Ten Hag neemt zorgen rond Blind weg: 'Kwam kramp opzetten'

JesseTH, 26-11-2020 om 08:35, 17004 views, Ziggo Sport |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Erik ten Hag maakt zich vooralsnog geen zorgen om de fysieke gesteldheid van Daley Blind. De verdediger leek met hamstringklachten het veld te moeten verlaten tegen FC Midtjylland, maar de wissel bleek uit voorzorg.

In gesprek met Ziggo Sport wordt de oefenmeester gevraagd naar de status van de ogenschijnlijke blessure. Ten Hag heeft echter het gevoel dat het goed gaat. 'Er kwam wat kramp opzetten en uit voorzorg hebben we de wissel doorgevoerd. Ik denk dat het verstandig is in deze fase, zeker als je zo ver voorstaat.'

Over de wedstrijd in zijn algemeenheid is Ten Hag erg tevreden. 'Onze vorm is stijgende, van wedstrijd tot wedstrijd. Het was een uitstekende wedstrijd en een verdiende overwinning. Het enige smetje was de tegengoal, ik denk onnodig. De jongens waren er ook boos over, want ze vonden het absoluut geen penalty.'

'Door de pressing dwongen wij ze tot heel veel lange ballen. De tweede bal hadden we dan ook vaak', zo benoemt de trainer de positieve punten van het spel van woensdagavond. 'Aan de bal waren we ook goed. Ze wilden ons onder druk zetten, maar dat kregen ze absoluut niet voor elkaar. We hebben heel goed in de ruimtes gespeeld en zijn tot vele kansen gekomen.'

Atalanta Bergamo wint van Liverpool

Terwijl Ajax gemakkelijk van FC Midtjylland won, wist Atalanta Bergamo te winnen van Liverpool. Ten Hag echter, weegt daar niet al te zwaar aan. 'Uiteindelijk maakt het niet zo veel verschil. Je moet van ze winnen om door te gaan in de Champions League. We weten waar we voor staan en je moet van wedstrijd tot wedstrijd leven. Het belangrijkste is nu zaterdag tegen FC Emmen en daarna kijken we weer verder.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Thaschja
Bij liverpool zijn er woensdag weer wat terug , waarom heeft ajax dat pech toch vaak, ook kwa loting, als ik barca zie en sevilla , veel mindere poule . valt vaak op dat ajax wat zwaarder loot .
1 0
EuforischeRealist
Ligt aan het land waaruit je komt en het aantal deelnemers. De grote voetballanden (of in ieder geval competities) mogen 4 teams inschrijven en in sommige gevallen komen er zelfs 5 teams uit 1 land in de CL als de winnaar van afgelopen seizoen in de competitie geen ticket pakt.

Doordat teams uit hetzelfde land in de groepsfase (en ik meen ook nog in de 8e finales) niet tegen elkaar uit kunnen komen heb je als team uit een kleiner voetballand dus automatisch meer kans om bij 2 teams uit een sterk voetballand in de poule te komen. Heeft dus niks met geluk te maken maar met regeltjes van de UEFA die in het voordeel zijn van sterke clubs/competities en normaliter meer geld opleveren voor hen.
0 0
de-Ajacied
Belachelijk dat Frank de Boer juist hem 3 ‘vriendschappelijke wedstrijden ‘ in 10 dagen liet spelen
10 0
oudzuid2
ik zou Klaassen en Blind tegen Emmen rust geven. met Martinez en Alvarez of Ekkelenkamp voor Klaassen moet je dat toch ook wel kunnen winnen
3 0
Babangida83
Gewoon alle twee. We hebben momenteel kwaliteit genoeg. Zolang je Alvarez maar niet opstelt op t middenveld, denk ik, want dan kom je gewoon bijna niet aan t voetballen toe. Een beetje druk en hij verstopt zich en niemand durft hem ook aan te spelen. Als je Blind als voetballer dan ook al mist, wordt het te veel.
0 0
ProfessorX
Beetje druk ? Angst ?
Hahahaha die 2 zijnn het felst van de hele club.
0 0
Babangida83
Ik heb t over druk van de tegenstander bij balbezit Ajax.
0 0
ProfessorX
ik citeer "Een beetje druk en hij verstopt zich en niemand durft hem ook aan te spelen."

Dit klinkt in mijn oren anders dan wat je bedoelt .

Geen taal nerd of wat dan ook gewoon een gesprek reactie .

Maar Alvarez is inderdaad niet de man die we nodig hebben in het aanvalsspel , wel makkelijk om je stand te verdedigen .
0 0
Labrador
Eigenlijk bizar hoe we het seizoen 18 19 zijn doorgekomen. In de zomer nog een WK, internationals nauwelijks rust, voorrondes, beker, competitie, halve finale CL en dan de beker en titel pakken. Amper blessures. Bizar toch
1 0
Ozymandias
Er is al lang geleden in de VS een onderzoek geweest naar de relatie tussen fitheid en vorm en volgens die onderzoekers (ik heb zelf niet naar de data van hun onderzoek gekeken) liepen spelers in vorm een minder grote kans om geblesseerd te raken.
0 0
Freddy Al
Klopt maar de vraag is eigenlijk niet beantwoord of de vorm voor die fitheid uit gaat of juist andersom.
0 0
afcas
Klinkt op zich wel logisch. Spelers in vorm hebben een bepaalde rust waar spelers uit vorm meer moeten zoeken en daardoor dingen gaan forceren.
0 0
Juichtoon
De klap kwam in december 19...
3 0
Joseph
Is natuurlijk een signaal, die moet je tegen Emmen even rust geven en goed begeleiden naar Liverpool. Blind is echt onmisbaar centraal achterin.

Zaterdag tegen de nummer 17 zou ik meer mensen rust geven. Lijkt me een mooi moment om een paar gretige jongens op te stellen die naar het eerste willen.
2 0
Clarence
Blind is de beste!
5 0
waayop
Het was geen penalty, de situatie ontstond echter toen Martinez, zonder druk, de bal recht in de voeten van de tegenstander speelde. Martinez deed dat ook in de uitwedstrijd en tegen Heracles, speelt zonder zelfvertrouwen. Tegen Emmen moet het echter kunnen toch? Blind een westrijd rus.
0 0
Babangida83
Is ook een manier om die jongen weer wat vertrouwen te geven. En in principe heeft hij nog steeds redelijk wat voetbal in zich (voor een verdediger). Het alternatief zou Rensch zijn.
0 0
Rentokill
Sluit me helemaal aan met onderstaande reacties. Valt me veel vaker op dat wanneer Blind niet speelt er geen organisatie is. Schuurs bijvoorbeeld gaat een hele goeie verdediger worden (ik vind t meer een Vertonghen dan een De Ligt). Een paar jaar terug alweer had je dat ook met Lasse Schone. Die zorgde er ook voor dat iedereen op de goede plek stond door zelf op de goede plekken te gaan lopen.

Nou hoop ik maar dat het echt kramp was (niemand die m hielp met rekken/strekken) en niet dat zn rikketikmachientje afging...
3 -1
Web
Blind is een speler die de organisatie heel goed ziet, de ploeg bij elkaar houd
Als de ruimtes niet te groot worden, van achter naar voren en andersom
Als een harmonica speel je dan
Kun je geen betere krijgen, aan de bal is hij formidabel.
Kan vaak heel goed met zijn inspeel bal een linie over slaan.
0 0
De Stift
Komend weekend Daley even rust geven. Martinez speelde niet goed gisteren, maar ik heb vertrouwen in hem. Verder hebben we met Timber en Rensch ook nog goede opties.
8 0
EuforischeRealist
Het lag niet alleen aan Martinez maar toen ineens zowel Blind als Klaassen het veld verlieten was de organisatie wel even goed zoek. Daaraan zie je toch direct hoe belangrijk deze spelers zijn voor Ajax.
5 0
De Stift
Helemaal waar. Blind werd de afgelopen weken bedolven onder kritiek, maar toen hij gisteren werd gewisseld, liep de opbouw vanuit achter helemaal niet meer goed. Zeker doordat verbindingspunt Klaassen ook rust kreeg en vervangen werd door Alvarez. Edson deed weer zijn, maar hij begrijpt het Ajax-spel niet. Je ziet hem zoeken: waar moet ik staan, naar wie moet ik spelen? Toch is die pot tegen Liverpool zo belangrijk, dat ik een weekend rust voor Blind te verantwoorden vindt, als de rest van het team blijft staan.
3 0
Sterspeler
Dat klopt. Daarentegen was Klaassen gisteren (en Blind in de lange ballen) best wel slordig. Verdedigend was doe zo belangrijk. Je ziet gelijk dat Gravenberch met hem naast zich veel meer in z'n kracht komt.
0 -1