Danilo over komst Haller: 'Hoop om over na te denken'

BartVeenstra, 13-01-2021 om 07:20, 16588 views, de Volkskrant |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Danilo Pereira heeft twijfels over zijn toekomst bij Ajax. De Braziliaan, die dit seizoen wordt verhuurd aan FC Twente, zag zijn eigenlijke werkgever er met Sébastien Haller een dure, nieuwe concurrent bij halen. Danilo verwacht dat Haller een maat te groot is.

'Concurrentie is goed, je moet niet te comfortabel worden. Maar als er zoveel geld wordt betaald dan weet je dat hij gaat spelen', zegt Danilo in een interview met de Volkskrant. De spits zit dan ook in onzekerheid over zijn toekomst. 'Ik ben niet verdrietig of zo, ik heb wel een hoop om over na te denken. Mijn zaakwaarnemer praat met Ajax. Wat de bedoeling is. Ik heb geen idee op dit moment.'

Bij FC Twente laat Danilo zich dit seizoen van zijn beste kant zien. Hij scoorde al elf keer en daarnaast leverde hij al vijf keer een assist. 'Dat was mijn doel dit seizoen, om mensen die aan me twijfelen te overtuigen dat ik de Eredivisie aankan. Ik vind dat ik het erg goed doe. Ook dankzij mijn ploeggenoten en trainers. Zij helpen me enorm.'

Voor de Braziliaanse aanvaller was een verhuur voor dit seizoen de beste optie. Erik ten Hag zag immers geen basisspeler in hem. Voor de toekomst blijft Danilo ambitieus. 'Mijn droom blijft in de Champions League spelen met Ajax', zegt hij. Donderdagavond is Ajax de tegenstander en Danilo kijkt uit naar een nieuwe zege op zijn eigenlijke club. 'Ik ben enorm gemotiveerd. Er staat veel op het spel.'

Verwacht jij dat Ajax met 1-3 wint op bezoek bij FC Twente? Zet dan in en krijg 8,75 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
IkJijHijWijJullieZijnAjax
de aanhouder wint
0 0
DT10
Ik denk dat Haller een goede aankoop is, desondanks gaan er door deze aankoop een heleboel dingen veranderen in de selectie. Voor Huntelaar zal dit definiteif zijn laatste seizoen zijn. Tadic zal voorgoed naar de linkerflank worden verhuist. Danilo, Traoré en Brobbey zullen sterk gaan twijfelen over hun toekomst bij Ajax...
0 0
Superjan
True. Brobbey is weg, Huntelaar is weg, en Traoré moet je eind dit seizoen verkopen als je wil dat niet ook hij gratis de deur uitloopt zomer '22. Maar wie wil er dan komen om achter Haller op de bank te gaan zitten?
0 0
louis60
Danilo kan ook op middenveld of minuten maken bij blessures. Ik zou nog even blijven hangen bij Ajax.
0 0
Sterspeler
Niet Neres vergeten. Die moet nu met Tadic gaan concurreren. Die heeft een hoop gepikt van. ten Hag, maar zal ooit voor zichzelf kiezen.
0 0
Aeter
Neres kan ook op rechts. En de beste speelt, ongeacht of die een aanvoerdersband draagt. Want het maakt uiteraard geen fuck uit of hij hem draagt.
0 0
ETM
De uitspraken van Danilo laten goed zien hoe complex de ambitie van Ajax is om vanuit de eredivisie aan te haken bij Europese top.
Alleen al een Engelse middenmoter heeft zonder problemen een Haller en 3 Danilo's op de bank.
Rustig een talent brengen achter je eerste spits? (Danilo is nog geen 23) is er niet bij.
Ajax moet ze steeds jonger kansen geven anders zijn ze weg. En zelfs in een klimaat waarbinnen je weet dat een 26 jarige Haller ook weg is mocht hij 1 a 2 seizoenen ook goaltjes maken in Europa.

Het is dit spanningsveld waar zo weinig mensen rekening mee houden bij het vormen van een mening. Danilo vreest ook niet alleen zijn basisplaats in Ajax1, nee hij vreest voor zn springplank naar een andere competitie.
Alleen hierom al is dat eeuwige gelul van de afgelopen 5 seizoenen over 'Bayern van Nederland worden' volstrekte onzin.
Ajax legt ieder seizoen een idiote puzzel. En niet alleen omdat Ajax steeds spelers verliest, maar ook omdat Ajax een team moet bouwen met een bepaald profiel spelers. Spelers die jong zijn en uiteraard talentvol genoeg, maar tevens haast hebben. En dan aanvullen met bewezen krachten die niet te veel krasjes hebben. Ajax kan 2x de begroting hebben van PSV, bij wijze van en nog zullen de 2 clubs min of meer in hetzelfde schuitje zitten.  Schuitje dat eredivisie heet. Eredivsie met Europese ambities...
Waarom zou Danilo niet al naar Duitsland gaan na een seizoen goaltjes prikken bij Twente? En dan zijn er nog mensen die denken dat een Ajax ook Gakpo of Malen kunnen kopen van PSV?

Maargoed; voetbalinhoudelijk maakt Haller op mij meer de indruk bij Ajax te passen dan Danilo. Dat is dan de kapstok- discussie.
Een transfer als die van Haller past zeker bij Ajax anno 2021. Ajax zit natuurlijk in feite in een uiterst succesvolle periode.
Danilo countert leuk bij Twente mee  en Haller was een snel rijzende ster in de Bundesliga. West Ham is dan binnen het grotere plaatje maar een heel klein krasje.
3 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
waar baseer je op dat haller beter bij ajax past na slechts 45 min?
ze komen allemaal gemotiveerd binnen bij ajax, het gaat erom dat een speler op langer termijn past bij ajax, danillo heeft daar niet veel kans voor gehad.
0 0
ETM
Ik heb wel iets meer van Haller gezien dan die 45 min.
0 0
Superjan
Die 45 minuten zijn niet de eerste die Haller ooit gespeeld heeft hè? Daar baseert ie dat op. Of denk jij dat Ajax lukraak spelers koopt om daarna na te gaan denken of ze bij Ajax passen?
0 0
JanTa
Dat deed Vertonen ook wat Ajax de titel koste.
0 0
JanTa
Sorry, Vertonghen.
0 0
PJSM
Bij twijfels ben je in mijn ogen al mislukt. Als je overtuigd ben van je kunnen ga je de concurrentie aan en laat je zien dat je beter bent. Bij twijfels is Ajax waarschijnlijk niet jouw club. Vechten voor je plek dat is de enige juiste instelling.
0 0
s1wpe
Danilo is in potentie veel beter dan dat B-garnituur van een ex-Utrecht Haller. Tevens moet je je afvragen wat de restwaarde is van Haller. Danilo is tenminste kind van de club en Haller is een nobody die mrbigstar speelt maar mislukt is bij laagvlieger West Hampton University. Echt geniaal slecht.
1 -3
Sterspeler
In Frankfurt speelden ze offensief voetbal en daar kijken ze toch echt anders tegen hem aan. Als je bij zo'n club bij meer dan 50 doelpunten betrokken bent (indirect niet meegerekend) in 70 wedstrijden kan je echt wel wat.
0 0
Joodhannus73
Amen!
1 -1
Superjan
Deze kwee is een troll. Zegt wel wat over je als je daar amen op zegt.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
indrukwekkend natuurlijk, maar bij ajax krijgt een aankoop altijd meer kans dan een jeugdtalent, iig krijgt een jeugdtalent te weinig tijd, en eigenlijk is dat wel raar in zon zwakke competitie die daar uitermate voor geschikt is. je hoeft echt niet met minderjarige europa in te gaan maar geef die jongens dan iig een helft in elke wedstrijd in de eredivisie zeker tegen zwakkere broeders
0 0
de_pitbull
Met alleen Haller ga je het niet redden. En Huntelaar stopt en Brobbey zie ik wel vertrekken. En als hij de conurrentie niet aan durft kun je hem beter gelijk verkopen.
2 0
Sterspeler
Hij kan bij ons zat minuten maken. Het punt is dat hij bij Twente alles speelt. Tsja. Dat kan Ajax hem niet bieden. Dus dan moet ie maar kiezen: alles spelen bij een schijtclub of 40% bij de mooiste club die er is.
0 0
kampioenenjood
Wellicht kan hij volgend jaar een niveautje hoger verhuurd worden in een andere competentie om nog wat verder te ontwikkelen en te laten zien dat hij ook van meerwaarde kan zijn in Europa. Als Ajax toekomst ziet in deze jongen, hoop ik dat ze goed investeren in de relatie en hem niet pas weer in juli/augustus spreken als hij terug komt van zijn verhuur.
2 -1
de_pitbull
Een niveautje hoger dan twente is op dit moment hoger dan ajax hoor ;-)
laten we morgen eerst maar eens winnen.
1 0
talent020
Ik zal 1 van de weinige zijn maar ik heb hem er graag bij komend seizoen, hij maakt een goede ontwikkeling door, verbeterd zich ook in het meevoetballen, en is een totaal ander type soort spits dan Haller, Traore of Brobbey,( Brobbey vertrekt wss en Traore ben ik niet geheel overtuigd van) met Haller heb je dan een balvaste spits die gevaarlijk is bij voorzetten en met Danilo iemand die de ruimte achter de verdediging kan benutten, wij klagen altijd dat Ajax geen Plan B heeft maar dat komt mede omdat we geen variërende spelers hebben, Danilo is dat in vergelijking met Haller wel,
7 0
Japie27
Verbeter z’n contract en verhuur hem nog twee seizoenen aan team in championship of Bundesliga. Is Danilo 23, kijk je dan of hij klaar is voor 1e spits. Mocht Danilo het zien zitten
0 -3
Salamis
Is toch een heel andere voetballer dan Haller. Hij kan toch ook op links of rechts spelen?
1 -1
fc Barcelona_ke
jawel maar mist wel een snelheid voor flank. met Danilo en Tadic op vleugels komen we nooit de back van de tegenstander voorbij!
0 0
Hwb
Dat hoeft ook niet per se
0 -1
jutter
Hij heeft wel gelijk natuurlijk. Als je een speler die op zijn positie speelt voor erg veel geld gaat halen, geeft dat automatisch aan dat hij op het 2e plan terecht komt. Met dien verstande dat hij bij Ajax terugkeert natuurlijk. Het lijkt mij meer voor de hand te liggen dat hij nog één jaar verhuurd gaat worden aan dat Twente, of dat hij wordt verkocht aan een buitenlandse club om er nog wat miljoentjes aan over te kunnen houden, zeg maar een soort Botman scenario. Want Twente kan normaliter geen miljoenen bedrag ophoesten. Wachten dus maar af.
1 0
Meerkoet
Gewoon het seizoen afmaken bij Twente en aan het einde van dat seizoen kijken wat Ajax wil.
Ik denk dat Danilo zeker toekomst heeft bij Ajax.
0 0
Gonzalez75
Verstandige reactie. Het is nog een lang seizoen. Wie weet wat er nog allemaal gaat gebeuren.
0 0
Kingoffdatoilet
Huntelaar stopt en Brobbey gaat niet bijtekenen. Dan is alleen Traore een mogelijke concurrent als tweede spits. Traore is een prima spits maar Danilo lijkt wat verder. Al speelt hij wel in een andere stijl natuurlijk.
0 0
Ferd
"als er zoveel geld betaal is dan speel je" is natuurlijk flauwekul. Voor Magellan en Alvarez is ook veel geld betaald.
2 -1
Santiago
Totaal niet vergelijkbaar.
0 -1
Ronaldinho020
Snap waar je op doelt, dat waren echter geen recordaankopen. Bovendien verdienen die geen /- 4-5 miljoen p/jaar.
1 -1
RSM
Je moet de concurrentie niet uit de weg lopen.
0 0
Bjorn2321
Huntelaar stopt, Brobbey ziet dollartekens en Traore is het niet...
0 -1
vdhaas
Als je ooit hogerop wil dan twente ga je concurrentie hebben.
1 0
Web
Hij zal ook begrijpen dat Ajax niet alleen alles op een jonge spits kan zetten
Ajax kan niet afwachten, van zou Danilo het aan kunnen
Geld ook voor Traore en Brobbey
0 0
Ajax95Duivendrecht
Huntelaar stopt naar alle waarschijnlijkheid aan het eind van dit seizoen. Van de drie spitsen Traoré, Brobbey en Danilo zal er na komende zomer denk ik 1 overblijven die als tweede spits achter Haller het plekje gaat innemen.

De vraag is echter wie dat plekje gaat innemen. Afgaande op de berichtgeving die je nu hoort, heeft Danilo veruit de kleinste kans om volgend jaar 2e spits te zijn. De toekomst van Traoré en Brobbey is nog onzeker. Voor Traoré schijnt interesse uit Engeland te zijn. En bij Brobbey is het grootste punt het bijtekenen.

Danilo heeft normaliter alleen kans op een plekje als 2e spits in het scenario waarin Traoré komende zomer vertrekt en Brobbey niet bijtekent. In alle andere gevallen zal Ajax hem vermoedelijk proberen te verkopen. Die verhuurperiode bij Twente heeft dan in dat geval zijn transferwaarde flink verhoogd, iets wat Ajax goed uitkomt.
1 0
robtjeajax
Helaas met je eens
Zou zelf danilo wel eens willen zien bij ajax nu
Hij doet veeel goed.
Gebruikt lichaam , snelheid
Kaatsen/aangeven maar ook scoren
Zelf
1 0
Kaatje
Voor de komst van Haller was je bezig met je toekomst bij Ajax. Nu goed presteren en laten zien wat je kan en dan in de zomer wellicht terug en bij het eerste elftal. Je voelde je door niemand bedreigd.
Nu is Haller gekomen, schieten er doemscenario's in je hoofd voorbij en heb je ineens veel om over na te denken. Waarom? Huntelaar gaat stoppen en aanblijven Traoré en Brobbey is nog de vraag.
Belangrijkste is of je echt terug wil naar Ajax en wat je daar voor over hebt. Als je mentaal die uitdaging wil aangaan, dan heb je al een deel gewonnen. Wil je groter worden en slagen bij Ajax, dan is die mentaliteit nodig. En dan weet je ook wat Ajax in je verdere carrière kan betekenen.
1 0
godlike
Tja, als je 21 bent en je wilt nog niet de concurrentie aangaan vraag ik me af wat de mentaliteit is. Stel je krijgt een kans in het eerste, waarom ga je er dan niet voor?
1 0
Schip
De kans voor Danilo om in de basis te komen bij het eerste was altijd al klein. Maar als Hunter afzwaait, Traore wordt verhuurd en Brobbey weigert bij te tekenen, zou ik zeker blijven als 2e spits als ik hem was. Persoonlijk hoop ik dat Brobbey eens ophoudt met Russisch roulette te spelen en onvoorwaardelijk kiest voor zijn sportieve toekomst. Dus blijven bij Ajax. Dan mag Overmars Ten Hag een schop onder zijn miniscule, licht verschrompelde klootjes geven dat hij zulke spelers meer en vooral meer serieuze speelminuten geeft. Wat Ten Hag maar weigert te begrijpen met die dwarse tukkerse rotkop, is dat speeltijd in het eerste nodig is om de ontwikkeling door te zetten. Spelers komen niet kant en klaar uit de opleiding. Spelen in het eerste maakt daar onderdeel vanuit. Als je dat niet accepteert, heb je niets te zoeken bij Ajax.
3 0
Sampaoli
Brobbey heeft als 18-jarige meer minuten gekregen dan hij ooit had durven dromen. Kreeg de voorkeur boven Huntelaar, bijvoorbeeld. Was hij niet geblesseerd geraakt dan had hij op zeker nog meer minuten gekregen. Je spreekt over serieuze speelminuten. Is de belangrijkste wedstrijd van het seizoen (Atalanta thuis) niet serieus genoeg? Of een halve wedstrijd tegen Twente, een van de betere ploegen in de Eredivisie, niet serieus genoeg?
3 -2
Schip
Nee, natuurlijk niet zou ik zelfs zeggen. Misschien bij een Italiaanse club, hoewel jeugd daar ook vaak genoeg wordt ingezet, of bij een PL club. Dan is zoiets op je 18e misschien veel. Bij Ajax is dat peanuts.

Alsof Kluivert tevreden zou zijn geweest met twee helften. Komop man, meen je dat nou?

Brobbey heeft daarnaast ook al ervaring opgedaan in Jong Ajax en liet daar zien dat de ploeg met hem als aanspeelpunt direct beter spel liet zien. Dat omhoog trekken van het niveau lukt alleen de betere Jong Ajax spelers: Donny, Appie, Frenkie, Eiting. Lang soms ook wel, zij het minder en later.

Zulke spelers zijn eredivisie klaar of beter: klaar voor de basis van Ajax. Ten Hag heeft zo ontzettend lopen aankloten met de spitspositie, omdat hij Tadic daar weg wilde hebben. Zo erg dat hij talloze wedstrijden daar Labyad heeft neergezet.

Natuurlijk gebruik je dan een Brobbey, die Traore al aan het inhalen was en fysiek wel even groot is, maar makkelijker voetbalt, ook in de combinatie. Hunter is al lang geen basisspits meer.

Gelet op alle spits perikelen had Brobbey niet als 4e optie gezien en gebruikt moeten worden, maar veel meer. TH is er gewoon slecht in.
1 0
Sampaoli
Over Kluivert: ander kaliber speler, ander Ajax 1, ander tijdperk. Niet vergelijkbaar met Brobbey nu.

Jij spreekt over ervaring opgedaan in Jong Ajax. Die ervaring heeft hij pas dit seizoen opgedaan. Dat Ten Hag volgens jou een fout maakt, want Brobbey heeft ervaring opgedaan in Jong, conflicteert met de stelling of Ten Hag hem direct in de basis had moeten zetten, want dan had hij die ervaring nooit gehad.

Dus Ten Hag kon pas concluderen dat Brobbey minuten verdiende op basis van kwaliteit nadat Brobbey minstens 5 wedstrijden in Jong had gespeeld. Of doel je nu op de 2x 90 minuten die hij vorig seizoen in Jong Ajax speelde? Tel daarbij op dat Brobbey begin dit seizoen fysiek niet in orde was (eerste 5 rondes KKD geen hele wedstrijd kunnen spelen), hoe wil je dan dat Ten Hag Brobbey in Ajax 1 propt? Niet fit, weinig laten zien op KKD niveau. Simpelweg onhaalbaar om hem dan in de spits bij Ajax 1 te zetten, eerder dan dit kón niet.

Keuze voor Labyad is belabberd en Ajax onwaardig, akkoord, maar dat maakt niet elk alternatief plotseling wel acceptabel. Een niet fitte, extreem jonge en onervaren Brobbey was ook geen optie.
0 0
DonQ
Alsof je Brobbey kan vergelijken met Kluivert....Verder zit je stuk vol aannames en bias omdat je een pesthekel hebt aan Ten Hag. Traore is één jaar ouder dan Brobbey maar heeft erg veel gespeeld. Onzinverhaal dus.
0 0
AFCA1510
Is natuurlijk gewoon een counterspits. Heeft weinig te zoeken bij Ajax. Verder mooi dat ie het goed doet bij Twente.
0 -3
Montana
Is hij een counterspits of is dat gewoon de stijl Twente van hem vraagt? Volgens mij kan hij meer dan alleen met veel ruimtes voor zich spelen. Lijkt me dat we veel hebben aan een spits die meerdere stijlen kan spelen (bijv. counter, aanspeelpunt, valse spits etc).
1 0
talent020
Inderdaad ik vind het juist wel fijn om een ander type spits erbij te hebben, als een tegenstander of wedstrijd erom vraagt is het juist lekker om een ander type te hebben, en wij maar klagen op Ajax en Ten Hag dat we geen plan B hebben? Niet zo gek als je alleen maar dezelfde soort spitsen hebt
0 0
fanforeffer
Tjonge jonge jonge, de pers helemaal in paniek om de komst van Haller ! Haller is hier nog geen week. Deze jonge praat in januari over wat er in mei/juni 2021zq 2022 gaat gebeuren. Als je het nu al opgeeft ben je niet Ajax waardig.
1 -1
Elayais
Zou denk ik goed zijn om Danilo erbij te houden, hij kan, zoals hij ook in Jong heeft gedaan ook vanaf links spelen. En het is een ander soort spits dan Haller is, die je in genoeg wedstrijden ook heel goed kunt gebruiken denk ik. Daarnaast weet iedereen dat je één seizoen niet met één speler doorkomt, dus ga je kansen krijgen. En wie weet scheurt Haller 1 week na de transferdeadline zijn kruisband af en ben je (misschien) alsnog basisspeler als je het zelf ook laat zien. Hij is jong genoeg.
5 0
Yeshyeshyall
Van wat ik van hem gezien heb leuke speler. Ik denk dat hij na dit seizoen een leuke internationale transfer met doorverkoop percentage gaat maken. Volgens mij gaan we hem bij Ajax niet meer zien
0 0
Flipper33
Weet niet maar heb zo’n raar gevoel dat het wel eens een hele begeerde spits kan worden hoop niet dat die Scoort tegen Ajax maar vrees van wel
1 0
Bennyben
Volgend seizoen

Rechtsbuiten: Antony of neres
Linksbuiten : tadic of promes (nieuwe vleugelspeler ipv promes zou ook welkom zijn)
Spits: haller en een echte pinchitter type Huntelaar alleen die word te oud traore kunnen we nog achter de hand houden dan heb 7 spelers voor 3 posities dat moet genoeg zijn.

De rest gewoon weg doen brobbey en Danilo
1 -1
Flipper33
Zou Danilo gewoon behouden
0 0
appiehappie
Denk goed na.
0 0
Ajax27
Helemaal niet zo moeilijk Danilo. Dit jaar met Twente Europees voetbal halen en volgend seizoen gewoon nog een seizoen bij Twente blijven. Alles spelen, Europees voetbal in de benen krijgen... mooie doelstellingen en weer een mooie stap in je ontwikkeling.

Hoezeer ik hoop dat Haller een succes wordt en hij tot z'n 32e eerste spits blijft en in die 6 jaar 150+ goals maakt, zal dat denk ik niet gebeuren. Haller is een voetballer met ambities. De eredivisie is een lachertje, maar hier kan ie wel de goals aan elkaar rijgen. En nog veel beter... Ajax is het perfecte podium waar hij kan shinen. Dit jaar in de EL, maar volgend seizoen in de CL. En als dat CL seizoen volgend jaar goed uitpakt, dan staan de topclubs in de rij om zo'n complete spits te kopen.

1,5 jaar geduld dus Danilo. Jezelf dit jaar en volgend jaar laten zien... en wie weet maak je dan 'gewoon' kans.
3 0
fc Barcelona_ke
Ik verwacht grote probleem komende zomer. Danilo zal na goede seizoen bij Twente minstens 10 miljoen euro verkocht worden, brobbey verlengt niet, vertrekt dit winterstop of in de zomer. Traore zal back up worden of ajax accepteert mooie bod. Haller is enig die overblijft!.
Nieuwe aanvaller zal niet willen naar ajax om back up van haller worden.
3 -2
Ajaxxxisdebeste
Nee bij andere grote clubs is er geen concurrentie in de spits positie
2 0
oudzuid2
het is nu alleen de vraag wie de komende jaren de #2 achter Haller kan en wol zijn. mooist zou Brobbey zijn, maar dat hoofdstuk lijkt me afgesloten. van Traoré en Danilo ben ik niet overtuigd, maar zouden dat wel kunnen invullen als ze het geduld kunnen opbrengen
1 0
GerardAjax26
Ik verwacht ook dat Haller de eerste spits is volgend jaar, maar het bedrag zegt niet per definitie iets.. Schuurs speelt ook ipv Alvarez.

Verder zou ik Danilo er bij houden, er vanuit gaande dat Brobbey niet bijtekent. Met Haller, Traore en Danilo heb je dan 3 opties voor de spits en ook verschillende types. Tadic wordt dit seizoen vrijwel uitsluitend als linksbuiten gebruikt en verwacht volgend jaar niet dat ie opeens weer een spits is. Je had nu ook met Huntelaar, Traore en Brobbey 3 opties maar door blessures te vaak Promes/Labyad in de spits moeten opstellen, hoewel dat ongetwijfeld ook vaak de voorkeur van de trainer was.
0 0
DS
Gewoon erbij houden en nog een jaar verhuren als zijn contract lang genoeg loopt. Het liefst aan een team dat Europees speelt. Een Braziliaanse spits die ook nog eens scoort is altijd geld waard.
0 0
Ajax1960
Als Danilo terug komt naar Ajax en niet de concurrentie met andere spelers wil aangaan en vechten voor een plaats in het team, dan heeft hij bij ons niks verloren.
Wij zijn Ajax. Wij zijn de beste.
3 -2
Bapinho
Ben beetje bang dat ie bij twente speelt nu puur om zich in de kijker te spelen voor een transfer. Alhoewel zijn type spits (die ruimte nodig heeft) meestal niet echt werkt bij Ajax vind ik t ergens toch wel beetje jammer. Volgensmij wel goeie gozer die wil vechten voor zn plek dus gun m een mooie transfer hopelijk nadat ie topscorer is geworden van de eredivisie
0 -1
Afca85meer
Wil vechten voor zijn plek? In dit interview zegt hij nog net letterlijk ik wil weg want Haller.
1 -1
Benleiden
Moet Danilo wel persé in de spits spelen? Is het geen goede 10 cq valse spits? Bovendien moet je gewoon twee goede spitsen hebben. Brobbey gaat weg, Huntelaar stopt en Traore mag weg tegen goed bod.

Genoeg perspectief dus voor hem, maar ik snap zeker dat hij even het verhaal wilt horen vanuit Ajax.
1 -1
Whazzza
Dat lijkt me allerminst zeker. Mijn gok is dat of Traore of Brobbey vertrekt, maar niet allebei. En je hebt gewoon 2 spitsen nodig en iemand voor jong die back up is voor het 1e. Met het vertrek van een van de twee en het stoppen van Huntelaar in de zomer kun je Danilo er prima bij hebben
1 0
Benleiden
Ik denk dat het wel einde verhaal is voor Traore. Die is toch wel aardig door de mand gevallen, mits we kijken naar het meevoetballende aspect.
0 0
Montana
Volgend seizoen zie ik liefst:
-Haller
-Danilo
-Brobbey

Haller is je 1e spits. Danilo een 2e spits waarbij je er niet veel op achteruit gaat als de 1e spits niet speelt. En dan heb je nog een 3e spits nodig. Liefst is dat Brobbey maar die is zo goed als weg denk ik. Traore kan 2e spits zijn volgend jaar maar als ik moest kiezen tussen Danilo en Traore dan kies ik voor Danilo.

Heeft al meer bewezen en bied je als team ook een andere speelstijl aan. Daarbij kan hij nog een leuk bedrag opleveren.
1 0
Afca85meer
Ik begrijp hem wel. Je wil als topscoorder van de Eredivisie niet het jaar erop als bankzitter gaan fungeren. Ik zou ook willen vertrekken als ik hem was. Alleen als Haller tegenvalt maakt hij nog kans.
0 0
stopperspil
Of op de tien positie
0 0
Multi
Tja ervan uitgaande dat Brobbey nu wel weg is, denk ik dat Danilo een prima als tweede spits achter Haller kan functioneren. Op die manier heb je tenminste ook een ander type speler achter de hand. Daarnaast is het voordeel dat hij desnoods ook op de flank uit de voeten kan, dus je zal hem toch aardig kunnen rouleren en zo aan speeltijd laten komen. Traore zou ik vervolgens dan weer één jaar verhuren.
0 0
N-ajax
Logische reactie. Ik denk dat er maar plaats is voor een van brobbey/traore/danilo, want de 2 mindere zullen alleen maar op de bank zitten. Brobbey is zo goed als weg, en na dit seizoen kunnen we de balans opmaken voor Danilo/Traore (ik gok de laatste).

Dan hebben we met Haller/Traore/Tadic de spitspositie prima bezet.
3 0
Godenzoon24
Ik ben het met je eens. Maar nu onze trainer nog. Die ziet in Tadic schijnbaar geen optie meer als spits. Was de beste spits in jaren maar onze eigenwijze Tikker vindt van niet.
1 -2
ArnoAjax
Liever Traore verkopen en Danilo halen
3 0
Flipper33
Vind Danilo ook beter scoort bijna elke wedstrijd en dan zeggen ze wel Twente speelt anders maar die spelen ook tegen clubs waar wij tegen moeten
0 0
Sterretje73
Met jou eens. Ik heb eerlijk gezegd van deze twee alleen Danilo echt zijn kans zien grijpen. Dat soort mentaliteit hou ik wel van. Heb ik meer mee dan met Traore. Brobbey voelt aan als een gelopen koers.
0 0
Godenzoon24
Wat is er mis met de mentaliteit van Traore dan?
0 0
Sterretje73
Te weinig zich op. Bedoelde het meer vanuit Danilo. Die heeft toch bijzonder veel veerkracht laten zien en gedaan wat hij moest doen. Zichzelf in no time onmisbaar maken daar. Dat vindt ik ongelooflijk knap en laat echt wat zien.
0 0
insectenverdelg
En met Danilo haal je minimaal de helft van t geld van Haller weer terug.
0 0
Freddy
Ik denk niet dat hij voor minimaal 11 miljoen weg gaat
0 -1
Jayq
Waarom niet?
Als je voor Botman 8 miljoen kunt krijgen, dan is de topscoorder van de eredivisie ook wel voor minimaal 11 miljoen te transfereren. (Moet hij wel daadwerkelijk topscoorder worden en niet deze 2de seizoenshelft in een grote dip terecht komen)
2 0
Freddy
Haal de penalty's er eens af en kijk eens een hele wedstrijd van Twente. Plus de corona crisis heeft er niet voor gezorgd dat clubs meer geld kunnen uitgeven
0 0
Libero
Op Henk Veerman na is de hele top 8 topscoorders ook penaltynemers. Maar oké, dan nog heeft hij ook al vijf assists op zijn naam gaan, staat ook boveaan het MVP-klassement. Daar kijken clubs ook naar.
Dat clubs niet meer uit kunnen geven door corona kan juist inhouden dat ze voor een wat goedkopere optie zoals Danilo gaan. Zat clubs in de big five die met gemak 20 mio voor een spits neer kunnen leggen, ook nu.
0 0
Freddy
Maar die betalen alleen dat geld voor een spits die iets meer heeft bewezen dan 20/25 wedstrijden in de eredivisie
0 0
Libero
Als Danilo op z'n 22e topscorer en/of mvp van de ED wordt komt ie echt wel lekker in de markt te liggen. We hebben het over (meer dan) 11 mio hè, geen godsvermogen.
0 0