Ten Hag: 'Een fitte Nous kan nog veel meer, geloof me'

JesseTH, 11-01-2021 om 16:25, 10511 views, Ajax Life |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Erik ten Hag is erg blij dat Noussair Mazraoui terug is na blessureleed. De back kampte de voorbije tijd met klachten die te maken hadden met overbelasting, maar dat ligt nu achter hem. Wel is het zaak om voorzichtig te blijven.

'Vleugelverdedigers zijn heel erg belangrijk, in heel veel opzichten en zeker tegen PSV. Je moet in zo'n wedstrijd ongelooflijk veel lopen', aldus de trainer, die zag dat de tank op een gegeven moment leeg was bij Mazraoui, tegenover Ajax Life. 'Hij heeft veel gegeven. Een fitte Nous kan nóg meer, geloof me, maar op een gegeven moment was het helemaal leeg.'

'Van overbelasting is geen sprake meer, maar we moeten wel waken voor een terugslag', zoomt Ten Hag daarna in op de situatie van zijn rechtsback. 'Het wordt de komende weken zaak om goed te sturen welke belasting hij aankan. Daar heeft-ie zelf ook een belangrijke rol in, door aan te geven wat wel en niet kan. Maar we hebben hem nodig.'

Zondag moest hij bij zijn terugkeer meteen vol aan de bak tegen PSV. Er zijn makkelijkere wedstrijden om in terug te komen, zo weet Ten Hag ook. 'Als je vier of vijf weken geen wedstrijd hebt gespeeld, is het vrij lastig om gelijk weer aan te haken. Op wedstrijdniveau. Dan is het vervelend als je gelijk een topwedstrijd speelt, want dat brengt een andere, hogere intensiteit met zich mee.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ginoajax1
Pratto, goeie speler. Kun je zondag gerust voor oppassen. Sraalt de kwaliteit van af. Wat armzalig.
0 0
juicy
Ik roep al een tijdje dat we eindelijk de nieuwe trabelsi in huis hebben.. Nous is ontzettend belangrijk voor ons.. een stille kracht, die je vaak tegenkomt op de back positie
1 0
Ajax27
Ik moet eerlijk bekennen... ik ben nooit echt fan geweest van Nous. Vond 'm gewoon middelmatig. Niets speciaals. Maar als ik zie hoeveel arbeid hij nu levert, hoe stabiel hij is, hij durft een keer een schot te lossen op doel, voetballend vermogen... ow yes, ik begin wel fan van 'm te worden. Hij heeft niet dat explosieve dat Nico en Dest hebben, daardoor ook wellicht wat minder aantrekkelijk. En hij zal niet snel een 8 of 9 scoren. Daartegenover zal ie ook niet meer een 4-5 scoren, nooit onder die ondergrens. Altijd een 6-7, verdienstelijk. Vond 'm tegen PSV erg goed spelen.
3 -2
bdsngsfs
Hij is erg goed in de combinatie en heeft daar ook de techniek voor. In het topjaar 1,5 seizoen terug matchte het perfect tussen hem, Ziyech, Schöne etc. Van Dest heb ik dat nog niet gezien, alhoewel die het elftal ook niet helemaal mee had.
0 0
Ajax27
Niet helemeaal mee eens. Vond 'm juist in dat topjaar met hier en daar wat uitschieters matig. In die basiself was hij gewoon veruit de minste. De klik met Ziyech was er zeker, dus dat scheelde een slok op een borrel. Maar goed, we zagen toen wekelijks Nico over de flanken denderen, voorzetten geven, aanvallend veel meedoen, harde/faire tackles maken, fel zijn. Dat alles had Nous niet. Het was ook niet voor niets dat Dest langzaam maar zeker de basisplek van Nous overnam. En het is ook niet voor niets dat iemand als Dest wordt opgepikt door Koeman bij Barca. Kun je zeggen... ja dat is omdat Koeman daar zit. Maar Koeman kon heel wat posities versterken waarbij hij echt niet met 10 NL jongens aan had moeten komen. Toch kiest ie voor Dest, dat zegt veel. En ook dat ie daar steevast in de basis staat.
0 0
bdsngsfs
Dest valt me beslist enorm mee. Had wel wat goede dingen van hem gezien bij Ajax, maar nu hij bij Barca zit komt het er beter uit. Misschien gebruikt Koeman hem anders of trekt hij zichzelf naar een hoger plan nu hij omringt wordt door enkele goede spelers.

Mazraoui was veel geblesseerd in het jaar dat Dest opkwam.
0 0
bdsngsfs
Bij Dest heb je wel het idee dat er nog veel meer in zit, terwijl ik bij Mazraoui het gevoel heb dat dit het wel is. Nog steeds een goed niveau, maar Dest is, denk ik zelf ook, overall een betere speler. Ik doelde overigens op het combinerend vermogen van Mazraoui, dat dat er beter uitziet dan dat van Dest. Korte snelle combinaties in de korte ruimte. Dest heeft dan weer andere specifieke kwaliteiten.
0 0
Ajax27
Precies, dat heb ik ook. De potentie bij Dest is vele malen groter. Van de andere kant vind ik dat ook weer helemaal geen probleem. Fijn dat we een back hebben die stabiel presteert, prima in de eredivisie is, in de CL ook regelmatig echt wel goed meekomt, maar er niet uitspringt. Dat soort spelers kunnen zomaar 5-6 seizoenen in het Ajax shirt blijven voetballen. Ook wel eens lekker!
1 0
Aspers73
Met grote afstand de beste rechtsback van NL
4 0
4xEC1
Nu nog ff tegen Twente aan de bak voor Nous maar daana gelukkig de eerstvolgende trainingspartij, kan hij op adem komen.
1 0
Henkjanklaas
Eindelijk een zinnig woord van ten hag... nous forever...
1 0
Blazehaze
Mooi RB laten staan anders komt sean erin
1 0
Rentokill
Rensch is m al voorbij
2 -1
de-Ajacied
Mazzraoui was gisteren een van de uitblinkers
1 0
WantAmsterdam
Hij doelt op klaiber. Niet Nous.
0 0
Sampaoli
Graag contract verlengen met 2 of 3 jaar.
5 0
Blazehaze
Was gewoon MVP gister
4 0
Kuningast
Vind hem het hele seizoen al goed eigenlijk. Jammer van zn fysieke gesteldheid soms.

Gisteren echt genoten van Mazraoui!
6 0
Hziyech14
En hij is multifunctioneel. Mocht het nodig zijn kan hij eventueel ook nog op het middenveld.
2 0
Tinus
Ik vind hem vaak erg lomp op het middenveld. Technisch kan hij het zeker aan, want als je ook gisteren weer zag wat hij kan, dat is echt een genot om te zien. Echter de wedstrijden dat hij op het middenveld stond eindigde vaak in minimaal geel en enkele keren rood.
Ik ben wel erg blij dat hij terug is, want hij is (zeker aanvallend) ontzettend belangrijk.
1 -1
AlexIbarra
Jammer van de 2 punten maar volgens mij hebben ze er goed aan gedaan om geen risico te nemen met Kudus, Neres, Haller en een tijdig wisseltje voor Mazraoui.

Als je deze week 3x verliest is het achteraf 'dit was de week van de waarheid' maar de waarheid is ook dat er nog veel meer wedstrijden aankomen, en de blessurelijst korter Moet.
Behalve Klaassen vond ik iedereen gisteren een lekker fitte indruk maken.

Het zou trouwens fijn zijn als Kudus en / of Gravenberch ook RVM kan leren spelen ipv alleen LVM. Van Klaassen naar 90 minuten Alvarez is voetballend een te grote stap terug.
4 0
carlo30
zin in europa league met deze ploeg, als ajax daar top is, zie ik finale wel mogelijk
4 0
thepower1990
Zo jammer dat hij behoorlijk van glas is want hij speelde echt een wereldpot gisteren net als Nico trouwens, mag ook wel eens gezegd worden. Vond Nico tot nu toe erg tam en timide maar gisteren eindelijk weer eens met het mes tussen de tanden zoals we het graag zien.
6 0
De Stift
Speelde gisteren uitstekend. Deze man heeft zoveel techniek en drive. In potentie een wereldtopper. Hopelijk blijft hij even een tijdje fit.
8 0
aapieh
Ondergewaardeerde speler. Hoe bijvoorbeeld Dumfries opgehemeld wordt door de media, blijft het opvallend stil rond Nous. Prima overigens, volgens mij zit Nous op z'n plek bij Ajax. Laat hem nog maar een paar jaartjes blijven.
9 0
DS
Inderdaad, Nous is echt 10 klassen beter dan domfries met z’n harde voetjes.
3 0
Meerkoet
Beste rechtsback van de laatste jaren, alleen jammer dat hij er zo vaak uit ligt.
4 0
Duif63
Altijd gezegd dat de beste Nous beter is dan de beste Dest. Alleen zit zijn fitheid hem wel regelmatig in de weg. Tegen 010 moet hij sowieso spelen, dus tegen Twente Klaiber of Rensch laten spelen.
4 0
BRAMHOUTEN
Zodat je weer kan zeiken als ajax tegen Twente weer punten gaat verliezen. Gewoon elke wedstrijd met sterkste opstelling spelen en mocht de kans zich voordoen dan spelers rust geven
1 -2
thepower1990
Sowieso geen Klaiber of ben je een maand geleden alweer vergeten in de Arena? Werd helemaal dolgedraaid door Menig met alle gevolgen van dien.
3 0
Mocrodammerr
Werd door velen hier afgemaakt afgelopen seizoen terwijl een blinde kon zien dat ie liep te worstelen met fysieke gesteldheid. veel blessures. hij is voor Ajax een ijzersterkte RB of middenvelder
13 -3
DeWijsneus
Klopt. Inderdaad onnodig. Dit seizoen paar keer ijzersterk gespeeld. Echt benieuwd waar zijn plafond ligt.
3 0
BRAMHOUTEN
Middenvelder heeft hij me nog niet kunnen overtuigen. Rechtsback is er geen betere. Mits hij fit is kan hij met elke top club gewoon mee
0 -2
Hans Kraay Jr.
Vind hem na Trabelsi wel 1 van de beste rechtsbacks van Ajax die ik heb meegemaakt.
1 0
Ozymandias
De meeste mensen hier op AjaxShowtime hebben jammer genoeg zeer weinig geduld met talenten. Dat is een grote verandering ten opzichte van de houding van de meerderheid toen ik hier voor het eerst lid werd van AS. Ik begrijp dat de lat omhoog is gegaan maar zelfs talenten als Vertonghen en Alderweireld hadden aan zo'n hoge lat niet voldaan. Daley Blind was het eerste talent waarbij ik merkte dat de gebruikelijke kritische houding van de supporters van Ajax echt doorsloeg in een hetze.
6 -1
Mocrodammerr
ik ben meest kritische van iedereen, denk ik. ik leg de lat erg hoog. dat moet ook als Ajax zijnde
1 -3
Lane 8
Behalve als het om labyad gaat ;)
5 0
Hziyech14
Labyad is dan ook wel echt een geweldige speler........ Voor Utrecht
1 0
Duif63
Ik doe met je mee. En er zijn er nog wel een paar die weten dat bij Ajax de lat heel hoog hoort te liggen.
0 -1
Knalpot
Nee jij en die anderen maken zich dat zelf wijs, grotendeels omdat jullie niet kunnen bedenken hoe het werkt. Je kunt de meetlat niet altijd langs een de Ligt of een de Jong leggen, daarvan krijg je er soms maar 1 a 2 in de 20 jaar van te zien. En als jij uit 63 komt dan zou je inmiddels zeker wel; moeten snappen hoe het werkt.
0 0
Ozymandias
Ajax en de supporters horen juist geduld te hebben met talenten. Als zowel Blind als Schuurs in de fout gaan is het absurd dat vooral Schuurs daar hier op AS kritiek op krijgt. Het zou juist Blind moeten zijn die als ervaren speler de meerderheid van de kritiek zou moeten krijgen.
1 0
BokkieBokstra
Het moet er niet op uitdraaien dat je alles afbrandt wat er op het veld loopt. De lat wordt ook wel eens te hoog gelegd. Voor je het weet zit je in een negatieve spiraa en is het een al emotie. Een leiding die zich ergens wat van aantrekt is belangrijk.

PS: wat waardeloos dat je niet maar het artikel kan editten. Nu is het: kopieren, verwijderen, plakken en wijzigen.
2 0
Ozymandias
Dat is (indirect) geloof ik mijn schuld. Mijn voormalig persoonlijke troll Ajaciedvooraltij veranderde zijn berichten waar ik op reageerde steeds zodat het leek alsof ik iets heel anders had geschreven. Daarna konden we opeens onze berichten niet meer aanpassen. Mijn excusses.
0 0
Hziyech14
Klopt. Echt hinderlijk. Je kan ook niet op je eigen reactie reageren om nog wat toe tevoegen. Zoals het altijd was, was veel beter
4 0
Joseph
Geen middenvelder, nieuwtje te laag, maar enorm van waarde als RB die het middenveld op komt. Ik hoop ook dat we dat weer meer gaan zien. Mazraoui is echt een plaag voor de tegenstander.
0 -2
Mocrodammerr
van origine is hij volgens mij middenvelder. maar inderdaad opkomend ook prima
0 0
Pauw
Zit bij vlagen écht van m te genieten. Zie 'm ook steeds vaker met succes wat met links doen. Dat vergroot z'n opties. Joel deed dat op een gegeven moment ook goed.

Echt jammer dat hij voor Marokko heeft gekozen. Is aan de bal veel beter dan Dumfries en alle andere opties op die positie. Als z'n voorzet beter wordt en zo meer rendement haalt uit z'n acties dan kan hij voor grote clubs ook interessant worden.
6 -1
Dennis129
Superbelangrijk dat hij weer terug is. Na dit seizoen nog maar 1 jaar contract.
Hopen dat hij nog wilt verlengen
2 -1
DonQ
Nous speelde gister echt enorm sterk, zoveel voetballend vermogen voor een back. Ik heb het idee dat hij dit jaar weer een stap heeft gezet, is een stuk minder wisselvallig en je mist hem echt wanneer hij niet speelt.
3 -1
Web
Die jongen speelde geweldig
Ajax speelden gisteren de tweede helft erg goed
Jammer dat ze niet door konden drukken
De wissels deden er niet goed aan, maar wel logisch
Conditioneel is Ajax ook veel beter dan PSV
1 -1
Thaschja
mous is een goede speler , die op meerdere posities uit de voeten kan.
1 -1
Hans Kraay Jr.
Helemaal met je eens Maschja.
0 0