Overmars blij met Ajax-directie: 'Vormen een goed team'

ThijsZwagerman, 28-10-2020 om 19:40, 11113 views, SAR |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Directeur voetbalzaken Marc Overmars is te spreken over de manier waarop de huidige Ajax-directie de club bestuurt. In ‘SAR’, de documentaire over Edwin van der Sar, spreekt Overmars zijn waardering voor de gehele Ajax-directie en specifiek de algemeen directeur van Ajax uit. 

‘Uiteindelijk moet de directie de koers volgen. De koers die je samen met elkaar maakt’, stelt Overmars allereerst, waarna hij vertelt dat de Ajax-directie een duidelijke visie heeft. ‘Ook wij hebben weleens wat onenigheid gehad, maar we zijn wel een duidelijke weg ingeslagen en hebben die weg gevolgd.’

Overmars is dan ook tevreden met de manier waarop de Ajax-directie met elkaar samenwerkt. Volgens de voormalig buitenspeler versterken de verschillende directieleden elkaar. ‘Je moet elkaars tekortkomingen compenseren. Edwin is het gezicht van Ajax naar Europa toe. Bijna wekelijks vliegt hij naar allerlei vergaderingen, van de ECA (European Club Association, red.) en FIFA tot aan de UEFA. Dat zijn dingen waar ik niet aan moet denken, dat vind ik verschrikkelijk. Maar samen vormen we dus een goed team.’

Overmars is ervan overtuigd dat de ervaringen die hij en Van der Sar hebben als voormalig topvoetballers hier wel een serieuze bijdrage aan leveren. ‘Natuurlijk is niet elke oud-speler een goede trainer of een goede bestuurder, maar het feit dat je op het allerhoogste niveau hebt gespeeld en weet wat er rondom een club gebeurt helpt wel mee. Wij schrikken niet zo snel als het even slecht gaat. Ik ben wel chagrijnig, maar ik denk dat we minder snel overhaaste beslissingen maken. Iets dat andere mensen misschien wel zouden doen.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Mikenick
'Kappen met deze shit' de fantastische uitspraak van Sar symboliseert wat ze voor onze club hebben betekent afgelopen jaren. Alle shit en ellende en het kleurloze tijdperk hebben ze weten om te toveren in de mooie club waar we van houden. De ArenA ademt eindelijk Ajax; we hoeven niet meer te teren op het verleden betreft Europa; op de Toekomst lopen fantastische talenten; de switch van scandinavie naar zuid amerika heeft krijgers opgeleverd etc. etc.

Thanks heren!
2 0
fc Barcelona_ke
Ik ben ook blij met je! Je doet altijd goed aankopen! Soms viel echt tegen maar je wist ze dezelfde bedrag of iets minder erkopen
4 0
Ansjo
Ik hoop dat ze de opvolger van ons "tactisc meesterbrein" ten Hag al benaderd hebben. Snap ook niet dat bijv Overmars zijn lot aan die van ten Hag heeft verbonden want ik kan die ten Hag nog steeds niet serieus nemen. Die vent heeft echt een plaat voor zijn kop.

Kortom er moet een nieuwe trainer komen met een echte Ajax uitstraling die gewoon de normale beslissingen neemt en niet maanden lang loopt te kutten met Labyad op 9, Promes op 10, Alvarez uberhaupt in de selectie etc. Daarnaast moet het scouting apparaat aangescherpt worden want hoe worden in godsnaam spelers als Kristensen, Magallan, Alvarez, Marin gescout? Je kan gewoon NIET vinden dat het ok is om een 50/50 beleid te voeren als je meer dan 10 miljoen gaat uitgeven aan miskopen. Als er niemand in de organisatie is die kan zeggen die Magallan, Alvarez en Marin kunnen er geen hout van dan klopt er iets niet in je organisatie want de meeste leken zien dat die lui niets aan Ajax toevoegen.

Lang, Eiting, Bakker, Botman hebben we al weggejaagd hierdoor. Pijnlijk.
4 -11
Ferd
Lang mocht en kon blijven, die wilde zelf weg. Dat geldt ook voor Bakker en Botman. Eiting is er nog, die is tijdelijk weg.
2 0
ProfessorX
Ansjo ( vis) .
Je zeurt om het zeuren .
4 -1
Web
Jouw verhaal gelezen te hebben, kom ik even met een paar cijfers
Ten Hag is uit in de CL nog ongeslagen in de jaren die hij bij Ajax is
Noem jij nu eens een trainer, die met de middelen die Ajax heeft, het zelfde kan zeggen, sterker nog kom eens met een trainer die met veel middelen dezelfde cijfers heeft

Wie zijn er weg gejaagd?
Weet jij waarom Lang weg is
Zou hij ook meer speeltijd Geijst hebben misschien?
Is het voor Eiting niet beter dat hij uitgeleend is?
Botman is helemaal geen Ajax speler.
Bakker was die beter dan Tagliafigo? Is dit Ten Hag zijn schuld?


Scouting kom je met miskopen, waarom kom je niet met de geweldige aankopen?
Ach ja als jij vond dat Botman niet weg mag, ben ik blij dat jij niet in de scouting zit

Ten Hag zijn tijd zit er misschien wel op? Ajax is wel aan een nieuw trainer toe
Maar niet op de manier zoals jij hem neerzet
9 -4
ProfessorX
Je heb gewoon gelijk webje .
3 -3
ajaxxcied4life
Goed verhaal Web. Eigenlijk ben ik het met alles eens.
2 0
Lane 8
Stopped reading at geijst
4 -4
Bounce77
Een mening valt of staat met correct Nederlands, de hoofdletter verraadt trouwens autocorrect
1 0
Hans Kraay Jr.
Ben je toch halverwege gekomen. ;)
0 -1
JariHeijden
Eens met jouw reactie, behalve dat Ajax aan een nieuwe trainer toe is. Hij doet het gewoon hartstikke goed. Laat hem maar lekker blijven. Vanuit Ajax zelf hoor je ook nooit negatieve dingen over Ten Hag. De Telegraaf schrijft er wel over, maar die hebben geen inside information meer.
2 -1
Web
Misschien zeg ik, maar kan er ook mee leven als hij wel blijft.
0 -1
AFCA-pride
Eens met je Web. Ik heb Botman meer dan genoeg wedstrijden gezien in jeugd en jong Ajax maar zou nuttig voir ons kunnen zijn als back-up op dit moment maar geen basisspeler zijn en ook niet zomaar worden. En dan verkopen voor 8mio! Waarbij hij best een goede speler voor een andere club kan zijn.
3 -2
Web
En voor het zelfde geld haal je Kudus
1 0
AFCA-pride
Daarom!
2 -1
Afca85meer
De scouting mag ook wel een schouderklopje krijgen. Die zijn net zo mede verantwoordelijk voor het succes de laatste jaren.
4 -1
Duif63
Yeah right. Een schouderklopje voor het scouten van Magallan, Bandé, Alvarez, Labyad, Jensen, Johnsen, Solomons, Thethani, Orejuela etc.
2 -6
Ferd
voor Sanchez, Onana, Ziyech, Kudus, Martinez, Neres, Antony, De Jong.

Bande noemen verraad je insteek. Die gast is invalide geschopt in z'n eerste wedstrijd.
0 0
AFCA-pride
En wat hebben deze (sportieve) miskopen uiteindelijk per saldo gekost? Hooguit 15mio. Botman/Sierhuis/Zeefuik mag zo iets al goed (hebben niks gekost!). Om nog maar niet te spreken over de echt grote transfers van Frenkie/de Ligt/vd Beek/ Zyech.
2 -2
Sampaoli
Rekensommetje gaat hier niet op.

Magallan (9), Alvarez (15), Bandé (8), Labyad (6), Jensen (3,5), Orejuela (3,75), Johnsen (2) maakt al 47,25 miljoen. Dat is nog exclusief salaris.

Voor Orejeula en Johnsen hebben we een kleine som terug gekregen, maar niet het aankoopbedrag. De rest van dit lijstje ga je ook niet makkelijk slijten. Jensen overigens niet helemaal terecht in dit lijstje.

Miskopen horen helaas bij de sport en komen dus ook bij Ajax voor, maar het is klinkklare onzin om te beweren dat dit Ajax slechts 15 miljoen gekost zou hebben. Het is véél meer.
3 0
AFCA-pride
Wellicht iets meer, maar Alvarez is gewoon nog 12mio waard., Labyad 5, Magallan koopoptie van 9. Bande hopelijk nog 4. Orejuela kan je tegen Sanchez wegstrepen (was soort dubbeldeal). Zolang wij nog steeds net niet waardige Ajax 1 spelers als Zeefuik/Sierhuis voor 3/4mio verkopen, zie ik nog geen probleem. Zeker buiten de grote transfers gerekend. En op dit moment een selectie die 300mio waard is.
1 -2
Bounce77
Lekker focussen op het negatieve, dapper hoor
4 -2
Duif63
Dat is niet negatief, dat is realiteit. En dat is zwaar teleurstellend.
2 -5
BokkieBokstra
Nooit anders geweest, het blijft een gok. Alister Dick was geen topaankoop, Pal Fisher ook niet (wel leuk!) of Gabrich. Dit jaar staan daar Kudus, Klaassen en Antony tegenover. Drie geweldige aankopen.
1 0
AFCA-pride
Jij bent zoals gewoonlijk zwaar teleurstellend. Uit 1963? Dan was vroeger zeker alles beter, pfff
1 -1
Ferd
63 is niet z'n geboortejaar maar de zuurtegraad in z'n urine
0 0
BokkieBokstra
Nou.....dat is mijnbouwjaar. Nou vroeger waren een aantal dingen wel beter, op de bonnafooi naar voetbalwedstrijden toe en wat ik vooral mis zijn de cafes die maar doorgingen, met een gezellige asbak op tafel. Nou kom daar maar om met die afgepaste crematorium horeca van tegenwoordig. Waar ik weer heel jaloers op ben zijn die housefeesten met al die leuke drugs erbij. Alleen die dag erna he.....
0 0
Duif63
Je hebt helemaal gelijk. Als je genoten hebt van Cruijff, Keizer, Krol en Neeskens wordt je niet bepaald vrolijk van Labyad, Promes, Alvarez en Schuurs.
2 0
AFCA-pride
Maar niet meer bij Ajax (behalve Krol).
0 0
AFCA-pride
Zo bewust heb je de 4 genoemde Ook niet meegemaakt, toen was je een jaar of 10....
1 0
Duif63
Dat valt wel mee. Keizer stopte al toen ik 11 was, maar de 3 anderen pas in de jaren '80.
0 0
Ferd
maar niet bij Ajax. Cruijff vertrok in 93, Neeskens een jaar later. Dus je lult zoals gewoonlijk weer eens uit je nek. Je hebt cruijff vaker bij Feyenoord gezien dan bij Ajax.
0 0
Knalpot
Lekkere manier van vergelijken als je die 4 groten noemt van vroeger dan mag je ook wel de Ligt, de Jong, Antony en Neres daartegenover zetten.
1 -1
Web
Ik heb ze zo vaak zien spelen in de Meer en Olympisch stadion, en daar kijk heel fijn op terug
Maar nu zijn er andere tijden, en die kun je niet vergelijken
Geniet nu ook van Ajax, en kan heel goed accepteren dat het niet altijd hosanna kan zijn
Twee seizoen geleden halve finale CL was ook weer super
En als ik nu Kudus en Antony zie, word ik ook weer blij
1 0
AjaxForEverAjax
Zuurpruim. Transfersaldo is de afgelopen jaren fantastisch ! Kudus en Antony zijn veel belovend. Eindelijk wordt de scouting en jeugdbeleid naar waarde beloond.
1 -2
Duif63
Het transfersaldo is de laatste jaren helemaal niet zo fantastisch. Lees anders het laatste financieel jaarverslag even
1 -1
Ferd
Het transfersaldo is super. Kijk naar de wat er is ingekocht, en kijk naar wat er is verkocht. Tel daarbij de waarde van de ingekochte spelers die nog bij Ajax spelen daarbij op en je ziet dat er geen club is die het beter doet.
1 0
AFCA-pride
Klopt ook niet wat je zegt, want daar zitten ook aankopen bij die nu in het veld staan en een flinke waarde vertegenwoordigen zoals Kudus en Antony
1 -1
Duif63
Die vertegenwoordigen hooguit een boekhoudkundige waarde tov hun aankoopbedrag. Pas als ze verkocht worden kun je daadwerkelijk meten welk effect dat heeft op het transfersaldo in een bepaald jaar.
Een kleine nuance had ik er overigens wel in aanmoeten brengen. Doordat bijna iedere aankoop/verkoop tegenwoordig in termijnen betaald wordt heeft dat grote invloed op het transfersaldo, vooral voor een club als Ajax die veel meer verkoopt dan koopt.
1 0
AFCA-pride
En nog weer een nuance, de aankoopbedragen van aankopen worden ook weer afgeschreven. Dus als Antony na 2 jaar verkocht wordt, wordt het verschil nog groter. Maar kijk gewoon eens per speler aankoop/verkoop. VI maakt soms van die lijstjes en die zijn uitermate positief, in tegenstelling tot bv Psv en Feyenoord. Wat dat betreft is het nog steeds verbazingwekkend dat Psv nog steeds aan het elastiek hangt (maar ook dat gaat binnen nu en 2 jaar knappen).
0 -1
Web
Dat is wel negatief
Waarom kom je niet met
Onana, Frenkie, Sanchez, Neres, Dolberg, Ziyech, Tadic, Blind, Klaassen, Antony, Kudus, Tagliafigo
Man wat een bizarre goede lijst met goede aankopen.
3 0
PierreHeno
Dolberg was nu niet bepaald zo'n sportief succes. Wel mooie prijs voor gevangen voor een speler die net niet goede genoeg is voor de top. Dat zou bij Botman nog wel eens heel anders kunnen uitpakken.....
0 0
ajaxrulesz
Zeker als je bedenkt dat Ajax het op transfrmarkt al moet afleggen tegen clubs als leipzig voor een groot talent als Olmo, kun je nagaan en dat is niet eens europese subtop., laat staan dat ajax moet concurreren met de europese top voor een talent. Ajax moet gewoon ieder jaar enorm creatief zijn op de transfermarkt om spelers aan te kopen die een team kunnen vormen om op europees niveau mee de strijd aan te gaan.
0 0
Duif63
Daar kan ik er ook nog wel een paar tegenover zetten. Babel, Siem, Heitinga, Zivkovic, Cassierra, Sana, Sanogo, Zimling, van Leer, Lamprou, Pierie, Duarte, plus nog handenvol jeugdspelers uit alle hoeken en gaten van de wereld die compleet mislukt zijn.
Man wat een bizar lange lijst met slechte aankopen.
0 -2
Ferd
Je moet nu zelfs huurspelers halen, reservekeepers en 10 jaar terug in de tijd gaan om namen te verzonnen. Je graaft de kuil alleen maar dieper voor jezelf.
0 0
Web
Terug in de tijd ga je dus ook
Siem in zijn eerste periode was wel erg nuttig, denk maar eens aan de combinatie met Eriksen, en die noem je dan maar niet?
Babel werd gehuurd
Milik was je vergeten, wat heeft die opgebracht?
0 0
PierreHeno
Siem was vooral nuttig voor PSV buiten die goal tegen Twente dan. Maar dat is al wel héél lang geleden.
0 -1
Duif63
We hadden het hier over de periode Overmars, Eriksen was al veel eerder bij Ajax dan Overmars. Siem was eigen jeugd bij zijn doorbraak en ook Ajacied ver voordat Overmars het voor het zeggen kreeg. Babel is echt een lachertje geweest ook al was dan niet gekocht maar gehuurd.
Met Milik heb je inderdaad gelijk. Dat was een voltreffer.
0 0
DUDE92
Sinds 2015 is Overmars eindverantwoordelijke voor de transfers, dus Zivkovic, Sana, Zimling, en Duarte kan je van je lijstje afhalen.

Ik vond Heitinga, Zivkovic (pre-TD Overmars dus), Van Leer, en in mindere mate Pierie logische aankopen, waarbij geen enkele is gehaald voor de basis. Met talenten kan je sowieso nooit anders gelijk hebben, anders waren we allang de beste club ter wereld. Van alle buitenlandse talenten die we in de loop der jaren hebben aangetrokken vind ik alleen Karlsson echt een miskoop, aangezien hij, net als Magallan en Alvarez, absoluut niet over een functionele basistechniek beschikte.

Aan Dolberg alleen al heb je meer verdiend dan dat alle buitenlandse talenten bij elkaar kostten (dan bedoel ik spelers voor de jeugdelftallen). Nu hebben we Rasmussen, Kjaer, Hlynsson, en Dall rondlopen, en het moet wel heel gek lopen als er van dat lijstje niemand bij Ajax gaat slagen. Haal je dus waarschijnlijk ook winst uit.

In mijn ogen heeft Overmars vooral vorige zomer een aantal missers gemaakt, waarbij Marin nog een redelijk logische aankoop was, maar voor de rest doet hij het in mijn ogen werkelijk fantastisch.

Maar je moet altijd nog maar zien hoe spelers zich ontwikkelen nadat je ze aantrekt. Iedereen schreeuwde hier om Richarlison, en dat bleek achteraf terecht, maar iedereen schreeuwde hier ook om Lainez en Alvarez.
1 -1
AFCA-pride
Terug naar de biljarttafel in huize Avondrood en snel daarna aan de gezamenlijke lunch met het kopje soep en koteletje met rode bietjes
1 -3
Bounce77
We mogen onze handjes dichtknijpen met zo'n directie, wat die hebben gepresteerd de afgelopen jaren is echt fantastisch, op alle vlakken maken ze van Ajax een wereldmerk met dito uitstraling. Dat ondanks de competitie waar wij in spelen. Het enkel afrekenen op een aantal misaankopen is te kortzichtig. Buiten dat onze financiën niet oneindig zijn zoals bij andere clubs heb je ook te maken met talenten die simpelweg niet in de eredivisie willen spelen, je zult dus meestal moeten gaan voor de verborgen juwelen. Dit kan uiteraard wel eens mislukken. Dan heb je ook nog een trainer die je zo af en toe zijn zin moet geven met een onbegrijpelijke aankoop. Onze talenten de laatste stap laten zetten naar CL niveau is nu eenmaal nauwelijks mogelijk in de eredivisie dat niveauverschil is immens. (ik noem een Schuurs, met name Schuurs speelt op een cruciale positie, Traore kan een paar wedstrijden slecht spelen terwijl we alsnog winnen, Schuurs eigenlijk niet) voordat het zover is moet je wel eerst nog even je talenten behouden, dat lukt ze ook bijna altijd. De benadering van Ajax die van een voetbalclub echt een marketingmachine hebben gemaakt is echt top, als Ajax in de toekomst op één of andere manier financieel gelijkwaardig wordt aan de top, wellicht in een andere competitievorm dan zullen de resultaten bizar zijn. Onze directie presteert al jaren ver boven de potentie van de eredivisie
1 -2
PierreHeno
Dat is niet 1 veer maar een complete verentooi. Nogal overdreven. En had Overmars het niet over een Europees ' tussenjaar'? Daar was Ten Hag niet bepaald blij mee want die ziet zichzelf nu natuurlijk ook steeds meer als ' tussenpaus' in een 'tussenjaar'. Dat zou dan uiteindelijk nog het goede nieuws zijn van dit 'tussenjaar'. Feit blijft dat Ajax hooguit incidenteel bij de Europese top zal kunnen aanhaken en er dus Europees structureel meer ' tussenjaren' dan succesjaren zullen zijn. Het lot van een klein voetballand. Eurooese topclubs kopennde beste spelerscop de narkt en worden sterkerven sterker en wij moeten onzevbeste spelers meteen al weer verkopen en worden daarmee feitelijk dus elk seizoen zwakker ivm die Europese top. En dat zal voorlopig wel zo blijven. Dus we moeten veelngeduld betrachten en meerdere jaren genieten van het succes van 2019. Des te zuurder dat je dan op zo'n cruciaal moment als de 2e halve finale wedstrijd CL thuis tegen Tottenham geen coach op de bank hebt die er met een 3-0 voorsprong en nog krap 40 minuten te spelen geen finaleplaats CL uit weet te slepen.
1 -1
Bounce77
Ben ik dus niet met je eens, als je naar het fundament van onze club kijkt is dat verandert en vooral verbeterd, luister ook veel podcastst en lees veel randartikelen dan kun je lezen wat de marketingafdeling heeft opgebouwd. Daarmee genereren zij veel geld, helaas nog steeds niet zoveel als de clubs in Engeland waar het gewoon met een kruiwagen wordt langsgebracht. Maar bijvoorbeeld de werelwijde focus op de jeugd en de "future" heeft onder andere als doel internationale talenten aan je te binden. Die talenten zul je op termijn weer kwijtraken maar wel met financieel gewin en wij mogen er een aantal jaren van genieten.
In de jaren Ronald de Boer toen was het een uitzondering Europees te overwinteren, dat stadium zijn we echt wel voorbij.
Ik ben het met je eens definitief aanhaken met de grote clubs zal in opzet, combinatie eredivisie, Champions league, Uefa nooit gebeuren. Wat er op dit moment wel gebeurd is dat er het maximale uit de voetbalclub Ajax wordt gehaald, daar ben ik van overtuigd.
2 -2
PierreHeno
We hoeven het ook niet eens te zijn maar je reacties zijn goed leesbaar en inhoudelijk duidelij. Wat jouw laatste zin betreft: daar kan ik me ook best wel in vinden.
1 0
Henkjanklaas
Het is al tijden rustig en dat altijd prima. Over zijn aankoopbeleid mogen we best kritisch zijn te meer daar substantieel hogere transferbedragen en salarissen worden betaald waardoor hij in een veel diepere vijver kan vissen. Tegen de bekende topaankopen staan echter ook best dure missers en als je die optelt kom je op ern flink aantal. Door de hoge transferopbrengsten worden al die miskleunen minder kritisch beoordeeld dan wel zou moeten. Je ziet dat we in de as voor CL niveau nog te kort komen. Een extra CV , controleur op t middenveld, en spits hadden eigenlijk moeten komen om niet steeds met bij elkaar geknepen naar onze CL wedstrijden te kijken. Kortom een wisselend beeld : zeer goede aankopen met een te groot aantal misperen, en deze zomer toch te weinig verstrekt zeker in verdedigend opzicht. Ik weet het 3 kanjers in de as kosten bij elkaar rond de 60. Maar kijk naar kudus dat is een kanjer voor minder dan 10. Het kan dus wel. De ligt, de jong, schöne, vdBeek, en ziyech is te veel van t goede.
4 -4
AFCA-pride
Welke spelers zijn echte miskopen in financiële zin?
Sportief gezien natuurlijk wel een aantal.
Maar Marin wordt voor zelfde bedrag verkocht, Magallan wellicht ook nog. Bande is echt miskoop (voornamelijk door blessure). Er is ook “gevonden” geld met Botman. Een echte opsomming wil ik weleens zien. En bv bij een Alvarez en Labyad de vermoedelijke verkoopprijzen op dit moment erbij. Ik denk dat het reuze meevalt.
1 -2
Duif63
Sluit je ogen maar voor de werkelijkheid. Alvarez en Labyad hebben samen 22,5 miljoen gekost. Als we daar nog de helft voor krijgen mogen we nog blij zijn ook. En dan komt het sportieve verval nog....
2 0
AFCA-pride
Let op mijn woorden, die leveren nog minimaal 17mio op. Ajax stempel Mexicaans international. Ik denk zelfs dat Overmars nog dicht in de buurt van aankoopbedrag kan komen.
3 0
PierreHeno
...maar dan moet hij wel spelen bij Ajax want anders is hij natuurlijk binnen no time ook weer Mexicaans international af.
0 -1
Duif63
We zullen het zien, ik hoop dat je gelijk hebt, maar ik geloof er niet in.
0 0
3sterrenAjax1
sar en overmars waren absolute helden in mn jeugd en nu wederom. prachtig!
2 -2
Bramble1988
Absoluut hulde, eindelijk hebben we het op directie niveau op orde. Daar plukken we nu de laatste jaren de vruchten van en hopelijk ontwikkelt het zich de komende jaren verder.

Als ik naar de ellende bij Feyenoord, en toch ook bij PSV, kijk dan ben ik enorm content met onze helden! Chapeau!
6 -3
fredajax
Misschien klinkt het gek, maar ik heb het idee dat Huntelaar de opvolger van Marc overmars gaat worden op den duur.
Ik vind hem wel het zelfde type eigenlijk.
Al hoop ik dat Marc voorlopig niet vervangen hoeft te worden.
1 -6
Joseph
Als ik er uit de selectie 1 zou moeten kiezen voor de functie van Overmars, dan zou het Tadic zijn.
0 0
Michels
Serieus? Hoe kom je bij die conclusie? Ik zie Tadic namelijk totaal niet in die rol... Volgens mij ligt zijn kracht juist in het fysieke en mentale gedeelte van de opleiding. Ik denk dat Tadic het belang van discipline, de kracht van teamwork en het accepteren en aanleren van een levensstijl die hoort bij top sport, veel beter bij hem past. En schakel in de jeugd, jong en het eerste die nu eigenlijk mist (als levend voorbeeld).
0 0
Joseph
Ik zou er uit deze selectie niet 1 kunnen noemen die echt een optie zou zijn, misschien Eiting later, maar in deze groep denk ik dat de discipline, de wil om te willen winnen en rust die hij uitstraalt, hem het meest geschikt zou maken.
Ik weet niet of ik hem echt de juiste motivator vind, op dat vlak is denk ik zijn voorbeeldfunctie het belangrijkste.
0 0
Michels
Bedankt voor je toelichting. Ik ben het nog steeds oneens met je, maar ik snap je gedachtengang nu beter. Geen idee of er een echte toekomstige TD in de selectie zit. Ik denk dat verstand van zaken doen en het onderhouden van contacten met clubs en zaakwaarnemers een extreem belangrijk onderdeel zijn van het vak TD. Dat zijn skills die je niet standaard leert in de voetbalwereld. Ik denk dan ook dat een goede TD niet persé uit het voetbal hoeft te komen, zolang diegene een goede scoutingstaff heeft, weet te vertrouwen op de expertise van mensen om zich heen en een duidelijk visite heeft die gevolgd en gesteund wordt... Ik denk dat dat belangrijkere eigenschappen zijn dan dat een TD of gevoetbald heeft.
0 0
Bramble1988
Ik denk dat jij het zakelijk vernuft dat Overmars (en zijn familie) al had voordat hij TD bij Ajax werd, sterk onderschat. Er zit een groot verschil tussen beide
3 -3
mvdk
Hm, die vergelijking zie ik niet... Overmars was altijd al een echte zakenman. Van buitenaf kan ik Huntelaar niet echt op zijn zakelijke kant beoordelen, bij Overmars kon dat als voetballer al.
2 -1
Ozymandias
Ik hoop dat deze twee tot hun pensioen bij Ajax actief blijven. Er is eindelijk rust binnen Ajax en over de gehele breedte lijkt de club stappen vooruit te zetten. Sinds Overmars bijna drie jaar geleden de macht heeft gegrepen heeft hij met Tadić, Blind, Promes, Tagliafico, Klaassen, Martínez, Schuurs, Antony en Kudus een groot aantal goede (tot geweldige) aankopen gedaan. Ik ben alleen bang dat ze nu ter ver doorslaan in hun kooplust en het eigen talent niet voldoende kans zal krijgen als ze zo doorgaan.
3 -3
mickey2602
Ik denk dat je die hoop wel kan laten varen. In dit stukje las ik namelijk dat Overmars en waarschijnlijk ook van der Sar niet tot hun 60e dit willen doen.
Dus waar je dan rekening mee kan houden is dat ze er nog een jaar of 5 misschien zitten.
0 0
PierreHeno
Je vergeet wel erg makkelijk al die goede spelers te noemen diever verkocht/ verpatst zijn waardoor we dus hooguit heel incidenteel maar nooit echt structureel bij de Europese top zullen kunnen aanhaken. Ajax heeft haar voetbalplafond dus technisch bezien duidelijk al bereikt. Meer dan een incidenteel Europees succes zit er gewoon niet in en dat beseft Overmars dus ook maar al te goed wanneer hij het punliekelijk over een Europees ' tussenjaar' ( lees: tussenjaren) heeft. Alleen de marketing machine kan op volle toeren mee draaien maar voetbaltechnisch zijn en blijven we een opleidingsclub die niet echt meedoet voor de prijzen met ad randum een succesvol seizoen mede afhankelijk van een gunstige loting.
1 -1
Ozymandias
Welke goede spelers ben ik vergeten te noemen? Ik begrijp niet helemaal wat in jouw bericht een reacties is op mijn bericht aangezien ik het niet over structureel Europees succes heb gehad.
0 0
PierreHeno
Wanneer je de beste spelers (Sanchez, Milik, De Ligt, Frenkie etc), weer snel verkoopt is dat misschien begrijpelijk gezien Ajax situatie van 'te klein voor het tafelkleed' maar sportief succes dwing je zo natuurlijk niet meer snel af. Blijkbaar kun je de spelers niet 3-4 jaar bij elkaar houden als Ajax zijnde. Maar dat dient m.i. toch wel een streven te blijven. En over Schuurs zullen we het wel nooit eens worden want dat vind ik nog steeds geen geweldige aankoop. Geen financiële strop...dat zeker niet maar voor CL/EL niveau nog steeds onvoldoende voor wanneer je jaar na jaar roept 'aan te willen haken' bij de beste 16 clubs van Europa maar je bijna 2 jaar nadat Matthijs had aangegeven te zullen vertrekken in zomer 2019 je nog steeds noodverbanden moet aanleggen voor zijn vacante positie. Dat is bedenkelijk beleid omdat ze veel te veel gegokt hebben dat Schuurs zich snel het CL/EL benodigde niveau eigen zou maken. (Nog? )Niet dus.
0 -1
Ozymandias
Sommige spelers vertrekken snel maar sommige vertrekken par (veel) later dan we hadden verwacht (Tagliafico, Ziyech, Onana, etc.). Ajax zal in de Eredivisie altijd een verkoopclub blijven. Als Ajax een speler als Sánchez tegen houdt en hij moeilijk gaat doen zal het voor Ajax moeilijker worden om de volgende Sánchez aan te trekken. Ajax heeft juist voor een spelersvriendelijk beleid gekozen en ik denk dat dit voor de lange termijn de juiste keuze is (en bij Ajax is de lange termijn het belangrijkst).
0 0
Knalpot
Jij vergeet wel erg makkelijk dat we voor structureel aan de top meedraaien veel meer centjes nodig hebben. De grote clubs die dat structureel wel kunnen doen geven 40-45M uit aan bankklanten.
0 0
PierreHeno
Dat is dus een feit en daarom moet dat steeds terugkerend gelul van aanhaken bij de Europese top maar eens over zijn. Accepteer dat we een opleidingsclub zijn maar dat we ook als een soort knuffelmascotte club worden gezien door de rijke clubs en veel fans over de gehele wereld die attractief voetbal weten te waarderen. Ajax is en blijft wereldwijd uniek in zijn voetbal grootheid waar JC de absolute grondlegger van is geweest. Daar kan ik wel mee leven. Dan naar wat minder kansen op de echte hoofdprijzen. Tegen die hoeveelheden geld kunnen wij nooit op........maar wij zijn het wereldberoemde Ajax...een Robin Hood club die velen in hun hart hebben gesloten vanwege het brutale en moedige aanvallende voetbal...wie de tegenstander ook is.......en dat kan geen enkele andere club zeggen. Daar hoort dan wel een echte Ajax coach bij. Een coach die beseft dat wie wil winnen niet bang moet zijn om te verliezen. En Ajax heeft een naam te verliezen wat dat betreft. Een hele grote naam en faam.
0 -1
Godenzoon24
Alleen de andere helft van de supporters vinden zelfs nog dat hij te weinig koopt zie Henk Jan klaas
0 -1
Spectre
Ik denk dat Overmars het type is dat weleens langer bij Ajax kan blijven dan van der Sar, ik heb het idee dat van der Sar het ook nog weleens bij een topclub wil proberen. Overmars heeft die drive minder lijkt me. Puur mijn gevoel he
0 -1
Ozymandias
Mocht Vd Sar vertrekken dan zou ik Seedorf als een potentiele opvolger zien. Die was als speler al druk bezig met het opzetten en besturen van bedrijven en organisaties. Hij is één van de meest intelligente voetballers die uit Nederland komen. Als Seedorf geen talent voor voetbal had gehad was hij in een ander vak enorm succesvol geweest. Daarbij heeft hij internationaal een enorm aanzien. Vreemd genoeg is het aanzien wat hij internationaal krijgt groter dan wat hij in Nederland krijgt.
1 -4
PierreHeno
Dat zal dan dus vast ook wel met de persoon Seedorf zelf te maken hebben denk je niet?
0 0
Ozymandias
Ik denk dat het vooral aan het Nederlandse volk ligt.
0 0
PierreHeno
tja....alleen Moos loopt in de pas zeker?
0 0
Ozymandias
Ik begrijp je niet.
0 0
PierreHeno
Moos wees iedereen er op dat ze niet in de pas liepen ....maar hij was juist zelf de enige die niet in de pas liep. Zie ook L
0 0
WeerDinges
Snap je gedachte Ozy, maar zijn intelligentie waar altijd over wordt gesproken heeft hem alleen als voetballer wat gebracht tot dusver. Als je kijkt naar zijn trainersloopbaan lijkt het toch alsof hij bepaalde inzichten mist. Als je zoveel voetbal intelligentie hebt maar vervolgens geen resultaten boekt als trainer, lijkt het erop dat hij zijn kennis niet goed kan overdragen. Trainer en bestuurder verschilt qua inhoud uiteraard maar de gemeenschappelijke deler is wel het managen (van een groep). Ik zie hem dan eerder als een lid van de RvC. Waarbij ik Blind dan meer geschikt vind (inmiddels) als bestuurder, ookal vind ik hem altijd wat timide overkomen. Zijn rol is ook niet te onderschatten nu. Sinds hij in de RvC zit voeren we een ander beleid. Daarnaast heb ik bij Seedorf nooit, op zijn begin jaren na als voetballer, het gevoel dat hij liefde heeft voor de club. Hij lijkt meer te hebben met Milan. Ik blijf altijd hopen op een Rijkaard die zich in welke hoedanigheid dan ook bij Ajax mengt, puur als persoonlijkheid.
1 -1
Ozymandias
Ik denk dat Vd Sar en Overmars ook geen goede trainers zouden zijn. Een algemeen directeur hoeft geen goede trainer te zijn. Ik zie in Seedorf eigenlijk veel meer een algemeen directeur dan in Vd Sar. Ik vind dat Vd Sar het goed doet maar mocht Overmars geheel doorslaan in zijn kooplust dan verwacht ik niet dat Vd Sar hem tot halt roept. Ik denk dat Seedorf in dat opzicht een sterkere persoonlijkheid heeft.

Trouwens deed Seedorf het als trainer van Milan wel beter dan de trainer voor en na hem. In de periode dat Seedorf daar trainer was haalde maar drie (of misschien was het vier) clubs meer punten dan Milan. Dat hij het daar niet redden kwam doordat hem was beloofd dat hij na het seizoen zijn eigen assistenten mocht aanstellen (hij wilde onder andere Stam en Crespo aan zijn technische staf toevoegen) en de assistenten waarmee hij het seizoen moest afmaken achter zijn run om hem hebben zwart gemaakt bij de directie. De fout die Seedorf toen had gemaakt is dat hij had moeten eisen dat hij vanaf dag één zijn eigen technische staf om hem heen had.
0 0
Frankey78
Eigenlijk mogen we ook wel gewoon blij zijn met Marc Overmars en Edwin van der Sar. Kritiek mag er altijd zijn maar er word de laatste jaren toch ook wel weer beter beleid gevoerd. Ajax staat er financieel weer gezond voor, spelers willen en kunnen langer blijven met betere contracten. Betere spelers kunnen gehaald worden (en ook miskopen blijven er altijd wel tussen zitten) en Ajax heeft weer opnieuw naam gemaakt in Europa. Laten we hopen dat ze beide nog lang bij ons aller Ajax werkzaam mogen zijn.
8 -1
PierreHeno
Ajax is een beetje het knuffeltje van het Europese voetbal geworden. Iedereen is lovend inclusief de meeste toptrainers....maar die weten tegelijkertijd ook dat Ajax niet echt een concurrent is voor de prijzen. Ajax bijt niet en door Ajax te knuffelen sta je aan de goede kant van het voetbal. Dat is ons lot. Internationaal spreekt iedereen met lof over Ajax maar we blijven te klein voor het tafelkleed.
0 -1
AFCACBS410
Leuke docu en werkelijk schitterend om die beelden weer eens te zien, Ajax '95. Wat een legendes! Sar is inmiddels in zijn huidige rol ook enorm gegroeid en inderdaad een goed team samen met Marcie. Laat ze maar schuiven, het resultaat mag er wezen de afgelopen jaren!
1 -2
ajaxwestland09
Structuur is goed en wordt weer geld uitgeven aan spelers met bijna geen middelmaat.
2 -3
PierreHeno
...maar dan wel Ten Hag als coach blijven handhaven? Dat conflicteert toch wel enigszins.
0 -1