Toptalent Rensch wint de Abdelhak Nouri Trofee

JesseTH, 19-11-2020 om 12:10, 9708 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Devyne Rensch is verkozen tot het grootste Ajax-talent uit het seizoen 2019/2020, zo valt te lezen op Ajax.nl. Zodoende legt de jonge verdediger beslag op de Abdelhak Nouri trofee, een prijs die in het jaar 2018 naar het voormalige toptalent vernoemd werd.

De pas zeventienjarige Rensch mocht de prijs woensdagmiddag in ontvangst nemen. De familie van Nouri, zijn broer en vader, waren hiervoor speciaal naar De Toekomst afgereisd. In het bijzijn van hen, Saïd Ouaali en Marc Overmars mocht Rensch zich het grootste talent van Ajax' jeugdopleiding noemen.

Een jaar geleden werd de trofee nog gewonnen door Naci Ünüvar en met Rensch kent de prijs nu een waardige opvolger. 'Deze trofee gaat een mooie plek krijgen op mijn kamer. Ik heb er geen woorden voor. Ik had het echt niet verwacht. Ik zal jullie niet teleurstellen nu ik deze prijs heb gewonnen', aldus de jonge mandekker.

De multifunctionele verdediger maakt momenteel grote stappen in zijn carrière. In voorbereiding op het huidige seizoen mocht Rensch met Ajax 1 mee op trainingskamp en daarbij maakte hij zijn officieuze debuut, zij het als linksback. Vandaag de dag speelt hij zijn duels bij Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. Hoewel hij van oorsprong een centrale verdediger is, doet hij dat voornamelijk als rechtsback.

Denk jij dat Ajax met 3-0 wint van Heracles Almelo? Zet in en krijg 7,55 keer je inzet terug!

Denk jij dat Heracles na 10 minuten op voorsprong staat tegen Ajax? Zet dan in en krijg 14 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
NR9
Anthony geblesseerd. Klote zooi.
Verder toch blessures behalve Kudus
0 0
DMDTagz
Gefeliciteerd, ex-buurjongen!
0 -1
Buza
Dit gaat over seizoen 19/20, dus dan had het Sontje Hansen moeten zijn!
0 -3
Ozymandias
Was jij op de trainingen aanwezig? Zo niet dan kan je ook niet stellen dat een ander deze Nouri Trofee had moeten winnen.
0 -2
BrandjeXL
Want op basis van trainingen verdien je wel of niet deze trofee??
0 -1
fc Barcelona_ke
Gerucht: overmars probeert milik terughalen! In winterstop als niet gelukt gaat ze in zomer 2021 poging voor transfervrij halen
2 -2
4EVERAJAX
Hoeft niet van mij, been there done that in zijn geval.
0 -1
DeWijsneus
Onhaalbaar. Geloof het ook niet.
0 0
Nijmegenaar
Waar lees je dat?
0 0
Yeshyeshyall
Vind hem een hele goede indruk maken. Meer centrale verdediger dan back toch eigenlijk?
3 0
PeterVKV
beste positie is lcv...ondanks dat hij rechtspoot is, maar toch redelijk tweebenig....veel sneller dan Blind om wie ik me steeds meer zorgen maak om meerdere redenen. Ben benieuwd hoe lang het gaat duren voordat Rensch het over kan/moet overnemen. Met Rensch erbij begrijp ik wel dat ze Botman hebben laten gaan. Die is voetballend zo matig dat het echt geen Ajax verdediger is. En dan 9 mio ontvangen....
2 -1
gi0vanni
Hij is zo snel dat hij bij Ajax1 gelijk opviel omdat hij heel de flank kan bestrijken en hij heeft scorend vermogen. Niet slecht voor een jeugdspeler. Blind misschien op t middenveld met Gravenberch en Klaassen.
Onana, Mazraoui, Schuurs, Rench, Tagliafico, Blind, Klaassen, Gravenberch, Antoni, Tadic, Neres. Alleen is de verdediging dan te jong. Daar kun je niet mee in de CL spelen. Een topverdediger voor de Ligt terugkopen is een idee. Maar wie?
0 -2
Thaschja
Centrale verdediger met sprint snelheid .
5 0
afcasven1995
Dik verdiend! Nu focussen op de positie van centrale verdediger.
5 0
Hwb
Was eerst toch 'Talent van de Toekomst'? Dat was geen prijs voor het grootste talent, maar voor de jeugdspeler die afgelopen jaar grootste stappen had gezet als ik mij niet vergis. Al was dat natuurlijk ook een beetje een truc om jonge gasten niet met te veel verwachtingen op te zadelen.
0 0
WZAWZDB14
Eindelijk weer een goede Nederlandse back op komst
0 -6
Ozymandias
Als centrale verdediger is hij een fantastische speler (voor zijn leeftijd) maar als back vind ik hem niets. Als hij door Ajax als back wordt gezien zal hij een één in het dozijn rechtsback worden (zoals Vd Wiel, Van Rijn, etc.).
2 -1
wladimir
Van der Wiel speelde een WK finale, Ricardo had Neymar in zijn zak(je);-). Wees kritischer op onze aankopen, iets minder op onze talenten.
0 -1
Ozymandias
Vd Wiel is 32 jaar en kon twee jaar geleden al nauwelijks meer mee op MLS niveau en Van Rhijn speelt als 29 jarige voor FC Emmen...
0 0
gi0vanni
Vooral aanvallend prima maar dan zou het verdedigende gedeelte minder zijn?
0 0
Ozymandias
Wanneer zou het verdedigende gedeelte minder zijn? Als centrale verdediger? Waarom? Volgens mij heeft Rensch ook verdedigend gezien veel potentieel.
0 0
gi0vanni
Niet als cv maar als back bedoel ik. Hij had aanvallend veel dreiging en bestreek de hele flank dus ik neem aan dat je hem als back dan verdedigend niet goed vind.
0 0
Ozymandias
Ik vind hem aanvallend juist te weinig dreiging hebben als back. Hij heeft volgens mij ongeveer net zo veel dreiging als centrale verdediger. Hij is als back geen type Dest maar is ook geen type Mazraoui die opbouwend veel toevoegt vanaf die positie (Rensch voegt opbouwend veel meer toe als centrale verdediger).

Een groot deel van het spel van Rensch is gebasseerd op het feit dat hij door zijn tweebenigheid bijna altijd twee kanten op kan spelen en daardoor tegenstanders makkelijk op het verkeerde been kan zetten voordat hij een inspeelpass geeft of aan zijn rush begint. Als back kan hij niet twee kanten op spelen omdat hij aan één kant aan de zijlijn staat.
0 0
gi0vanni
In de voorbereiding bij Ajax1 viel hij juist op door veel opkomen en goals. Hier in dit filmpje zegt hij ook dat hij een opkomende speler is. In de voorbereiding zag het er allemaal goed uit. https://www.youtube.com/watch?v=iwsxidgew8s
0 -1
Ozymandias
Jij denkt dat een paar clipjes iets bewijzen? Rensch maakt als back veel minder meters dan spelers als Mazraoui (die al minder meters maakt dan Dest). Kijk de wedstrijden die hij als back bij Jong Ajax maar terug. Die geven een veel beter beeld dan een paar oefenwedstrijden waarin hij zich voor het eerst aan de hoofdtrainer kan laten zien (en dus meer energie in wedstrijden stak dan hij normaal doet).
0 0
trodat4030
Hij is vooral een opkomende speler zoals Vertonghen. Niet iemand die 90 min van achterlijn naar achterlijn gaat, maar iemand die 2-3 per wedstrijd keer door de as naar voren komt als het moment daar om vraagt en de ruimte er ligt. Ik ben het helemaal eens met Ozy, hij is een speler die absoluut in de as moet spelen.
1 0
jutter
Goede speler dat zeker, maar even afwachten met definitief oordeel als hij op een wat hoger plan gaat spelen, Ajax 1 dus!
0 -2
gi0vanni
Heeft hij al gedaan en ging best goed.
0 0
Freddy
Ik hoop dat hij zich gaat ontwikkelen op rcv.
4 0
Hwb
Zijn Mazraoui en Dest toch ook? Alleen kozen ze om voor een ander land uit te komen.
1 0
Ajaxhart
Weet niet of dit soort prijzen verstandig zijn. Wakkert misschien alleen maar ongewenste naijver op bij andere talenten.
Ben overigens wel benieuwd naar namen van eerdere winnaars, en wat daarmee gebeurt is.
0 -1
Onpartijdig
Sommige namen moet je daarin wel met een korreltje zout nemen volgens mij. Damon Mirani (2013) was volgens mij in de bovenbouw geen toptalent, maar werd om andere redenen verkozen. Ik weet niet meer precies welke. Of het was omdat hij zich snel had ontwikkeld/aangepast, of dat hij ondanks privéomstandigheden zich toch prima had ontwikkeld. Of omdat hij gewoon hard werkte.
0 -1
trodat4030
2000 Rafael van der Vaart
2001 John Heitinga
2002 Wesley Sneijder
2003 Kenneth Vermeer
2004 Murat Yıldırım
2005 Hedwiges Maduro
2006 Donovan Slijngard
2007 Siem de Jong
2008 Daley Blind
2009 Aras Özbiliz
2010 Christian Eriksen
2011 Davy Klaassen
2012 Mickey van der Hart
2013 Damon Mirani
2014 Aschraf El Mahdioui
2015 Donny van de Beek
2016 Matthijs de Ligt
2017 Justin Kluivert
2018 Ryan Gravenberch
2019 Naci Ünüvar
2020 Devyne Rensch
8 0
Raoul14
Niet zo'n vervelend rijtje hoor!
0 0
gi0vanni
2021 Giovanni :d
0 0
Ajaxhart
Bedankt hiervoor!
Resultaat valt me mee. Tel 11 geslaagde voetballers en 4 talenten.
Niet slecht op een totaal van 21.
Deze prijs is dus niet een 'kus des doods'.
4 0
Sampaoli
Alleskunner.
1 -1
Lazell
Toch altijd de oudere jeugd die deze prijs wint.
0 -1
TheYouthWins
Lijkt mij ook meer dan logisch. Je wilt in principe altijd dat een speler die het gaat maken deze prijs wint, zodat alle vorige winnaars spelers van naam zijn. De kans is gewoon te groot dat als je hem aan een top talent in de D1 geeft, hij vervolgens op z’n 19de in de hoofdklasse speelt. De prijs verliest in dat geval betekenis.
4 0
Lazell
Is voor de status inderdaad beter. Maar vind het toch wel jammer, vind het persoonlijk leuker als ze pareltjes aanhalen die ik nog niet ken.
0 0
FlyingDutchMan
Leuk man, maakt zeker dit seizoen een bizarre ontwikkeling door! Had wellicht Taylor verwacht.
4 0
Libero
Die zal 'm dan ook wel voor dit seizoen winnen. Hoewel hij wel een mindere periode kent en er nog ruim een half seizoen te gaan is.
0 0