Jong Ajax verliest kansloos van koploper Almere City

FinnDekker, 30-10-2020 om 20:40, 20973 views, AS |

Shop nu jouw Ajax-kersttrui!

Jong Ajax heeft vrijdagavond kansloos met 1-4 verloren van de nieuwe koploper van de Keuken Kampioen Divisie. Almere City werd op De Toekomst in het eerste duel van de tweede periode geen strobreedte in de weggelegd. Door de nederlaag kwam er een einde aan een mooie reeks van Jong Ajax van drie gewonnen duels.

Slechter kon Jong Ajax bijna niet beginnen aan de wedstrijd. De beloften incasseerden in de eerste vijf minuten namelijk gelijk twee tegentreffers. Eerst was het Nerayshio Kasanwirjo die de bal achter zijn eigen keeper werkte. Daarna was het Thomas Verheydt die vogelvrij mocht afdrukken met het hoofd. In de stromende regen leek het zodoende een heel lange avond te worden voor de Amsterdammers.

Na de hectische beginfase hield de storm voor de goal van Dominik Kotarski eventjes op. Almere liet de bal aan Jong Ajax, maar daar deed men weinig mee. Naast een makkelijk rollertje recht op de doelman af van Max de Waal creëerden de beloften aanvallend nauwelijks iets noemenswaardigs. Tot overmaat van ramp verloor de thuisploeg in de eerste helft ook nog eens de aanvoerder, Enric Llansana, die zich na een stevige tackle liet wisselen.

Ondertussen lag de derde tegentreffer alweer even in het net. Andermaal werd de verdediging kinderlijk eenvoudig verschalkt. Jong Ajax hoopte bij de uitbraak van Elias Sörensen nog op buitenspel, maar de vlag bleef omlaag. Sörensen kon alleen op Kotarski af en faalde één op één met de doelman niet: de bal verdween in het doel.

Na rust leek men vervolgens niet te hebben geleerd van de fouten van de eerste helft. Wederom kreeg Almere City namelijk alle ruimte om een goal te maken. Dit keer was het uit een vrije trap die uiteindelijk door verdediger Frederik Helstrup binnen werd getikt. Vrij snel deed Jong Ajax echter iets terug. Invaller Jaymillio Pinas werd in de zestien gevloerd, waarna Kenneth Taylor achter de bal ging staan. De middenvelder liet dit kansje niet onbenut.

Het restant van de wedstrijd werd vervolgens professioneel uitgespeeld door de bezoekers. Jong Ajax kreeg iets meer ruimte en dook een aantal keer op bij de vijandelijke zestien, maar van echt grote kansen was geen enkele keer sprake, op een aardige poging van Pinas in de blessuretijd na. Telkens zat Almere City ertussen of ontbrak het bij Jong Ajax gewoonweg aan een goed vervolg en dus bleef het bij 1-4.

Opstelling Jong Ajax:

Kotarski; Rensch, Llansana (Musampa 43'), Kasanwirjo, Douglas; Regeer, De Waal (Tasci 71'), Taylor; Giovanni (Bandé 63'), Rasmussen (Pinas 46'), Hansen (Ünüvar 71').

Wissels Jong Ajax:

Reiziger, Musampa, Hillen, Ünüvar, Pinas, Martha, Tasci, Bandé, Warmerdam.

Opstelling Almere City:

Woud; Balker (Mannes 10'), Mirani, Helstrup (Breedijk 71'), Blackson; Receveur, Koolwijk, Hammouti (Ahannach 27'); Sörensen (Kaandorp 71'), Verheydt, Bouyaghlafen (Harrison 71').

Wissels Almere City:

Etemadi, Van Vlerken, Ahannach, Lesquoy, Breedijk, Bensabouh, Tunga, Harrison, Keller, Kaandorp, Mannes, Margaritha, Gauna.

Doelpunten:

0-1 Neraysho Kasanwirjo (2')
0-2 Thomas Verheydt (4')
0-3 Elias Sörensen (26')
0-4 Frederik Helstrup (55')
1-4 Kenneth Taylor pen. (57')

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Afca85meer
Ik ga het op basis van de titel dan ook maar zeggen. Dit is een kansloze lichting. Hier zitten hooguit een paar toekomstige waterdragers voor Ajax 1 in.
1 -7
Sampaoli
Haha heerlijk deze comment. Gedachtegang van alle Ajacieden zonder enige kennis met betrekking tot de jeugd.
3 0
DrFootball
Wat een onzin. Je vergeet dat deze jongens heel jong zijn. Dan gaan de resultaten met ups en downs. Maar daar gaat het helemaal niet om. Het gaat om 1 of 2 talenten per jaar die de stap naar Ajax 1 gaan zetten. Je vergeet de reeds doorgeschoven jongens als J. Timber en Gravenberch die al bij het 1e zitten/spelen.

Daarnaast is Taylor een geweldig talent. Hetzelfde geldt voor Brobbey, Regeer, Hansen, Rasmussen en Unuvar. Ook Kotarski is een prima keeper al is hij dit seizoen wat minder gestart. Mogelijk dat hij wat teleurgesteld is dat hij niet is verhuurd. Deze jongens spelen als 17-18 jarigen tegen mannen van ruim 20 en 30 in een hele fysieke competitie.

Jong miste Brobbey gisteren enorm. Dat is de kapstok die een bal kan vasthouden waardoor je meer tot voetballen komt. Daarbij bindt hij ook nog eens 2 verdedigers. Het probleem zit achterin. Daar lopen, buiten Rensch, jongens rond die het betaalde voetbal wel zullen halen, maar niet bij Ajax 1.
3 -4
Sampaoli
Ga er nou niet serieus op in, dit soort mensen zijn echt niet de moeite hoor.
1 -1
Starkoo
Koploper zijn ze niet, de Graafschap 1 wedstrijd minder gespeeld!
0 -2
MankeNelis
Eerste helft verloren tweede helft gelijk gespeeld. Toch progressie geboekt.
1 -2
Jos1983
Blijft jammer dat Jong met verdedigers als Musampa, Kasanwirjo en Douglas op de proppen komt. Dat kost teveel punten om echt bovenin mee te kunnen doen, helaas. Voor Kotarski lijkt dit ook niet te helpen, maakt geen beste indruk in de wedstrijden die hij speelt. Vorig jaar werd het steeds beter maar van deze achterhoede krijg je ook lastig vertrouwen lijkt me.
9 -2
Marcao
De scheids was kut. Maar JA was kutter. Nuttige wedstrijd om door te selecteren. Adios verdedigers.
4 -2
Vlieske
Vond bande prima invallen. Mag van mij meer minuten krijgen. Ook wat meer power in je elftal.
10 0
3*stars*3
Heb pot niet gezien.
En eerlijk gezegd had ik mijn bedenkingen, na beelden van zijn KV Mechelen tijd.
Maar na zo’n kut voorbereiding en herstel, moeten we die gozer gewoon een eerlijke kans geven.
En hij is nog steeds erg jong.
2 0
altijdwelwat
Gaan we nou echt alleen maar lopen zeuren op de scheidsrechter ? Je verliest gewoon kansloos met een hele matige groep talenten , volgens mij hebben we wel andere problemen dan een matige scheidsrechter.
5 -4
ovopiet
Het lijkt wel of dit soort scheidsrechter willen zeggen, kijk mij eens, ik durf wel tegen Ajax.
Hij meet weer eens met twee maten. Zoals al die jonge scheidsrechters die op Jong Ajax worden losgelaten.
5 0
Bramzel
Ze willen zo snel mogelijk promotie maken naar de Eredivisie. En volgens mij is dat de norm zo te zien in de Eredivisie zie Nijhuis, van Boekel, Higler en Manschot als ze Ajax fluiten.
1 0
oxxer
Als je denkt dat het niet erger kan met scheidsrechters krijgt Jong Ajax deze kanarie met een fluit.
9 0
Hollister
Al 21 doelpunten tegen in 10 wedstrijdjes... niet echt een solide achterhoede bij Jong Ajax zullen we maar zeggen.... Douglas, Kasanwirjo en Musampa vallen echt wel erg door de mand .,. week in week uit.. zijn we net van Pierie en Salomons verlost, staat er vervolgens 3 gastjes die echt niets beter zijn...
en ook al zijn ze nog jong, verder dan de KKD gaan ze het geen van 3en schoppen vrees ik.
7 -1
L8
In Kasanwirjo zie ik wel potentie. Hij wordt nog gekenmerkt met jeugdigheid en laconiek. Haalt hij dat 'gefladder' uit zijn spel kan hij zeker doorbreken.
0 0
de-Ajacied
Inderdaad deze scheids is echt een ongelofelijke eikel
6 0
Bramzel
Echt belachelijk hoe die staat te fluiten, maar anders mag je niet naar de Eredivisie.
4 0
AFCA-B93
Lees veel over deze scheids, en nu ik 'm zie herinner ik mij dat hij eerder Ajax heeft gefloten en het ontzettend slecht deed. Jammer dat de scheidsrechters zo vaak van een bedroevend niveau zijn.
4 0
Hollister
Jezus wat een pauper scheids, lekker objectief ook...
5 0
Ajax95Duivendrecht
Ons kanon Bandé!
6 0
Gonzo
Bande?
0 0
louis60
Mijn voorspelde 2-6 komt dichterbij. Ha ha goeie les voor dr jonkies
0 -4
louis60
Jaaaaaa 1-4?
0 -2
RayJordaan
Tuurlijk jongens laat ze lekker vrij staan..
0 0
Marcao
Almere blijft vallen als Getafe-gilnichten. Walgelijk.
1 -1
Libero
Die ref man... Al die gasten zijn Jong Ajax fysiek de baas, maar ze hoeven maar te gaan liggen en hup hij fluit weer.
1 0
Hollister
Ik zei het al, het heeft het niet zo op Ajax.. tot het doorzichtige toe.. maar net als gisteren.. je verliest kansloos , maar niet door de scheids hoor.
1 0
afcas
Nee tuurlijk verlies je niet door de scheids, maar een rode kaart niet geven, geen gele kaarten geven voor counters eruit halen en een zuivere goal afkeuren gaat wel echt te ver... Als je dan zo een wedstrijd speelt en dan ook nog zo een scheids hebt maakt dat vaak wel het verschil tussen met 2/3 goals verschil verliezen of met 4/5 goals. Het wordt je namelijk praktisch onmogelijk gemaakt om je terug te knokken wat je mentaal ook knakt.
1 0
Ajax95Duivendrecht
Kotarski is me ook een clown, zeg...
1 0
altijdwelwat
Je begint bijna na Pierie te verlangen.... en ik vind Kik echt een drama....
3 -1
smokum
De geest van Fredje Grim slaat toe
0 0
FriescheAjacied
Als Verheydt al lobjes mag/kan doen, dan weet je dat het niks wordt vandaag.
2 0
jutter
Ja Verheydt die zo'n beetje overal mislukt en een hele beperkte voetballer is moet zich in een speeltuin wanen met zo'n zwakke verdediging. Dat zegt op zich al meer dan genoeg. Kijk, opleiden is leuk en de ontwikkeling van het individu staat voorop zoals we steevast horen, maar het is ook wel leuk om een resultaat te halen. Dat is ten enen male met dit soort spelers, en dan in het bijzonder de verdedigers, vrijwel onmogelijk, zeker tegen de wat betere ploegen, zoals dat Almere met zijn fysiek en ervaring, in de KKD. Het is natuurlijk geen wonder dat Ajax het de laatste jaren qua verdedigers het met name in Zuid Amerika zoekt, want Ajax en zelf opgeleide verdedigers, op de Ligt na dan, is bepaald geen goed huwelijk, daar rust een grote vloek op!
3 -1
FriescheAjacied
Behoorlijk schrijnend, dat het opleiden van pure verdedigers niet lukt. Het fundament van een elftal, dat blijkt eens te meer uit deze wedstrijd. Verdedigend gepruts wat resulteert in tegengoals, wat vervolgens resulteert in een neerslachtig moraal bij het complete elftal. Het druipt ervan af, als je mij vraagt. Ik vind Kasanwirjo
0 0
Hollister
Kansloze wedstrijd weer eens.. en dan hebben ze ook nog een scheidsrechter die niet bepaald in een Ajax pyjama heeft geslapen... werkelijk alles krijgt Almere mee, alsof we het al niet lastig genoeg hebben..... ik ben ook wel een beetje klaar met Kotarski... pure lijnkeeper die te vaak op zijn kont gaat.
Heerst totaal niet in het doelgebied.
Vandaag is het echt weer eens jongetjes tegen de mannen, het merendeel wordt vandaag in iedere geval er weer op gewezen dat ze nog heel en heel veel moeten leren voordat ze in een Mercedes mogen rijden....
4 -1
FriescheAjacied
Hoe is het mogelijk dat onze verdedigers niet kunnen verdedigen? Geen agressie, rust of überhaupt slimheid. Ze jagen vrijwel alles over de zijlijn over naar voren. Bij een voorzet dekken ze nota bene op een meter! Dit kan toch niet. Het lijkt VVV wel achterin.
2 0
Oeroeboeroe
Er zijn hier zoveel mensen die vinden dat er meer jeugd moet doorstromen. Prima, mee eens. Maar op basis van deze beelden... WELKE jeugd moet dan doorstromen?
2 -3
FriescheAjacied
Rasmussen wordt een grote denk ik. Ook Taylor zou wat minuten mogen maken. Rensen eventueel? Moet hij verdedigend wel stappen maken.
1 0
Oeroeboeroe
Met welk argument, dat ze de rest op sleeptouw nemen? Talent alleen is niet genoeg. Je ziet gewoon dat 75% het liefste nu achter de playstation zit
1 -2
RayJordaan
Wordt er bepaalt niet beter op nu met die Musampa erin
0 -1
Thaschja
Hele elftal is vanavond niks, niet alleen de keeper.
0 -1
Vlieske
Een keeper hoort dan juist in zo'n wedstrijden uit te blinken
1 -1
BlueDuke
Taylor snipper dag of mist weddstrijdritme. Verwacht veel van hem maar deelt in de malaise
4 0
Mbaku
Ik zou wel eens willen weten hoeveel wedstrijden Jong Ajax heeft gewonnen met Kotarski in het doel.

Wat een onruststoker en wildebras is dat. Kan er niks van.

Ik begrijp niet waarom half AS op hem geilt.
Snel van de hand doen.
1 -1
Duif63
Inderdaad gewoon een hele matige keeper. Vorig seizoen ook een aantal keren zeer zwak.
3 0
xstaniox
De mensen die hem ophemelen zijn waarschijnlijk de mensen die het nog steeds dwarszitten dat Scherpen gehaald is. Die overigens echt veel beter is.
4 0
Mbaku
Even opgezocht ; dit seizoen 4 wedstrijden met hem in de basis, alleen Jong Az gewonnen.. als je dit verlies ook alvast meerekent dan zijn het 4 verliespartijen van de 5 in totaal.

Toeval ?
1 0
BlueDuke
Scherpen is veel verder.
0 0
xstaniox
Dat bedoelde ik ook te zeggen ;)
1 0
Superjan
Kotarski, wat doe je daar?
3 0
xstaniox
Die mag Kotarski wel klem hebben hoor.
0 0
Lane 8
Hoezo speelt kotarski soms nog? Scherpe heeft tenminste nog de potentie om het eerste te halen, laat hem zoveel mogelijk minuten maken denk ik dan
5 0
NR9
Woh, wat een afgang.Vond de opstelling al zeer matig. Maat dit is wel heel zwak begin. Nu al 0-3 achter.
2 0
ajacied017
Wat een afgang, maar goed dat ten hag niet Jan en alleman bij de 1e selectie pakt.
Zijn er totaal niet klaar voor.
8 -1
Knalpot
Precies vanavond zie je duidelijk dat we niet 1,2,3 alles kunnen opvangen met jeugd als het eerste met een blessureplaag kampt,
2 -1
MK77
haha dat wordt een pittig lesje
3 0
MankeNelis
Buitenspel
1 -1
RayJordaan
Wat een clowns achterin...
2 0
jutter
Na één minuut zag ik de bui en de vroege goals al hangen, noem het een vorm van ervaring o.i.d. Denk dat de uitslag uiteindelijk nog hoger gaat uitvallen, hou me daar maar aan, tegen een ploeg die zeker qua fysiek en ervaring veel verder is dan het tot nu toe vrij armetierige Jong. Dat met name met zijn verdediging al een hele tijd pijn aan de ogen doet!.
2 -3
Vlieske
Gewoon een zuiver goal. Scheidsrechter fluit weer niet echt in het voordeel
2 0
afcas
Ja ik snap dat beschermen van keepers ook nooit. In de 5 meter oké, maar daar buiten hoeft het echt niet...
1 0
Ajax95Duivendrecht
Kasanwirjo is pure opvulling, mag ik toch hopen.

Opbouwend waanzinnig slecht en ook verdedigend verschrikkelijk pover.
4 -1
Vlieske
Wat een verschil in talent tussen Rasmussen en Giovanni. Rasmussen voetbalt zoveel makkelijker. Alles aannames zijn meteen goed. Voetbalt als een kerel. Giovanni voetbalt als een 12 jarige.
5 -5
BlueDuke
Ik zie het ook wel zitten in rasmussen. Heeft alles om die spits van ajax te worden over een paar jaar. Gio weet ik niet. Wat jij zegt, heeft voldoende techniek en ook wel wat drive. Maar lijkt wel of met zuchtje wind hij om kan vallen. Maar misschien paar jaar en wat gewichten trainen? Niet te veel dat hij zijn wendbaarheid kwijt raakt.
0 0
behangdelul
En daarom ben jij psv supporter
2 -3
Lane 8
#Vandergaagout
0 -4
Joran192
Kasanwirjo is elke week echt schandalig slecht...
6 0
Thaschja
Regen , wind,sneeuw, vorst, dat gaat niet samen met jong ajax.
1 -1
EKS
Je bedoelt dat het dan meer op fysiek aankomt oid?
0 0
louis60
Sneeuw, vorst?
0 -1
Knalpot
Kun je nagaan als dat er nog bijkomt.
0 0
MrPink
Nu al 0-2 pfff
0 -1
louis60
Rensch krijgt een hoek.
0 -1
MankeNelis
Sjeses hoe kan dat nou??
0 0
Thaschja
Ik kom er net in, 0-2 achter , dat moet het weer zijn, regen , kan niet anders
1 -1
Toon meer reacties