'Liverpool was kwetsbaar, daar hebben we niet van geprofiteerd'

NickOoms, 22-10-2020 om 07:20, 7347 views, NOS |

Shop nu jouw Ajax-kersttrui!

Erik ten Hag baalt er van dat Ajax niet heeft geprofiteerd van de kwetsbaarheden bij Liverpool FC, zo vertelt de trainer van de Amsterdamse club aan de NOS. Woensdagavond verloor Ajax in de Johan Cruijff ArenA van de huidige Engels kampioen met 0-1.

'Uitstekende teamperformance, maar we hebben niet gescoord. Terwijl we wel voldoende hebben gecreëerd', begint Ten Hag. 'Uiteindelijk moet je zelf de trekker overhalen en dat is niet gedaan. In de box (zestienmetergebied, red.) waren wij niet meedogenloos genoeg. Liverpool was kwetsbaar en daar hebben we niet van geprofiteerd.'

Ten Hag vindt niet dat Ajax tegen Liverpool met een ander strijdplan aan kwam zetten. 'Het was zeker geen ander plan. Daar hebben wij de afgelopen maanden op getraind en voor de spelers was het heel duidelijk. Tuurlijk zaten er andere facetten in, waaronder de rol van Daley Blind. Die was wel wat anders, maar hij vulde zijn rol goed in. In grote fases van de wedstrijd hadden we grip op Liverpool en dat stemt me heel erg tevreden.'

Ook de rol van Blind kan de trainer van Amsterdammers bekoren. 'De kracht van Liverpool zijn de opkomende backs en een overtal creëeren op het middenveld. Daley is daarin slim genoeg om te bewegen en vanuit daar de bal achter de laatste linie te plaatsen. We hebben dat uitstekend gedaan.'

Averechts effect

Ten Hag is teleurgesteld dat Ajax in de slotfase van de wedstrijd, na het inbrengen van Klaas-Jan Huntelaar en Lassina Traoré, weinig kon forceren. 'We hebben een hele grote kans gecreëerd met het schot van Jurgen. Er waren ook twee momenten waar wij niet de tweede bal wonnen en toen konden zij counteren. Dan heeft zo'n plan een averechts effect.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Redlum
Dit jaar is geen echt voetbal jaar. Als coronabesmettingen wedstrijden gaan beslissen, en dat gaat gebeuren, dan kun je geen serieuze competities spelen!
0 0
Jan Doedel
Als ik schatrijk was zou ik Ten Hag, Labyad, Alvarez en Klaiber kopen om ze daarna voor een Mars en een Snickers aan feyenoord te verkopen.
0 0
Redlum
Klaiber, Labyad en Alvarez kunnen er niks aan doen dat ze kwaliteit te kort komen, geef dat geld dan liever uit aan betere spelers
0 0
flyingsoccer
Ze hadden een spits moeten kopen wat dat betreft heeft psv slim gedaan door Ajax afgedankte spits bij psv was die welkom. We gaan gewoon de el in atalanta en Liverpool gaan door. We hadden Liverpool pijn kunnen doen.
1 -3
Labrador
Kudus zelf heeft gezegd dat zijn blessure niet ernstig lijkt. BRON: Zijn moeder. HAHA
0 0
Henkjanklaas
Allemaal geklets achteraf. Kan ons nog diur komen te staan dat we een paar van die vijf kansen niet hebben verzilverd
1 -1
Pinpanter
Het doet mij denken aan de thuispot tegen Real, in het voorlaatste seizoen. Dus moet het 'uit' weer gebeuren. Het kan, dat hebben we gezien. Liverpool heeft niet gescoord en Ajax was dichterbij een doelpunt dan Liverpool. Met Antony er weer bij ... ik heb er vertrouwen in.
0 0
MichelBoerebach
Gewoon beroerd inkoopbeleid gevoerd. Geen spits aangetrokken. Iets wat Ajax dit seizoen (zeker Europees) gaat opbreken. Heel dom!
1 -1
TheRiviera
Wat ik mis bij de spelers is het lef om eens uit te halen wanneer zich een mogelijkheid voor doet. Je zou denken dat daar sowieso op getraind word maar continue probeert Ajax via de combinatie in de 16 te scoren. Soms moet je niet denken maar doen.
1 0
Ar
Nou, volgens mij haalden Promes en Ekkelenkamp aardig uit. Ze haalden iets te hard uit zelfs.
0 0
vdhaas
Als je de cijfers bekijkt dan klopt dat. Veel gevaarlijke situaties voor de goal van liverpool die niet tot een poging leidden. Schuurs daarentegen had daar geen last van.
0 0
xMilkshake
Schuurs in de spits zetten dus
1 0
jutter
Typisch Ajax toch, eindeloos de combinatie zoeken die vervolgens weer simpel verzanden, amper een voorzet omdat die specifieke centrumspits ontbreekt, zie je ook bij Jong, waar alleen Brobbey af en toe op een vrij zeldzame voorzet kan anticiperen. Lijkt mij zeker een spits die met zijn fysiek, snelheid, aanspeelpunt/combinatie vermogen een toekomstig Ajax 1 spits kan zijn!
0 -1
JariHeijden
Tja, volgens mij telde ik vier levensgrote kansen. Die van Promes alleen voor de keeper, het lobje van Tadic die van de lijn gehaald werd, het schot van Klaassen op binnenkant paal, en de kans van Ekkelenkamp die hij overschoot vlak voor tijd.

Als we er daar twee van maken, dan had jij niet gezegd dat Ajax eindeloos combineert.

We hadden gewoon moeten winnen. We hadden veruit de betere kansen, maar hadden pech in de afronding (Tadic en Klaassen) of de uitvoering was kwalitatief ruim ondermaats (Promes met name, maar ook Ekkelenkamp)
0 0
TheRiviera
Ik kan niet spreken voor @jutter maar ook al hadden we gewonnen ongeacht moet hoeveel had ik alsnog gezegd dat Ajax teveel combineert. Het is niet alleen in de wedstrijd tegen Liverpool maar gewoon alle wedstrijden voor al meerdere seizoenen lang waarin het voelt dat uithalen op doel afgeleerd word. En als spelers dan een keer kiezen om de trekker over te halen gaat de bal vaak mis.

Kijk bijvoorbeeld naar het doelpunt van Schöne een paar jaar geleden tegen FC Utrecht in de laatste minuten. Geweldige shot van afstand. Deze man dacht gewoon we moeten winnen dus ik haal die trekker over. Hij had ook de kwaliteiten en was zelfverzekerd genoeg om zo'n schot te maken. Maar dat zie je tegenwoordig nauwelijks terug. Het moet allemaal mooi, tikkie takka, combinatie hier en daar. Maar dat werkt helaas niet altijd. De spelers weten gewoon niet hoe ze moeten scoren op andere manieren.
0 0
Pinpanter
Klaassen, Ekkelenkamp, Gravenberch, ook van afstand wordt geschoten. Maar er staat wel een klassekeeper. Ten Hag spreekt ook over de diepe ballen van Blind, ook al niet gericht op combineren.
0 0
xMilkshake
Huntelaar is een prima spits voor Ajax, alleen gebruiken ze hem totaal nutteloos, komt er alleen in als het systeem omgegooid word en ze met 8 man in de zestien meter lopen. Als je Tadic linksbuiten zet om voorzetten te geven. Zet Huntelaar dan svp in de spits.
0 0
TheRiviera
Pijnlijk maar waar. Een spits zoals Huntelaar heeft goede voorzetten nodig want hij kan dodelijk zijn in de 16 mits hij de juist aanvoer heeft. Maar gezien de huidige tactiek zit dat er niet in. Er word te vaak naar binnen getrokken en de combinatie opgezocht/drukte op gezocht.
0 0
Ajaxhart
Weet nog goed dat Marc als buitenspeler begon te scoren, en daarover opmerkte dat hij geleerd had van Danny Blind.
Die had gezegd "gewoon op doel rammen, eens in de zoveel keer vliegt-ie erin".
Inderdaad mis je dat nu bij Ajax. Lijkt wel of ze 'm iedere keer in het doel willen breien.
0 0
TheRiviera
Danny Blind is een slimme man. Af en toe moet je gewoon eens uithalen maar elke keer wanneer ze dat doen gaat de bal grandioos mis.
0 0
Henkjanklaas
Klopt ze schieten zelden of slapjes
1 0
Ajaxhart
Labyad moet gewoon weg.
Verkopen, verhuren, weggeven, contract ontbinden, maakt allemaal niet uit.
Zo lang die maar weggaat en Th hem niet meer kan opstellen/inbrengen.
3 -1
noahdepoah
Helemaal mee eens. Overigens mag Ten Hag hem van mij blijven trainen. Als hij Labyad maar meeneemt.
1 0
Pinpanter
Wat zijn we weer mopperaars. Labyad wist juist in dat kwartiertje minstens twee keer van afstand de bal in de doelmond te lepelen. Als daar maar wat mee gedaan was dan had Labyad opeens geweldig gespeeld.
0 0
jarenfan
volledig mee eens
ajax onwaardig
1 0
RuffRhythim
Daarom ook een behoorlijk onbevredigend gevoel hier.
Je hebt zeker vier zeer goede kansen gehad. Zoveel meer kansen krijg je ook niet.
Als er daarvan niet eens eentje raak is dan kan ik niet tevreden zijn.
Of je nou wel of niet goed gespeeld hebt doet er dan ook verder niet toe.
1 -1
goajaxgo
Ten Hag out.
1 -6
Thaschja
Wanneer wordt bekend wat kudus heeft ?
0 0
Labrador
Na de lunch.
1 0
Ajaxvooraltijd
liverpool was rijp voor de slacht met hun miljard aan spelers op het veld.
4 0
Stamhoofd
Laatste kwartier leek helemaal nergens op. Ik snap dat je de sterkhouders ook een beetje wil sparen en dat iedereen er doorheen zit. Maar je beste verdedigers er uit halen en zonder fatsoenlijk middenveld spelen is natuurlijk dodelijk. Kom je nog goed weg met maar 0-1.
1 -2
vdhaas
Je moet wat. Of je nou 0-1 of 0-2 verliest maakt weinig uit, maar als je iets kunt forceren en een 1-1 kunt maken dan scheelt dat natuurlijk wel.
2 0
AFCA.
Sowieso is het totaal bezopen om opeens 334 te gaan spelen en alles blind naar voren te schieten. Wanneer is de laatste keer geweest dat dit Ajax ook echt wat opgeleverd heeft?

En die kans van Ekkelenkamp was heerlijk "gecreëerd" ja. Een slechte voorzet die de keeper loslaat...

Zodra Ajax afstapt van haar eigen spel dan weet je dat het niks meer uit gaat halen.
2 0
DeWijsneus
Helemaal mijn mening, in mijn 35 jarige carrière als Ajax volger, volgens mij nog nooit goed zien komen op die manier.
1 0
BlueDuke
Toch apart niet? Andere ploegen kunnen het wel. Maar wat jij zegt bij Ajax bijna nooit. Kan me alleen een paar doelpunten van huntelaar en die twee tegen roda van riedewald herinneren, maar europees nooit.
0 0
Thaschja
Vind dat ajax ook pech heeft, de loting weer , barca veel makkelijk , en Chelsie, dan pech met antony, pech met kudus, pech met de kansen, zit niet mee.
3 -1
31xAjax
Hahaha hilarisch. Met de besten van Europa mee willen doen en het dan pech noemen als je ze treft.

Alsof er makkelijk ploegen in Pot 1 zaten......
0 0
Ajax4glory
Was die bal van klaasen i.p.v. op de paal erin gegaan hadden we een andere wedstrijd gespeeld.
0 0
BlueDuke
Ja en de vorm is er bij sommige niet. Promes is geen wereld speler, maar om nou te zeggen dat hij niks kan is ook overdreven. Op het moment lukt niets, maar hij en neres kunnen veel beter dan dit. Ook tadic had normaal zijn kans niet gestift maar stijf in de kruising geschoten.
0 0
jarenfan
jij kwetsbaar met je wisselbeleid
Labyad.'.............
1 -1
TheTruth
Er moet soms een beetje tempo in, ik snap dat je de bal soms wilt houden maar elke keer als er ruimte is wordt er zo lang gewacht tot heel Liverpool weer achter de bal staat.
1 0
Ajaxsupzuidned
Er zit totaal geen diepgang in dit elftal en daarom is het allemaal heel voorspelbaar en in een te laag tempo.
4 0
Aspers73
Jammer, maar dit soort verliespartijen gebeuren toch te vaak thuis. Tegen Chelsea, Valencia, Spurs, Madrid ... allemaal dit soort onnodige verliespartijen.
6 -1
Duif63
Dat is inderdaad geen toeval. Zelfs in 18/19 konden we bijna geen thuiswedstrijd winnen. Een lucky tegen Benfica in de laatste minuut, alleen tegen AEK was overtuigend.
3 -1
Multi
De zelfreflectie blijft ook apart bij deze man. De opstelling waar hij mee kwam daar kon ik me prima in vinden. Zeker gezien de vorm van Promes en het uitvallen van Antony en tot de 70e minuut ging dit eigenlijk ook prima. We verdienden dan ook meer dan er op dat moment op het score bord stond, we verzuimden alleen zelf om de kansen af te maken.

Vervolgens komen er een reeks aan wissels die alle automatisme uit het team halen, iets waar hij normaal zo op hamert en belangrijk vind. En gaan we een spel spelen dat wij helemaal niet kunnen en moeten spelen. Dat je bepaalde spelers moet wisselen omdat ze nog niet fit genoeg zijn, prima. Maar ik snap niet waarom je daarom het hele systeem omgooit, terwijl het tot die tijd best goed ging. Los van de kansen afmaken. Het zal vast een leuke jongen zijn die Labyad, maar bij hem weet je bij voorbaat al dat hij het verschil niet gaat maken.

En nu merk je dan ook dat de bank die we hebben zeker niet breed genoeg is qua kwaliteit. We hebben geen fatsoenlijke spits in de selectie die op niveau is. En ook op de vleugels mis je nu eigenlijk 1 extra optie, want Labyad is het niet en zal hem ook nooit worden. Je had wat dat betreft nog beter Lang kunnen behouden.
3 -2
jutter
Ik blijf het een schande vinden dat Ten Hag en Overmars hebben nagelaten om een goede specifieke centrumspits aan te trekken. Je kan in die CL toch niet met Labyad, Huntelaar en kwakkelaar Traoré aankomen. Dat is een zwaktebod van jewelste en de technische leiding ernstig aan te rekenen, ik blijf het zeggen en voorspel de komende weken nog meer dompers, daar hoef je eigenlijk geen kenner voor te zijn!
8 -1
Aspers73
Daar haalden we de halve finale mee
1 -2
jutter
Ja, toen viel letterlijk alles op zijn plaats, ongekend. Intussen heeft Ajax sinds die tijd door de verkoop van diverse sterkhouders een behoorlijke jas uitgedaan. Daar is niet aan te ontkomen door Ajax, ik weet het. Maar men had op bepaalde posities wat doortastender moeten zijn om de ontstane gaten naar behoren op te vullen. Ik heb het altijd over het ontbreken van een goede specifieke centrumspits, maar ook in de verdediging, zeker qua lengte, is er behoefte aan een nieuwe ervaren en dus kopsterke RCV er.
3 -1
Vlieske
Tja pipo als je iedereen eraf haalt die de 2e bal kan winnen dan heeft zo spelen ook geen zin.
2 -1
jutter
Dat is heel verklaarbaar. Je mist gewoon een goede afmaker, een specifieke centrumspits. Dat gaat Ajax, zeker vóór de winterstop, nog erg veel parten spelen, ik blijf in herhaling vallen. Ben teleurgesteld omdat er tegen dit Liverpool gewoon meer in zat, ja zelfs een zege. Een ploeg die bovendien heel vaak zijn uitbeurten in de CL verliest. Een gemiste kans dus die wel eens hele nare gevolgen kan hebben bij de eindafrekening van deze poule, zeker met het tweeluik tegen het sterke Atalanta nog voor de boeg.
2 0
Oempaloempa
Voetbal zonder publiek is ziek.
2 0
Afca85meer
Ik heb Jurgen Klopp nog nooit zo zijn schreeuwen tegen zijn spelers. Er ging van alles mis bij het gehavende Liverpool en wij hebben er niet van geprofiteerd. Dat is erg jammer. Helemaal omdat ik Atalanta wel een keer zie "stunten" tegen ze. Dit kunnen wel eens hele dure punten worden.
7 0
RickyAFCA
Positief jongens! Ja , was een vreselijke wedstrijd maar komen er nog zat aan! Martinez wel bewezen dat hij veels te goed is om de bank warm te houden. Schuurs kan je niet zoveel verwijten. Heeft volgens mijn nog nooit tegen zn speler gestaan. Vond dat ie het behoorlijk deed. Al ben ik heilig van overtuigd dat als het publiek er zat , we em hadden gewonnen.
1 -3
Mocrodammerr
joh, liverpool speelde op halve kracht. als zij zelfde intensiteit leveren zoals tegen everton, wordt ajax geslacht.
3 -7
BRAMHOUTEN
Vind je dat vreemd? Liverpool is gewoon een wereld team. Wij hebben gewoon als supporters een onrealistische beeld van de verhoudingen. Zoals we 2 jaar geleden voor de dag kwamen zo kan je niet elk jaar voor de dag komen als steeds je beste spelers worden weggekocht. 2 jaar geleden was al uniek.
6 -2
SjaakWolfs
Klopt. De helft hier denkt dat Ajax nu aangehaakt is bij de Europese top. Een belachelijk idee, gezien de budgetten/het spelersmateriaal.
1 -1
Afca85meer
Liverpool heeft een wereldteam als iedereen fit is. Afgelopen weken hebben ze echter ook laten zien in slechte doen te zijn. Dat was nog met van Dijk als sterkhouder achterin. Die gasten hebben in 3 wedstrijden meer tegendoelpunten gekregen dan vorig jaar in één seizoenshelft. We hadden hier kunnen/moeten profiteren.
2 0
Mocrodammerr
Dat probeer ik indirect ook te zeggen. wij hebben een kut team. klopp haalt in 1x zn hele voorhoede eraf, zegt genoeg. Ajax is te zwak momenteel. neemt niet weg dat we de lat erg hoog moeten leggen
1 -1
BRAMHOUTEN
Je moet realitsch blijven en de lat mag best hoog, maar als je niet realitsch bent en het niet wil zien dat Ajax een jas heb uitgedaan, zal ik je adviseren om niet meer Europese wedstrijden te kijken, dan voorzie ik dat je binnenkort aan de anti depressiva zit
0 0
Redlum
Ten Hag heeft niet zoveel fout gedaan. Je hebt weleens pech in de afronding en dat kun je helaas niet coachen!
6 -3
Afca85meer
Je moet even die penis van Erik uit je mond halen, dan kan er meer zuurstof naar je hersenen. Heb je de wissels weer gezien? Op het moment dat Liverpool allerlei jeugd/b-spelers eruit haalde dachten wij onze sterkhouders ook maar te wisselen.
1 -7
Spectre
Nou de wissels waren weer dramatisch, na elke wissel ging het niveau omlaag. Je begint zo goed, moet in de 6e minuut al gedwongen wisselen en brengt dat een Promes in die totaal uit vorm is, daar had een Lang moeten invallen. Daar begon het niveau al minder te worden. Zo'n kans als Promes kreeg moet er gewoon in, iemand in vorm schiet zo'n bal erin.
1 -4
Vak M
Ten Hag heeft dit niet goed gedaan. Dat defensieve begin was een slechte keuze en past niet bij Ajax. Ik ben bang dat Schuurs toch tekortkomt. Hij deed mij denken aan Mike vd Hoorn
2 -8
Stamhoofd
Schuurs heeft het prima gedaan. Speelt tegen de beste aanvallers van de wereld, niet gek dat het dan niet 100% goed gaat. Het is geen Mathijs de Ligt, maar wel echt een prima verdediger die nog veel beter kan worden.
0 0