dat Stekelenburg het wordt vanwege de ervaring en EvdS daar ook een vinger in de pap heeft. Vertonghen staat ook al geruime tijd in de belangstelling en als City van de zomer terugkomt zal hij niet te houden zijn vanwege het geld wat City ruim uitgeeft. Als El Hamdaoui nog steeds zijn draai in Amsterdam niet kan vinden zal hij ook vertrekken. Met het grote geld wat binnen zal komen wordt er gericht ingekocht en de Technische staf samen met het bestuur weet precies welke spelers Ajax zullen verlaten en hebben nu 4 maanden om op die posities versterkingen in Nederland te zoeken en als die er niet zijn over de grens.

Ik zal hier een kleine opsomming geven wat ik denk dat er gaat gebeuren van de zomer, Suarez meegerekend;

Suarez : 26.5 miljoen (Liverpool)
Vertonghen : 17.5 miljoen (Manchester City)
vd Wiel : 15 miljoen (Barcelona)
Stekelenburg : 15 miljoen (Manchester United)
El Hamdaoui : 12 miljoen (Subtop buitenland)

Deze bedragen opgeteld is 86 miljoen en daar kan zeker 50 van geïnvesteerd worden, afhankelijk of we CL halen natuurlijk, dan kan er meer geïnvesteerd worden.

Ik zal hier meteen in mijn ogen de gewenste versterkingen opnoemen ipv de vertrokken spelers.

Suarez > Mertens (7 miljoen)
Vertonghen > Chivu (4 miljoen)
vd Wiel > Buitenland scouten (5 miljoen)
Stekelenburg > Tyton (2 miljoen) uitvechten met vermeer voor 1ste keeper.
El Hamdaoui > Dost (3,5 miljoen)

Er is dan ongeveer 21.5 miljoen uitgegeven en is er nog flink wat te besteden aan een goede linksback en een fatsoenlijke middenvelder erbij te halen die gescout moeten worden. Tevens zou ik talenten als Propper en Nuytinck zeker binnenhalen.

Opstelling volgend jaar;

--------------------Tyton/Vermeer--------------------
--------------Alderweireld-----Chivu-----------------
--??--------------------------------------------------??--
----------------de Zeeuw-----??-----------------------
------------------------Eriksen--------------------------
--Sully/Verhoek-------------------------Mertens--
---------------------------Dost----------------------------

Bank/Breedte ; Tyton/Vermeer, Blind, Enoh, Propper, de Jong, Ebicillio, Castillion, Sully/Verhoek

Ik ben niet erg koopgraag normaal maar er staan er zoveel in de belangstelling dat het niet meer te houden is op een gegeven moment. Iedereen zal wel zeuren dat er dan bijna geen eigen jeugd speelt en absoluut niet kan. Maar geven jullie mij eens aan welke jeugdspeler nu hetzelfde niveau of beter is dan diegene in mijn basiselftal? Ik kan ze niet vinden maar zie wel de potentie in die jongens dat ze minstens net zo goed kunnen worden. Laat ze dan maar lekker ontwikkelen onder de vleugels van de basiskrachten.
0 0
Andries
Er zit één ' maar ' aan dit verhaal hoewel ik je stukje bewonder! Veel zal afhankelijk zijn van de komende maanden en ik durf het bijna als cruciaal te bestempelen dat we 1e of 2e worden.

Worden we derde dan is het einde verhaal met deze selectie. Dan komt er een leegloop zoals jij deze schetst. Weten we ons opnieuw te verzekeren van een CL plaats dan is er opeens veel meer mogelijk. Spelers als Vertonghen en El Hamdaoui zie ik dan blijven. Op de transfermarkt gaan er opeens veel meer deuren open bij zaakwaarnemers als Ajax CL speelt dan wanneer we weer eens een seizoentje lopen te modderen tegen oost europese clubjes en er roemloos uitvliegen in februari 2012.

Al met al geeft de kwaliteit van de jeugdopleiding weer eens de doorslag bij Ajax. Dat is ook wel eens anders geweest.
0 0
JeRooney
Maar om zeker te zijn van CL moet je al kampioen worden, anders speel je eind augustus nog eens voorrondes waar we dan alweer te laat zijn voor de versterkingen. Ongeacht we nou CL of EL spelen moeten we ons van tevoren versterken om er klaar voor te zijn. Ajax scout spelers uit kleinere competities of bij kleinere clubs. Deze spelers zullen echt wel komen ongeacht of Ajax CL of EL speelt.
0 0
Andries
Je moet wel toegeven dat Ajax aantrekkelijker wordt voor spelers als we CL spelen. Bij de meeste talenten zit Arsenal, Inter of Manchester ons op de hielen én bij de net wat oudere spelers is er vaak ook heel veel belangstelling vanuit het buitenland voor hun. Je verstevigt je concurrentiepositie als je CL speelt.

Ajax moet zo snel mogelijk de scouting op orde krijgen en een TD aanstellen om te kunnen anticiperen op een vertrek van nog enkele basisspelers.
0 0
JeRooney
Ja daar ben ik het helemaal mee eens. Bij onderhandelingen kan de CL als een uithangbord functioneren voor veel spelers. Binnen Nederland is iedereen bekend met de plannen van Ajax en zal dat geen probleem opleveren maar als je buitenshuis gaat scouten wordt dat wel iets lastiger.
0 0
Daneman
Wat je hier schrijft is keigoed. Maar een ding. Als psv niet zo inzinking krijgt als andere jaren wordt ajax gewoon derde of vierde. En dat psv 1ste of tweede wordt is mogelijk omdat het fysiek daar in ieder geval in orde is. Als ajax nu dat geld geinvesteerd had aan en een goalgetter en een linksback was de kans aanmerkelijk behoorlijk groter geweest dat ajax in ieder geval tweede werd. Dus ik vind het oerdom dat het geld van suarez niet een beetje is aangewend voor een linksback en evt. een backup voor el hamlap.
Met de zomer vervanger halen zal veel duurder zijn als ajax derde of vierde wordt omdat de rode lap voor de CL dan verdwenen is.
Maar van de nodige verkopen ka ajax beter worden. Maar dit is veel vaker niet dan wel gebeurd. En dat mag vd Boog als eindverantwoordelijke zich aanrekenen!
0 0
030591
Deze periode slaat echt perfect op het volgende gezegde:

'Soms moet je een stap achteruit doen om er daarna twee naar voren te zetten'

Heb geduld, we maken er nog een mooi jaar van;D
0 0
Mats
We zetten al jaren stappen achteruit alleen die 2 stappen naar voren laten altijd nogal op zich wachten.
0 0
aka
een topteam zet nooit een stap achteruit
0 0
booya4afca
Als je denkt dat Ajax nog steeds een top team heeft, wordt het tijd dat je wakker wordt.
0 0
Raffie
Geef hem de tijd, van nuture een middevelder. Schiterende techniek en inzicht. urby en Anita zijn toch ook geen toppers op links back. Heb ik het niet eens over atouba.
0 0
rechtsback
ben het helemaal met je eens!

vind hem zelfs op de linksback zekerder dan de drie die jij opnoemt
0 0
rechtsback
@ finidi en ajax1roy, jullie mogen je eigen mening hebben. maar mijn mening is duidelijk afwijkend.

Wel vind ik dat blind meer tijd verdient, hoop dat ook jullie heb zullen steunen.
Want uit eindelijk... moeten we het toch met hem doen!
0 0
ajax1roy
ik wil het ook best steunen
alleen worden er teveel fouten gemaakt in het hele team en hebben we nergens een top linie staan die de fouten goed kunnen maken
alleen steek als die er niet was stond je een stuk lager op de kaart hoor
0 0
rechtsback
ben het met je eens.

Maar net slachtover je blind... een jongen die net zijn eerste wedstrijdjes komt spelen.
en nu geef je eigenlijk ook toe dat de fouten in het hele team zitten. terwijl er in dit elftal jongens staan die wel meer ervaring hebben, die je wel een langere tijd heb kunnen volgen en beoordelen.

Want vergeet niet, die andere jongens horen blind, ebi, lukoki, ozbiliz, snijder op sleep te nemen... dan is het erg makkelijk om over een jonkie te zeggen dat die niet goed functioneerd... maar de fout licht ergens anders....
0 0
Raffie
In de zomer de hunter terug halen. Speelt bij dat kut Schalke ook niet meer alles.. Denk dat hij inmiddels wel een beetje klaar is met al dat gezeur!
0 0
rechtsback
@ajax1roy, ik heb trouwens in 2 reactie's hiervoor ook nog even geregageerd op jou verhaal betreft de gewenste verdediger zoals twente heeft gehaald!

Maar die speler is totaal geen ajax spelen!(zie mijn eerdere reactie)
0 0
ajax1roy
nee als jij het zegt zal het wel zo zijn
maar we hebben gewoon een sterke speler nodig
waardoor daley rustig gebracht kan worden
net als voorin met die jonge jongens

als we nou een goed middenveld zouden hebben dan zou het anders zijn maar dat hebben we ook niet

en het is diep triest dat ze die jongens hebben weggestuurd
0 0
rechtsback
kluivert? werdt ook rustig gebracht????

Nou wil ik geen speler van ons op dit moment met de kwaliteiten van kluivert vergelijken... maar de werkwijze die toen suc6 bracht, wordt nu noodgedwongen weer gehanteerd.

Kopen is een gok en kost je geld. jeugd door stromen is een gok maar daarbij ook gratis.

Uit eindelijk moeten we gwn voor het kampioenschap gaan. maar een kampioensteam kan je niet kopen...

en betreft die speler van twente, het is een draak in balbezit... wij willen toch de bal graag 70 om 30 hebben? dan moeten ook jongens op die positie een balletje fatsoendelijk kunnen geven... maar onwuyu(zo schrijf je het geloof ik) die weet niet eens van zichzelf wat ie wel en niet kan, en heeft regelmatig ballen die die zo weer inleverd.
0 0
ajax1roy
en dan moet je ook een speler hebben die de bal er ook nog een beetje in kan schieten in het goal bedoel ik dan
maar omdat er voorin veel fouten gemaakt worden en het middenveld ook niet best is moet je een top verdedeging hebben
je moet het ergens goed kunnen maken
en dat gebeurd dus bijna niet
0 0
rechtsback
in snap de balle niet waar je het nou over hebt... maar goed.
Het klinkt alsof jij alles wat ajax nu laat zien fout vind, heel niet kan genieten van een jonge lukoki die in een volle arena met amsterdamse bluf die ouwe geroutinierde linksback nog even door de benen speelt met een soepele beweging.

Ja er gaan bij ajax nog zat dingen fout, maar daarom spelen ze dit jaar de CL Finale ook niet...
en die fouten, die moeten ze ergens mogen maken voordat ze ervan kunnen leren... kost wat tijd, maar dan heb je ook wat.

Hopelijk komen we nog een keer in die finale, maar voorlopig ben ik al blij met de landstitel!
0 0
ajax1roy
dat van lukoki vond ik ook wel tof
en dat is nou net wat ik aan blind mis
de ajax stijl

wat ik bedoelde te zeggen is dat we geen enkele plek op het veld hebben waar we top zijn

niet in de aanval niet op het middenveld en ook niet in de verdedeging
0 0
rechtsback
daarom speelt ajax ook al jaren geen cl meer, en eigenlijk maar een zeer kleine rol in europa. omdat we gewoon niet meer top zijn!

maar dat kunnen we wel worden! als die jongens van nu maar fouten mogen maken! alleen dan leren ze.

en ja, blind is van nature een verdedigende middenvelder, die op linksback zijn kans krijgt.en die wilt pakken.

Zowiezo is verdediging en aanval een ander soort bluf... ik heb liever niet dat toby een panna gaat uitdelen in eigen 16 meter gebiedt. heb ik vaders blind, frank de boer, chivu, maxwell of welke andere topper op de linksback ook nooit zien doen... autuba probeert het, weet nie of je daar zo blij van word....
0 0
Cello
Van de Boog heeft wel gelijk.
De tijden zijn idd veranderd. En dat nu er 1 lijn wordt getrokken intern doet me deugd!. Frank de Boer vertelde er al over, dat men overleg had gehad vooraf, waarbij maximale waarden werden gekoppeld aan spelers die men op het oog heeft, die van het schaduwlijstje. En...belangrijker nog, dat men dara niet vanaf zou wijken, iets wat in het verleden nog wel eens gebeurde.

In zoverre is wat nu gebeurd een goed signaal wat wordt afgegeven. Andere clusb zijn het de afgelopen jaren normaal gaan vinden dat men met hoge vraagprijzen Ajax wel op de knieën kon krijgen. Nou dat is dus nu niet meer zo.

En iedereen kan het wel jammer vinden dat Dost niet is gekomen, maar het is helemaal geen zekerheid dat Dost het ook zou hebben gemaakt bij Ajax. Er zijn er meer die gefaald hebben dan geslaagd zijn.

Ik ben echt voorstander voor het doorstromen van de jeugd, ookal hebben ze minder ervaring en zijn ze misschien nu nog wel wat onregelmatig in hun prestatie's. Maar dat is wel de weg waarlangs we in het verleden groot zijn geworden als club. En kijk wel..... Dost is nog lang geen Suarez en zal het ook nooit worden omdat het toch verschillende types zijn. Zo ook voor een type als Mertens. En koop je die spelers voor een flink aantal miljoenen dan ben je eigenlijk al bijna verplicht om ze te laten spelen om de investering recht te doen. Dit houdt tegelijk in, dat zij weer jeugdspelers die eraan zitten te komen in de weg staan. Dan heb ik het niet alleen over een Ozbiliz en Ebecilio, maar ook over een Bonevacia en Josefzoon en niet te vergeten over Castillion.
Want wanneer Castillion zijn reputatie in de jeugd waar maakt en ook in Ajax 1 aan scoren komt is het weer hosanna en zijn we alle perikelen omtrent Dost en het vertrek van Suarez alweer bijna vergeten..... want zo werkt het nu ook wel weer in het voetbal. Talenten staan ineens op. Toen Van basten vertrok was het ook een en al rep en roer, want wat nu?. Toen stond Bergkamp op!. Nadat Bergkamp vertrokken was duurde het een jaar of 2 en daar hadden we ineens de 18-jarige Kluivert. Korter geleden hadden we na een moeizaam begin Ibracadabra..treurnis alom toen ie vertrok.....toch kwam daarna Huntelaar en na de Hunter Suarez....wie weet komt Frank de Boer nu wel gedwongen snel met Castillion en gaat deze jonge hond ons enorm verrassen...het kwartje kan ineens zomaar vallen en dan hebben we het nergens meer over!.
0 0
AFCACBS410
klopt maar dat van castillion is natuurlijk oportunisme ten top!. die jongen heeft er een heeel erg lange tijd uitgelegen en ontbreek alles aan ritme en vorm. daarbij moet je in deze periode van het seizoen gewoon de punten pakken. en daarbij is het hoogstens onzeker of je als jong talentje de tijd krijgt om je te ontwikkelen. daarvoor heeft castillion gewoon weg te weinig gespeeld de voorgaande maanden. ebecillio bijvorbeeld heeft ruim de tijd gekregen zich op te maken voor zijn eerste basisplekkie en nog steeds is het nog wat onwennig. maar het gaat beetje bij beetje beter...maar die tijd krijg je niet gewoonweg niet meer nu! nu gaan de prijzen worden verdeeld en moet er in europa een ijzersterk team staan. je kan het daarbij gewoon weg niet verwachten van jongens als castillion en ebecillio dat ze punten voor je winnen. omdat het leuke talentjes zijn maar nog erg bijgeschaafd dienen te worden willen ze ECHT top worden...en een spits van ajax moet er vanaf het begin staan in deze tijd van de comp.
0 0
Cello
Ik kan een heel end met je meegaan en ja Castillion is net terug van een blessure en heeft idd niet veel gespeeld.
Maar Bas Dost heeft ook al grotendeels het halve seizoen op de bank van Heerenveen doorgebracht en ook bij hem blijft het dus een gok of hij Ajax naar een hoger plan weet te trekken. Dus ook dat was net zo onzeker geweest.
Verschil is..... Bas Dost moet je de knip voor trekken en 5 miljoen neertellen, bij Castillion niet, want die heb je al.
0 0
ajax1roy
dat ligt aan jans en niet aan dost
0 0
ajax1roy
kom op het ging om nog geen miljoen gister
0 0
Cello
Klopt!. 750.000 euro.

Maar wel pas op het moment dat men bij Heerenveen zeker was dat Ajax definitief was afgehaakt!.

Heerenveen loopt nu stoer te praten dat ze ook water bij de wijn hebben gedaan, maar deden het pas op het moment dat het er niet meer toe deed!.
Had Heerenveen dit aan het begin van de avond gedaan, toen Ajax nog in onderhandeling was...... had Bas Dost nu ajacied geweest en zn contract getekend.

De actie van Heerenveen doet me denken aan een jong gassie die bang is van de buurtjongen en pas hem durft uit te schelden als ie al weg is en hem toch niet meer kan horen. Heerenveen zakte pas toen het al zeker wist dat Ajax definitief afgehaakt was.
0 0
ajax1roy
volgens de berichten op nos was dat al eerder hoor
en wouden ze later nog wat water bij de wijn doen
ik wist het iedergeval al om 22.00 dat het om dat bedrag ging
en velen met mij
0 0
Cello
Ja maar desalniettemin is het wel makkelijk om als Heerenveen dat te zeggen en te willen als je toch al weet dat je onderhandelingspartner, Ajax dus, toch al definitief is afgehaakt!.

Dan kan je zoiets als Heerenveen makkelijk doen en naar de buitenwereld jezelf, je eigen onderhandelingsactie's, verdedigen door te zeggen: kijk ons dan...we hebben toch ook water bij de wijn gedaan, wij zijn toch ook opgeschoven?....

Ja maar pas toen ze al wisten dat het geen kwaad meer kon en Ajax al was afgehaakt....
0 0
ajax1roy
maar goed het gaat me ook niet om dost of mertens of utrecht of heereveen
maar er moest gewoon iemand komen
we komen kwaliteit te kort en niet zo beetje
0 0
Luuks2
wat kost het niet,als we derde of vierde worden in de competitie.
0 0
Finidi
Ajax 2014: Ik word hier niet vrolijk van :-(

Vermeer
Toivamaki Ailderweirld Boilesen Blind
Enoh (c) vd Heijden Sneijder
Jozefzoon Suk Ebicillio
0 0
Mats
Aanval van volgend seizoen ziet er zo uit:
mertens----dost-----sulejmani

Dat kan nog best wat worden alleen deze transferperiode heeft ajax gewoon gefaald en ik snap niet waarom je dat hier niet mag zeggen van sommige mensen. Ook zal er aan het middenveld nog een hoop gedaan moeten worden en als Blind niet weer beter gaat voetballen moeten we ook kijken voor een linksback.
0 0
Finidi
Ik hoop het, ik hoop het. Hoewel ik geen fan ben van Sureëelmani. Die jongen wisseld goede momenten af met teveel slechte momenten. Maar als die keihard blijft trainen en zelfvertrouwen terugkrijgt moet het lukken.
Ik vond zijn eerste twee maanden bij Ajax namelijk zijn sterkste. Hij had ook meer uitstraling in die periode.

Blind ben ik ook geen fan van. Het is toch teveel een jonge jufvrouw. Aanvallend is het niet veel soeps en verdedigend laat die zn mannetje lopen.

Mertens zou ik toejuichen.
0 0
Mats
Sulejmani ben ik ook niet zeker van nee maar je ziet wel dat hij eindelijk weer wat beter begint te spelen. Dat wil ik nog wel even aankijken in ieder geval. Over het volgende seizoen maak ik me ook nog geen hele erge zorgen alleen dit seizoen is wel weer verloren ben ik bang...
Ik ben ook benieuwd hoeveel vdboog van plan is in de zomer neer te leggen voor Dost en Mertens, zou mij niet verbazen als hij alsnog op 12 miljoen uitkomt.
0 0
ajax1roy
blind hebben we niks aan
en eerlijk gezegd heb ik altijd begrepen waarom jol daar niet op gokte

dat is nou wel duidelijk
0 0
rechtsback
hahah, mensen die nu blind afzeiken zijn te triest voor woorden! die jongen speelt net ze eerste wedstrijden in ajax en jullie verwachten ff dat ie maxwell evenaard of wel overtreft....
0 0
Finidi
Je moet haast wel Blind zijn om wat in die Daley te zien.
Het is een aardige jongen en ik geloof best dat die nog wat beter zou worden. Maar het is niet goed genoeg voor het niveau wat AJax nastreeft. Hoewel je hem nog wel een paar wedstrijdjes de kans moet gunnen.

En ja, het is wel de bedoeling dat die dan dus uiteindelijk het niveau Maxwell haalt. Als we dat niet meer mogen eisen dan kunnen we net zo goed meteen de pijp aan Maarten geven.

Ik ga nu pitten. Mijn dank is groot aan diegene die mijn mening delen.
0 0
rechtsback
en dat zie je nu al?
vertel maar op welke punten hij niet goed genoeg is....

Het is de bedoeling dat ie naar het niveau van maxwel toe groeit, niet dat ie die al heeft. dat mag je niet eisen, ook maxwell had daar tijd voor nodig om dat niveau te behalen.


slaap lekker, en mijn dank is groot blabla vind ik een beetje vriendjesmakerij en kontelikkertjes gedrag...
Hou ik persoonlijk niet zo van, dus mocht je het voor mij doen, doe het dan maar niet;)
0 0
Finidi
1. Hij is mist snelheid. Blind is veel te traag. Miss. nog wel het belangrijkste gemis.

2. Blind is opbouwend zwak. Heef geen lange bal en zijn voortzetting is meestal balletje breed of balletje Stekelenburg.

3. Hij gaat te slap duels aan. Hij heeft geen goede sliding en body heeft die ook nauwelijks. Hoewel hij niet de kleinste is met zn 1m80cm.

Kijk naar de laaste goede linksbacks van Ajax, wat zijn de overeenkomsten met Blind? Geen, als ik noem de fysieke kracht van Bogarde, de rushes van Maxwell, de schitterende passes van de Boer.

Overigens mijn dank is groot, hoe meer medestanders, hoe sterker het verzet! En als mensen een complimentje geven mag je daar best een bedankje voor terug geven.
0 0
rechtsback
ik ben met je eens dat hij idd dat niveau nog niet heeft. de snelheid heeft hij niet.

Maar miss heeft hij wel een heel gevaarlijk wapen... Je bent zo zwak als je zwakste schakel. en hij is nog aan het aanpassen in het team, maar kiest daarbij wel om op safe te spelen. een tikkie terug heb ik liever, als dat hij nu al een rusch gaat proberen zoals maxwell deedt en wat voor hem in balverlies eindigde!

De duels wat slapjes in ben ik het niet mee eens, maar dat is puur jou meening. mag! wel zeg ik erbij, door de ervaring wordt hij ook harder! en op de bank ontwikkeld hij zich niet...
En is in mijn ogen de beste en goedkoopste optie die wij nu hebben of hadden kunnen halen op links back.

Onthoudt daarbij, al het geld dat je evt aan een linksback had uitgegeven had je nog meer te kort gekomen bij het halen van een spits...

Financieel zijn we gwn geen goliath meer. just the way how it is!
0 0
ajax1roy
ik mag mijn mening geven
dat jij hem niet deeld prima

ik vind hem gewoon niet goed genoeg
der had ff een ervaren iemand voor mogen komen
0 0
rechtsback
haha, ajax de club van de tallenten, de beste jeugd opleiding....

maar als een tallent tijd nodig heeft, scheeuwd de suporter om een ervaren kracht.

tuurlijk mag jij je mening geven, onderbouw hem dan ook maar is.

Ik ben zeer benieuwd

Of noem is een speler die je daar graag zou willen die beter is als blind, die betaalbaar is, en die ook naar ajax zou willen...
0 0
Mats
Ik schrijf Blind nog niet af hoor, maar ik vind wel dat hij afgelopen 2 wedstrijden zwak speelde. Als het niet beter wordt is het toch belangrijk te kijken naar vervanging dat ben je toch wel met me eens?
0 0
ajax1roy
maar goed ook onze ervaren jongens achterin draaien ook niet lekker vind ik
0 0
ajax1roy
als alderwereild en vermeer er nog zijn
anders heb pizza in het goal
hahahaha
0 0
Luuks2
Dost gaat naar twente deze zomer en mertens naar psv en ajax gaat de hond uitlaten.
Deze jongens waren het risico waart geweest, brengen hun geld wel weer op, maar ja die amsterdammers weten het weer beter.
0 0
ajax1roy
die kanszit er heel erg in
ze breken daardoor worden topvoetballers
en weer hebben we niks
0 0
afca_vak414
En een nieuwe tegenvaller cvitanich is zelfs 6 weken uit de roulatie volgens vi
0 0
MRB
Maarre om 22:28 uur postte ik dit nieuws al.....................
0 0
MRB
Siem is ook nog geblesseerd, dus hebben we alleen Mounir voor in de spits (als hij geen griepje krijgt)
0 0
Finidi
Het merkwaardige is nog wel de reacties hier op showtime. Doorgaans wordt hier toch vaak emotioneel oppertunistisch gereageerd op de waan vd dag. Maar sinds gister zijn hier opeens een boel lange termijn denkers en financiele rekenmeesters zeg...

Iedereen vindt het een verstandige keuze van Pik van Bedrog.

Maar dat zijn dezelfde lui die bij de blessure van Ruiz en verkoop van Affelay riepen wij worden kampioen!

Wat hadden we hier met zn allen gelachen zeg, als Ruiz en Douglas zouden vertrekken en Dzudszak zou zijn vertrokken bij Psv. En Monsterman en Psv zouden niet bij machten zijn geweest om vervangers te halen.

Had iedereen dan hier geroepen: " Ja verstandig gehandeld van ze, Psv en Twente moeten namelijk jeugd de kans geven en er financieel gezond opstaan"

Of zou iedereen hier roepen: " Hahaha die lampies en tukkers, weg hun kampioenschap, wat een faalhazen"

Ik denk het laatste! Iedereen loopt hier oppertunistisch te doen uit pure nervositeit! Men weet het niet meer.

Meest belachelijke is nog wel die 1995 vergelijkingen hier. Alsof we met dit beleid van Pik van Bedrog de komende 5 jaar uberhaupt nog wel prijzen gaan pakken, kom op zeg!

Hou op met die flauwekul en zie de realiteit onder ogen! Zoals sommige van jullie hier het gelukkig wel doen.
0 0
IamLegend
Het is Rik van Den Boog! Grapper maker lol mafketel:) Wanneer/Waar zijn er shirt te koop van deze geweldige spreker? Ik word een geweldige fan van je.:D
0 0
ajax1roy
1995 krijgen wij toch nooit meer terug
aangezien van de boog toch iedereen gaat verkopen die een waarde vertengenwoordigt van 20 miljoen of meer
dus kunnen we het maximaal 1 jaar volhouden

en psv en twente halen meteen weer vervangers
en wij niet
0 0
Finidi
Nog een tegenstrijdigheidje van Pik van Bedrog.

Vorige week roepen dat Liverpool haast moet maken omdat Ajax tijd wil hebben om een *vervanger* te kunnen halen.

Nu dit niet gelukt is roept van de Boog opeens, we waren niet opzoek naar een vervanger, want Suarez is uniek in zijn soort.

Het lijkt er op dat Ajax eigenlijk wel welletjes vond toen de miljoenen op de bank stonden. Het is het beleid van Pik van Bedrog. Gaten dichten met transferopbrengsten.
0 0
ajax1roy
jep zo gaat dat helaas bij ons
0 0
brttt
Zaakwaarnemer Dost (Henk Nienhuis) nu op radio 1, die man is gesloopt. Hij zegt, als de partijen een half uur meer hadden gehad, was de transfer doorgegaan.

0 0
MRB
Dost moet zich gewoon ziek melden en onmogelijk maken daar, wedden dat ze dan spijt krijgen daar?
0 0
ajax1roy
daar moet toch wel meer voor gebeuren lijkt me

maar dat is geen goed idee
krijgen de heren bij ajax weer de schuld
0 0
MRB
Als ze bij mij zo'n kunstje hadden geflikt dan hadden ze van mij de t*ring kunnen krijgen en dat had ik ook nog even op de tv vertelt zodat iedereen het meteen wist.
0 0
MRB
Dat is praktisch hetzelfde lijkt mij...?
0 0
ajax1roy
moet ie zorgen dat dost contract word ontbonden
0 0
MRB
Lekker geregeld Boogie, jouw topspits Cvitanich ligt er minimaal 6 weken uit, nu maar hopen dat Mounir en Siem heel blijven want ja stel je voor je had er een spits bij gehaald he....!!
0 0
Finidi
Ajax gister ook gehandeld in de wetenschap dat Cvitna, die er overigens geen zak van kan, ook nog is wekenlang is uitgeschakeld. Als Mounir weer geveld wordt door een griepje hebben we dus helemaal geen keus meer voorin!
0 0
ajax1roy
nee
RIK JIJ BENT DE ZWAKSTE SCHAKEL
0 0
afca_vak414
Ajax staat er financieel weer goed voor het verlies is weggewerkt door de verkoop van suarez en emanuelson en de 10 mil die is binnen gekomen uit de CL. Financieel er goed voor staan is in deze tijd al een mooi gegeven en ajax strijd nog steeds op 3 fronten mee moeten we vooral niet vergeten!

De verkoop voor ajax - anderlecht gaat nog niet hard er zijn nog zo,n 25 vakken in de verkoop. De goedkoopste kaarten zijn 51 euro
0 0
Mr. Ajacied
Bedankt voor ALLES den Boog, je bent niet in staat de hoofdprijs voor Suarez te vragen, niet in staat een vervanger te halen, wat doe je eigenlijk, behalve Ajax in de zwarte cijfers te laten belanden (Wat dan weer WEL goed is)
0 0
IamLegend
Goede tijden slechte tijden lalalalala
0 0
ajaxJodin
Toch jammer zonder aankopen, voelde altijd voor mij alsof ik een kadootje krijg, als er iemand binnen wordt gehaalt... hou er een raar gevoel van over zonde.
0 0
Mokum31
Aankomende maanden is de test.... Geen kadootjes voor jou ;-)
Al hadden we graag Mertens.
Er komt een TD , die moet nog komen toch?
En ze moeten uiteindelijk zo snel mogelijk duidelijkheid voor volgend seizoen.... En wij gewoon vol achter de ploeg staan..... Wie weet wat er nog gaat gebeuren.
In ieder geval is Ajax gezond .... Dat was ongezond en slecht... Nu gezond en wisselvallig :-)..... Voor je achterban was het mooi geweest een kwaliteitsaankoop te doen .
Als Mertens zo blijft spelen is 7 mil een lachertje voor buitenlandse graaiers
0 0
jacob
ja had wel op 1 aankoop gehoopt
0 0
THLZRD
Inderdaad!!

No one likes us, we don't care!!!
0 0
Finidi
De redenen die ik hier de hele dag lees over waarom het een verstandige keuze is van Rik vd Boog lopen enorm uiteen!
Van drogredenen over miskopen tot aan redelijk begrijpelijke redenen als beter geld op zak houden voor komende zomer.

De redenen die ik lees van mensen die tegen de keuze van Rik vd Boog zijn (waaronder ikzelf) zijn vrijwel hetzelfde.
Namelijk iedereen relaiseerd zich dat dit Ajax te zwak is en we hiermee een kampioenschap vergooien. Bovendien laken wij het gebrek aan creativiteit om een gewenste versterking te scouten.

Het zegt mij eigenlijk genoeg dat het bovenstaande aangeeft dat Ajax maling heeft aan haar supporters en ze gewoon aan het lijntje houdt. Op vrijdag wordt onmiddelijk na het vertrek van Suarez een opvolger beloofd. En 3 dagen later krijgt Heereveen opeens de schuld van het uitblijven van versterkingen.

Het is het zoveelste voorbeeld van tegenstrijdigheden in de betogen van Rik van Bedrog!
0 0
lammy
Word je soms betaald om VD Boog af te branden?
0 0
Professor
Positief punt nieuwe trainer die gelukkig weer volgens de ajax huisstijl wil voetballen.
Negatieve punten te veel zwakke plekken in het elftal om serieus voor de 1e twee plekken te spelen (Blind, Anita, te zwak middenveld en een tekort aan voorhoede spelers en niet te vergeten een hele zwakke bank)
Scouting en technisch beleid inzake nieuwe spelers aantrekken is nog steeds een drama.
Ik houd me hart vast voor de rest van het seizoen maar ook de komende transferperiode als er een grote kans is dat vd Wiel,Steekelenburg en Verthongen vertrekken. Want als de overige clubs dan weer de Ajax factor gebruiken komt er weer geen nieuwe speler.Dan hebben we wel een berg geld op de bank een elftal bestaand uit eigen jeugdspelers.
Maar geen uitzicht meer op succes in nederland en alelemaal nietmeer in europa. wat we hebben een aardige jeugd maar meer ook niet. Veel mensen overschatten de huidige jeugdspelers Dus vd Boog er is een een hele hoop werk aan de winkel. In een paar maanden de scouting en het aankoopbeleid verbeteren. En ook wat duidelijker zijn naar de supporters vertel eens gewoon de waarheid en niet constant tegenstrijdige dingen roepen!!!!
0 0
ajax1roy
maar hij heeft wel gelijk
0 0
Rotterdammertje
Wordt jij nou niet vreselijk moe van jezelf..wij wel iig.
0 0
Finidi
U heeft last van een gespleten persoonlijkheid?.. "wij"...
0 0
Darkbird
Als van den Boog het straks op de rails heeft, en alle overbodige spelers vertrokken zijn beschikt Ajax over een jeugdig elftal dat inmiddels al de nodige ervaring heeft met Frank de Boer aan roer en heeft Ajax een enorm eigen vermogen waardoor het in de toekomst hoop ik nooit meer over geld zal gaan. Dan zal Ajax in staat zijn om hun topspelers te behouden. En word Van Den Boog op handen gedragen!!

0 0
ajax1roy
hahahaha
hoelang gaat dat duren
0 0
preme
Rick vd B kan wel een leuk statement neerzetten dat de tijden zijn veranderd, maar als Dost niet zo overhoop lag met Heerenveen hadden ze nog een veel hoger bedrag voor hem gevraagd. Laat je nu alleen van die situatie afhangen dat je een miljoen of half miljoen meer of minder betaalt? Ik had Dost gewoon gehaald voor dat laatste bod. De faxen hoefden alleen nog maar opgestuurd te worden. Ik vind niet dat je aan de supporters kan verkopen dat je geen versterking haalt.

Op deze manier, met gevaar voor blessures neem je gewoon een groot risico om buiten de champions league inkomsten te vallen, dat is toch 10 mln die je zou kunnen ophalen. Met Suarez was dit denk ik toch zeker gelukt net als dit jaar en dan had je hem verkocht voor misschien 20 miljoen, maar dan had je ook 10 miljoen CL inkomsten erbij kunnen schrijven, of dankzij de versterkingen. Nu is het afhankelijk van een te bleu en te jong elftal.
0 0
ZwarteJood
aanstaande zomertransfers; Davy Pröpper, Dries Mertens en Bas Dost.

Ismail Aissati komt ook nog terug, dat belooft wat
0 0
jarenfan
aan het einde van dit seizoen zonder ster,begint de echte uitloop pas.
steekelenburg,vd wiel ,vertonghen en wie volgt ?
0 0
Richard Witsche
Precies jongens ales wat rik hier zegt klinkt toch heel reeel.Hoerenveen was gewoon een spelletje aan het spelen over de rug van zon ongelukkige jongen dat vind ik nou triest.

De tijden dat Ajax geld over de balk smeet domme miskopen haalde om het kopen (zoals die domme opportunisten hier per se een aankoop willen en dan gelijk denken dat een kmapioenschap staat of valt met die aankoop) is elukkig voorbij.We laten niet met ons sollen door een Provincieclubje.
De jeugd krijgt de kans en we moeten langzaam groeien we zijn niet gelijk weer top ook niet met Bas Dost.Dat heeft tijd nodig en geld ,kun je maar een keer uitgeven dus laten we dat ook rustig en verstandig doen.Kan me herinneren dat velen Bas Dost 3 weken geleden nog niet eens goed genoeg vonden en nu worden we volgens hen geen kampioen omdat diezelfde Bas Dost niet komt!
0 0
since1985
Ben gvd net door de vriendenlotery gebeld! in opdracht van AJAX notabene.....omdat ik met een sms aktie mee deed tijdens ajax - NUL10....geven die mongolen zomaar mijn 06 aan één of ander bedrijf!
0 0
IamLegend
hoor je hier niet te klagen... Verkeerde forum... aangemeld bij belmeniet register? nooit van gehoord zeker?
0 0
godlike
Tjah.. ik vind persoonlijk dat Ajax zich niet moet laten kennen en het zo goed heeft gedaan door niet toe te geven en gewoon een signaal af te geven richting Heerenveen. Het word wel heel lastig nu natuurlijk! Maarja.. beter aankomende zomer rustig en bedacht de selectie versterken dan nu overhaast absurde bedragen voor spelers neer leggen terwijl die het niet waard zijn.
0 0
Randy428
Ja inderdaad. De tijden zijn veranderd. Supporters worden nu ook in de winter genaaid en teleurgesteld. Twee basisspelers vertrekken en er komt niks voor terug. Ik zie de uitnodiging om een bekerwedstrijd of EL wedstrijd gratis bij te wonen wel verschijnen.
0 0
preme
Ajax heeft helemaal gelijk gehad in wat ze hebben gedaan. Toch ben ik als supporter teleurgesteld. Ik hoop dat Ajax van de centjes een TD gaat aantrekken waarvan onderhandelen zijn vak is. Niet alleen om goedkoop spelers aan te trekken, ook om spelers te slijten. Volgens mij staat meneer T. Atouba, na alle onzin berichten namelijk ook nog gewoon op de loonlijst.
0 0
RoodWit
Aankoop dit, aankoop dat. Laten we nou maar vooruit kijken met de spelers die wij nu op dit moment tot beschikking hebben.

Ik vind het een goed signaal wat het bestuur heeft afgegeven, opdonderen met die subtop clubjes die denken eventjes hun handjes omhoog te kunnen houden.

0 0
Mokum31
Eens , teleurgesteld maar eens.
Als Ajax dan toch iemand had willen hebben dan was het voor mij eerder Mertens geweest dan Dost.
Ajax is weer redelijk gezond.... We hebben wel ff niet lekker gezeten en ze moeten waken voor nog slechter.
Niets is belangrijker dan de club
Als je dan nog in ogenschouw neemt dat de afrekening cl el nog moet komen ik meen excl resette, aflopende contracten, waarschijnlijk vd wiel en stekel als transferinkomsten( dat is realistisch) .... Dan is de conclussie Ajax is gezond.
Feit is wel dat we slecht zijn vwb aankopen...... Als de beste mannen zich de aankomende maanden daarop gaan richten"""" dus Voor Shoppen" "" dan zou zomaar allemaal in elkaar kunnen passen.

0 0
dafduck
Mijn waardering gaat uit naar vd boog hij is niet zoals de vorige beleids bepalers gezwicht voor een andere club om toch die speler te halen
Mijncomplimenten zo weten andere clubs ook dat ajax niet met zich laat sollen
0 0
StiensGroetAjax
Iedereen wil gewoon een aankoop zien, elke x weer. maakt niet uit of die goed is. mensen willen kopen om het kopen. Hou toch op zeg, dost had ons echt niet kampioen gemaakt. Laat lekker de jeugd ballen. Iedereen schreeuwt om geleidelijk terug naar de top, nou daar zijn ze nu mee bezig, door niet meer veel te veel te betalen voor een speler
0 0
Mats
Vind je het heel gek dat we een aankoop willen zien als Suarez en Emanuelson vertrekken? Dan had ik liever gezien dat ajax ook zijn poot stijf had gehouden bij die transfers.
0 0
Freddy
Ajax kan het geld beter bewaren voor van de zomer. Dan lopen er veel contracten af en komt er financiele ruimte. Specifieker aankopen kunnen dan gedaan worden nadat er tijdens dit seizoen volop geselecteerd kan worden.
0 0
Mats
Die specifiekere aankopen en selectie had al VOOR de verkoop van Suarez en Emanuelson gemaakt moeten worden in plaats van weer een kampioenschap te verkopen.
0 0
Richard Witsche
Ben je blind,analfabeet of laat je het gewoon na om te lezen? Want volgens mij is El hamdoui de vervanger van Luis en is er dus wel degelijk geanticipeerd.Zoals hierboven ook staat schele!

Laat ik Mounir nu net een K L O O T Z A K vinden maar dat terzijde,het is de vervanger van Luis en als die niet zon lamme T E R I N G L E I E R was hadden we het nog een goeie gevonden ook!
0 0
Mats
Ik ben niet blind, niet analfabeet en ik laat het ook niet na om te lezen maar ik neem alleen geen genoegen met dat zwakke excuus. Ze stonden het grootste deel van eerste seizoenshelft samen in de aanval dus kom niet met het verhaal aan dat Mounir Suarez moest vervangen huidige aanval van ajax is gewoon niet sterk genoeg. Mounir is toch geen adequate vervangen van suarez joh?. Dus ga niet zo bijdehand doen met je analfabeten geouwehoer. Onze selectie is gewoon ontzettend veel kwaliteit verloren en we stonden DAARVOOR al 6 punten achter op psv en 5 op twente. Nee, blijf jij maar lekker hopen op een kampioenschap met blind en el hamdaoui op de plekken van emanuelson en suarez.
0 0
Richard Witsche
Jij bent echt niet de slimste of wel?Mounir is al gehaald en daarmee heeft Ajax geanticipeerd (weet je wat dat betekent?)op een eventuele verkoop van Luis die ook in de zomer al had kunnen vertrekken.En als Luis dan blijft hadden ze Mounier niet mogen laten spelen omdat die vervanger van was?Dus dat is een loos argument van je!!!
En als Mounir niet goed genoeg is wie is dat dan wel voor een redelijke prijs?Suarez is niet te vervangen met het budget van Ajax anders had Liverppool geen 26 mlj betaald he wijsneus! Of heeft Dost volgens jou al meer bewezen en is die ook al topscoorder geweest en heeft die in de cl gespeeld net als Mounir?

En jah Urby was echt een topper die idere week hier afgezeken werd en nu die weg is was die ineens dragende speler pff wat een bullshit.
En heeft jou zo geliefde PSV met hun topbestuur en selectie Affelay vervangen?
Ik hoop zeker nog op het kampioenschap jah en als dat niet lukt betwijfel ik of dat 5 milj armer en met Dost wel had gelukt!

Volgens mij ben jij zon gastje dat Urby eerst helemaal niks vond en Mounir geweldig en vond je dat Blind erin moets en het bestuur niet zoveel geld moest uitgeven de jeugd de kans geven Etc etc en nu ze dat doen klaag je het hardst hoe slecht het allemaal is.Zo iemand noemen we ook wel een papegaai zonder enige realiteitszin!
0 0
Mats
Wat zit jij nou de hele tijd met je persoonlijke aanvallen man? Probeer nou eens op een normale manier en discussie te voeren. El Hamdaoui was een idee van Jol en hij moest het verdwijnen van Pantelic opvangen. Ga maar even na, er zijn nu 2 aanvallers vertrokken en er is er 1 voor teruggekomen. Kom nou niet met ebecilio aanzetten want die heeft het niveau gewoon nog niet om het verlies van Suarez OF pantelic op te vangen. Ik zeg niet dat Mounir een koekenbakker is ik zeg alleen dat we ten opzichte van vorig jaar nu wel heel erg verzwakt zijn en daar niet genoeg fatsoenlijke spelers tegenover staan. Oké, Urby was niet de belangrijkste speler maar stond vaak in de basis en ook die is vertrokken. Beter worden we er in ieder geval niet op of wel? Die laatste alinea die negeer ik maar helemaal want daar zit je maar wat suggestief te raaskallen. Probeer trouwens een beetje meer niveau in je volgende reactie te leggen anders negeer ik je maar gewoon.
0 0
ajax1roy
eindelijk iemand die het snapt
0 0
MRB
En wie ging Pantelic vervangen.........................??
0 0
ajax1roy
volgens mij snap jij het niet natuurlijk is mounir daarvoor gehaald maar dan kom je nog wel een spits te kort
en waarschijnlijk wil mounir in de spits blijven dus heb je geen vervanger voor luis

dus hij heeft gewoon gelijk
0 0
Richard Witsche
Eerst zeg je dat die wel vervanger is dan weer niet ,hij is gehaald als vervanger van Luis of die nu uiteindelijk in de spits komt ofniet doet daar echt niks aan af..Jullie zijn gewoon zo opportunistisch zonder enige realiteitsbesef.Jullie zijn van die neppers die alleen maar klagen.Het kan niet van K U T ineens weer top zijn.Geef het nou gewoon een keer de kans man.We izjn uit de rode cijfers nu moet langzaam de weg omhoog ingezet worden met eigen jeugd en alleen gerichte inkopen voor reeele prijzen zie rapport Coronel en onze eigen Johan die het ook zo graag ziet!
0 0
ajax1roy
nee dat zeg ik niet
dat zeggen ze bij ajax
ik zeg alleen dat hij alleen luis niet kan vervangen zo simpel want an de jong heb je niks en aan miralem ook niet
de jong is niet sterk genoeg en erikssen ook niet

waar ik me gewoon aanstoor is er komt geen fatsoenlijke corner geen fatsoenlijke pas gewoon helemaal niks

er word weer druk gezet door 1 persoon en niet meer door iedereen zoals frank het wil zien

de lange ballen van achteruit worden er weer steeds meer dat wou frank ook niet meer

en we zien gewoon niets fatsoenlijks meer ten opzichte van de eerste paar wedstrijden onder frank
0 0
jacob
ja maar tog zou een spits als vervanger voor pantelic niet verkeerd weze
0 0
giet
ik niet omdat ajax ten eerste niet tegen dat soort bedragen op kan en ten tweede de opvolger van suarez heb je al en ajax moet zomaar meer gaan kopen om te kopen je moet pas kopen of voor de toekomst en dat doen ze perfect zie nu eriksen of iemand die je echt sterker maakt
wij zijn aankopen gewend maar een hele hoop zijn ook miskopen
0 0
Mats
Daar zit dus de kern van het probleem. We maken veel te vaak miskopen bij het vertrek van dragende spelers. Daarom hadden er allang schaduwspelers klaar moeten staan voor het vertrek van suarez en emanuelson. Ik zeg dus ook niet dat er gekocht moet worden om te kopen en dat zegt niemand hier. Er moet echter wel een goeie vervanger voor vooral suarez komen en dat is gewoon ontzettend hard nagelaten. Als je dan niet in staat bent vervanging te regelen wacht dan nog een half jaar, dan had je Suarez ook nog wel voor een bedrag van om en nabij 25 miljoen kunnen verkopen. Daarom zijn veel supporters dus teleurgesteld. Met deze selectie leggen wij het gewoon af tegen twente en psv.
0 0
giet
nou dat denk ik niet zeker niet tegen psv want dat is zonder affelay echt dramatisch en ik denk tegen twente ook niet maar al zouden we derde worden is dat jammer maar er is wel een duidelijke lijn ingezet en onze jeugdspelers worden alleen maar beter en de schaduwspelers van suarez en emanuelson die hebben we al dat zijn blind en elhamdaoui
0 0
jacob
hoor elk jaar er zit lijn in
0 0
ajacied198200
slaap lekker
0 0
StiensGroetAjax
gekke boooooooooooooooooooi
0 0
DOPEBOYsGAME
Fijn om zo´n directeur te hebben ;)
0 0
Finidi
Als Mertens geen 8 miljoen waard is, dan vraag ik mij af welke speler van het huidige Ajax de komende jaren voor meer de deur uitgaat?
Behoudens Vertonghen.
0 0
Starring
Ik schijt op dit beleid! VB Boog mag wat mij betreft direct de laan uitgeflikkerd worden vanwege grote onkunde en mismanagement.

Hoe kan je nou in hemelsnaam je sterspeler, smaakmaker, publieksspeler en topscoorder verkopen zonder een fatsoenlijke back-up list (Dost is immers middelmaat) achter de hand te hebben? Zelfs bij mening amateurclub is de technische organisatie beter geregeld. Ajax verliest met Suarez en Urby twee uiterst creatieve krachten waardoor we onzettend veel aan kwaliteit inleveren en de titel verder weg is dan ooit. Wat levert de scouting op aan alternatieven? Wat levert uw eigen voetbalinzicht mijnheer VD Boog op de spelersmarkt op aan zicht op Ajax-waardige spelers?

Rendement: 0,0! Helemaal niets! Ik roep mensen op om hierbij op te staan en massaal te gaan prostesteren tegen dit wanbeleid!

Wie moet voorts de kar voorin gaan trekken? El Ham die bij een beetje tegenwind gelijk op zijn teentjes is getrapt en zich ziek meld?
0 0
StiensGroetAjax
als je ff naar afca site gaat, dan kun je lezen dat vd boog wel degelijk goede zaken heeft gedaan
0 0
IamLegend
Er moet ook altijd wel iets over te zeiken zijn, hier op dit forum laat je toch niet zo mee slepen door die populisten hierzo!
0 0
Finidi
Volgens mij was je vanmiddag ook niet echt positief over de Boog.
0 0
IamLegend
Bron?
0 0
Finidi
Ik meen dit te hebben gelezen, maar ga niet allerlei comments doorspitten.
Als jij zegt dat het niet zo is, dan is dat waarsch. ook niet zo.
0 0
IamLegend
Ik ben niet te vreden over de td taken die van den boog heeft uitgevoerd in deze transfer periode. En vanaf het moment dat Martin Jol weg was. Had lever gezien dat hij een mannetje leverde voor die taken... Bedrijfsvoering en sportief beleid heeft hij meer ambitie in!
0 0
StiensGroetAjax
Ik had het niet kunnen verantwoorden naar de achterban als ik zoveel geld voor Bas had moeten betalen.
En gelijk heeft ie
0 0
Finidi
Als ik kennis had gehad van voetbal, en Bas rijp vond voor de basis van Ajax en hij er in een half seizoen 10 in had geschoten.
Dan had ik in mn vuistje gelacht.
0 0
StiensGroetAjax
Dan ben ik blij dat jij niet in de directie zit.
Miljoenetje daar erbij, achja betalen we wel.
Miljoenetje of 2 erbij, is goed joh.
Flikker toch op man, zo is het jaren gegaan.
0 0
mokum nrd
vuile tering oplichter ben van den boog weer geen kampioenschap van den boog eigenlijk wil ik dat je heel snel optieft van den boog jij bent geen ajax jijj bent een oplichter
0 0
RoodWit
De tijden zijn veranderd mannen, de tijden dat wij de subtoppers fors betalen is niet meer.

Laat dit een begin zijn, een begin naar betere tijden. Een begin waar wij onze talenten beter laten doorstromen, een begin dat wij onze scoutingsapparaat verbeteren zodat wij niet meer spelers hoeven te halen bij de subtop clubs, maar dat wij deze spelers zelf scouten of opleiden.

Ik snap dat jullie allen teleurgesteld zijn, wel verkocht maar niet gekocht. Maar ik zie hier ook positieve dingen uit voortvloeien, op naar de derde ster!
0 0
ajacied198200
van den boog wist dat suarez weg ging en dan kan die wel een lijstje hebben maar als je er niks mee doet houdt het op. hij had gewoon contact moeten leggen met een aantal spelers en dan een deal moeten maken als suarez weg zou gaan dat er meteen iemand klaar stond!!! van den boog verdient hier niet de schoonheidsprijs mee!!
0 0
jpolling
Moet jij in de tussen tijd niet naar bed?
0 0
ajacied198200
ik vraag me wel eens af waar we mee bezig zijn de laatste jaren..als je ziet wat voor een transfers er gedaan zijn om er eens een paar op te noemen...oleguer,tainio,kennedy,aissati ga zo maar door ze slagen allemaal niet bij ajax. en mickey gekocht voor 16,5 miljoen. er wordt heel slecht geinvesteerd bij ajax. van de 20 spelers die gekocht zijn zijn er maar 2 of 3 geslaagd waaronder suarez. moet toch ergens aan liggen??
0 0
empire
Wees blij dat we nu niemand gekocht hebben. In het verleden is vaak genoeg bewezen dat eigen jeugd het beter doen dan aankopen..
0 0
ajacied198200
ik ben er niet blij mee. ik heb ook liever dat de eigen jeugd slaagt maar ik zie vooralsnog niemand doorbreken die ajax beter maakt. eriksen is gekocht en is in mijn ogen de enige jonge speler die ajax waardig is. ebecilio en blind vind ik nu tekort komen.
0 0
pegel
En vd boog veegt zijn straatje weer schoon. Nee hij heeft het lekker goed gedaan verlanglijstje met 10 namen en niemand kunnen halen. goed hoor
0 0
pegel
En vd boog veegt zijn straatje weer schoon. Nee hij heeft het lekker goed gedaan verlanglijstje met 10 namen en niemand kunnen halen. goed hoor
0 0
karelajax
Ach hij doet het nooit goed. Als hij Dost of Mertens voor belachelijke bedragen had gekocht was het slecht geweest en paniekaankopen ook, dus ik vind dat hij het prima heeft gedaan door tot max 4.5 miljoen te gaan
0 0
pegel
Ja karelajax en jij bent zeker ook blij om met 4,5 miljone meer als 3e te eindigen. ze beloven van alles en doen helemaal niets., dat werk van vd boog kan iedereen en dan beter
0 0
pegel
Ja karelajax en jij bent zeker ook blij om met 4,5 miljone meer als 3e te eindigen. ze beloven van alles en doen helemaal niets., dat werk van vd boog kan iedereen en dan beter
0 0
ajacied198200
conclusie van deze transferwindow is dat we er alleen maar zwakker op zijn geworden en we hadden suarez heel hard nodig en zonder vervanger wordt het helemaal niks of verwacht iemand dat wij nog mee doen om het kampioenschap? dat hebben we allang verspeeld tegen ado en excelsior net als vorig jaar tegen sparta thuis
0 0
robert R.
you never no en de clubs bovenin zijn dit seizoen veel sneller te verslaan ze zijn niet meer onoverwinnelijk.
0 0
ajacied198200
nee klopt maar dat geluk wat zij wel hebben zoals afg weekend in de laatste minuten winnen hebben wij niet helaas.
0 0
robert R.
ik denk dat het gebrek aan creativiteit vanuit het middenveld psv gaat opbreken en ja eerlijk gezegd denk ik dat twente kampioen word.
0 0
Jons
Ik zit te denken, stel je voor, Dost gaat nu voor heel veel problemen zorgen en weigert te werken, kan het niet meer opbrengen om voor Heerenveen te spelen, dan zullen ze toch zijn contract ontbinden? Of denk ik dan te makkelijk?
0 0
pizzapunt
dan zullen zij salaris moeten betalen, van een dan 4-jarig contract. dan zal hij hooguit op de transferlijst neergezet worden, en dan voor véél minder neem ik aan.
0 0
ajacied198200
werkweigering wil zeggen dat je geen salaris meer ontvangt dus daar heeft dost alleen zichzelf mee.
0 0
ajacied198200
de beste transfer van deze zomer zou zijn van den boog naar heracles
0 0
ajacied198200
van den boog zal ons wel verwennen met een paar toptransfers deze zomer...
0 0
robert R.
ja denk ik ook!! maar niet heus die vent is zo gehaait als wat want hij doet mee aan de nieuwe hype jeugdspelers inpassen en dat is ook goed maar er mogen best wel een paar aankopen bij. maar hij was toch ook de man die 30 miljoen samen met van basten uitgaf. en hij deed gisteravond moeilijk over 750.000 euro
0 0
Finidi
Nee dat was hij niet. Hij werd pas later dat jaar aangesteld.

Maar hij deedt gister wel moeilijk over een bedrag dat qua waarde om en nabij zijn eigen bonus ligt.
0 0
ajacied198200
was ook sarcastisch bedoeld. vind het ook waanzin dat hij geen 750.000 meer had betaald. die gok had die moeten nemen en ik weet zeker dat dost echt geen miskoop was. bij heracles speelde hij ook in een 4-3-3 en scoorde aan de lopende band.
0 0
karelajax
Het is toch belachelijk om meer dan 5 miljoen te betalen voor dost. Die 750.000 is natuurlijk ook een principekwestie. Als je nu toe had gegeven laat je zien dat je niet standvastig bent. dit is ook een signaal aan clubs dat ajax geen gekke dingen meer doet
0 0
karelajax
hij was niet de man die 30 miljoen uitgaf.
Toen had hij nog niks met ajax te maken
0 0
ajacied198200
de zeeuw die speelt de laatste weken als een kip zonder kop,enoh levert van de 30 ballen die die er afpakt 29 in. sulejmani scoort wel maar rent ook maar wat rond. eriksen laat zien dat die een hele grote kan worden.ebecilio speelt teveel op de playstation want die bakt er ook niks van. laat staan dat blind er gewoon in staat omdat zn vader assistent is. als je van tevoren had gezegd dat dit ons basiselftal werd dan lachtte iedereen ons uit!!!
0 0
Finidi
Een dravertje als Ebicillio is geen nieuwe Kluivert of Messi haha kom op hey.
Ik denk eerder aan een Tuhuteru of Robert Gehring :-)
0 0
BRAMHOUTEN
Volgens mij heb jij helemaal niks aan je leven, geen vrienden en familie die je uitkotst en het enige wat je heb is een laptop, waar je de hele dag achter zit, reacties uitlokken zodat je een beetje aandacht krijg! Best zielig...... Begin echt een beetje medelijden met je te krijgen
0 0
Finidi
:-)
0 0
Rotterdammertje
Loop je weer te zuigen Harmsen/Finidi...eendenkweker..zak met gras.
0 0
Finidi
Hebben we die eenheidsworst ook weer:-)
0 0
ajacied198200
feit is gewoon dat we op alle fronten te kort komen. mensen die nac - ajax hebben gezien kunnen ook concluderen dat wij geen ploeg hebben om kampioen mee te worden. utrecht uit totaal overklast,ado thuis niks in te brengen. en zo komen er nog een paar van deze wedstrijden.
0 0
ajacied198200
waar gaat dit nog over?? als je spelers van ajax gaat vergelijken met messi.....
0 0
jpolling
Jij met je Messi. Volgens mij ga jij vannacht nog over deze opmerking dromen.
0 0
ajacied198200
stekelenburg=top
van der wiel= top
alderweireld= degelijk
vertonghen= top
enoh= zwak
de zeeuw=zwak
eriksen= topper in wording
ebecilio= leuk voor op straat
siem=degelijk
mounir=top (mits hij speelt)

conclusie= geen team om kampioen mee te worden!!!
0 0
Finidi
Men zegt wel eens, je bent zo sterk als je bank. Of. de ploeg met de sterkste bank wordt kampioen!

En die namen zijn stuk voor stuk pauper!
0 0
jpolling
Vind je Manolev, Engelaar, Wisgerhof en Tiendalli top dan?
0 0
ajacied198200
nee ik vind hun niet top maar ze hebben gewoon een beter selectie als ons. ruiz,chadli,janssen,janko,brama zijn spelers die zonder moeite bij ons mee konden spelen. en dan vergeet ik douglas nog
0 0
jpolling
Haha oke, misschien spelen ze bij Twente zo goed omdat daar de druk van het moeten niet zo hoog is. Ik durf te wedden dat wanneer jij supporter van twente bent, deze spelers er ook meer moeite mee hebben. Volgens mij ben jij namelijk iemand die Ajax het verplicht om kampioen te worden.
0 0
Daneman
Wat een kutopmerking: we blijven strijden op drie fronten. De kans dat je van twente wint in de beker is nu zonder suarez zeer gering. En de kans dat je bij de eerste twee komt in de competitie is nu zonder suarez nog kleiner en europa, dat duurt niet meer zo lang. Rick vd boog: bedankt!
0 0
ajacied198200
er noemt hier iemand ebecilio de nieuwe messi hoe ver kan je zakken....met deze selectie wordt je in geen 20 jaar kampioen!!!
het gaat alleen maar om de balans financieel gezien en de balans in het elftal is al jaren zoek!!!!
0 0
Daneman
ik vind dat van de boog voorop en de rest van het bestuur dit ajax langzaam aan het afbrokkelen zijn. Dit jaar wordt je hooguit derde. En daar mag je boog op afrekenen. Want de verkoop van suarez kon ajax beter maken met de juiste aankopen. Maar ajax kocht niets en dat ligt aan boogie. Boogie optieven en het nieuwe bestuur krijgt een proeftijd van een jaar. Als de ledenraad zonder steekpenningen etc. een goed gevoel bij het nieuwe bestuur hebben krijgen ze verlenging van een jaar.
0 0
hanz
Van den Boog heeft het gewoon goed gedaan in de zaak dost niet altijd maar betalen wat ze willen het is zeker jammer dat hij niet komt maar zo zijn we juist in de problemen gekomen om alleen maar te betalen en vaak alleen maar aan kneuzen . En die 8 mil voor mertens is toch ook niet normaal 2 jaar geleden kon ajax mertens en chadli voor 1 mil ophalen bij agovv waar van den brom toen trainer was
0 0
ajacied198200
een elftal moet gebalanceerd zijn en niet alleen met jeugdspelers kijk naar twente die hebben ook een mix van jeugd en ervaring. waarom lukt het hun wel om zo een ruiz binnen te halen en zo een chadli en ons niet?? en maar roepen wij zijn ajax wij zijn de beste straal dat ook uit en lig niet te slapen als er een speler gekocht moet worden omdat je je beste speler kwijt raakt. heerenveen vroeg 5,25 ajax bied 4,5 ow wat erg om 750.000 erop te gooien alsof we daar failliet aan zouden gaan. mensen willen waar voor hun geld krijgen en dat krijgen ze niet met een daley blind en ebecilio en zo zijn er nog een paar!!
0 0
ajacied198200
jeugd jeugd jeugd= geen titel ;)
0 0
Rattaplan
Ik vind dat Ajax terecht heeft gehandeld. Heerenveen vraagt opeens veel meer en denkt over de rug van Ajax ff rijk te worden. En 8 of 7 miljoen aan dat zeer vervelende clubje overmaken, dat nooit. Ze spreken Ajax niet uit maar houden wel hun handje op..... Kijk maar in het buitenland in plaats van dit soort vreselijke clubs sponseren. Wacht bij Mertens maar tot einde contract of als ie nog een jaartje heeft, want die zou wel een aanwinst zijn.
En deze spelers zijn niet beter dan Suarez, waarmee we ook op 6 punten achter staan. Helaas, maar De Boer moet maar hopen op en werken aan het collectief.
0 0
ajacied198200
zout op met je jeugd dan kun je net zo goed jupiler league gaan spelen met de a1 en je eerste elftal terug trekken. van den boog moet gewoon oprotten die zakkenvuller
0 0
ajacied198200
anita de zeeuw gespot bij kabouter plop
0 0
Finidi
Alleen bij minimaal VCL en/of minimaal halve finale EL en een bekertitel kan ik dit beleid als goed beoordelen.
Bij alles minder heb je overduidelijk het financiele deel hoger ingeschat dan de sportieve aspiraties.
En geef toe, met Anita en Cvitna gaat dit nooit gebeuren.
0 0
leazi
De tijd zal het leren,.. je kan wel blijven zeike op dit Ajax maar Pisvee en twente hadden het de afgelope weekend ook erg moeilijk!

Wat ik wil zeggen is,.. IT AINT OVER UNTIL THE FAT LADY SINGS!

0 0
Mats
http://www.youtube . c. om/watch?v=gb7nwoQVkQE
0 0
jpolling
Wat een druktemaker, zonde dat ik aan jou nog tijd verspil. Hoe wil jij spelers kopen? Geld lenen? Het beleid van Ajax is er op gericht om spelers op te leiden en vervolgens aan de grote clubs door te verkopen. Van dit geld kan geïnvesteerd worden in de jeugdopleiding. De jeugdopleiding is waar Ajax toch voor staat? Volgens mij wil jij graag terug naar de succesjaren van Cruijff en Van Gaal. Nou ik kan je zeggen, 90% van de spelers kwam toen uit de eigen jeugd!
0 0
Finidi
Als je ervoor kiest om je elftal te evrzwakken, zorg dan iig dat er voldoende geld voor wordt gevangen om je elftal te versterken! Anders is 22,5 miljoen absoluut GEEN Topdeal!
0 0
jpolling
Je zal mij niet horen zeggen dat Mertens en Dos goede aankopen zijn? Jij baseert je "kennis" op wat je ziet bij Utrecht. Wie zegt dat ze dit waar kunnen maken bij Ajax? Kijk maar naar Sulejmani.

Tevens als je sterkste speler vertrekt, raak je automatisch verzwakt. Je kunt namelijk niet een even sterke speler terughalen. Ten eerste is dat te duur en ten tweede heeft iedereen zijn eigen kwaliteiten.
0 0
Mats
Ik denk dat El Hamdaoui deze zomer verkocht wordt en dat ze daar mertens en Dost voor terughalen. Dan moet er nog versterking op het middenveld komen want ons huidige middenveld is gewoon niet goed genoeg.
0 0
ajacied198200
zoals al zovaak gezegd ajax is steeds te laat. mertens ging voor 1 miljoen naar utrecht chadli voor een paar ton naar twente en de scouting van ajax lag op 1 oor te slapen.
0 0
Robinjo1988
Boog heeft zn bonus weer binnen hoor!
Zou afgeschaft moeten worden die bonus. 340.000euro is meer dan genoeg voor kantoorpikkie.
0 0
ajacied198200
kijk eindelijk iemand die het snapt
0 0
Biggie
Goed gedan vd Boog
0 0
Finidi
Valt me nog mee dat onze jongens hierboven met hun hoofd boven die banner uitkomen. Wat een kabouterelftal.
0 0
IamLegend
ben je familie van hanegem? onrust stoker!
0 0
jpolling
Ik snap al het kritiek op Van den Boog niet. Hij komt het nooit meer goed doen. Als Van den Boog 7 miljoen had neergelegd kreeg hij commentaar omdat het veel geld betreft. Nu hapt hij een keer niet en dan is het nog niet goed. Volgens mij hebben de meeste mensen op deze site geen realistische kijk meer. Iedereen is bevooroordeeld om wat het verleden heeft gebracht.
0 0
Finidi
8 miljoen voor Mertens was een topdeal!
0 0
jpolling
Niet als het nummer 2 was. Nummer 1 was toch echt Bas Dost. Ze hadden een lijstje zei Van den Boog. Maar daar zal ook wel een numerieke volgorde in zitten. Als Dost en niet was geworden, dan was Mertens optie 2. Vervolgens was een buitenlandse speler optie 3 en ga zo maar door. Ik vind dat Ajax altijd voor prioriteit 1 moet gaan. Mocht die niet beschikbaar zijn dan snap ik wel dat Ajax logisch nadenkt of ze nummer 2 of 3 wel moeten halen. Ajax moet altijd gaan voor het hoogst haalbare. En je kunt wel zeggen dat 8 miljoen voor Mertens een topdeal is, maar toen Jol aangesteld werd zei hij dat NIEMAND in de eredivisie meer dan 6 miljoen waard is en iedereen was het daar mee eens. Nu kunnen ze voor acht miljoen nummer 2! op het lijstje halen en dan is het slecht dat ze dat niet gedaan hebben.

Het blijkt wel weer dat menigeen op deze site leeft in de waan van de dag. Dit wordt steeds meer een site waar jonge broekies hun "frustaties" kwijt moeten. Men kan tegenwoordig hun eigen mening niet meer ventileren. Daar moet toch een keer wat aan gedaan worden, vind ik!
0 0
jpolling
Niet als het nummer 2 was. Nummer 1 was toch echt Bas Dost. Ze hadden een lijstje zei Van den Boog. Maar daar zal ook wel een numerieke volgorde in zitten. Als Dost en niet was geworden, dan was Mertens optie 2. Vervolgens was een buitenlandse speler optie 3 en ga zo maar door. Ik vind dat Ajax altijd voor prioriteit 1 moet gaan. Mocht die niet beschikbaar zijn dan snap ik wel dat Ajax logisch nadenkt of ze nummer 2 of 3 wel moeten halen. Ajax moet altijd gaan voor het hoogst haalbare. En je kunt wel zeggen dat 8 miljoen voor Mertens een topdeal is, maar toen Jol aangesteld werd zei hij dat NIEMAND in de eredivisie meer dan 6 miljoen waard is en iedereen was het daar mee eens. Nu kunnen ze voor acht miljoen nummer 2! op het lijstje halen en dan is het slecht dat ze dat niet gedaan hebben.

Het blijkt wel weer dat menigeen op deze site leeft in de waan van de dag. Dit wordt steeds meer een site waar jonge broekies hun "frustaties" kwijt moeten. Men kan tegenwoordig hun eigen mening niet meer ventileren. Daar moet toch een keer wat aan gedaan worden, vind ik!
0 0
ajacied198200
als ajax straks weer met lege handen staat dan zitten al die mensen die hier van den boog de hemel inprijzen als eerste te janken..
0 0
ambtenaar
Dat hij Dost niet heeft gehaald voor een te hoog bedraag is natuurlijk niks mis mee.
Maar dat er geen andere interessante speler gepolst is vind ik onbegrijpelijk.
Ze hebben toch een netwerk waardoor spelers in de gaten worden gehouden, ik bedoel dat ze met Dost kwamen aanzetten had ik ook nog wel kunnen voorstellen.
0 0
Finidi
Sorry, ik zou als bekend een bak stront over mn heen krijgen.
Maar ik hoop dat Ajax de komende wedstrijden dieper in de ellende zakt en alle tekortkomingen worden blootgelegd!
Ik wil geen gelijk, maar wel mijn Ajax terug. En dit is de enige manier waarop!
0 0
sjaakthenler
Een echte ajacied, kakkerlak
0 0
ajacied198200
van den boog wie kent hem niet van den boog van den boog is anti ajacied
0 0
ajacied198200
het is niks dit jaar en het wordt niks... el hamdaoui die krijgt straks weer een griepje en dan heb je helemaal niks meer. en siem die doet het vrij goed maar is geen scorende spits
0 0
Finidi
Ajax heeft zijn kampioenschap verkocht! Een schande opzich!

En komende zomer kunnen we nog wel dieper in de buidel tasten gezien er dan nog meer sleutelspelers zullen vertrekken!

Eindelijk beleid? mn reet! Ajax had gister niet 7 miljoen moeten uitgeven als er maar 3 beschikbaar is! Maar wel een kampioenswaardig elftal moeten verzorgen als de achterstand voor de transferwindow maar 6 punten was!

Scoutingsbeleid is dramatisch!

Ajax is een grote puinhoop!
0 0
Robinjo1988
kunnen we nog dieper in de buidel tasten???

hoezo we? jij bent geen ajacied pik!
0 0
Finidi
Wie is Robinjo22 omdat te bepalen!

Ondanks dat je geen enkele kennis van feiten hebt en je gister met je van Wolfswinkel kwam aanzetten zou ik het niet in mn hoofd halen om je geen Ajacied te noemen.

Sinds het programma Voetbalfans van vorige week op Rtl4 weten we dat er ook hele domme Ajaxfans bestaan.
En ik moet zeggen, jij bevestigd dit nogmaals.

Wanneer leer jij nou is dat een mening niet goed of fout is?

Je hebt een avatar van Litmanen en accepteerd een beleid dat voetballers als Enoh, Suk, Cvitna en Bodul een kans geeft!????
0 0
gusanito
Ik geloof niet dat Ajax van plan is om diep in de buidel te tasten komende zomer. Er ligt niet voor niets een beleidsplan waarin staat dat er weer goed gescout moet worden. Goed scouten betekend jonge spelers die niet teveel kosten en niet gevestigde jonge spelers waarvoor de club al miljoenen moet hebben. Ik hoop in de zomer te zien dat Ajax echt weer beter is gaan scouten.
0 0
ajacied198200
wordt een beetje moe van dat niet diep in de buidel tasten. ajax heeft een scouting van niks zelfs telstar kan beter scouten dus de hoop op een goede scouting en goeie spelers voor weinig geld die gaat niet op. van den boog wil voor een dubbeltje op de 1e rang zitten en het past allemaal prima in zijn beurs dat die maar precies 4,5 wilde geven voor dost. wel cvitanich kopen 2 jaar terug voor 5 miljoen pfff wat een lamzak die rik
0 0
gusanito
Waarom zou de hoop daarop niet reëel zijn? Het staat in het beleidsplan, je mag dan toch aannemen dat daar binnen een jaar ook aan gewerkt wordt. Het is een goede zaak dat Vd Boog de financiële gezondheid van Ajax bewaakt. Want er is met geld gesmeten de afgelopen 15 jaar en dat kost de club z'n kop als dat door gaat.
0 0
Finidi
Als er een iemand is die twee jaar lang niet volgens het beleidsplan heeft gewerkt is dat vd Boog!

Een passant nooit meer alle credits geven. En hij deedt dit JUIST WEL aan Jol!

En nu gebeurd hetzelfde met Frank de Boer. Nog voordat het technisch management volledig is ingevuld heeft de Boer al voor 4,5 jaar getekend!
0 0
jarenfan
de geld zaken zijn perfect geregeld,maar
sportief ??????????
0 0
ajacied198200
al die mensen die van den boog nu de hemel in prijzen zijn straks de eerste die zitten te huilen dat ajax zo slecht presteerd met dit middelmatig elftal. rik bedankt voor deze puinhoop je gaat straks weer lekker op vakantie van de premies :)
0 0
gusanito
Het is duidelijk dat iedereen z'n best heeft gedaan voor deze transfer, behalve één partij: Heerenveen. Ze hebben alles gedaan om de transfer onmogelijk te maken. Absurde bedragen vragen, een rare vieze arrogantie uitstralen naar de pers en in de arbitragezaak. Advocaat en Directeur spraken elkaar zelfs tegen over bepaalde zaken. Geen zaken meer doen met Heerenveen, die club is niet klaar om professioneel te onderhandelen.
0 0
Tifosi
Het bestuur heeft het gewoon uitstekend gedaan daarover staat ook een stukje over op afca waar ik het volledig mee eens ben! Niet meer teveel betalen voor kutspelers, geen buitenlandse uitgerangeerde jongens meer halen, gewoon verstandig handelen. Dan praat men wel over risico's nemen, maar dat zijn de eersten die de aankopen weer lopen af te zeiken als het even niet gaat en zij begrijpen niet dat risico's niet meer kunnen voor Ajax.
0 0
ajacied198200
ik plak op van den boog een prijskaartje van 1 euro
0 0
ajacied198200
een nieuw woord ipv x-factor ajax factor stomme malloot die rik van bedrog
0 0
AfcaWes
ik vind het terecht dat Ajax zeker niet de volle pond gaat betalen voor een speler die een half jaar geleden nog 3,2 miljoen was, bankzitter en nu opeens 6 a 7 miljoen kost omdat Ajax zich meld.

Wat dat betreft heeft VD Boog gewoon gelijk. Moet maar eens afgelopen zijn met zulke rare praktijken. Jaar op jaar gebeurd dat (Zie Sulejmani etc).

Wel vind ik dat Ajax te makkelijk gedacht heeft over een opvolger. Ajax had al vol in onderhandeling moeten gaan en alleen Suarez laten vertrekken als ze al een deal met Dost/Mertens of een ander hadden.
0 0
DirkvanDam
Ja maar je denkt toch niet dat de KNVB ajax helpt?
Stel Suarez dient een rechtszaak in omdat hij bij Liverpool veel meer kan verdienen.
Dan zou de KNVB hem meteen laten gaan. en wel om de redenen dat hij sportief en financieel er op vooruit gaat.
Nu met dost "zou" ajax zich kunnen versterken maar daar steekt de KNVB een stokje voor......
terwijl voor dost het zelfde geld. sportief en financiële verbetering!


0 0
jacob
suk is ook niet verhuurd
0 0
ajacied198200
als hij in de zomer niks haalt dan mag hij oprotten
0 0
gusanito
Ja, want daar heeft Vd Boog natuurlijk alles over te zeggen. Begin echt moe te worden van al die domme opmerkingen over Vd Boog.
0 0
Finidi
Rik vd Boog heeft het deze transferwindow gewoon niet aangedurfd een klein risicootje te wagen.
En let op, elke aankoop dat een beetje geld kost herbergt risico.
Maar gezien de laatste maanden kon hij geen tegenslag meer permitteren of zn kop zou rollen.

En dat is het slechte aan de zaak. Rik vd Boog heeft in twee jaar tijd alleen maar aankopen kunnen aanstellen uit de stal van Jol en Raiola. De enige buiten dit netwerk was die belachlijke 5 miljoen voor de volledig overbodige Lodeiro.

Een goede Algemeen directeur die de technische zaken in handen neemt zal altijd een risico durven nemen en vertrouwen op zijn kennis van zaken.
Een Arnessen had de gok Mertens voor 8 miljoen wel aangedurfd!

Maar Boog durft het niet. Hij vertrouwd niet op zijn kennis van voetbal. Want stel dat Mertens niet zou slagen, dan is dat de druppel die de emmer vd Boog bij Ajax zou doen overlopen.

Rik vd Boog is sinds twee maanden bezig met reputatieherstel en roept in de media alleen maar wat het publiek wilt horen. Dombo's hier trappen erin, totdat over 5 of 6 wedstrijden duidelijk is dat het allemaal nergens op uitgaat draaien met Ajax.

Erger nog, eind van de rit krijgt Frank de Boer, de trainer, weer de zak stront over zich heen.
0 0
SammyR
Van Den Boog wilde niet te veel geven voor een speler die niet zijn geld waard is. KLASSE GEDAAN RIK!
0 0
Finidi
Dus het gemis Suarez is nog geen 4 miljoen waard?
Klasse ingeschat Rik!

Rik durft zn pik niet meer te branden. Teveel fouten gemaakt en kritiek gekregen in een kort tijdbestek.
0 0
gusanito
Het was ook niet het moment voor Ajax, om risico's te nemen of een gokje te wagen. In die positie is Ajax niet.
0 0
Paulinho
Jongens, de basis voor succes voor een langere periode is een solide financiële situatie. Liever een klein stapje terug en straks weer volle gas vooruit. Al die dure aankopen van de laatste 7 jaar hebben ons geen kampioenschap gebracht, omdat er steeds teveel miskopen en er teveel betaald werd. We hebben geld binnen, besparen een hoop salaris en hebben nu een half jaar de tijd om ons te versterken in de zomer. ALs we geld blijven uitgeven, wordt het hier net Fwyenoord. Twente was 4 jaar geleden niks, en kijk nu...
0 0
Lelystad1981
Wat wel een goede verandering is onder v/d boog is openheid van zaken.
we kunnen veel negatiefs zeggen over vd boog,maar ik vind dat hij dit goed heeft gedaan.
6 Mil voor een bankzitter kom op.
het liefst had ik mertens erbij gehad,maar wie weet van de zomer.
Ik heb wel vertrouwen in vd boog.
0 0
elpresidente
Dus vorig jaar had Ac milan Eriksen kunnen kopen bij ons voor 3miljoen ?

Dost heeft toch enigszins potentie anders hadden we Ajax niet naar hem omgekeken. Dan moet je gewoon wat extra`s betalen om een gloednieuw contract af te kopen.

Mertens idem 7,5 misschien iets eraf is gewoon redelijk als je kijkt hoe hij presteert. Ook een 3,5 jarig contract.

Als je het niet kan betalen bel dan ook niet aan. Stoer vertellen dat je op meerdere paarden wed en niet verder komt dan friesland en utrecht. Waar de fock is de scouting ?

Waar is het wel bekende schaduw-elftal ? Ze komen niet verder dan elke boerenlul met een kabel.
0 0
Lelystad1981
je moet dit zien vanuit ajax point of vieuw.
Mertens is wel 7,5 waard vind ik.
Maar Dost is geen 6 waard.
en je moet niet vergeten dat ze maar enkele dagen hadden om concreet wat te doen.
elke club probeert de hoofdprijs te pakken als ajax aanbeld.
dus ik ben blij dat vd boog niet meegegaan is in die bullshit.
Sulejmani bedragen zijn belachelijk binnen nederland.
ik zeg niet dat als ajax aanbeld iedere club ze maar voor een prikkie weg moetdoen.maar heerenveen gokte er gewoon op dat net als de keren daarvoor ajax wel akkoord zou gaan met hun belachelijke prijs,
zodat heel nederland de friese handelsgeest weer kon prijzen.
in mijn ogen heeft dost nog helemaal niets bewezen.
een leuk seizoen in almelo,een half seizoen heerenveen maakt hem nog geen huntelaar.
daarom ben ik blij dat vd boog niet gebukt is gaan staan om vervolgens een dikke friese worst toegediend te krijgen!.

voordat hulde aan vd boog.!
0 0
ajacied198200
straks zit je weer te huilen omdat we geen cl spelen!!!!
0 0
Lelystad1981
Omdat Dost er nu niet bij is ???
Hij is niet de verlosser himself,
en wat als hij geflopt was?
dan liep iedereen weer te janken dat het zonde van het geld was.
of dat heerenveen je een oor aan heb genaaid.

en buiten dat..heb je me ooit zien huilen hier?
0 0
ajacied198200
iedereen kan floppen aan elke transfer zit een risico dan kun je nooit een speler kopen....
0 0
RoodWit
juist.
0 0
leazi
Het gaat erom dat de subtop etc nu weet dat Ajax weer geld heeft en dus vroege/vragen ze de hoofdprijs voor hun spelers,..

Als bijvoorbeeld Az had aangeklopt bij Heerenveen voor Bas Dost dan weet ik zeker dat die voor de normale prijs daar weg mocht.

Vd Boog heeft dit gewoon goed gedaan want dit is gewoon een statement naar alle andere clubs.
0 0
jarenfan
een spits hebben we niet,en als je urby had willen
behouden had je hem een beter contract moeten aanbieden
0 0
Finidi
Je voelt op je klompen aankomen dat er straks na 3 verliespartijen de realiteitszin onder de supporters terugkomt en er wordt ingezien dat ook Frank de Boer geen magiër is!
0 0
viking
oja,weet nog wel dat bergkamp en jonk weggingen.weet niet of iedereen weet wat er daarna ging bloeien?
0 0
Finidi
Toen durfde het bestuur een risico te nemen met een fantastische Litmanen en Finidi. Ook Frankie Rijkaard werd teruggekocht.

Dit bestuur zou dit nooit kunnen bewerkstelligen.
0 0
Finidi
Wie durft met mij de weddenschap aan!?

tussen Mei 2010 en November 2011 is er weer paniek in de Ajax tent omdat prestaties uitblijven, er bestuurlijke blunders blijken te zijn gemaakt en de toekomst er weer is gitzwart uitziet?
0 0
AFCACBS410
tussen mei 2010 en nov 2011 nog wel? met je weddenschap
0 0
Finidi
Doe niet alsof je het niet begrijpt, mei 2011 en nov 2011
0 0
Rolo
kan je net zo goed zeggen wanneer pinksteren en pasen op dezelfde dag vallen, in sint juttemes dan...
0 0
jacob
zou me niet verbazen
0 0
viking
dat bedoel ik dus.geef die gasten de tijd.ebecilio en isbiliz komen dr wel.dan ga je toch geen miljoenen betalen voor mertens? frank de tijd gunnen. komt er een topteam.
0 0
Van Reenen
Denk nu eens even goed na voordat je hier klakkeloos iets neerpent. Ajax heeft een schuld van 23M euro, dus gaat een deel hiervan (50 procent?) naar de balans. Ajax, Rik van de Boog, heeft goed gehandeld door Heerenveen alsmede Utrecht geen buitensporige bedragen te geven om hun balans in evenwicht te brengen. Wel hoop ik dat Ajax zich volgend seizoen losmaakt uit de eredivisie combinatie die de tv-gelden naar rato verdeeld over alle eredivisie clubs. Ik weet niet hoe het met jullie gaat, maar naar VVV, Willem II, Feijenoord, Utrecht, Heerenveen en nog een stel van die clubs kijk ik niet eens meer naar, Zonde van de tijd. Dus als Ajax voor zichzelf opkomt en de tv-beelden verkoopt, zal dit een enorme financiële opsteker betekenen en wellicht de dood voor andere clubs. Nou, dan moet dat maar. Ajax is nu sponsor voor vele andere clubs en de dupe van achterlijke vraagprijzen voor spelers die zich eerst nog internationaal moeten bewijzen.
Ik verzoek jullie geen negatieve berichten te plaatsen over Rik van de Boog omdat jullie het waarschijnlijk veel slechter zouden doen! Het is n.l. makkelijk praten over miljoenen waarvoor jezelf niet verantwoordelijk bent.
0 0
boye04
Ik vind dat je bij een aantal dingen er totaal naast zit:
1. Ajax heeft geen schuld van 23 mln maar een verlies van 23 mln. Dat zijn 2 totaal verschillende dingen.
2. Het is een beetje egoistisch en niet netjes naar de andere clubs toe om in je eentje de tv rechten te gaan verkopen. Leuk dat die andere teams dan misschien omvallen volgens jouw maar je moet toch echt met die clubs een competitie spelen. Ajax moet gewoon net als elke andere club samen delen in de tv-gelden.
0 0
w86
Wat tv-gelden betreft, zou ik het wel logisch vinden als er een prestatie-verdeling komt. Weet niet hoe dat nu gaat, maar iedereen hetzelfde bedrag is in mijn ogen niet terecht.
0 0
boye04
Er is ook een verdeling. Een of ander bureau heeft een index bepaald voor de televisiegelden en daar staat Ajax stipt bovenaan. Ajax krijgt ook het meeste tv geld van de eredivisie.
0 0
Nr14
je kan wel zeggen dat Ajax de TV-rechten zelf moet gaan verkopen, maar de reden dat ze dat niet doen is dat je de deze andere verenigingen nodig hebt zolang er geen europese league bestaat. Als Ajax de tv-rechten zelf gaat verkopen moeten ze rekening houden met de andere verenigingen....
0 0
Finidi
Boog : "23,5 miljoen voor Suarez. Want in deze barre economische tijden worden er geen gekke bedragen meer betaald voor spelers. Dus een topdeal"

...

" Prijzen voor seizoenkaarten en Cl kaarten gaan omhoog, we moeten met de tijd meegaan, in deze tijden wordt alles duurder"

Dit is van den Boog ten voeten uit! Tegenstrijdigheid alom!

Ook nu weer, een paar geleden riep hij nog dat kapitaal op het veld moet staan en nu is de bankrekening spekken weer prioriteit.
Ligt het aan mij, of past deze vent zijn eigen doelstelling continu aan.
Een strategisch wonder is het niet! Hij kloot maar wat aan!
0 0
mitchafca
Als hij zijn bonus maar krijgt.
0 0
mitchafca
Leuk strijden op drie fronten , nu maar hopen dat iedereen fit blijft.
0 0
trainer
vd boog heeft het goed gedaan. iedereen heeft zijn prijs en teveel betalen voor een speler is te vaak gebeurd. resultaat schulden. Door die schulden spelen er nu spelers in het eerste met zeker potenie maar die eigelijk rustiger gebracht moeten worden.

Compliment voor vd Boog en Frank de Boer.

Hij is de beste coach op dit moment! ajax moet eerst gezond worden om te groeien. geen paniek aankopen en paniek bedragen voor spelers.
0 0
nummer7
Amen
0 0
IamLegend
Ga nu maar alvast plannen schaduw lijsten maken, scout opdrachten geven etc etc etc td aan nemen, we zien dat daar in je kwaliteiten niet liggen. Bedrijf lijden dat is waar je mee bezig moet houden!
0 0
remooon
niet zo zeiken op rik, snap de teleurstelling maar hij geeft nu wel aan naar andere clubs dat we niet meer aan die spelletjes mee doen..
0 0
Toon meer reacties