Eriksen in voorselectie Denemarken

Ajax Showtime, 10-05-2010 om 17:41, 1222 views, Voetbalzone.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De Deense bondscoach Morten Olsen heeft maandagmiddag bekend gemaakt welke 26 spelers hij zal gaan bekijken in de oefeninterland met Senegal op 27 mei. De voormalig trainer van Ajax heeft zes spelers opgeroepen die momenteel actief zijn in de Eredivisie. Ook inviteerde hij vier spelers met een Nederlands verleden.

Christian Eriksen en Dennis Rommedahl (beiden Ajax), Thomas Enevoldsen (FC Groningen), Simon Poulsen (AZ), Michel Silberbauer (FC Utrecht) en Jon Dahl Tomasson (Feyenoord) behoren tot de groep van 26, waarvan er uiteindelijk nog drie af moeten vallen in aanloop naar het WK. Ook de oud-Ajacieden Jesper Grønkjær (FC Kopenhagen) en Michael Krohn-Dehli (Brøndby IF), voormalig NAC’er Patrick Mtiliga (Málaga) en ex-Heerenveener Daniel Jensen (Werder Bremen) mogen zich melden.

Op 28 mei zal Olsen bekend maken welke 23 uiteindelijk meereizen naar Zuid-Afrika, waar Denemarken is ingedeeld in een groep met het Nederlands elftal. Beide landen ontmoeten elkaar op 14 juni. Daarna volgen nog confrontaties met Kameroen en Japan.

De Deense voorselectie:

Doel: Jesper Christiansen (FC Kopenhagen), Kim Christensen (IFK Göteborg), Stephan Andersen (Brøndby IF), Thomas Sørensen (Stoke City)

Verdediging: Daniel Agger (Liverpool), Lars Jacobsen (Blackburn Rovers), Patrick Mtiliga (Málaga), Per Krøldrup (Fiorentina) Simon Poulsen (AZ), Simon Kjær (Palermo), William Kvist (FC Kopenhagen)

Middenveld: Christian Poulsen (Juventus), Christian Eriksen (Ajax), Daniel Jensen (Werder Bremen), Jakob Poulsen (AGF Aarhus), Michael Silberbauer (FC Utrecht), Mikkel Beckmann (Randers FC), Thomas Enevoldsen (FC Groningen), Thomas Kahlenberg (VfL Wolfsburg), Dennis Rommedahl (Ajax), Jesper Grønkjær (FC Kopenhagen), Martin Jørgensen (AGF) Michael Krohn-Dehli (Brøndby IF)

Aanval: Jon Dahl Tomasson (Feyenoord), Nicklas Bendtner (Arsenal) en Søren Larsen (MSV Duisburg).
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RobertoStrife
Hopen voor hem (en ons) dat hij geselecteerd wordt.
0 0
Daanieeel
je kan rommedahl als rechter spits rekenen net zoals gronkjaer. kahlenberg kan op linksbuiten.

Dus dit geeft een beetje vertekent beeld.
0 0
faab
maar 3 spitsen ?
0 0
ajax19
Lasse Schöne alleen helaas niet. Ik zie er tig mensen tussen staan die ik voor hem thuis zou laten.
0 0
jandejonge
Idd, ben ik helemaal met jou eens!! Ondanks dat lasse Schöne gebleseerd is geweest zal ik hem toch altijd mee nemen!! Goeie speler en ik zou Junker ook wel mee nemen hoor... 21 goals, niet verkeerd en ze hebben maar 3 spitsen.. Ben wel blij voor Eriksen, die gaat het helemaal maken :D
0 0
pwie
Idd beetje raar Junker heeft een heel goed seizoen gedraaid.
0 0
Multi
off topic: valt me wel op dat ze maar 3 aanvallers hebben en dat ze Junker dan toch niet meenemen.
0 0
boye04
Komt omdat Denemarken meestal maar met 1 spits speelt en 2 buitenspelers. Vandaar maar 3 spitsen.
Meeste aanvallers zitten ook bij de middenvelders. Kijk maar naar Rommedahl en Grønkjær.
0 0
Multi
Ja dat viel me ook al op, maar Larsen heeft die seizoen meen ik niet veel gespeeld, vandaar dat het mij verbaasd dat die wel mee is en Junker niet.
0 0
Vandervaart23
Denemarken speelt een 4-4-1-1 toch?
Met Tomasson als 10, Bendtner diep en dan 4 mensen op het middenveld met aanvallende mensen op de zijkant Gronkjaer en Rommedahl bijvoorbeeld en ook Eriksen, Krohn Dehli en Enovoldsen kunnen dit invullen.
En zodoende is het wel te begrijpen dat je Junker thuis laat.
Bendtner is onomstreden en dat hij Larsen boven Junker verkiest is ook niet geheel onlogisch afgaande op zijn selectiebeleid de laatste jaren.

Wel benieuwd of Eriksen het gaat redden, er zullen waarschijnlijk 1 keeper en 2 middenvelders afmoeten.

0 0
lodeiro
hoezo staat rommedahl bij de middenvelders??
0 0
Junisderdester
442 denk ik :P
0 0
dan300491
Ik hoop dat Eriksen mee gaat, geweldige ervaring op deze leeftijd.
0 0
wouter90
Daar wordt je geen wereldkampioen mee met dit team ;p
0 0
Multi
Als ik de selectie zo zie denk ik wel dat Eriksen een goede kans maakt om erbij te zitten.
0 0
JohnDylan
Grønkjær was de laatste echte buitenspeler met klasse die Ajax heeft gehad. Hij ging alleen veel te vroeg weg en heeft zich daardoor nooit tot een absolute toppers kunnen door ontwikkelen. Bij Ajax liet hij zeker zien wel over dat potentieel te beschikken. Ik hoop dat hij ooit bij Ajax terug komt om jonge buitenspelers bij te leren.
0 0
CheckYoSelf
Ja is misschien wel te vroeg weg gegaan, maar heeft altijd wel te maken gehad met blessures ook bij zijn ajax tijd, maar engeland is het voetbal natuurlijk harder en waarschijnlijk is het daar erger geworden.

Als ik zo de selectie zie dan gaat Eriksen zeker wel mee
0 0