Ten Hag baalt: 'Uiteindelijk heeft de gelukkigste gewonnen'

JesseTH, 01-12-2020 om 23:45, 9678 views, Ajax TV |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Erik ten Hag baalt ervan dat Ajax zichzelf dinsdagavond geen betere uitgangspositie voor de laatste speelronde heeft weten te verschaffen. Op bezoek bij Liverpool werd er met 1-0 verloren en dat was volgens de oefenmeester niet nodig geweest.

'Uiteindelijk gaat het erom wat er op het scorebord staat. Daar staat een 1-0 nederlaag en dat is jammer. Ik vond hem onnodig', zo oordeelt Ten Hag voor de camera van Ajax TV. 'Deze wedstrijd verdiende een gelijkspel, ik denk dat dat de verhoudingen weergaf. Twee ploegen hielden elkaar in balans en uiteindelijk heeft de gelukkigste gewonnen.'

Het was de bedoeling dat Ajax er middels het inzetten van de backs vol de druk op zou krijgen bij Liverpool, maar dat liep iets anders. 'Die intentie was er zeker, maar daar hadden zij ook op ingespeeld door met hele lage backs te spelen. Dan moeten wij doorkantelen en dan moet de buitenspeler het werk doen. Dan schuiven we door over de andere kant. Uiteindelijk stonden we goed georganiseerd en vanuit het positiespel hebben we niets toegelaten. Dat is prima tegen een ploeg als Liverpool. Het enige gevaar was in de omschakeling.'

Het was Edson Álvarez die op werd gesteld om defensieve zekerheid te bieden en dat deed hij volgens Ten Hag met verve. 'Zoals bijna altijd als we hem nodig hebben, doet hij het uitstekend. Vandaag heeft hij ook weer solide gespeeld in een rol waarin hij goed kan spelen. In de balans. Hij moest de ruimtes verdedigen bij de uitzakkende spits, dat was nu Jota. Dat heeft hij goed gedaan, zodat wij druk konden zetten over de zijkanten.'

'We weten nu wat we moeten doen'

Volgende week is Atalanta Bergamo de tegenstander in de laatste speelronde van de Champions League-groepsfase. Een gelijkspel is niet meer genoeg, maar daar ziet Ten Hag ook wel weer iets positiefs in. 'Het is bitter, want er had meer ingezeten. Dan zou je een betere uitgangspositie hebben. We weten nu wat we moeten doen en dat is misschien ook wel goed.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FerdiZ
Lees het alweer, het lag allemaal weer aan Ten Hag... man man man wat een sneu volk.
1 0
gusanito
Als je gewoon vast had gehouden aan de opstelling van de afgelopen weken had je minstens een punt gepakt. Dit puntverlies komt voor mij volledig op het conto van Ten Hag. Zelfs met de blunder van Onana.
1 -1
Harderwijk
Ten Hag malloot ga eens spelen met een echte spits je bent ajax onwaardig
Geen diepte in het spel teveel mensen voor de bal als er balverlies word geleden
Tempo te laag teveel breien topclub staat in paar seconden voor de goal van de tegenstander.
en de juiste man op de juiste plaats zetten en niet je vriendjes.
Je hebt al heel wat ajax talent naar de kloten geholpen.
Geweldig engels interview man lazer toch op
2 -1
Volh1983
Nu nog een keer inhoudelijk...
1 0
willycicci
Als mensen logisch kijken naar Ajax en de fase waarin ze zitten op het moment dan is de plek die ze nu bezitten in de groepsfase toch niet heel verrassend of onterecht.

We hebben nou eenmaal onze sterkhouders laten gaan en daarvoor jonge spelers in de plaats gezet die nauwelijks tot geen ervaring hebben op dit niveau.

We zijn sterk genoeg voor de eredivisie en waarschijnlijk één van de beste in de Europa league maar in de Champions League komen we tekort.

Wel zijn onze talenten van de categorie die razendsnel kunnen groeien maar daar is ook geluk voor nodig een vast systeem en misschien wat tactisch vernuft.

Ik kan simpelweg niet ontevreden zijn over de prestaties van Ajax ja ik wil graag beter zien en geloof dat het beter kan maar dat kost tijd die je op het hoogste niveau niet krijgt
1 0
Flipper33
Zie ons ook niet van die Italianen winnen eerlijk gezegd achterin zijn we erg zwak
1 0
Duif63
Voorin dwingen we internationaal ook te weinig af sinds Zyech weg is.
1 0
F Janssen
Ik moet zeggen....Ten Hag zit inmiddels wel in het rijtje Koeman en van Gaal.

Beheersing en uitspraak van de Engelse taal is net als bij deze heren dramatisch. Zelf Roger Schmidt doet dat nog beter met zijn 'i sink, i sink, i sink'....

Laat Ten Hag asjeblieft aanschuiven bij de Engelse les..
1 -1
PierreHeno
Of je nu kunt zeggen dat Ten Hag als coach ook echt wijzer is geworden van al die voorgaande CL wedstrijden waarin ook daadwerkelijk een beslissing moest worden afgedwongen zullen we dus volgende week woensdag kunnen aanschouwen.
1 -1
goajaxgo
Ik hoop vurig dat ze het redden maar het ziet er gewoon niet zo goed uit. Atalanta heeft uit in de CL nog geen doelpunt geincasseerd en Ajax in cruciale thuiswedstrijden...... Tja.
2 -1
Flipper33
Ajax zal wel weer voorkomen en uiteindelijk het weer verknallen zoals wel vaker
0 0
mickey2602
Eens moet de eerste keer zijn...dat Atalanta in een uit wedstrijd doelpunten tegen krijgt en ik heb er vertrouwen in dat dat volgende week gaat gebeuren.
1 -3
Engeltje
Neres, nog geen nieuws ik verwacht zware blessure zag er slecht uit vrees dit jaar niet meer in actie komt
1 -1
jutter
Uiteindelijk heeft deze nederlaag geen onoverkomelijke consequenties. Nederlaag of overwinning het verschil zat hem erin dat je van tevoren al wist dat je of genoeg had aan een draw thuis of een overwinning tegen dat Atalanta./ het is dus het laatste geworden. Enigzins vergelijkbaar met de wedstrijd thuis tegen Valencia toen een gelijk spel zelfs niet haalbaar bleek voor doorbekeren in die CL. Wat wél aan te nemen is dat het een pot op leven en dood gaat worden tegen die Italianen, die uit een stuk beter presteren als thuis, vergelijkbaar met Ajax dus. Dus dat wordt nog wat in de Arena. Ik vond dat er erg weinig verschil was tussen het gemankeerde Liverpool en Ajax, zowel thuis als uit. Door twee erg ongelukkige tegengoals, zeg maar op details, verloor men beide wedstrijden heel nipt terwijl een gelijk spel in beide wedstrijden meer voor de hand had gelegen. Maar ja, dat is voetbal. Er waren gisteren toch te veel minpunten bij Ajax. Het centrale verdedigingsduo is erg kwetsbaar, de beide Braziliaanse vleugelaanvallers zaten amper in de wedstrijd, en de handelingssnelheid van Alvarez is sowieso al ondermaats. Gravenberch was dan weer geweldig, zeker in de 1e helft, maar zakte wat weg door conditionele problemen in het 2e bedrijf. Is toch een pareltje deze jongen, net zoals de hopelijk vrij rap van blessure terugkerende Kudus, maar dat zal pas na de winterstop het geval zijn. Dat het krachtenverslindende voetbal van Liverpool onder Klopp zijn tol gaat eisen is al eerder beschreven. Nu pleegt ook dat virus een aanslag op de conditie van de spelers in het algemeen en dus ook bij Liverpool, maar de blessurelijst bij dat Liverpool is dermate groot dat je dat onmogelijk los kan zien van het voetbal wat die club speelt, dat staat voor mij vast! Voor Ajax wordt het volgende week weer billen knijpen. Hopelijk loopt het ditmaal wat beter af dan tegen Valencia, want het verschil tussen overwinteren in die EL met die CL is groot, zowel sportief maar helemaal het financiele gevolg (vele miljoenen). Resumerend zou je kunnen stellen dat het huidige Ajax meer op zijn plaats is in die EL, want voor die CL knockout fase komt m.i. het huidige Ajax iets te kort. Maar zoals gezegd, een overwinning volgende week kan wat de financien betreft verstrekkende gevolgen gaan hebben, zeker in een tijd dat het geldpotje/eigen vermogen door dat virus zwaar aangetast wordt!
4 -2
Ajaxhart
We gaan het alleen redden als Ten Hag eindelijk eens een keer stopt met het nodeloos aanbrengen van aanpassingen.
Kies toch gewoon voor het team dat zich in de ED bewezen heeft, en hang niet de "grote tacticus" uit.
2 -2
PierreHeno
Dat zijn inderdaad de juiste conclusies die er gemaakt kunnen worden.
1 -2
MichelBoerebach
Prima betoog.
1 -2
Ajaxhart
Snap gewoon niet dat je een makkelijk winnend team gaat veranderen! OK, Liverpool is geen Emmen, maar een goed ingespeeld team kan in een wedstrijd zelf aanvoelen of er aanvallend of meer verdedigend gespeeld moet worden, variërend tijdens de wedstrijd.
Labyad en Traoré zijn (nog) geen toppers, maar het team wordt door hun spel sterker, waarbij de rol van Traoré als irritante handenbinder in het vijandelijk strafschopgebied m.i. cruciaal is. Andere spelers gaan daardoor weer beter functioneren.
Dus ik baal ontiegelijk van dat zinloze gewissel, bij een winning team. Stop daar eens mee!
2 -3
LezDeBoer
Eens. Je speelt nu al een aantal wedstrijden is een vaste samenstelling die redelijk aan het lopen is en waarin je automatismes aan het kweken bent.

Je wist van te voren al dat de laatste wedstrijd tegen Atalanta het meest doorslaggevend zou zijn.
Deze wedstrijd tegen Liverpool kreeg je eigenlijk als cadeau en kon je goed gebruiken om je “vaste samenstelling” te testen op een hoger niveau.
Zonde.

Neemt niet weg dat ik voorafgaand ook op vuurwerk had gehoopt van onze samba vleugels. Maar het middenveld had ik zeker niet geschoven.
1 0
MichelBoerebach
'...Labyad en Traoré zijn (nog) geen toppers, maar het team wordt door hun spel sterker...'???? Meen je dat nou? Sterker? Je hebt je waarschijnlijk laten verblinden door die Mickey Mouse potjes tegen VVV en Heracles.
0 -2
Ajaxhart
Ik meen dat inderdaad. Erg jammer dat de Mickey Mouse samenstelling niet op hoger niveau is getest. Een goed ingespeeld team is goud waard. Wijzigingen verzwakken het - cruciale - samenspel.
2 0
waayop
Je moet het geluk niet nodig hebben maar het afdwingen. Het rendement van Neres op rechts is veel hoger dan op links en hij en Nous weten elkaar goed te vinden. Ten Hag verzwakte dus het elftal door Neres op links te zetten. Tadic had nu ook prima op links gekund en Traore spits. Dat is een prima ingespeeld elftal. Martinez inzetten voor verdedigende zekerheid was te begrijpen. Voorts acteerden alleen Schuurs, Mazraoui en Gravenberch op CL niveau. Desondanks was een gelijkspel mogelijk geweest.
3 -1
Red Devil
Je hebt gewoon weer van Liverpool B verloren.
Aanvallend voetbal is leuk maar je kan het ook overdrijven.
En op dit niveau moet je de kansen die je krijgt benutten.
Onana staat ook weer even op zijn plaats na zijn domme actie.
Volgende week gaat het een zware dobber worden tegen Atalanta.
2 -2
MichelBoerebach
Het gaat het niet worden, volgende week. Maar EL past beter bij dit Ajax. (Ook bij Atalanta overigens)
0 -1
PierreHeno
Het niveau EL wèl inderdaad maar de fysieke hardheid van die EL tegenstanders blijken vaak al te veel voor het frivole Ajax. Tegen CL tegenstanders kunnen ze flaneren met hun mooie voetbal tegen de topploegen waar ze in de EL juist vaak te kort komen op het gebied van vechtvoetbal. Dat ligt Ajax niet bepaald.
1 -1
godlike
Liverpool B? Ik weet het niet hoor maar volgens mij wordt dit Liverpool lachend kampioen van Nederland. Echt geen schande. Het is zoals het is, gewoon maximaal voor de winst gaan volgende week. Ik heb er in ieder geval nog wél vertrouwen in.
2 -1
PierreHeno
Maar het is en blijft Liverpool B gezien die waslijst aan basisspelers die ontbreekt. Maar niemand die zegt dat Liverpool B een slecht team heeft....maar een volledig blessurevrij Liverpool is dus nog vele malen sterker...terwijl dit een vrijwel blessurevrij Ajax 1 was. Liverpool wint de wedstrijden die echt gewonnen moeten worden in deze poule= na 3 wedstrijden 9 punten en dan nog 3 potjes spelen om de resterende 2 punten te pakken. En dat met -tig blessures van basisspelers. Dat kan wanneer je over zoveel geld kunt beschikken. Niks geen financial fairplay in de CL.
1 -1
MichelBoerebach
Ik niet! (-;
1 -1
Ajax34
TH wil automatismen zien en begint dan weer met Alvarez die de laatste wedstijden niet speelde. (Alvarez deed het redelijk) Deze jongen heeft het vermogen helaas niet om Ajax beter te doen voetballen. Hoog druk zetten gebeurde veel te weing. Huntelaar kreeg maar 5 minuten de tijd om er nog een punt uit te halen. Indeze potjes worden we iedere keer tactisch afgetroefd.
5 -1
Gonzalez75
We hebben zelf drie keer gemazzeld maar ook goede kansen gehad. Nu benutten we weinig tot geen halve kansen. Daar dienen we weer stappen in te zetten aangezien dit twee seizoenen wel lukte.
1 0
AFCA.
Heeft niks met geluk of ongeluk te maken. De 50/50 potjes op top niveau wint Ajax gewoon niet. Valencia, Spurs, Chelsea, Atalanta, Getafe, Benfica. Tuurlijk zijn het allemaal goede ploegen. Maar telkens kan Ajax het niet afmaken. Dat is geen toeval.
4 -4
GerardAjax26
Dit rijtje geeft een vertekend beeld vind ik. Je laat wedstrijden tegen Real en Juventus weg als potjes op top niveau.. Daarbij wonnen we juist wel van Benfica waardoor we ten koste van Benfica de poulefase overleefde. Chelsea was uiterst ongelukkig door vreemde beslissingen van de scheidsrechter in beide wedstrijden, dat had in mijn ogen wel degelijk met ongeluk te maken. Atalanta benoemen is ook een beetje voorbarig, aangezien we dat pas volgende week weten.

De wedstrijden tegen Valencia en Getafe waren in een slechte fase, met bepaalde blessures, maar dat waren inderdaad 50/50 potjes die niet werden gewonnen. De uitschakeling tegen Spurs had inderdaad te maken met een Ajax die het niet kan afmaken, maar om te stellen dat het telkens zo gaat is onjuist vind ik.
2 -1
PierreHeno
Benfica thuis vormde een uitzondering waarin we wèl de wedstrijd over de streep wisten te trekken...en in Portugal hadden we over mazzel niet te klagen. Thuis blijken we maar weinig beslissingen in de CL af te kunnen dwingen en komen we veel te vaak achter ...Woensdag kunnen we zien of we wat geleerd hebben van al die verloren thuiswedstrijden in de CL. Tegen Valencia en TH moesten we die wedstrijden over de streep trekken....maar het lukte 2x niet. Daar moet je ook op tactisch gebied een les uit weten te trekken. Ik ben benieuwd. 3x scheepsrecht zullen we dan maar zeggen.
1 -1
GerardAjax26
Dat we uit betere resultaten behalen dan thuis klopt, maar mijn punt is dat we wel degelijk hebben bewezen op top niveau wedstrijden over de streep te trekken zoals tegen Benfica maar ook tegen Juventus.

Maar goed, we gaan inderdaad zien of het tegen Atalanta gaat lukken. Ik heb daar in ieder geval een goed gevoel over.
0 0
AFCA.
Ik doel op Benfica uit (1-1), Chelsea thuis.
Atalanta volgende week gaan we echt niet winnen hoor.
1 0
GerardAjax26
Ik hoop van wel natuurlijk, maar het is inderdaad een 50/50 wedstrijd volgende week dus dat is afwachten. Maar ik vind het dan wel zo fair om Benfica thuis (1-0) ook te benoemen als je stelt dat Ajax op topniveau de 50/50 wedstrijden niet wint. Chelsea thuis was ook ongelukkig door een onterecht afgekeurde goal als ik mij het goed herinner.
1 0
De Stift
Ajax was gisteren gewoon niet goed genoeg. Natuurlijk had Liverpool geluk, maar het meeste gevaar kwam uiteindelijk ook van Liverpool. Ajax was net te slordig aan de bal en er zat te weinig energie in de ploeg. Alvarez deed het naar behoren, maar toch denk ik dat de slordigheid in balbezit mede veroorzaakt wordt doordat je met Alvarez op het middenveld in balbezit een man minder hebt. Het was niet slecht, maar het wordt nog verdomd lastig tegen Atalanta. Als ik Ten Hag was zou ik komend weekend spelers als Blind, Klaassen en Tadic rust geven. Die moeten zich helemaal focussen op Atalanta.
2 -2
Ajax95Duivendrecht
Probleem is alleen dat we dit weekend ook tegen een niet misselijke tegenstander spelen, namelijk Twente. Met een half B-elftal tegen zo'n ploeg gaan spelen, betekent minder kans om te winnen. En ik vind dat Ajax tot de winterstop gewoon alles moet winnen in de Eredivisie.
3 0
Libero
Eens. Twente is gewoon een geduchte tegenstander die Fey en PSV al punten heeft afgesnoept en waartegen je dus gewoon in een zo sterk mogelijke samenstelling moet aantreden. Er zitten ook 4 dagen tussen tot zondag, dus ze hebben de tijd om te herstellen.
2 0
PierreHeno
Twente ging thuis met 0-3 op de bek tegen.....RKC. Dus eh...laten we van Twente nu niet meteen een topclub uit de kleredivisie maken. Daar moet Ajax ook met een veredeld B team over heen kunnen walsen in de eigen JC Arena. Die ouwe Ola John bleek immers al te veel voetbalgogme te hebben voor de Twente verdediging.
0 -2
mickey2602
Twente had gewoon een offday,hebben meer ploegen weleens last van zo af en toe. Teveel spelers die hun niveau niet haalden. En btw,het was volgens mij 0-2.
Maar Twente ontvangen met een veredeld B team,nee daar zou ik niet voor kiezen. Ben het daarin eens met Ajax95Duivendrecht,we moeten alles winnen tot de winterstop. En in die wedstrijden is Twente wel de zwaarste tegenstander.
1 0
PierreHeno
Ja...je hebt gelijk..was 0-2.
0 0
Amp
Gelukkigste of scherpste? Wij krijgen een aantal kopkansen en kopprn deze recht op de keeper. Zij krijgen een halve kans door onana, en die gaat er in omdat jones er vol voor doorgaat. Heeft niks met gelukkigste te maken. Liverpool schoot ook nog een keer op de lat of paal, dan kan je niet over gelukkigste spreken. Je voorhoede was lafjes gisteren, de helft van je verdediging ook. Enigen die een acceptabel cl-niveau haalden waren mazraoui, schuurs vanaf de 15e minuut ongeveer en gravenberch
4 -2
BrandjeXL
Ajax raakte de paal ook. Feit is dat die kale weer eigenwijs moest zijn met zijn Alvarez. Eén wijziging qua spelers maar direct weer team op twee plaatsen wijzigen. Dat flikte hij vorig seizoen. Bij één geblesseerde speler werd het team ineens op drie plaatsen gewijzigd.
6 -4
waayop
Had niks met Alvarez te maken, probleem zat in de voorhoede.
2 0
mickey2602
Als Neres die kans had afgemaakt,vlak voor de 1-0.was het heel anders geweest. Was een vrijwel identieke kans als die van Liverpool,enige verschil was dat er geen fout van de keeper aan vooraf ging.
0 0
Web
Ja want dan had je makkelijk gewonnen toch?
Moet jou reacties eens lezen over Labyad
Mooi om de schuld daar op te schuiven toch?
2 -5
Turbo
Het is toch best apart dat in al die beslissende wedstrijden er tactische keuzes van TH zijn die totaal niet goed uitpakken en Ajax gedeeltelijk lam leggen?

Tadic uit de spits en Magallan brengen (De Ligt daardoor van Llorente af) tegen Spurs.
Alvarez basis tegen Valencia uit het niets en in de eindfase je as volproppen met niet tecnhische aanvallers (oa Huntelaar).
Alvarez uit het niets op basis als CV, Traore voor de leeuwen gooien en niet fitte Ziyech opstellen tege Getafe.
En nu Alvarez wederom uit het niets in de basis waardoor de opbouw naar de klote gaat en wederom de as volproppen met niet technische spelers op het eind waardoor we niet meer aan voetballen toekomen. Iets wat hij thuis tegen Liverpool ook al deed.

De eigenwijsheid van de trainer is dan toch feitelijk een blok aan ons been? Het zijn steeds dezelfde fouten die ons op veel beslissende momenten deels de nek om draaien.

Kun je nog herineren hoe (geforceerd) kritisch jij was op de vorige trainer van Ajax? Maar nu praat je werkelijk alles goed omdat je niet tegen kritiek kan. Wees gewoon objectief en zie dat TH met behoorlijke regelmaat nogal domme dingen doet.
7 -3
DeWijsneus
Wauw, mooie inhoudelijke reactie. Maar dan hoor je de Ten Hag discipelen niet. Nee, die hoor je alleen na een veegpartij tegen Emmen of VVV. Ja, echt de beste trainer sinds Van Gaal!!1! Begint echt vermoeiend hier te worden.
0 0
MarcelvTol1971
Het gaat gewoon om je kansen benutten, en Ajax heeft er best een paar gehad maar als je 3 x recht op de keeper kopt ......
2 -1
wladimir
Het lukt niet om een 0-0 eruit te slepen onder ten Hag. Thuis tegen Liverpool niet en gisteren ook weer niet. Vorig seizoen thuis tegen Chelsea, Valencia en uit tegen AZ. Gisteren heeft hij toch weer gewisseld. Met Alvarez in de basis verliezen we en / of spelen we slecht. Twee Brazilianen is misschien te veel.
1 -3
Stamhoofd
2x verliezen we van Liverpool door 2 eigen knullige momenten..
5 -1
Jeugd
Liverpool was ondanks categorie B gewoon sterker. Die doelman hoeft niet eens te douchen. Het is gewoon niet goed genoeg. Ik ben wel trots op Gravenberch en tevreden over Alvarez en Schuurs. Anthony voegt nog niks toe op dit niveau, Neres viel tegen. Mazra was goed.
3 -3
Whazzza
Antony voegde deze wedstrijd niks toe. Iets te snel om algemene conclusies te trekken over mee kunnen op het hoogste niveau
4 0
Chris86
Wat een zure bedoening hier zeg.. gisteren was de slechtste wedstrijd van Ajax omdat vooral in de eerste helft veel slordig balverlies werd geleden. De andere wedstrijden tegen Liverpool en Atalanta had je met gemak moet winnen. Ik weet; dat hebben we niet gedaan. Maar dat biedt toch voldoende vertrouwen om volgende week van Hateboer en De Roon te winnen? Je verliest door een ongelukkige actie van de lijstaanvoerder van Engeland. Ben ook trots op de recente jaren met magisch spel, maar we kunnen niet ineens een 5-0 tegen elke Europese tegenstander verwachten.. Als de boys volgende week swingen, gaan die Italianen gewoon naar de Europa League.
5 -2
Amp
Waarom moet het vertrouwen geven als je al verliest of gelijk speelt in een wedstrijd waar je zelf goed zou hebben gespeeld. Voetbal gaat niet alleen om aanvallen maar okk verdedigen. Verdedigend zijn wij een grote gatenkaas dit seizoen weer. Aanvallend kan je Europees alleen iets tegen een kansloze underdog. Zodra atalanta gas gaf, walsten ze er de vorige pot overheen. Liverpool hoefde niet eens echt gas te geven
0 -3
waayop
Liverpool is er ook niet overheen gewalst, wint door een foutje van Onana. Liverpool was wel sterker en vond een gelijkspel ook prima.
2 0
Chris86
Omdat verliezen door een eigen goal terwijl je zelf kans op kans creëert niet snel weer zal gebeuren. Doorgaans is het zo dat degene die de meeste kansen creëert ook de meeste kans maakt op winst. Italianen daargelaten.. Die gatenkaas viel gisteren toch wel mee; bij balbezit Liverpool stond het goed. De gevaarlijke momenten kwamen toen Ajax zelf de bal verspeelde en dus niet in formatie stond. Geen kansen weggeven is een utopie, maar blijkbaar niet voor veel mensen op dit forum. Je krijgt altijd wel een paar kansen tegen; zeker als je zover vooruit voetbalt als Ajax. De kansen van gisteren kwamen doordat Ajax zelf niet scherp speelde. De andere wedstrijden vond ik ze daarin veel beter. Als de verdediging zo staat als gisteren en de bal gewoon in in bezit blijft, creëer je volgende week genoeg kansen om dik te winnen.
3 0
fanforeffer
Atalanta wint hier wel ! Die hebben een hardere m mentaliteit .Dus moeten we volgende week top zijn .
1 -1
Erwin573
En met die hardere mentaliteit speel je thuis gelijk tegen die Denen...........
1 0
PierreHeno
Ze spelen dus vooral uit goed: nul goals tegen , 6 voor in 2 wedstrijden. En volgende week spelen ze op nieuw uit....in de JC Arena...waar Ajax vaak wel goed speelt in de CL wedstrijden maar ook heel vaak de verliezende partij is. Laten we hopen dat Liverpool uit dit proces heeft omgezet en we nu ook thuis eens belangrijke Europese wedstrijden gaan winnen. Het zal moeten want anders wordt het aangekondigde Europese tussenjaar wel al heel vroeg ingezet. De tegenstanders in de CL liggen Ajax n.l. beduidend beter dan al die fysieke vechtclubs uit de EL.
0 0
Dennis129
Tegen Atalanta speelde Liverpool in tegenstelling tot gisteren wel met een b team natuurlijk.
1 0
altijdwelwat
Dit was toch wel de kans om Liverpool te pakken , die hele achterhoede was B en zelfs C keuze op Robertson na. En toch doen we het weer niet , dat heeft niks met pech of geluk te maken maar met kwaliteit.
4 -5
goajaxgo
Eens, maar dat mag je hier niet zeggen.
4 -2
Adam24
Ik heb helaas alleen de tweede helft kunnen kijken maar ik vond Liverpool ver weg de bovenliggende partij. Ajax speelde niet goed, lieten het veld veel te lang worden en kwamen zo in te grote ruimtes te spelen waardoor je Liverpool in de kaart speelde. Bij Ajax haalden te veel spelers hun niveau niet. Grappig genoeg waren Mazraoui, Gravenberch en Schuurs de drie uitblinkers en liet de ervaren garde het afweten. Tuurlijk had Ajax een goal kunnen en misschien wel moeten maken en is de goal van Liverpool heel erg gelukkig maar ik vond Ajax in de heenwedstrijd veel sterker dan deze editie.
2 -1
AFCAMM
Met al die fouten en dat ongeforceerde balverlies mogen we ook blij zijn dat het bij rust niet al 3-0 stond..
4 -4
voorkennis
Spurs, Valencia, Getafe, Liverpool, Atalanta zomaar wat clubs waar tegen wij beter waren en meer verdienden.
Alleen trekken we constant aan t kortste einde, dat heeft mi niks meer met geluk te maken.
Maar puur met kwaliteit en dan heb ik t niet over de kwaliteit van de spelers maar over slimmigheid, gogme, focus en ook zeker over gemakzucht, wat je bij andere teams zoals hier boven genoemd amper tot nooit ziet
3 -1
Freddy
Mochten we volgende week niet kunnen winnen van Atalanta en wederom de volgende ronde niet behalen dan gaat het tijd worden om in de zomer afscheid te nemen van Ten Hag.
1 -5
Whazzza
Zo kort door de bocht, zou ik eigenlijk niet op moeten reageren. Eentje dan: wat nou als we de Europa league winnen?
1 0
Boer Gijs
gaat nooit gebeuren
0 -1
mickey2602
Jij zei zeker 4 jaar geleden ook dat we nooit meer een Europese finale zouden spelen of dat we in de halve finale van de CL zouden komen?
In het voetbal kan je nooit nooit zeggen.
1 0
Vak M
Ongelofelijk misser van Ten Hag dat hij niet met dezelfde opstelling als tegen Emmen begint. Vooraf zegt hij stoer dat we meer vanuit eigen kracht uit moeten gaan, en terecht en dan stelt ie toch Alvarez op. Op beslissende momenten nekt dat Calimero gedrag ons
7 -6
Rust
Helemaal mee eens, niets te verliezen in deze wedstrijd en toch een behoudende aanpak.
3 -1
Dennis129
Met de punt naar achter spelen IPV naar voren is niet verdedigender gaan spelen hoor. Gravenberch en Klaassen kunnen aanvallender spelen en zeker Klaassen werd hierdoor een paar keer levensgevaarlijk. Dit was gewoon een logische keuze. Zeker ook omdat Liverpool met een inzakkende spits speelt. En Labyad kan toch ook helemaal niet in dit tempo. Dit is absoluut niet de oorzaak van de nederlaag. Die ligt eerder bij de 2 buitenspelers, waar wij allemaal om vroegen, die geen lantaarnpaal voorbijkwamen en geschutter in de achterhoede.
4 -1
Libero
Dank u, niets aan toe te voegen.
0 0
afcas
Het probleem was wel dat we nu in de beginfase van de opbouw continue in de problemen kwamen doordat je een man minder hebt in balbezit. Hierdoor werd de opbouw te makkelijk te verdedigen.
3 0
Dennis129
Je hebt helemaal geen man minder in balbezit. Alleen als de half spelers te diep gaan staan. Liverpool zakte alleen heel ver in en zette het midden helemaal dicht waardoor Ajax gedwongen werd via de backs op te bouwen
0 -1
afcas
Je hebt wel een man minder. Als je namelijk onder druk gezet wordt en daar onderuit wil voetballen zoals gisteren gebeurd heb je op die positie iemand nodig die voetballend beter is dan Alvarez. Klaassen kan de bal 1x raken, gravenberch kan enorm goed wegdraaien met een man in zijn rug, maar Alvarez heeft zelfs zonder druk moeite de bal in 1x te controleren, laat staan met druk... Dus speel je hem in met iemand in zijn rug is de kans groot dat hij of de bal verliest of dat hij de bal alleen terug kan spelen. Dus als teamgenoot probeer je dat zo veel mogelijk te vermijden waardoor je dus een man minder hebt.
1 0
Dennis129
En toch heeft Alvarez vrijwel geen enkele keer balverlies geleden. Klaassen daarentegen gaf toen hij onder druk werd gezet een 100 procent kans weg. Het wordt bij Alvarez door zijn motoriek enorm overdreven. Ik zag hem zelfs een aantal geweldige lange passen geven. Tuurlijk is het voetballend niet de allerbeste maar hij kan echt wel wat. Ga voor de gein zijn statistieken van gisteren maar eens bekijken.
1 0
Truth
Dat dus!
3 0
TontoKarnaggel
Ik geloof er niet zo in dat "de gelukkigste" heeft gewonnen. Vrijwel altijd als een (europese) wedstrijd redelijk gelijk op gaat en het alle kanten op kan verliezen we deze of halen maximaal een punt. Wanneer winnen we nou eens tegen de verhouding in? Nooit toch? Nee, we moeten altijd 2 klassen beter zijn voor een overwinning en zoniet trekken we aan het korste eind, dat is geen toeval of pech meer, dan is er meer aan de hand
8 0
Whazzza
Klopt. Italiaanse spitsen hebben maar een kans nodig, omdat ze de hele staan te oefen op afmaken. Duitsers gaan 90 minuten door, doordat ze veel conditietraining doen. En Nederlanders zijn voetballend sterkt omdat ze veel tactiek trainen.

Waarschijnlijk alsnog wel de beste manier om jonge spelers beter te maken
0 0
DeMeervanweleer
Dat klopt, dat gevoel heb ik ook. Hoewel Ajax de boel goed op orde heeft, gaat het in de internationale top heel vaal om de details. De foutmarges worden kleiner en duels worden bij een gelijk spelbeeld op een paar details beslist. Liverpool heeft een grotere, duurdere selectie, met spelers die gewend zijn om beoordeeld te worden op die details die doorslaggevend zijn, dat is geen toeval, dat is een kwaliteit. Ik kijk ook anders naar CL wedstrijden van Ajax, omdat ik dat besef heb. Alleen toen we een aantal exceptionele spelers op hun top hadden mocht je meer verwachten. Dat zou nu weer kunnen groeien, maar de vraag is of je de tijd krijgt.
2 0
ck69
Jongens, niet zo negatief. Straks gewoon winnen van Atalanta en we zijn door. Als EtH maar niet weer die kamikazetactiek toepast, komt alles goed.
1 -4
Whazzza
Lekker positief. Ik snap alle minnetjes niet. Misschien om je kamikaze opmerking? Er was gisteren natuurlijk ook geen sprake van Kamikaze. Het was eerder behoudend achterin.
0 0
ck69
Ik bedoelde die kamikazetactiek tegen Atalanta vorige keer. Gisteren was inderdaad weinig kamikaze aan.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
na 25min had je anthony al naar de kant moeten halen, wat moet je nou met een speler die niet naar binnentrekt en zich slechts richt op voorzetten. het hele spel van ajax is niet opgebaseerd op types zoals een el ghazi.

zie liever een promes in vorm spelen daar komt tenminste dreiging uit en je hebt veel meer aan de aanvallende kracht van de spelers eromheen.


toch heb ik wel genoten van gravenberch en schuurs maar mazraoui, wat een beesten waren dit gisteren
2 -6
Afca85meer
Heb je Promes gezien de afgelopen maanden? Die komt nog geen amsterdammertje voorbij. Vorig jaar leek het allemaal leuk omdat hij toen scoorde op ballen van Ziyech maar zonder die aanvoer heb je er helemaal niets aan.
8 0
Lane 8
Had bijna een schitterende assist op huntelaar, zat niet goed in de wedstrijd maar heeft zoveel individuele klasse dat hij ineens een wedstrijd kan openbreken. Eigenlijk had huntelaar die bal gewoon moeten scoren natuurlijk
8 0
Spectre
Huntelaar had gewoon vanaf minuut 75 erin gemoeten
0 -1
nuff-said
Je speelt met een middenveld met een speler alvares waar klaassen en gravenberch niet gewend zijn mee te spelen. Elftal raakt uit balans dan. En dan speel je mrt neres dat uit vorm is. Neres was tegen mydtjylland ook al dramatisch in zijn pasing, maar omdat et een zwak team was deed ie nog weleens wat goed in de diepte. En nu dat er bijna niks in de diepte kwam voor hem zag je echt hoe dramatisch uit vorm hij is en dat bal op de paal moest gwn zitten natuurlijk. Tegen atalanta gwn met de opstelling van emmen spelen maar dan met de verdediging van altijd en dan ga je winnen. Labyad doet et aardig op 10 em traore kaatst ook goed mee. Aardige aanspeelpunt
1 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
klaiber had ook basis moeten staan, die kan goed verdedigen en de aanval goed ondersteunen, word echt over het hoofd gezien.
0 -7
Hans Kraay Jr.
Okay, door deze opmerking laat je wel merken dat jij gister niet hebt gekeken.

Nous was een van de beste spelers op het veld, speelde een feilloze wedstrijd.
1 0
Boer Gijs
hij kan ook links maar is daar wel minder
0 0
Lane 8
Onze backs waren toch onze beste mannen?
3 0
RuffRhythim
Ik heb vooral het onbevredigende gevoel dat we twee keer van Liverpool hebben verloren terwijl dat zeer zeker niet had gehoeven...
11 0
OpaVerteld
De defensieve aanpassing van EtH was debet aan de nederlaag.
Klaassen en Blind moet je niet te ver uit elkaar halen. No way dat Blind Alvarez inspeelt zoals hij Klaassen normaliter inspeelt en terecht.
Waarom niet gewoon in de Emmen opstelling? Al was het maar direct na de 1-0.
Wisselen in de 80ste minuut en dan Engels kick & rush gaan spelen....really....?
EtH is m.i. een matige coach. Hij is er nooit als je 'm nodig hebt in de wedstrijd.
Veder werd duidelijk dat Antony nog wel een traject te gaan heeft op dit niveau.
Mensen vergeten het, maar zelfs tegen Emmen passeerde hij z''n directe tegenstander slechts 1 keer in de 55 minuten dat hij meedeed. Handig ventje met veel dreiging, maar teleurstellend rendement. Neres is iets verder, maar moet allemaal tikje brutaler.
Schuurs, Mazraoui en Gravenberch lichtpuntjes.
0 -5
Ajax27
Weet je waar ik bij dit soort wedstrijden ook echt naar verlang... naar Kudus die zo goed startte en inmiddels al een ware sensatie had kunnen zijn. Ik hoop zo dat deze gast er snel in het nieuwe jaar weer bij kan zijn.
1 0
OpaVerteld
Denk het ook, maar er is een reden waarom hij geblesseerd raakte op de manier waar op hij zich zelf(!) blesseerde. Geen vlieguren op dit niveau, voor de ere divisie reeds buiten categorie.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
imo is het over en uit.
enige lichtpuntje waar we ons aan vast kunnen houden is dat er geen achterliggende gedachtes bij spelers heerst dat een gelijkspel volstaat, er moet gewonnen worden. hopelijk spelen we een keer scherp thuis, maar we weten allemaal uit ervaring hoe dit weer gaat verlopen.

een ploeg die 43 scoort in 10 wedstrijden had in die tweeluik iig een goaltje moeten maken.
jammer dat ten hag koos voor anthony, wat op zich wel logisch op voorhand was, maar als hij niet naar binnentrekt heb je niet zoveel aan zon speler, elke goede ajax selectie heeft dit soort spelers nodig en in het verleden ook gehad.
had dan gewisseld en promes op links gezet en neres de positie waar hij al weken speelt. dat had wellicht beter uitgepakt.

ik ga er niet vanuit dat we doorgaan, en opnieuw op zon knullige manier worden uitgeschakeld het hoort bij ajax over het algemeen in dit soort grote toernooien.

ik denk ook dat we thuis horen in de el, hopelijk gaat dat knopje een keer om en nemen ze el een keer serieus.
0 -6
Ajax27
Zn tactische wijzigingen waren niet helemaal logisch, maar zeker ook niet raar. Schuurs en Mazrsoui de grote uitblinkers, mooi om te zien. Alvarez speelde ook heel verdienstelijk wat denk ik de nodige druk bij Blind weghaalde. Grootste probleem lag gisteren op de flanken. Waar iedereen graag een fitte Neres en Antony tegelijk op het veld ziet... zag dit er gisteren helaas gewoon niet goed uit. Beiden komen ze als rechtsbuiten gewoon het beste uit de verf. Gisteren kwam er gewoon totaal geen gevaar vanuit hun. En eerlijk is eerlijk, Tadic op links is gewoon beter, Traore was lekker op stoom... ik had de aanval gewoon gelaten voor wat ie was.
2 0
DaNaRWaL
Vergeet Gravenbergh niet, wat een balbeheersing zeg! Deed me af en toe aan Frenkie denken zoals hij de rust bewaarde. Dat is i.m.o. het enige dat we missen op het moment, een Frenkie de Jong die schakel tussen de linies is en overzicht/ rust bewaart wanneer dit nidig is. Liverpool zette echt heel hoog druk en je zag dat, als Ajax eruit kwam, het direct gevaarlijk werd. Het was weer het al oude NL voetbal tegen een ordinair counter ploegje, wat een luizen systeem speelt Liverpool. Schande voor zo'n club, gelukkig ben ik daar geen supporter van.
1 0
Ajax27
Ja zeker, sorry.. Gravenberch, Schuurs en Mazraoui.. de 3 grote uitblinkers van gisteren. Mazraoui is niet het type speler wat door de Europese (sub)top begeerd wordt, maar je ziet 'm toch echt iedere keer weer ontzettend veel goeie dingen doen.

En vergis je niet, 'ordinair counter ploegje' is Liverpool al lang niet meer. Er zijn gewoon zoveel spelers geblesseerd dat ie z'n systeem moet aanpassen. Een Liverpool op volle oorlogssterkte... dat is echt wel 2 klassen beter dan wat er gisteren allemaal stond.
0 0
PierreHeno
...èn Klöpp is een topcoach gebleken die wedstrijden goed kan lezen. Dat maakt ook wel iets uit in de uitslagen.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
vond het heel raar dat ten hag afwachtend was met wissels, hij zag toch ook wel dat ie niks aan anthony had, die jongen heeft lang op de bank gezeten, zet ie em erin en neres op de plek waar hij ook weken niet heeft gespeeld.

verder vond ik het schandalig dat men niet gewoon begon met martinez, wat is dat nou???
0 -2
Ajax27
plusje voor je eerste zin, minnetje voor je 2e. Omdat Martinez 1 goede wedstrijd speelt moet Blind z'n basisplek verliezen? Of als 6 gaan spelen? Ten Hag wou een extra speler voorin hebben, dus speelde met de punt naar achteren. Dan heb je aan Blind niet zoveel. Blind moet naast iemand staan op het middenveld.

Wat Atony betreft helemaal eens. Die had je na 1 helft al kunnen wisselen, of iig al na 60 minuten. Voegde helemaal niets toe.
1 0
insectenverdelg
Ajwx heeft geen moment echt haar eigen spel gespeeld. Amper grote kansen gecreëerd. Onzichtbare aanvallers. Al met al had een gelijkspel gekund, maar als er 1 verdiende te winnen was t ditmaal Liverpool. In Amsterdam kreeg je echt te weinig,
4 -2
IkJijHijWijJullieZijnAjax
eerste helft was ajax vele malen beter.
0 -2
Ajax27
Beter in wat? De bal vasthouden, ja dat wel. Kansen creeren? Nope. En uiteindelijk gaat het toch daarom. Je kunt nog zo lekker dat balletje achterin/middenveld in je elftal houden, maar als je weinig creeert, dan gebeurt er ook niets.
0 0
zierikzee
Nederlandse voetbal clubs hebben niets te zoeken in de CL. Het geld wat daar in om gaat is voor Nederland niet op te brengen. En in Nederland moet een voetbal club een sluitende begroting hebben en de dure "top" spelers en trainers zijn niet te betalen op deze manier. Jammer maar waar. Voetbal is verworden als de rest in de wereld het speelt alleen om geld en niet om club liefde!
0 -6
AltijdGelijk
1e helft ging het gelijk op, 2e helft was liverpool beter, ze winnen verdiend.

Juist in deze wedstrijden zie je dat Blind, Klaassen en Tadic net niet goed genoeg zijn! Waar Gravenberch, Schuurs ( 1e helft ) Mazraoui in mijn ogen de uitblinkers waren. Klaassen en Blind zijn overal net een stapje te laat...
1 -1
beffum
EL past beter bij dit Ajax. En stop met aanpassen aan de tegenstander ten Hag!
0 -10
donpedroh
Het is klaar
1 -3
FTS95
Ik snap echt niks van het feit dat Alvarez speelde...De historie van Ajax wijst al 40 jaar uit, dat als wij ons aanpassen en/of defensief gaan denken in onze speelwijze of opstelling, dan gaan we op ons bek. Kap daar nou toch eens mee!
1 -6
Dennis129
Als je met 1 verdedigende middenvelder gaat spelen IPV 2 pas je je niet defensief aan. Je positioneert alleen je 3 middenvelders anders. Bosz speelde bv altijd zo. Bizar dat je ook daarin het probleem ziet. Het probleem was dat de 2 buitenspelers (waar heel As om vroeg) ge en lantaarnpaal voorbijkwamen
1 0
FTS95
Een niet voetballer op 6 is waardeloos..
0 0
ARUCAMBA
Ik dacht dat ajax toch iets verder was, liverpool oogde toch gevaarlijker, alhoewel ze niet echt veel kansen creeden, maar ik had ook het gevoel dat ze niet echt voor de volle 100% gingen, soms gaven ze even gas en dan combineerden ze er toch makkelijk doorheen
1 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
liverpool stelt over het algemeen niet veel voor, die voorste drie spelers bepalen hoe sterk liverpool is.
0 -1
PierreHeno
Voor hun was 1 punt reeds genoeg om zich te plaatsen voor de KO fase CL. Opvallend is ook dat Atalanta uit beduidend betere resultaten behaald dan thuis in Bergamo. Ze winnen met 0-4 in Denemarken en spelen met 0-2 Liverpool in eigen huis van het veld waar ze de wedstrijd ervoor thuis nog met 0-5 vol op de bek gaan. Ookntwgen Ajax stonden ze rhuis al vlug met 0-2 achter maar die wedstrijd wist Ajax helaas ook niet te winnen. En van de CL thuiswedstrijden in de CL hebben we er de laatste 2 seizoenen ook veel verloren in.de topwedstrijden. Atalantavis dusczeerveffectief in uitwedstrijden en wij zijn thuis in de JC Arena heel vaak erg kwetsbaar gebleken. Nu maar hopen dat Ten Hag deze lijn eens in Ajax voordeel zal weten om.te buigen door oa tijdens deze allesbepalende wedstrijd adequaat te coachen met de winst als eindresultaat. Niet opnieuw zo'n 'de gelukkigste heeft vanavond gewonnen ' achteraf analyse graag Erik.
1 -2
31xAjax
Dat zou voor het eerst in een topwedstrijd zijn. Tot op heden gingen alle bepalende wedstrijden waar wedstrijdcioaching nodig was, verloren....
0 -3
Lagasj
Heer Overmars, een zak geld kan niet scoren.
1 -6
RuffRhythim
Heer of mevrouw Lagasj,

Een zak geld voetbalt ook niet...maar koopt vaak wel de voetballers die wèl kunnen scoren....
0 0
ETM
Liverpool leek eerlijk gezegd over het geheel genomen wel gevaarlijker. Maar het is dan ook wel heel apart dat je als Ajax zo ver van de goal gaat proberen te spelen tegen een counterploeg van wereldklasse.
Ga je kijken naar wat Liverpool uiteindelijk daadwerkelijk aan echte mogelijkheden creeert dan valt dat wel mee. Schot op de paal is een 'ja zo vallen ze wel eens kans'. Salah had 2 halve kansen. Onana red brilliant op de inzet van Firminho toen Ajax al een soort alles of niets speelde. En zo was er ook die voorzet over Mane heen.
Ajax heeft prima 2 schietkansen gehad centraal buiten de 16, Klaassen een aardige kopkans, Neres een behoorlijk grote kans bij de rebound en die van de Hunter moet imo hangen.
Maar hierbij dient wel gezegd dat Mazra en Alvarez echt geweldige ingrepen deden, want anders was het misschien al veel eerder gedaan.

Ik vond betrekkelijk veel spelers eigenlijk onder hun kunnen acteren. En dan vooral de 2 Brazilianen. Tuurlijk Liverpool speelde op hen in door de eigenbacks betrekkelijk conservatief te laten spelen, maar Neres en Antony bleven maar vanuit de positie willen spelen. Ik miste de dynamiek van Neres, en misschien is daarbij het ontbreken van de 10 wel een punt. Antony vond ik echt heel gespannen ogen. Waar was dat uitdagende alleen al in zn lichaamstaal. Hij begon goed, maar zakte ver weg.
Ook droegen zij veel te weinig bij zonder bal.

Trio Gravenberch, Schuurs en Mazra was natuurlijk echt fantastisch. En dat neem je zeker wel mee uit deze pot.
Mazraoui voor mij op 1. Wat heeft die veel gedaan over het hele veld genomen...
3 0
020bornraised
Tja Ajax en kansen afmaken..
2 -1
PierreHeno
Enige resultaat van vanavond is de blessure van Neres. De 1-1 had ook niks meer veranderd. We speelden tegen Liverpool B en kozen voor een behoudende speelstijl met Alvarez...niet verliezen komt bij Ten Hag nu eenmaal eerder bovendrijven dan perse willen winnen. Nou volgende week zal dat tegen Atalanta toch echt anders moeten. Wanneer Schuurs dan ook weer het 1e kwartier niet bij de les is krijgen we het knap moeilijk. Atalanta weet inmiddels wel waar de zwaktes van dit Ajax liggen. Enige voordeel - zo je daar al van kunt spreken- is dat iedereen weet dat er gewonnen MOET worden. Daar zal ook wel wat mazzel bij nodig zijn vermoed ik zo. Geen pech zoals 2x tegen Liverpool B kan dan al mazzel genoeg zijn om de KO fase CL te kunnen bereiken..
2 -5
Lane 8
De 1-1 had echt wel wat veranderd hoor, scheelt toch een slok op een borrel
1 0
RayJordaan
Tja meer ingezeten maar erg matig gespeeld.. Nee het heeft met meer factoren te maken maar wat verlang ik toch weer naar Kudus zeg, gaat zoveel voetbal van uit en laat het zo makkelijk eruit zien.
3 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
kudus werd echt gemist
1 0
Toon meer reacties