Jong Ajax loopt na rust flink uit tegen MVV

FinnDekker, 23-10-2020 om 20:20, 27460 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Jong Ajax heeft vrijdag het goede voorbeeld gegeven aan het eerste, dat zaterdag op bezoek gaat bij VVV Venlo. In Limburg wonnen de beloften met grote cijfers van MVV Maastricht. Waar de twee ploegen nog met een gelijke stand de kleedkamers opzochten in de rust, daar liep Jong Ajax in de tweede helft uit naar een riante 1-5 zege.

Na overwinningen op Jong AZ en Jong FC Utrecht hoopten de manschappen van Mitchell van der Gaag in Limburg een nieuwe zege aan de goede reeks toe te voegen. Het was echter MVV dat de score opende in Maastricht. Via Jerome Deom kwam men op voorsprong. Waar Kjell Scherpen bij de eerste poging nog een antwoord had, werd de defensie in de rebound verschalkt.

Jong Ajax had echter gelijk een antwoord klaar via Max de Waal. Het talent begon vrijdag achter de spitsen, vanwege de afwezigheid van zowel Victor Jensen en Alex Mendez, die respectievelijk geschorst en geblesseerd zijn. De Waal kreeg de bal van Giovanni op links, waarna de rechtspoot de bal fijn in de verre hoek plaatste.

Over en weer volgden vervolgens kleine speldenprikjes van beide ploegen. De grootste kans was een aantal minuten voor rust uiteindelijk voor de thuisploeg. Joeri Schroijen leek de bal door een uitgespeelde overtal-situatie makkelijk binnen te kunnen schuiven, maar de aanvaller schoot zijn poging naast het doel van Scherpen. 

Na rust kwam Jong Ajax vrij snel voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Dit via rechtsback Devyne Rensch. De verdediger stoomde op aan de zijkant, hetgeen werd gezien door Youri Regeer, die Rensch keurig bediende. De rechtspoot schoot vervolgens vrij eenvoudig de bal tegen de touwen. Na die goal kwam de overwinning van Jong Ajax vervolgens niet meer in gevaar. 

Redelijk snel verdubbelden de beloften de voorsprong. Nordin Musampa kopte een vrije trap van De Waal binnen. Niet veel later tekende Giovanni vervolgens voor Jong Ajax’ vierde van het duel. De Braziliaan werd mooi weggestoken door Enric Llansana, waarna de aanvaller in de korte hoek raak prikte.

Het slotakkoord was vrijdagavond voor Naci Ünüvar, die een kwartier voor tijd in de ploeg kwam. Brian Brobbey hield de bal voorin goed vast, legde de bal vervolgens af op de kleine dribbelaar en zag Ünüvar daarna succesvol uithalen. Zodoende won Jong Ajax, waar Rio Hillen in blessuretijd nog mocht debuteren, vrij eenvoudig en ruim van de Limburgers.

Opstelling MVV Maastricht:

Lathouwers; Martina, Heerings, Mares, Salasiwa, Van Acker, Kostons, Deom, Stavitski, Naudts, Schroijen.

Wissels MVV Maastricht:

Van Meurs, Havekotte, Swanson, McEachran, Waem, Mickels, Van Bommel, Last, Kleinen, Zeegers, Cavcic.

Opstelling Jong Ajax:

Scherpen; Rensch, Musampa, Kasanwirjo, Douglas (Hillen 90'); Regeer, De Waal (Ünüvar 75'), Llansana; Giovanni (Tasci 85'), Brobbey (Martha 85'), Hansen (Pinas 75').

Wissels Jong Ajax:

Reiziger, Hillen, Ünüvar, Pinas, Martha, Tasci, Bandé.

Doelpunten:

1-0 Jerome Deom (25')
1-1 Max de Waal (27')
1-2 Devyne Rensch (52')
1-3 Nordin Musampa (62')
1-4 Giovanni (68')
1-5 Naci Ünüvar (79')

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
geDaante
Voor diegenen die mijn opmerking over het verschil met het voetbal van Volendam onder Jonk niet trokken; het voetbal van Ajax kon daar in de tweede helft ook niet aan tippen, het voetbal van Jong Ajax heeft daar nooit meer aan getipt, alleen nog onder Keizer. Simpelweg omdat de visie en speelwijze daarna anders is geworden, door een passant.

Die 'passie' voor het betere, vlotte en korte tikwerk naar voren toe, met enorm veel beleving, plezier en tempo, en veelal creatieve spelers heeft meer plaats gemaakt voor degelijke en lopertypes, en trager opbouwen en zoeken met minder risico en beweging. Het is nu ook meer gebaseerd op tactiek en foefjes, en je ziet ook meer opportunisme en relatief veel hoge voorzetten en dergelijke. Onder Jonk en later Keizer waren hoge voorzetten vrijwel verboden, men wilde goed uitgespeelde kansen zien, en liever lage strakke terugtrekballen, die veel meer kans van slagen hebben. Het was vrijwel volledig gebaseerd op het combinatiespel, over het hele veld. Enorm vlot, technisch en verzorgd passing-play voetbal.

Vele malen leuker om naar te kijken, en heel steady ook. En ook beter voor de ontwikkeling van de spelers, die technisch op alle facetten optimaal uitgedaagd worden.

Het korte combinatiespel zou de absolute basis van het Ajaxspel moeten zijn, en ieder talent moet daar dus zo goed mogelijk in doorontwikkelen. Superieur zijn in de kleine ruimte en elkaar makkelijk kunnen vinden betekent een optimale opbouw, optimaal onder druk uit voetballen, en optimaal de bal in de ploeg kunnen houden en van daaruit ook in de hele kleine ruimte wat kunnen creëren. Bovenop die basis komen zijn andere kwaliteiten dan enorme pré's, en die bepalen dan op welke positie een speler het beste tot zijn recht komt. Door het combinerend vermogen van iedere speler, kunnen zij ook makkelijk posities overnemen.

Kan men wel zeggen dat ik in het verleden zit te graven, maar ik vind dat dat terug moet komen.
Zeker het feit dat een passant even bepaald hoe er zo'n beetje in de onder 18 en Jong Ajax gespeeld wordt, is absurd, en zeer schadelijk. Bij een volgende trainer, speelt de jeugd ineens wéér anders, totaal overgeleverd aan de grillen van één passant. Belachelijk. Cruijff zou zich weer doodergeren. Voor hem was de opleiding altijd leidend, met name ook om de visie te bewaken. Nu is een passant leidend. Niet eens het technisch beleid van bovenaf, van de TD, maar die van een passant. Die er ook nog eens niks van snapt, gezien zijn opstellingen, wissels, gepuzzel en gedraai.
0 -1
Knalpot
Ach ja vooralsnog heeft die passant een clubrecord neergezet bijna de finale CL gehaald de dubbel gehaald maar goed Daan verkoopt voor de 142000 ste keer dat het allemaal niet goed is. Ik vind het prima kerel......jij niet, ook goed veel beter ga je het niet krijgen in deze verziekte voetbalwereld.
0 0
Henkjanklaas
Die max de waal vind ik ook wel wat hebben. Lang, goeie traptechniek.
0 0
Ajax95Duivendrecht
Heeft wel wat weg van Donny in zijn jongere jaren, al was Donny in zijn Jong-periode technisch nog wel wat verder.
1 0
Ajax27
Ik zoe vrijwel nix van Jong. Hoe gaat het met onze toptalentjes? Taylor, Unuvar, Hansen, Rensch, Timber? Welke jongens zien we het 100% redden?
0 -1
Ozymandias
Een aantal van de spelers die je noemt (Quinten Timber, Hansen en Ünüvar) hebben die seizoen nog niet veel gespeeld (en hebben nog niet hun normale niveau gehaald) door blessures.
0 0
CDS
En Regeer. Net 17, maar echt een allround goede voetballer.
0 0
Adam24
Nou niemand redt het 100% maar ik denk dat de vijf die je noemt allee vijf een goede kans maken op serieuze doorstroming naar het eerste. Er spelen echter ook altijd externe factoren.
0 0
Soccerskins
De afgelopen wedstrijden geven wel echt aan dat Klaiber totaal niet nodig was geweest. Rensch speelt echt heerlijk en zou gewoon de stand-in van Nous moeten zijn.
4 -9
Ajax27
Ja? Moet ie eder weekend bij het eerste op de bank zitten? Liever dat ie iedere week bij Jong Ajax speelt, een seizoen extra in de benen krijgt om er over 1 of 2 jaar te staan wanneer Nous zijn transfer verdient. Dus prima dat Klaiber erbij zit, zodat deze jongen zich rustig kan ontwikkelen.
5 0
Soccerskins
Hij hoeft toch ook niet ieder weekend alleen maar op de bank te zitten? Laat hem 50/60 minuten spelen bij jong en als neem hem dan mee met het eerste.
0 0
insectenverdelg
Als Klaiber niet was geweest had Rensch vanavond niet eens kunnen spelen....

Voor Rensch zijn muten heel belangrijk en nu heeft hij alle tijd, zolder druk, om zich door te ontwikkelen
Als hij beter is krijgt hij vanzelf de kans
6 -4
Ozymandias
Ik schreef een paar dagen geleden dat ondanks dat Regeer niet een creatieve speler is hij toch een bepaalde onvoorspelbaarheid aan het spel toevoegt omdat hij veel verschillende soorte passes in zijn arsenaal heeft. Zijn wedstrijd vandaag was daar het perfecte voorbeeld van. Hij heeft zich onder Heitinga explosief ontwikkeld en die ontwikkeling onder Vd Gaag doorgezet. Het zou me niet verbazen als hij dit seizoen Ekkelenkamp voorbij gaat in de pikorde. Zeker als Ajax met een '6' blijft spelen.
2 -4
7172AFCA7395
Speelt jouw broer in JA ? ;-)
0 0
Ozymandias
Mijn broer?! Eén van mijn ouders heeft echt wat uit te leggen als dat het geval is. Nee, de enige persoon die ik ken die voor Ajax werkt is Ouaali.
1 0
Soccerskins
Ik vond Regeer in het begin van het seizoen totaal niet goed spelen, maar lijkt het inderdaad met de wedstrijd beter te gaan. Toch denk ik dat Ekkelenkamp wel wat meer krediet heeft bij Ten Hag.
1 0
Ozymandias
Ik vond Regeer tegen Go Ahead Eagles en Excelsior (de vierde en vijfde wedstrijd van het seizoen) goed spelen. De eerste drie westrijden vond ik hem wel minder maar dat gold voor bijna letterlijk elke speler van Jong Ajax.
0 0
MK77
Hij is toch ook nog de jongste van het stel?
3 0
Soccerskins
Daarom is het ook helemaal geen schande dat hij effe moet wennen aan de KKD. Maar ik denk niet dat hij hoger in de pikorde komt te staan als Ekkelenkamp.
0 0
wzawzdb91
Brobbey een keer op 9 - Tadic op 10 - Neres en Anthony op de vleugels.
2 -2
TsigalkoAFCA
Ik zou dit ook graag een keer zien. Het is natuurlijk KKD maar heb toch wel het idee dat Brobbey een verfijndere versie is van Traore.
0 0
afcasven1995
Jammer is dat Hansen, Unuvar en Giovanni alledrie centraal het beste zijn.
7 0
Ozymandias
Als ze ooit alle drie samen in de basis van het eerste komen te staan dan is dat volgens mij geen probleem. Zet Ünüvar in de linkerhalf-space, Hansen centraal en Giovanni in de rechterhalf-space en zorg ervoor dat er op links- en rechtsback spelers staan met het vermogen om in de aanval het veld voorin breed te houden.
2 -2
Japie27
Geweldig spelers, maar wie maakt er diepte wel een vereiste in huidige voetbal
1 0
Ozymandias
Dat ligt eraan of er een spits voor speelt. Zo niet dan moet de diepgang vanaf het middenveld komen.
0 -2
jutter
Hansen voegt zo veel meer toe aan Jong. Heeft overzicht, speelt de bal in één tijd door waardoor snelheid in het spel blijft, en draait ook zo lekker weg bij een tegenstander. Hoop dat hij dat kan voortzetten in de komende wedstrijden na die vervelende blessure. Zie erg veel toekomst in die jongen, en niet alleen op basis van de wedstrijd vanavond. Brobbey is een echte handenbinder voor een verdediger, had het vanavond niet makkelijk, maar is zeker als aanspeelpunt voor de zich aanbiedende middenvelders erg belangrijk. Maar is ook snel en vrij redelijk in de combinatie wat er vanavond dus niet helemaal uit kwam. Maar hij zou wel eens in aanmerking kunnen komen voor de centrumspitspositie op de wat lanfgere termijn!
6 -1
Ozymandias
Ik zou Hansen op '10' achter Brobbey zetten met Giovanni en Ünüvar als hangende vleugelspelers. Met Taylor en Regeer als linker- en rechtercentrale middenvelders zou Ajax twee hele talentvolle linies hebben met spelers die complimentair aan elkaar zijn.
2 -1
Babangida83
Weet iemand wat de reden is dat De Waal speelt en Naci wissel stond? Heeft Naci een blessure ofzo? Want die heeft in zn kleine teen natuurlijk meer talent dan die De Waal in zn hele lichaam. Niets ten nadele van hem overigens. Zou Naci met het eerste meegaan?
0 -6
Ozymandias
Ünüvar kwakkelt al sinds het begin van de voorbereiding met blessures. Hij zal pas weer in de basis staan wanneer hij weer helemaal fit is (volgens Vd Gaag).
0 -1
sdjt01
Ik weet niet of je jong een beetje volgt maar Naci heeft een enorme vormcrisis. Ben zelf ook groot fan en ben ervan overtuigd dat hij het nog in zich heeft maar als je al een paar maand je niveau niet haalt, is het logisch dat iemand anders een keer de kans krijgt.
4 -1
Babangida83
Laatste tijd Jong niet veel gezien. Maar je zou denken dat iets meer speeltijd hem misschien iets meer inhoud geeft. Wat later hem helpt om zijn vorm weer terug te krijgen.
0 0
Knalpot
Naci kan op dit moment nog geen half uurtje fysiek mee.
10 0
Babangida83
Dat is nu precies de reden dat hij langer moet spelen.
0 -5
NouriVandeBeek
Youri Regeer de positieve verassing van dit seizoen. loopvermogen, goed inzicht en voetballend prima. Jongste speler van de selectie. Samen met Rensch heel sterk weer.

Hopelijk mag Hansen de volgende wedstrijd op 10 spelen. In de tweede helft zag je eindelijk weer goede dingen bij hem. Eindelijk verlost van een plek op de vleugels.
6 0
ovopiet
hoe is het met Mendez?
0 0
CDS
Matige speler.
0 0
DrFootball
Daar doet Ajax geen uitspraken over, maar het zag er niet best uit.
2 -1
ajaxxcied4life
Regeer werd eerder omschreven als een nuttig lopertje, maar hij kan in mijn beleving een aardig balletje trappen en heeft een goed inzicht.
6 0
Ajax95Duivendrecht
Op 6 echt een verademing dit seizoen! Heel goed dat Vd Gaag hem daar neer heeft gezet. Heitinga vertikte dat en zette hem altijd op 10, dan heb je niet veel aan hem.
2 0
Ozymandias
Het klopt niet dat Heitinga hem altijd op '10' zetten. Regeer werd door Heitinga ook regelmatig als rechtercentrale middenvelder gebruikt (met bijvoorbeeld De Waal op '10') en Regeer speelde als rechtshalf in de wedstrijden waarin Heitinga voor een systeem met een '6' koos. Het is sowieso raar om kritiek te hebben op d manier waarop Regeer door Heitinga werd gebruikt aangezien Regeer zich onder leiding van Heitinga geweldig heeft ontwikkeld. Volgens mij is dat nog steeds het belangrijkste voor een talent.
0 0
ajaxxcied4life
Dat blijkt. Regeer speelde lekker.
0 0
Knalpot
Zeer complete speler gaan we hopelijk nog heel veel plezier aan beleven.
3 0
ajaxxcied4life
Inderdaad. Inzicht, functionele techniek en loopvermogen. Een beetje de speler die Klaassen nu in het eerste is.
1 0
Joran192
Ben benieuwd naar de pass nauwkeurigheid van Regeer. Die man voetbalt zo makkelijk en lijkt echt altijd naar de goede kleur de bal te spelen en ook vaak nog vooruit!
1 0
Thaschja
Haal die brobbey er morgen bij , voor laatste 10 minuten eerst.
9 -3
Koningtoto
Sorry, maar die was niet al te best vandaag.

Hij is een prima spits, maar nog niet klaar voor Ajax 1. Zal vast een impopulaire mening van me zijn, maar je kan van hem (nog) geen wonderen verwachten.
0 -1
CL=5
Belachelijk dat ons tactisch wonder dat niet/nooit bedenkt...
0 -2
Adam24
Heel vreemd verschil tussen eerste en tweede helft. Goed uitgespeeld door jong ajax!
2 0
4EVERAJAX
Gefeliciteerd JAJ
4 0
BlueDuke
Ok, ik begin langzaam overtuigd te raken van Regeer. Univar ovrrtuigd me steeds meer dat hij het niet gaat redden. Hoop dat het aan zijn fitheid ligt.
1 -12
Babangida83
Unuvar moet gewoon wat langer spelen. En wat vaker op zijn positie, ipv op de buitenpositie. Alleen durft men dit niet.
2 -1
ajaxxcied4life
Regeer is een uitstekend talent.
4 0
BlueDuke
Ja dat zie ik nu ook pas. Had het eerst helemaal mis. Dacht echt zo een dertien in dozijn speler. Maar je hoort gewoon gelijk alle medespelers roepen als hij de bal heeft, omdat ze weten dat hij die pas kan geven. Vind wel dat het scheelt dat hij op 6/8 is gaan spelen ipv op 10
1 0
DrFootball
Het is zo moeilijk om te voorspellen of iemand het echt gaat halen. Ik zit er ook regelmatig naast. Niemand heeft een 100% voorspelingsratio. Zeker als jongens nog niet in de bovenbouw spelen. Dan kan er nog zoveel gebeuren. Daarom kijk ik eigenlijk alleen maar wedstrijden van de bovenbouw, omdat je er dan er dan vaak iets beter iets van kan zeggen. Al kan er ook dan nog veel gebeuren waardoor ze het toch niet redden. Af en toe vind ik ook wel weer leuk om naar een wat jonger elftal te kijken. Die gastjes spelen niet voor niets bij Ajax. Ze kunnen allemaal vreselijk goed voetballen. Ik weet nog dat ik Rensch 4 of 5 jaar geleden voor het eerst zag spelen tegen Feyenoord. Toen heb ik wel even aan iemand naast mij gevraagd wat zijn naam was. Dan ga ik zo'n jongen de latere jaren wel met wat meer belangstelling volgen. Leuk om te zien dat hij het zo goed is blijven doen.
0 0
Adam24
Regeer is in zekere zin stabieler dan Taylor...
2 -1
ajaxpat
Scherpen lijkt wel 2,5 meter lang tussen al die kleintjes
6 0
BlueDuke
Echt he? Wat een reus. Als die voetballen een beetje beter wordt dan mag hij het van mij volgend jaar proberen. Straalt ook rust uit. Dat had hij eerst niet.
6 0
oxxer
Het was de eerste wedstrijden goed te zien dat een hoop jongens moesten wennen aan het voetbal in de KKD. Nu zij dat gewend zijn tikken die jonkies bij vlagen tegenstanders neurologisch.
6 0
Hollister
Nou dat is echt wel overdreven.. achterhoede blijft zeer matig en gelukkig hoeft niet iedereen Ajax 1 te halen... gewoon heel erg jammer dat een aantal spelers er vaak niet bij zijn geweest.... Taylor, Salah Edinne, Unuvar, Hansen. Timber,
0 0
oxxer
Achterhoede van Jong is al jaren matig met individueel een grote uitzondering de Ligt.
0 0
CDS
De achterhoede Schuurs en Botman was ook matig. Kijk nu eens. Maar ik ben het met je eens hpor.
0 0
BlueDuke
Je kan ook overdijven. Tegenstander geknakt dan voetbal je lekker.
0 -7
oxxer
Net zoals jij overdrijft dat Unuvar het volgens jou niet gaat redden, mooie glazen bol die jij hebt.
4 0
BlueDuke
Overdrijft? Vind je dat hij het goed doet dan? Of dat hij erg gemotiveerd overkomt? En een werkende glazen bol heeft niemand, maar mag me mening toch wel geven hoop ik?
2 -2
Ozymandias
Ünüvar is nog lang niet helemaal fit. Dat is toch vrij duidelijk?
0 0
Hollister
Joh, deze jongen ( Unuvar) heeft jaren in de jeugd iedereen voor zich gewonnen en heeft het nu even lastig, net als Stengs, Boadu, Ihataren enz.,.. dat hoor bij dat soort jongens en de jongen sdie ik noem zijn ook nog eens 2 a 3 jaar verder in hun ontwikkeling.. geef Unuvar en Hansen nu eerst maar eens een jaartje of 2 a 3 voordat je hem mag beoordelen. Ik zeg dat hij het nog wel red...
1 0
BlueDuke
Begrijp me niet verkeerd, hoop dat je gelijk hebt. Maar ik zie toch een groot verschil tussen hansen en univar in beleving, beweging, aannames. Hoop dat ik het mis heb.
1 -2
ajaxxcied4life
Maar goed. Met van der Gaag als trainer mogen wij ons in onze handjes wrijven. Je merkt dat hij feeling heeft met die gastjes.
3 -1
Ajaxhart
Helaas (nog) geen Bandé.
3 0
BlueDuke
Ben wel benieuwd als hij fit is. Wat kan hij nog.
0 0
DrFootball
Volgens mij had hij wel wat potjes gespeeld bij Thun. Kan me voorstellen dat ze extreem voorzichtig met hem zijn.
0 0
BlueDuke
Ja lijkt me ook. Als hij weer geblesseerd raakt, zou echt sneu zijn.
0 0
SamW
Traore speelde vorig seizoen ook uitstekend in de KKD en scoorde regelmatig. En toen hoorde je hier dezelfde berichten als nu over Brobbey. Want tja, die is de KKD en geen Eredivisie of CL. We kopen ook niet ieder seizoen de topscorer van de KKD omdat die zo lekker veel heeft gescoord, toch?
7 -1
Joseph
Dat scoren is leuk meegenomen, maar ik hecht toch meer waarde aan de manier waarop hij de bal afschermt en een redelijk goed overzicht heeft. Dat kan Tadic ook, maar Brobbey is meer een spits.
Ik zou hem heel graag eens willen zien in de punt van de aanval in het eerste. Traore kan dan weer even vertrouwen opdoen bij jong Ajax.
1 0
DrFootball
Klopt! Traore schoot ze er vorig seizoen ook makkelijk in. Hij kan ook echt wel voetballen. Echter er lijkt in zijn fysiek wel iets te zijn gebeurd. Hij lijkt groter qua spiermassa en dat lijkt voorlopig ten koste te gaan van zijn voetballende vermogen. Volgens mij heeft dat niets met zijn fitheid te maken, want hij is zelfs eerder begonnen aan het seizoen. En dat is natuurlijk wel een te prijzen instelling.

Ik begrijp de vergelijking met Brobbey, maar dan kijkt men teveel naar fysiek. Brobbey heeft buiten zijn fysiek ook enorm veel voetballend vermogen en laat een elftal beter functioneren. Daarbij is hij voor zo'n fysieke speler ook nog eens enorm snel. Centrale verdedigers vinden het volgens mij heel lastig om tegen hem te spelen. Hij kan he met zijn fsyiek de bal afschermen, combineert ook makkelijk en maar kan ook ineens wegdraaien en/of op snelheid de diepte kiezen. Dat heeft Traore in mijn ogen minder.
1 -1
DonQ
Je had een goed punt als je het over het voetballende gedeelte had, want Traore was net zoals Brobbey ook behoorlijk dominant als aanspeelpunt. Het aantal doelpunten is mooi meegenomen, maar nooit de belangrijkste graadmeter bij Ajax.
1 0
3sterrenAjax1
t gaat niet om zn goals want daar moet hij juist in verbeteren (t slim positie kiezen en klinisch afronden). t gaat om hoe sterk hij is als aanspeelpunt. daardoor kom je zo veel makkelijker aan voetballen toe.
4 0
Marcus
Pff die Brobbey man. We hebben gewoon een rechtsbenige Lukaku in Jong Ajax lopen.
Ben heel benieuwd naar hem hoe hij met Ajax 1 spelers om zich heen rendeert.
6 -1
DonQ
Je herkent inderdaad heel van Lukaku in Brobbey, dezelfde beestachtige kracht en supersnelheid. Lukaku is dan ook nog levensgevaarlijk in de lucht, maar ik vind Bryan een betere basistechniek hebben qua aannames en passing.
6 -1
3sterrenAjax1
wat n bizar goed aanspeelpunt is brobbey. zo enorm balvast. zelfs op randje zestien met een man in zn rug de bal bij zich houden of fatsoenlijk kaatsen. en tevens nog redelijk snel zodat je m ook diep kan sturen. zou echt opgelucht zijn als die eindelijk verlengd heeft.
4 0
DonQ
Noem hem maar gerust retesnel. De laatste tijd zien we dat wat minder omdat het belangrijk is dat hij als aanspeelpunt fungeert, maar hij is ook nog eens één van de snelste spelers van de Ajax selectie.
1 0
JordanAFCA
Ik snap echt niet hoe Traoré vergeleken met Brobbey nog in Ajax 1 kan zitten.
6 -1
DUDE92
Traoré was vorig seizoen bij Jong Ajax ook erg goed, bij vlagen beter dan Brobbey nu, dus ik denk daarom. Ik vind dat Brobbey nu wel een kans verdient, maar men schrijft Traoré wel echt veel te snel af.
10 -2
oxxer
Traore zit nu een leeftijd dat hij veel meer min moet maken. Was het niet beter geweest hem uit te lenen?
0 0
Libero
Ik ben het hier helemaal mee eens. In de praktijk blijkt toch vaak het gat tussen jong en 1 een stuk groter te zijn dan gedacht. Cassiera ging ook als een malle in jong.
2 -1
JordanAFCA
Ik vind ook dat je gelijk hebt, maar de spelers die het bewijzen en in vorm zijn die moeten toch in Ajax 1 zitten en de rest die (in dit geval Traoré) het nog niet laten zien en matig zijn in de wedstrijden die zij spelen in Ajax 1 moeten gewoon hun kans pakken in Jong Ajax.
1 0
RayJordaan
En mag nu toch wel duidelijk zijn dat Brobbey beter is dan Traore??
3 -2
Adam24
Traore was bij Jong ook goed hor. Neemt niet weg dat Brobbey een groot talent is!
0 0
Ajax_33
De ontwikkeling van Brobbey is enorm in mijn ogen. Aan de andere kant vind ik dat Hansen juist stil staat in zijn ontwikkeling.
0 -2
ajaxxcied4life
Hansen was geblesseerd he.
2 -1
Ajax_33
Ook voor zijn blessure. Had bijvoorbeeld wel verwacht dat hij de O19 op sleeptouw zou nemen in the YL maar presteerde ondermaats. Om nou gelijk als excuus te gebruiken dat hij geblesseerd was is wel heel makkelijk.
0 -1
DrFootball
Zijn prestaties tijdens de YL finale ronde waren inderdaad niet best. Echter hij stond daar als linksbuiten opgesteld. Dat is niet zijn positie. Daarbij denk ik dat de teleurstelling groot was dat hij itt zijn teamgenootjes niet mee mocht op trainingskamp met het 1e.
0 0
Ajax95Duivendrecht
Hansen speelde vandaag ook wel een prima wedstrijd als 10/hangende rechtsbuiten.
1 -1
oxxer
Brobbey speelt gewoon heel sterk dankzij hem komt het elftal aan spelen toe. Niet van de bal af te krijgen.
6 0
3*stars*3
Precies.
In tegenstelling tot Traoré straalt hij ook veel meer rust uit.
Traoré is erg wild en lijkt maar wat te doen.
4 0
Ajax95Duivendrecht
Op zich speelde Traoré tegen Heerenveen ook wel oké (balvast), maar bij Brobbey lijkt er op dit moment zoveel meer overtuiging in zijn spel te zitten. Het gemak waarmee Brobbey duels wint en ploeggenoten in stelling brengt met zijn kaatsen is echt indrukwekkend.
1 0
insectenverdelg
Dat verstaan we nu onder een aanspeelpunt in de spits.
4 0
RayJordaan
Goed voor Naci dit
6 0
Ajax95Duivendrecht
Leuk voor Unuvar, hopelijk geeft dit hem meer zelfvertrouwen.
5 0
3*stars*3
Brobbey moet een echte kans krijgen in het 1e.
Hoe bedoel je aanspeelpunt.
Mooi voor Unuvar dat hij ook weer kan juichen.
5 0
MK77
Regeer heeft hem aan een touwtje
3 -1
NouriVandeBeek
Tweede helft eindelijk weer genoten van Hansen. Speelde meer vanuit de 10. Is geen vleugelspeler.
7 0
Ajax95Duivendrecht
Brobbey speelt wel zijn minste wedstrijd van dit seizoen tot nu toe.
0 -6
DonQ
Valt wel mee, tegen NAC was hij veel minder dominant aanwezig. Hij is vaak de belangrijkste reden dat Jong Ajax aan het voetballen komt.
3 0
Ajax95Duivendrecht
Mee eens, maar bedoelde meer dat hij zelf moeite heeft om van die verdedigers los te komen om zelf te kunnen schieten. Als aanspeelpunt is hij ook vandaag weer prima, maar kun je haast geen bijzonderheid meer noemen bij hem. Hij is zo beestachtig sterk en balvast.
1 0
DonQ
Ik snap wat je bedoelt, maar het blijft natuurlijk ontzettend knap en enorm lekker voor een elftal. Zoals 036AFCA97 hieronder al zegt, kan ik niet wachten om hem eens in Ajax 1 te zien.
0 0
036AFCA97
Brobbey in Ajax 1, balletje vasthouden voor Neres en Antony, steekpass. Heerlijk hoor. Zou het wel eens willen zien.
4 0
Joran192
Hansen speelt goed op 10.
1 0
BlueDuke
Interessant dat jong nu 3-5-2 speelt met giovanni en rensch op de flanken en brobby en hansen in de spits. Centraal achterin nog steeds drama, maar zo kunnen ze de bal makkelijker kwijt.
0 -1
DonQ
Goede omzetting van van der Gaag, prima coach is dat.
3 0
Duif63
1-4 in Gio we trust
1 -1
Drukwerk1968
Tot de 1--1 : wat een kut elftal met middelmatige spelers. Nu komen superlatieven tekort. Man, man, wat een waan van de dag reacties.
14 0
MK77
Waan van de helft dan
0 0
Web
Zo gaat het toch altijd hier
1 0
Koningtoto
Je eerste dag op AS?

Dit gaat al jaren zo.
3 0
oxxer
Het enige wat straks kan gebeuren is dat MVV uit frustratie gaat schoppen.
2 0
DeMeervanweleer
Regeer, De Waal, Rensch, zijn grote talenten, Brobbey ook, al speelt hij nu op zijn zachts ongelukkig.
1 -1
DonQ
Hier en daar wat ongelukkig, maar nog steeds verreweg de beste van dit Jong Ajax. Hij letterlijk in alles de kapstok van dit elftal.
0 0
Adam24
Ajax het een en ander omgezet in de rust en loopt nu als een tierelier!
0 0
Ajax95Duivendrecht
Wat gaat het makkelijk nu!
0 0
3*stars*3
Lekker bezig.
Niet het beste jong Ajax van afgelopen jaren maar wel 1 dat vroeg in het seizoen al klappen kreeg en laatste weken karakter toont.
1 -1
036AFCA97
Als Brobbey zo’n kans er nou ff inramt. Dat vasthouden en wegdraaien is top, maar afmaken deze actie niet goed
2 0
Redrum
Jong-Ajax komt eindelijk los. Ook dit jaar lijken ze zich uiteindelijk toch weer nadrukkelijk in het linkerrijtje te gaan melden.
6 0
3*stars*3
Nooit leuk om te verliezen natuurlijk maar het drama begin van dit seizoen en zelfs een laatste plaats, was een goede wake up call voor deze jonkies.
Worden ze letterlijk en figuurlijk hard van.
3 -1
Libero
Eeeh, hoe worden ze letterlijk hard van verliezen?
1 0
Bapinho
Het zou een beetje raar zijn als ze een stijve lul krijgen van verliezen ja haha
1 0
Redrum
Klopt zeker. Jong-Ajax is ook vooral voor de ontwikkeling natuurlijk. Toch kan ik er altijd wel van genieten als ze volwassen kerels van de mat spelen, zoals ze de laatste jaren met grote regelmaat doen.
0 0
3*stars*3
Ja haha moet daar ook altijd aan denken als ze volwassen mannen zo wegtikken en zoals vandaag ervan langs geven.
Trouwens ook goed om te zien dat Brobbey hier fysiek ook voor niemand onder doet.
Je hoorde afgelopen jaren dat hij een voorsprong had om leeftijdsgenoten en dat het zou wegvallen.
Nee hoor.
0 0
1434
Wat kunnen mensen hier toch zeiken.. Is het niet omdat we Liverpool niet met 4-0 dollen dan is het wel om een stel tieners die het gewoon goed doen tegen professionele spelers.

Wanner komt nou eens het besef dat niet iedere speler de nieuwe Ramos, Messi of De Bruyne is. Dit Jong Ajax bulkt van het talent met Rensch, Brobbey, Regeer, Taylor en ga maar door. Ben trots op wat voor talent we iedere keer weer weten te brengen. Ajax is Ajax en we zullen gelukkig nooit City of Chelsea worden die alles maar bij elkaar koopt. Geniet van de filosofie!
8 -3
Knalpot
Realiteitszin is vaak ver te zoeken inderdaad, voor een landje met maar 17m inwoners is het verre van realistisch dat wij elk jaar een talent als de Ligt of de Jong naar voren kunnen brengen.
0 0
fc Barcelona_ke
Ik voorspel: morgen tegen vvv
Alvarez klaassen gravenberch
Daarom heeft ten hag taylor nodig voor de reservebank als 'defensieve' middenvelder
Blind speelt gewoon lcv, martinez ook op de bank
0 -2
Adam24
Ik voorspel: klaassen Gravenberch en Promes...
Niet blij mee want Promes is absoluut geen middenvelder.
0 -2
DeMeervanweleer
Dat weten 3,2 miljoen voetballiefhebbers, behalve Ten Hag ben ik bang.
Ik hoop op Blind Klaassen Gravenberch met de punt naar achter.
Of Tadic, Klaassen Gravenberch met de punt naar voren.
0 -1
fc Barcelona_ke
Promes zal basis beginnen. Antony is net geblesseerd en begint op de bank gok ik
0 -1
DeMeervanweleer
Als dat zo is ga ik niet kijken, dat zou masochisme zijn.
0 -1
VoorOnzePloeg
Ik denk het ook, maar ik hoop iets anders
0 0
fc Barcelona_ke
Ik ook. Of taylor een leeuwen gegooid?
0 0
Ajax95Duivendrecht
Ajax scoort uit een spelhervatting, het is niet waar. Dat gebeurt zelden ;)
0 0
Toon meer reacties