Branie: Tijd om Álvarez de kans te geven

BartVeenstra, 12-01-2021 om 15:45, 17465 views, Ajax Showtime |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Branie is net als Ajax weer in volle gang in deze tweede seizoenshelft. In een nieuwe aflevering van de podcast van Het Parool en Ajax Showtime bespreken presentator Menno Pot en columnist Maarten Moll van Het Parool en Ajax Showtime-hoofdredacteur Bart Veenstra het gelijkspel met PSV en wordt er vooruitgeblikt op de krakers tegen FC Twente en Feyenoord.

Hoe kon het dat Ajax zo zwak aan de topper tegen PSV begon? Had aankoop Sébastian Haller moeten beginnen? Wie waren de uitblinkers tegen PSV en wie vielen tegen? Het zijn enkele zaken die in deze podcast besproken worden.

Ook niet onbelangrijk: moet Ajax in deze maand nog de markt op? Is deze selectie goed genoeg om de felbegeerde landstitel binnen te halen en kan Ajax met deze groep ook straks in de Europa League hoge ogen gooien? We bespreken het allemaal!

Branie, de podcast van Het Parool en Ajax Showtime, is genomineerd voor de VoetbalPodcast Award 2020. Luister jij graag naar Branie? Stem dan hier! Verschillende insiders bespreken in Branie wekelijks het laatste nieuws omtrent Ajax, Jong Ajax en de Ajax-jeugd. De zeventiende aflevering van dit seizoen is nu te beluisteren.

Branie is te beluisteren via Spotify en later ook via iTunes!

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ZwartNazareth
Dan kunnen we Atouba ook wel terughalen. Allemachtig, wat een domheid.
0 -1
Amp
Alvarez is net zo behendig en mobiel als schuurs: totaal niet dus. Wellicht dat ie wat beter positioneert en beter weet wat ie wel en niet moet doen. Voetballend kan schuurs en qua snelheid weer beter zijn maar die probeert dat altijd op de verkeerde momenten te doen a la veltman. Koppen kunnen ze beide niet. Beide dus gewoon niet geschikt voor het niveau dat je moet nastreven.
0 -1
Wesl
Wat zijn nou eigenlijk de nadelen van Martinez als linkspoot op rechts volgens jullie?
1 -2
Benijax
Ik vind Alvarez in alles geen Ajax speler. Ik zie veel liever Martinez naast Blind. Een vechter die dat ook laat zien aan zijn teamgenoten. Net zoals Nico. Dat vuur heeft Ajax ook nodig in het team. Een over mijn lijk mentaliteit is zo nodig voor dit Ajax.
1 -2
ajaxrulesz
Idd alvarez achterin neerzetten. Schuurs en blind dat gaat vroeg of laat geheid een keer fout weer. Deze maand tegen az 2x tegen twente uit, feyenoord thuis. Ik houd me hard vast met Psv op 1 puntje.
1 -1
Wesl
heel erg hard blijven vasthouden!
0 -1
fanforeffer
Blind , Onana ,Schuurs hebben veel te lang werk met de opbouw. Het duurt veel te lang voor dat er in gespeeld wordt. Elke ploeg weet dat en loert erop dat er een pass komt ,om die te onderscheppen.
Vooral de 2 goal van pvc is daar een voorbeeld van. Bovendien halen vooral Blind en Onana het ritme uit de ploeg ,door in wandel pas op te bouwen. Was ook goed te zien zondag .20 minuten voor het eind begint Blind maar ook Onana te wandelen. Ik denk dat Blind moe was. Maar de flow ging er uit. Jammer want pvc was rijp voor de slacht.
2 -3
Adam24
Ik heb Alvarez alleen nog maar dramatisch zien spelen als verdediger. Hij is misschien wel de traagste speler van heel Ajax, bouwt minder goed op dan Schuurs, is fysiek minder sterk dan Schuurs, is kleiner dan Schuurs, is slechter in de 1-op-1 en pakt meer kaarten. Het enige dat zou kunnen is dat hij wat verder is in zijn voetbalontwikkeling en dat hij misschien (maar dit weten we helemaal niet) af en toe een iets betere keuze maakt. Hij heeft een redelijk interceptie rating (alhoewel lager dan Schuurs).
2 -2
Schip
Ja, vraag me ook af of dat nou een oplossing zou zijn. Als hij beter is op 3 had ik ook wel geluiden verwacht dat hij verkeerd wordt gebruikt. Vermoed dat hij zelf ook liever op het middenveld speelt. Vond hem verder bij Mexico ook niet goed spelen als verdediger, maar dat zegt op zich niet veel.

Er komt veel druk op de verdediging als je met dit middenveld speelt. Denk dat Haller als aanspeelpunt al wat kan helpen. Zeker in vergelijking met Labyad in de spits.

Mensen kijken te veel naar het poppetje en niet naar het systeem.
1 -1
grannig mokum1
Het centrale dio Schuurs en Blind voeld elkaar niet goed aan, Ajax moet echt een RCV halen waar die bij blind past, want Blind is onmisbaar voor zijn opbouw en een creatieve middenvelder nodig. Als kan dit transferwindow nog
1 -1
ajaxrulesz
Ik heb liever dat ze iemand halen die schuurs goed aanvult. Je kunt nog beter met schuurs centraal spelen als blind hoor mijn inziens. Schuurs is fitter dan blind, groter, sterker sneller. Schuurs is meer een verdediger dan blind.
1 -2
Soccerskins
Blind voegt zonder twijfel meer toe aan het spel van Ajax. Naast Daley moet gewoon iemand staan die verdedigend erg goed is en zijn gebrek aan snelheid kan compenseren.
0 -1
geDaante
Als je kan Alvarez en Promes, en wat mij betreft ook Labyad deze winter nog verkopen. Schoon schip maken en klaarmaken voor komend seizoen.

Schuurs is er nog lang niet, maar kan nog doorontwikkelen, en beter dan Alvarez. J. Timber is bijna weer fit, ook een betere optie dan Alvarez, en wellicht dan Schuurs op termijn. Rensch komt er ook aan. Op termijn waarschijnlijk de beste optie.

Promes vind ik niks toevoegen, is in mijn ogen een counter-/schaduw-/reactiespits. Dan zie ik als back-up op 10 liever nog Ekkelenkamp, of speeltijd voor Jensen. Op linksbuiten komt Neres terug, en eventueel ook speeltijd voor Jensen.

Zullen mensen wel weer vallen over Jensen, die nog niks heeft laten zien in Ajax 1, maar je moet een keer die kans krijgen, en Promes vind ik los van zijn periode met Ziyech, al helemaal niks toevoegen, en daar zit ook geen verbetering meer in, die zit aan zijn top. Wat hij met Ziyech deed, dus lopen op geniale ballen van Ziyech bij de tweede paal, kunnen types als Klaassen, Ekkelenkamp en eerder Dani de Wit ook.

Labyad is het ook niet, en zit ook aan zijn top, dus wordt het ook niet meer.

Door Jensen als reserve te gebruiken, kan je een beter beeld krijgen van zijn potentie, en dus in de zomer betere keuzes maken qua doorselecteren.

Door nu al spelers te verkopen die het toch niet bij Ajax gaan redden, en nu al heel weinig tot niks toevoegen, komt er alvast geld vrij, maar ook plekken in je selectie. Zo heb je alvast meer duidelijkheid voor het samenstellen van de selectie voor komend seizoen. Kan je daar nu al beter mee aan de slag, in plaats van in de zomer nog maar moeten afwachten of je die spelers wel kan slijten, en dan later in de zomer pas kunnen schakelen.

Idealiter had ik Eiting nu ook al teruggehaald. Dat is altijd een 6 geweest in principe, maar zou op 10 al veel meer toevoegen dan Promes, met zijn soms geniale, creatieve passing, intelligentie en overzicht.

Maar je bent dan van je duurdere, oudere middelmaat af. Ik zie graag een selectie met wat kwalitatieve ervaring, en talent met veel potentie, dus alleen kwaliteit + potentie, geen (oudere) middelmaat.
1 -1
Ferd
Zo dom om Promes te noemen:
- als verdachte van een misdrijf mag hij niet emigreren
- welke club gaat hem kopen als hem een gevangenisstraf boven het hoofd hangt?
0 0
mallerd
Haha Eiting terughalen en dan weer op de bank zetten? Die jongen heeft overduidelijk (nog) niet het niveau voor Ajax 1, veel te trage balbehandeling en het fysiek van een B junior.
0 -1
Soccerskins
Eiting houdt zich wekelijks staande op het tweede niveau in Engeland. Ik zie hem graag terugkeren volgend seizoen.
0 -1
PetrosQ
Uiteraard maken Blind en Schuurs fouten. Maar deze fouten worden hen te veel persoonlijk aangerekend. Bij Ajax staan de CV's erg hoog. Dat brengt een bepaald risico met zich mee. Daarnaast zijn ze ook erg belangrijk in de opbouw. Zij zijn daarbij afhankelijk van hun medespelers.

Als CV ben je over het algemeen de laatste persoon tussen de keeper en de tegenstander. Als jij een fout maakt en dit leidt tot een doelpunt, dan is de CV onlosmakelijk verbonden met dat doelpunt. Maar als je de oorzaak van het uiteindelijk doelpunt wil achterhalen, dan moet je vaak verder kijken dan de fout van de CV. De CV is vaak de laatste in een reeks van spelers die fouten maken. Daarbij is het altijd de vraag of deze CV op dat moment nog wel de mogelijkheid had om de situatie nog ten goede te keren. Over het algemeen ontstaat een doelpunt na balverlies in de voorste linies, waarna er onvoldoende druk op de bal wordt gezet door de middenvelders en anderen die nog achter de bal staan. Dat kan komen door positionering, de manier van druk zetten of dat er überhaupt nog te weinig man achter de bal staat. Bij een snelle en succesvolle omschakeling van de tegenstander ben je als CV enorm in het nadeel. Als je dan tegenover goede aanvallers staat, kan je er in veel gevallen niet veel meer aan doen. Verdedigen doe je met het hele team en begint al bij de voorroede.

Als een medespelers onvoldoende of niet vrijkomt van hun tegenstander, kunnen zij ook geen goede pass geven. Een goede pass vereist een goede samenwerking tussen de gever van de pass en degene die hem aanneemt. Als deze onvoldoende of niet vrijkomt, kan je de pass niet geven of brengt dat veel risico met zich mee. Dat is precies een van de problemen van dit Ajax. Je zag het ook tegen PSV, zeker na de 2-2. De aanvallers en middenvelders waren niet bij machten om vrij te komen op het middenveld, waardoor constant de lange bal werd gespeeld. Dat was de verdienste van de organisatie die PSV neerzette, maar ook doordat de bezetting op het middenveld te laag was t.o.v. de bezetting van PSV. Je kan proberen om heen te spelen of met een diepte of lange bal de voorroede te bereiken, maar daar haal je over het algemeen weinig rendement uit. Je moet in de half spaces komen, waarbij het effectiever is als dit via de as gebeurt. Daarom zouden er in de as meer mensen moeten staan. Naar mijn idee zouden de buitenspelers veel meer terug moeten zakken om zich achter Gravenberch en Klaassen aanspeelbaar te maken. Zij hebben het voetballende vermogen om zich onder de druk uit te spelen en kunnen zich, afwisselend met de middenvelders, aanspeelbaar maken voor de centrale verdedigers. Zowel Klaassen en Gravenberch hebben voldoend diepgang om in de volgende fase hoger op het veld de aansluiting te kunnen vinden met Haller. Daar zit de grootste ontwikkeling bij Ajax. De aanval en verdediging korter op elkaar laten spelen zodat ze over de grond, via de as aanspeelbaar zijn.
0 0
Flipper33
Gewoon Alvarez en Martinez achtertin en Blind als 6
2 0
PetrosQ
Ik verwacht niet dat we met een 6 gaan spelen. Dan heb je veel te weinig mensen voorin. Juist met een 10 en 3 aanvallers.
1 -1
geDaante
Je hebt juist meer man voorin he, met de punt naar achter, namelijk 3 aanvallers, en twee halven. Is ook beter bij het hoog drukzetten, en van achteruit heb je meer aanspeelpunten in de diepte. Bij een 10 moeten de buitenspelers eigenlijk ook naar binnen komen in die halfspaces, waarbij je breedte voorin mist. Tenzij je met inverted backs spelen die centraal opkomen, en in die half spaces duiken, maar dat gebeurt bij Ajax niet. Een van de redenen dat het niet goed staat en loopt bij Ajax, over het algemeen.
0 0
Ajax34
Er word te weinig gebruik gemaakt van de goede kwaliteiten van Schuurs, Het in schuiven en zijn shot dat kan hij toch niet verleerd zijn, Ook vind ik dat hij te weinig een lange bal speelt waar hij toch ook niet slecht in was/is. Nu word teveel aan Blind over gelaten waardoor het allemaal te voorspelbaar word. en voor tegenstanders makkelijker te verdedigen is.
0 0
Amp
Wordt er te weinig gebruik van gemaakt of maakt hij er zelf te weinig gebruik van...?
0 0
Schip
Hoezo, hoe komt het dat...

Dat hebben we toch allemaal gezien. En vooraf werd dat door sommigen toch ook al voorspeld. Iedere keer als je zo stupide bent om met Labyad op 9 te beginnen, zal er twijfel in je ploeg sluipen. Iedereen met kicksen om weet dat je dat met 10 man speelt. Labyad doet zijn beste en zeurt niet, maar is - geen - spits.

Hij houdt de ballen niet bij zich, heeft geen eerste paal instinct, maakt geen vooracties om aanspeelbaar te zijn en los te komen voor een metertje van zijn dekking, loopt en denkt niet als een spits, maar als een middenvelder.

Je kunt die ballen niet kwijt, creëert onvoldoende dreiging en houdt ballen niet vast. Precies ook een reden waarom Ajax een aanspeelpunt nodig heeft. Je hoeft minder vaak en snel om te schakelen en de anderen kunnen bijsluiten.

Zelfde geldt voor Promes. Is geen middenvelder, mist de finesses in overzicht en passing, is geen schakel tussen defensie en aanval. Hij is een soort schaduwspits, die profiteert van ruimtes. Leuk als je een aanspeelpunt als 9 hebt, waar hij omheen kan spelen. Zoals Bergkamp als schaduwspits - was bij Ajax ook geen middenvelder - achter en om Petterson heen speelde.

TH is keer op keer op zijn bek gegaan met dit experiment. De conclusies waren hier en bij analytici dat duidelijk was dat dit 0 logica en toekomst had. Tadic ging dus weer naar 9 en er kwam weer meer voetbal in. Te laat weliswaar, omdat het echte vertrouwen in vaste patronen met de nieuwe spelers er dan nog onvoldoende in zit. Zag je ook tegen Liverpool.

Dus wat doet TH? Hij herhaalt het in een 6 punten wedstrijd doodleuk nog eens. Hij gebruikt Ajax als zijn laboratorium voor stompzinnige experimenten, en kan niet hebben dat hij daar geen erkenning voor krijgt. Hij wil gewoon horen dat hij het geniaal heeft gezien met Labyad als 9 en dat niemand daar anders ooit aan had gedacht.

En dat is het verschil tussen een geniaal tacticus als Van Gaal, die precies ziet waar spelers tot hun recht komen en hoe hij moet spelen en een wanne be copy paster, die leeft in processen en praatsessies.

Klaassen is nu al weer verwaterd naar de versie waar we voor vreesden. Wordt niet goed gebruikt. Toen hij net aankwam zei hij gelijk al dat het spel zonder bal niet goed was en dat Ajax daarom in de problemen kwam. Dat is Ajax onder Ten Hag in een notedop. Onvoldoende druk op de bal, onvoldoende positiespel en veldbezetting om dat goed te doen en onvoldoende patronen in trainingen om dat erin te drillen.

Ten Hag overleeft op de voetballende kwaliteiten van mega dure aankopen. Dat kan echt iedereen met een KNVB licentie.
4 -1
ST
Volledig mee eens. Om over zijn eindeloze vertrouwen in het duo Schuurs en Blind nog maar te zwijgen.
1 0
DeMeervanweleer
Dit dus.
0 0
Web
Schip voor de groep.
0 0
geDaante
Leg maar uit Web, waar Schip ongelijk in heeft. Ik ben heel benieuwd.

Waarom verdedig je Ten Hag zo? Vind je het idee dat Ajax mogelijk in verkeerde handen is zó moeilijk te handelen? Gewoon zorgen dat er een betere komt, zodat Ajax in betere handen komt.
0 0
MH1988
Martinez - Schuurs wil ik zien, een aantal wedstrijden graag. Blind is multifunctioneel dus kan ingezet worden als 6 en als back up voor Nico.
Dan is je centrale duo beter in balans en wordt je bank breder. Wie daar dan slachtoffer van wordt maakt me niet zoveel uit, nu is dat Martinez.
1 -2
ajaxfan83
Schuurs heeft het de eerste wedstrijden goed gedaan was steeds 1 van de betere. Hij is blijven staan en hij heeft geen concurrentie en het is er niet beter op geworden. Nou hebben ze nog iemand op de bank zitten die de vervanger van de ligt was ,ik zou zeggen geef hem een kans maar die stront eigenwijs stuk vreten van een kale trainer die we hebben die zegt dat het een middenvelder is
2 -3
AFCAHELLMOND
Volgens mij is Alvarez op geen enkel vlak beter dan Schuurs. Dat Schuurs te kort komt is wel duidelijk geworden, maar er loopt niemand beter rond in de selectie voor die positie. Met Martinez centraal lever je op een hoop punten in ten opzichten van Schuurs of Blind. Maar ik zou als ik ETH was toch echt afscheid gaan nemen van het duo Schuurs/Blind. Beide maken een berg inschattingsfouten en hebben een start snelheid (Schuurs was op pure snelheid gewoon sneller dan Rensch zondag) die om te janken is. Dat heeft al een hoop goals gekost en ook tegen Twente zijn inschattingsfouten en gebrek aan start sneldheid dodelijk.
6 0
Ferd
Alvarez is niet beter dan Schuurs. Maar het duo Blind - Alvarez is wel beter dan het duo Blind - Schuurs. Net zoals Martinez niet beter is dan Blind, maar het duo Martinez - Schuurs wel beter dan Blind - Schuurs. Het gaat om het aanvullend zijn op elkaar, elkaars zwakke plekken maskeren. Blind en Schuurs hebben dezelfde zwakheden.
1 0
Lazell
Wie dan, Timber? Die vond ik tegen Vitesse trouwens ijzersterk spelen toen hij in moest vallen in die moeilijke pot.

Denk idd dat Alvarez dezelfde fouten had gemaakt.
3 0
AFCAHELLMOND
Als je zijn wedstrijd tegen Helmondsport zag ........... dan weet ik het met Timber ook zo net nog niet. Terug van een blessure geloof ik maar het was geen beste eerste helft.
0 0
ajaxinho
Alvarez is ook geen mandekker/killer.

Timber de voorkeur geven is prima.
Dat pakte vorig seizoen ook goed uit.

Voor volgend seizoen Schuurs vervangen.
Denk dat VdHoorn er wel voor openstaat om te concurreren met Timber.
2 -12
Restored
Haha v.d. Hoorn, kom niet meer bij
0 0
Lane 8
LOL
0 0
Ajax27
vd Hoorn... serieus?
0 0
ajaxinho
Alles beter dan Schuurs.
0 0
godlike
Zo lang de familie van Edson niet naar NL kan komen zal het nooit een topper voor ons worden. De basis is gewoon niet goed. En dat voor een aankoop van 15 miljoen. Ik snap ook niet dat de IND zo moeilijk doet, geef ze dan een tijdelijk verblijf in eerste instantie.
4 0
Lazell
Een hele tijd geleden waren er een paar berichten dat hij herenigd was met zijn gezin. En nu spuit Driessen weer ongefundeerd wat en nu zitten ze weer in Mexico?
0 0
VoorAltijdNummer14
Ik zou willen dat het de oplossing was, maar een gebrekkige techniek, atletisch vermogen, motoriek, inzicht etc verbeteren niet doordat je familie in de stad is. Zo reëel moeten we toch wel zijn. Het is hartverscheurend, maar Edson verandert niet in een Ajax archetype zodra het op orde is.
2 -1
VoorAltijdNummer14
Neen, not a chance. Gewoon naar competenties kijken, niet naar zijn status als gerenommeerd Mexicaans international. Als 23 jarige volop opgegroeid in het instagramtijdperk, is het moeilijk om Alvarez te haten; Aanstekelijke lach, altijd vrolijk, leuke dynamiek met de andere latino's en dan dat verhaal met zijn gezin. Deze jongen heeft voor mij de gunfactor.

Echt waar ik had niks liever gehad dat deze leeftijdsgenoot onomstreden de vaste rcv kan zijn, maar als ik dan kijk naar de capaciteiten die hij herbergt.. Moet je gewoon tot de conclusie komen dat hij net als een Magallan niet bij Ajax past;

- slechte oriëntatie
- langzaam als de pest
- slechte motoriek
- verliest een heel groot percentage duels (met name op het middenveld)
- geen goede inspeelpass
- gaat te snel naar de grond voor een tackle

Ik kan nog wel even doorgaan, maar hetgeen wat een Schuurs verweten wordt, herbergt Alvarez *10.
De enige wedstrijd dat hij op rcv van waarde is geweest, was uit bij Midtjyland toen Ajax volkomen atypisch met de kont in de 16 aan het uitverdedigen en counteren was. Zoals hij in Mexico meer gewend was. Deze jongen heeft in een 1,5 jaar Ajax niks bijgeleerd.

Als Schuurs vervangen moet worden op rcv, is in de selectie Timber de beste optie.
6 -3
Van Reenen
Misschien moet Marc maar eens dat zoojtje ongeregeld daar in Zuid-Amerika vervangen. Dat zooitje dat Marc al die z.g.n. kanjers aanbeveelt.
0 0
VoorAltijdNummer14
Het is mij een compleet raadsel hoe een scoutingsapparaat die met toppers als Tagliafico, Sanchez en Martinez komt, ook Alvarez en Magallan kan aandragen.

Neres en Antony zijn natuurlijk voltreffers. Cassierra had in theorie best veel aan de bal en qua fysiek, maar was geen killer. Danilo ga je voor een aardige winst verkopen. En Giovanni is een tropische verrassing die je eigenlijk pas volgend seizoen mag beoordelen, gezien het feit dat hij 1,5 jaar niet meer heeft gevoetbald in teamverband.

Valt dus wel te overzien, maar 2 cv's die niet voldoen voor 24 miljoen is werkelijk tenenkrommend.
0 0
Sampaoli
Magallan en Cassierra zijn bijvoorbeeld bij Lerby (Essel Sports) binnengehaald. Puur om Lerby even te helpen.

Levert je ook bijna Hojbjerg op. Helaas kwam hij niet en pakten we een andere speler van Essel Sports (Klaassen).
1 0
VoorAltijdNummer14
Dat verklaart wel het een en ander
0 0
fanforeffer
M.I. moeten we niet Schuurs vervangen maar Blind ! Die kan het niet meer belopen.
3 -3
Stamhoofd
Blind op 6 en Botman op LCV was perfect geweest
0 0
Luck76
Je vergeet even hoe belangrijk Blind in de opbouw is
0 0
4xEC1
Blind is nóóit de snelste geweest, dat is toch bij iedereen bekend? De Ligt compenseerde dat naast Blind, Schuurs heeft dat niet. Daarom komen de tekortkomingen van Blind aan het licht.
6 0
Lazell
Toch ook wel bizar dat een 19 jarige knul de tekortkomingen van een routinier uit de PL corrigeerde.
1 0
Restored
In de PL stelde ze hem ook niet op vanwege z'n fysiek en keiharde tackels
0 0
Lazell
Dat is zeker waar. Maar heeft toch wel wat potjes gespeeld daar.
0 0
4xEC1
Alvarez lijkt me nou ook niet de oplossing achterin, om de simpele reden dat hij nóg langzamer is dan Schuurs. Ik snap het soms niet meer hoor hier op AS. "We moeten een RCV hebben die met ruimte in z'n rug kan spelen". En dan willen velen nu Alvarez daar hebben met zijn (gebrek aan) snelheid. Hij wordt hier vaak met de grond gelijk gemaakt. En nu Schuurs niet voldoet zou Alvarez daar nu wel ineens voldoen? Zo ging het met Veltman ook. Jaren verguisd, terecht of niet, maar toen Alvarez en Schuurs niet voldeden werd Veltman ineens gezien als topverdediger. Het ging wel beter achterin met Veltman maar nog steeds niet het niveau wat Ajax moet nastreven.
4 -1
Van Reenen
Maar een grandiose verdediger als Vasovic komt er waarschijnlijk niet meer. Voor mij nog altijd de beste verdediger die Ajax gehad heeft.
0 0
waayop
Die had Barry Hulshoff naast zich.
Tussen die twee kon nog geen muis doorheen glippen. Het spel van Barry oogde overigens minstens zou houterig als dat van Schuurs maar hij was wel degelijk snel, keihard en een uitstekende kopper.
0 0
Noxin
Snelheid is niet zaligmakend. Met goed positie kiezen en doortastend optreden kan je dat compenseren. Dat kan Alvarez wel. Je levert dan wel een stukje voetbal in, maar als dat je wekelijks een tegengoal scheelt, so be it.
1 0
Lazell
Meestal wel maar niet altijd. Je speelt soms ook tegen slimme tegenstanders en als die dan nog 2x zo snel zijn werkt dat niet. Zelfs slechte tegenstanders als Kerk kunnen je 1 of 2x in de wedstrijd te slim af zijn en dat kan zomaar 2 tegengoals en puntverlies opleveren.
0 0
4xEC1
Je hebt gelijk, Frank de Boer was ook nooit de snelste maar in positie kiezen was hij ijzersterk. Maar juist deze kwaliteiten, denk jij dat Alvarez die bezit? Ik betwijfel het. En snelheid is wel degelijk belangrijk, vooral Europees, in de eredivisie kan je er nog mee wegkomen achterin.
1 0
Noxin
Zoals PierreHeno hieronder zei wist Alvarez dat tegen Atalanta wel goed in te vullen. Dus ik ga ervan uit dat hij dat in de Eredivisie ook kan.

En tuurlijk is snelheid belangrijk, maar niet zaligmakend. Een verdediger met alleen snelheid als wapen zal steeds zijn dekfouten moeten corrigeren door er achteraan te rennen.
0 0
PierreHeno
Uit bij Midjtylland ( of was het bij Atalanta ) moest Alvarez de schutterende Schuurs komen vervangen en vanaf dat moment ontstond er weer rust in de verdediging van Ajax. Wevhebben nu wel genoeg geschutter gehad van Schuurs in de verdediging. Dat gaat ons nog flink opbreken...en daar hoef je echt geen glazen bol voor te hebben. Tegen PSV binnen 22 minuten 2 goals van ' wereldspits' Zahavi...directe tegenstander van onze rcv. Een aanfluiting was het want Zahavinkwam minimaal 4x vrij voor Onana....dus het had nog erger kunnen zijn. Aardige gozer die Perr...maar hij moet nu echt uit zijn lijden worden verlost. En wanneer hij echt zo geweldig is in de opbouw....zet hem dan voorvde verdediging graag want verdedigen op EL niveau kan hij niet. Laat staan poulefase CL. En hij weet de zwakheden van Blind en Nous ook al niet te compenseren. 2 jaar nadat De Ligt kenbaar had gemaakt te zullen vertrekken.lopen we na Magallan, Veltman en Schuurs nog steeds de boel te verkloten op de RCV positie. Op basis van Ajax topscouts werd Alvarez voor die positie aangetrokken....maar Ten Hag heeft hem.op die positie.nog nooit eens 10 wedstrijden achter elkaar in de basis laten starten terwijl Schuurs wedstrijd na wedstrijd op RCV voor Sinterklaas mag blijven spelen. En dat kan ons zomaar de titel.gaan kosten. Zelfs Botman zou het als LCV'r op de RCV positie beter doen dan Schuurs. Want Botman kom je niet even zomaar voorbij...èn die wint 85% van zijn kopduels. Wanneer gaat Ten Hag eens zien wat iedereen al lang heeft gezien mbt Schuurs' verdedigende kwaliteiten tegen de wat sterkere clubs?! Donderdag wordt het vast ook weer feest tegen de beweeglijk Twente aanvallers. Tegen PSV stonden we al binnen 2 minuten op 0-1 door dat geblunder. Prachtige ( en wat gelukkige) voorzet van Malen....maar Schuurs stond weerveens totaal verkeerd t.o.v Zahavi. Bij de 0-2 lag hij naast Malen op de acgterlijn terwijl Zahavi vrij kon inschieten. Lachwekkend verdedigen.
4 0
Sterspeler
Toch wel bijzonder. Ik werd vorig jaar verguisd toen ik smeekte om Alvarez ipv Schuurs. Als ik nu de comments lees, is iedereen van gedachten veranderd op een enkeling als Ozymandias na.
1 -2
DrFootball
Alvarez voor Schuurs is nog steeds niet de oplossing. Dan ga je er in alle facetten op achteruit. Alvarez is een aardige jongen, maar komt beter tot zijn recht bij een ploeg die meer naar achteren leunt. Gewoon heel slecht gescout.
1 0
Sterspeler
De keren dat die daar speelde maakte hij niet zulke fouten als Schuurs. Wat mij betreft een prima optie.

Als je hem op het middenveld zet, speel je inderdaad met een man minder. Maar niet achterin. Hij heeft 3 verdedigers om zich heen die goed kunnen voetballen.
0 0
Sampaoli
De keren dat hij daar speelde zijn op één hand te tellen. Kijk anders op YT even deze wedstrijden terug:
https://www.youtube.com/watch?v=wP8NFAU4Qlo

https://www.youtube.com/watch?v=Y4ApcPGeELc
1 0
mallerd
Ja het moet nu toch wel een keer klaar zijn met Schuurs.
0 0
Ferd
Schuurs is goed genoeg, maar niet met Blind naast hem. Schuurs rendeert met een echte verdediger naast hem. Net als Blind overigens. Als Martinez naast Schuurs staat gaat het namelijk veel beter.

Maar dan is de keuze wordt het Blind met een echte verdediger of Schuurs met een echte verdediger. En die strijd verliest Schuurs.
4 -1
Sterspeler
Gast. Ik ben ook goed genoeg. Maar dan wel met Ramos naast me.
0 0
PierreHeno
Nee beste Ferd...Schuurs is allesbehalve goed genoeg als RCV.. ...dat is nu juist het grote probleem.
0 0
mallerd
Schuurs is niet goed genoeg, hij blijft maar dezelfde fouten maken elke wedstrijd weer. Al zet je van Dijk naast hem neer die fouten blijft hij maken. Dat Blind en Schuurs niet complementair aan elkaar zijn is duidelijk ja, maar dat het beter zou gaan met Martinez naast Schuurs is natuurlijk totale onzin.
1 -1
VoorAltijdNummer14
Beetje een matig voorbeeld. Van Dijk heeft complementaire centrums gevormd met spelers als Lovren, Matip, Fabinho en Gomez. Qua types allemaal dusdanig verschillend dat je kan concluderen dat hij iedereen beter maakt en aanvult.

Kijk psv voor de jc schaal en lille uit nog maar eens terug. Martinez is complementair aan Schuurs.
0 0
Alexander40
Alvarez moet je koste wat het kost nu verkopen. Die gaat of niets meer spelen of af en toe en dan zal hij slecht spelen. In beide gevallen gaat zijn transferwaarde rap achteruit. Ieder bod boven de 7,5 miljoen accepteren dan leid je de helft verlies en dat kan bij een miskoop.
2 -1
Sterspeler
Ten Hag maakt zelf een miskoop van hem door hem niet achterin te zetten en speeltijd te gunnen. Dat ligt eerder aan een stronteigenwijze coach dan Alvarez zelf.
1 0
Ferd
Vreemd dat Valencia toch al meer over had voor hem.
0 0
Ik
Onwaarschijnlijk, want Valencia heeft geen geld voor transfers en probeert spelers te huren. Daarnaast moet Valencia op passen dat het niet degradeert dit seizoen.
1 0
YoungLeur
Ah, de maandelijkse roep om ons Edson. Waarom vergeet zo'n groot deel van de voetbalvolgers binnen een mum van tijd dat Alvarez nauwelijks capabel genoeg is om een bal foutloos aan te nemen, of een strakke pass te versturen over 5 meter? We hebben nu keer op keer bevestigd zien worden dat hij niet meekan bij Ajax. Ook achterin lijkt me dit een achteruitgang tov Schuurs. Je kunt zeggen wat je wil over de verdedigende kwaliteiten van Schuurs, maar aan de bal voldoet hij aan de eisen van een Ajax verdediger.
2 -1
wendoo9
Nu moet ik jou corrigeren. Dat was zeker in het begin, maar d laatste keren zit er veel verbeteringen in zijn spel.
0 0
mallerd
Alvarez heeft nooit de kans gehad om zicht echt te bewijzen op de RCV positie. Als we nu al een half jaar naar Schuurs kijken die elke wedstrijd cruciale fouten maakt, waarom kan Alvarez dan niet de kans krijgen? Ik denk namelijk dat hij met name verdedigend beter is dan Schuurs.
1 -1
Soccerskins
Ik hoop op Timber. Misschien dat die fouten van Schuurs er ooit nog uitgaan maar tot die tijd moet Ajax naar andere opties gaan kijken. Perr kost ons momenteel te veel punten.
2 0
BRAMHOUTEN
Ik neem aan dat je timber zaterdag niet heb zien spelen tegen Helmond sport. Toen werd hij namelijk aan alle kanten voorbij gelopen. Schuurs is op dit moment gewoon de beste rv
0 0
Soccerskins
Ik neem zaterdag tegen Helmond sport ook niet echt als maatstaf. Timber speelde mee in een jong Ajax van gemiddeld 17 jaar.
0 0
jeppas
Alvarez penetreert goed volgens EH
0 0
Ozymandias
Ozymandias: Tijd om Álvarez te verhuren, verkopen of als je anders niet van hem afkomt naar de maan schieten.
3 -8
BrandjeXL
Ondanks dat velen geen fan zijn van Alvarez heb ik hem wedstrijden als CV zien spelen en daarbij een niveau aantikte wat Schuurs nooit zal halen. Deze jongen zie zichzelf als middenvelder maar dat zag Rijkaard zichzelf ook maar was als CV zes klasse beter als middenvelder. Tot slot is iedereen het er wel over eens dat Schuurs het hem zeker niet gaat worden dus je moet wat.
6 -3
Ferd
Niet iedereen is het daar over eens. Iedereen met een beetje inzicht ziet namelijk dat Schuurs met een andere partner naast zich wel een prima speler voor Ajax is.
0 0
Ozymandias
Zelfs als Schuurs niet in de basis staat zou ik Álvarez er niet in zetten. Ik zou zowel Jurriën als Rensch de voorkeur geven. Sterker nog, als Llasana zijn huidige vorm doorzet zou ik zelfs hem de voorkeur geven. Álvarez is traag en positioneel slecht. Er is nog nooit een centrale verdediger bij Ajax geslaagd die zowel traag als positioneel slecht is en er zal ook nooit gebeuren. Álvarez is Magallán 2.0...
5 -10
AltijdAJAXAmsterdam
Timber moet de kans krijgen!
2 0
appiehappie
Ja, om uit te gaan kijken naar een andere club.
2 -2
Bky
Kans op de tribune oftewel de huiskamer ja.
4 -5
Henkjanklaas
Ten hag studeert al drie jaar ! Op de situatie in de omschakeling maar heeft dat lek nog steeds niet boven. Ja, we spelen aanvallend, ja dat houdt een bepaald risico in maar dat wil toch nog niet betekenen dat het zoas cruijff zou zeggen een “geitenkaas” moet worden !?
Echt een brevet van onvermogen. En ten hag mag naast het oplossen van dit probleem ook meteen wel eens kiezen voor alvarez als CV want dat is hij per slot van rekening maar krijgt nooit een kans op die plek. Waarom haal je hem dan.....
2 -3
Amp
In t cl seizoen werd hij nog gered doordat de ligt veel 1 op 1 kon afhandelen en een intelligente en snelle frenkie die nog verdedigend kon compenseren. Vorig seizoen zag je al die gatenkaas op t midden. Heeft ie dit seizoen geperfectioneerd lijkt t wel
1 -3
blessure
In de eerste 20 minuten weer veel te veel mensen voor de bal.
Bij balverlies op het middenveld, Antony, was gelijk dodelijk.
AJAX weet van te voren, dat PSV zo speelt.
In de tweede helft , bleven er meer spelers achter de bal.
Dus is het waarschijnlijk toch een fout van ten Hag.
Met open ogen in de val.
3 -4
Terugnaardemeer
Onzin de 0-2 was een fout op het middenveld met drie spelers voor de bal. De 2-2 was in dat opzicht een fout van een verdediger met nog veel meer spelers voor de bal. Maar feitelijk vergelijkbaar dat de daadwerkelijke onderschepping op het middenveld plaats vond met in beide gevallen drie spelers voor de bal op moment van onderschepping. Ook de 0-1 en 1-2 waren vergelijkbaar. Goede steekpass, assist door individuele klasse, eenvoudig afgemaakt door intikker.
1 -2
Lazell
Dat mag dan wel zo zijn, maar als Klaassen diep gaat als je onder volle druk staat, worden de CV's niet beschermd. Dan sta je dus gewoon in ondertal, ook al heb je er maar 3 voor de bal.

TH gaf aan dat de 6-en onder de bal moeten spelen om 2 redenen. Voor de restverdediging en om als spelverdediger te acteren. Je kan toch niet diep gaan op het moment dat je omsingeld wordt door 5 PSV spelers om de bal staan? Grove fout van Klaassen, nog meer dan Antony imo.

Edit: in de foto's in dit artikel zie je het heel goed: 4 man voor de bal inclusief Klaassen, Gravenberch staat in de middencirkel en te ver weg.

https://www.vi.nl/pro/analyse/psv-maakt-doelpunten-uit-het-boekje-maar-ajax-leert-snel#lees-meer
0 0
goajaxgo
Ik heb geen 50-50 gevoel. 2-2 is gewoon en slechte uitslag en WEER begint Ajax slap als een vaatdoek aan een wedtrijd. Maar goed, iedereen is de wedstrijden tegen Twente en Willem 2 alweer vergeten en Ten Hag is natuurlijk een topcoach.
4 -2
AJAXAFC1
Hoe raar het ook klinkt vind ik dat we na deze wedstrijd meer positieve dingen hebben dan negatief....
Tuurlijk 3 punten die je mist is altijd kut, zeker tegen PSV dat vooropgesteld...
Maar je zag met de inbreng van Haller & mindere maten de comeback van Kudus en Mazraoui dat Ajax dit wel echt nodig had...
Daarbij als straks Neres ook nog terugkomt zit je op het middenveld en aanvallend weer erg goed, dus dat word smullen...

Daarbij vond ik ook hoe slecht de eerste 30 minuten ook waren, dat ik niet vaak heb gezien dat Ajax zich zo goed terugknokt in een wedstrijd en zeker tegen een team als PSV wat de counter heeft uitgevonden met hun aanvallers vond ik dit zeer knap en mooi om te zien...
Helaas net geen 3 punten wat overigens wel verdiend was maar met die 2-2 viel te leven na sown slechte eerste 30...

Wat me wel zorgen baard is schuurs blind achterin...
Dit gaat ons teveel problemen opleveren op deze manier dat is qua defensieve zekerheid en snelheid echt veel te zwak...
Over Schuurs word al veel gezegd, maar vind ook blind echt heel erg minder worden verdedigend alleen die heeft wel echt bepaalde kwaliteiten en krediet dat je hem niet eruit gaat halen... juist een snelle mandekker naast hem zou hem nog beter maken..

Maar heb zin in de komende potten, denk dat we er goed opstaan maar dat gaan we eind januari precies zien
4 0
Joseph
Schuurs en Blind maak ik mij geen zorgen over, die zijn ook gewoon slachtoffer van het slechte team voor zich. In de tweede helft zie je dat ze amper in de problemen komen, als Ajax weer vooruit gaat voetballen, en weer wat aandacht besteed aan het middenveld, verwacht ik weinig probleem achterin.
4 0
AJAXAFC1
Het kan niet zo zijn dat je er altijd 3/4 moet maken om de wedstrijd te winnen, omdat je verdediging te instabiel is...
Daarbij hoort het wel bij de speelstijl van ajax dat we kansen weggeven daar is niks mis mee maar het is op dit moment wel heel groot pijnpunt...
2 0
Joseph
Vind het reuze meevallen, maakte we er maar 3 in de CL, dan waren we met 18 punten door. 7 tegen in 6 duels vind ik geen schande.

Het wordt enorm overdreven en iedereen zit elkaar maar na te praten. Ja, Schuurs maakt fouten, er zijn maar weinig verdediger die dat niet doen en nog minder die dat niet doen in hun eerste half jaar dat ze basisspeler zijn.

2e helft staat Ajax al een stuk beter met Haller in de as van de aanval, speel je ook hoger, en kom je niet in de problemen. Ze hadden er alleen 3 moeten maken, maar meer dan 2 in topwedstrijden is volgens mij niet gelukt afgelopen jaar.
1 -1
AJAXAFC1
Zit zeker een waarheid in dat hun afhankelijk zijn hoe het team functioneert maar dat heeft niks te maken met hoe schuurs en blind individueel of als duo achterin presteren...

Maar hoe Ten hag het ook neer zet je komt met die 2 standaard in de problemen en dat kan tegen PSV en in de CL maar het gebeurt ook tegen clubs als twente en Utrecht dit jaar...
1 0
BRAMHOUTEN
Inderdaad. Verdedigen doe je met het hele team. Iedereen lult elkaar maar na
3 -1
de-Ajacied
Op zich wel waar dat te weinig controle op het middenveld Blind en Schuurs in de problemen brengt.
Maar feit blijft dat je van Schuurs meer mag verwachten in een tegen een duels. Juist vanuit stilstand, wordt hij altijd geklopt. Op lange ballen is hij wel goed als het op een lange sprint aankomt.
6 0
Joseph
Dat is duidelijk, Schuurs moet stappen maken en keihard werken aan zijn explosiviteit en met Bogarde op die hardheid blijven trainen.

Als hij dat nu al zou hebben, zou hij deze zomer weg zijn, hopelijk heeft hij zich voor de nieuwe CL campagne verbeterd. Al vond ik Schuurs niet de zwakste in de CL, bepaald niet.
1 0