Vertonghen ziet Duivels winnen vanaf bank

sv, 09-10-2010 om 07:56, 867 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Toby Alderweireld heeft met België goede zaken gedaan. De vooraf nog puntloze Rode Duivels moesten in Kazachstan winnen om nog enigszins uitzicht te houden op EURO 2012. Aan die opdracht voldeden de Belgen met een 2-0 zege op vreemde bodem Alderweireld speelde de gehele wedstrijd. In de Astana Arena kwam Jan Vertonghen opmerkelijk genoeg niet in actie. De Ajacied kreeg voor het eerst in lange tijd geen speelminuten in de Belgische nationale ploeg. Dinsdag speelt België tegen Oostenrijk.

Christian Eriksen verloor met Denemarken van Portugal. In het Estádio do Dragão van FC Porto gingen de Denen met 3-1 onderuit. Eriksen kwam het laatste half uur in actie. In de 58e minuut loste hij Daniel Jensen af. Voormalig Ajacied Dennis Rommedahl speelde de hele wedstrijd, die onder leiding stond van de Nederlandse scheidsrechter Eric Braamhaar. Dinsdag volgt voor Denemarken een thuiswedstrijd tegen Cyprus.

Dit weekend komen Mounir El Hamdaoui en Eyong Enoh ook nog met hun land in actie. Marokko en Kameroen spelen zaterdagavond kwalificatieduels op weg naar de Afrika Cup 2012. Marokko gaat op bezoek in Tanzania en Kameroen ontvangt Congo. Daley Blind speelt zaterdag met Jong Oranje de eerste play-offwedstrijd voor plaatsing voor het EK Onder 21. Op Het Kasteel is Jong Oekraïne de tegenstander. Dinsdag volgt de beslissende return in het stadion van Dinamo Kiev.
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Hwb
Sowieso maken ze in België wel vreemde keuzes. Vermaelen staat daar bijvoorbeeld eigenlijk nooit centraal maar op links. Dat is niet alleen zo als Kompany en Van Buyten centraal achterin staan, dan zou ik het nog kunnen begrijpen, maar ook als één van die twee er niet is. Dan komt Lombaerts namelijk centraal te spelen en blijft Vermaelen linksback.

Overigens snap ik wel dat Vertonghen een keer op de bank zit. België heeft centraal achterin en op het middenveld nou eenmaal veel spelers die elkaar weinig ontlopen. Achterin: Van Buyten, Kompany, Lombaerts, Vermaelen en Alderweireld. Middenveld: Defour, Fellaini, Witsel, Simons, Kompany, Van Damme.

Daarnaast speelde België tegen Kazachstan 4-4-2 ipv 4-3-3, waardoor er ook een plekje minder centraal op het middenveld is.
0 0
Overmars
Een beetje rust kan geen kwaad Jan, volgende wedstrijd sta je er weer gewoon!
0 0
Pattje Kluivert
En simons staat er wel in. Zegt genoeg lijkt me.....
0 0
RobertoStrife
Onbegrijpelijk dat Jantje niet speelt..
0 0
bazz
Verthonghen is des duivels
0 0
bazz
Verthonghen is des duivels
0 0
mulder7
mooi heeft die ook weer rust gehad maar als ie toch niet speelt kon hij beter in amsterdam blijven.Tegen wie moet belgie dinsdag?
0 0
ajaxop1
Viel me trouwens op dat Alderweireld ver kan ingooien. Bereikte met gemak de eerste paal. En hij eiste alle corners en vrije trappen op als rechtsback zijnde.. ook vanaf de linkerkant. Had het verdedigend soms wel lastig op snelheid.
0 0
Flerenc
Wel raar dat hij alle vrije trappen neemt. Bij Ajax zie ik hem dat niet doen. Ik denk dat hij alleen op Anita, Van der Wiel, Enoh en Steek een streepje voor heeft!
0 0
Counter
Ze hebben gewonnen, dus zullen ze komende dinsdag ook wel zonder Jan beginnen.
0 0
RoodWit
Tegen Kazachstan kan Simons het allemaal nog wel bijbenen.

Tegen een wat sterkere tegenstander zou ik toch Vertonghen opstellen.
0 0
MNJ7
jan is 10x beter als simons man
0 0
AFCA127
die gasten weet ook niet was ze willen. Eerst speelt Vetonghen altijd, en laten ze Toby thuis, en nu speelt Toby opeens 90 minuten en Jantje 0.
Vreemde snuiters die belgen.
0 0
vermaelen04
Jullie vergeten dat jantje als middenvelder staat in het belgisch elftal.
0 0
foshoquz
Vermaelen was er niet dus hij had best centraal achterin kunnen staan. Daarbij is hij op het middenveld 2x zo goed als Simons dus ik snap er niks van.

Trouwens ook raar om Toby op rechtsback te zien, hij moet daar ook alle vrije trappen en corners nemen.
0 0
RoodWit
Die Belgen zijn overduidelijk nog zoekende.

Stond Simmon's in de basis i.p.v Vertonghen?
Een vreemde keuze in mijn ogen.
0 0