Kleine kans dat Traoré deze window vertrekt

BartVeenstra, 12-01-2021 om 11:15, 20830 views, Ajax Showtime |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Lassina Traoré lijkt ook na deze transferwindow gewoon bij Ajax te spelen. De aanvaller van de Amsterdamse club geniet belangstelling van enkele buitenlandse clubs, maar de kans is klein dat de Burkinees deze winterse transferwindow bij Ajax vertrekt.

Eerder al bleek dat Engelse clubs West Ham United en Wolverhampton Wanderers interesse hebben in Traoré en daar kan nu de naam van het Italiaanse Fiorentina aan worden toegevoegd. Desondanks lijkt Traoré bij Ajax te blijven.

Traoré was tot zijn blessure, die hij opliep in het thuisduel met FC Twente op 5 december, in de meeste wedstrijden basisspeler bij Ajax. De spits was in zestien wedstrijden (Eredivisie en Champions League) dit seizoen goed voor acht doelpunten en acht assists. Met Sébastian Haller heeft Traoré er wel een flinke concurrent bijgekregen.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
s1wpe
Traore moet zich vast opmaken voor een carriere van K's pushen in Amsterdam Oost. Met zijn body kan je elke kingpin van de straat stoten en zo een goed handeltje beginnen. Ze noemen Lassina Traore ook wel de zwarte John Gotti.
0 0
JanTa
Ik was toch al niet zo overtuigd van Traoré. Viel mij op dat hij wel fysiek sterk was maar niet echt balvast en timede vaak verkeerd bij kopballen waardoor hij die bijna altijd verloor. Zal een strijd worden tussen Danilo en Brobbey mits deze bijtekend.
0 0
Jelephi
Off: Schone dichtbij terugkeer naar Ajax

https://www.soccernews.nl/news/774659/ajax-nog-maar-een-stap-verwijderd-van-akkoord
0 -1
Saanchez
Les 1: vertrouw NOOIT iets dat op soccernews staat. Class dismissed
0 0
jutter
Dat hij door de komst van Haller nog verder gezakt is in de pikorde zal geen verbazing wekken, veel meer dat er schijnbaar interesse is van buitenlandse cubs. Ik geloof daar helemaal niets van, want deze onbehouwen harde werker met de nodige fysiek kan er niet veel van. De club (lees: ten Hag) heeft blijkbaar nog het e.e.a. in hem gezien, maar heeft uiteindelijk ingezien dat hij niet bepaald de gewenste centrumspits voor Ajax 1 is, inkeer komt voor de zonde zou je met enige spot kunnen zeggen. Ajax zal in de zomer nog de nodige moeite hebben om hem via verhuur of verkoop kwijt te raken!
1 -3
ajaxrulesz
Niemand laten gaan, zolang je niet 6 punten of meer losstaat van Psv.
2 0
Dennis129
Natuurlijk laat Ajax hem niet gaan. Mocht Haller onverhoopt geblesserd raken heb je hem keihard nodig. Huntelaar 90 minuten kan al een tijdje niet meer en Labyad in de spits is gewoon kansloos.
3 0
louis60
Haller laat zien dat Ajax veel te lang heeft gewacht om een wat langere, (ook voor plan B) spits te halen. Zijn inbreng in 2e helft tegen lampies gaf een enorme boost aan elftal. Het gestuntel van TH met inzet Labyad is daarmee bewezen. Zelfde geldt nog steeds voor CV, een echt CL waardige vervanger voor de Ligt. Dat laatste is Marc verwijtbaar.
3 -2
Dennis129
Ze hebben het in de zomer toch ook geprobeerd.
0 0
Gonzalez75
Geef die jongen toch een mooie transfer. Met de komst van Haller wordt zijn speeltijd toch steeds geringer.
1 -3
Hillie99
Het is Brobbey of traore wat mij betreft.. zie liefst Danilo terugkomen die doet het prima met de Ajax B(die ons wel nekte) voorhoede bij Twente.
0 -1
Ajax27
Ja? Want we hebben zoveel alternatieven achter Haller?
1 0
Gonzalez75
Ja, Huntelaar, Labyad, Tadic, Brobbey, Promes
0 0
Ajax27
Labyad is geen spits, Promes ook niet. Huntelaar, met alle respect was nu ook 3e spits in de pikorde achter Traore en Brobbey. Tadic wil Ten Hag in 1 keer alleen nog maar als linksbuiten inzetten.

Dus... na het bericht van vandaag over Brobbey die niet wil bijtekeken, hou je dan nog 1 spits over, Traore. Dus nee, die laat je niet gaan deze winter.
0 0
Sterspeler
Labyad en Promes moet je niet willen.
1 0
Ajaxxxisdebeste
Traoré ligt op één of andere reden goed in de internationale markt, zullen het die 5 goals tegen VVV zijn?!
2 0
DUDE92
En nog altijd maar 19 jaar oud, en pas twee jaartjes in Europa. Maakt echt enorme stappen, en het zou eeuwig zonde zijn om hem nu al van de hand te doen. Als er een club 20m biedt, wordt het een ander verhaal, maar dat zie ik niet gebeuren.
1 0
Dennis129
In de Champions League ook meegedaan en daar belangrijk geweest.
1 0
Jochieboy
Ik zie ik het nog steeds heel erg zitten in Traore. Hij is nog best wel druistig in zijn spel, met name in het afronden. Maar hij is enorm sterk en redelijk snel. Daar komt nog bij dat hij, naar mijn mening, goed in de combinatie is, ook in de kleine ruimte rond de 16. Traore heeft al aardig wat kansen gecreëerd door een slimme combinatie of een slim passje, iets wat je misschien niet zo verwachten van zo'n bonkige spits. Ook als je ziet dat hij een enorme groei heeft doorgemaakt in de paar jaar dat hij nu bij Ajax zit, denk ik dat hij een hele goede spits voor ons kan worden.
7 -1
Henkjanklaas
Traore en Promes verkopen voor samen 30 milj. en als een speer voor de opbrengst een CV halen op CL niveau want dat is hard nodig
2 -2
Catenaccio
Alderweireld komend seizoen?
0 0
Gonzalez75
Inderdaad, Blind is daar niet meer de meest geschikte speler op die plek.
1 -5
Sjaakvaak
We hebben het hier over een vervanger van Schuurs.

Promes zou ik bij het eerste de beste mooie bod dumpen. Traore hoop ik wel van dat hij bij Ajax blijft.
2 0
Ajaxbest
KOPEN KOPEN KOPEN
2 0
3sterrenAjax1
tja. lastige keuze. ik vind dat traore te weinig specifieke kwaliteiten heeft. is met name sterk, maar heeft geen actie, geen goede techniek, is niet bovenmatig snel en bezit niet echt n neusje voor de goal/positie. echter als brobbey vertrekt heb je traore nodig. het beste zou zijn als brobbey verlengt en je traore kan verkopen voor n mooi bedrag (het ijzer smeden als het heet is).
0 0
eros
Leuke statistieken, en hier kijken clubs zeker naar. Doelpunten en assists op championsleague niveau drijven de prijs op.

Maar met de komst van Haller mag hij van mij vertrekken. Zelfde type speler, alleen vele malen minder.

Hoe schatten jullie z’n waarde?
15 miljoen?
1 0
afcas
Toch apart dat zoveel mensen die constant aan komen zetten met statistieken lopen te klagen over een speler die gemiddeld betrokken is bij een goal in iedere wedstrijd...
1 -2
Santiago
Eens kijken hoe mooi die statistieken zijn als je de outlier tegen VVV buiten beschouwing laat.
0 -2
MNJ7
Moet je wel eerlijk zijn en vvv eraf tellen hou je 3 goals en 5 assists over ..
2 -1
Sanalologo
Waarom zou het ''eerlijk'' zijn om die goal eraf te tellen?
3 0
ck69
Als je 25 goals maakt in 1 wedstrijd tegen de lamme en de blinde en daarna in 30 wedstrijden niet scoort, kun je niet zeggen dat iemand een lekker seizoen heeft gedraaid toch?
0 -1
Amp
Voortaan dus alleen de aantal wedstrijden tellen waarin is gescoord of een assist is gegeven. Is veel eerlijker
0 0
afcas
Het probleem is dat die mensen dat zelf dus nooit doen. Die zeggen alleen over een speler "hij heeft zoveel goals en assists in zoveel wedstrijden en daarom is hij goed/slecht." Dat is juist precies mijn punt, die statistieken zeggen niks want iemand kan 5 goals maken en 3 assists geven in 1 wedstrijd door een slechte tegenstander bijvoorbeeld aan de andere kant kan iemand 25 keer iemand vrij voor de keeper zetten die de bal vervolgens aflegt op een meegerende speler die hem in een leeg doel kan binnen werken. Dan is die voorassist de belangrijkste actie bij de goal, maar zal die nooit in de goal/assist statistieken voor die speler meetellen waardoor de speler een stuk slechter lijkt dan hij daadwerkelijk is. Zo kun je statistieken heel simpel uitleggen zoals het jou goed uitkomt. Vind je een speler goed zeg je 8 goals en 8 assists in 16 wedstrijden. Vind je een speler slecht zeg je, hij scoorde er veel in 1 wedstrijd dus zijn de cijfers niet representatief. Het gaat mij erom dat zulke statistieken eigenlijk helemaal niks zeggen over de kwaliteiten van iemand.
1 0
Santiago
Dat is afhankelijk van een aantal dingen. Ten eerste van de speelstijl van je club en ten tweede van je steekproefgrootte.

Als je weet dat er bij Ajax een spits wordt verwacht met een hoog rendement dan kan je al constateren dat statistieken over het aantal doelpunten veelzeggend zijn. Dan moet je wel een steekproefgrootte hebben die groot genoeg is zodat die outliers een minder effect vertonen. Ik ben het met je eens dat die op dit moment te klein is voor Traore dus qua rendement is het te vroeg om definitieve uitspraken te doen. We kunnen echter wel discussiëren over zijn algemene kwaliteiten en huidige vorm. Het lijkt me duidelijk dat hij zal moeten gaan verbeteren. Daar heeft hij gelukkig nog veel tijd voor.
0 -1
afcas
Het gaat mij dus niet om traore he. Het gaat mij puur om het aanhalen van goals en assist als bewijs of iemand goed of slecht is. Er zijn volgens mij genoeg spelers met betere statistieken dan xavi en Iniesta. Hoeveel middenvelders ken jij die je boven hen zou plaatsen? Goals en assists zeggen niks over hoe hij je teamgenoten laat spelen, het zegt niks over hoe belangrijk je bent in de opbouw etc. Er gebeurd zoveel in een voetbalwedstrijd dat het enorm bekrompen is om puur daar naar te kijken. Ik zie dat je het eigenlijk ook met me eens bent aangezien je zelf al begint met andere dingen erbij te halen die een beter beeld zouden kunnen geven. En precies wat je op het einde zegt zou het moeten gaan. Kijken naar iemand zijn kwaliteiten. Niet puur afgaan op de 2 meest simpele statistieken die er zijn.
0 0
Santiago
Het was ook geen aanval op je hoor. Ik ben het inderdaad gedeeltelijk met je eens. Wat ik aanhaal is dat statistieken voor bepaalde spelers/posities bij bepaalde clubs wel degelijk een goed zicht kunnen geven op iemand zijn kwaliteit.

Het is niet zwart of wit. Juist een combinatie van de twee.
0 -1
afcas
Ik ben ook zeker niet tegen statistieken hoor. Alleen moet je dan naar mijn mening veel dieper erop ingaan dan goals en assists. Voor welke positie dan ook. Zoals bij traore, 8 goals en 8 assists in 16 wedstrijden, maar zoals jij aangaf, haal daar 1 bepaalde wedstrijd vanaf en je krijgt heel andere cijfers. Dus moeilijkheidsgraad is al van invloed. Maar zelfs dan, huntelaar heeft de afgelopen paar jaar ook wel commentaar gehad dat je behalve goals niks aan hem hebt. Dus daar worden ook weer andere eisen gesteld. Je moet bij een ajax spits ook kijken naar het meevoetballende aspect. Denk aan statistieken als percentage goede aannames, kaatsen passes. En zo zijn er nog veel meer statistieken die je allemaal nodig hebt om een oordeel te vellen over een speler. En dan ben ik nog niet begonnen over waar in het veld bepaalde statistieken zich voordoen. Bijvoorbeeld een spits die een passingspercentage van 80% heeft, maar dit zakt tot 40% zodra je kijkt naar passes op de helft van de tegenstander. Dat bedoel ik dus met dieper er op ingaan. Voetbal is een veel te complexe sport om met simpele statistieken af te kunnen doen.
0 0
Ozymandias
Inderdaad, en als je al zijn doelpunten en assist niet meerekend heeft Traoré zelfs geen enkele keer gescoord en geen enkele assist gegeven...
2 -2
MNJ7
Ter vergelijking : Huntelaar in 380 minuten 5 goals en 1 assist
0 0
BGB
Waarom is de kans dan klein?
0 0
Ozymandias
Dit is zo'n goede vraag dat hij twee keer gesteld moet worden. ;-)
0 0
BGB
Haha ja my bad, iets te gretig met drukken
1 0
Ozymandias
Op de app zeker? Heb ik ook regelmatig.
0 0
BGB
Waarom is de kans dan klein?
0 0
Danishdynamite
Traoré, Danilo en Brobbey moeten in de zomer gewoon uitvechten wie tweede spits wordt bij Ajax en een goede concurrent kan zijn voor Haller. De andere 2 kunnen we verhuren en dan kan Hansen spits van Jong Ajax zijn voor een heel seizoen en af en toe bij 1 aansluiten.
3 0
Dennis129
Brobbey zijn contract loopt af en de overioge 2 hebben nog mar 1 jaar contract. Voorlopig kan je helemaal niemand verhuren. Sowieso gaat Ajax niet van alle 3 deze spelers het contract verlengen en ik denk dat we al; blij mogen zijn als 1 van de 3 verlengt aangezien ze allemaal willen spelen en allemaal weten dat ze slechts backip van Haller zullen zijn.
0 0
Pauw
Als Brobbey verlengt dan zou ik 'm alsnog verhuren volgend seizoen. Hij moet spelen en zal dat nauwelijks doen bij Ajax volgende seizoen. Traoré zou ik dan verkopen. Wel sneu want hij heeft zich altijd 110% gegeven. In de periode de Boer was hij zeker basisklant geweest.

Achter Haller zou ik Danilo als tweede spits gebruiken. Ook omdat Danilo echt een ander type is.
Als tweede/derde spits kan Ajax dan eventueel nog Tadic of Klaassen misbruiken.
0 0
Ozymandias
Ik zou Danilo verkopen, Traoré verhuren en na dit seizoen (als hij verlengt) ook Brobbey verhuren. Dan kan Hansen worden doorgeschoven als back-up van Haller met Tadić die in geval van nood in de spits kan spelen.
1 -1
Santiago
Waar is de bron voor dit artikel?
0 -1
Ozymandias
AjaxShowtime heeft zelf een bron maar ze hebben nog niet geleerd hoe ze dit in hun artikelen moeten vermelden. Zinnetjes als "AjaxShowtime is verteld" of "Volgens een bron van AjaxShowtime" gebruiken ze om een of andere vreemd reden nog niet.
3 -1
OpNaarNummer4
Zou hem wel een keer verhuurd willen zien aan een eredivisieclub net zoals Danilo. Denk dat hij er gebaat bij is om elke week te spelen. Komt dan hoogstwaarschijnlijk ook nog is heel hoog in de topscoorderlijst.
0 0
johnd
Hij is gewoon tweede spits, zal genoeg minuten krijgen.
2 0
Jornnn
Lijkt mij een heldere kwestie. Brobbey verlengt niet, dus Traore laat je niet vertrekken. Dit seizoen toont ook aan dat het lichamelijk erg intensief is en dat er veel blessures zijn. Hierdoor kom je altijd aan spelen toe.
Daarnaast zou ik ook lekker stoppen met Brobbey als hij er zo in zit. Een Danilo route had prima geweest voor hem.
1 0
Soccerskins
Ik hoop toch dat er tussen Brobbey en Traoré 1 iemand is die de concurrentie durft aan te gaan. Mocht Haller totaal niet presteren en er is een jeugdspeler die beter is dan is Ten Hag wel een coach die hem gewoon laat banken.
7 0
Lane 8
Moeilijke kwestie dit. Aan zowel traore als brobbey houden heb je niet zoveel. Als je brobbey kan verlengen, lijkt het me ook lekker als je traore voor een kleine tien mil van de hand kan doen
3 0
godlike
We kunnen toch ook gewoon verhuren? Als Brobbey of Traoré (degene die je dan bij de selectie houdt) niet presteert hoef je niet weer iemand te kopen maar haal je diegene gewoon terug.
2 0