Trotse Gravenberch: 'Vond mezelf wel goed spelen'

ThijsZwagerman, 25-11-2020 om 23:10, 6604 views, SBS 6 |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Ryan Gravenberch kijkt met veel voldoening terug op zijn optreden tegen FC Midtjylland. De jonge middenvelder maakte kort na de rust de bevrijdende 1-0 en speelde verder ook een goede wedstrijd.

Dat laatste beaamde Gravenberch kort na afloop van Ajax - FC Midtjylland in gesprek met SBS 6. ‘Ik vond mezelf wel goed spelen, zowel in balbezit als zonder bal. Ik ben wel tevreden over mezelf’, zei de achttienjarige Ajacied, die vervolgens nader inging op zijn eigen rol binnen het Ajax-spel. ‘Ik probeer vaak uit te zakken en dat lukt goed. We vinden steeds makkelijker de vrije man.’

Ook kwam Gravenberch nog kortstondig te spreken over zijn schitterende doelpunt. De jongeling vertelt dat ploeggenoot Zakaria Labyad hem helpt om vaker met de binnenkant van zijn voet te schieten, iets dat woensdagavond het gewenste effect sorteerde. ‘Meestal als ik schiet gaat-ie over of naast, daarom heb ik een beetje een afspraak gemaakt met Zakaria. Hij zegt altijd dat ik met mijn binnenkant moet schieten. Vandaag was het raak met mijn binnenkant, haha.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RSM
Geniale voetballer!
0 0
Henkjanklaas
Fijn dat we zo’n groeibriljant in de selectie hebben ! En nog een aardige gozer ook !
Dit is de standaard die ajax moet nastreven zowel van jong afkomstig als in aankopen.
0 0
fc Barcelona_ke
He overmars, snel zijn contract verlengen graag. Anders moeten we in zomer 2021 afscheid nemen
1 0
gi0vanni
Zo makkelijk gaat dat niet, zijn zaakwaarnemer is die pizzaboer dus die gaat natuurlijk een veel te hoog salaris eisen boven de 4 mil per jaar.
0 0
AlexIbarra
Ik vond hem tegen Heracles heel sterk, zat op hem te letten omdat iemand hier vlak voor de wedstrijd een beetje zat te zeuren wat Gravenberch nou toevoegt.. ;)

Gisteren weer prima, misschien dat de 'rust' bij Oranje hem ook goed heeft gedaan.
Hij is in ieder geval op een goed moment in vorm. Tadic, Nico en Neres worden ook beter.
0 0
ajaxx123
Fenomenaal gespeeld. Ook wel even mooi om te benoemen dat hij 18 jaar is, waar Frenkie debuteerde op zijn 21e (zoiets?). Ik vergelijk ze om dat ze in principe in de zelfde rol spelen bij Ajax als uitzakkende linker middenvelder om een grote rol in de opbouw te spelen en het ritme van het spel te bepalen. Daarnaast zie je in zijn dribbels het zelfde als Frenkie, loopt soms met bal nog mensen eruit.

Als je hem gister ziet voetballen dan zit natuurlijk de hele wereldtop achter hem aan, 100%.
Hopelijk kunnen we nog lang genieten en speelt hij zeker nog 3 jaar op de velden in Amsterdam.
1 0
Danishdynamite
Gravenberch is de reden waarom je voetbal kijkt, zo een mooie speler. Tuurlijk maakt hij nog af en toe een foutje maar hij gaat over 2 jaar voor 80 miljoen weg. Heel erg genoten van hem, met Kudus, Neres en Antony toch weer zulke leuke spelers om naar te kijken dit seizoen. En met Klaassen naast hem komt hij erg goed in vorm. En dan nog dat interview met die schitterende lach, tsja dan zit ik ook met een glimlach op de bank. Dit team komt ook steeds beter in vorm en gaat echt nog wel veel laten zien in Europa.
1 -1
fc Barcelona_ke
Als hij zijn contract verlengen ja
0 0
trainerdv
Dat gezeik meteen dat ie naar andere clubs moet, onhoudbaar is etc. Pffff. Speelde lekker gister. maar dat gold ook voor Mazraoui, Neres en Schuurs
2 0
Robbie en de Kock
Blind!
0 0
Rentokill
Wat is deze gast stappen aan t maken zeg de laatste paar weken alleen al.
1 0
AjaxAddicted
Leuke gast! Als hij het niveau van gisteravond kan vasthouden dan is hij echt van meerwaarde. Maar ik zag meer spelers beter spelen door de vele ruimte die ze kregen: Neres, Labyad, Gravenberch, Tadic. Die vind ik juist in de competitie tegenvallen. Zaterdagavond weer tegen 11 verdedigers
0 0
ETM
De meest verrassende speler voor mij althans deze pot. Erg talentvol dat beaamt een ieder, maar ik had mijn twijfels in of hij het al afdoende kon omzetten in kwaliteit. Had iedere wedstrijd prima acties, maar vond hem nu voor het eerst een absolute meerwaarde. Hij zei naar Frenkie te kijken en wel verdomd,.. vergelijken is levens gevaarlijk, maar kom op... ;)
5 0
WantAmsterdam
Geweldig gespeeld, een of twee momentjes waar hij niet scherp was met een foute pass, maar in balbezit geweldig met zijn rushes en ook in de omschakeling gaat het beter een beter, je merkt wel dat hij geen kluivert is, al komt hij soms beetje arrogant en nonchalant over, hij is wel zelfkritisch een weet dat hij er nog niet is.
1 0
Sterspeler
Ryan Gravenberch is de verfijnde, sympathieke en flegmatieke versie van Bazoer.
3 -1
AjaxAddicted
Gravenberch danst over het veld. Traoré is gewoon een houthakker. En de tweede helft werd hij moe en maakte hij alleen maar overtredingen. Waarom brengt hij Hunt niet in?
1 0
Sterspeler
Je ziet bij Gravenberch dat die uitzonderlijk veel talent heeft. Traore moet leren af en toe betere keuzes te maken (niet altijd een halballetje) Mar je ziet dat de wisselwerking met hem en Labyad gisteren heel goed liep. Die verdediging had enorme moeite met zijn fysiek. Huntelaar is toch wat ouder en minder snel en ik vermoed ook wat minder balvast tegenwoordig. Vooral goed tegen ploegen die zich ingraven.

Die kansen hadden er inderdaad wel in genieten. Bij een Liverpool kost je dat de kop. Maar dan zal ETH waarschijnlijk met Tadic spelen in de punt.
0 0
Labrador
Gravenberch wordt gesponsord door Paradontax ofzo. Zijn lach is fantastisch
6 0
Sterspeler
Gravenberch, erkend door Tandartsen.
0 0
AFCA-B93
Hij speelde erg goed, maar had wel 2 momenten waarop hij 2x achter elkaar de bal zo in de voeten van de tegenstander schuift op eigen helft. Zijn omschakeling gaat iig al een beetje beter gelukkig
4 0
Sterspeler
Dit was verreweg zijn beste wedstrijd tot nu toe. Zeker als je ziet hoe snel hij schakelt en keuzes maakt. Ook verdedigend veel beter.

Als ie dit een heel seizoen laat zien is de Corona Crisis het enige wat hem bij ons kan houden
0 0
036AFCA97
Ben vanaf o19 fan van Ryan. Echt een mooie elegante speler. Daarnaast erg vriendelijke, goeie jongen. Hoop dat die het gaat maken en z’n koppie niet gek laat maken door Raiola. Blijf gewoon lekker 4 jaar minimaal bij Ajax nog!
5 0
talent020
Dat mag hij zeker zonder arrogantie zeggen dat vond ik ook, echt klasse hoe hij de laatste tijd speelt!
4 0
DonQ
Goede jongen, staat altijd met een grote glimlach andere mensen te woord. Daarnaast een uitstekende speler, speelde als een veldheer vandaag.
0 0
X-RaY
Wordt steeds beter en dat zegt veel zo niet alles over de potentie van die jongen. Kan wel is een hele grote worden ik ben iig fan van hem.
1 0
JordanAFCA
Beste man van vandaag
2 0
vdhaas
Vond ik ook
0 0