'Thuis zijn wij niet slecht, alleen uit doen we het nog beter'

JesseTH, 24-11-2020 om 16:15, 7523 views, Ajax |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Erik ten Hag is niet van mening dat Ajax in Europese thuiswedstrijden slechte resultaten behaalt. De oefenmeester ziet een buitengewoon goede reeks voor de Amsterdammers in uitwedstrijden, maar dat betekent voor hem niet dat het niveau in eigen huis te wensen over laat.

'Thuis zijn wij niet slecht, alleen uit doen we het nog beter', zo spreekt Ten Hag op de persconferentie in aanloop naar Ajax - FC Midtjylland. 'Natuurlijk willen we ook graag onze thuiswedstrijden winnen. Dat is zeker niet altijd gebeurd, maar we hebben wel resultaten behaald. De tegenstanders waren ook niet de makkelijkste: Valencia, Juventus, Real Madrid, Tottenham. Iedere wedstrijd staat weer op zich. Uiteindelijk liegen de feiten niet, uit zijn we echt bijzonder goed.'

Woensdag moet er in eigen huis een goed resultaat behaald worden tegen de Denen. Ten Hag weet daarbij dat de absolute topvorm nog niet is gehaald, maar dat verwacht hij ook niet. 'Dat zou te snel zijn. Je kunt in deze fase van het seizoen niet verwachten dat alle automatismen al in de ploeg zitten. We zijn groeiende, dat kunnen we vaststellen.'

Het is voor Ten Hag verder belangrijk dat Ajax tegenstanders kan verrassen. Het spel moet niet te eentonig worden. 'Dat wij werken aan veelzijdigheid is duidelijk, op meerdere manieren onze tactieken uitvoeren om succesvol te zijn. We werken daar hard aan.'

'Grote wedstrijden nodig om je te ontwikkelen'

In de ontwikkeling van de tactieken komt de Champions League steevast als geroepen. Op dat niveau immers, ontwikkeling je je als team en individu pas echt. 'Uiteindelijk heb je ook grote wedstrijden nodig om je door te ontwikkelen als ploeg. Deze Champions League-wedstrijd is op het allerhoogste niveau. Veel teams kunnen snelle progressie maken.'

Denk jij dat Ajax en FC Midtjylland tijdens de rust gelijkstaan, maar Ajax na negentig minuten toch wint? Zet in en krijg 4,15 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
geDaante
Je kunt niet verwachten dat de automatismen in deze fase van de competitie erin zitten???

Nee, niet als je de hele voorbereiding en maanden de competitie in verspild aan een totaal kansloos elftal, om die dan uiteindelijk een keer om te gooien, en iedere week weer in een andere samenstelling aantreedt.

Verder doet dit Ajax het uit beter, omdat het daar meer ruimte krijgt om te voetballen, daar de tegenstander thuis ook meer durft te voetballen. Kan je meer op de reactie spelen, en het lopen waar Ten Hag zo gek van is, heeft dan meer nut.
1 -8
Hollister
Ook al brengt Ten Hag nog 3 titels en loodst hij Ajax nog diverse keren door de groepsfase CL, jij zal nooit een fan worden van deze man he? Wat een azijnzeiker ben jij zeg.... verschrikkelijk leven moet jij ook hebben en dan weer helemaal alleen met kerst.. best sneu eigenlijk..
4 -2
Dennis129
Je blijft maar onzin uitkramen. Ajax speelt al sinds de voorbereiding in exact dit systeem. Alleen was Klaassen er nog niet en speelde Alvarez. Het enige wat daadwerkelijk verandert is verder is dat Labyad van 9 naar 10 is gegaan en Traore in de ploeg is gekomen op 9 en Promes daardoor op de bank zit.
Gisteren even naar Volendam gekeken dat volgens jou Reactie van gisteren speelt zoals Ajax hoort te spelen. Meer inzakken dan Ajax ooit onder Ten Hag heeft gedaan. Meer reactievoetbal dan Ajax ooit onder Ten Hag heeft gedaan. Centrale verdedigers die met grote regelmaat ballen naar voren peren. Spel dat totaal niet des Cruijff en Ajax was.
Als eindverantwoordelijke blijkt het toch wat anders dan in de jeugd. Nee wij mogen in onze handen knijpen met Ten Hag. Doelpuntenrecord na doelpuntenrecord wordt verbroken. Gewoon weer koploper en kans op overwintering CL.
6 -2
gi0vanni
Ondanks dat Ten Hag duidelijk niet alles goed doet doet hij ook dingen goed. Weet best veel uit de selectie te halen. (Nu hij eindelijk wat meer spelers op de juiste plaats heeft staan.)
0 0
jutter
Dat inzakken had dus met name opgeld moeten doen in die halve finale tegen Tottenham. toen met nota bene een 2-0 voorsprong op zoek ging naar de 3-0 en vervolgernd de deksel op de neus kreeg, en totaal onnodig de finale misliep. Een grote misrekening van wonderdokter Ten Hag uit Tukkerland. Een blunder die vrijwel geen enkele andere trainer had gemaakt in een dergelijke zéér belangrijke wedstrijd. dan maar even een tandje minder en zekerheid inbouwen, niet waar?. Lig er nog steeds wakker van, temeer daar een dergelijke kans om de CL finale te halen voor Ajax zich slechts eens in de zoveel jaar voordoet!
0 0
Amp
Lezen is lastig blijkbaar. Waar heeft hij het over het systeem? Hij heeft het dus precies over de samenstelling van het elftal. Jij noemt zelf al 3 spelers die in de voorbereiding steeds in de basis en de as speelden, alledrie zijn het inmiddels verworden tot reserves. Dat jij die wisselingen op de asposities als "maar" bestempeld zegt ook wel genoeg
0 0
Dennis129
Alvarez was overmacht, want Klaassen was er niet.
Labyad in de spits was een mislukt experiment. Wat je eigenlijk wel vantevoren kon zien aankomen overigens. De enige keuze van Ten Hag die ik ook niet begreep.
De hele voorbereiding mistte je of Kudus Of Gravenberch waardoor er een andere speler moest meedoen. Dus ook overmacht. Dan valt het reuze mee toch, als de overige 8 posities duidelijk zijn.
Er is werkelijk geen 1 trainer in de hele wereld die vanaf de eerste wedstrijd in de voorbereiding Al zijn basisploeg heeft gevonden.
Ook ontwikkelen spelers zich zoals bv Traore die door 90% hier afgeschreven was maar uiteindelijk in de basis staat.
1 0
goajaxgo
Thuis zijn we gewoon wel slecht.
0 -1
RuffRhythim
Thuis zijn we niet slecht geweest de afgelopen jaren. Dat gaat mij te ver. Noem mij dan maar eens een reeks wedstrijden waarin wij thuis zo slecht waren.

Thuis hebben we wel behoorlijk veel pech gehad.
0 0
vdhaas
Valencia en Chelsea thuis van vorig seizoen waren gewoon slechte wedstrijden.
0 0
RuffRhythim
Ja eens. Maar de rest van de verloren punten in thuiswedstrijden was dat echt niet het geval.
0 0
jutter
Het lijk mij duidelijk dat puntenverlies in de 2 resterende thuisbeurten verstrekkende gevolgen kan hebben voor het verder bekeren in die CL, een zege is dus niets minder dan plicht!
0 -1
afcas
Als je morgen wint en Liverpool wint ook heb je aan een gelijkspel tegen Liverpool genoeg. Kun je van atalanta verliezen.
0 -1
Hollister
Uhhh nee, niet goed gerekend
0 0
Amp
Als je morgen wint, en liverpool wint ook, heb je aan 1 punt dus echt niet genoeg tegen liverpool. Of denk jij dat atalanta verliest van die denen...?
0 0
afcas
Nee, blijkbaar had ik een moment van achterlijkheid waar ik niet fatsoenlijk kon nadenken.
0 0
markk
Nee hoor. Atalanta wint thuis gewoon van Midtjylland en als zij ook van ons winnen komen zij op 10 punten terwijl Ajax met een winst en gelijkspel tegen Liverpool op "slechts" 8 punten komt. Ik denk dat alles uiteindelijk aan komt op de laatste wedstrijd tegen Atalanta.
0 0
Hollister
Je kan er net als vorig jaar uitvliegen met 10 punten, maar ook gewoon doorgaan naar de playoffs met 8 punten .. blijft een spannend verhaal.
0 0
Spaans
Als Atalanta dan thuis van die Denen verliest wel ja, maar laten we daar maar niet vanuit gaan.
0 0
jutter
Dat is voor mij persoonlijk de hoofdreden dat ik die wedstrijd tegen die Denen toch met enige zorg tegemoet zie. Die voorgaande wedstrijden thuis in die CL waren immers hele moeizame affaires, ook tegen de wat mindere ploegen!. Laten we hopen dat ze daar tegen die ongetwijfeld stugge Denen eens mee gaan afrekenen.
1 -1
vdhaas
Haha wat een teksten weer. 'We hebben thuis zulke sterke tegenstanders gehad', alsof we in uitwedstrijden tegen andere teams speelden.
3 -1
Soccerskins
Ben benieuwd of Ten Hag met dezelfde 11 begint als in de heenwedstrijd.
0 0
Dennis129
Sowieso Klaassen ipv Ekkelenkamp.
Ik denk ook niet dat Ten Hag weer met de punt naar achteren gaat spelen.
Dus gewoon Labyad op 10 en Martinez naar de bank.
Aanval verwacht ik nu wel Neres ipv Promes.
1 0
Soccerskins
Mits dat Klaassen fit is verwacht ik dat ook ja. Ben vooral benieuwd of hij met één of twee zessen gaat spelen.
0 0