Branie: Is het wel goed als Tagliafico langer blijft?

FinnDekker, 24-11-2020 om 09:20, 10508 views, Ajax Showtime |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Ajax is weer in volle gang en dus Branie ook. In een nieuwe aflevering van de podcast van Ajax Showtime en Het Parool kijken Ronald Ockhuysen, Jaap de Groot en ondergetekende terug op de hervatting van de competitie tegen Heracles. Wederom was er weinig weerstand in de Eredivisie. 

Zondag begon het overvolle programma van het derde blok, met wedstrijden in de competitie, de beker en de Champions League. Hadden de Godenzonen niet een 'bye' verdiend in de KNVB Beker en is het wel goed als Nicolás Tagliafico bijtekent? En wat te denken van alle (kleine) blessures in de selectie. Hoe goed is Ajax zonder Davy Klaassen en Antony in de gelederen?

Branie, de podcast van Het Parool en Ajax Showtime, is vanaf dit seizoen iedere maandagavond te beluisteren. Verschillende insiders bespreken in Branie wekelijks het laatste nieuws omtrent Ajax, Jong Ajax en de Ajax-jeugd. De tiende aflevering van dit seizoen is nu te beluisteren.

Branie is te beluisteren via Spotify en iTunes.

Finn Dekker (Twitter: @FinnDekker | e-mail: f.dekker@ajaxshowtime.com

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Balgobind
Niet aan Nico zitten vinden we niet zo leuk.
Speelt wel minder als voorheen maar altijd een ruime voldoende. Liefde voor deze warrior
0 0
JoelEmbiid
Na de Pak Schaal podcast is Branie de beste/leukste Ajax-podcast!
1 0
JariJari
LOL

Enige zinnige reactie hierop
0 0
Schwalbino
In de eeuwige zoektocht naar zondenbokken is de karavaan nu bij Tagliafico aanbeland. Via Alvarez, Promes, Labyad en Ekkelenkamp kwamen we uit bij Schuurs en daarna Blind. En nu ligt Nico onder vuur.

Zodra Andre straks twee foutjes maakt in een wedstrijd dan horen we van de analisten de vraag of hij wel goed genoeg is voor de top 'want in de top moet je er elke wedstrijd staan'.
5 0
Suarez16_
Wat is dat nou weer voor een vraag? Tagliafico is de beste linksback in de Eredivisie sinds Maxwell. Speelt altijd een 7 en kan het niveau in de CL makkelijk aan. Daarnaast ook een speler die er altijd vol in gaat en nooit verzaakt. Ook gewoon reserve aanvoerder van Argetinie achter ene Messi. Tuurlijk is het fantastisch als zo'n speler blijft. Net als Onana die de beste keeper sinds Van der Sar is.
5 0
mvdk
Tagliafico is gewoon een topspeler. We mogen in onze handjes knijpen dat hij nog voor ons speelt. Voetballers blijven mensen en kunnen ook mindere periodes krijgen....
3 0
de-Ajacied
Elke speler kan af en toe wat minder in vorm zijn. Maar meestal haalt jij een ruime voldoende en in topwedstrijden is hij onmisbaar.
Frank de Boer zou willen dat hij zo’n rechtsback had.
Wijndal is toch niet in staat om een voorzet er uit te halen. Nico is wel een echte killer
1 0
Schip
Nico moet gaan. Vorig jaar vond ik hem er (erg) tegenvallen. In geen van de wedstrijden was hij een dragende, stuwende kracht en verdedigend liet hij het vaak afweten. Dan was hij weg of maakte een dekkingsfout. Onana, Ziyech en Blind vond ik over het geheel erg sterk vorig jaar, blessures en medische problemen daargelaten, Tadic wisselend. Nico had daar tussen moeten staan. Snap niet waarom dit jaar plots aandacht is voor een soort frustratie en bleke performances bij hem. Dat liet hij vorig jaar al zien.

Zonde, want een goede Nico is een echte dynamo op je linkerflank. Maar hij heeft zijn ambities en dromen en wil gewoon naar een grote competitie. Als hij de motivatie hervindt en Ajax weet de knock out fase van de CL te halen, komt die transfer vanzelf. Als hij zo bleek blijft presteren met af en toe een rotschop of theatrale duik, zie ik enkel de categorie onder de top komen. Zou ik zonde vinden. Nico bij Atletico of een Italiaanse club zou hem goed passen.
0 -4
Sterspeler
Owja? En wie gaat hem evenaren dan? We verkopen Nico zodat we Angelina voor 25m kunnen halen? Houd hem aub. Fantastische speler.
0 0
Zwaan
Natuurlijk is dit goed, want Nico hoort eigenlijk in een topcompetitie. (Al vind ik hem de laatste tijd wat onstuimiger dan voorheen, zeker als Martinez bij hem in de buurt staat.)

Met een topper als Nico heb je gewoon geluk, maar eigenlijk moet je deze positie toch prima vanuit je jeugdopleiding kunnen vullen. Waarom lukt dit op rechts wel met vd Wiel, van Rijn, Veltman, Tete, Mazraoui en Dest die toch allemaal goed genoeg waren (met soms een ongelukkig vervolg van hun carriere)? M.u.v. Nico, is het daar al jaren tobben met middelmaat (Boilesen, Dijks, Viergever, Wober) en een omgeturnde buitenspeler (Sinkgraven). Jammer dat Bakker is vertrokken.
1 0
Sterspeler
Al was Bakker een groot talent. Die zou de komende 4 jaar niet beter worden dan Nico. Als ie het niveau al zou evenaren dan zou die gelijk vertrekken.

Nico zit bij ons gewoon op z'n plek. Ik ben allang blij dat we hem hebben. Ik heb nog steeds nachtmerries van mensen als Atouba op links.
0 0
Lazell
Het overgrote deel van de mensen en dus talenten is rechts.
0 0
Ferd
Hij blijft niet, het bijtekenen is alleen zo dat Ajax een goeie transfersom kan krijgen.
2 0
wladimir
Tagliafico is Argentijns International en moet goed worden verkocht. Dan kunnen we Wijndal halen.
0 0
vdhaas
Of we proberen Tagliafico zo lang mogelijk te behouden. Hij is toch een stuk beter dan Wijndal.
2 0
Sterspeler
Als Nico hier z'n loopbaan wil afsluiten zou ik daarvoor gaan
0 0
RuffRhythim
Ja dat is goed ja !!!
1 0
Soccerskins
Voor Ajax is het goed, voor Nico wordt de kans om in een topcompetitie te spelen steeds kleiner.
1 0
Ajax27
Is het wel goed als Tagliafico blijft.... zucht.
Na Maxwell gewoon de beste LB die Ajax de afgelopen 20 jaar heeft gezien.
7 0
afcas
Het is vrij simpel. Op dit moment heb je geen vervanger voor hem. Alleen voor bij een blessure kun je Martinez daar opstellen, maar op termijn moet die in de as komen te spelen. Dan is het onverantwoord om te gokken op een aankoop. Zeker de back positie is een lastige positie om te scouten blijkbaar. Dat hebben Kristensen en orejuela wel bewezen aan de andere kant. Verder hoop je natuurlijk dat salah-eddine na zijn blessure op niveau terug komt wat lastig te voorspellen is. Dan is het wel zo lekker als je even de tijd hebt om dat aan te kijken zodat je kunt beslissen of je beter iemand kunt huren of dat je iemand moet kopen.
1 0
ShowtimeAjax
Branie is meestal of een top stuk of een kut stuk.
1 0
jaribombari
Nico is een van de betere linksbacks van Europa. Klaar.
10 0
ajax1981
100%, media roeptoetert maar wat.
0 0
MNJ7
Nico gewoon contract voor het leven geven
4 -1
Aliajax
Een buy bestaat in dit verband niet. U bedoelt een bye ? Die hoeft Ajax niet, wat mij betreft.
Natuurlijk moet Nico blijven. Die wordt alleen maar sterker tijdens het seizoen.
3 0
FinnDekker
Scherp, thanks!
0 0
Toekomst1900
Het is wel vreemd laatste tijd. Schuurs, Blind, Tagliafico, Klaassen, Promes, Tadic, Traore komen laatste tijd in de media met de vraag of ze wel goed genoeg zijn. Neres, Mazraoui en Gravenberch zullen snel volgen. En toch staat Ajax ruim aan kop in de Eredivisie, doen we gewoon goed mee in de CL waar gedaan wordt alsof Atalanta er niks van kan. In de media komt nu al naar voren dat Ajax Danilo had moeten laten staan en niet Traore, dat Ajax niet goed geïnvesteerd heeft in opvolging Ziyech en Donny ondanks corona crisis en Geelen en Overmars van een tussenjaar spreken. Denk dat we zeker kritisch moeten blijven, maar de tendens is de laatste tijd wel erg negatief ten opzichte van de resultaten.
32 0
ajax1forever
Redactie vergadering Veronica Inside: "jongens, koste wat het kost: ten alle tijden Ajax downgraden!!!"
1 0
Juichtoon
Toen Ajax de wereldbeker won begin jaren 70 ging het in de media maar over 2 zaken. Niet over de geweldige prestatie. 1. De Amsterdamse vreugde was minder dan het kolossale gehos een jaar ervoor in Rotterdam 2. De thuiswedstrijd tegen Independiente was niet uitverkocht. Ajax zou zich van z'n achterban vervreemden en visa versa. Beide punten waren om het in termen van nu te zeggen fake news
Moraal: het is van alle tijden en vertrouw de media niet.
13 0
Asociaal
Heel overdreven gezegd, maar al zou Ajax 5 jaar op rij de Champions League winnen met het voetbal dat ze willen spelen en wij willen zien, zouden ze het in de ogen van velen het alsnog nooit goed kunnen doen...
4 0
Redlum
Nico is een speler die drijft op publiek, die gaat pas dan weer beter spelen! Opvallend dat dit zo weinig word opgepikt, maar hoe een speler met de druk van een vol stadion kan omgaan is een belangrijke vaardigheid. Sommige spelers kunnen in lege stadions makkelijk mee, maar bezwijken onder de druk van een vol stadion! Andersom zijn er spelers die zich minder kunnen opladen voor wedstrijden in een leeg stadion.
Hopelijk herstelt het niveau van Nico( en ook Promes) zich weer als de stadions weer vol zitten
2 0
KingJames23
Dat is bij Nico niet zo want die speelt al 3 jaar slecht. Zijn eerste 1,5 seizoen waren heel erg goed maar daarna was het drama. Hij zou nooit verzaken maar voetballend komt hij echt te kort.
0 -13
Robbie en de Kock
Hahaha!!
0 0
Ferd
Dus hij speelt al slecht van voordat hij bij Ajax kwam?
4 0
AlexIbarra
Je weet dat hij hier nog geen 3 jaar speelt?
9 0
gi0vanni
We hebben iemand nodig die Promes kan aanspelen, Blind bel eens naar Eriksen
0 -2
Juichtoon
Bij een structureel goed Ajax horen goede spelers en ook spelers ouder dan 25. Prima dus.
Natuurlijk dienen we open te staan voor verandering. Gelukkig verkeren we nu in de situatie waarin we veel meer dan voorheen zelf kunnen bepalen wie er komt en gaat
0 0
gi0vanni
Inderdaad dus volgend jaar de voorhoede Mbappe, Ronaldo, Neymar. En dan kan Messi wel op CAM.
0 -1
Juichtoon
Ik schrijf meer dan voorheen....
0 0
gi0vanni
Haha, grapje moet kunnen, helaas heeft corona roet in het eten gegooid.
Hopen dat volgend jaar alles weer normaal gaat.
0 0
Juichtoon
Dat is waar... Haha
0 0