KNVB spreekt zich fel uit tegen komst Super League

BartVeenstra, 31-10-2020 om 08:25, 17388 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Just Spee, sinds een klein jaar bondsvoorzitter van de KNVB, heeft zich in het Algemeen Dagblad fel uitgesproken tegen de komst van de Super League. Spee heeft zich bovendien per direct verkiesbaar voor het hoofdbestuur van de UEFA gesteld.

In de afgelopen week werd bekend dat FC Barcelona akkoord is over de deelname aan de Europese Super League, een afgesloten competitie met de grootste clubs van Europa. Zo'n competitie zou enorme gevolgen hebben voor het internationale voetballandschap, waarbij de grootste clubs in Europa nóg rijker en nóg machtiger worden.

Spee maakte deze week bekend dat hij zich kandidaat stelt om toe treden tot het UEFA Executive Committee, als opvolger van Michael van Praag. Tegenover het Algemeen Dagblad gaat hij in op de positie die de KNVB inneemt tegen de komst van de Super League. 'Geen andere positie dan de rest van de bonden. Álle nationale bonden zijn ervan overtuigd dat de kern van het voetbal in de nationale competities ligt. De Super League is een beweging die je ziet vanuit een aantal grote clubs.'

Dat een aantal grote clubs een Super League willen, kan Spee ergens wel begrijpen. 'Vanuit financiële zekerheid op de korte en middellange termijn, maar ze maken in het grotere perspectief een grote vergissing. Ze gaan voorbij aan een essentieel fundament onder het voetbal: lokale en nationale binding. Als voetballiefhebber heb je het na vier keer wel gehad met Paris Saint-Germain tegen Manchester City. Rivaliteit is leuk. Maar dat zit veel meer bij Liverpool - Everton dan bij PSG - Manchester City. Dat gaat echt niet zomaar veranderen.'

De macht van de grote clubs lijkt echter steeds dwingender te worden, waardoor een Super League niet uitgesloten is. De vraag is dan ook: wat moet Nederland doen als er toch zo'n Super League komt? 'Als die clubs de brug overgaan, moeten we daarmee dealen. Helder. Maar zolang dat nog niet is gebeurd, zullen wij er alles aan doen om ze te beïnvloeden. Omdat wij ervan overtuigd zijn dat het simpelweg niet de juiste stap is. Ook financieel, op het gebied van mediarechten, is nog een wereld te winnen zónder een Super League. E-sports, streamingsdiensten: het voetbal heeft nog een paar grote stappen te maken.'

Denk jij dat Ajax met 4-0 wint van Fortuna Sittard? Zet in en krijg 7,60 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
trainerdv
Het voetbal is al een speeltje van sjeiks. Etihad en Emirates stadion, Qatar sponsors etc. Dit idee komt alleen van hun. Hier moeten we niet aan toegeven inderdaad.
0 0
Superjan
Wat toppers nu leuk maakt, is dat het bijzondere wedstrijden zijn. Als je dat bijzondere eruit haalt, wat hou je dan over? Niet zozeer dat het niveau zo hoog is. Ik kan me de laatste promotiewedstrijd van RKC nog herinneren, 4-5 gewonnen van de Eagles. Ik heb niks met beide clubs en voetballend is het... twijfelachtig, maar ik zat toch buitengewoon geamuseerd te kijken. Ik ben geen romanticus, maar ik denk dat ik na een jaartje echt geen behoefte meer heb aan wéér een Man City - PSG.

Ze moeten het zelf weten. Misschien is het juist wel goed als het smerige grote geld optyft uit de nationale competities.

En oh ja, denk vooral niet dat Ajax erbij zit.
1 0
Bensco
Supporters volgen hun club. Zo simpel is het gewoon. Wij trekken toch ook de meeste kijkers bij CL wedstrijden in tegenstelling tot bekerwedstrijden en zelfs in minder mate competitiewedstrijden? We roepen nu wel heel hard dat fans van die clubs het niet willen maar puntje bij paaltje wil iedereen zijn club op het hoogste niveau zien spelen. Deze super league zal de champions league onnodig maken.
0 0
Warrior
Maar dan moet je wel heel veel geld hebben, anders bungel je onderaan.. Wat een lol zal dat zijn.
0 0
Mokumnorth
Waarom gaat iedereen er vanuit dat Ajax hierbij zit? Laatste wat is gelezen heb, zijn het alleen de top 6 landen en ook nog eens zonder degradatie.
0 0
Danos
Maar waarom niet? Ajax staat 21ste op de eufa ranking, van de sar zit hoog bij de eca, viervoudig CL winnaar dus je pakt een stuk historie mee en ze hebben een behoorlijke footprint mbt social media.
0 0
Superjan
Rusland erbij bedoel je? Ach ja, als het toch alleen om geld gaat, is dat wel zo logisch.
0 0
ajaxxcied4life
Mensen die dat denken zijn erg goedgelovig.
1 0
Babayaka
Cl is ook een gedrocht.
En dan mag die niet tegen die loten, en die niet tegen die.
0 0
Babayaka
Tuurlijk zijn ze tegen, zonder ajax hebben ze geen competitie meer.
0 0
Hwb
Ik heb liever geen Super League. Maar als de angst ervoor leidt tot nog meer aanpassingen in de CL die in het voordeel zijn van de rijkste clubs, laat ze dan lekker hun eigen competitie gaan doen. Je moet niet de CL omvormen tot een soort Super League omdat je een Super League wilt voorkomen.

Als ze eruit stappen, dan gewoon weer een échte Champions League maken: kampioenen tegen elkaar. Niet dat gekloot met de nr 4 van Engeland tegen de nr 3 van Italië.
1 -1
WZAWZDB14
Weigeren hier aan mee te doen. Je kunt echt wel een bondgenootschap opzetten met 95% van alle voetbalclubs die eveneens buitengesloten zijn, waarbij je gaat weigeren nog tegen clubs uit deze super league te spelen. Kijken hoelang die zogenaamde superclubs het dan nog volhouden.
0 -1
FiberPaste
Zolang Ajax maar mee mag doen!

Lekker man, Ajax in de European Premier League, Champions League en Eredivisie. Laat die beker maar aan jong Ajax over, net als het gross van de wedstrijden in de Eredivisie.

Begroting met 100m omhoog, genieten
1 0
JariJari
KNVB weet dat Ajax joined en eredivisie daarna helemaal 0 waard is
2 0
Luie
Als Ajax mee mag doen kunnen we proberen eredivisie kampioen te worden met jong Ajax
6 0
Joseph
Hoe denigrerend zou dat zijn richting PSV en Feyenoord :')
1 0
RuffRhythim
Haha alsof de uefa het ook maar een reet interesseert of de knvb ertegen is...
4 0
BlueDuke
Super league komt volgens mij niet uit koker van uefa. Zou een onafhankelijke instantie worden.
0 0
Superjan
UEFA is tegen, FIFA is voor. Ze zouden dus een afhankelijke bond naast de UEFA maar onder de FIFA worden als ik 1 en 1 bij elkaar optel.
0 0
Bensco
FIFA is ook tegen, Infantino sprak zich een paar dagen geleden ook uit tegen dit format. Hij ziet meer heil in een WK voor clubs.
0 0
ajaxxcied4life
Yep, true... Staar helemaal los van de UEFA.
0 0
RuffRhythim
Ja klopt ook.
Maar dan daaropvolgend zal de uefa er ook niet blij mee zijn. Dus die worden ook buitenspel gezet
0 0
Multi
Tja als idee is het natuurlijk leuk en zeker handig voor Ajax als zij ook hieraan mee mogen doen. Echter is dit puur en alleen op geld gebaseerd. Ja je krijgt topploegen tegen elkaar wat ook leuk om te zien is, maar dit zal de verschillen alleen maar doen groeien.

Als ze echt wat willen doen aan de niveau verschillen, dan moet investeren in de kleinere competities. Zorgen dat die competities meer inkomsten ontvangen, zodat beter kunnen concurreren met de rijke landen.

Marketing technisch natuurlijk veel minder interessant, omdat je geld moet investeren en je dit niet volledig terug zal zien. Maar als je het echt voor de sport doet, dan is dit wel de beste optie. Zo zou een salarisplafond al een eerste goede stap zijn en daarnaast zou je een bijvoorbeeld een minimum aan buitenlandse spelers toe kunnen laten in een team/basis. Voer je alleen die 2 dingen al door, dan moet je eens zien hoe hard het niveau van sommige clubs achteruit vliegt.
0 -1
Terugnaardemeer
Verschil in financiële mogelijkheden is nu vooral gebaseerd op nationale kijkgelden. Het kijkgeld voor Ajax in dan niet meer vanuit Eredivisie maar vanuit de Europese TV-markt.

Hogere vergoeding voor hogere competitie lijkt me terecht. Dan is wel twee extra lagen nodig tussen de hoogste Europese competitie en de nationale competities. En op het derde niveau maar 1 club per land.
0 0
Multi
Dus was je moet proberen te creëren is dat voetbal liefhebbers ook naar andere competities willen kijken. Die competities extra geld geven, zodat zijn kunnen concurreren, nu is het vechten tegen de bierkaai. Een vicieuze cirkel waar je niet meer uit kan komen.

Zoals ik al zei is marketing technisch niet wat je zou willen, maar als je het echt puur voor de sport doet, dan is het gewoon de beste weg. Talenten in eigen land zal meer in geïnvesteerd worden, omdat je maar een maximaal aantal buitenlanders hebt. Wat er weer voor zorgt dat een Nederland bijvoorbeeld langer hun talenten aan zich kan binden. Alleen zo kan je in de breedste zin het niveau van het voetbal omhoog halen.
0 -1
afcas
En talenten worden luier omdat er minder talent in hun land rondloopt dan in de wereld waardoor hun basisplaats sneller gegarandeerd is en ze er minder hard voor hoeven te knokken waardoor het nationale niveau omlaag gaat door een gebrek aan inzet en een gebrek aan tegenstand. Als ik mijn Turkse vrienden moet geloven is dat een enorm probleem in Turkije. Vooral het gebrek aan inzet omdat de Turkse talenten vaak snel een basisplaats krijgen door de regels. Het niveau in de breedste zin blijft overigens gelijk. Je verdeelt het alleen meer... Veel van wat ik lees in je reacties hier zijn ook dingen die je ook altijd hoort uit het vrouwenvoetbal wat niemand serieus neemt. Mochten jouw plannen doorgaan wordt het zeker voor de jongere generaties juist alleen maar minder interessant om voetbal te kijken.
1 0
Multi
Sorry, maar hier geloof ik totaal niet in. Ten eerste moet je de juiste balans vinden wat betreft de verhouding buitenlanders en spelers uit eigen land. Dit zou je zelfs kunnen laten variëren door gebruik te maken van een % van het aantal mensen dat deze sport beoefend.

Wat betreft de talenten in Turkije daar zit het probleem ook veel meer in de normen en waarden. Jonge talenten worden daar direct op handen gedragen, zonder dat ze het echt gemaakt hebben. Ze verliezen hun werklust en uiteindelijk halen ze er niet uit wat erin zit. Zo heb je Nederlandse talenten weer die vaak als arrogant bestempeld worden en wanneer dit te ver doorslaat worden ook zei lui en hebben ze het hoog in hun bol. Zie een Bazoer bijvoorbeeld. Het is juist aan de clubs om een sfeer te creëren waar hard gewerkt, in plaats van ze op handen te dragen.

Kijk een naar het basketbal en de NBA. Daar hebben ze alle bovenstaande regels ingevoerd. De talenten worden daar echt niet minder en die gasten moeten er keihard voor knokken om dat niveau te halen.
0 -1
Terugnaardemeer
Liefhebbers kijken nu al naar andere competities en die competities krijgen al extra geld. Alleen dat werkt omhoog mbt niveau. Lagere niveaus populairder maken levert de Eredivisie weinig op. Er zijn veel meer niveaus onder de Eredivisie dan boven de Eredivisie. Dat maakt het alleen maar moeilijker om extra kijkers en dus geld binnen te halen.
0 0
Multi
Jij hebt het over de niveaus onder de Eredivisie, maar laten we eerst maar is beginnen met de Eredivisie en soortgelijke divisies.
Als je wilt dat een België, Nederland, Oostenrijk, Zwitserland enzovoort kan concurreren dan zullen die teams aantrekkelijker moeten worden.

Financieel wanbeleid, talenten die weggehaald worden uit eigen land op een veel te jonge leeftijd, want papa heeft opeens een baan bij een grote club gekregen of een of andere rijke oliesjeik die wel even wat geld in een club wil pompen (maar waar het geld vandaan komt dat boeit dan allemaal niet meer).

- Voer maar eens een echte financial fairplay in.
- Voer maar eens een salarisplafond in, want die bedragen lopen inmiddels ook steeds meer uit de hand.
- Voer een maximaal aantal buitenlanders in een team in.

En je zult zien dat er opeens veel meer concurrentie komt in geheel Europa. Echt goed beleid zal beloond worden en niet het geld zal overheersen. Er zullen teams volledig doorzakken dat kan ik je garanderen.

Ja ik weet dat dit een utopie is, want het enige waar het echt om draait is geld en macht. De liefde voor de sport is al lang verrot.
0 -1
Terugnaardemeer
Goede stap zou zijn als verhuur of vergelijkbare constructie totaal verboden wordt. Als je alleen kan spelen waar je volledig onder contract staat zullen spelers ook eerder kiezen voor een club waar ze een basisplaats kunnen hebben.
0 0
Terugnaardemeer
Dit is niet meer het moment van verzetten tegen een uiteindelijk onvermijdelijke ontwikkeling. Nu zou de KNVB de tijd moeten gebruiken om het eigen belang binnen deze competitie naar voren te schuiven. Dus zich sterk maken voor een goede promotie/degradatie regeling tussen een hoogste niveau in Europa (bij de start incl Ajax), een tweede niveau in Europa (bij de start incl PSV), een derde niveau van nationale kampioenen ((AZ of Feyenoord) en een vierde niveau van nationale competities (restant nationaal van 18 of 20 clubs).
0 0
Bensco
Mag zo’n competitie oprichten überhaupt wel? Een voetbal orgaan zoals de UEFA of de FIFA moet dit toch kunnen blokkeren lijkt me. Dit gaat sowieso ten koste van bekertoernooien en nationale competities en het zal ook wel doordreunen naar de champions league en interlands.
0 -1
DonAdam
Nee, dat kan niet gestopt worden. Men stapt uit de nationale en desnoods Europese en wereldbond en is vrij om een eigen bond te starten.

Het enige wat deze league tegen kan houden, zijn de Britse topclubs. De Premier League zorgt ervoor dat de 6 grote Premier League clubs qua televisieinkomsten een straatlengte voorliggen op Barcelona, Real Madrid, PSG, JUventus, Bayern etc. Dat gaan die clubs niet zomaar opgeven. Daarnaast zijn de Britse fans ook verknocht aan de PL, dus die zullen dit niet zomaar accepteren.
0 0
Ajax27
Het begin van het einde... de geldstromen die uit alle nationale competities komen zullen enorm kelderen. Als de topploegen een eigen supercompetitie krijgen, zullen ze in hun nationale competities hun B-elftal opstellen. Ik kan me niet voorstellen dat Engeland hiermee akkoord gaat. Stel dat er 4 ploegen uit de competitie mogen deelnemen... welke 4 dan? Stel dat clubs als City, Liverpool, Chelsea en United mogen meedoen. Dan vallen clubs als Arsenal en Totenham zo ontzettend ver terug. Want zelfs als je een regel opstelt dat de top-4 nationaal jaarlijks in de super league komt en deze jaarlijks wijzigt, krijg je tig miljoenen per jaar extra. Standaard zullen jongens als Donny worden gehaald... in de competitie worden gestald zodat de echte toppers het in de Superleague mogen laten zien. Nee dit zou echt de dood zijn voor de nationale competities.
0 0
Ajax27
Het begin van het einde... de geldstromen die uit alle nationale competities komen zullen enorm kelderen. Als de topploegen een eigen supercompetitie krijgen, zullen ze in hun nationale competities hun B-elftal opstellen. Ik kan me niet voorstellen dat Engeland hiermee akkoord gaat. Stel dat er 4 ploegen uit de competitie mogen deelnemen... welke 4 dan? Stel dat clubs als City, Liverpool, Chelsea en United mogen meedoen. Dan vallen clubs als Arsenal en Totenham zo ontzettend ver terug. Want zelfs als je een regel opstelt dat de top-4 nationaal jaarlijks in de super league komt en deze jaarlijks wijzigt, krijg je tig miljoenen per jaar extra. Standaard zullen jongens als Donny worden gehaald... in de competitie worden gestald zodat de echte toppers het in de Superleague mogen laten zien. Nee dit i
0 0
Web
Wie kijkt er niet uit naar vanavond?
Iedereen toch?
Het lijkt allemaal zo leuk als je die grote clubs tegen elkaar ziet spelen
Maar de charme zit toch ook in onze eigen competitie?
Daar heb je Europees voetbal voor
Bovendien is het de doodsteek voor het Nederlands voetbal. De kleinere clubs willen Ajax op bezoek krijgen. Daar kijken ze allemaal naar uit
0 0
DonAdam
Afgelopen dinsdag werd ik na wakker worden direct een beetje gespannen in afwachting van die wedstrijd. Dat had ik de morgen van de wedstrijd tegen Liverpool ook. Maar vandaag? Nee, hoor, lekker relaxed. We gaan winnen, de vraag is met hoeveel.

Dit is dodelijk voor de sport en ik denk ook voor een aantal spelers binnen de basiself. Die krijgen te weinig weerstand in de Eredivisie waardoor ze tegen Liverpool en Atalanta niet scherp genoeg zijn. Ajax had minstens 4 punten moeten hebben gehaald.

Goed, ik ben niet voor de Super League, want dat is een gesloten competie voor de elite. Maar ik ben wel voor verandering, want ik voorzie Ajax in Nederland steeds verder weglopen van de rest. En de Eredivisie is dan klaar; Nederland is te klein voor profvoetbal en/of Ajax.
0 0
TheTruth
Allemaal hypocrieten hier, als Ajax er bij betrokken wordt is het het beste plan ooit gemaakt. Als Ajax er niet bij betrokken wordt is het de doodsteek van het voetbal.

Dit plan zal het voetbal niet ten goede komen, als Ajax er bij zit en als Ajax er niet bij zit.
2 -2
Web
Eens
0 -1
DonAdam
Die man die lult maar wat, hij weet nergens wat van en hij heeft geen invloed. Zelfs de UEFA heeft niets te zeggen wanneer de Britse topclubs om zijn; als de absolute topclubs het uiteindelijk eens worden, dan start de Super League een eigen, zelfstandige bond.

Overigens iets wat ik nog lang niet zie gebeuren, want de Premier League clubs gaan hun financiele poleposition t.o.v. de absolute topclubs uit de andere competities niet opgeven. De Premier League hengelt immers ca 5 miljard per jaar aan tv geld binnen. Dat is ook wat clubs als Barcelona met lede ogen aanzien en waarom ze de CL premies te karig vinden.

Ik lees al dat men hier denkt dat Ajax deel zou kunnen maken van de Super League; vergeet die illusie. Ajax zal hooguit zo nu en dan op uitnodiging als gast mee mogen doen. De Nederlandse markt is te klein bevonden door de absolute topclubs, er komt veel te weinig televisie en sponsorgeld binnen vanuit Nederland(zie de market pool van de Champions League) en het is ze alleen te doen om het geld. De Super League heeft als doel om de financiele kloof tussen de Britse absolute topclubs en de andere absolute topclubs te verkleinen
3 0
DarkDefender
Geld maakt een hoop kapot in het voetbal. Ik kijk eigenlijk alleen Ajax en clubs waar ex-Ajacieden zitten volg ik met extra belangstelling. Het zou een stuk leuker zijn als het er weer wat eerlijker aan toe zou gaan. Ajax zou in een gelijk speelveld meedoen met de top.
0 0
Vak M
Ik ben voor een Super League en die kan niet zonder Ajax, één van de succesvolste teams van Europa.
4 0
mgtow
Kan gunstig zijn voor Ajax als je mee mag doen. Immers met het blijven in de eredivisie schiet je ook geen reet op. 17 clubs die jou het liefst naar beneden willen halen al is het ten nadele van zichzelf.
4 0
Bensco
Ja alleen gebeurt dat dus niet. De Super League gaat alleen tussen de 5 grootste competities in zo’n format dat promoveren/degraderen bijna niet mogelijk is. En als het mogelijk is zal het praktisch kansloos zijn om als competitie nr 9 er tussen te komen. Ajax kun je bij voorbaat al uitsluiten van deze competitie dus het is ook niet ons belang dat deze er komt. Dit moet je gewoon niet willen. Zit ook totaal geen logica in behalve financiële motieven voor de grote clubs.
3 0
JariJari
Dat is bullshit. Ajax zit er gewoon bij, zie de ranking
0 0
Bensco
Die ranking doet er niet toe. Die Super League staat helemaal los van de UEFA. Dat staat ook in elke media bericht wat er over de super league uitkomt.

Dit is juist het idee van de clubs in de top 5 competitie om alle inkomsten en media rechten naar zich toe te schuiven. Als deze competitie er komt gaat de CL en de EL inkomsten mislopen omdat die clubs niet meer uitkomen in de CL/EL en al hun supporters meenemen naar die super league.
0 0
Superjan
Je naïviteit siert je.
0 0
vdhaas
Welke ranking? Ik hoop dat je een commerciele ranking hebt waar Ajax hoog genoeg staat, maar dat lijkt me niet.
0 0
JariJari
UEFA ranking, zowel 10Y als 5Y.
0 0
mgtow
Alleen het beste voor Ajax. Dus een super league zonder Ajax sta ik ook niet achter.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Zelfs dan ben ik er tegen, dit moet je niet willen de rest uitsluiten en dit gaat super hard vervelen.
0 0
DonAdam
Dat is juist het argument wat niet klopt. Topsport, twee teams die aan elkaar gewaagd zijn, gaat nooit vervelen. Een competitie waarin je de winst bij voorbaat kan vaststellen wel. Mooie voorbeelden zijn de (Noord)Amerikaanse gesloten topcompetities.

Als de kloof tussen Ajax en de rest nog groter wordt, en je krijgt Kroatische taferelen, dan is het zelfs voor ons niet meer leuk. Dinamo Zagreb is 21 keer kampioen geworden van de 27 competitieronden en sinds 2006 is Dinamo alleen in 2017 niet kampioen geworden. Dit seizoen staan ze na 8 ronden alweer 6 punten los. Men heeft het altijd over Bayern, maar Zagreb heeft een veel grotere hegemonie.
1 0
Web
Dan ga jij er vanuit dat Ajax gelijkwaardig is?
Zal best eens gebeuren
Maar zeker niet structureel
CL En EL mooi zo houden
0 -1
DonAdam
Ik heb het in de eerste alinea niet over Ajax.

In de tweede alinea wel en is de rest de andere 17 clubs uit de Eredivisie.

Overigens, als AJax zomaar toegelaten gaat worden in die League, dan kan Ajax zijn spelers vasthouden en doorselecteren; dan wordt Ajax heel snel gelijkwaardig. Maar goed, mooie droom, Ajax gaat niet toegelaten worden als vaste deelnemer van de Super League.
1 0
Ferd
Gaat Ajax - Manchester City eerder vervelen dan Ajax - Fortuna Sittard of FC Emmen waar we net zoveel geschiedenis mee hebben?

Ik ben geen voorstander van een superliga, maar ‘het gaat vervelen’ is geen valide argument.
2 0
Web
Als jij denkt dat Ajax daar structureel goed tegen gaat spelen, heb je een punt
Maar als je op je tenen moet lopen en veel verliest ben het heel snel zat
CL is voor mij voldoende
0 -3
JariJari
Nee hoor, speel liever tegen degradatie tegen ploegen die kunnen voetballen dan kampioen worden van een zootje dat dat niet kan.
0 0
ajaxxcied4life
Exact. Dit gaat hooguit twee seizoenen leuk zijn en daarna is het wel over met de pret en is er voorlopig geen weg terug, aangezien ze dan naar wat ik aanneem niet meer deelnemen aan de nationale bekertoernooien, supercups enz. En wat heb je dan? Alleen een league waar 1 club kampioen kan worden. Lijkt me echt geen moer aan.
1 -2
RickyAFCA
Dan kunnen we Ajax wel opdoeken.. Als dit er komt dan is het klaar met t voetbal
1 -5
mvdk
Als dit er komt zal Ajax hoogstwaarschijnlijk ook een uitnodiging krijgen. Maar ik zie het liever ook niet gebeuren. Dan speel je alleen nog Super League en dan zal dat de eerste paar jaar leuk zijn en dan krijg je idd dat je het wel een keer gezien hebt. Je krijgt gewoon een soort Premier League.
0 0
vdhaas
Ze hebben het over clubs uit de top 5 competities. Dus geen Ajax. Maak je vooral geen illusies.
0 0
Web
Hoogstwaarschijnlijk?
Ajax gaat het daar nooit redden
Structureel ga je noot mee doen
Ken je plaats in Europa
0 0
JariJari
Hoogstwaarschijnlijk ja. We waren ook uitgenodigd voor het voorstel van uitgebreide wk voor clubs met 100m startgeld dat last second werd gecanceld.
0 0
Vak M
Ik weet wel zeker dat Ajax in de Super League waanzinnige tv rechten krijgt overgemaakt, meer dan de Premier League nu en dan blijven we structureel aan de top. Ajax 2 kan dan meedoen in Eredivisie om ervaring op te doen
2 0
JariJari
Dit. Helemaal dit.

Cant wait
0 0
Juichtoon
Nijhuis en Van Boekel.zijn ook fel tegen begreep ik :-).
1 -1
Bensco
Dit zou de doodsteek van het voetbal zijn
3 -3
Ajaxxxisdebeste
Super Greedy League
3 -2