Ten Hag hoopvol: 'Verwacht dat Blind fit is tegen Liverpool'

BadembaBarrie, 28-11-2020 om 21:05, 5363 views, FOX Sports |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Erik ten Hag is een tevreden man na afloop van FC Emmen - Ajax. De trainer zag zijn ploeg zonder enkele vaste krachten, toch eenvoudig met 0-5 winnen. Ten Hag was achteraf met name te spreken over de mentaliteit van zijn spelers.

'Ze waren hongerig en dat is goed om te zien', vertelt de oefenmeester aan FOX Sports. Ten Hag schijft de eenvoud van Ajax' overwinning dan ook met name toe aan het feit dat zijn ploeg met zoveel overgave speelde. 'Als je er een paar keer goed doorheen speelt en je komt op voorsprong, dan ziet zo'n wedstrijd er eenvoudig uit, maar dat ligt natuurlijk wel aan ons.'

Ten Hag heeft dan ook weinig aan te merken op zijn ploeg. 'Er zijn altijd dingen, maar door de bank genomen hebben we een uitstekende wedstrijd gespeeld, denk ik', aldus de oefenmeester, die meer bezig is met de fitheid van zijn spelers. 

'Verwacht dat Blind fit is'

Zo hadden na afloop van de wedstrijd Ryan Gravenberch, Noussair Mazraoui en Davy Klaassen allen lichte klachten. 'Mazraoui moest ik echt wel even wisselen', zo stelt Ten Hag. De trainer kan momenteel nog geen uitsluitsel geven over de ernst van de klachten. 'Dat is altijd afwachten', is daarop het bekende antwoord. 

Datzelfde geldt voor Daley Blind, die tegen FC Emmen ontbrak vanwege hamstringklachten. 'Ik denk en verwacht ook van wel, maar dat is niet honderd procent zeker op dit moment', zo reageert Ten Hag op de vraag of Blind erbij is als Ajax het dinsdag opneemt tegen Liverpool.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
Atalanta thuis is sowieso belangrijker. Dus niet te veel risico met Blind. Met Martinez hebben we een prima vervanger bovendien. Gewoon het vertrouwen geven. En daarachter hebben we Rensch nog, die het iedere keer meer dan prima doet.
0 0
Ozymandias
Ik hoop dat Ten Hag tegen Liverpool weer met Martínez op '4' en Blind op '6' begint. Een opstelling met Onana; Mazraoui, Schuurs, Martínez, Tagliafico; Klaassen, Blind, Gravenberch; Neres/Antony, Tadić en Neres/Antony lijkt mij ideaal.
1 0
Rentokill
Je elftal is altijd sterker met blind als CV. Ik weet niet hoe dat komt maar ik heb genoeg gezien om dat te constateren.
0 0
Lane 8
Klaassen op tien dan mag ik hopen, want vind gravenberch in niks een cam
0 0
Babangida83
Wat is de reden dat je je hele elftal ineens in de as wilt omgooien, juist nu je een moeilijkere tegenstander gaat krijgen?
1 0
BrandjeXL
Dat snap ik dus ook niet.
0 0
fc Barcelona_ke
Traore speelt vrijwel zeker! Daarom heeft ten hag hem in de rust al gewisseld
1 0
johnd
Ondanks dat zijn vervanger het heel goed deed vandaag, hoop ik toch dat Blind fit is, echt heel belangrijk in de opbouw.
2 0