Ten Hag ziet overkill aan wedstrijden: 'Het veld is overbelast'

JesseTH, 22-11-2020 om 20:40, 9366 views, NUsport |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Erik ten Hag baalt van de staat waarin het veld van de Johan Cruijff ArenA momenteel verkeert. De oefenmeester weet dat niet alleen de voetballers een teveel aan wedstrijden voor hun kiezen krijgen, maar ook het veld kan het langzaam maar zeker niet meer aan.

'Het veld is overbelast', zo citeert NUsport de trainer van Ajax. 'Dat komt bijvoorbeeld doordat de KNVB in coronatijd alle thuiswedstrijden van Oranje hier laat spelen. Landen trainen dan ook nog op het veld, dat is een overkill. Daar lijdt het veld onder en wij ondervinden de nadelen.'

Overigens benadrukt Ten Hag dat de mindere staat van het veld geen gevolg is van het werk dat er in Amsterdam wordt geleverd. 'De groundsman doet er alles aan. Meteen na de wedstrijd tegen Heracles stonden ze op het veld voor een zo goed mogelijk herstel. Maar je kunt geen ijzer met handen breken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sallons@AS
Ajax heeft er dit jaar voor gekozen om het hybrideveld als het waren in de ondergrond te stikken, daar waar er in voorgaande jaren voor rollen werd gekozen die dan moesten hechten aan de ondergrond. In 18/19, dat geweldige jaar, lag dat veld er bijvoorbeeld een heel seizoen. Niks aan gedaan. Vorig seizoen, ondanks het eerder stoppen van de competities, hetzelfde. Dit seizoen is er dus gekozen voor dat stikken in de ondergrond wat vanaf de start al voor klagende spelers van zowel Oranje als clubs leidde. Leuk experiment, maar de rollen waren dan toch beter. De mate van het aantal wedstrijden op dat veld maakt het er inderdaad niet betwr op, maar het is niet iets van de afgelopen 2/3 wedstrijden ofzo.
0 0
JanBiesbos
Gewoon een kut veld zeg het maar gewoon!
0 0
WZAWZDB14
Enige reden om niet in de kuip te spelen, is dat het een vreselijk vertiefd stadion is voor de supporters. Maar het gras daarentegen is top.
Nu heb je een als oranje geen supporters bij en ga je in een overbelaste arena spelen. Niet zo slim knvb, niet zo slim.
2 0
BokkieBokstra
Zou heel terecht zijn! Omdat publiek er toch niet toe doet, speel het dan in het stadion met het beste veld en dat is de Kuip, of AZ stadion, of weet ik veel maar niet de Arena. Ik twijfel wel aan de kunde.
0 0
Joseph
Er is toch geen publiek, speel die wedstrijden dan in het olympisch stadion of op de toekomst, velden die een stuk makkelijker te onderhouden zijn..
5 0
JariJari
Zal contractueel zijn. dat Ajax zn thuiswedstrijden in de Arena afwerkt.

NL elftal mag nu wel in de Kuip spelen. Wil de rest van NL toch zo graag?
3 0
Joseph
Geen idee hoe dat contractueel zit, maar dat draait ook alleen maar om geld, lijkt me toch goedkoper om niet of minder te spelen in de Arena..

Scheelt in de elektra, op personeel en op onderhoud van de grasmat.
0 0
FSideMaluku
Ik weet niet precies hoe het zit ten aanzien van het verplicht zijn in je eigen stadion te spelen, maar ik kan me voorstellen dat het vanwege "coronabeheersing" niet toegestaan wordt.

Bij wedstrijden vroeger in het Olympisch kocht ik maar zelden kaartjes, want je kon makkelijk glippen en had dan de verschillende tribunes voor het uitkiezen. Hetzelfde geldt een beetje voor de Toekomst. Als AJAX zijn wedstrijden daar gaat spelen, zul je ongetwijfeld krijgen dat mensen de grenzen willen opzoeken en toch met een (behoorlijk) aantal die kant op gaan. Nu is alles beter beheersbaar, want je speelt in een afgesloten stadion.
0 -1
Joseph
En mensen die de grenzen opzoeken zullen daar op aangesproken worden, neem aan dat dat in andere stadions in Nederland ook gebeurt.
1 0
ram
Inderdaad, goed idee. Dat scheelt weer wat. Hopelijk kunnen ze dat bij Ajax ook bedenken.

Verder moet Ten Hag vind ik echt meer spelers gaan sparen. Je kunt in dit soort Eredivisiepotjes prima spelen met Klaiber en Martinez i.p.v. Mazraoui en Blind bijvoorbeeld.

En in de beker zou ik de 'eerste' pakweg 16 man gewoon nooit opstellen. Lekker reserves en jeugdspelers opstellen. Leuk als je doorgaat maar net zo prima als je eruit gaat; dat scheelt weer wedstrijden. Sowieso belachelijk dat ze dat hele toernooi niet geannuleerd hebben.
0 -2
mickey2602
En ik vind dat je bij iedere wedstrijd in de eredivisie gewoon met,voor zover mogelijk,je sterkste elftal moet beginnen. Kampioen worden is toch zo belangrijk,ik zou je weleens willen horen als we met 2 anderen beginnen(zoals jouw voorbeeld)in de verdediging en we hebben na afloop puntverlies.
Wisselen kan ook later,als de stand dat toelaat. En dat gebeurde vandaag ook,alleen had ik wellicht Blind én Schuurs gewisseld,Schuurs heeft ook zo goed als alles gespeeld.
Je laatste alinea,ik vind het belachelijk dat ze de Europees spelende clubs geen vrij hebben gegeven,ik vind niet dat ze het hele bekertoernooi maar af moeten schaffen. Dan kunnen ze beter wat van die interlands weghalen.
En nu dat bekertoernooi toch enigszins doorgaat moet je er ook vol voor gaan en dat is dus niet met reserves en jeugdspelers. Hier vind ik hetzelfde als bij de eredivisie alleen in iets mindere mate,wel wat wissels aan het begin van de wedstrijd en als de stand het toelaat meer vaste spelers rust geven.
0 -2
gi0vanni
Goed idee, waslijst met (vooral) spierblessures gegarandeerd. Met de hamstring (Nu al Atony.) in het bijzonder. Een aan jaar terug was zelfs loopwonder Sanchez aan het einde van het seizoen minder aan het presenteren door overbelasting. Eveneens had Dolberg dat jaar om de zelfde reden een hoop mindere wedstrijden. Of nog veel verder terug had ene van der Wiel met hamstringblessure 't laatste half jaar door gespeeld. Dat ging ook voor geen meter. Ajax moet noodgedwongen dit seizoen een rouleren.
0 0
ram
Tsja... dan hebben we duidelijk andere prioriteiten en vergeet jij dat we te maken hebben met een bizar Corona-speelschema.

Die beker boeit echt geen kut. Veel interlands ook niet; eens. En als je wat spelers meer rust geeft kun je blessures voorkomen en heb je in the end misschien wel meer punten (dat denk ik in ieder geval wel). Kwestie van hoe je ernaar kijkt.
2 0