Cruijff: 'Eriksen bevalt me'

sv, 09-03-2010 om 15:28, 5616 views, Sportweek |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Johan Cruijff gaat in de nieuwe Sportweek kort in op de situatie bij Ajax en geeft een korte mening over Christian Eriksen. 'Misschien kan Eriksen wat worden. Wat ik tot nu toe van hem heb gezien bevalt me. Als je goed genoeg bent, ben je oud genoeg. Dat zie je aan Eriksen'.

Volgens Cruijff is de terugval van het Nederlandse voetbal te danken aan de slechte opleiding en dat er te veel buitenlanders en tweede garnituur rondloopt. 'Tuurlijk zijn daar nog uitzonderingen op. Suarez voegt echt iets toe en misschien dat Eriksen wat kan worden'.

'Wat betreft jeugdopleiding hadden we ooit de beste, nu de slechtste. Bij Ajax zie ik geen aanvallende types meer doorbreken. Eriksen is gekocht. Specifieke buitenspelers, spitsen en schaduwspitsen, de wapens waardoor we zo gevaarlijk waren zijn er al tijden niet doorheen gekomen. Als ik zie dat Ajax, FC Twente en PSV maar met maximaal vier Nedelandse spelers aan de aftrap staan krijg ik bijna tranen in mijn ogen'.

'Dit is niet een consequentie van gebrek aan geld. Als die jongens op hun 22e of 23e weggaan, dan moet je zorgen dat hun opvolgers klaarstaan. Over Jol kan ik niet oordelen, heb hem niet gesproken en ken de omstandigheden niet. Ik constateer wel dat FC Twente twee uitstekende buitenspelers had (Elia en Arnautovic) en toen die vertrokken er twee nieuwe gehaald werden (Stoch en Ruiz) en dat Ajax daar niet in slaagt. Dus ook de scouting deugt daar niet. Er is een hoop te doen in Amsterdam. Ik hoop dat ze snel een omslag maken', aldus Cruijff in het weekblad. (foto: ANP)
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
dasultra
Zijn zaakwaarnemer Cruijf bevalt ons niet.
Perfecte speler om later goed doorverkocht te worden voor veel geld. En ons natuurlijk helpen met punten in de competitie.
Alleen zijn zaakwaarnemer is een rat van een vent gewoon tekenen.
0 0
nwhajax
Hype Hype Hype !!!!

Laat die jongen nou eens Godverdomme ze spelletje spelen, voordat al die nutteloze youtube-filmpjes eraan te pas komen..
0 0
jensajax10
djuricic van heerenveen, de Johan Cruiff uit de balkan. kunnen we die niet kopen, nu is ie nog niet zo duur.
0 0
elpresidente
/Tegen Juve stonden er toch maar 4 Nederlanders bij Ajax aan de aftrap. vd wiel steek, de zeeuw, en de Jong
0 0
Van Reenen
Volgens mij kan Cruijff nog steeds niet tellen. Er staan in het eerste elftal 7 spelers uit de jeugdopleiding, waaronder Enoh. Hij komt uit de jeugdopleiding in Zuid-Afrika. Daarnaast moet Cruijff eens tellen hoeveel oud-Ajaxspelers er in Europa rondlopen of rondliepen die ook uit de jeugdopleiding zijn voortgebracht, maar meer interesse hebben in nog meer geld verdienen. Ook doen er jeugdspelers ervaring op bij andere clubs. Dus niet zeiken Johan en wat vaker naar de jeugdwedstrijden van Ajax gaan kijken. Bovendien leidden grote clubs in Europa geen spelers op, maar komen in Amsterdam voor weinig geld goede spelers ophalen. Laat-ie daarover eens een stukje schrijven in plaats van elke keer weer dat gedram over een slechte jeugdopleiding in Amsterdam.
0 0
Eastwood
Cruijff heeft weer eens gelijk. Maar da's logisch.
0 0
StiensGroetAjax
Hopelijk laat ajax het zondag niet afweten, WE MOETEN WINNEN!
En dan twente nog inhalen
0 0
Pannekoek020
Voor de mensen die deze week nog Bendner zo afkraakten...hij maakte gisteren in de CL een hattrick...
0 0
zlatan505
ja en dat waren ook de moeilijkste goals die er waren. welgeteld twee intikkers en een penalty. en voor je gaat zeggen dat dat ook een kwaliteit is, dat is alleen van toepassing als je er 20 per seizoen.
0 0
mr1060
Ik blijf nog volhouden dat ik Bendtner niks aan vind....


Maar pff wat gezeur altijd van Cruijf.
0 0
afca1985
Bendtner scoort bij Arsenal bijna nooit.... staat eerder bekend om kansen missen dan dat hij ze er in schiet. Maar bij Denemarken is het een heel ander verhaal daar draait ie wel als een tierelier en speelt ie echt geweldig en daar draait bijna alles om hem.
0 0
Sazzz
En toevallig scoort ie twee keer tegen Porto...
0 0
Pannekoek020
De man spreekt weer...Maar deze keer heeft hij wel volledig gebruikt. Er komt geen enkele jeugdspeler meer door op dit moment die iets toevoegd.
0 0
Ajaxfan007
De Jong is goed bezig. V/d Wiel, Alderweireld, Enoh zijn de laatste toevoegingen uit de jeugd, die n.m.m toch echt wel iets toevoegen.

Cruijff heeft gelijk in de zin dat we er nog lang niet zijn maar hij moet ophouden met zeiken over de afgelopen 10 jaar. Ander bestuur, meedere trainers en dus een organisatie zonder continuïteit.

Ik wil Cruijff horen over 5 jaar; als alles (zoals ik het zie) weer goed gaat komen.
0 0
Pannekoek020
De jong speelt idd de laatste tijd goed..Ik had hem eerlijk gezegd aan het begin van het seizoen afgeschreven. Hopelijk kan hij de lijn doortrekken.. Maar Alderweireld is geen eigen jeugd he, en Enoh evenmin niet..

Ik bedoel...vroeger stond gewoon een naar de ander klaar om elkaar te vervangen, en vooral ook in aanvallend opzicht. Een echte pure aanvaller is de laatste 10 jaar niet meer doorgebroken (Babel, maar dat vind ik tot heden geen absolute topper)
0 0
Rogyros
Enoh is anderhalf jaar geleden voor een miljoen euro door MvB gekocht van AJAX Cape Town. Dat is geen eigen jeugd. De Jong wel, evenals Stekelenburg, Vermeer, VdWiel, Alderweireld, Vertonghen, Anita, Urby, Donald, VdHeijden, Blind.

Voor de rest ben ik het wel met je eens.
0 0
pieterhhc
Hij heeft wel gelijk, alleen we geven hem soms geen gelijk omdat we niet willen accepteren dat sommige dingen niet zo goed zijn... alleen de jeugdopleiding komt toch nog veel goeds weg.. we spelen wel met meeste eigen jeugd
0 0
0251
Johan heeft op veel punten gewoon weer gelijk hoor, het is jammer dat we hem niet meer serieus nemen vanuit zijn ivoren toren. Hij heeft natuurlijk ook wel makkelijk praten. Wel een mooi interview trouwens in de Sportweek.
0 0
afca1985
Ik weet niet waar Cruijffie zich zo druk om maakt hoor....het ziet er allemaal gewoon goed uit. We kunnen niet ieder jaar de V/d Vaartjes, Sneijders of Heitinga's opleiden...en dan is het ook nog de kunst om natuurlijk zelf door te breken en een trainer te hebben die het aan durft om er jeugd in te gooien. Er komt gewoon weer een goede lichting aan binnen nu en 2 a 3 jaar. Castillion, Josefzoon, Bouy, V. Rhijn, Bonevacia, Ebecilio, Boere en hopelijk komen daar Lazic en Zeegelaar nog bij en daar heb je de nieuwe lichting in de aanval...tuurlijk zullen ze niet allemaal doorbreken maargoed dan verhuur je er een paar net als dit jaar. Sarpong, Blind, V/d Heijden, Donald en evt Bodul(ook al denk ik dat hij te kort komt) nog verhuurd dus hoezo zit het slecht met onze jeugd
0 0
Zwanenburg
Het blijft nog steeds zonde dat hij er vorig jaar is uitgestapt door van basten....ik denk dat dit een grote fout is geweest
0 0
flowerofscotlan
Hij bedoeld de nederlandse jeugdopleiding...
En van veel supporters mogen Aissati en Urby weg, zo hou je veel Nederlandse jongens over.
0 0
XX
GAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAP

Man kan die gozer niet wat anders gaan doen ofzo, of gewoon een boycot op hem. O wat zou ie het graag zelf doen, maar jammer.... Meneer heeft al een aantal jaren de ballen niet om het te doen, roept alleen maar vanaf z'n eigen creeerde troon.

"nu de slechtste jeugdopleiding"......Op zeker een onwaar gegeven
"max 4 nederlandse spelers aan de aftrap"... Op zeker (in het algemeen) een onwaar gegeven).

Vergeet dhr. Cruijff weleens dat er soms 9 eigen opgeleide spelers in staan...
O nee dat zie ie dan niet....

Dikke rol ducktape en nooit meer wat van horen.
Laat ons Ajax lekker met rust man.
0 0
Roels
Nou noem ze eens:P

vertonghen en alderweireld komen van GBA, dus niet zelf opgeleid enkel de laatste 2 jaar. Eriksen gekocht.

Wat echt eigen jeugd is is Stekel, Wiel, Urby, een Anita maar lang niet altijd basis. de jong heeft de jeugd bij Graafschap doorlopen. Ironisch genoeg is een verhoeven dan wel weer eigen juegd.
0 0
MokumExtremist
Max. 4 NL'se spelers aan de aftrap? Ik heb een hoge pet op van Cruijff. Maar wel bij de feiten blijven, Johan.
0 0
afca4eva
Bij twente zijn het er inderdaad meer.
Maar bij Ajax scheelt het niet veel hoor.

Stekelenburg
v/d Wiel
Urby
De zeeuw
De Jong

(Anita is geen basisspeler)
0 0
neuzen
Kan hij een keer zijn kritiek richting Ajax voor zich houden? Waarom moet hij Ajax alleen maar zwart maken altijd.....wat wil hij hier mee bereiken. Een echte Ajacied moet niet alleen commentaar leveren maar ook eens de hand in eigen boezem steken. Ajax heeft de slechtste jeugd opleiding? Pardon?

Kijk eens even naar onze selectie...en uitgeleende spelers in de Eredivisie. Kom op zeg....we spelen bijna altijd met minimaal 60 % van de spelers uit eigen jeugd op het veld.....Moet hem gelijk geven dat er momenteel geen aanvallende talenten bij zitten, maar die komen wel weer.
0 0
,Pollin
Ja deze kerel bevalt me ook wel, pas 18 jaar! En een goede speler voor de Eredivisie, Als hij 22 is kan die by een buitenlandse topclub zitten word een mooie speler boys!
0 0
Jowen
hij kan goed zeiken, maar hij heeft ook wel weer gelijk... wat moeten we met die vent?
0 0
Wu44TyAJAX
jezus wat een kinderen hieronder zeg! neem toch niet eens alles zo letterlijk ga nou niet zitten zijken van dat cruiff zegt 4 nederlanders in de basis en er dan vijf noemen belachelijke reacties deze man heeft gelijk de jeugdopleiding is bagger! ja we hebben een aantal grote talenten maar dat zijn vooral verdedigers! de laatste aanvaller is kluivert das meer als 10 jaar geleden!!! en dan durven mensen hier ook nog josefzoon en zegelaar te noemen die jongens hebben nog helemaal niks laten zien!
ook dat van de slechste opleiding zelfs een blinde kan zien dat hij dat sarcastisch bedoeld en hij alleen maar doelt op dat het vroeger een stuk beter was ivm nu!

de mensen die dat hebben gezegd nodig ik hierbij uit te reageren :)
0 0
zlatan505
dat jongens als jozefszoon nog niet zijn doorgebroken, of dat de eerder genoemde goossens het niet gehaald heeft, heeft niks te maken met de jeugdopleiding. de opleiding kan je maar tot en met jong ajax brengen, daarna zul je het toch echt zelf moeten laten zien. en of je het eerste haalt, hangt van zoveel dingen af, zoals blessures of een speler die verkocht wordt. dan is het toch onzin om de jeugdopleiding de schuld te geven. niemand gaat mij vertellen dat goossens niet kan voetballen, hij heeft het alleen nooit gehaald tot ajax 1. ga je dan zijn jeugdtrainers de schuld geven?

verder vind ik het heel kortzichtig om te roepen dat we veel te weinig aanvallers opleiden en dat dat de schuld is van de jeugdopleiding. dat er te weinig doorbreken op dit moment, is waar. maar we hebben nu wel een verdediging uit eigen opleiding.een paar jaar terug kwamen er een hele rits middenvelders (sneijder, van der vaart, de jong) door en toen riepen er meedere dat we niet genoeg verdedigers opleidden. het is ook een kwestie van het aanbod. je kan niet 11 spelers opleiden die allemaal de wereldtop gaan halen. het nastreven ervan is wel goed, maar dat is iets anders.
0 0
Cello
'Wat betreft jeugdopleiding hadden we ooit de beste, nu de slechtste. Bij Ajax zie ik geen aanvallende types meer doorbreken. Eriksen is gekocht. Specifieke buitenspelers, spitsen en schaduwspitsen, de wapens waardoor we zo gevaarlijk waren zijn er al tijden niet doorheen gekomen"

Ik begrijp de teleurstelling bij Cruijff wel. Echter is het niet zo zwart-wit als hij het (vaak) stelt. Hij heeft het over jeugdig aanvallend talent, wat maar niet wil doorbreken. Maar laten we wel zijn, je kunt de beste trainers bijelkaar zetten, Cruijff erbij, maar als het talent geen toptalent is, wanneer dat toptalent zich niet aanmeldt bij de opleiding òf gescout wordt op zeer jonge leeftijd, dan kan je tijd geld en energie erin steken, maar zal het dubbeltje toch echt niet een kwartje worden. Generatie's zoals eind jaren 70 in de jeugd (Rijkaard-Van Basten, Vanenburg); eind jaren 80 (de Boertjes, Winter, Roy, Bergkamp); begin jaren 90 (Davids, Seedorf, Kluivert, Reiziger) zijn geen vanzelfsprekendheid. Bij al die jongens was de basis waarmee men aanving al hoger. Daarom hebben zij het wel gered en generatiegenoten niet (terwijl de opleiders, trainers dezelfden waren). Zolang zulke gassies zich niet 1-2-3 aanmelden, dan kan je perfecte omstandigheden creëren, echter zal het resultaat minimaal zijn met wat je dan wel werkt. Factor geluk is in deze zwaarwegend.
0 0
linksback
Goed gezien van Cruijff. Hij heeft Eriksen ontdekt.
0 0
V12
Cruijff legt toch steeds maar weer de vinger op de zere plekken. Wanneer gebeurt daar nu eens iets mee. Pak het rapport van Piet Keizer er eens bij en voer het uit.
0 0
jarenfan
helemaal mee eens.
als johan een terrechte mening geeft valt iedereen op deze site over hem heen.
kunnen we de waarheid niet verdragen ?
0 0
Rogyros
De waarheid? We hebben nu de slechtste opleiding, zegt Cruijff. Dus die van pisvee, feyenooit, twente, vitesse, ADO, RKC, Sparta, Heerenveen etc. zijn allemaal beter?

Gek dat daar dan veel minder spelers doorstromen. AJAX speelt met gemiddeld 6 spelers van de eigen jeugd in het eerste. En moet je kijken wat in het buitenland speelt, wat daarvoor een AJAX shirt had. Kan geen andere club tegenop. Wil niet zeggen dat het niet beter kan, maar overdrijven is ook een vak.

En het klopt dat er weinig aanvallers doorbreken. Maar in heel Nederland zie je dat. We hebben een overschot aan middenvelders, maar minder aanvallers. En de oorzaak is precies de simplistische opmerking van Cruijff? Niet dus. In de tijd van Van Basten hadden we ook niet allemaal topspitsen. We hadden hem en Gullit. Bosman en Kieft waren ook aardig, maar hadden niet hetzelfde niveau. Nu hebben we VNistelrooy, VPersie en Huntelaar die met de top meekunnen. En ja, geen enkele uit de school van AJAX. Maar ligt dat dan gelijk aan AJAX? Da's wel heel simplistisch.

Dit gaat toch nergens over. Cruijff roept iedere keer wat. Lekker makkelijk.
0 0
joostajax
En hij heeft helemaal gelijk. De laatste fatsoenlijk spits die zelf opgeleid is, is Kluivert. Die is al 13 jaar weg...
0 0
RobinhoV410
Of je het nou grotendeels met hem eens bent of niet, als je onze jeugdopleiding de slechste van NL noemt ben je in mijn optiek volstrekt
ongeloofwaardig.
0 0
Robinjo1988
Ga je hem nu ook aanbevelen bij Barca? En vervolgens weer gaan janken op Ajax zeker. bloedhond
0 0
Weazy
WOOOW Cruijff is positief over iets wat met Ajax heeft te maken
0 0
nwanko
Het zelfde verhaal in een nieuw jasje.
0 0
AjaxBaggio
Ik kan deze man soms niet uitstaan. Maar ik vind dat hij gewoon gelijk heeft.
0 0
Buffel87
Cruijff in de directie! Deze man = voetbal.
0 0
gerard2010
De slechtste jeugdopleiding...kom op man, wat overdreven zeg
0 0
pwie
Johan kom terug je mag altijd helpen.
0 0
harm
ja ik vind hem ook goed dat hij scoord dat niet maar dat zit er wel aan te komen hij geeft veel voor en ook mooi
0 0
mulder7
we hebben weer een nieuwe: Als je goed genoeg bent, ben je oud genoeg
hij heeft gelijk er komen te weinig vleugelaanvallers door. moet echt beter maar hij mag komen van mij. met zn Barca clubliefde bestaat alleen onder de fans.
0 0
FoolsAddicted
Goh, heeft hij ook eens wat positiefs,... Goed zo Johan, je kan het wel,... En dan toch ook weer over de jeugdopleiding zeiken,.. Alderweireld, vertonghen en Van der Wiel zijn ook zulke slechte voetballers, toch Johan,.. Wat deze man nog zegt interessert me helemaal niets meer, altijd en eeuwig maar kritiek. Nee,... als voetballer geweldig (tot z'n overstap naar kakkerlakcity) maar daarna zwaar door de mand gevallen,... Triest!
0 0
Luc
Zou het kunnen dat hij ook voor een groot gedeelte gelijk heeft. Er staan maar 2 tot 3 nederlanders in de basis bij Ajax. waarvan de zeeuw ook nog gekocht is. Waar zijn al die grote toptalenten die ze zelf op hebben geleid? De laatste jaren kan ik me alleen VDV en Sneijder herinneren. Al zijn Babel en de Jong ook goede spelers. Nu hebben we een paar spelers rond lopen die heel goed kunnen worden. Van der Wiel ( al moet hij verdedigend echt nog groeien) De jong, Alderweireld etc. Maar hij heeft over specifieke spelers waar Ajax vaak mee speelt. Vleugelspitsen... Geen 1 uit de opleiding. Zeegelaar oke. Maar die is er nog lang niet. Een Ajax spits, wanneer is de laatste spits doorgekomen die zelf opgeleid is? Heel heel lang geleden.
Er zijn gewoon dingen niet goed bij Ajax en om alleen maar in de polonaise te lopen omdat Ajax nu goed speelt vind ik veel te ver gaan. Ik hoop ook dat Ajax kampioen wordt, maar dat neemt niet weg dat er ook veel moet veranderen!
0 0
theAFCAboy
Jaja, praten praten en niks doen. Sorry hoor, maar ik ben eigenlijk helemaal klaar met hem.

De opleiding is helemaal niet slecht. Integendeel, een groot deel van het 1e en de basis komt uit de eigen jeugd. pfffff
0 0
Rogyros
De slechtste opleiding... Tuurlijk, en die man moet ik serieus nemen?
0 0
Starzer76
En hij heeft over spelers met kwaliteit en daar ontbreekt het bij ons in deze selectie ook flink aan... Niks geen grote mond van de meester maar gewoon weer een reëel beeld over de huidige stand van zaken bij onze club. Scouting en Opleiding is zwaar onvoldoende op dit moment!
0 0
Barrabrava
zal volgend jaar wel anders zijn, ik neem aan dat Daley terug mag komen bijvoorbeeld
0 0
ArieB
'Bij Ajax zie ik geen aanvallende types meer doorbreken. Eriksen is gekocht. Specifieke buitenspelers, spitsen en schaduwspitsen, de wapens waardoor we zo gevaarlijk waren zijn er al tijden niet doorheen gekomen.'

hij heeft gewoon gelijk hoor. er is al jaren geen fatsoenlijke aanvaller doorgekomen.. dat is schandalig voor een club als ajax. en hij heeft ook gelijk wat betreft de scouting. twente heeft het verlies van elia en arnautovic inderdaad goed opgevangen. ajax vangt het verlies van haar beste spelers al jaren slecht op..

daarom hoop ik ook dat het huidige elftal bij elkaar blijft want ik heb weinig vertrouwen in de scouting. vooral het vertrek van suarez zal moeilijk op te vangen zijn
0 0
Pipula
Toen ik de titel zag dacht ik even dat die positief zou zijn over Ajax maar niks is minder waar....
0 0
Flarkow
ik weet niet maar volges mij zijn anita urby deem maarten en greg er VIJF!
0 0
Seb
Het is werkelijk niet te geloven. Afgelopen zondag: Stekelenburg (eigen opleiding), Vanderwiel (eigen opleiding), Vertonghen (eigen opleiding), Aldeirwereld (eigen opleiding), Emanuelson (eigen opleiding), de Jong (eigen opleiding), Enoh (satellietclub, eigen opleiding). Volgens mij zit Johan teveel in de Spaanse zon.
0 0
Luc
Vertonghen, Alderweireld en Enoh zijn allen van satellietclubs. Dus dat is niet helemaal eigen opleiding. Daarbij heeft hij het over nederlanders en over vleugelspitsen en spitsen. Wanneer heeft ajax de laatste echte vleugelspits voortgebracht en wanneer de laatste spits?
0 0
afcas
vertonghen en alderweireld spelen vanaf hun 15e al voor ajax

en dat is de puberleeftijd spelers van 9/10 jaar kunnen geweldig voetballen maar als ze in de puberleeftijd komen kan het ineens helemaal fout gaan dus ajax heeft bij deze 2 jongens gewoon een groot deel van de opleiding gedaan
0 0
Barrabrava
Tja zeegelaar alleen, maar die speelt nauwelijks.
0 0
zlatan505
vertonghen en alderweireld spelen al sinds, volgens mij, hun 15e bij ajax. vanaf je 14e wordt je als speler wie je bent, daarvoor is het spielerei, om het zwart-wit te zeggen. dus die twee mag je ook tot de eigen opleiding rekenen. en er is misschien al een tijdje geen goede aanvaller meer doorgebroken, maar met castillon, josefszoon en boere heb je er toch een paar rondlopen die er wel wat van kunnen. en zeegelaar had dit jaar goed kunnen doorbreken, maar heeft blijkbaar niet de inzet getoond die nodig was.
0 0
Luc
Tsja daar koop je niks voor... Spelers die door kunnen gaan breken. Goosens was toch ook het ultieme talent.... Het is altijd afwachten of ze de stap naar het eerste zouden kunnen maken. Misschien heb je gelijk qua alderweireld en vertonghen maar de opbrengst uit de jeugd blijft mager als je het vergelijkt tov vroeger. Je noemt Castillon, hij zou als hij al doorbreekt, de eerste spits zijn sinds kluivert. Een 15 jaar terug.
0 0
Stuyvesant
Stekelenburg, De Zeeuw, Anita, De Jong, Emanuelson, Van der Wiel. Goh dat zijn al zes Nederlandse spelers die regelmatig in Ajax 1 spelen. Alderweireld en Vertonghen zijn vroeg gehaald en hebben een gedeelte van hun opleiding bij Ajax gehad.

Tja, Cruijff. Heeft enorm veel betekend voor Ajax, maar hij ziet het voetbal nu al ongeveer 15 jaar vanaf de zijlijn. Hij heeft geen flauw benul van hoe de voetbalmarkt nu werkt bij een club als Ajax. Ja, bij Barcelona kan je bouwen. Daar wil iedere speler wel spelen. Maar bij Ajax gaan ze (veel te) vroeg weg en daardoor kan je als club niet bouwen. Dat veranderende tijdsbeeld, daar gaat Cruijff helemaal aan voorbij.
0 0
Sazzz
Ja die man heeft wel een grote mond. Komt De Zeeuw niet van de Eagles? Ik denk dat Cruijff ook voorbij gaat aan de talenten van Ajax die in t buitenland spelen. Vaart, Sneijder, Vermaelen, Heitinga...
0 0
Stuyvesant
Het ging om het aantal Nederlandse spelers, zonder daarbij te kijken naar waar ze opgeleid waren.
0 0
edjeajax
Altijd negatief... maar wel gelijk. Jammer dat Ajax en Cruijff beiden zo koppig zijn!
0 0
marcinator
Siem de jong doet et goed en scoort tegen Sparta
Greg maakt gewoon weer een doelpunt, Eriksen doet et goed.

wiel steek vertonghen en aldeweireld en emanuelson de jong zijn dan toch echt jeugdspelers en dan kun je eriksen er ook nog half bijrekenen en dan heeft anita nog wedstrijden meegedaan.
0 0
ajax19
Wat een onzin. Als hij meer zou zien dat de wedstrijden van Ajax 1, weet hij dat Ajax uitstekend spelersarsenaal heeft en dat meerdere jeugdspelers die er thuishoren voor zijn niet onderdeel zijn van de plannen van de trainer.
0 0
leazi
vervelend mannetje die nr 14.
kan alleen maar kritiek leveren.
0 0
masterrr
Hij eist gewoon het beste.
En eerlijk is eerlijk: er is de laatste jaren geen fatsoenlijke aanvaller doorgebroken bij Ajax!!

Verdedigers en middenvelders zat, maar dat is heel wat anders dan een spits of vleugelaanvaller. Dat is de laatste jaren structureel, dus blijkbaar gaat er ook iets structureel mis in de jeugdopleiding.
0 0
leazi
hij heeft hier ook zeker geen ongelijk,maar ik word een beetje moe van zijn meningen die er eigenlijk helemaal niet aan toe doen.
laat hem anders met z'n reet in z'n privee vliegtuigje stappen zodat die ons ajax daadwerkelijk een helpende hand aanbied,dit heeft namelijk geen nut.
0 0
Enoh25
ja, sorry hoor. Maar wat lult hij nou over die 4 spelers? emanuelson, steek, vd wiel, de zeeuw, anita, de jong hebben vaak genoeg samen aan de aftrap gestaan. Daarnaast zijn, vertonghen, alderweireld, enoh etc zelf opgeleid. Echt klinklare onzin dit
0 0
Cliff
Die jongens die zelf opgeleid zijn, die komen niet voor in de aanval.. maar in de verdediging !
Daarin geef ik 'm wel gelijk..
In de aanval komt weinig door, in tegenstelling tot het verleden..

Bergkamp, Kluivert, Overmars types..
0 0
Enoh25
Ja dat is dan wel zo, babel was een beetje de laatste. Maar goed, in essentie denk ik sowieso dat zuid-amerikanen daar beter in zijn. Dus dan vind ik het niet zo erg als daar een buitenlander staat.

Over vleugelspelers.. Florian Jozefszoon?
0 0
Stuyvesant
Overmars komt uit de opleiding van Go Ahead Eagles en niet bij Ajax vandaan!
0 0
thombas
kom dan zelf helpen als je het zo goed weet.. dat je jezelf nou weglaat jagen door van basten. had je ook gewoon moeten blijven..
0 0
Cliff
Volgens mij had hij daar de kans toe, maar wilde in der tijd Marco van Basten het niet....

Ik weet natuurlijk niet hoe Ajax er nu tegenover staat..
0 0
Toon meer reacties