KNVB: 'Zelfs bij totale lockdown kan het voetbal doorgaan'

BartVeenstra, 24-10-2020 om 08:30, 10759 views, De Telegraa |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Manager competitiezaken Jan Bluyssen van de KNVB is van mening dat het betaalde voetbal in Nederland door kan gaan bij een nog strenger maatregelenpakket van het kabinet. 'Zelfs bij een totale lockdown zou de voetbalbubbel door kunnen gaan', zegt Bluyssen in De Telegraaf.

'Spelen zonder publiek en trainen onder controle kunnen we ook in een totale lockdown doen', vervolgt Bluyssen in de ochtendkrant. 'Daar zijn we echt klaar voor. We zullen dan wellicht het binnen zijn nog meer beperken bij de clubs door iedereen thuis te laten douchen en eten, maar verder is alles aanwezig om door te gaan.'

Volgens Bluyssen is de medische begeleiding optimaal en door het voortdurende testen kan er direct gesignaleerd worden als er iets aan de hand zou zijn. 'Door al die maatregelen twijfel ik er niet aan dat het superveilig is om door te voetballen. Maar dat is niet het enige. In zo’n situatie zou iedereen nog meer dan nu het geval is thuis moeten zitten. Wij zijn als betaald voetbal bij machte om een grote groep mensen, een groep van 4,3 miljoen voetbalfans, nog wat te geven om over te praten en plezier mee te hebben. Dat is óók de functie van het voetbal. Daarmee zijn we een klein onderdeeltje van perspectief en vertier dat nog wel kan.'

Denk jij dat Klaassen scoort en Ajax wint van VVV Venlo? Zet dan in en krijg 3,30 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
louis60
Voetbal mag doorgaan, maar met welke spelers dan wanneer 60% positief wordt getest? In november is dat met deze oplopende cijfers niet ondenkbaar.
0 0
AFCAjax
Als het voetbal verboden word in nederland stel ik voor Ajax tijdelijk onderdak te bieden in minsk, ivm de CL.
0 0
Gronkjaer
Waarom hebben we niet allemaal dezelfde regels in heel de wereld? Waarom zitten mensen hutje mutje bij een wedstrijd van Stade Rennais? Hoe kan het dat in andere landen wel supporters aanwezig zijn? Waarom mogen ze in heel de wereld wel juichen en zingen, behalve in Nederland? Waar wordt dat op gebaseerd? Probeer eens één lijn te trekken en dan is het allemaal een stuk makkelijker te behappen.
0 0
Sterspeler
Ben je echt zo dom of doe je jezelf zo voor? Even los van de voetbalbonden.

1. Andere cultuur.
2. Andere regering
3. Andere Virologen
4. Andere financiële situatie
5. Andere (politieke) belangen
0 -2
MarLuuk76
Er zijn anders 193 landen die UN agenda sustainability 2030 hebben ondertekend. Ergens is er veel meer cohesie onder lamden im de wereld dan wat de mensen wordt voorgespiegeld.
0 0
Sterspeler
Dat wil niet zeggen dat er geen maatwerk is. En daar is sprake van. Vooral de politieke landen speelt een belang mee. Mark Rutte en ook Hugo de Jong zitten al vanaf moment 1 van de crisis bij de verkiezingen.
0 0
Ajax34
Als iedereen de waarheid zo spreken zou er ook één beleid zijn. Maar als ze overal een hoop bulshit vertellen moeten ze hun leugens goed op mekaar afstemmen om geloofwaardig over te komen. En dat gaat ze met de dag steeds slechter af.
0 0
Web
Omdat het constant bij stellen is, het is een nieuw fenomeen
Niemand weet nog wat het beste beleid is nu
Economie telt ook mee
Maar zo veel verschil is er niet, gaat om details.
0 -2
ram
Dit is echt het hele verwerpelijke aan Nederlanders; alles moet makkelijk te behappen zijn voor de simpele ziel. En altijd maar excuses zoeken voor alles. Je kunt niet wereldwijd alles gelijktrekken. Je bent echt een simpele ziel als je denkt dat de wereld zo werkt. En daarbij kan het ook dat ze in Frankrijk gewoon domme dingen doen (en dat doen ze...).
0 -4
MarLuuk76
U bent juist met uw stellingname dat u met het voetbal nog voor een klein stukje vertier en troost zorgt heer Bluyssen. Alleen is dat nu net de reden waarom ook uw tak er aan moet.
1 -1
Thaschja
Sinds dat we mondkapjes dragen, hebben we meer besmettingen
1 -3
ram
Jij moet echt terug naar school, je hebt je oorzaak-gevolg-les gemist.
1 -3
Ajax34
Dan heb jij er toch heel veel gemist.
https://viruswaarheid.nl/wp-content/uploads/2020/08/MOET-U-HIERVOOR-EEN-MONDKAPJE-DRAGEN-.pdf
En ik kan je nog wel meer info leveren dat het dragen van mondkapjes ongezond is.
0 -2
Koningtoto
Geloof je die idioten echt? Wauw.
1 -1
Ajax34
Geloven doe je in de kerk. Zeker weten is toch iets anders.
0 -1
ram
Mijn God... ga je nu echt zo'n mongoloide bron sturen? En daarbij nog altijd totaal geen correct oorzaak-gevolg. En hij komt met "sinds we mondkapjes dragen - meer besmettingen". Dat is feitelijk overduidelijk totaal fout. En qua oorzaak-gevolg vergelijkbaar met "ik heb gisteren mijn ballen geschoren, nu is mijn fietsband lek". Pure waanzin.
0 -1
Ajax34
Dan geloof je toch lekker die nep dokters op TV.
1 -1
ram
En met deze opmerking laat je zien dat je IQ in je gebruikersnaam zit. Echt kerel... schikbarend niveau.
0 -1
ProfessorX
Ach laat gaan .
0 -1
trodat4030
Ah, dus jij liep in februari al overal met een mondkapje?
3 -1
ProfessorX
De bron dus
0 0
Bramzel
PSV en Feyenoord moeten natuurlijk gered worden. De competitie moet lekker doorgaan, want de voetballers staan boven de rest van de samenleving. Dat het daarnaast Russische roulette is qua wie een fitte selectie heeft boeit ook niet en dus een oneerlijke competitie (het liefst wil de KNVB nog wel 20 extra interlands, zodat er nog meer geld verdient kan worden. Wat dat doet met de fitheid van de spelers voor de competitie boeit ze helemaal niks.)
0 -2
Hollister
Wat heeft dit nou weer met Feyenoord en PSv redden te maken.. doe ff normaal..
Voetbal kan gewoonweg geen uitzonderingspositie krijgen op opeisen.. klaar
0 -3
Bramzel
Dat zeg ik toch ook dat het belachelijk is om voetbal wel door te laten gaan. Mijn tweede zin niet gelezen? Is ook te belachelijk voor woorden iedereen moet het virus eronder krijgen behalve sommige mensen die denken dat ze boven de rest staan. En daarom vraag ik met hardop af waarom ze dit opeisen (willen ze bepaalde clubs redden of willen ze zelf nog meer geld verdienen met interlands).
0 0
Cisco2
Tuurlijk.
Nederland wordt afgeraden om op vakantie te gaan, de koning gaat wel.
Wij mogen geen feestjes geven, Ferd wel.
Ons wordt afgeraden om oudere te omhelzen, Ferd doet t wel.
Wij worden afgeraden om niet bij mensen buiten het huishouden in de auto te gaan zitten, de koning doet dat zonder mondkapje.
Straks gaat Nederland in een lockdown, maar dat geldt niet voor voetballers.

Ze zijn wel erg slecht in het creëren van het nodige draagvlak.
4 0
trodat4030
Het goede voorbeeld wordt inderdaad door bepaalde mensen met voorbeeldfuncties totaal niet gegeven, daar mag (moet) je absoluut kritiek op hebben. Dat vind ik helemaal terecht. Maar wel opvallend dat je geen voetballers kunt noemen die het verkeerde voorbeeld geven, daar wordt zóveel meer getest dan onder het klootjesvolk.. Hopelijk zien mensen het verschil in, die verkeerde voorbeelden moet men niet als excuus gebruiken om het ook maar te gaan doen, daar moeten ze juist van leren door het níet ook te doen...... Maar dát is het punt waar het mis gaat. Men wil gewoon het foute voorbeeld volgen (voor hun eigen gerief) en als het dan mis gaat, gaan ze wijzen, 'jamaar hij/zij doet het ook'... Die voorbeeldfuncties moeten zich juist beter realiseren wat hun functie is en daar veel voorzichtiger door zijn. Dat is het nadeel van het hebben van een voorbeeldfunctie.. Helaas zien sommige voorbeeldfuncties dat blijkbaar niet in.

WimLex is hét voorbeeld van afgelopen week. Die moet dan ook niet chagrijnig doen, die moet zich realiseren dat hij een voorbeeldfunctie heeft geërfd naast al zijn miljoenen en privileges.
0 0
Cisco2
Promes? Phil Foden? Zijn er zat. En idd mensen nemen dat als voorbeeld om zich te misdragen.
0 0
RuffRhythim
Het wordt tijd dat we gaan beseffen dat "Fuck the System" niet werkt.

En denken dat je het beter weet dan degenen die er voor worden betaald om het beter te weten dan jij werkt ook niet....
4 -1
Cisco2
Amen. Hopelijk zien steeds meer mensen dit in.
3 -2
Thaschja
Bij de GGD ben je met koortslip nog besmet, en mag je niet spelen. dat testen met dat lucifer pinnentje stelt niks voor.
1 -6
Adam24
Brood en spelen!
2 0
stefanwillem
Hoe noemen ze dat ook alweer, preken voor eigen parochie?
Als voetbal wel doorgaat in lockdown gaan mensen bij elkaar kijken en blijft het zeuren domme sukkel.
1 -2
Joker
Een totale lockdown is Allen geloofwaardig als alles plat gaat. Een koning gaat niet op vakantie, voetbal gaat plat iets met voorbeeld functie. Doe je dat niet gaat de gewone man om zijn gang.

Europees zou je er voor kunnen kiezen naar het buitenland te verkassen...

Totaal ongeloofwaardig als voetbal in Nederland met de meeste corona gevallen als bedrijfs tak zijnde
1 -3
trodat4030
Onzin, jij en ik laten ons pas testen bij een snotneus (oftewel, als we (milde) klachten vertonen). Spelers worden uit voorzorg meerdere keren per week getest. Dat verschil moet jan met de korte achternaam even meenemen in hun overwegingen om 'gewoon hun gang te gaan'. Helaas gaat het op dát punt mis. Spelers die spelen weten doorgaans vrij zeker dat ze corona-vrij zijn. Jij kan zonder enige klachten zomaar tientallen mensen besmetten, puur omdat jij niet getest wordt zonder klachten (maar dus wel drager kunt zijn).

Ik snap niet waarom zoveel mensen dit niet kunnen begrijpen..... Het is geen hogere wiskunde, gewoon logisch nadenken.. Mensen moeten eens nadenken voor ze iets doen, maar veel opmerkingen in dit topic laat ontzettend goed zien waarom Rutte vooral NIET moet vertrouwen op 'het gezonde verstand van de burger'. Teveel mensen denken gewoon totaal niet na.
0 -1
Thaschja
Wat had antony nu ? dinsdag ,, ? corona ? en dan nu al beter. ,dus geen corona, wat had ie dan.
0 -1
Pvt
Gokje. Hij had klachten en kon daardoor uit voorzorg niet spelen. Heeft zich laten testen en was negatief, dus kan nu gewoon weer meedoen.
0 0
Cisco2
Volgens de richtlijnen mag je na 24 uur klachten vrij weer naar buiten volgens mij.

Dus als hij maandag nog een snotneus had, dinsdag niet meer maar moest nog binnen blijven, woensdag zou hij dan al weer kunnen trainen
0 0
Benleiden
Hoe kan je jezelf als bond nog belachelijker maken dan al het geval is? Nou, laat de huidige mensen allemaal zitten en ze mogen roepen wat ze willen. De KNVB is echt een ongeleid projectiel.

Hoe durf je het überhaupt te denken, laat staan te zeggen?!
1 -2
ram
Ehm, omdat het kan, misschien?

Ik vind ook dat topvoetbal door moet gaan als er een volledige lockdown komt. Maar dan wel NBA-style. Dus in een daadwerkelijke bubbel waar het werkelijk totaal onmogelijk is om besmet te raken.
1 -2
Hollister
Zoiu gewoon absurd zijn en kansloos moeten zijn.. het is al absurd dat bv tophockey en volleybal niet mogen spelen.. zoals alles heeft het weer te maken met centjes, niets anders
0 -2
trodat4030
Op zich is het niet heel eerlijk dat voetbal veel meer prioriteit heeft dan andere sporten, dát ben ik met je eens, maar zoals Ram impliceert, de financiële gevolgen zijn in de voetbalwereld veel omvangrijker door het vele geld dat daar in omgaat. Juist daarom moet je maatwerk kunnen leveren en per sport bekijken waar de prioriteiten liggen. Het is voor de overheid veel goedkoper om volleybalclus financieel bij te staan dan voetbalclubs. Als volleybalclubs de middelen zouden hebben om spelers 2 keer per week te testen en dat ook daadwerkelijk doen, mag het volleybal van mij gewoon doorgaan, maar ik vrees dat het testbeleid niet voor elke sport is weggelegd, puur door de verschillen in financiële middelen.
0 0
ram
Wat is er mis mee dat het om geld gaat dan? Ik snap echt helemaal niets van dit soort opmerkingen.

Volleybal kan makkelijk stoppen omdat dat veel minder ingrijpend is. Daar gaat geen geld in om. Als voetbal door kan gaan in een echte bubbel? Why the fuck niet?!
1 0
Hollister
Als het om het geld gaat en de eventuele verliezen, mag je ook wel iets meer soepelheid verwachten naar de Horeca... en dan eens die verdomde kerken en andere geloofsinstanties aan te pakken.
Die dingen zijn net zo krom.. ik zeg alleen dat ik mij heel goed kan voorstellen dat professioneel hockey en andere topsporten in Nederland dit hele gedoe ook discriminerend vindt... iets met gelijkheidsprincipe
0 0
ram
Eh, nee, gewoon nee. Denk eens na... Je kunt met de horeca toch geen bubbel creëren man! Dat kan met topsport wel. Als ze het bij hockey ook voor elkaar krijgen, prima. Maar zo'n bubbel is best duur dus dat lijkt me voor dat soort sporten onbetaalbaar.
0 0
Hollister
Bubble? Welke bubble bedoel jij? Die schijnsituatie op de club en dan vervolgens lekker weernaar huis om met vrouwen kinderen boodschapjes doen? Man, jeweet niet waarover je praat.. dan moet je een situatie creeren zoals un Amerika... dat de hele eredivisie incl staf in een bubble gaat in Zeist gedurende een heel jaar
0 0
ram
Ik zeg letterlijk "NBA-style" in dit draadje... Dus ja, zo'n soort oplossing.
0 0
Ajaxpyama
Totaal buiten de werkelijkheid, denkend dat voetbal het allerbelangrijkste is in de hele wereld. Dat is hoe die KNVB-knakkers er naar kijken.
2 -2
trodat4030
Die KNVB knakkers hebben toch als prioriteit dat clubs niet omvallen? Die moeten er toch zoveel mogelijk aan doen dat het blijft doorgaan zodat er nog enige voortgang blijft bestaan in inkomsten? Niet zozeer voor ons fans, maar voornamelijk om het voortbestaan van de voetbalwereld niet in gevaar te brengen. Dit is niet zozeer asociaal, integendeel, in mijn ogen zijn zij met hun overvloedige testbeleid een voorbeeld voor de normale samenleving. Ik zou willen dat ik elke week getest zou worden, maar ik ben geen voetballer en kan zodoende zonder dat ik het weet het virus dragen en verspreiden, want ik laat me pas testen als ik klachten heb.

Weer gewoon maar wat roepen zonder na te denken.
0 0
Bramzel
Maar je hebt een punt hoor, maar de clubs moeten dit toch zelf ook doen als je ziet wat bijvoorbeeld een PSV heeft gekocht/gehuurd met dikke salarissen terwijl het al bekend was dat er Corona was en dat de vorige competitie niet is afgemaakt dan ga je toch niet zoveel geld uitgeven (maar dat is ik hoe ik er naar kijk. Als er geen Corona was geweest had Ajax ook echt nog wel meer geld uitgegeven, maar die letten er wel op).
0 0
trodat4030
Ik mag aannemen dat PSV gewoon hun begroting bij de KNVB inlevert en dat die dat secuur controleren. Zolang zij binnen hun budgetten blijven, lijkt me dat niet een ontzettend groot probleem. Ja als hun hoofdsponsor 'Brainfart' failliet gaat en ze daardoor opeens een miljoenenverlies riskeren heb je absoluut gelijk, maar dat heeft Ajax ook als Ziggo opeens over de kop zou gaan. Ik mag aannemen dat dat voor elke club in zekere zin geld. Verder heeft PSV relatief veel gehuurd of transfervrij aangetrokken, ik kan me zo voorstellen dat zij wel binnen hun budgetten zijn gebleven. Was dat niet zo, dan zou dat allang in de media zijn verschenen. Ik snap wat je bedoelt, het líjkt niet te stroken, maar ik denk dat daar absoluut rekening mee gehouden zal worden. Vergeet niet dat PSV vorig seizoen toch nog flink wat knaken heeft binnen gekregen met de verkopen van onze Mexicaanse duikelaar en Bergwijn... Ik denk dat het daar minder slecht voor staat dan wij denken (of hopen ;-))..

Of denk jij ook niet dat die club heeft geleerd van toen ze die parkeerplaats moesten verkopen? Denk je dat alleen Ajax heeft geleerd van fouten in het verleden? Zou belachelijk zijn. Andere clubs zijn niet per se dom omdat het andere clubs zijn. Wij zijn geen eenoog in het land der blinden.. Dat andere clubs een ander beleid voeren hoeft niet per se te betekenen dat hun beleid fout is of niet werkt.
0 0
Bramzel
Dat begrijp ik maar ik heb wel het idee (dat ligt misschien aan mij) dat ze daar vrij veel risico nemen om kampioen te worden om dan Champions League te kunnen spelen (en die halen dat alleen maar voor het geld hoor. Niet om daar proberen hoge ogen te gooien, want het volgende seizoen moeten ze zich weer vol op de competitie richten om weer kampioen te worden). Dus ik denk niet dat ze geleerd hebben van het verkopen van de parkeerplaatsen. Maar ook huren en transfervrije spelers kosten geld en van wat ik begrepen heb hadden ze in hun jaarrekening waar nog geen Corona in mee was genomen “maar” bijna 2 miljoen winst en daar zat dus al verkoop van Bergwijn en Lozano bij dus dat vind ik dan vrij magertjes (Dan nog alle spelers kopen/huren met in het achterhoofd dat dit seizoen ook zomaar eens niet afgemaakt kan worden vind ik vrij risicovol. Dus daardoor heb ik het idee dat ze met vuur spelen).
0 0
trodat4030
Hm, ik ken de financiele situatie van PSV niet goed genoeg om dat goed te kunnen beoordelen, maar winst is winst, zo kun je ook kijken. Daarnaast, áls PSV ooit nog wil aanhaken bij ons, moeten ze dat zo snel mogelijk doen voor het gat zó groot wordt, dat het onoverbrugbaar wordt. Je ziet aan Feyenoord hoeveel moeite zij hebben om een inhaalslag te maken, dus hoe langer PSV er over doet om ermee te beginnen, hoe langer ze achter de feiten aan lopen.

Wellicht willen ze Europees wel degelijk presteren (dat ze dat niet willen en enkel voor de centen, is maar een aanname van jou, toch?), ik zie geen enkel bewijs voor het tegendeel. Dat ze verliezen van Granada wil niet zeggen dat ze er bewust met de pet naar gooien. Ze hadden niet Jong PSV opgesteld ofzo. Ik geloof niet zo in die theorieën. Als ze goed presteren in Europa is op termijn weer de kans aanwezig dat ze als nr 2 vd eredivisie ook direct de CL in gaan en dus inkomsten genereren. Het ligt maar net aan welke filosofie zij hanteren, ik heb daar geen zicht op, jij ook niet lijkt me. We kunnen enkel speculeren. Als je zonder clubvoorkeur kijkt, valt er best iets te zeggen voor het beleid van PSV. Die 2 miljoen winst is ook ondanks de coronacrisis, zo kun je het ook bekijken.. Al is dat geen populaire kijk op PSV voor Ajacieden ;-)

En ja, transfervrije spelers kosten zeker geld, maar dat begroot je dus.. Ze hebben best wat kapitaal op het veld staan om, als het allemaal volkomen mis gaat, enigszins geld te genereren om de klappen op te vangen. Niet zoals wij met een vette spaarrekening, maar bijvoorbeeld een Gakpo of Malen levert echt wel weer wat miljoentjes op als de nood aan de man is, das geen categorie Hendrix natuurlijk. Ik denk dat dit jaar eigenlijk een van de laatste kansen is voor PSV om toch nog enigszins aan te haken, de markt is deze zomer juist een kans om spelers relatief goedkoop op te pikken, dus in die zin kunnen zij zich relatief goedkoop, sportief flink versterken. Prijs/kwaliteit verhoudingsgewijs. Hadden ze zonder corona een Gotze op kunnen pikken? Kan me niet voorstellen.. Dan komen ze voor hetzelfde geld als Gotze kost, met een veel mindere speler thuis.. Dat lijkt me echt wel een gegeven..
0 0
Bramzel
Hier heb je misschien ook wel een punt (ik geef ook alleen mijn mening/gedachte. Ik zeg niet dat die ook klopt.) Maar je geeft aan dat ze een Gotze op hebben kunnen pikken door de Corona situatie, maar als het nu misgaat geef je aan dat ze nog wel kapitaal op het veld hebben staan. Maar als het misgaat nu dan zijn die spelers neem ik aan ook veel minder waard, want Corona of letten andere clubs ook weer op de centen waardoor ze het kapitaal op het veld niet om kunnen zetten in geld in kas om problemen op te lossen (of een bank moet dat willen gebruiken om op basis daarvan een lening te geven, maar dat lijkt mij ook sterk in deze tijd (die letten in deze periode ook wel op) (maar zo zie ik het)).
0 0
Hollister
Lockdown en het voetbal gaat ook plat... op zeker.... hier wordt meer de hoop uitgesproken dan dat dit logisch of al toegezegd is. Ga maar van uit dat dan ook voetbal het kan schudden. En terecht
1 0
Truth
Ja, daarom raken er zoveel spelers besmet
1 -1
trodat4030
Als je het artikel had gelezen én begrepen (dat laatste is ook wel vrij belangrijk) had je dit niet geroepen. Nu is er geen lock, dus komen ze doorgaans in de maatschappij mensen tegen die besmet zijn en kunnen ze zelf besmet raken (en dus weer teamgenoten besmetten). Als er een lockdown komt, zullen ze minder mensen buiten hun bubbel tegenkomen, minder snel besmet raken en minder snel teamgenoten besmetten. Het is vrij simpele materie hoor.. Kwestie van goed lezen en begrijpen wat er staat.

Juist door het vele testen komen er veel coronagevallen aan het licht. Jij en ik gaan niet testen zonder enige klachten, maar kunnen het wel bij ons dragen en zodoende iedereen om ons heen besmetten. Dat is bij voetballers vele malen minder omdat zij uit voorzorg meerdere testen per week ondergaan (ook zonder klachten). Bij voetballers komen er juist ontzettend veel gevallen aan het licht die geen klachten hebben en zich doorgaans niet zouden laten testen. Want testen doe je alleen bij (milde tot zware) klachten. Je kan het virus dragen zonder er enige last van te hebben, dat zijn nou net de gevaarlijke gevallen, omdat ze uit onwetendheid hun omgeving besmetten. Vrij simpel als je logisch nadenkt.
0 0
ajaxminimax
En toch zal ik het belachelijk vinden dat voetbal doorgaat bij een totale lockdown. Je kan dat echt niet maken na het hele bedrijfsleven toe. Hoe blij ik nu ben dat er nog voetbal is, maar je moet wel een beetje realistisch blijven en zeker in deze situatie je voetbalbril afzetten!
0 -2
Hollister
Hehe, eindelijk eens iemand die wat verder kijkt dan zijn of haar eigen belang..realisme is ver te zoeken hier bij velen
0 0
Web
Hoe zeer het ook doet, maar ik kan je niet meer dan gelijk geven
0 0
Dennis129
Hoezo dan? De bouw hoeft toch ook niet te stoppen en de winkels blijven ook open. Alles wat door kan gaan moet je door laten gaan. Dus ook het voetbal. Niemand in het bedrijfsleven wordt er beter van als het voetbal ook stopt ofzo.
0 0
ajaxminimax
Geen enkele teamsport mag en voetbal wel? En bij een totale lockdown dan zullen ook veel bedrijven dicht moeten... Nee ik vind dat we nu nog blij mogen zijn dat het doorgaat. Ik kijk er zo tegen aan: Hockey mag niet, maar voetbal mag wel? Vind ik best krom. Of alles mag , of alle sporten inclusief voetbal verbieden, hoe moeilijk ik dat vind om een weekend geen voetbal te hebben!
0 0
grannig mokum1
Precies, zo denk ik ook over, gezondheid gaat boven alles...
0 0
MPAjax
zelfs met een schapenvolk kan de melkkoe blijven bestaan
0 -1
Web
Het is zo jammer dat er nog steeds heel veel mensen blijven zeggen dat het maar een griepje is
Zo zorgelijk, iedereen baalt hier gigantisch van, en voelt zich vaak ongelukkig
Maar de feiten liggen er gewoon, deze pandemie heeft ons in de greep
Lubach op zondag, had er een hele mooie uitzending over.
Wij moeten nu alweer mensen over plaatsen naar Duitsland, natuurlijk komt dit mede door de vele bezuinigingen van de laatste jaren, maar daar kun je nu niets mee
Dat er nu alweer weer operaties uitgesteld moeten worden, is toch verschrikkelijk
En dan al die discussies was is goed en wat is niet nodig? Sta er maar aan
Zo hopen dat wij binnenkort resultaat zien van de maatregelen, anders is het leed niet te overzien
De economie gaat zo gigantisch naar de kloten zo
2 -2
bazza25
Waarom altijd de mensen aanhalen die het een griepje noemen.. griep is qua naam geaccepteerd virus wat ook mensen naar het ziekenhuis of dood kan brengen. En ook altijd maar verwijzen naar adem te kort in combinatie met ic/ziekenhuis opnames. Er worden in de maanden met de r in de maand altijd honderden mensen opgenomen met lage saturaties vanwege virale longontsteking, nu inderdaad een stuk meer met covid.. maar door de blik vernauwing die de angst geeft die vooral gevoed wordt door de media kunnen mensen alleen nog maar vanuit de emotie reageren en lopen polariseren.. proportionaliteit en rationaliteit is ver te zoeken zowel door de mensen die roepen voor een totale lockdown als roepen tegen de maatregelen..
De zorg is operationeel een drama verhoudingsgewijs met personeel en bedden.
Er gaan elke dag honderden mensen dood in nl. virussen en ziekte horen bij het leven.
1 -2
Lane 8
Operaties moeten worden uitgesteld omdat covid voor gaat, wat mijnsinziens echt een farce is gezien de mortaliteit, ik neem aan dat niemand zegt dat het enkel een griepje is (behalve de hurr durr robert jensen retards). Het is alleen qua sterftecijfer toch echt wel vergelijkbaar met een griep. Dus kan je betwijfelen of het leed, de economische backlash rechtvaardigt. Ik heb gehoord dat het qua bedden nu wel enigszins geregeld kan worden en hoop dat mensen inzien dat je niet enkel gebaseerd op identiteitspoltiek en je eigen 401k moet stemmen, maar misschien op partijen die daadwerkelijk willen investeren in de zorg en onderwijs. Wij hebben ervoor gezorgd dat een rechtse corpsbal onze MP werd, now we got to pay the piper.
0 -3
Web
Mensen met Corona die aan het zuurstof moeten op de IC, stikken als je niets doet? Wil je dit
1 -1
bazza25
kijk hoe jij op onrealistische manier beroep doet op iemands moreel ? Denk je dat er geen mensen met rhino, influenza of longontsteking aan de zuurstof moeten?
2 -2
Web
Zou even een kijkje nemen in het ziekenhuis
En dan weer reageren, volg je het wel?
1 -1
bazza25
Ik werk in het ziekenhuis dus en of ik het volg alleen niet zo ongenuanceerd en zonder proportionaliteit als in de media..
2 -1
Web
Heel bijzonder dat jij in het ziekenhuis werkt en dan met deze posten komt, ik ken mensen die in het ziekenhuis werken, en er heel anders in staan dan jij
Die zeggen dat het WEL een heel groot probleem is
0 -1
ram
In je eerste zin staat een ongelooflijke drogreden waardoor de rest van je verhaal nergens meer op slaat.

Operaties worden uitgesteld omdat mensen met corona die niet worden geholpen, sterven. Die mensen moet je dus helpen. Dan kan niet anders.
Covid is voor velen inderdaad niet ingrijpend, maar als je naar het ziekenhuis moet (of erger, naar de IC) dan is het extreem ingrijpend. Dat is een zeer wezenlijk verschil met wat jij zegt.
2 -1
bazza25
met een TIA hoef je niet de ic op maar met een groot cva wel.. dat is een soort de zelfde vergelijking..
Mensen hou is op met polarisatie en totaal irrelevante morele kwesties voor te schotelen..
2 0
ram
Ik begrijp niet waarom je dit tegen mij zegt. En welke morele kwesties?
0 -1
bazza25
de vergelijking met corona en andere aandoeningen, het heeft totaal geen zin om daarover te roeptoeteren, we worden in deze discussies teveel getrokken door de media..
2 0
ram
Ik heb nog altijd geen idee wat je probeert te zeggen.
0 -1
Web
Dit
2 -1
niquedegraaff
Ja, maar het is wel heel raar dat er ineens bijna geen griepgevallen meer zijn he? Goh https://youtu.be/Ozm99yY-BGQ
0 -2
Ferd
Nee hoor. Dat is niet vreemd. Dat is bewijs dat alle maatregelen werken, want griep krijgt daardoor ook minder kans. Das logisch zou een groot voetballer zeggen.

Daarnaast was er vooraf al voorspeld dat dit een mild griepseizoen zou zijn.
2 -1
Duif63
Dat is niet raar. De traditionele griepepidemie zoals we de jaarlijks hebben slaat altijd vooral toe tussen eind november en half februari. Duurt dus nog even.
0 0
MichelAngelo66
Uhm dan is het wel weer raar dat er door Rivm voor dit jaar slechts 404 influenza doden zijn vermeld tegenover de 6500 gemiddeld afgelopen jaren. Dat moet dan ook dezelfde periode dit jaar geweest zijn. Toen waten we hier nog niet eens bezig met Covid. Half maart gingen we pas in intelligente lockdown. Toevallig in de zomer even nagekeken omdat ik toch niks te doen had. Bedrijf moest dicht.
0 0
insectenverdelg
Daarnaast zal deze met halve of hele lockdown een stuk minder hevig worden
1 0
Dennis129
Zeker waar. Als het voetbal nu nog weg zou vallen blijft er echt niks meer over. Zelf niet meer voetballen, niet meer naar de horeca. Slecht weer. Het voetbal sleept mij er echt doorheen deze tijd.
0 0
MPAjax
koop je zelf een bal ga je buiten spelen want wie denken ze dat ze zijn, je moet leven en niet naar die grappenmakers op tv luisteren
0 -2
AlexIbarra
Ik ga af en toe ff met een bal trainen in het park. Vind ik leuk.
Maar het valt niet te vergelijken met een wedstrijd 11 tegen 11.

Met je team, tegenstanders, een scheids om lekker naar te schreeuwen. ;)
0 0
trodat4030
Nee, kan je idd veel beter naar een volslagen onbekende op een internetforumpje luisteren, das logisch..

Balletje trappen kan overigens best, denk ik persoonlijk, maar dat laatste gaat natuurlijk nergens over.. Niet alles wat men daar zegt is volslagen onzin, iemand met een beetje gezond verstand kan best de zin van de onzin scheiden.
1 0
Web
Eens
0 -1
Web
Zal toch ook voor een gedeelte aan ons zelf liggen
Probeer met elkaar de ruimte te houden, des te sneller kun je weer veel meer
Hier word je zo ongelukkig van
2 -1
Lane 8
Ik ben er door het onafgemaakte afgelopen seizoen weer eens achtergekomen hoe erg mijn gemoedstoestand afhankelijk is van 22 mannen die achter een bal aan rennen inderdaad
1 0