Ten Hag: 'Labyad doet organisatorisch veel goed'

ThijsZwagerman, 25-11-2020 om 20:55, 6955 views, SBS 6 |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Ajax-trainer Erik ten Hag ziet door de goede vorm van zijn ploeg geen reden om zijn basisopstelling te wijzigen tegen FC Midtjylland. Ten Hag is tevreden over het spel van de laatste weken en zoomt in op de rollen van Zakaria Labyad en Lassina Traoré.

In gesprek met SBS 6 verklaart Ten Hag allereerst waarom hij heeft besloten om zijn opstelling intact te houden. ‘Na Midtjylland-uit vond ik dat we aan de bal beter moesten zijn. In de twee wedstrijden daarna (tegen FC Utrecht en Heracles Almelo, red.) waren we beduidend beter. Het draait en dat willen we continueren. Natuurlijk is de Champions League een totaal ander level dan de Eredivisie, dus zullen we nu nog beter moeten zijn.’

Vervolgens komt de trainer van Ajax te spreken over de rol van Labyad. Volgens Ten Hag is de Marokkaans international momenteel de beste optie op de positie van aanvallende middenvelder. ‘Zijn rendement is erg hoog, met de goals die hij maakt en de assists die hij geeft. Daarnaast doet hij organisatorisch heel veel goede dingen. Hij zet het neer in het drukzetten van Ajax.’

Tot slot verklaart Ten Hag zijn keuze voor Traoré in de spits. In het uitduel met FC Midtjylland stond aanvoerder Dusan Tadić nog in de punt van de aanval. ‘Wij gaan anders spelen dan in Denemarken. Toen speelden we met een spits die ging uitzakken, dat was Tadić. Nu spelen we met een spits die wat hoger zal blijven en een aanvallende middenvelder daar kort bij. We willen het spel maken en het naar ons toetrekken. Daarom lijkt het me verstanding om wat meer mensen voorin te brengen.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DiAngelo
Zie Labyad steeds beter spelen, heeft ook vertrouwen en wat wedstrijden achter elkaar nodig. Voetballen kan hij zeker, mist wat fysiek maar je kunt niet alles hebben. Met de mogelijkheden van Labyad, Kudus, Tadic en Klaassen op 10 zie ik Ihattaren niet zo snel komen. Zou niet weten waar hij moet staan. Het wordt anders als er spelers weg gaan, maar dat is niet eerder dan eind vh seizoen.
0 0
AlexIbarra
Wat hebben mensen toch tegen Labyad?

Natuurlijk is hij geen wereldtopper en daarom ook geen basisspeler, maar als je Kudus en Antony mist is het toch prima dat die jongen een aardige wedstrijd meespeelt in de CL?
We hebben al moeite genoeg om topspelers te halen voor de basis, het is nog moeilijker om topspelers te halen om de bank warm te houden bij een eredivisieclub.

Zolang Labyad, Martinez, Alvarez, Klaiber en Ekkelenkamp een beetje fatsoenlijk meedraaien, kunnen we een mega-dip zoals vorig seizoen waarschijnlijk voorkomen. Promes is nu ff verschrikkelijk maar in februari misschien weer net zo belangrijk als begin vorig seizoen.
We zien allemaal dat anderen beter zijn, maar die kunnen niet altijd alles (goed) spelen.

Tegen Emmen gaan we ws weer kijken naar een paar mindere godenzonen, maar ik klaag niet zolang we simpel winnen en wegblijven van het niveau Marin / Babel / Magallan.
2 0
MarcelvTol1971
Even iets anders : moet Ajax niet ff lekker gaan stoken en een bod doen op Ihataren ?
1 -1
Harderwijk
jij niet Ten Hag jij bent drama
1 -2
Mokum87
Geloof me. Er zit nog veel rek in die labyad. Elke vrije trap zit zoveel precisie in. En die doelpunt tegen Hercules was technisch van zeer hoge kwaliteit. Gun die jongen een aantal wedstrijden. Heeft een tijdje met blessures gezeten en het team draait nu
2 0
Jan Doedel
Ja tegen Hercules was ie echt goed ;-)
0 0
Henkjanklaas
Nogmaals en tot in de treuren herhaald: heer ten hag - onze voorhoede neres, tadic, anthony en niet anders. Zelfs ter hoogte van de strafschopstip mist deze labyad nog. Ongelofelijk. Traore idem dito. Is geen ajax waardige spits. Wanneer krijgt EtH dat echt en eindelijk een keer door ?
1 -4
louis60
Labyad is inval materiaal. Ik wil Neres en Antony samen zien. Dit zijn op dit moment met Tadic en Onana de beste Ajaxieden.
1 0
jaribombari
Ten Hag is een held. Bovendien heeft een winnende coach altijd gelijk.
5 -5
Sterspeler
Het "FC Utrecht effect." Wat zouden we toch zonder die toppers uit de Domstad moeten.
3 -1
3sterren
Ik noem alleen maar één naam: ’Jan Wouters’ ...
; )
1 0
ajaxinho
Niks mis met hun instelling toch.

Je kunt niet altijd spelers uit het buitenland kopen.
Ze zijn sowieso beter dan Marin en Kristensen.
1 -2
Sterspeler
Mijn sarcasme wordt niet begrepen... :)
0 0
Mokum430
Vind Labyad geen basismateriaal voor Ajax, maar feit is wel dat de 10-positie nu moeilijk in te vullen is (met blessure Kudus). Wie hadden jullie liever op 10 gezien gisteren?
5 -1
DT10
Tadic op 10, Promes op links. Of Gravenberch op 10 en Martinez op 6.
1 -2
Robbie en de Kock
Tadic op 10 werkt niet. Te weinig loopvermogen.
0 0
Drukwerk1968
Labyad speelde vandaag zeer verdienstelijk, geen dissonant in het spel. Echter, hij kan bij sommigen hier niets goed doen. Net als ten Hag. Kijk eens een keer objectief. Scheelt een hoop.
7 -7
Jan Doedel
Inderdaad zet je roze ten Hag bril maar eens af dan zie je dat we een achterlijke als trainer hebben.
Verlies tegen Groningen door een achterlijke opstelling maar dat zie ik ook verkeerd zeker?
Jij ziet wat je wilt zien, ten Hag is geen goede trainer voor Ajax. Dikke vette PUNT
0 0
Mokum87
Precies dit. En daarnaast heb je momenteel ook niet die het beter op die positie kan doen. Dan zou je de gehele balans een beetje verstoren. Ten Hag ziet het denk ik verdomd goed. Ben blij dat een hoop mensen hier geen trainer van Ajax zijn hahaha
0 0
Jeugd
Labyad was weer slecht. Iedere blinde ziet dat hij het niveau gewoon niet heeft
7 -7
Ferd
Jeugdige domheid?
1 0
Lagasj
Labyad is een waardeloze prul, zo ook deze malloot die het zegt.
Hij zal de totaal ongeschikte Traore ook wel geweldig vinden.
zoveel kansen verprutst! Zielig om te zien, maar onze genius vindt ze goed, klaar ben je.
8 -8
Ferd
zielig om te zien is jouw commentaar
2 0
Sterspeler
Je gaat vooral door op het gezeik van de laatste weken. De tandem Labyad Traore was gisteren gewoon goed. Traore maakte een paar keer verkeerde keuzes en miste z'n kansen, maar was ook gewoon belangrijk. Heeft een aantal kansen ook gecreëerd. Zet goed druk, haalt er een paar keer een vrije trap uit en je merkte dat de verdediging echt moeite had met z'n fysiek.

Tadic is natuurlijk beter, maar het is erg fijn om dit type spits erbij te hebben.
6 -4
goajaxgo
Wat een kletskoek weer. Daar moet ten hag toch eens mee stoppen.
5 -2
Cello
Velen vergeten te gemakkelijk, dat Labyad speelt vanwege de afwezigheid van o.a. Kudus. En als vervanger en eigenlijk dus stand-in kunnen we over vandaag weinig slechts melden. Speelde een zeer behoorlijke wedstrijd en ja.....mag wel wat scherper zijn voor de goal!. Maar afgezien van dat viel hij vandaag zeer zeker niet door de ondergrens heen.
Deels hetzelfde kan gezegd worden van Traore. Was zeer ongelukkig bij het afwerken en ja had zeker moeten scoren....maar verder dan dat speelde óók hij een zeer verdienstelijke wedstrijd. Wist veel ballen vast te houden en veel ballen weer door te spelen naar opkomende middenvelders/aanvallers. En doordat hij dan de verdedigers van die Denen handenvol werk geeft, moeten anderen van Ajax daar weer van profiteren. Dat laatste gebeurde te weinig in de eerste helft. In de tweede helft ging het al beter.
4 -4
Minsc
Waren allebei niet scherp/goed genoeg, maar leg de lat maar lekker laag hoor.
1 0
DeKes
Hij ziet weer niet dat Lab. helemaal niet in het spel betrokken wordt!,
En krijgt hij ballen dan verprutst hij die. Hij loopt echt voor “lul” rond op het veld.
Absoluut niet Ajax-waardig!
6 -5
Hans Kraay Jr.
Moet zeggen dat ik niet echt een Labyad fan ben en hij staat ook zeker niet in mijn basis elf.

Maar ik vond hem vandaag gewoon zeer verdienstelijk spelen. Zag en benutte de ruimtes erg goed en was ook in zijn passing gewoon goed. Afronding wat ongelukkig maar dat kan gebeuren. Ik vond hem vandaag gewoon een prima pot spelen.
7 -4
MarcelvTol1971
Dat stomme gelul van ten Hag, je wordt er zo moe van. Na opgelegde kans nummer 4 trek je die Labyad toch aan z'n oren naar de kant. Doet organisatorisch veel goed ! Wat dan want ie zie ballen van z'n voet springen, ik zie hem een linksbuiten een bal aanspelen en die gozer moet inhouden om de bal normaal aan te nemen, altijd erachter.
Labyad weet iets van ten wat niet uit mag lekken of zo, ik weet het niet maar snap er geen reet van en zeker als je ziet wat er op de bank zit.
Goeie coach maar wisselbeleid is dramatisch
7 -5
cantharel
Wacht maar tot Kudus terug is want dan kan hij banken.
6 -1
Hans Kraay Jr.
Dat is een ding dat zeker is, betekend verder niet dat hij vandaag slecht was.
3 -3
Marcao
Pleur toch op met die ***Labyad. Is hij Ten Hag aan het chanteren of zo? Niemand snapt waarom die kale zijn billemaatje telkens opstelt.
8 -8
strakkevoorzet
objectief wedstrijden kijken is moeilijk he?
6 -4
RAL3028
Ik denk dat als je objectief kijkt je gewoon moet concluderen dat je in de CL niet aan kunt komen met Labyad. Die zou bij geen enkele andere coach een basisplaats krijgen.
7 -3
strakkevoorzet
Tuurlijk heeft Labyad niet het niveau waar je naar streeft, maar hij speelde gewoon een prima wedstrijd, dus alle kritiek is onnodig. Zie jij liever Promes of Ekkelenkamp daar dan?
6 -6
RAL3028
Voor nu kon het misschien niet anders. En Midtjylland is ook een hele zwakke tegenstander, dus het blijft zonder consequenties. Maar het probleem is dat Ten Hag alsmaar weer uitkomt bij spelers waarvan we nu toch wel weten dat ze het niveau niet hebben.

Kudus doet het boven verwachting goed maar valt weg. En dan? Dan heeft Erik Labyad, Promes, en Ekkelenkamp over voor die positie – dezelfde spelers als vorig jaar. Terwijl volgens mij al lang duidelijk is dat geen van die spelers een goede ‘10’ is voor Ajax. Zeker niet op CL niveau. Dus je had door moeten selecteren en anderen een kans moeten geven. Iets soortgelijks voorin: je hebt, op Tadic na, weer geen spits van niveau.
2 -3
bdsngsfs
Je spreekt jezelf tegen. Doorselecteren wordt heel moeilijk als je alleen "Labyad, Promes, en Ekkelenkamp over voor die positie" (jouw woorden) hebt. Ja er zou een betere bank moeten zijn. Maar Overmars zei ook niet voor niets dat dit een tussenjaar is. Twee van bovengenoemde spelers zullen ieg weg moeten aan het eind van dit seizoen. En vervolgens moet er een goede vervanger voor Kudus worden gekocht. Let wel, niet makkelijk om een topspeler voor de bank te kopen.
2 -1
VanDeKaart
Azijnzeikers, we hebben gewonnen
3 -3
Bartos
En aan de bal vrijwel alles verkeerd, het is maar hoe je het wilt zien.
4 -2
Harderwijk
Die ten Hag snapt er helemaal niets van wat een loser
Hij heeft een hekel aan ajax talenten.
Hij heeft er ook al een paar naar de kloten geholpen.
Weg wezen Ten hag
6 -6
Ferd
Welke talenten dan? Bedoel je dat vervelende pubertje Lang? Die kon bijtekenen maar wilde zelf vertrekken.
0 -2
Marcao
De meeste coaches doen het beter met deze spelers. Haal Bosz ajb terug.
4 -5
Koekepeer
Ja want die maakte ons kampioen met zijn geniale opstellingen. Als Ten Hag weg is praat je die vast de hemel in.
1 -2
Kikke
Nooit Ten Hag, zal het nooit wat vinden, kan die man niet eens zien praten op tv..
0 0
Chris86
Winnende coach heeft gewoon gelijk. Labyad hele goede wedstrijd op zijn twee gemiste kansen na. Komt wel in die positie door Traore dus beide spelers een compliment.
3 -5
Joker
Je bent Bus chauffeur rijd een keer door rood, snijd twee keer twee fietsers, maar geef vier keer netjes voorrang aan mensen op de zebrabad . En uiteindelijk is iedereen op tijd op bestemming.

Heb je dan een goede rit achter de rug?
5 -2
Chris86
Haha mooie vergelijking; complimenten! Dan jat ik die even en zie ik de buschauffeur die met een hele hoop vervelende passagiers een afslag op de rotonde mist en daarom een extra rondje moet en desalniettemin op tijd komt en de passagiers een veilige en fijne rit heeft laten ervaren. Een aantal passagiers is inmiddels een stuk minder aan het klagen. Overigens rijden zelfs de buschauffeurs die deze route al jaren rijden wel eens verkeerd bij die rotonde; het blijven mensen..
3 0
Knalpot
Ja hoor 60 tevreden mensen tegenover 4 ontevreden mensen en 1 oom agent.
2 0
Meerkoet
Zeg dan niets.
Hij maakt zich hiermee natuurlijk ongeloofwaardig.
4 -1
Rdk1983
Ja hij doet idd wat dingen goed. Maar scoren ho maar. Traore ook treurig voor t doel. Wat moet zo’n KJH wel niet denken?
2 -3
JohnTB
Hij kan dr geen klote van. Ten Hag was de enige die hem wilde. De gehele scouting was tegen.. Gaat je straks de kwalificatie CL kosten.
3 -2
Mikee
Zo organiseerde hij met succes een bbq voor het team, een verrassingsfeestje voor Neres en bracht hij laatst orde tijdens de lunch, waarbij Traore na de derde keer opscheppen en reprimande van hem kreeg.
3 -1
Terranova
Ja man, hij doet veel goed...
1 -1
Indojood
Wat een gelul weer.
2 -1
Redrum
Classic Erik dit
3 -1
DeWijsneus
Hij stelt ook nooit teleur. In interviews dan.
2 -1