Ajax C3 nog steeds in de race om titel

Ajax Showtime, 10-04-2008 om 14:54, 996 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax C3 heeft afgelopen zondag, waar broer C1 en C2 al kampioen waren, ook een goede stap in de richting gezet naar een hoge eindklassering. Sparta C2 werd keurig met 8-3 aan de kant geschoven.

Ajax C3, dat de afgelopen periode gelukkig weer wat spelers terug ziet komen van lange blessures, moet nu alle wedstrijden winnen om nog kans te maken op het kampioenschap. Volgende week is de topper tegen de nr. 1 Feyenoord C2, waar zij 3 punten achterstand op hebben. Afgelopen zondag stond de wedstrijd tegen het sterke Sparta C2, dat vorig jaar als D1 nog kampioen werd, op het programma.

In de 1e helft waarin beide ploegen gelijk opgingen, was er één groot verschil. Waar Sparta de kansen niet verzilverde, wist keeper Leeuwenburgh met zijn uittrap de snelle linksbuiten James weg te sturen en diens assisten bereikte Gravenberch (de 1-0) en spits van Velzen (de 2-0). Zo gingen beide ploegen rusten, Ajax speelde een felle 1e helft, zat er dicht op bij de tegenstander en moest de tweede helft er opnieuw tegenaan, want Sparta moest komen.

In de 2e helft scoorde al snel James de 3-0 via een klutsbal. Vlak daarna, zoals verwacht, scoorde Sparta de 3-1. Er kwam wat spanning en Sparta ging wat aanvallender spelen maar man of the match Denzel James gooide de wedstrijd op slot door van afstand de 4-1 binnen te knallen. Hierna kreeg hij van trainer Muhren een terechte publiekswissel en werd vervangen door D1-speler Becker. Ajax ging daarna lekker vrij uit voetballen en liep nog verder uit dankzij Gravenberch, die mooi de keeper omspeelde. De 6-1 kwam via het hoofd van spits van Velzen, de 6-2 van Sparta was ook een kopbal. Vervolgens maakte van Velzen de 7-2 dankzij een goede pass van Gravenberch, en deed Sparta opnieuw wat terug via een afstandsschot. Het slotakkoord was voor invaller Becker. Hij schoot de 8-3 hoog binnenkant paal binnen nadat Gravenberch de bal handig door zijn benen liet lopen.

Opstelling: 1: Leeuwenburgh 2: Gravenberch 3: Cleonise 4: el Hadef 5: Kuipers (c) 6: Agircan 7: Lazic (60. Tete) 8: Tannane 9: van Velzen 10: Nieuwenhuys 11: James (55. Becker)

Blessures: Alkan, van Aken, Barakzai, Echteld, Lammers

Zaterdag 19 april staat de allesbeslissende wedstrijd tegen Feyenoord C2 op het programma. Het duel begint om 11.30 uur op Sportpark Varkenoord.
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mv
Wie maken er nu het meeste kans om volgend jaar in de C1 te komen? Deze jongens of de spelers uit de C2? Vlgns mij zjin ze even oud (er zitten 3 2e jaars C in C2, de rest is 1e jaars)
0 0
rikafca90
Hoop talenten in dit team, o.a. James, van Velzen en Gravenberch zijn mogelijk toekomstige Ajax 1 spelers
0 0
ajax19
Weer een Lazic?
0 0
KJHuntelaar
Broertje van.. dacht ik

Die Denzel James wordt denk ik ook een goede.. heb hem wel eens zien spelen
0 0