Geelen niet in de RVC Eredivisie CV, Gerbrands en Eenhoorn wel

NickOoms, 25-11-2020 om 12:45, 6310 views, De Telegraaf |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Menno Geelen is namens Ajax niet vertegenwoordigd in de raad van commissarissen van de Eredivisie CV, zo meldt De TelegraafToon Gerbrands (PSV) en Robert Eenhoorn (AZ) zijn wel opgenomen in de raad van commissarissen. 

Naast Geelen is ook Mark Koevermans (algemeen directeur van Feyenoord) niet uitgekozen. Saillant detail is dat zowel Gebrands als Eenhoorn in het verleden opstapten uit de raad van commissarissen van de Eredivisie, omdat beide heren niet tevreden waren over de gang van zaken.

De raad van commissarissen bestaat voorderest uit Thijs van Es (FC Utrecht), Manfred Laros (Sparta Rotterdam) en Marco Bogers (VVV-Venlo). Martin van Geel (Willem II) is als 'toehoorder' aangewezen. De raad van commissarissen moet samen met Jan de Jong (directeur) de Eredivisie CV leiden en bewaken totdat de ECV en de CED (verzameling van Eerste Divisieclub) opgaan in de Voetbal League. John Jaakke is vorige week weggestemd uit de raad van commissarissen. 

Denk jij dat Ajax en FC Midtjylland tijdens de rust gelijkstaan, maar Ajax na negentig minuten toch wint? Zet in en krijg 4,15 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MankeNelis
Repectievelijk een ex basketballer en een ex honkballer. Kunnen ze elkaar aanzwengelen met hun kinderachtige anti Ajax lobby.
0 0
Kingoffdatoilet
Dat is niet best voor de toekomst van de eredivisie
0 0
cantharel
Over een paar jaar is Ajax weg uit die kut ere divisie en zoeken ze het toch lekker zelf uit. Ook geen centjes meer vanuit Amsterdam.
0 0
FSideMaluku
Het maakt niet uit wie er in komt, als er maar voldoende anti-AJAX sentiment zit. Vreemd dus dat Koevermans niet alsnog is toegelaten met een of andere kunstgreep.
0 0
ajaxpat
Sinds Gerbrands bij de lampen zit,is het ook een grote jankende huichelaar geworden.
1 0
ajax1981
Als hij daar maar niet wegpromoveert
0 0
Meerkoet
Mooi toch, de ECv is toch een tandenloze hond.
Laat Menno zich maar lekker op Ajax focussen.
0 0
fanforeffer
Kunnen ze mooi via achterdeurtjes iets overleggen. Achter de rug om van Ajax ,daar is Eenhoorn nogal sterk in. Waar zat Gerbrands vroeger ?
1 -1
Stuyvesant
En van welke club is de rotterdommer Eenhoorn fan? Om even jouw complottheorietje compleet te maken...
0 -1
Juichtoon
Hoe kan de grootste club niet in de RvC vertegenwoordigd zijn? Ik roep al jaren dat we ons werk buiten de lijnen ook goed voor elkaar moeten hebben. Beter dan nu in ieder geval.
0 0
mgtow
Super league moet er snel komen en Ajax heel snel de eredivisie uit! Ze gunnen je niks maar liften wel mee op ons succes.
4 -2
RuffRhythim
Dit lijkt mij een heel eng clubje, daar moet je ook helemaal niet in willen zitten lijkt me. Prima zo.

En Geelen blijft mooi bij ons en van ons. Win-win situatie...
0 0
Bennyben
Voelt een beetje als weg gaan bij je werkgever en dan met hangende knietjes terug komen, triest voor het Nederlands voetbal dit een zwarte dag voor de knvb.
0 0
Lazell
De Eredivisie CV moet de commerciële waarde van de ED vergroten. Als er 1 iemand uitblinkt op dat gebied en innoverend is, is het Menno Geelen wel. Maarja, we gaan weer verder op dezelfde voet zoals het al jaren gaat.

Hoe ging dat spreekwoord ook alweer: insanity is doing the same thing over and over and expecting different results? Probeer eens wat nieuws...
5 0
Hans Kraay Jr.
Buiten dat Ajax de grootste club is van de ED op sportief niveau staat Ajax op bestuurlijk niveau ook gewoon op eenzame hoogte. Dat de rest van de eredivisie daar dan geen gebruik van wil maken is triest maar vooral heel typerend voor klein denkend Nederland. Jammer gemiste kans.
5 0
3*stars*3
Toevallig de 2 jankmuilen die wel gaan zitten.
Zegt meer dan genoeg, die kwamen zeker met schuim op hun bek en gebalde vuisten thuis. ;-)
1 0
Alexander40
Ik heb niks met psv maar denk dat Toon hier prima voor geschikt is. Geen probleem zoeken waar dat er niet is.
0 -2
Willem410
Typisch Nederlands, iedereen moet wat te vertellen hebben en de grootte moeten vooral schikken.
Je ziet het in de politiek ook, kleine partijen met een paar zeteltjes hebben de hardste eisen en worden gehoord omdat ze die nodig hebben voor een meerderheid, neem de ChristenUnie.
Wilders met 30 zetels en een paar miljoen mensen die op hem stemmen schuiven ze bij voorbaat al aan de kant.
Hier precies hetzelfde, de provinciaaltjes winnen het uiteindelijk omdat de rest daar veel meer aan heeft.
De 2 clubs die 70% van de Nederlandse voetbalsupporters achter zich scharen worden buitenspel gezet.
3 -1
ghouleseddik
PVV heeft nooit 30 zetels gehad, max. was 24 in 2010 en toen stemden er een kleine 1,5 mio mensen op. Dus geen "miljoenen". Toen werd 'ie ook niet aam de kant geschoven, maar mocht hij meeschrijven aan het coalitie-akkoord. En wat een puinhoop werd dat.
5 -4
Hollister
Ajax moet gewoon afwachten wat er straks gaat gebeuren vanaf 2024/2025 mbt Europees voetbal. Ik verwacht wel degelijk enorme veranderingen op komst, als Ajax daar deel van uit kan maken dan zijn we een stuk minder afhankelijk van de vaderlandse competitie. Ook onze eigen TV rechten zou ik dan proberen te vermarkten... als dit alles doorzet is Ajax over 3 a 4 jaar Nederland compleet ontgroeid. Willen we serieus aanhaken in Europa zijn dat 2 stappen die zeker overwogen moet worden imo.
2 0
JCr14
Er zit dus niemand in die Ajax ook maar iets gunt?!?!
De belangrijkste en meest waardevolle club van Nederland
1 0
trodat4030
De sympathiekste club van Rotterdam is toch gewoon vertegenwoordigd?
0 0
trodat4030
Zullen vast een hoop dozen tissues op tafel staan daar met al die jankerds bij elkaar.
1 0
Ozymandias
Alleen in Nederland wordt een club die in 53 jaar twee keer kampioen is geworden de status van topclub gegeven...
11 0
migilo
Ik denk een bewuste keuze van Ajax om zo de handen vrij te houden en daardoor de eigen rechten individueel te kunnen vermarkten.
2 0
Sanalologo
Bewuste keuze? Geelen werd toch naar voren geschoven?
2 0
EuforischeRealist
Alleen maar mooi dat Ajax niet vertegenwoordigd is hier. Kan Geelen zich louter en alleen op onze eigen mooie club richten en hoeft hij zich niet druk te maken om het kneuzenvolk dat zelfs geld te kort komt om hoedjes en hesjes voor hun club te kopen.

Bovendien wat voor wezenlijke invloed heeft bijv. een Jaake nou gehad de laatste jaren?
2 0
WillyBrokamp
Wanneer is Ajax het zat zich te laten gijzelen door rancuneuse provincie klupjes ? Diep triest. Dit zal misschien wel de trigger zijn om tzt de stekker uit dat Fox contract te halen.
2 0
Bky
Ook echt dat ze het uit hun strot kunnen krijgen dat ze twee vertegenwoordigers willen van de top 4.

Top 4?

VIER?

Je hebt Ajax en PSV, daarna heb je gewoon niets. We hebben een top twee.
11 0
NegentigMinutenLang
Precies.
0 0
wladimir
Afgelopen 10 jaar? Ajax 5 keer kampioen, 4 keer tweede en 1 niet afgemaakt Corona seizoen. De overige kampioenschappen waren voor PSV 3x en Feyenoord 1x.

AZ eindigde afgelopen seizoen als tweede (op doelsaldo), overwinterde in de Europa League. Afgelopen tien jaar hebben ze de kwartfinale gehaald van de Europa League. AZ heeft een betere selectie en vermogenspositie dan Feyenoord. Ik denk dat het terecht is om over een top 4 te spreken.

Laat van der Sar maar aanschuiven bij de UEFA.
0 -5
Bky
Met die redenering heb je dus gewoon een top 1. AZ en Feyenoord komen bij lange na niet in de buurt van de prestatie van Ajax.
4 0
wladimir
Dat klopt o.b.v. de afgelopen tien jaar. In dit decennium zal het nog duidelijker worden. De beste jeugdopleiding, selectie en vermogenspositie zorgen structureel voor meer inkomsten, uitgaven, betere prestaties en dus meer winst. Ajax is niet meer te achterhalen in NL. Europees kunnen we alleen aanhaken met een sterk PSV, Feyenoord, AZ en misschien FC Twente. Punten halen in Europa is van groot belang voor Ajax.
0 0
3sterrenAjax1
ajax heeft verreweg het meeste geld uitgedeeld aan de clubs (meer dan psv az en feyenoord samen) maar toch stemmen ze weer tegen ajax en voor engerds als gerbrands en eenhoorn. daarom zeg ik ook steeds dat je helemaal niet coulant moet zijn naar al die clubs. want het is altijd stank voor dank. sterker nog ze steken een mes in je rug.
10 -1
wladimir
Als van der Sar niet in de commissie wil zitten worden de mensen gekozen die wel DMU zijn bij hun club. Feyenoord wordt uiteraard ook gepasseerd. Er zijn al te veel Feyenoorders bij de KNVB. Belangen van AZ en PSV zijn vergelijkbaar met die van Ajax. Niets aan de hand dus.
0 -3
Lazell
Geelen is commercieel directeur. Als dat niet onder "DMU" valt... Sterker nog, in een organisatie die de commerciële waarde van de ED wil verhogen, is de ervaring en kennis van het vakgebied van Geelen veel relevanter dan die andere 3. Hij is vertegenwoordigt de enige club die internationaal gezien een spectaculaire groei heeft gemaakt, mede door zijn inbreng.

Er wordt gewoon een keuze gemaakt obv club, status en ervaring. De minst relevante aspecten van de vacature,. Qua skillset is Geelen veruit de beste keuze.
0 0
wladimir
Van der Sar staat hoger in de Ajax hiërarchie dan Geelen. Gerbrands en Eenhoorn zijn bij PSV en AZ wel de hoogste in de hiërarchie. O.b.v. dat zijn die twee geselecteerd. Volgens mij hoeven we daar helemaal geen problemen mee te hebben. De belangen van Ajax zijn vergelijkbaar met die van PSV, AZ en Feyenoord.
0 0
Lazell
Ik denk dat de belangen redelijk overeenkomen inderdaad, ik heb er ook verder geen problemen mee of ze van Ajax, PSV of Sparta komen.

Maar dit is precies wat ik bedoel de keuze is gemaakt op basis van o.a. hiërarchie. Het gaat om skillset. Geelen is de enige die iets bereikt heeft op commercieel vlak de laatste jaren en die wordt genegeerd omdat hij niet de hoogste in rang is. Kwaliteit zou veruit het belangrijkste moeten zijn en als dat de leidraad is, is er maar 1 logische keuze om innovatief te zijn op commercieel vlak en mbt internationale uitstraling van de competitie.
0 0
wladimir
Volgens mij wordt er slechts suf vergaderd en wil van der Sar daar niet bij horen en heeft hij Geelen naar voren geschoven. KNVB heeft ongetwijfeld zelf een commercieel directeur in dienst. Een of andere sufkut ging laatst over die sponsor van Emmen zeuren, toch?

Het verschil in kwaliteit in de Eredivisie is te groot. De afgelopen jaren heeft eigenlijk alleen Ajax structureel Europese punten gepakt voor de coëfficiënt.
0 0
Lazell
Is de Eredivisie CV, niet de KNVB. Heb het even moeten googlen:

"De Eredivisie CV is een commanditaire vennootschap waarin alle 18 clubs van de Eredivisie, de hoogste Nederlandse betaald voetbalklasse, verenigd zijn. De ECV draagt namens en voor de clubs zorg over de commerciële exploitatie van de media- en sponsorrechten en promotie van het merk Eredivisie."

Hoop dat ze toch wel wat meer doen dan wat suf vergaderen. We zijn een lachertje op gebied van TV inkomsten. Dit is waar we 1500% meer moeten omzetten om bij Engeland in de buurt te komen. Ik begrijp dat we dat nooit kunnen matchen, maar als we niet iets rigoureus anders gaan doen glijden we alleen maar verder af. Qua potentie horen we naar mijn mening de 6e of 7e competitie van Europa te zijn, met de ambitie om richting de top-5 te gaan.

Juist een goede commerciële waarde werkt de budgetten en dus successen in Europa in de hand. Als we er beter op staan, kunnen clubs meer spenderen. Als er meer gespendeerd wordt, kunnen we meer successen halen, etc. Geelen is bij uitstek de persoon die op een moderne manier dit vorm heeft gegeven bij Ajax en ze verkiezen fucking Eenhoorn en Gebrands boven hem.

Ik kan hier niet zo goed tegen... Amateurs. :)
0 0
wladimir
Volgens mij is er ooit een 10 jarig contract afgesloten met FOX. Daar kan voorlopig nog niet over worden onderhandeld. Ik ben het met je eens dat hier veel winst te halen is.

Ik verwacht dat de Mol hiermee aan de haal zal gaan in samenwerking met FOX of is het inmiddels Disney?

Televisiegelden zijn gebaseerd op (potentiële) kijkers en dus voornamelijk inwoners.

Top 5 is direct gerealiseerd door samen te gaan met de Belgen. Dat lijk me de meest lucratieve oplossing voor het linker rijtje in zowel België als Nederland.

Ook dan is Ajax de beste, maar met meer televisiegeld en een garantie op een Champions League plek ook als we een keer geen kampioen worden. Wel is er meer weerstand.
0 0
JariJari
Sterker nog, van mij mag het mes ook van onze kant komen ...
0 0
Amsterdam1900
Een schande dat een NSB'er als Robert Eenhoorn gekozen is als vertegenwoordiger. Een dolk steek voor de eredivise en uiteindelijk Ajax.
8 -2
MisterAFCA
Altijd en overal in Nederland de grootste maar nooit een keer in NL met de vuist op tafel slaan. Ajax moet ook eens bestuurlijk de grootste worden en niet altijd de sjiekste oplossing willen zoeken. Zonder Ajax is de hele NL’se competitie een grote farce...
4 -1
Hollister
Ik dat juist wel iets hebben dat Ajax ondanks alle kritieken en misgunnen, gewoon haar eigen plan trekt en zelfs probeert de rest van Nederland te ondersteunen en helpen, financieel. Het beleid is prima. Zelfs bij FR12 hebben ze steeds vaker over dat men hetzelfde beleid moet voeren en dat wij op allerlei gebieden verder zijn. AZ en PSv hebben niet voor niets al een aantal jaren geleden deze koerswijziging ingezet.
Straks komt er een moment dat Ajax prima voor zichzelf kan zorgen en de hele eredivisie niet meer echt nodig heeft. Andersom zal men des meer afhankelijk zijn.
Gewoon ons eigen plan blijven volgen. We nemen steeds verder afstand van de rest. Zeker als we dit jaar wederom kampioen worden zal het steeds lastiger worden voor de overige clubs om aan te haken.... niet voor niets dat clubs als PSV en Feyenoord (FC en buitenlandse investeringspartijen) zelfs over gaan tot hele rigoureuze maatregelingen om maar dat gat kleiner te maken. Geen plek in groepsfase voor PSV dit jaar en daar staat de boel werkelijk op instorten
0 0
Hans Kraay Jr.
Triest dit, tekenend voor het niveau.
2 0
NegentigMinutenLang
Lekker dan, Gerbrands.
0 0