Antony dolgelukkig bij Ajax: 'Verliefd op dit mooie land'

BartVeenstra, 04-12-2020 om 14:40, 22002 views, Ajax Life Magazine |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Antony heeft het enorm naar zijn bij Ajax en in Nederland. De Braziliaan, die sinds afgelopen zomer bij Ajax speelt, geniet met volle teugen van zijn nieuwe club, zo vertelt hij in een vragenvuur in het Ajax Life Magazine.

De aanvaller, die overkwam van São Paulo FC, geeft aan dat Ajax de eerste club was die interesse toonde. 'Ik voelde de warmte als David (Neres, red.) over zijn club sprak. Dat goede gevoel groeide nog meer toen de kans zich voordeed bij Ajax te kunnen gaan spelen. Zelfs toen andere geïnteresseerde clubs zich meldden, dacht ik aan Ajax. Dus besloot ik, samen met mijn familie en managers, naar Ajax te gaan. Nadat Ajax interesse had getoond, ging ik de club en Eredivisie volgen.'

Antony vertelt dat er meer clubs waren met interesse. 'Daar zaten ook Duitse en Spaanse clubs bij. Gelukkig is het Ajax geworden. Ik ben blij met de keuze en voel me thuis bij Ajax', aldus de Braziliaan, die vertelt gelukkig te zijn bij Ajax. Hij legt uit waarom. 'Vanaf de eerste dag behandelen de fans en iedereen op de club me goed. Ik ben Ajax en mijn teamgenoten dankbaar voor het vertrouwen. Daardoor sta ik vol vertrouwen op het veld en voel ik de vrijheid lekker te kunnen spelen.'

Band met Amsterdam en Neres

Ook buiten het veld geniet Antony van het leven. Hij is blij om in Amsterdam en Nederland te zijn. 'Ik ben inmiddels verliefd op dit mooie land. Ik liet alles achter in Brazilië en moest maar afwachten waar ik terechtkwam. Ik geniet van Amsterdam. Ik vind het heerlijk dat je hier fijn kunt fietsen.'

Dat Antony gelukkig is bij Ajax heeft voor een deel te maken met de aanwezigheid van zijn landgenoot David Neres. 'David zat al in Cota (jeugdopleiding São Paulo, red.) toen ik daar als puber kwam. We hadden weinig contact. We spraken elkaar wel, maar hadden geen hechte band zoals nu bij Ajax. Toen ik hem later sprak, zei hij: "Je moet er echt alles aan doen om hierheen te komen". Daarna hielden we contact. Onze vriendschap heeft mijn leven veranderd. David was erg blij toen ik kwam. We dollen veel samen.'

Denk jij dat Ajax binnen tien minuten op voorsprong staat tegen FC Twente? Zet in en krijg 4,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RJB1979
Zit nu de tweede helft te kijken maar we hebben weinig in de CL te zoeken met dit team zo te zien.
0 0
Vlieske
Er staan er gewoon 4 in die niks bij ajax te zoeken hebben. Klaiber, promes, traore en labyad. Dit is gewoon te veel van het goede. 2 is nog wel op te vangen.
0 0
Ajax27
Des te meer hoop ik dat hun goeie band zich ook op termijn gaat vertalen naar het veld. Het zou toch geweldig zijn als we met samba op de flanken kunnen spelen waarbij deze 2 in een heerlijke flow komen. Doodzonde vond ik het dat ze het tegen Liverpool niet lieten zien. Ik hoop toch dat ze het vaker in de eredivisie zo gaan proberen. Die magie moet ontstaan, de goals moeten komen, dan komt die flow vanzelf en kunnen er nogal eens hele mooie dingen gebeuren.
0 0
MSwertz92
Neres verdient dus eigenlijk ook wel 10% van de transfersom van Anthony over een paar jaar haha.
0 0
Youri08
Hij is blij dat het Ajax is geworden. Klinkt toch dat hij dus zelf niet veel te kiezen had maar anderen dat voor hem deden.
0 0
roodwit007
Fiets eens door het land ,dan merk je dit land wel zeker heel mooi is , alleen mokum kan wel eens een goede burgervader gebruiken die sl*t die er nu zit maak meer kapot dan goed is
7 -8
Rentokill
Drop dit effe lekker bij geenstijl of een of ander haatforum. Hier gaat t over Ajax.
0 -2
niquedegraaff
Oh gut, de extreem linkse rakker is op zijn groene tenen getrapt.
0 0
Jariiii
Leuk om te horen, ook al legt hij het er vast net wat te dik bovenop. ;-)
Maar zou hij echt zelf fietsen?
3 0
MPAjax
lijkt me meer dat hij een tandem heeft =D
0 0
Van Reenen
Met eene-bike fiets je makkelijker door de binnenstad dan dat je er met een auto rijdt.
3 0
Jariiii
Ja, maar ik zie het gewoon niet echt voor me.
2 0
Meerkoet
Ik denk serieus dat Ajax kwa randvoorwaarden een goed pakket biedt voor alles net onder de wereldtop.
Je kunt wel fijn kiezen voor een Italiaans of Spaans traject, maar dat is ook niet alles.
Het feit dat ze in Amsterdam bij wijze van, gewoon een terrasje kunnen pakken of kunnen shoppen.
En je speelt gewoon CL, onderschat dat niet.
3 0
RN
Waarom komt er geen update over Neres.. heel irritant
3 -1
Ferd
omdat het niet mag, simpel.
1 0
Rentokill
Je kan en heleboel wel zeggen en toch de privacy respecteren.
0 0
Lazell
Denk dat we allemaal wel weten waarom. Maar het kan soms verdomd irritant zijn inderdaad. Ben blij dat we goede alternatieven hebben. Tadic op links, Antony op rechts en Traore in de spits.
1 0
RN
Zou het helemaal mis zijn dan?
0 -1
AjaxDaniel
Ik denk dat hij doelt op de AVG (privacywet)
2 0
Lazell
Ik liep net naar de koelkast om een biertje te halen toen het gebeurde, ik heb echt geen idee. Maar Ten Hag is altijd raadselachtig over wie wel/niet kan spelen, om de tegenstander niet wijzer te maken. En vanwege de privacywet brengen ze sowieso niks naar buiten.
1 0
Clubliefde34
Leuk verhaal maar dat die dit een prachtig land vind geloof ik niet is leuk voor sommige fans om te zeggen maar geloofwaardig is het niet. Onana neres en ook Suárez toen die tijd hebben eerlijk gezegd dat ze amsterdam leuk vinden(voor corona) maar voor de rest helemaal niks met nederland hebben. En geef ze is ongelijk. Als alles gewoon normaal is en je hebt veel geld dus je hoef niet in de sloppenwijken van uruguay of brazilie te leven... dan had ik het wel geweten, mooie klimaat, mooi weer, alles goedkoper.. en laat ik dan maar niet over de vrouwen beginnen haha.
0 -6
OdjePils
Ik heb liever dat je wel even over de vrouwen begint
3 0
Clubliefde34
Ik ben 10 dagen in rio op vakantie geweest, het niveau verschil met nederlandse vrouwen is duidelijk te merken. Aleen moet je wel soms oppassen dat er stiekem geen stukje vlees tussen haar benen hangt, kunnen ze daar verdomd goed verbergen. Wij mannen kunnen zelf wel een beetje inschatten wat ons niveau is met vrouwen.. dus als er daar een bloedmooie godin met billen even groot als de suikerbroodberg je loopt te flirten dan is het meestal voor je portomonee.. en ik snap die minnertjes niet zo, het is gewoon een feit? Als je zat geld heb woon je toch liever in een 10x mooier warm land waar alles goedkoper ook nog is? Zoals Spanje Italie of de rijkere veilige gebieden in landen zoals curacao Dominicaanse rep of aruba? Bijna geen een speler met zuid amerikaanse roots hoor je achteraf zeggen ja nederland was fantastisch! Het was altijd holland was ok but i love amsterdam meer niet. Hun spelen het liefst in spanje of Italie ook voor het gezin. Ik deed 12jaar lang seizoenswerk in landen over de wereld in het toerisme ik weet waar ik over praat, als ik miljoiner was emigreerde ik gelijk hoor.. dit zegt antony nu eventjes om sommige fans te pleasen is logisch maar over 5jaar verteld die wel anders. Zo niet mag je me dan aan de hoogste boom hangen :)
1 -3
AFCAMM
Ik heb je geen minnetje gegeven, maar je stelling dat je het niet snapt en dat je de feiten geeft klopt natuurlijk niet. Je geeft je eigen voorkeur, geen feiten. Jij zou lekker daar gaan zitten. Maar niet iedereen heeft die voorkeur.

Sommige mensen houden van de veiligheid en zekerheden die een land als Nederland biedt. Anderen hebben weer een andere voorkeur. Als alle rijke mensen in een warm land wilden zitten, zaten ze allemaal wel op dezelfde plek.
2 0
Multi
Dat hij en zijn vriend er maar voor zorgen dat ze nog een tijdje bij ons spelen.
0 0
Thaschja
antony kent hugo en rutte nog niet.
5 -8
Vierendertigste
of Thierry Bruinhemd
8 -4
036AFCA97
Denk dat die wel meevallen als je Bolsonaro gewend bent.
15 -1
AjaxDaniel
Dit dus. Simpel gezeik altijd op onze politici, die zeker niet alles goed doen. Maar volgens mij vergeten velen dat de meeste landen geen eens een rechtsstaat kennen.
9 -2
markk
Dus wij mogen niet klagen omdat wij gelukkig moeten zijn met onze rechtstaat? Dat maakt het nog niet goed dat een nazi-sympatisant voor zoveel onrust zorgt.
0 -6
AjaxDaniel
Ik zeg nergens dat wij niet mogen klagen. Dat is je goed recht, want we leven tenslotte in een vrij land (kenmerkend voor een rechtsstaat). Echter, lijkt bij sommige mensen het vermogen te ontbreken om dingen in perspectief te zien.
0 0
036AFCA97
Precies. We zijn hier zo verwend in dit land, ik geniet van mn leven en ga me echt niet druk maken om politici. Meeste mensen die op Facebook het hardst zie roepen over Rutte zijn mensen die gefaald hebben in het leven, niet over de intelligentie beschikken om in de spiegel te kijken en dus maar Rutte de schuld geven van alles. Dat is namelijk veel makkelijker dan zelfreflectie.
12 -1
FlorisE1981
Precies dit! Wij houden gewoon van klagen, hoort bij onze cultuur.
2 0
AnsB
Misschien wel kenmerkend voor vrijheid.
Mag van mij wel een onsje minder en dan doel ik uiteraard niet op de vrijheid.
2 0
Sjaakvaak
Kenmerkend voor onze vrijheid én voor hoe goed we het hier hebben. Hoe harder je over kleine dingen klaagt, hoe beter je het hebt. In andere landen zijn ze veel te druk bezig met vechten voor basale grondrechten om zich druk te maken over bijvoorbeeld een pietluttige zwarte piet discussie.
1 0
TontoKarnaggel
Een braziliaan die helemaal happy is ondanks 3 graden celsius, windkracht 6 en slagregen, dan moet de club waar hij speelt en de stad waar hij woont wel echt fantastisch zijn :)
10 0
MM1974
Jammer dat hij zo onzichbaar was afgelopen dinsdag
1 -1
markk
Ach, dat kan gebeuren. Hij speelde tot nu toe in vrijwel alle wedstrijden geweldig. Hij meer van eigen kracht uit gaan, hij heeft een geweldige actie in huis en dan is het zonde om hem de bal af te zien spelen zonder er echt op vooruit te gaan. Tegen Atalanta staat hij er weer gewoon.
2 0
cantharel
Alle wedstrijden "geweldig"moet ik tegenspreken. Natuurlijk is het wel een goede speler maar heeft er ook een handje van om in een ren de bal stil te leggen en dan proberen binnendoor te gaan wat de tegenstanders steeds beter door hebben. Zie liever in volle ren buitenom en de voorzet geven. Hij moet het echt vaker afwisselen dan gaat het waarschijnlijk geweldig worden.Haalt te vaak het tempo eruit.
0 0
markk
Volgens mij stond er nog een woordje "vrijwel" voor "alle". Dat stil staan doet hij omdat hij snel is op de eerste meters, als een verdediger stil staat ga je er makkelijker omheen.
0 0
glob
Vertel ons maar eens even hoe het met je vrind is. Daar ben ik toch wel heel benieuwd naar.
0 0
Ajax95Duivendrecht
Geen bericht is meestal goed bericht. Neres zou donderdag onderzocht gaan worden. Als het echt serieus foute boel is, dan hadden we nu al lang wat gehoord.
0 0