Simpele horde voor Ajax A1

sjoerd, 15-03-2008 om 18:15, 518 views, www.ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax A1 heeft een eenvoudige zege geboekt op FC Omniworld. In een eenzijdige wedstrijd met veel kansen wonnen de Amsterdamse talenten met 5-0.
'Misschien is dit de ommekeer', hoopt trainer Sonny Silooy na de makkelijke overwinning op de nummer laatst Omniworld. 'Want ze kunnen wel degelijk goed voetballen. Het is alleen zo jammer dat ze het tegen Feyenoord, Heerenveen en Sparta niet hebben laten zien. Vandaag was er veel beleving. We domineerden, namen het initiatief en waren creatief, maar hebben toch ook veel kansen gemist. Anders hadden we in de dubbele cijfers kunnen eindigen.'

Na ruim een kwartier kwam Ajax, dat het moest stellen zonder de geblesseerden Danillo en Nathaniel Will en de disciplinair geschorste Jordi Schell, op voorsprong. Vlatko Lazic zette goed voor vanaf de rechterkant en Renaldo Jongebloet tikte in, 1-0. Daarna kregen de Amsterdammers genoeg kansen om de voorsprong snel uit te bouwen, maar dat lukte pas in de 36ste minuut. De voorzet kwam wederom van Lazic. Jongebloet drukte dit keer niet zelf af, maar legde goed terug op Tom Overtoom, die binnen schoot, 2-0. Opnieuw kregen de gastheren veel mogelijkheden om naar een grote ruststand uit te lopen, maar daarvan werd er nog maar een benut voor de pauze. In de 43ste minuut rondde Marvin Zeegelaar een fraaie solo vanaf links uitstekend af, 3-0.

In de tweede helft kreeg B-junior Ricardo van Rhijn de kans te laten zien wat hij kon. Met de opdracht proberen door te zetten wat in de eerste helft was ingezet, ging Ajax inderdaad op dezelfde voet verder. Omniworld gooide alles op de aanval, gezien het feit dat ze met vier spitsen het veld inkwamen. Voor de thuisploeg kwam er zodoende veel ruimte. Opnieuw was het Ajax dat scoorde. In de 65ste minuut maakte Overtoom zijn tweede van de middag; ditmaal uit een vrije trap na een listige overstap. Een minuut later was de eindstand bereikt. Ajax onderschepte de bal, Omniworld stond verdedigend helemaal verkeerd en Jongebloet scoorde zijn tweede treffer van de wedstrijd.
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax750
hoorde dat supusepa heel erg goed speelde..is wel een speler voor de toekomst..
0 0
AFCA1ajacied
Goeie zege van Ajax A1 , er komt een goeie jeugd aan, vind Martina van jong ajax ook erg goed. Ben Blij dat ik supporter mag zijn van zo'n grote club. voor mij is daar AMSTERDAM nog steeds de grote nr.1 van Holland.
0 0
jelle
Ik hoop dat je dit niet baseerd op 1 wedstrijd? Vorige won een klasgnoot van me nl met 6-0 van Ajax A1....
0 0
AFCA1ajacied
Nee , ik bedoel te zeggen dat jeugd het goed doet en dat er veel spelers doorstromen en dat Ajax A1 wint is goed , Want ze presteren ook goed in slechte wedstrijden dus..
0 0
Figo
Zo goed presteert de A1 niet. Zeg maar gewoon erg matig.
0 0
ThomasTrouble
k heb donderdag oranje -17 gezien en had daar van rhijn eigenlijk wel verw8, ondanks dat bruma super speelde, had ie op zn minst geselecteerd kunne worden
0 0
Ajax750
stout geweest
0 0
Laputa
Waarom is Schell geschorst?
0 0