Ten Hag spaart spelers niet: 'Het is de load bewaken'

BadembaBarrie, 24-10-2020 om 16:25, 11145 views, FOX Sports |

Shop nu jouw Ajax-kersttrui!

 Erik ten Hag houdt met zijn opstelling tegen VVV Venlo rekening met de fitheid van zijn spelers, maar wil niet spreken van spelers sparen. Dat stelt de trainer van Ajax, in gesprek met FOX Sports, voorafgaand aan het duel in Limburg. Onder andere David Neres en Noussair Mazraoui beginnen in De Koel vanaf de bank. 

'Ik spaar niet, maar het is wel de load bewaken', aldus Ten Hag. 'Het aantal wedstrijd wat spelers in korte tijd op zich afkrijgen, daar moet je heel goed op sturen, anders krijg je blessures.' Het is volgens de oefenmeester onder andere de verklaring voor het ontbreken van David Neres in de basisopstelling. 

'Neres komt net terug van een blessure, die heeft het uitstekend gedaan, zat er woensdagavond helemaal door, hij had kramp en daarom hebben we hem ook gewisseld.' Toch benadrukt Ten Hag dat ook Neres niet gespaard wordt. 'Zeker niet, hij is er nog niet aan toe om al die wedstrijden achter elkaar te spelen en elke keer hetzelfde level te halen. En er is het risico dat hij weer geblesseerd raakt en dat kunnen we natuurlijk helemaal niet gebruiken.

'Stijgende lijn bij Daley Blind'

Een speler die wel in de basis staat die Ten Hag goede stappen heeft zien maken is Daley Blind. 'Ik zie inderdaad wel een stijgende lijn', zo stelt de trainer. 'Daley was niet de kwaliteit die we van hem gewend waren. En de laatste wedstrijden zie ik weer de oude Blind die het spel naar zich toe trekt en weer met slimme passes komt.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Weloveajaxxx
Ik denk dat het beter is om mazraoui te wisselen voor klaiber.
Traore zeer gretig, wel oppassen voor volgende gele kaart. Anders wisselen voor ekkelenkamp en ruilen met tadic.

Tot nu toe.. tevreden in een vrij open wedstrijd.
0 0
cantharel
Wat weegt zwaarder: een kilo lood of een kilo ijzer ?
0 -1
Jarl1989
Ajax spaart vvv niet!
1 0
ram
Kom op AS..."lood"...
0 -2
Redrum
Ajax boekt een historische overwinning. Allemaal leuk en aardig, maar dat is nog geen reden om spelfouten te accepteren. Goed om te zien dat jij er net zo fel bovenop zit als Ajax vanmiddag in Venlo.
2 0
ram
Ik vind een spelfout af en toe prima hoor. Kan gebeuren.

Maar om een titel te maken op basis van iets wat je als redacteur niet eens begrijpt... Dat is of heel dom of een soort Ten Hag-bashing. De "lood bewaken" is in geen enkele taal iets, dus waarom je dat dan gebruikt als kop van een artikel, is mij echt een raadsel.
0 0
ajaxxcied4life
Inderdaad. Tenenkrommend
2 0
vdhaas
Geef AS de schuld dat Te Hag onduidelijke taal gebruikt. Valt soms geen touw aan vast te knopen en ik begrijp nu ook weer niet wat hij bedoelt
3 -4
ram
Dat ligt aan jouw (dramatische?) Engels. Daarbij is "work load" vrij gebruikelijk in de sport.
2 -1
vdhaas
Ik woon en werk in Engeland dus met dramatisch Engels valt het wel mee. Heb het woord nog nooit in deze context gehoord, en als helemaal niet in een Nederlandse zin. Ik ben vast niet de enige. Ten Hag drukt zich vaker ongemakkelijk uit. Had gewoon 'belasting' gezegd.
4 -2
Mi-leak
Haha heerlijke reactie. Rammetje doet ff een aanname.
1 -1
ram
Waarom is dat een heerlijke reactie? Stel je niet aan man. Ik vind het redelijk dramatisch als je niet begrijpt dat Erik het heeft over "load" in een gesprek over sparen, vermoeidheid, enzovoorts.

Hartstikke leuk dat ie in Engeland zit. Gefeliciteerd. Dat maakt het alleen maar extra bijzonder dat ie loopt te zeiken op onduidelijk taalgebruik van Ten Hag.
1 0
The
Ram snapt toch ook wat er bedoeld wordt? Dan kan AS dat toch ook.
3 0
ajaxrulezz
Lood? Ik denk dat Ten Hag load bedoelt..
0 0
Jarl1989
Als je ze op de bank zet spaar je ze gewoon toch?
1 0
Edwin-Ajax
Load/lood wat je wil
0 0
vdhaas
Het is wat?
0 -1
ajaxpat
Lood om oud ijzer
3 -1