Jong Ajax pakt een punt tegen FC Volendam

FinnDekker, 23-11-2020 om 22:50, 21586 views, AS |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Maandagavond heeft Jong Ajax een punt gepakt tegen het FC Volendam van oude bekende Wim Jonk. De nummer zes van de Keuken Kampioen Divisie kwam op voorsprong op De Toekomst, maar de Amsterdammers maakten al snel weer gelijk. De ruststand bleek vervolgens na negentig minuten spelen de eindstand: 1-1. 

Jong Ajax begon de wedstrijd met Sontje Hansen in de spits. Topscorer Brian Brobbey zat niet bij de selectie. Hansen vormde met Jaymillio Pinas en Naci Ünüvar de voorhoede. De laatstgenoemde kreeg de eerste grote kans van de wedstrijd. Volendam leverde knullig in bij Hansen, die zijn collega snel bediende. Ünüvar wipte de bal vervolgens over de doelman heen, maar deed dit met te weinig vaart, waardoor de bal kon worden weggewerkt.

Door de wil om te voetballen van beide partijen in de eerste helft lag het tempo hoog, met mogelijkheden over en weer. Het eerste grote gevaar van de bezoekers belandde halverwege het eerste bedrijf op de paal. Dit via het been van Jong Ajax-verdediger Enric Llansana. Enkele minuten later was het daarna alsnog raak bij het doel van Kjell Scherpen. Voormalig Ajacied Martijn Kaars was het eindstation van een aanval over links. 

De Amsterdamse beloften toonden echter gelijk veerkracht. Victor Jensen zette de aanval op door Pinas de diepte in te sturen. Eenmaal op de achterlijn besloot de aanvaller de bal terug te trekken, waar Jensen klaar stond om de bal tegen de touwen te werken. In de overige tien minuten van de eerste helft deelden zowel Jong Ajax als Volendam nog wat speldenprikjes uit, maar dit zonder al te veel gevaar. 

Na de rust was het spel een stuk minder aantrekkelijk met weinig kansen. De kansen die er waren, waren vooral voor de Volendammers. Een doelpoging van Kaars ging net voor het doel van Scherpen langs. Bij een andere poging moest Scherpen wel in actie komen, hetgeen de doelman snel en stijlvol deed. Van der Gaag bracht vervolgens Giovanni en Max de Waal als aanvallende versterkingen. 

Ook in de slotfase werd er nauwelijks iets gecreëerd. Kenneth Taylor en Nerayshio Kasanwirjo namen het doel wel nog onder vuur, maar zagen hun pogingen respectievelijk geblokt en geklemd worden. Zodoende ging de wedstrijd als een nachtkaars uit en pakten de twee ploegen allebei een punt.

Opstelling Jong Ajax:

Scherpen; Kasanwirjo, Rensch, Llansana, Douglas; Regeer, Jensen, Taylor; Ünüvar (Giovanni 62'), Hansen, Pinas (De Waal 62').

Wissels Jong Ajax:

Reiziger, Musampa, Warmerdam, De Waal, Giovanni, Tasci, Martha.

Opstelling FC Volendam:

Roggeveen; Tol, Eerdhuijzen, Van de Ven, James (Flint 62'); Deul, Plat, J. Vlak (Ben Sallam 62'); Doodeman (Panka 83'), Mulattieri (Iatroudis 83'), Kaars (Maloney 72').

Wissels FC Volendam:

Lauwers, D. Vlak, Kramer, Iatroudis, Schulte, Flint, Ben Sallam, Panka, Maloney, Betti.

Doelpunten:

0-1 Martijn Kaars (31')
1-1 Victor Jensen (35')

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MK77
Dit is een enorm leerzaam jaar voor deze ploeg. Hopelijk kunnen ze deze ontwikkeling doorzetten
0 0
Sampaoli
Indrukwekkend potje voetbal van beide kanten. Jong Ajax verweerde zich kranig maar de tank was leeg met nog een kwartier te spelen.

Taylor was eindelijk weer dwingend, zo zie je hem het liefst. Gericht naar voren met dribbels en combinaties. Zijn compagnon op het middenveld gaf wederom te blijk dat het bij hem niet snel genoeg kan gaan. Aanvoerder met een reden.

Centrum met Llansana en Rensch heel solide en daar zit zeker muziek in voor de toekomst. Enric lijkt centraal een stuk beter dan op het middenveld. Gaat ten koste van Kasanwirjo, maar laat hem eerst als back maar weer vorm hervinden.

Aanval is het grote mankement van dit Jong Ajax. Te weinig diepgang (niet heel gek als er steevast buitenspelers worden neergezet zonder snelheid en die alleen de bal in de voeten willen, zeker in combinatie met een diepe 10) in combinatie met weinig creativiteit en combinaties. Imo staat Jensen te diep, waardoor hij te passief is in het aanvalsspel. Dat terwijl de paar keer als hij aan de bal is mooie dingen laat zien. Vormdipje van Ünuvar is helemaal niet erg. Minuten blijven geven en dan komt het vanzelf al weer, het zorgt er echter wel voor dat er vanaf één flank 0 diepte is en erg creatief is Naci op dit moment niet.
4 0
geDaante
Dat laatste is de visie van Ten Hag, of van Ten Hag, van zoveel 'moderne' coaches, die elkaar allemaal kopiëren. Dit wordt doorgetrokken in de opleiding, en dus speelt Van der Gaag ook zo, als hij dat al niet deed. De bovenbouw speelt overwegend met een lopende 10 en de creatieve spelers op de flanken. Die moeten in de half spaces komen en dus kunnen fungeren als verkapte 10-en. In die zin logisch, maar mijn stijl is het niet. En ik vind het ook niet goed voor Ajax en de opleiding.

Als je hieronder van gerespecteerde leden leest dat het weer U-voetbal was zonder urgentie door de as en risicoloos rondschuiven, nul combinatievoetbal, dan wordt het beeld dat ik van de bovenbouw en het algehele spel daarin weer bevestigd helaas.

Dit is dus allemaal zorgwekkend, een leuke pot kan dat verbloemen als je speltechnisch niet veel verder kijkt.

Naci heef altijd als half gespeeld bij de punt naar achter, en wordt nu op de flank gezet, is zijn positie helemaal niet. In dit systeem, 4-2-3-1, zou hij optimaal tot zijn recht komen op de 10. Maar ja, daar hebben ze liever een loper voor een goede bezetting voor de goal, om vooral voorzetten te kunnen geven, wat opportunistisch gokwerk is.

Ik zie liever uitgespeelde kansen. Maar goed.
0 -2
Ozymandias
"Naci heef altijd als half gespeeld bij de punt naar achter, en wordt nu op de flank gezet, is zijn positie helemaal niet."

Dit is gewoonweg niet waar, Ünüvar heeft helemaal niet altijd als half gespeeld. De positie van hangende linksbuiten past volgens mij ook veel beter bij het type speler wat hij is.
0 -1
Sampaoli
Kan er zeker wel in mee gaan, tot op zekere hoogte. Ik ben niet gecharmeerd van een diepe nummer 10 en weinig diepte vanaf de vleugel.

Echter vond ik het gister in delen van de wedstrijd niet het geval. Regeer en Taylor wilden wel degelijk voetballen, opbouwen en creëren. Namen ook initiatief en risico, net als de centrale verdedigers. Wat dat betreft was er voetbal centraal. Ook was het aantal voorzetten zeker niet hoog.

Helaas nog te vaak 4 op lijn voorin en weinig overlap via de backs (als je dan toch met hangende vleugels wilt spelen, zorgt dit wel voor de broodnodige dynamiek). Als Jensen wat lager speelt dan is dat probleem al grotendeels opgelost trouwens.
0 0
Babangida83
Het probleem is dat Jensen geen speler is die een bal vast houdt. Dus hij kan wel iets meer inzakken, maar dan speelt ook hij niet in zn kracht en voetballen vanuit t middenveld doe je dan nog niet. Je zult dus ook aan een ander type moeten denken. Nu is het nog steeds voetballen in een U-vorm. Maar dan vanaf de verdedigende middencelders gezien. Hansen komt niet in t spel voor, omdat t veel voorzetten werk is en bijna geen penetrerend werk. En laten we eerlijk zijn, dat is wat we willen.
0 0
Ajaciedsince85
En van Jensen lijkt toch al wel duidelijk dat het hem toch niet meer gaat worden voor Ajax 1
4 -1
Ajaciedsince85
Ik snap echt niet dat hij Giovanni niet gewoon altijd opstelt... oké hij heeft nog weinig laten zien, maar schijnt toch echt een hele goeie te zijn, maar heeft een jaar niet gespeeld... laat hem dan gewoon wedstrijdritme opdoen
1 0
NouriVandeBeek
Jammer dat de voorste 4 niet de vorm hebben. Qua spel was het wel een stuk meer solide. Taylor, Regeer en Llansana waren prima.
4 0
Ozymandias
Llansana is mij steeds meer aan het overtuigen als centrale verdediger. Hij lijkt ook wat steviger te zijn geworden tijdens de zomer.
4 -4
Babangida83
Drfootball had Llansana ook als rechtsback op de korrel. Ik moet zeggen dat ik een beetje begin te wennen aan dat idee. Is nog betrekkelijk snel en lost positioneel heel veel op.
1 -3
Ozymandias
Ik vraag me alleen af of hij voldoende meters op de flanken zou maken. Zelfs inverted backs moeten veel meters maken. Als hij dat kan dan is het een optie (in een Kimmich achtige rol).
1 -5
Babangida83
Ja, dat vraag ik me dus ook af. Maar Nous is van origine ook geen loper.
0 0
Ozymandias
Als je de "volwassenheid" van dit Jong Ajax neerzet naast dan van Jong Ajax aan het begin van het seizoen hebben ze duidelijk een stap gezet. Ik mis nog steeds de speler(s) die het spel naar zich toe durven te trekken (Rensch doet het een beetje maar verder is dat er nog te weinig) maar je zag wel dat de spelers elkaar al veel meer coachen dan aan het beginv van het seizoen.
0 -4
geDaante
Om even terug te komen op mijn opmerking over Ouaali. Ik bedoelde met geen persoonlijkheid en geen naam, vooral gebrek aan echte status zoals de oud-topvoetballers veelal meer hebben, en Ouaai gaat niet snel dwarsliggen zoals Jonk wel (terecht) op zijn strepen stond. Dus niks ten nadele van Ouaali, het lijkt me een heel prettige man in de omgang. Maar hij zal niet snel op zijn strepen staan. Hij is financieel ook niet onafhankelijk, wat daarin ook mee kan spelen. Jonk had bijvoorbeeld nooit geaccepteerd dat het eerste en alles daarom heen weer leidend zou worden, wat nu het geval is, zwaar tegen het zere been van Cruijff. Ik vind je wel bovenmatig emotioneel als je spreekt over Ouaali, wat wel bevestigd dat je hem kent en mogelijk gekleurd bent. Ik denk niet dat je snel kritiek op zijn werk zal leveren.

Je opmerking over verschillende tactieken hanteren in de jeugd om ze veelzijdiger op te leiden, ben ik het niet mee eens. Er is namelijk maar één tactiek bijgekomen in de bovenbouw, en dat is die van de coach van Ajax 1, een passant. Je zegt dat trainers hun eigen visie op het spel mogen toepassen, maar ze spelen nu allemaal 4-2-3-1, met als het even kan een lopende speler op 10, en creatieve spelers op de flanken. Men speelt ook veel minder combinatiespel, en meer op lopen en tactiek. Minder op uitgespeelde kansen creëren, meer op veel man in de 16 en voorzetten. Kortom, het is gewoon de nieuwe visie, om talenten klaar te stomen voor het spel van Ten Hag, die mogelijk alweer weg is zodra die talenten doorkomen.

Ik zeg nergens dat tactiek niet moeilijk is, maar voor een individuele speler niet. Hoe het collectief handelt en beweegt, en dat afzetten tegen een tegenstander, is een ware puzzel voor een trainer, als deze zich veel wil aanpassen. Maar binnen een teamtactiek krijgen individuele spelers een paar opdrachten mee, en dat is niet zo ingewikkeld voor zo'n speler, tenzij je een speler hebt met heel weinig voetbalintelligentie. Sowieso niet voor een goede speler. Spelers die bij Ajax veel aanpassingstijd nodig hebben, zijn vaak gewoon niet zulke goede spelers en qua type niet passend bij Ajax. Kijk naar de topaankopen van Ajax van de afgelopen jaren, en die spelers stonden er vrijwel meteen. De meeste andere aankopen kregen veel tijd aan te passen, maar bleken gewoon te matig, zoals Marin, Alvarez, Magallan, Kristensen. Vaak als een speler dusdanig veel tijd nodig heeft, is de kans klein dat het nog wat wordt, los van uitzonderingen als Ibrahimovic toentertijd.

En nogmaals, 4-3-3 met de punt naar achter heeft de beste veldbezetting (overal ongeveer dezelfde afstand tussen spelers, overal driehoekjes mogelijk, in de opbouw alle middenvelders direct inspeelbaar). Dit maakt dat je er optimaal alle technische facetten in kan trainen middels herhaling. De key voor het Ajaxspel en werkelijk dominant zijn, is het combinatiespel. Dit wil je op een zo hoog niveau mogelijk kunnen uitvoeren, dan kan je heersen op het veld en op plekken balbezit hebben waar de tegenstander dat niet wil. Je opbouw, het spelmaken, het onder druk uitvoetballen en het creëren van uitgespeelde kansen, gaat allemaal veel beter en makkelijker.

En dus moet je dat combinatiespel tot aan het eerste het belangrijkst maken, en niet ineens na de middenbouw ervan afstappen, om ineens heel wat anders te gaan doen. Iets waarin veel minder combinatiespel zit, en ineens meer geloop en voorzetten, etc.

Dat slaat helemaal nergens op. Juist die verhoging van de weerstand moet je aangrijpen om nóg beter te worden in dat combinatiespel, om dat uiteindelijk het liefst op CL niveau te kunnen. Veel clubs, ook in de CL, leggen niet die nadruk op combinatiespel, waardoor je op dat vlak beter kan zijn dan een absolute topclub. En dat is dan je wapen waarmee je zo'n club kan verslaan.
1 -1
Ozymandias
"Ik bedoelde met geen persoonlijkheid en geen naam, vooral gebrek aan echte status zoals de oud-topvoetballers veelal meer hebben, en Ouaai gaat niet snel dwarsliggen zoals Jonk wel (terecht) op zijn strepen stond. Dus niks ten nadele van Ouaali, het lijkt me een heel prettige man in de omgang. Maar hij zal niet snel op zijn strepen staan."

Hou op met onzin verkondigen over iemand die je niet kent. Ouaali is juist wel iemand die op zijn strepen gaat staan. Zo ging hij op zijn strepen staan toen hij zag dat Jonk en Jongkind tegen Punt 1 van het daadwerkelijke Plan Cruijff het jeugdbeleid liet bepalen door mensen zonder enig verstand van voetbal. Jonk is by far de belangrijkste persoon voor zijn loopbaan geweest en zelfs tegen hem (een persoonlijke vriend van Ouaali) durfte Ouaali op zijn strepen te gaan staan. Dus please man hou toch op met je gelul over een persoon die je niet kent.

"Jonk had bijvoorbeeld nooit geaccepteerd dat het eerste en alles daarom heen weer leidend zou worden, wat nu het geval is, zwaar tegen het zere been van Cruijff."

Het is gewoonweg niet waar dat het eerste weer leidend is geworden. De basisprincipes van de Ajax School zijn leidend en daarbinnen krijgen de elftaltrainers de vrijheid om hun eigen interpretatie daaraan te geven zodat de ontwikkeling van talenten wordt geprikkeld door verschillende tactische benaderingen van de Ajax School.

"En nogmaals, 4-3-3 met de punt naar achter heeft de beste veldbezetting (overal ongeveer dezelfde afstand tussen spelers, overal driehoekjes mogelijk, in de opbouw alle middenvelders direct inspeelbaar)."

Je kan dat wel als waarheid verkondigen maar het is feitelijk gewoon onzin.

"Je zegt dat trainers hun eigen visie op het spel mogen toepassen, maar ze spelen nu allemaal 4-2-3-1, met als het even kan een lopende speler op 10, en creatieve spelers op de flanken. "

Ook dat is niet waar. Dit zijn dingen die we gewoon op de feiten kunnen nalijken geDaante en de feiten tonen aan dat je liegt. Laten we de laatste wedstrijden van Jong Ajax, de u18 en u17 erbij pakken en noem mij de "lopende speler" die er op '10' stond... oh wacht... die stond er niet! Sterker nog, geen enkele wedstrijd dit seizoen heeft er een "lopende speler" bij de o18 op '10' gestaan en bij Jong Ajax stonden Jensen en Mendez de meeste wedstrijden op '10' en geen van beide is een "lopende speler". Zowel Vd Gaag als Heitinga hadden spelers ter beschikking die in de rol van "lopende speler" om '10' hadden kunnen staan. Hou op met onwaarheden te vertellen om te proberen je onzin argumenten kunstmatig kracht bij te zetten.

"En dus moet je dat combinatiespel tot aan het eerste het belangrijkst maken, en niet ineens na de middenbouw ervan afstappen, om ineens heel wat anders te gaan doen."

Daar stappen ze ook helemaal niet vanaf. Je verzint gewoon maar wat zodat je negatief kan zijn.
0 0
Babangida83
Dat jij t niet ziet, wil natuurlijk niet zeggen dat gedaante liegt.
0 0
Babangida83
Heerlijke wedstrijd. Mooi dat Hansen en Unuvar ook weer hun minuten hebben gemaakt, helemaal op dit niveau. Goed voor hun conditie en ritme. Op naar meer. JAJ liet een goed niveau zien. Veel potentie.
5 0
trooop
Totaal niet mee eens. Ik zag u-voetbal, risicoloos rondschuiven van cv naar back naar buitenspeler, en dezelfde route weer terug, door naar de andere kant. Zoals zo vaak in dit team. De hollandse ziekte heeft toegeslagen in jong Ajax. Totaal geen urgentie door de as, geen doortastende passes, nul combinatievoetbal onder druk. Nul uitgespeelde kansen gecreëerd. Bijna 90 minuten lang niet eens een klein beetje gevaarlijk geworden. Er zitten zeker spelers met potentie tussen, maar wat ze in dit team aangeleerd krijgen heeft weinig met lekker voetbal te maken.
3 -9
Babangida83
Daar ben ik t met je eens. Maar vond t alsnog een heerlijke pot voetbal en vanwege Llansana ging er meer door t centrum dan anders. Volendam probeerde veel voetballend op te lossen, dat was ook een genot om naar te kijken. Eerste helft lukte dat wat minder, maar ok.
0 0
trooop
Als llansana een middenvelder weet in te spelen, meestal taylor, beginnen ze vaak vanuit het lage middenveld alsnog een u te breien. Met taylor in balbezit proberen anderen als ze niet stilstaan voortdurend geforceerd diep te gaan, waardoor ze voorin al snel weer zomaar met 5 man bijna op een lijn staan. Moet die bal weer naar de buitenkant en van daaruit weer terug. Dat talloze keren per wedstrijd, zonder dat het wordt afgewisseld met wat combinatievoetbal oid. Ik vind het niet om aan te zien.
1 -1
Babangida83
Dat zie ik ook. Best zorgelijk natuurlijk. Maar ook daar. Je hebt Jensen op 10. Heb je daar Jansen staan, en nu met Unuvar als links binnen, wordt t al een ander verhaal. Je ziet wel dat de trainingsbroek compleet achterhaald zijn.
0 0
Ozymandias
Vanwege Llansana ging er meer door t centrum dan anders. Dezelfde Llansana die in bijna elke andere wedstrijd centraal achterin speelde en net zo veel inspeelpasses gaf als hij vandaag deed? Met Rensch centraal naast Llansana wordt er het meest centraal gespeeld omdat dat de twee beste opbouwende centrale verdedigers zijn. Bij Jong Ajax is goed opbouwen nooit een kwestie van niet willen maar soms gewoon (nog) niet kunnen.
1 0
geDaante
Je moet het door het centrum spelen niet laten afhangen van (de kwaliteit van) de spelers. Centraal opbouwen en inspelen moet je erin branden en steeds maar erop hameren en eisen dat ze er alles aan doen dat voor elkaar te krijgen, en pas als er écht geen optie is, dan maar een keer breed.

Dat betekent gewoon meer risico nemen, en dat het geregeld fout zal gaan door een niet secure pass, of slecht wegdraaien, of een slechte aanname. Dat zij dan zo. Dat zou niet moeten mogen boeien. Het gaat om ontwikkelen en leren, en dat doe je door te proberen en te oefenen, en fouten te maken. Wat meer goals tegen en verloren wedstrijden boeit niet.

Als je het zo aanpakt, geef je speler ook echt de kans er beter in te worden, en krijg je uiteindelijk beter inzicht in wie wel en wie niet voldoende niveau hebben, wat helpt bij het doorselecteren.

Ik vind je verder wel erg vaak met excuses komen voor minder of slecht voetbal. Zo kan je alles wel goed praten.

Zo spelen de meeste jongens van Jong Ajax ook al vele jaren bij Ajax, zowat de hele opleiding doorlopen, met name de hele achterhoede en het middenveld. Goed weten te opbouwen moet onderhand voor hen er al volledig inzitten, en daar zouden ook automatismen in moeten zitten. Een Jong Ajax dat qua spel veel wegheeft van het Ajax van Frank de Boer, is onacceptabel.

Reken maar dat ditzelfde Jong Ajax onder Jonk gewoon centraal had opgebouwd, mét urgentie, en er heel veel combinatiespel te zien zou zijn geweest.
1 -1
ajaxx123
Zie jij in Jonk een toekomstig trainer voor Ajax 1?
Ben nogal een fan van Jonk en kijk veel wedstrijden van Volendam daardoor. Knap werk hoe hij zijn elftal laat spelen en je kunt toch zeker zeggen dat Volendam afgelopen jaren stappen heeft gemaakt in de manier van spelen en de resultaten die ze boeken.

Daarnaast zie je spelers wel degelijk beter worden of uitermate belangrijk voor het elftal zijn.
0 0
geDaante
Ja uiteraard, dan zou ik mijn plezier in het kijken naar Ajax in één klap helemaal terugvinden. Dat zou echt geweldig zijn, en mensen zullen zien hoe het ook kan, en dat het veel beter en vele malen aantrekkelijker kan dan wat we de afgelopen anderhalf seizoen voorgeschoteld hebben gekregen.

Maar het zou niet voldoende zijn. Het zou ook zo moeten zijn dat zijn (Cruijffs) visie binnen de opleiding gevolgd wordt, zodat je weet dat er aan wat moois gewerkt wordt, en dat wat je aanschouwt, niet een tijdelijk ding is.

Dat lijkt me geen fijn idee; wel Jonk die met Ajax geweldig zal spelen, maar tegelijkertijd het idee dat naar dat voetbal helemaal niet opgeleid wordt, en er na Jonk mogelijk weer een trainer komt met een heel andere visie. Ik mis zo de rode draad, en het lange termijn denken en identiteit.
0 0
Knalpot
Ach hou op, Jonk past zich voor het 2e jaar op rij al aan in een wedstrijdje tegen een paar snotneuzen. Na 5 minuten liet ie zn spelers al geen druk naar voren meer geven, het kan best eens dat je een betere tegenstander tegenkomt die onder jouw druk uit weet te voetballen maar niet tegen jong Ajax, dit was echt een zwaktebod en dat hoort zeker niet bij een trainer van Ajax. Gaan we dan in de toekomst alle potjes tegen europese clubs ook maar inzakken en wachten op foutjes van de 'grotere' tegenstanders?
0 -1
Babangida83
Denk dat hij veel minder als cv begonnen is, dan jij denkt. Daarnaast was dit de eerste keer met Rensch in t centrum. Die combinatie heeft gewoon veel voetbal. Zeker de laatste 4-5 wedstrijden is hij denk 2 keer ofzo begonnen als cv?
0 0
Ozymandias
Acht van de dertien wedstrijden is hij als centrale verdediger begonnen (of heeft hij daar de meerderheid van de wedstrijd gespeeld). Dit was volgens mij inderdaad de eerste keer naast Rensch en natuurlijk is het logisch dat die twee naast elkaar opbouwend goed voetbal spelen.
0 0
AFCA-pride
Heb jij fox2 zitten kijken...
2 0
Knalpot
Sommige mensen willen inderdaad willens en wetens maar geen goede analyse van een wedstrijd kunnen maken. Miscchien is het rancune ofzo ik weet het niet maar opvallend is het wel.
1 0
JordanAFCA
Niet slecht hoor een gelijkspel
0 0
MK77
Rensch speelt ook wel een berewedstrijd
5 0
Ozymandias
Behalve zijn fout bij het tegendoelpunt dan.
5 -3
AlexIbarra
Welke fout, hij deed toch niks? ;)
0 0
Ozymandias
Dat klopt. Misschien gemeen van mij om hem de schuld te geven. Hij was niet eens in de buurt van de bal. ;)
1 -2
MK77
Haha ik heb alleen de tweede helft gezien
0 0
AlexIbarra
Kasanwirjo zat er een aantal keer goed bovenop daar, leeft helemaal op nu het op knokken aankomt. ;)
1 -1
Ozymandias
Hij speelt zijn beste wedstrijd van het seizoen. Knock on wood...
0 -3
AlexIbarra
Haha, alsof hij ons hoorde..

Net niet de winnende in de bovenhoek. :)
0 0
Ozymandias
Ik wil de (voetbal)goden niet verzoeken.
0 0
Marcao
Max de Waal valt vies tegen. Raakt geen knikker vanavond.
3 0
AFCA-pride
Is ook geen super speler naar mijn mening.
3 -1
Knalpot
Heeft alleen een goed trap in zn benen verder is het zeer beperkt met die jongen.
3 0
ajaciedje90
Mag misschien ook wel gezegd worden: scheidsrechter fluit prima. Zie je niet veel in de Keuken Kampioen Divisie.
7 0
AjaxCitizen
Dat zie je niet eens veel in de Eredivisie
:'^)
1 0
Knalpot
Het pijpje is leeg zo te zien, ze krijgen er geen druk meer op.
4 0
Ozymandias
Dit zijn de minuten waarvan ze mentaal het meest leren. Iedereen weet dat wanneer je fysiek vermoeid raakt je mentaal ook vermoeid raakt en het daardoor onder andere lastiger is om je concentratie te behouden. Dit zijn dus de momenten waarop ze daar ervaring mee krijgen.
1 -2
Engeltje
Redelijk onder druk nu
0 0
Ozymandias
Zoals altijd zie je de spelers van Jong Ajax verslappen (door vermoeidheid). Ze zullen nu wel twee/drie doelpunten om de oren krijgen.
1 -1
Engeltje
Ja lijkt het wel op
1 0
Ozymandias
Kaars gaat uit... of zoiets... sorry.
3 0
de-Ajacied
Wat zit Jonk te schreeuwen. Het lijkt wel een overspannen oostblok doping coach. En ik zie inderdaad Volendam alleen maar kick en rush spelen
1 -4
Ozymandias
Volendam probeert wel degelijk op te bouwen. Het lukt ze alleen vaak niet.
0 -1
Adam24
De Waal op rechtsbuiten?
0 0
Ajax_33
Ajax kampt al een tijdje met problemen wat betreft buitenspelers. Er is verder gewoon niemand die daar kan staan.
2 0
Ozymandias
Martha zit op de bank...
0 -1
Ajax_33
Ik heb het natuurlijk over buitenspelers met kwaliteit. Ik zie geen toekomstige Ajax 1 speler in Martha of Tasci wat dat betreft. Zelfde geldt voor vorig seizoen. Thetani? Verschrikkelijke speler. Kuhn? Zelfde verhaal als Jensen, heb hem niet kunnen betrappen op een goede wedstrijd. Pynadath? Niet goed genoeg.

Wat kregen we toen? Middenvelders zoals Mendez, Jensen en Timber op de buitenposities. Dit jaar weer hetzelfde, ditmaal de Waal als rechtsbuiten.
1 -2
Ozymandias
Martha is een behoorlijk groot talent. Hij mocht niet voor niets vorig seizoen al wedstrijden met Jong Ajax meespelen terwijl hij in 2003 is geboren. Hij hoort bij de grotere talenten van zijn lichting.
1 -2
Ajax_33
Ik heb Martha vorig seizoen en dit seizoen zien voetballen en ik zie echt niks bijzonders in hem. En daaraast speelde Martha vorig seizoen O17 en O19, niet in Jong Ajax. Ben wel benieuwd welke wedstrijd jij dan van hem hebt gezien in Jong
0 0
Ozymandias
Ik dacht dat hij vorig seizoen al een paar keer mocht invallen. Zou hem wel met iemand anders hebben verward dan. Martha was de enige aanvaller van Ajax die in de Youth League deze zomer een redelijk niveau haalde. In de wedstrijden waarin hij meedeed kwam bijna alle dreiging vanaf zijn flank. Toen hij nog in de o17 speelde (tussen de spelers van zijn eigen leeftijd) was hij bijna elke wedstrijd een dragende speler.
0 0
Ajaxhart
Waarom doet kakkie Antonucci niet mee bij Volendam? Weet ieman dat?
0 0
AlexIbarra
Het eerste jaar huurt Volendam hem nog terug van Feyenoord.
Bij Feyenoord loopt zo ontzettend veel kwaliteit rond dat die jongen nooit aan spelen toe zou komen, dachten ze.
0 0
Ajaxhart
Bedankt voor je antwoord, maar ik bedoelde eigenlijk waarom Antonucci niet in de opstelling voorkomt.
De Feyenoord-connectie was me bekend, en om je laatse opmerking moest ik wel even grinniken.
1 0
de_pitbull
KAAAAAAAAAAAAARS
0 0
Soccerskins
Jammer dat ze jongens als Hlynsson, Rasmussen of Aertssen niet vaker meenemen bij Jong.
3 0
AFCA-pride
Snapt ik ook weinig van. Hillen vandaag ook niet op de bank.
1 0
blessure
Wanneer gaat Unuvar eens wat simpeler spelen.
Alles moet met het buitenkantje.
Alleen voor de keeper, had hij de bal in de linker hoek moeten schieten, maar nee, weer met buitenkantje rechts.
2 -1
Babangida83
Die Messi heeft dat ook, altijd maar 3 man voorbij. Terwijl hij gewoon een pass terug kan geven zodat ze via de andere kant kunnen openen.
0 0
AlexIbarra
Zag je hoe weinig ruimte hij had? Ik vond dat hij het heel netjes deed, beter dan ervaren spits Luuk de Jong laatst bij Oranje met veel meer ruimte.

Vind niet dat hij goed speelt, maar dat balletje vond ik juist prima.
3 0
Knalpot
Iets anders kon die daar niet meer doen inderdaad.
0 0
Knalpot
Iets anders kon die daar niet meer doen inderdaad.
0 0
off
Wat een gekke vergelijking.
0 0
AlexIbarra
Luuk kreeg tegen Spanje een iets te zacht voorzetje van Dumfries waardoor hij net als Naci dicht bij de keeper stond en snel moest handelen.

Hij kwam niet eens tot een actie of een afronding.
0 0
Ozymandias
Als Ünüvar een bepaalde passlijn wil bespelen is het buitenkantje voor hem de makkelijkste optie omdat zijn linkerbeen zwak is. Toen hij alleen op de keeper afging had hij toch helemaal niet de tijd om echt te schieten en kon hij toch alleen zo'n chipje doen? Of spreken we over een ander moment en heb ik iets gemist?
0 0
Dennis129
Volgens ene gedaante mankeert er eigenlijk aan alles wel wat bij Ajax en is Jonk de Messias die Alles in de geest van Cruijff doet en hij zat zich te verheugen op Volendam dat voetbal speelt zoals Ajax het hoort te spelen. Ik ging er eens goed voor zitten en zie Volendam lange bal na lange bal geven. Amper druk maar inzakken op eigen helft. Meer Advocaat dan Cruijff voetbal. Zeer teleurstellend.
Desondanks een aardig potje.
5 -1
AlexIbarra
Spelen prima positiespel toch?

Zo langzaam aan kunnen ze het gelukkig steeds minder goed belopen maar het is geen counterploeg en eerste helft waren ze in fases beter.
1 0
Ozymandias
Dat ze alleen in fases beter zijn is al redelijk teleurstellend. Volendam zou deze wedstrijd eigenlijk moeten domineren en dat doen ze zeker niet. Dat toont ook aan dat Jong Ajax verder is dan ze aan het begin van dit seizoen waren.
0 0
AlexIbarra
Nou ja, Volednam weliswaar 13 punten uit de laatste 5 wedstrijden maar ze staan gewoon zesde.

Jong Ajax 90 minuten lang zoek spelen op de Toekomst is misschien een iets te hoog verwachtingspatroon. Jong begon het seizoen bijzonder zwak, mede door die Union Berlin wedstrijd, maar staat nu ook alweer achtste.
1 0
Ozymandias
Dat klopt. Dat hoge verwachtingspatroon heb ik omdat Volendam in wedstrijden waarin ze hun topniveau halen echt geweldig voetbal speelt.
0 0
Mbaku
Echt totaal niet mee eens wat je zegt. Volendam speelt gezien het beschikbare materiaal erg leuk. Scoort veel en zet nu ookzeer hoog druk en laat bij vlagen zeer behoorlijk positiespel zien. Vergeet niet dat dit Volendam jarenlang onderaan rechterrijtje eindigde voor de komst van Jonk. Die levert gewoon vakwerk af met idd zeer leuk attractief voetbal.
1 -1
Ozymandias
Gezien het beschikbare materiaal? Volendam heeft één van de beste selecties in de Jupiler League. Vandaag spelen ze gewoon niet zo goed als ze in bepaalde wedstrijden hebben gespeeld maar dit soort mindere wedstrijden speelt Volendam regelmatig.
0 -5
Babangida83
Ze staan waar ze horen, denk ik. Echter qua voetbal... Jong Ajax tikt Cambuur, de koploper, een helft lang weg. Deze wedstrijd was veel meer in evenwicht. Een van de betere selecties van de toto divisie vind ik ook vrij gechargeerd. Het middenveld van Volendam vond ik vandaag vrij licht. Zeker als Antonucci ook niet meedoet.
0 0
KickNiergever
Een van de beste selecties? Dat lijkt me niet. Zeker een aantal leuke spelers maar credits naar Jonk hoor. Gezien het materiaal zet hij het prima neer. Ze maken het Ajax iig heel moeilijk om op te bouwen of tot veel kansen te komen.
1 -1
Ozymandias
Ze hebben onder andere Vd Ven, Doodeman en Antonucci die bij de beste spelers van de Eerste Divisie horen.
0 0
KickNiergever
Vind vd Ven en Antonucci indd hele goede spelers maar was het niet de verdienste van Jonk dat Antonucci kwam? Dat weet ik niet helemaal zeker meer hoor. Toch vind ik de overige spelers echt niet zo denderend en de manier waarop Jonk het neerzet is noemenswaardig
0 0
Ozymandias
Dat zou goed kunnen, het zou ook logisch zijn gezien de connectie tussen de twee. Maar Volendam barst momenteel van het talent. Ze plukken nu de vruchten van de meest talentvolle lichting in Volendam in hele lange tijd. Je gaat veel van die jongens in de toekomst belangrijk zien zijn voor clubs als Heerenveen, FC Groningen, FC Twente, etc. en een paar (zoals Vd Ven) misschien wel héél veel hoger.
0 0
KickNiergever
Ben heel benieuwd. Volendam altijd een hele sympathieke club gevonden waar je vroeger in de jeugd altijd in het stadion tegen speelde. Vandaag vielen een paar spelers positief op maar heb me niet verdiept in de spelers die nu doorbreken vanuit de jeugd. Wie vind jij naast vd Ven talenten met potentie?
0 0
Ozymandias
Vd Ven is duidelijk het grootste talent (zeker sinds anderhalf jaar geleden Veerman is vertrokken) maar onder andere Antonucci, Doodemans en Murkin zijn talentvolle spelers (ook voor Eredivisie niveau) en spelers als Vlak, Tol en Plat zijn minder talentvol (wel talentvol genoeg om de Eredivisie te halen) maar verder in hun ontwikkeling waardoor ze wat stabieler zijn (en als fundament voor de talentvollere spelers kunnen fungeren). Al met al vind ik dit een spelersgroep die als het bij elkaar zou blijven zeker tot een middenmotor in de Eredivisie zou uitgroeien.

Voor Volendam is dit een situatie van juiste persoon (Jonk als hoofdtrainer) op het juiste moment (wanneer een voor Volendam enorm talentvolle lichting doorbreekt). Ik hoop dat ze deze ploeg een tijdje voor een groot deel bij elkaar kan houden. Het is een leuke ploeg om te volgen. Ik krijg er een beetje hetzelfde gevoel bij als bij het AA Gent in het eerste seizoen van Vanhaezebrouck als hoofdtrainer.
0 0
Mbaku
En hoe is dat materiaal onstaan dan ? Toch echt doordat Jonk daar aan de slag is gegaan met het ontwikkelen en kans geven van de Volendamse jeugd. Dat is wel degelijk zelf gecreëerd en niet in de schoot geworpen. En dat is vakwerk.
2 0
Ozymandias
Oh dus Jonk krijgt nu al het krediet voor het fenomenale werk wat de jeugdopleiding van Volendam voordat hij werd aangesteld heeft gedaan (door het opleiden van talenten als Vd Ven maar ook de al vertrokken Veerman)? Volendam heeft een goede spelersgroep doordat ze een geweldige jeugdopleiding hebben (al voordat Jonk werd aangesteld).
0 -1
Mbaku
En waarom zag je dat geweldige materiaal dan niet terug in de basis een jaar eerder onder die nitwit Salden? Jij maakt er een kip of het ei verhaal van maar ik kijk naar de feiten en die liegen niet. Volendam staat sinds de komst van Jonk bol van eigen jeugd, scoort veel en doet sinds zijn komst mee in de top. Iets wat ondanks die geweldige jeugdopleiding die trainers daarvoor jaar na jaar niet is gelukt.
1 0
Ozymandias
Omdat LEEFTIJD. De spelers die de kar trekken zijn erg jong. Daarom is Volendam ook nog zo wisselvallend. Volendam geeft de eigen jeugd altijd veel de kans maar nu is er een zeer talentvolle lichting doorgestroomd. Jonk is zeker een goede hoofdtrainer voor ze. Ik vind Jonk een goede trainer. Sterker nog, ik schreef eerder vandaag dat ik hem ooit als hoofdtrainer van Ajax wil zien. Alleen is het niet eerlijk om het krediet voor deze talentvolle lichting (en dus de sterke spelersgroep) aan Jonk te geven.
0 0
Babangida83
Die jeugdopleiding is in korte tijd enorm gepotentieerd. Daarnaast krijgen die jongens nu de juiste begeleiding, plus de kansen in het eerste. Zo moeilijk is het niet, maar veel clubs en hoofdtrainer durven het niet.
Daarbij is er ook jeugd van buiten aangetrokken om t niveau op te krikken. Dus het is een totaal van maatregelen dat die jeugdopleiding veel meer doet bloeien dan voorheen. En dat is wel degelijk ook de verdienste van Jonk. Het kan niet zo zijn dat iemand steeds een jeugdopleiding aanraakt, dat het dan goed gaat en dat hij dan niet de credits krijgt. Maar ben t wel met je eens dat het beste nog moet komen.
0 0
Ozymandias
Volendam heeft al lang voordat Jonk erbij werd betrokken een plan opgezet om de jeugdopleiding te verbeteren. Het is oneerlijk om Jonk nu de krediet te geven van het geweldige werk wat de huidige situatie mogelijk heeft gemaakt. Natuurlijk is het belangrijk het dat Jonk de perfecte hoofdtrainer voor de talenten die doorstromen is maar dat is niet de basis van het huidige succes en de huidige zeer talentvolle lichting is niet zijn verdienste. Hun ontwikkeling nu ze onder zijn leiding in het eerste spelen wel.
0 0
Dennis129
Zeer hoog druk? Ze staan bijna altijd op eigen helft de tegenstander op te vangen.
2 0
Ozymandias
Dat komt doordat Vd Ven niet in de wedstrijd speelt. Wanneer hij meespeelt laten de andere verdedigers opbouwend bijna alles aan hem over (terwijl ze opbouwend individueel en als team beter speelde toen Vd Ven geblesseerd was) omdat hij opbouwend hetzelfde brengt (natuurlijk op een veel lager niveau) als De Jong als centrale verdediger onder Keizer (en een paar wedstrijden onder Ten Hag) deed. Alleen wanneer hij dat dan niet doet zouden de andere spelers hun opbouwende taken weer op zich moeten nemen en dat doen ze te weinig.
0 0
Dennis129
Vd Ven doet toch gewoon mee? En je speelt toch volgens spelprincipes. Daar Zal 1 speler niets aan veranderen. Totaal geen voetbal wat ik bij Ajax zou willen zien ieder geval.
0 -1
Ozymandias
Ik bedoelde te schrijven "Dat komt doordat Vd Ven niet in de wedstrijd ZIT". Volendam met Vd Ven is "alle ballen in de opbouw op Vd Ven" en als hij dan niet in de wedstrijd zit is het opbouwspel niet goed. Toen Vd Ven geblesseerd was speelde Volendam als team een beter opbouwspel.
0 0
Dennis129
Ik vind die van de Ven eigenlijk nog wel redelijk 8n de wedstrijd zitten. Maar wat me nog het meeste tegenvalt is dat Volendam gewoon met 11 man op eigen helft de tegenstander staat op te vangen. Totaal geen Cruijff/ Ajax voetbal. Met deze tactiek zou je gewoon de arena uitgefloten worden
1 -1
Knalpot
Zekers dit was gewoon a la Jol 4-4-2 spelen, vond het zeer tegenvallend wat Volendam liet zien zeker de eerste helft. De tweede helft gingen ze wel meer druk zetten en kon Ajax na een uur niet meer zo dominant zijn als daarvoor, wellicht mede ook door de vermoeidheid omdat we voorin zelf ook geen druk meer konden zetten.
0 0
Ozymandias
Tja, wanneer het grote (Jong) Ajax komt gaat elke hoofdtrainer wat conservatiever spelen. Het zou dom zijn als ze dat niet zouden doen.
0 0
Dennis129
Als ploeg die wil promoveren tegen nog net geen junioren team? Totaal niet in de geest van Cruijff ieder geval. En ook niet de tactiek waar wij als Ajax zijnde resultaat mee gaan Halen tegen Madrid of Juventus. Hoe dat wel kan hebben we 2 jaar geleden gezien.
0 0
KickNiergever
Je stemt je tactiek af op de beschikbare spelers. Zeg niet dat Jonk nu al naar Ajax moet maar hij speelt zeker wel met een idee en doet het met deze selectie echt meer dan uitstekend.

2 jaar geleden had je een elftal met Onana, de Ligt, Blind, Frenkie, Hakim, Tadic en Neres. Dat was toch echt een van de beste selecties van de afgelopen jaren
0 0
Dennis129
Jonk is ook gewoon een uitstekende trainer. En hetbis zijn goed recht om wat verdedigender te gaan spelen. Maar ik begon dit hele gesprek omdat een bepaalde gozer zijn levenswerk ervan heeft gemaakt om dagelijks alles aan Ajax te bekritiseren en hij vanmiddag aankondigde dolgelukkig te zijn vanavond Volendam te zien spelen zoals Ajax hoort te spelen. Nou daar is dus weinig van terecht gekomen. Desondanks staat er gewoon wel een goed geheel. Maar tactisch is het ook weer niet heel bijzonder en superaanvallend is het ook niet. Het enige juiste systeem. (Al het andere is kut)d 4-3-3 met de punt naar achter ook niks van teruggezien
0 0
KickNiergever
Haha oke! Ja ik vond het destijds wel zonde dat Jonk bij Ajax betrok. En zie nu echt wel veel potentie in hem als trainer. Hoop dat hij naar bv Utrecht vertrekt om daar wat ervaring op te doen om in een later stadium naar Ajax te vertrekken.
0 0
Ozymandias
Haha, tja aan het beeld wat geDaante van Jonk heeft kan NIEMAND opleven. Zelfs Cruijff zou daar niet aan hebben opgeleefd. Kan je voorstellen hoeveel kritiek geDaante op de keuze van Cruijff om Vaneburg met Wouters te vervangen zou hebben? Alleen had hij dan niet het argument kunnen gebruiken dat het niet volgens de visie van Cruijff was.

Zoals ik hier regelmatig schrijf zijn Cruijffianen véél dogmatischer dan Cruijff waardoor ze zijn visie totaal niet juist interpreteren. Dit komt doordat ze de context van de enorme pragmaticus die Cruijff was missen in hun interpretatie van zijn visie. Cruijffianen zijn veel Cruijffser dan Cruijff ooit was.
0 0
Ozymandias
Cruijff heeft als hoofdtrainer in bepaalde wedstrijden ook meer verdedigende zekerheid ingebouwd. Ging Cruijff dan ook tegen zijn eigen geest in? Of is "de geest van Cruijff" eigenlijk iets wat niet meer in relatie met Cruijff staat maar alleen met wat Cruijff in onze hoofden is geworden?
0 0
AFCA-pride
Leuke pot tegen sterke tegenstander. Ajax speelt redelijk volwassen en laat Volendam ook beetje razen. Gaan ook beter nu tussen de linies spelen laatste 15 min. Taylor kan ik wel weer van genieten hoe hij makkelijk speelt en belangrijk is. Rensch nog niet helemaal echt lekker in de wedstrijd .
1 0
NouriVandeBeek
Hele interessante wedstrijd. Taylor vandaag weer op niveau. Zo rustig en balvast, maar zijn wisselvalligheid is zijn grootste verbeterpunt.

Rensch die een hele grote ruimte moet verdedigen met een Kaars in zijn nek die die ruimte bespeeld. Ook moeten er genoeg vuile meters gemaakt worden. Leerzame pot zo.
2 0
Ozymandias
En Rensch moet tegenlijkertijd Doodeman in de gaten houden aangezien die dit seizoen voor enorm veel dreiging zorgt tussen de linkercentrale verdediger en linksback van de tegenstander. Rensch heeft vandaag de moeilijkste taak van alle spelers van Jong Ajax.
1 0
NouriVandeBeek
Prima toch. Moeilijke opgave voor hem, maar zijn de leukste.
2 0
Ozymandias
Zeker! Dat is waarom het zo goed is dat Jong Ajax in de Eerste Divisie speelt. Zo'n ontwikkelingsprikkel had Rensch bij Jong Feyenoord nooit gekregen.
0 0
Duif63
Douglas, Llansana, Pinas en Taylor de besten tot nu toe. Scherpen ook ok. Hansen, Jensen en Unuvar onzichtbaar. Speciaal ook op vd Ven gelet. Valt me niet mee tot nu toe.
0 0
Zuiderling
Heerlijke partij voetbal !
0 0
Ozymandias
Ik vind het een beetje jammer dat Vd Ven en Doodeman vandaag niet zo opvallen als ze normaal doen maar dat is natuurlijk goed voor (en van) Jong Ajax.
0 0
de_pitbull
Leuke speler die Kaars!! Wat voor Ajax?
1 -1
AFCA-pride
Hehe
0 0
Libero
Lekker schot van Taylor zeg.
0 0
Ozymandias
Eén van de trainers die je hoort schreeuwen klinkt net als Ten Hag.
0 0
AFCA-B93
Dat is volgens mij de keeper van Volendam
0 0
Ozymandias
Ohh ja vandaar dat "vooruit, vooruit". Vooral dat klonk echt heel erg naar Ten Hag. Ik dacht even dat hij naast Vd Gaag plaats had genomen.
0 0
AlexIbarra
Ik vroeg me al een tijdje af wat Douglas zo vaak in de basis doet maar hij is dus een loper.

Doet het goed tot nu toe.
0 0
Babangida83
Is ook met het positiespel prima en scherp voor de goal.
0 0
Ozymandias
Douglas staat in de basis omdat Salah-Eddine geblesseerd is en Douglas als opvulling zijn back-up was (en Vd Gaag dus niet echt een andere optie heeft). Voor opvulling is Douglas een behoorlijk talentvolle speler. Af en toe doet hij iets echt prachtigs waarbij hij als Braziliaanse back iemand uitspeelt maar dat is jammer genoeg iets sporadisch.
1 -1
AFCA-pride
Ik vind wel dat Douglas groeit met meer speeltijd. Kan leuke speler voor bv Groningen of zo worden. Beetje zoals Warmerdam (Django) en Dankerlui.
1 0
Ozymandias
Dat zeker. Hij lijkt zich goed te ontwikkelen. Het was ook niet zo alsof hij er niets van kon. Volgens mij dachten veel mensen dat hij slechter was dan hij daadwerkelijk was. Dat is hier op AS vaak het geval bij opvulling als Douglas. Spelers die niet als toptalent worden gezien worden al snel als nietsnut gezien.
0 0
DUDE92
Hij speelt omdat Salah-Eddine geblesseerd is, wat normaliter de eerste keus zou zijn.

Ik denk ook best dat Douglas de Eredivisie kan halen, maar vaste waarde bij Ajax zal hij nooit worden.
2 0
Babangida83
Vaste waarde wordt lastig. Maar niveautje Veltman, Michel Kreek sluit ik echt niet uit. Ben er alleen verdedigend nog niet uit bij hem. Zou hem graag eens in t eerste zien 10 minuutjes om het niveauverschil beter te kunnen beoordelen. Wie weet, verrast hij. Ook zeer goede basistechniek en passing, mijns inziens. Goed voor een back.
0 -1
MankeNelis
Die pakt hij goed
1 0
RayJordaan
Hopelijk spelen we in de nabije toekomst weer met één 6, want ik zie in Regeer echt onze toekomstige spelverdeler, erg volwassen voor z’n leeftijd.
1 -1
Ozymandias
Als Ajax in de toekomst weer met een echte '6' gaat spelen hoop ik dat Warmerdam daar op termijn komt te staan. Het type Warmerdam (het type Busquets) is mijn ideale '6' voor Ajax. Hij moet alleen fysiek nog wel een aantal grote stappen zetten.
1 -1
RayJordaan
Oja das waar ook was Warmerdam eventjes vergeten haha, is enorm sierlijk maar voetbalt ook heel simpel, laat het heel makkelijk lijken en dat is ook een kwaliteit.

Is nog wat lichtvoetiger dan Regeer, die verdedigd iets sterker is. Beiden ideale opties op die positie.
1 -1
Ozymandias
Elke keer dat Jong Ajax speelt heb ik een klein beetje hoop dat Vd Gaag een middenveld met Warmerdam als '6' en Taylor en Regeer als halven opsteld.
1 -1
Knalpot
Nah Regeer lijkt mij een betere optie als '6', Regeer heeft dat Kante-achtige dat ie overal net met een voetje, knie of teen tussenzit en dat heb je toch vooral nodig als een '6'.
1 0
Ozymandias
Ik betwijfel of Regeer positioneel geschikt is voor de rol van echte '6'. Volgens mij is hij positioneel gezien meer Klaassen dan Anita. De '6' moet de beste opbouwer zijn omdat bijna elke opbouw via de '6' verloopt. Daarom zou ik veel liever een type Warmerdam dan een type Regeer zien.
0 0
Knalpot
Maar daarom zeg ik Regeer die is completer dan Warmerdam opbouwend alswel verdedigend. Warmerdam vind ik veel meer een Schone, een betere opbouwer maar positioneel en verdedigend een stuk minder.
0 0
RayJordaan
Met Taylor op links en Regeer op rechts? Zou prima kunnen denk ik, al zie ik Unuvar het liefst als linkshalf, maar daar heeft hij (op dit moment) niet genoeg inhoud voor helaas.
0 0
Ozymandias
Ik betwijfel of Ünüvar ooit geschikt zal worden voor op linkshalf. Ik begin zelfs steeds meer te betwijfelen of hij geschikt zal worden voor op '10'. Het zou me niet verbazen als hij als hangende linksbuiten blijft spelen.
1 0
Knalpot
Zoals ie bij die corner ook weer de bal verspeeld, dat moet er echt uit bij hem anders wordt het never een '10'.
0 0
WheermolenFC
"alle ballen lang naar voren Jonk" Dit Volendam speelt helemaal geen voetbal dat lijkt op dat van Ajax.
2 0
de-Ajacied
geweldige voetballer die Pinas
Wat is die snel en handig
Groot aandeel in de goal
1 -1
Ozymandias
Ik vind Pinas middelmaat. Nuttige opvulling voor Jong Ajax maar meer niet. Dat deed hij trouwens wel erg goed.
1 -1
Knalpot
Moet zeggen dit waren zn beste 60 minuten zo'n beetje die ik van hem heb gezien.
0 0
AlexIbarra
Eerste balcontact Jensen.. ;)

Lekker gebikkeld door Pinas.
0 0
Babangida83
Goede goal, hoor...
0 0
Spectre
Lekker, leuk potje tot nu toe
2 0
MankeNelis
Knappe goal
0 0
Libero
haha zat net te denken dat jensen weer vrij onzichtbaar is.
2 0
RayJordaan
Yess
0 0
Thaschja
unuvair moet de beentjes er meer inzetten, en meer van die gasten, ze denken dat ze gouden beentjes hebben.
0 -4
Freddy
Dit team is wel 2 volledige seizoenen KKD nodig voordat Ajax 1 een serieuze optie gaat worden.
1 0
Ozymandias
Ik denk dat bepaalde spelers (zoals Taylor) na dit seizoen die stap wel kunnen zetten. Toptalenten zetten normaliter behoorlijk veel stappen in hun ontwikkeling tijdens een seizoen. Voor een talent als Ünüvar is de definitieve stap naar het eerste inderdaad waarschijnlijk nog wel twee seizoenen verwijderd.
1 0
Freddy
Taylor kan nu al mee. Die gaat op hoger niveau alleen maar beter spelen.
0 0
Ozymandias
Taylor moet eerst maar laten dat hij Jong Ajax een reeks van wedstrijden aan de hand kan nemen. Dat is hem tot nu toe zelden gelukt.
1 0
Babangida83
Unuvar leert t snelst van allemaal en is het meest balvast van allemaal. Die heeft nog nooit op basis van fysiek niet beslissend kunnen zijn. Sterker, omgekeerd. Die is na de winter aan zijn eerste gewenningstapjes al toe. Zeker in deze Eredivisie.
0 -3
AFCA-B93
Die kans moet hij verdienen. Zodra hij de stap niet zet naar bepalend en dragend zijn voor Jong, verdient hij de kans in het 1e nog niet
2 0
Babangida83
Hij is net weer fit. Ik praat ook niet over morgen. Maar als hij weer een aantal wedstrijden achter elkaar speelt, zul je zien dat hij beslissend wordt. Net zoals hij in de jeugd was. Ook tegen fysiek veel sterkere tegenstanders.
0 0
AlexIbarra
Whoops, Rensch..
0 0
Soccerskins
Scherpen positioneert zich hier wel erg slecht. Staat zowat naast de goal.
3 0
AlexIbarra
Unuvar is weer niet best (al is hij nog slechter geweest dit seizoen) maar had daar volgens mij recht op een penalty. Commentator zegt niet eens wat natuurlijk, geen herhaling ook.
2 -1
oxxer
Naci moet wat simpeler spelen, doet te ingewikkeld.
1 0
AFCA-B93
Ook bij Jong zou het gewenst zijn een ervaren speler in elke linie te hebben. Gezien de regels doel ik dan op iemand van 19/20/21 jaar. Klinkt wel als iets onhaalbaars haha.
0 0
Ozymandias
Ik heb in het verleden (nu al relatief ver verleden) ooit geopperd om Kwakman aan Jong Ajax toe te voegen (Jong Ajax had toen toch geen talentvolle centrale verdedigers). Zolang het op een positie is waarin Jong Ajax toch geen talentvolle speler heeft lijkt het me een goede zet maar als Ajax in elke linie een positie heeft waar geen talentvolle speler voor beschikbaar is dan is er iets fout gegaan.
0 0
AFCA-B93
Ding is ook wel dat als je 20/21 bent en je speelt steevast in Jong en niet bij 1, dat je het liefst bij een andere club in een 1e elftal gaat spelen
0 0
Ajax_33
Douglas was gewoon bang voor de bal! Hij duikt weg en er komt een gevaarlijke voorzet uit
1 0
Adam24
Het is voorin erg talentvol maar wel echt te licht op het moment met Hansen en unuvar.
1 0
Libero
En dan die reus centraal achterin bij Volendam.
0 0
de_pitbull
en ik dacht dat iedereen Unuvar al in Ajax 1 wilde hebben
0 -1
DUDE92
Ik heb al ruim een half jaar letterlijk niemand dat zien zeggen.
1 0
Toon meer reacties