Ten Hag baalt: 'Het zoeken naar de 0-3 moet vanuit de controle'

JesseTH, 27-10-2020 om 23:55, 14316 views, Ajax TV |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Erik ten Hag is ernstig teleurgesteld in het feit dat Ajax na twee wedstrijden in de Champions League pas één punt wist te behalen. Tegen Liverpool had er meer ingezeten en tegen Atalanta Bergamo werd er dinsdagavond zelfs een 0-2 voorsprong weggegeven. Een kwalijke zaak, zo vindt ook de oefenmeester.

'We hebben één punt uit twee wedstrijden en we hadden er meer moeten hebben', zo klinkt de eerste conclusie in gesprek met Ajax TV. 'In twee wedstrijden hadden we meer spelaandeel en had je jezelf meer moeten belonen. We hebben ervoor gevochten en je komt op 0-2. Dan moeten we dat in de tweede helft slimmer uit spelen. Uiteraard gingen we op zoek naar de 0-3, maar dat moet je wel vanuit de controle doen. We laten ons eruit counteren en dat is niet echt slim als je met 0-2 voorstaat.'

De counters kwamen mede voort uit het feit dat er té veel Ajacieden voor de bal stonden. Bij een 0-2 voorsprong had Ten Hag in kunnen grijpen en verdedigend kunnen wisselen, maar dat leek hem geen goed plan. 'Dan ga je alleen maar teruglopen en dan roep je het over jezelf af. Wij moeten ons spel spelen en dat betekent langer balbezit houden. Hoe moeilijk dat ook is. We moeten in zo’n fase van kant naar kant spelen en meer mensen achter de bal houden. Dat deden we niet en dat is niet handig.'

'Niemand komt je iets brengen in de Champions League', zo weet de oefenmeester ook. 'Je moet het zelf binnenslepen. Dat hebben we nagelaten en ondanks heel veel goede dingen die ik in twee wedstrijden heb gezien, hadden we er veel beter voor kunnen staan. We moeten leren van onze fouten daarin. Ik heb het de ploeg net verweten. Je moet boos zijn als je met 0-2 voorstaat en hier met te weinig weggaat.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DonAdam
Aanvallen is het ultieme verdedigen; de tegenstander heeft dan namelijk geen balbezit.

Het ging mis omdat Traore en Tadic teveel ruzie met de bal hadden en dat was eigenlijk de hele wedstrijd het geval. Dat het pas misging bij 0-2 is toeval, het had ook eerder gekund en dan had Ajax die wedstrijd waarschijnlijk zelfs verloren.

Waren die twee wat sterker aan de bal geweest, had Atalanta nooit toegekomen aan de counters en had Ajax wellicht met dikkere cijfers kunnen winnen.

Traore heeft het nooit gekund om de bal aan een touwtje te houden met een man in de nek, dus die kun je het niet kwalijk nemen, maar van Tadic viel het mij eerlijk gezegd tegen. Ik had verwacht dat hij zichzelf voor 1 wedstrijd naar CL niveau kon tillen. Dat was een misrekening.
2 0
louis60
Off topic: net Antwerp vs Spurs bekeken. EL. Slim zoals Antwerp een 1-0 voorsprong verdedigd. Studie materiaal voor Ajax/TH? Handig bij Atalanta thuis en Liverpool uit.
0 0
Babangida83
Die hebben wel een aantal slagers in de ploeg. Dan kun je zeggen: die moeten wij kopen. Maar die kunnen over het algemeen niet voetballen.

Een andere manier om te verdedigen is gewoon het balbezit houden. Maar dan moet je spelers als Xavi en Busquets hebben. Of De Jong en Schone. En dat is het nadeel van dit systeem met 2 cvm's en met Klaassen spelen. Dan kun je de bal net niet goed genoeg in de ploeg houden. Dan doel ik op t hoogste niveau, niet tegen VVV. Al zouden we dat met dit materiaal wel veel en veel beter moeten kunnen. Het zou mooi zijn als spelers als Taylor en Unuvar doorbreken dit jaar, want die kunnen dat wel als geen ander en dat geeft je een in dit soort wedstrijden heel veel rust.
0 0
Thaschja
Ligt ook aan jou eric , dit is de 3 keer,, eerst de halve finale, dan die 4-4 wedstrijd en nu weer . dan leer je niks.
0 -1
Babangida83
Goede teksten. Zo is het zeker in mijn ogen. Je kunt wel aanvallen, maar gecontroleerd. Dat betekent dus dat je niet ineens hoogmoedig moet worden en met zn allen voor de bal kan gaan staan. Dan ligt bij balverlies het veld gelijk open.
0 0
cantharel
Gewoon de boel zo neerzetten dat zij niet zo makkelijk konden komen. Misschien 5 man achterop ? Ik ben geen trainer maar zie wel dat 0-2 genoeg is en waarom dan 0-3 maken.Nog geen leergeld betaald van Chelsea en Tottenham ?
4 -5
Babangida83
Tegen Tottenham hadden we juist twee verdedigende wissels met onder andere Magallan. Iedereen weet hoe dat ging.
2 0
ArnoAjax
Met Martinez erbij hadden we wel die voorsprong kunnen vasthouden! Maar die eigenwijze trainer ziet dat niet en gaat liever voor 3-0. Nu hebben we maar 1 punt i.p.v. 3
1 -1
Boer Gijs
Magallan werd het toen alleen maar minder van
0 0
Sterspeler
Die kwamen te laat en iedereen stond veel te diep. Zelfs de Ligt stond in de 16 bij 2 doelpunten voor. Nergens voor nodig.
1 0
Henkjanklaas
Had dan ingegrepen man !
Zeker als de spelers niet zelf dat voortouw nemen, dient een trainer correcties uit te voeren en in dit geval voorkomen dat driekwart van het elftal na 0-2 maar naar voren blijft rennen met op een gegeven moment 6 man voor de bal en dat is bepaald niet voor de eerste keer !
6 -2
Superjan
Dit is simplisme. De 'logische' wissel zou dan zijn geweest Martínez erin voor Gravenberch. Verdedigend geredeneerd logisch want Gravenberch was met name degene die te hoog stond en schijnverdedigde bij balverlies. Maar tegelijkertijd bracht Gravenberch aanvallend met afstand het meest van de middenvelders. Heel veel begon bij zijn passeerbewegingen. Zonder hem was er helemaal geen aansluiting geweest tussen de linies (en dat was echt een probleem gisteren).

Voor hetzelfde geld had Neres die bal niet verloren en had één van de acties van Gravenberch nog tot een derde goal geleid. Het was slechts een vrij korte fase waarin alles misging en het voetbal is afhankelijk van toevalligheden, onvoorspelbaarheden. In dat geval werd de trainer nu bewierookt omdat hij in de geest van Cruijff er eentje meer wilde maken dan de tegenstander.
2 0
PietjePrecisie
Ik denk dat je als trainer ook moet vertrouwen op de volwassenheid van je spelers, en niet moet proberen een noodgreep toe te passen en zo paniek te zaaien. Zeker in dit geval moet je als trainer denk ik eisen dat de ervaren spelers het zelf corrigeren en meer vanuit de controle gaan spelen.
1 0
jutter
Natuurlijk mee eens, heb daar elders hier al iets over geschreven. Ten Hag is in deze tekort geschoten, en dat is dus geen beste beurt, zeker gezien de thuisbeurt tegen Tottenham die fataal verliep en onze Tukker ook al niet ingreep.. Dat was dus nog veel kostbaarder waardoor Ajax mogelijk een 5e EC1/CL titel misliep. Daar had de club wederom geschiedenis kunnen schrijven voor het oog van de hele wereld. Dat gegeven blijft maar door mijn hoofd spoken, veel meer nog dan de remise van gisteren.
0 -1
geDaante
Ik ben ervan overtuigd dat met een betere trainer, die niet maanden nodig had om in te zien dat eeuwige kansloze en belachelijke projectjes (Alvarez, Promes op 10, Labyad) niet werken, en al snel in de voorbereiding met een logische opstelling was gekomen, en dat ingespeeld had laten raken, met ook automatismen als gevolg, en zich dan ook niet ineens iedere wedstrijd aanpast, je makkelijk van Liverpool en Atalanta had kunnen winnen. Liverpool is het even kwijt, was een uitgelezen kans dit zwakke Liverpool te pakken.

Maar vorig seizoen net zo, iedereen viel over scheidsrechterlijke dwalingen in de uit-wedstrijd tegen Chelsea, maar Chelsea thuis had je met gemak kunnen en moeten winnen. Maar als je daar met Alvarez en Martinez op het middenveld aantreedt, wat daarvoor alleen goed leek te gaan doordat tegenstanders geen druk zetten en Alvarez zo alle tijd en ruimte kreeg (waarin iedereen oké tot goed lijkt op die positie), vraag je om problemen. Na die wedstrijd gooide hij ook ineens het roer eindelijk om, dus zag pas weer toen het fout ging dat het echt niet kon.

Had hij maanden eerder al met het middenveld Ziyech, Van de Beek en Martinez gekomen, en had hij daaraan vastgehouden, en ook met lef tegen Chelsea gespeeld, had je die wedstrijd makkelijk gewonnen, en maakt die uitwedstrijd niet eens zoveel meer uit.

Ten Hag is in mijn ogen dan ook debet aan het uit de CL vliegen afgelopen seizoen, en ook aan het verliezen van de eerste twee potten in deze CL campagne.
11 -4
Ansjo
Ten Hag is ook de hoofdschuldige voor de uitschakeling in de halve finale 2 jaar terug. Die vent is echt compleet overschat. Van mij nog liever vandaag dan morgen weg.
0 -1
Juichtoon
Hij doet er inderdaad wel lang over....of het te lang is weet ik niet. Sommigen komen nooit tot inzicht.
1 0
Henkjanklaas
Volledig eens met dit betoog
1 -1
geDaante
Ik val Ten Hag heel vaak af, en terecht vind ik ;), maar in deze begrijp ik hem wel. Goed dat ie voor de 3-0 wil gaan, dat is des Ajax. Alleen hadden de spelers dus inderdaad minder risico moeten gaan nemen door minder diep te gaan, iets meer achter de bal te blijven, of slimmer op te stellen.
Ook die bal wat langer in de ploeg houden. Maar wel blijven aanvallen en drukzetten. Overigens werd er ook gewoon heel slecht verdedigd bij die tegengoals, er waren nog best wat mensen mee terug, steeds 1 meer dan de tegenstander. Die kopgoal kwam ook lucky tot stand, met die pass vanuit de draai zonder te kijken. Daarbij waren Ajax' goals ook lucky natuurlijk.

Je vraagt je af of afspraken vantevoren worden gemaakt bij verschillende scenario's, dat lijkt niet echt het geval. Als je vantevoren scenario's afspreekt, kunnen spelers daarnaar handelen. Dus bij 2-0 voor, Tagliafico niet meer per se achterlijn halen, Gravenberch niet meer per se in de 16 tegenstander, etc.

De bal ook wat meer in de ploeg houden, zodat de linies goed aan kunnen sluiten (zie enorme ruimte bij balverlies tegengoals). Wel tempo erin houden zodat je niet verslapt, Atalanta meer kapot speelt, en wel kans blijft maken op die 3-0.

Overall was het allemaal veel te onrustig en wild, te paniekerig in balbezit en in de opbouw. Klaassen, die verder weer heel veel werkte en goed deed, was daarook vooral debet aan.
Onder druk komen zoals ik al eerder claimde, zijn gebreken meer naar voren, dus zijn gebrek aan voetballend vermogen aan de bal (handigheid met de bal, voetenwerk, actie, etc.), waardoor hij wat snel de bal wat blind naar voren peert.

Heb je daar een speler staan met een hoge handelingssnelheid én die handiger met de bal is en vlotter voetenwerk, en ook makkelijk wegdraait, zal die speler meer rust kunnen bewaren, de bal over de grond vaker bij een medespeler krijgen, waardoor je meer balbezit houdt, rust creëert, daarmee meer controle, de linies kunnen aansluiten etc.
Nu ging je toch veel mee in het hotseknots voetbal van Atalanta. Met veel over en weer, heel rommelig.

Het werkte ook niet mee dat dit elftal voor het eerste in deze hoedanigheid samen speelde. Het blijft belachelijk dat er maandenlang aan een belachelijk en onlogisch en niet des Ajax elftal is gewerkt, die qua invulling ook totaal niet strookt met wat Ten Hag altijd zelf voor ogen zegt te hebben, Ten Hag dat een paar wedstrijden terug ineens (en ook al zijn projectjes Alvarez, Promes en labyad) omgooit, en daarna iedere wedstrijd in een andere samenstelling speelt.

Zo creëer je dus geen automatismen, raakt het elftal niet ingespeeld. En dat zag je ook. Het was nog teveel zoeken en afstemmen. Dat kan niet tegen een Atalanta dat veel druk zet en waarbij het tempo hoog is.
2 -1
DaNaRWaL
Als Ajax nou geheel terecht en oppermachtig op 2-0 was gekomen dan begrijp ik TH, maar nu had ie alles al veel eerder op slot moeten gooien. Het was een open wedstrijd met heel veel mazzel voor Ajax de 1e helft. 2e helft kreeg Atalanta de overhand en zijn we door 2 fouten weer in dezelfde fuil getrapt als tegen Tottenham en Chelsea. Zo jammer
0 0
Knalpot
Zielig hoe je hier weer je gelijk probeert te halen door Klaassen te downplayen. Klaasen was gewoon weer veruit onze beste man met verder ook het minste balverlies en vooral niet meeging in het hotseknotsvoetbal van Atalanta maar juist als 1 van de weinige wel de rust wist te bewaren in bbz.
0 0
geDaante
Was helemaal niet met die intentie.

Ik geef Klaassen juist credits dat ie weer hard werkte en het goed deed, alleen ook hij peerde die bal wat te snel naar voren onder druk, wat ook logisch is, gezien zijn skillset.

Ik zeg alleen dat je onder druk op de 6 en 8 idealiter echt voetballers hebt staan, die comfortabel zijn aan de bal.

Klaassen is voor aannemen en doortikken, dat is in veel andere wedstrijden, met minder druk, minder in de kleine ruimte, ideaal.
0 0
blava
structureel probleem bij Ajax. Na afloop dacht ik aan de wedstrijd tegen de Spurs toen dezelfde fout werd gemaakt. TH leert dus niet van eerder gemaakte fouten.
7 -2
Henkjanklaas
Klopt als een bus !
1 -1
Ajaxhart
Door goed te wisselen Th, geef je het juiste signaal aan je spelers. In de rust een verschuiving aanbrengen is ideaal, kun je alles nog even goed doorpraten.
Dat is veel beter dan tijdens de wedstrijd extra verdedigers inbrengen, dat werkt meestal negatief (zie ook: het Zeefuik effect).
1 -1
Ajax2020
Je staat 0-2 voor maar laat Martinez op de bank zitten.

Dan ben je uitgepraat met je "onder controle"...
7 -2
PierreHeno
Precies dat. Je weet dat die Zappata altijd gevaarlijk blijft...èn je staat met 0-2 voor. Martinez er in ..op die Zappata en trek die overwinning nu eindelijk eens over de streep in een belangrijke wedstrijd i.p.v. achteraf met dikke droge boterhammen ouwe pindakaas aan analyses te komen met als kerninhoud : " dit had nooit mogen gebeuren". Dan ben je geen topcoach maar een puzzelaar die al heel veel stukjes kwijt is geraakt.....maar niet in de puzzel!!
2 -2
wendoo9
Onder controle naar de 0-3 gaan ??? Jij had de wedstrijd beter moeten lezen en kijken wat de wedstrijd vraagt. Je had meer zekerheid moeten inbouwen en van daaruit proberen te scoren. Je staat 0-2 voor en hoeft niet als een gek naar voren te lopen met z'n allen. Je gaat nu spelen hoe de tegenstander moet spelen wat hun moeten scoren en Ajax niet. Atlanta lacht zich rot met zo een vorm van naïviteit van Ajax kant. Atlanta 2 Ten Hag en assistenten 2 Ps : Nico was gisteren erg goed, moet ook leren doseren met zijn spel, want hij brengt Blind keer op keer in de problemen omdat hij niet op zijn plek staat en Blind keuzes moet maken met gevolg doelpunten. Zie Grunn doelpunt waar verlies uitkwam ook zoiets.
8 -3
Knalpot
En dat is nou precies wat ie bedoeld met onder controle op zoek gaan naar de 0-3 en daar ligt de fout bij de 1-2 zeker ook bij Tagliafico die moet op dat moment beseffen dat ie niet iedere keer naar die achterlijn hoeft te gaan maar een beetje had moeten knijpen en in de half zone moet gaan staan zodat er bij balverlies niet 80 meter vrij veld achter hem lag.
1 0
Kingoffdatoilet
Tweede helft heb ik Tadic en Gravenberch niet op de juiste plek meer zien lopen. Alleen maar voorin. Dat was het probleem
4 -1
RuffRhythim
Spelers en trainer zijn gewoon schuldig aan het weggeven van een 0-2 voorsprong en zoals we inderdaad weten niet de eerste keer.

Ajax kan gewoon nooit een wedstrijd doodleggen als dat nodig is. Nee, we gaan als een malle op zoek naar de 0-3 hoor. Altijd hetzelfde....
4 0
cantharel
De trainer is de baas en die moet reageren.
0 0
7172AFCA7395
Klopt. Daarom had ik Martinez in de rust ingebracht.
3 0
Ajax2020
Precies. Martinez is een geweldige speler om te brengen als je een voorsprong moet vasthouden. Ten Hag moet naar zichzelf kijken.
2 0
7172AFCA7395
In Europese wedstrijden zou ik Martinez sowieso
opstellen. Dat je hem tegen RKC niet nodig hebt,
kan ik nog een beetje begrijpen.
1 0
RuffRhythim
Bijvoorbeeld ja. Desnoods ga je een soort 4-4-2 spelen zoals we dat ook wilde spelen tegen Liverpool om meer controle te hebben op het middenveld.

Alles beter dan dat zowat de hele verdediging naar voren rent om naar de 0-3 op zoek te gaan.
3 -1
Mocrodammerr
achteraf weten ze het altijd beter.. je had een extra slot op de deur moeten gooien na de aansluitingstreffer..een alvarez of martinez op het middenveld ipv gravenbergh.
4 -1
mickey2602
Hier ben ik het niet geheel mee eens.
Tussen de 1-2 en de 2-2 zaten nl 6 minuten.
Dus op het moment dat je de 1-2 om de oren krijgt moet ten Hag beslissen om,in jouw woorden,Martinez of Alvarez te gaan brengen.
Die moeten dan nog eerst warmlopen,uitleg krijgen van de assistent en in die tijd is het al 2-2.
En dan zou je juist wel weer aanvallend kunnen wisselen om toch de winst te pakken.
En ja,ik weet het,dit is achteraf. Als je inderdaad besluit om na de 1-2 Martinez of Alvarez te brengen dan kan je op dat moment niet weten dat het binnen 5 minuten 2-2 zal staan.
0 0
Bruno04
Het is ook nooit goed hier. Als die verdedigender had gewisseld en het was dan 2-2 geworden was het weer een eikel want het ging zo goed want we stonden 2-0 voor. Het Is gewoon als eerste de verantwoordelijkheid van de spelers om het compact te houden. En dat kun je blind Klaassen en tadic kwalijk nemen.
6 -1
ArnoAjax
Hoe kom je daar nu bij.
Als Pipo ten Hag Martinez had ingebracht was het 2-0 gebleven.
0 -1
Mikenick
Compact houden doe je als team dat kan je dus ook niet specifiek Klaassen en Tadic kwalijk nemen. Misschien vanuit een leidende rol zou je kunnen zeggen dat die twee samen met Blind het voortouw moesten nemen. Schuurs kwam bijvoorbeeld ook veeel te vaak mee naar voren. Dan sta je dus 1 op 1 achterin met Blind die het niet van zijn snelheid moet hebben. Laat nou net die Zapata constant met zijn snelheid eroverheen komen in de counter...
0 0
Amp
Na spurs thuis, en chelsea uit, zou je toch denken dat de ervaren gasten én de trainer nu wel beter moeten weten. Een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen. Wat zijn deze gasten dan...? Daarbij: als je het zelf vanaf de zijkant mis ziet gaat, moet jíj bijsturen als coach. Normaal kan je dan smoezen dat de spelers niet bereikbaar zijn in een stadion, maar die vlag gaat nu natuurlijk niet op
8 -1
AlexIbarra
Wat heeft Chelsea-uit met een (te) aanvallende tactiek te maken?

Eerder een schoolvoorbeeld van hoe we keihard genaaid worden zo gauw wij een keer de verdedigende partij zijn. Uiteindelijk red je daar nog een punt door zelf te blijven voetballen.
0 0
3sterrenAjax1
zowel de spelers als ten hag vallen wat te verwijten. de spelers rennen als debielen naar voren bij een 0-2. die italianen lachten zich kapot over zoveel dommigheid/naïviteit. verder had ten hag nooit schuurs en blind tegenover zapata moeten zetten. dat is sowieso geen complementair koppel en zeker niet tegen een dergelijke spits op dit niveau. je zag in de eerste helft al dat dit fout zou aflopen. hij had martinez moeten brengen en die tegen zapata moeten laten spelen en dan blind naar t middenveld moeten doorschuiven.
9 0
Benleiden
Tactisch onbenul die Erik. Dat zag iedereen weer eens aankomen behalve hij. Wat is nu de verwachting van vanuit de controle de 0-3 maken? Dat konden ze de hele wedstrijd al niet. We mogen blij zijn met een punt, want het was erg armoedig.
6 -6
PierreHeno
Puzzelaar die zijn puzzel nooit afkrijgt omdat hij al veel te veel stukjes heeft laten vallen en van noodzakelijke tactische omzettingen al helemaal geen kaas gegeten heeft. Het zij zo ...en er zullen nog veel meer van dit soort uitslagen onder Ten Hag volgen. Hij ziet het niet. Hij zit nog steeds op het tactische niveau van Frenkie de Jong als CV tegenover Luuk de Jong posteren. Óók zo'n unieke Erik ten Hag vondst.
2 0
ArnoAjax
De enige die niet slim is ben jij zelf Erik
5 -4
RuffRhythim
En als we hadden gewonnen lag dat weer louter alleen aan de spelers zeker?

Gisteren in het topic tot aan de 0-2 was het allemaal hosanna en waren de spelers werelds. Maar dan komen de tegengoals op momenten dat centrale verdedigers en middenvelder als een idioot naar voren (blijven) lopen en er belachelijk veel ruimte op middenveld en achterin ontstaat en dan ligt het weer alleen aan de trainer hoor.
Terwijl zowel spelers als trainer BEIDEN de blaam behoren te krijgen.

Zo simpel dit weer hoor...
4 -2
PierreHeno
Je speelt een wedstrijd anders naar gelang het wedstrijdverloop en eerste doel is de wedstrijd winnend overvdecstreep te krijgen. Dat behoeft noodzakelijke aanpassingen TIJDENS de wedstrijd en dus niet in anslyses achteraf. Daar ben je coach voor. Ten Hag gedraagt zich als analist ipv coach. Ajax verdient een topcoach en niet zo'n eeuwige puzzelaar die pas op de laatste wedstrijd van het seizien met zijn beste opstelling aan komt zetten.
1 0
RuffRhythim
Ja dat weet ik zelf allemaal ook wel en ik sta hier niet de trainer te verdedigen, maar ik word een beetje moe van de gasten hier die steeds alleen de trainer de schuld geven van wat er fout gaat alsof de spelers daar ook geen schuld aan hebben.
0 0
Hans Kraay Jr.
Ik snap dan gewoon niet dat hier dan niet gecoacht wordt tijdens de wedstrijd. Zowel door ten Hag, maar vooral eigenlijk door de ervaren spelers op het veld.

Van Spelers als Blind, Klaassen en Tadic verwacht je toch wel dat die de linies goed neerzetten. Maar het leek wel of die het te druk hadden met hun eigen spel.
0 0
Pauw
Terechte uitslag denk ik, maar zowel Ajax als Atalanta had net zo goed kunnen winnen. Er zijn mijn een aantal zaken opgevallen, zowel positief als negatief:

+ Ten Hag maakt ineens behoorlijk goede opstelling. Wel jammer dat het rijkelijk laat gebeurt: Ajax speelde nu voor het eerst in deze samenstelling. De automatismen waarop hij zo hamert, zijn er weinig.
+ Traoré: prima aanspeelpunt en speelde de bal vaak goed tot heel goed door. Kon ook de hele wedstrijd blijven gaan. Hopelijk houdt hij dit niveau vast. Wel jammer voor Brobbey; verhuren?
+ Ben meestal niet erg enthousiast over Gravenberch, maar gisteren vond ik hem goed spelen, als hij de bal had. Weinig balverlies, veel naar voren. Zijn positionering bij balverlies vind ik wel zorgelijk. Zeker tegen goed omschakelende teams als Atalanta komt er mede door zijn onoplettendheid veel druk te staan op de nu kwetsbare verdedigingslinie.

- Drukzetten / restverdediging: Ten Hag zal er misschien wel op hameren, maar de restverdediging wordt vaak verwaarloosd. In de CL kom je daar echt niet zo vaak mee weg. Allemaal leuk en aardig dat Ten Hag bij voorzetten een goed gevulde 16-meter wil, maar ik houd bij elke afgeslagen bal na een voorzet (waaronder corners) mijn hart vast. Dat wordt nog versterkt door de het feit dat ons middenveld (gister) niet zo geweldig omschakelt en de laatst lijn niet voldoende vooruit verdedigd.
- Vooruitverdedigen (Schuurs en Blind): zowel tegen Liverpool als Atalanta viel mij op deze verdedigers veel achteruit lopen, zelden kort zitten. Dat geeft dus ook geen mogelijkheden om eventueel een overtreding te maken om de counter te stoppen. Er was veel kritiek op Veltman, maar hij herkende die momenten heel goed. Ik ben voorstander van Blind, maar misschien moet Martinez in dit soort wedstrijden op LCV spelen om een CV te hebben die goed kan doordekken.
- Mazraoui: vind het een mooie speler, maar was wat mij betreft zowel tegen Liverpool als Atalanta de zwakste schakel.
- Tadic: eigenlijk kan hij (net als Blind) niet meer op posities spelen waarop het belangrijk is dat je kunt omschakelen / druk kan zetten. Hij kan het gewoonweg niet meer belopen. Hij is echt nog wel van waarde in balbezit, maar zelf betwijfel ik of Ajax hem nog heel lang als basisspeler in moet zetten. In de CL in de spits of op de bank. In de Eredivisie kan hij op elke positie spelen.
- Ik mistte geduld in het aanvalsspel van Ajax. Juist omdat Ajax op dit moment zwak is als het de bal niet heeft, moet je ervoor zorgen dat je langer de bal hebt en/of de bal niet op gevaarlijke posities verliest. Ik ben voor zéér aanvallend voetbal, maar niet zonder een goede restverdediging. De huidige speelwijze is zeker naïef te noemen.
5 0
DeWijsneus
Ben zelf gewoon geen fan van de 4-2-4 tactiek van Ten Hag. Vind het veel te veel direct en mis voetbal. Controle kan je op verschillende manieren bereiken, ik had middenveld omgezet. Overigens had ik ook zo begonnen. Heb zelf veel kritiek op TH altijd maar hij begon tenminste met aanvallende intenties. Wissel Klaiber was ook goed. Vond alleen niet slim om Neres op rechts te houden. We waren gevaarlijker met Antony op rechts.
4 0
tyzinho
Het gaat ook met name om de wedstrijd kunnen lezen en daarop aanpassen waarin hij het weer volledig laat lopen.
Door een met een zes te spelen ipv een tien had je altijd iemand voor de verdediging gehad die in balbezit altijd vrij zou staan en verdedigend de balans op het middenveld zou bewaken. Daarnaast zou hij er misschien voor kunnen zorgen dat Zapata dan minder ballen zou kunnen aannemen door in de zone voor hem te staan.
1 -1
altijdwelwat
Benieuwd hoe Erik zo een wedstrijd beleefd, tot aan de (onterechte) penalty was Atalanta de bovenliggende partij en de 0-2 was eigenlijk ook een weggever. Ik vond alleen de laatste 10 minuten voor rust duidelijk voor ons. Na rust word vooral je middenveld met regelmaat overlopen , en dan blijkt ook de zwakte van de achterhoede. Al met al is de 2-2 een prima maar gelukkig resultaat.
1 -1
AFCAMM
Ik ben ook wel teleurgesteld, maar aan de andere kant ook best tevreden, want die 2-0 voorsprong sloeg eigenlijk nergens op. Ik was er wel blij mee, maar het was geen resultaat van goed spel.
Het liep bij vlagen wel lekker, maar ik zag vooral bijna iedereen sputteren. Veel onnauwkeurige passes, veel balverlies en slechte, slappe ballen op doel. Die penalty was volgens mij de eerste goede bal van Tadic.

Met een beetje pech hadden we gewoon de deksel op de neus gekregen en verloren.
2 -1
DeGodenzonen020
Ben erg benieuwd wat de instructies waren die de spelers meekrijgen met de rust. Er moet een strijdplan liggen met 'wat als we twee goals voor staan'. In de pauze dat doornemen, spelers horen het niet voor het eerst en weten hoe ze grip pakken op het verloop. Vanaf de zijkant kan je weinig betekenen, maar met 2-0 rusten zou Ajax gedreven
en gefocust uit de startblokken moeten schieten. Misschien gaf Erik wel teveel instructies mee zodat de spelers het ook niet meer helder hebben. Of waren de instructies goed, maar kon het team het onvoldoende vertalen naar het spel. Ik ben echt benieuwd wat daar mis ging.

Resultaat is trouwens uiteindelijk niet slecht. Hebben het nog in eigen hand.
0 0
Boer Gijs
Dit is waar het om gaat. Trainer kan dit sturen. Maar zijn instructies zijn denken ik veel te ingewikkeld voor meeste spelers. Je moet dan paar voormannen hebben die aan half woord genoeg hebben en in het veld het team zo neerzetten dat je vanuit controle speelt. Blijkbaar is dit onderdeel sinds Tottenham nog steeds niet onder de knie. Ten Hag heeft ontegenzeggelijk kwaliteiten, maar het gebeurt me veel te vaak dat we na een achterstand niet meer terug komen en dat we in grote wedstrijden een goede voorsprong weggeven.
1 0
BillSplate
We kunnen Ten Hag de schuld geven en uiteindelijk is hij de trainer, maar Blind, Klaassen en Tadic kunnen toch het team sturen en aangeven dat ze compacter moeten spelen? Alle drie speelden in de as en hebben alle drie een goed overzicht.
2 0
Boer Gijs
Ben het met je eens hoor, het is iets van trainers én spelers. Beiden hebben in dit opzicht gefaald.
1 0
Amp
Je kan wel overzicht hebben, maar zonder inzicht hrb je er niks aan.
0 -1
chloorbestendig
Als je meer controle had willen hebben had je Martinez voor Gravenbergh moeten brengen pannenkoek.
2 -5
Johan14Cruijff
Voor meer controle en voetbal had je Blind op het middenveld kunnen zetten in de tweede helft, Martinez centraal naast Schuurs. Martinez is denk ik ook een type die feller op Zapata kon zitten, Tadic of eraf of naar voren geschoven.
0 0
TontoKarnaggel
Vind veel dingen leuk aan Ajax maar dat je eerst 5-nul voor moet staan om wat rustiger te kunnen gaan zitten vind ik wat minder. Komt bij dat bv een 2-0 achterstand wel altijd einde oefening is. Maar ach, je kan niet alles hebben.....
2 0
Duif63
Tottenham, Chelsea en nu dit weer. Ezel Ten Hag stoot zich voor de 3e keer aan dezelfde steen. Ipv 4, sta je nu met 1 punt. Waardoor we alleen in theorie nog door kunnen, maar gezien onze problemen in Europese thuiswedstrijden en de constant foutieve tactische vondsten van TH mogen we nog blij zijn als we 3e worden.
5 -2
PierreHeno
Ben bang dat het wel gewoon weer die kant op zal gaan ja
0 0
PierreHeno
Je bedoelt dus dat Ten Hag eigenlijk geen echte meerwaarde heeft voor dit soort wedstrijden?! Dat ben ik dan volledig met je eens Bill.
0 0
Henkjanklaas
Wie kan het met deze mening nou niet eens zijn ? Iedere keer maakt trainer en team weer dezelfde fout. We blijven naief aanvallen met nota bene een voorsprong van 2.
Niets geleerd van vorige CL partijen ?
3 0
Chris86
Ik snap niet zo goed dat men zo verrast is dat Ajax kansen tegen krijgt. Dat is inherent aan de speelwijze en dat is altijd zo geweest. Ver naar voren voetballen betekent dat er veel veld achter je ligt. En ja, dan ben je er met 1 of twee goede passes doorheen. Het enige wat je kunt proberen is om die eerste pass er uit te halen, maar dat begint al op het middenveld (of bij Klaiber die even zijn man onderuit had moeten trekken). Kansen tegen krijg je altijd en als je ver naar voren speelt, zijn ze vaak groot.
1 -2
AjaxAddicted
Tactisch falen Ten Hag. Je had wél meer controle moeten brengen. Gravenberch liep maar en iedereen trok naar binnen. Met Blind een linie naar voren en Martinez op die plek, had je achterin meer controle en met Ekkelenkamp erbij ook op het middenveld. Dan hadden Gravenberch en Traoré eraf gekund. Die konden niet meer. Had je Tadic naar voren kunnen schuiven. Nee, deze resultaten heb Jente danken aan je eigen domme keuzes, kabouter
8 -3
LANS
Jammer van “ kabouter “, daarmee ondergraaf jezelf het gehele betoog. . .
3 -4
Kuningast
Gewoon niks geleerd van het verleden erikje
6 0
Yeshyeshyall
Mja lastig. Snap wel dat als je verdedigend wisselt je de kans krijgt juist de deksel op je neus te krijgen, aan de andere kant tegen Liverpool stond het ook goed en hadden we iets meer mensen achter de bal. Wisselen is misschien niet de sterkste kant maar aan de andere kant snap ik ook wel dat hij op zich stelt dat we gewoon ons eigen spel moeten blijven spelen - daar moet het naar toe. Dit team barst van het talent, moet alleen wat tijd krijgen en die is er niet echt want na dit seizoen worden de beste weer weggekocht.
1 -3
AjaxAddicted
Ons eigen spel? We hebben 10 minuten ons eigen spel gespeeld, 5 in de eerste en 5 in de tweede. Toen zetten we druk en was de tweede bal voor ons. De rest veel lange ballen. Nu weer met Traoré en Tadic op 10. Twee buitenspelers die allebei verkeerd stonden. De rest werden we compleet overlopen op het middenveld. Het was echt slecht hoor
3 0
blava
Iedereen kon zien dat Tadic het probleem was gisterenavond. TH had hem moeten wisselen. Gewoon Alvarez erin zetten en Atalanta eruit counteren in de tweede helft. Ajax speelde met twee middenvelders. Onbegrijpelijk op dit niveau. Ondanks TH toch nog een gelijkspel.
7 -2
Afca85meer
Ten Hag durft Tadic niet te wisselen. Dusan is een status aangemeten in de slectie waaraan moeilijk te toornen valt.
1 -2
RuffRhythim
Ajax kan ook echt never nooit een wedstrijd killen hoor....
2 0
MK77
Vraag dat maar aan VVV ;-)
0 0
PierreHeno
Was dat een wedstrijd dan?!...tja...
0 0
Henkjanklaas
Goede verstandige reacties lees ik hier.
EtH had zoals ik eerder vanochtend ook schreef, tactisch moeten ingrijpen zeker in de tweede helft. De tegenstand was ondanks de 0-2 te sterk om het zo te laten. Steeds weer worden we in de CL uitgecounterd!
4 0
Afca85meer
Ten Hag leest wederom de wedstrijd niet en dat kost ons 2 wellicht hele dure punten. Met een dergelijke voorsprong de controle op het middenveld compleet verliezen in de omschakeling + tweede bal moet je op anticiperen.
7 0
AjaxAddicted
Amen!
0 0
DHNC
Je had in de rust Traoré eraf moeten halen, Martinez brengen voor centrum, Blind naar middenveld en Tadic spits. Terug naar Liverpool variant (met Anthony ipv Promes) en we hadden deze pot gewoon gewonnen en zelfs nog meer gescoord. Maar ja...
5 0
ArnoAjax
Helemaal met je eens. Dit was een oplossing geweest, de 2-0 verdedigen i.p.v. jacht naar 3-0! Maar ja deze trainer.....
1 0
Bky
Ja, en als ie dat gedaan had dan was dat weer de foute keuze geweest volgens iedereen.
4 -4
PierreHeno
Denk het niet want Ten Hag maakt in dit soort wedstrijden nagenoeg nooit zo'n juiste tactische keuze. En laat dat nu net ook precies het grote probleem zijn bij deze puzzelcoach.
0 0
ArnoAjax
Nou en... dan hadden we wel 3 punten gehaald nu maar 1
0 0
DHNC
Lees het wedstrijdverslag erop na, ik zei het daar in de rust.
0 -1
DS
Ten Hag is ook niet te volgen soms.
Tegen F.C. bal op het dak speelt hij met Alvarez voor de balans.
Gister speelt hij met een middenveld dat helemaal open lag tweede helft, en laat het gewoon staan.
Gooi dan gewoon de tweede helft het slot op de deur.
3 -1
Vlieske
Al zeg je maar tegen je backs dat ze 2 helft gewoon achterin moeten blijven. Backs staan veel en veel te hoog. Was vorig seizoen ook al. Iedereen loopt het af te reageren op schuurs en blind maar waar zijn de backs?
3 0
Henkjanklaas
Die nico blijft ongeacht de tegenstander maar naar voren rennen. En als je middenveld bij balverlies dan ook te aanvallend blijft, krijg je dit. Zeker schuurs kan dan de druk op de verdediging totaal niet bolwerken
2 0
grannig mokum1
Als TH dat zag dat teveel spelers voor de bal en uit gecountert door atalanta dan ga je toch ingrijpen?, en niet achteraf Bla Bla bla
2 0
FTS95
Vind het allemaal wel meevallen...de 1-2 is meer geluk dan wijsheid, aangezien hij hem blind voorgeeft. Per staat daar nog te positioneren en staat er een metertje vanaf helaas...de 2-2 is volgens mij een fout van Blind, die onnodig instapt, waardoor Zapata volledig vrij komt. Per had het lastig, maar die Zapata is ook gewoon een geweldige spits, dus credits naar hem. Traore blijkt ook een ijzersterke spits te zijn, Klaassen weer top en een zeer attractieve wedstrijd gezien. Zeker jammer, wellicht onnodig door Een eventuele wissel van Blind naar het middenveld, maar dan had je eigenlijk wel Tadic eraf moeten halen...Wederom de minste Ajacied gister..
3 -2
Henkjanklaas
Allemaal excuses zoeken. Perr Schuurs is echt nog te licht voor dit werk ! Zakte door het ijs. Hij was die spits te vaak kwijt. Alleen daarom had EtH bij 0-2 zekerheden moeten inbouwen !
2 -1
Bky
Hou nou toch op, wat heeft Schuurs allemaal fout gedaan?
4 -1
BRAMHOUTEN
Hier een repeterend verhaal. Vooraf aan de wedstrijd wordt het een makkie en achteraf lekker lopen zeiken op trainer en spelers. Ajax kan alleen groter worden en deze wedstrijden winnen als ze in een competitie gaan spelen waar ze elke week weerstand krijgen. Ajax houdt in een wedstrijd op Europees niveau geen 90 minuten het goede spel vast. Alleen 2 jaar geleden lukte dat wel maar haddem we een uitzonderlijk team. Onder bosz lukte dat ook niet maar speelde we thuis Lyon en Schalke vd mat en was dat genoeg om de finale te halen op basis van een uitdoelpunt maar speelde we de finale slecht. Ajax is als club heel goed bezig maar de Nederlandse competitie helpt ons gewoon niet verder.
1 -5
ArnoAjax
Nee, een goede trainer had de defensie moeten versterken met Martinez, dat heeft helemaal niets met de NL competitie te maken maar met het tactisch inzicht van de trainer
2 0
AjaxAddicted
Ik zei van tevoren al dat dit niet ging lukken. Dat middenveld sloeg helemaal nergens op! En dan achterin met Blind één op één. Sorry hoor maar dan ken je je spelers toch niet? Je kunt alleen één op één als je een middenvelder extra hebt om de tweede bal op te vangen. Nee, tactisch zéér slecht.
3 -2
Afca85meer
Wat een poepverhaal Bram. We stonden verdomme met 0-2 voor. Als dan ons middenveld backs als een stel pupillen bij alles naar voren blijven rennen kom je achterin in de problemen. Dit heeft helemaal niets met de Eredivisie te maken.
4 -1
BRAMHOUTEN
dit heeft met weerstand te maken, In de eredivisie kunnen de backs maar naar voren blijven rennen en wordt dit niet afgestraft. Tegen ploegen uit de CL wel. De wedstrijden vragen ook veel meer van de spelers waardoor ze 90 minuten lang geconcentreerd moeten blijven, dit hoeft niet in de eredivisie. Als jij dit niet wilt zien ook goed.
0 -4
ArnoAjax
Dat moet je de trainer kwalijk nemen
1 0
AjaxAddicted
Maar dat weet je toch? Bij het eerste balcontact van Traoré en Gravenberch zag je al dat het hopeloos werd. Je mag 5 keer wisselen en dan breng je Labyad 5 minuten voor tijd in. Had voor de rust Blind een linie voren gedaan en Martinez achter. Dan Ekkelenkamp erbij op het middenveld. Klaar! Ten Hag is een stuk eigenwijs stront en ik hoop dat hij de komende weken door de mand valt...
3 0
Afca85meer
Wat een gelul weer Brammetje. Dit heeft niet met weerstand te maken maar met een trainer die ze niet erop aanspreekt bij het zien. Of de trainer ziet het niet/te laat. Daarnaast loopt er een aanvoerder als een prima Donna over het veld. Die is meer met zichzelf bezig dan de wedstrijd lezen.
2 -1
BRAMHOUTEN
wat een triest figuur ben jij. Vooraf lopen roepen dat we Atalanta wel even weg zullen spelen en na afloop lekker op alles en iedereen af kunnen geven. Echt een supporter in hart en nieren. waardeloze supporters hier
0 -2
trainerdv
Dit blijft een lastig verhaal. Het mag niet, ok. Maar als je consequent zo speelt, dan valt vaker de 3-0 dan de 1-2. Dat is ook wel des Ajax. En als je je niet meer goed aansluit als team dan zijn je aanvallen ook tandenloos en heb je ook direct balverlies. Langer balbezit houden bij zo'n voorsprong houden is wel een goede inderdaad, daar was het Ajax van 95 koning in. Ga daar maar op trainen.
1 -1
noahdepoah
Je bent gewoon een waardeloze trainer. Hier op AS was al te lezen waar het gevaar van Atalanta vandaan kwam. Gomez en die Zapata. Niet zo moeilijk hoor. Voor rust kom je met geluk op 0-2. Al zag je in de eerste helft al dat Zapata er al
Levensgevaarlijk doorheen kwam. Je weet dat in de tweede helft de ruimtes alleen maar groter worden. In de rust had je je fout nog kunnen herstellen Martinez erin voor Traore, Neres of Antony, Dailey naar het middenveld doorschuiven.
4 -5
BRAMHOUTEN
hier op AS zitten de beste trainers en ik snap ook niet dat Ten Hag niet eerst deze Site leest voordat hij een opstelling maakt. Snap ook niet dat Overmars niet eerst vele van jullie vraagt welke aankopen hij moet doen. Hier hebben ze pas echt verstand van voetbal
0 0
PierreHeno
Ze mogen me altijd bellen. Pro deo ook nog 'ns.
0 0
ArnoAjax
Zo is dat!
0 0
AjaxAddicted
Hij teert nog op de successen van 2 jaar terug. Met Frenkie, Ziyech, de Ligt en Donny. En Nicos en Tadic in bloedvorm. Geen blessures, lekker makkelijk. Die jongens regelden dat zelf wel. Nu moet hij tactisch nadenken = volkomen kansloos
1 -1
Henkjanklaas
Ik ben juist zeer teleurgesteld in de trainer. Zoals te vaak in de CL hebben we na een dikke voorsprong geen enkele zekerheid ingebouwd. Veel te veel lieden voor de bal. Greep ten hag in ? Neen dus.
In de as mis je gewoon CL niveau. Schuurs kan dit bij lange na nog niet aan. Een kanjer van een verdedigende middenvelder hebben we niet. Van gravenberch met zijn 18 jaar mag je dat niet verwachten en de spitspositie behoeft ook verbetering. Tadic kan t niet belopen op dat middenveld en hoort in de spits of op linksvoor. Neres komt terug van blessure en is nog niet top. Tagliafico moet eens geleerd worden dat hij niet constant naar voren rent! Kortom nog te veel zwakke plekken om de jong de ligt ziyech en schöne te doen vergeten. Kudus werd op dit niveau erg gemist.
3 -2
ETM
Ik vind dat een aantal spelers hun niveau niet hebben gehaald en ik denk dan in het bijzonder aan Tadic. Kun je zeggen dat hij niet op 10 had gemoeten maar Tadic is natuurlijk in principe gewoon een geschikte tien.
Ik denk ook niet dat het tactisch helemaal gelukt is, want het ging erom veel 1vs1 op de flanken te krijgen en dat heb ik toch te weinig gezien. Althans op hoge snelheid. Vond de voorste 4 vaak niet goed staan.
Heel veel die lange bal Traore en vaak onnodig vroeg naar voren uberhaubt. Maar het was wel echt een zeer snelle wedstrijd en dat ook heel lang. Toch wel zo als verwacht. En dan is het makkelijk te zeggen dat Ajax meer controle had moeten hebben, want beiden ploegen hadden gewoon veel moeite met elkaar. Ik vond het ook echt wel een best unieke wedstrijd, een soort handjedrukken zonder eind..

Ik vraag me net als velen af waarom niet toch Blind doorschuiven. Dat is niet perse veel verdedigender, maar ik denk dat je dan beter kan temporiseren.
Toch was Ajax zeker aan Atalanta gewaagd en dat stemt me ansich wel positief. Ik moet niet vergeten dat ik zelf inschatte dat Ajax in die groep weinig kans zou maken ;)

Ik denk bobendien dat er in Ajax meer rek zit binnen dit toernooi dan in Atalanta.
2-2 is zuur door het scoreverloop, maar gezien de verhoudingen mag je als Ajax denk ik niet klagen.

In Amsterdam winnen. Dat moet zeker kunnen.
2 0
Joodhannus73
Tactisch stond het weer niet goed. Atalanta is alleen gevaarlijk in de counter. Bij 0-2 moet jezelf gaan counteren. Laat ze maar meer komen. Zet Martinez op linkshalf en haal Neres eruit. Kon Tadic doorschuiven naar linksbuiten. Of Tadic eruit, want met Neres kan je beter op de counter spelen. Of schakel over naar 4-4-2. Je had veel te veel mensen voor de bal. Net als tegen Spurs en Chelsea geef je het weg. Bouw het dan dicht. Liverpool doet dat ook tegen ons. Tactisch onvolwassen. Ten Hag wederom een onvoldoende, al waren ze wissels dot keer iets beter. Nous eruit was goed maar ook logisch. Die had z'n tweede geel gekregen anders. Grote pijnpunt blijft de CV. Zoals voorspelt zou Schuurs gaan falen en je punten kosten. Verdedigend uitermate zwak, won geen duel en werd er ook steeds uitgelopen. Neres verdedigend ook zwak. Steeds een stapje te laat.
1 -3
Boer Gijs
top reactie
2 -2
Hollister
daar is hij nu juist trainer voor... Ik heb dit Ajax al vaker met een ruime voorsprong in de laatste 15 minuten nog vol op de aanval zien spelen.... Chelsea uit, Tottenham thuis, nu weer.... misschien had je gewoon je middelveld en laatste linie wat meer in de controle moeten laten spelen.. misschien een jongens als Martinez brengen... jongens die er doorheen zitten als Tadic, Neres, enz eerder wisselen... kom je met zo n pussy als Labyad en Promes.. breng dan kracht en snelheid.. iemand die ene bal kan vasthouden... zelfs Brobbey was een betere keuze dan promes...
Jij zelf ten Hag moet in de spiegel kijken, dit gebeurd Ajax te vaak.. wij kunnen geen wedstrijd killen en doodmaken... altijd maar weer op de aanval... idd.. en dan verbaasd zijn als je uitgecounterd wordt
10 -2
Henkjanklaas
Helemaal eens. We hebben juist een trainer om het tactisch om te zetten met iets meet zekerheid. Steeds gaat t op dezelfde punten mis zoals je schrijft
3 0
PierreHeno
Ja Erik...we gaan weer leren van onze fouten want wanneer we de goals zo blijven weggeven krijgen we het zelfs nog knap lastig tegen die Denen en zal overwinteren in zelfs de EL nog een hele klus worden. Wanneer je er als club zegt naar te streven echt mee te doen met de top in het Europese voetbal zul je CL kwaliteit in je team moeten hebben en geen juffertjes als Schuurs. Wanneer Blind een fout maakt hoort er een RCV te staan die Blind dan kan helpen...maar Schuurs heeft al meer dan genoeg aan zichzelf. Leren van onze fouten doen we dus door opnieuw uitgeschakeld te worden voor de KO fase CL. Van 1.000 x dezelfde ervaring wordt niemand beter. Schuurs dus duidelijk óók niet. En Ten Hag's conclusie: " dit had niet mogen gebeuren,...we moeten onszelf leren belonen. Nee beste Erik....het lukt jou voor de zoveelste keer niet om een zeker lijkende winst gewoon ook eens over de streep te trekken. Dat weet een topcoach namelijk wel af en toe eens voor elkaar te krijgen....
2 -4
GoodLuck
Vraagje: stond ten Hag op het veld?
Kijk eens wat er in 2 jaar is vertrokken waardoor je steeds opnieuw moet beginnen.
Het is geen pure wetenschap maar mensenwerk.
Of iedereen altijd een A krijgt bij zijn beoordeling.
2 -2
PierreHeno
Antwoordje: Ten Hag wordt niet betaald om achteraf dikke boterhammen met pindakaas analyses te geven maar om Ajax te coachen naar overwinningen en deze z.n. uit het vuur te slepen. Dat lukt hem voor de zoveelste keer weer 'ns niet.
2 -2
Henkjanklaas
Inderdaad. Ten hag maakt steeds dezelfde tactische fouten !
0 0
MichelBoerebach
Goed betoog, gast! Zit venijn in. Mag ik wel. Bovendien valt er geen speld tussen te krijgen!
2 -1
Toon meer reacties