Gravenberch valt op bij Ten Hag: 'Alsof hij al een tijd meespeelt'

BadembaBarrie, 22-11-2020 om 15:25, 8046 views, FOX Sports |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Erik ten Hag is na afloop van Ajax - Heracles Almelo zeer te spreken over Ryan Gravenberch. De middenvelder ontwikkelt zich dit seizoen in hoog tempo bij Ajax en Ten Hag doet steevast een beroep op hem, mits beschikbaar. 

'Hoe hij nu speelt, dan lijkt het alsof hij al tijden meespeelt', is de lovende kritiek van Ten Hag voor zijn pupil, bij FOX Sports. Toch ziet de trainer ook nog punten waar Gravenberch zich verder kan ontwikkelen. 'Zijn omschakeling, met name al in de beleving, maar ook in de keuzes die hij daar maakt, die zijn niet altijd goed.'

Die keuzes zijn voor Ten Hag het belangrijkste. 'Hij moet zien wanneer hij voor de goal moet komen en wanneer hij de restverdediging moet bewaken.' De beste oplossing daarvoor, zo stelt Ten Hag, is het spelen van wedstrijden. 'Dat soort keuzes ga je alleen maar leren als je veel van dit soort wedstrijden speelt, op het allerhoogste niveau.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Deepblue
Hij is snel groeiende, vond hem vandaag erg goed spelen.
0 0
Soccerskins
Voor de Eredivisie is het toch zorgwekkend dat Ajax met het controlerend duo Gravenberch - Ekkelenkamp (wat in mijn ogen beide half spelers zijn) totaal niet in de problemen komt. Het niveau in Nederland is echt lachwekkend.
0 0
Ozymandias
Ekkelenkamp is van origine als centrale verdediger naar Ajax gekomen en zijn verdedigend positionering is nog steeds goed (ook als rechtercentrale middenvelder).
0 0
DeWijsneus
Vandaag weer eens speciaal op Gravenberch gelet. Doet gewoon alles goed. Verliest zelden tot nooit een bal en speelt bijna alles naar voren. Wat ik alleen mis, is dat hij relatief zich ver laat terugzakken, meestal op een flank. Dat zal tactiek van Erik zijn, maar ik zie hem liever toch centraal. En mag uiteraard nog meer spel naar zich toe trekken. Maar vind het meer dan prima voor een beginnende speler. Echt benieuwd waar zijn top gaat komen te liggen. Hopelijk bijtekenen voor nog 3 jaar en dan mooie transfer. Al klinkt dat wel als een utopie helaas.
2 0
Ozymandias
Gravenberch voelt zich het prettigst als hij het spel aan zijn rechterkant heeft. In wedstrijden waarin er weinig ruimte rechts van hem ligt trekt hij altijd te ver naar links voor een linkercentrale middenvelder. Als hij als linkshalf zou spelen zou dat beter geschikt zijn maar in deze rol verzwakt hij daardoor de verdedigende organisatie (waardoor Ajax kwetsbaarder is in de omschakeling bij balverlies). Ik denk daarom ook dat de linkshalf positie ideaal voor hem zou zijn maar als Ajax met een '10' blijft spelen zal Gravenberch op termijn wel leren dat hij in veel gevallen centraler moet blijven staan.

Ik vind het trouwens jammer dat hij als linkercentrale verdediger relatief weinig gebruik van maken van zijn goede traptechniek (zowel qua schoten als voorzetten vanuit de linkerhalf-space de zestien in). Ook daarom denk ik dat de positie van linkshalf ideaal voor hem zou zijn. Eigenlijk zou ik Gravenberch in het huidige systeem liever als hangende linksbuiten zien (maar zolang Kudus geblesseerd is heeft Ajax hem op het middenveld nodig). Een rol als hangende linksbuiten is namelijk dichter bij de rol van linkshalf dan de rol van linkercentrale middenvelder.
0 -2
Benleiden
Ik heb vandaag helemaal niks gezien van alle lovende kritieken. Hij heeft de balans bewaakt en ballen naar voren gespeeld, dat was het. Dat is toch niet zo moeilijk in een team wat boven de tegenstander torenhoog uitsteekt. Ajax heeft zich niet eens hoeven inspannen.

Het is knap als je 18 bent en in Ajax 1 speelt, maar ik vind het veel te vroeg om hem al als basisspeler te bombarderen. Maarja, Mino heeft Overmars in z’n zak en Overmars heeft teveel gegokt -al dan niet terecht door Corona- op Schuurs en Gravenberch. Twee spelers die het jaar daarvoor niets lieten zien.
0 -6
Ozymandias
Hahaha, soms vraag ik me echt af of bepaalde mensen hier op AjaxShowtime niet weten van welke club ze fan beweren te zijn. Gokken op spelers die het seizoen daarvoor nog niets hebben laten zien in het eerste is iets waar Ajax enorm veel succes mee heeft gehad. Tot nu toe laten Schuurs en Gravenberch ook zien dat het terecht is dat Overmars en Ten Hag (zoals bij Ajax hoort) het vertrouwen in die twee hebben gehad. Natuurlijk zullen ze niet direct elke wedstrijd goed spelen. Geen enkele speler van Ajax speelt elke wedstrijd goed. Zelfs Ziyech, De Jong en Ziyech hadden af en toe een mindere wedstrijd. Ajax investeert speeltijd in de ontwikkeling van hun grootste talenten. Dat soort investering levert bij Ajax over het algemeen veel meer op dan investeringen in transfersommen van nieuwe spelers waarvan direct wordt gevraagd om een meerwaarde in als basisspelers te hebben.
4 0
grannig mokum1
Maar bij Schuurs zie je toch dat die toch elke keer het zelfde fouten maakt en dat kan niet..
0 -5
Ozymandias
Ik heb Vertonghen drie seizoenen lang bijna wekelijks dezelfde fouten zien maken voordat hij (in zijn laatste twee seizoenen bij Ajax) minder fouten ging maken en Alderweireld ging pas na zijn vertrek minder fouten maken (zoals hij zelf ooit zei leerde hij pas bij Atletico wat verdedigen daadwerkelijk inhield). Het is onrealistisch om van Schuurs te verwachten dat hij met minder dan een half seizoen aan ervaring op het hoogste niveau wel al op het punt van zijn ontwikkeling is waarin hij minder fouten gaat maken.
2 -1