Blind verklaart: 'Gaat in de top om details'

ThijsZwagerman, 22-10-2020 om 00:00, 5578 views, SBS 6 |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Daley Blind vindt dat Ajax tegen Liverpool minimaal een gelijkspel had verdiend. De ervaren Ajacied, die woensdagavond weer eens op het middenveld speelde, zag dat het missen van grote kansen Ajax opbrak. 

‘Ik denk dat er zeker een puntje voor ons heeft ingezeten’, stelt Blind tegenover SBS 6. ‘Qua veldspel kunnen we zeker nog wel beter, maar als je kijkt naar de kansen en mogelijkheden die we hebben gehad, hebben we zeker recht op een doelpunt. In de afronding zijn we ongelukkig, maar we moeten onszelf belonen. In de top gaat het om details en dat we hebben we vanavond (woensdag, red.) gezien.’

Vervolgens gaat Blind ook in op zijn eigen rol binnen het elftal. De linkspoot speelde tegen Liverpool als verdedigende middenvelder en was wel tevreden over zijn inbreng. ‘Het was oké. Ik heb het er van tevoren goed met de trainer over gehad. Hij maakte goed duidelijk wat hij van mij wilde in deze rol. Ik heb het geprobeerd zo goed mogelijk in te vullen.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
In mijn ogen heb je op de flanken Neres, Antony en dan heel lang niets. Ten Hag ziet daar ook Tadic en Labyad als mogelijkheden. Ik vind het nog steeds ongelooflijk dat hij Lang in de eerste wedstrijden niet wat meer speelminuten gunde, dan had hij die gisteren ook gewoon kunnen inbrengen en had het mij niet verbaasd als je nog gescoord had. Nu was het bloedeloos.
0 0
Duif63
Detail is een synoniem voor kwaliteit. Vooral dat komen we tekort.
2 0
Juichtoon
We kwamen geen details maar meters tekort Daley. Het was eigenlijk helemaal niks.
Het was met 2 jaar vergeleken 3-4 klassen minder. Zelfs de titel wordt nog een hels karwei.
2 0
Henkjanklaas
vond je die sala en mane dan zo geweldig ? neen dus , de meeste verdedigers speelden gewoon redelijk tot goed tegen deze jongens alleen bij schuurs kun je een vraagteken zetten. ajax had er wel zeker 2 moeten maken gezien het aantal kansen. ook dat is een kwaliteit.
0 0
Ajax95Duivendrecht
Wat een verademing, deze man als pure CVM! Eigenlijk zou de punt naar achteren vanaf nu ons vaste systeem moeten worden. Alleen zie je dan pas de smalte van onze selectie in verdedigend opzicht. We hebben geen stand-in CVM die deze rol net zo goed kan invullen als Blind (dan hadden we Eiting moeten behouden). En we hebben in de formatie van gisteren ook geen waardige stand-in LCV achter Martinez.

Ik vind onze selectie nog steeds de beste van Nederland, maar een aantal specifieke posities binnen ons elftal zijn dun bezet. Daardoor wordt het voor Ten Hag enorm risicovol om 4-3-3 met de punt naar achteren te gaan spelen. Bij 1 of 2 uitvallers ben de dan de sjaak, dan moet je overal in het achterste blok weer gaan schuiven met poppetjes en kun je daarmee feitelijk je hele formatie weer overboord gaan gooien.
1 0
vdhaas
Tegen Atalanta moeten de puntjes op de i staan. Die wedstrijd moet je eigenlijk winnen om terug op koers te komen.
1 0
jutter
Ajax is in de breedte niet sterk genoeg voor de CL, was ook te voorzien als je naar de selectie in zijn totaliteit kijkt. Valt of vallen daar spelers weg door één of andere oorzaak heb je gelijk een groot probleem. Dat dat nu uitgerekend je 2 nieuwe pareltjes waren is extra zuur en pure pech natuurlijk. Maar dat soort zaken gebeurt nu eenmaal bij iedere ploeg. Dan heb je dus als Ajax zijnde te weinig voor CL nivo op de bank. Huntelaar, Labyad, Traoré hebben daarvoor te weinig kwaliteit. Als je dat soort jongens inbrengt en nu ook nog eens allen tegelijk hoop je op een reactie, dat een bal goed valt o.i.d, die er echter 9 van de 10 keer niet gaat komen. Als je de ambities die toch bij de leidinggevenden leven wilt waarmaken zul je normaliter toch gedwongen worden om het in de wat betere categorie spelers te zoeken. Echter dat zou voor een club als Ajax, voor zover dat financieel mogelijk is, zeker in deze barre tijden, heel moeilijk zijn om dat soort spelers als die bijv.net buiten de boot vallen, tevreden te houden. Dat is voor de meer kapitaalkrachtiger clubs dan Ajax een minder probleem, omdat daar spelers die net niet tot de basiself doordringen wel een riant salaris opstrijken, en dus zullen die gasten elke kritiek wat dat betreft achterwege laten. Geld stinkt immers niet, nietwaar?. M.a.w. , Ajax zit in een soort spagaat waaruit het bijna onmogelijk is om uit te ontsnappen. En zijn Europese ambities, hoe goed bedoeld ook, eigenlijk meer luchtfietserij of gebakken lucht zijn om de aanhang/achterban aan het lijntje te kunnen houden, maar die zijn ook niet gek natuurlijk!
3 -1
Thaschja
Veel spelers zijn bij ajax trager, viel me op ,,, het gaat bij top ploegen sneller, zag bayern ook , wat een verschil, overmars moet meer spelers halen, zoals antony, en kudus, .
2 -1
Joseph
Viel mij niet op, ik heb geen Ajax gezien dat het op snelheid aflegde. Liverpool heeft meer geluk gehad, daarom staan zij met 3 punten en wij met 0.

Dat je in een transferperiode voltreffers als Antony en Kudus haalt is echt uitzonderlijk. Het probleem zit in de breedte, Ajax heeft bank spelers heel weinig te bieden en kan er weinig geld aan uitgeven. Liverpool en andere topclubs geven meer uit aan hun bank dan wij aan de basis en doen met hun salaris hetzelfde.
0 0
Duif63
Aan Alvarez, Bande, Magallan, Marin zijn tientallen miljoenen besteed. En dat zijn/waren allemaal bankzitters of nog minder zelfs.
0 0
Joseph
Noem mij de club zonder miskopen?

Ik ben het eens hoor, ik vind dat er kritisch gekeken moet worden naar deze aankopen, maar in het algemeen kan gesteld worden dat het aankoopbeleid goed is.
0 0
1eringzuid2
Het heeft niet veel met geluk of pech te maken. Meer met absolute kwaliteit, scherpte en met wat Blind zegt: details(hoewel ik vind dat je details kan verbinden aan kwaliteit. Feit is dat je gister tot aan de wissels redelijk gelijkwaardig was aan Liverpool. Je hebt 3 100% kansen gecreëerd en nog tal van andere mogelijkheden die je niet goed hebt uitgespeeld. Wat je na laat is die kansen benutten. Wil je tot de top van Europa behoren moet je die kans(en) benutten. Laat dát nu al jaren het probleem zijn. Dus simpelweg niet goed genoeg.
1 0
Joseph
Jaren lang het probleem? Doe mij dat soort problemen vaker bij Ajax, zie ze toch graag vaker in de halve finale van de CL of finale van de EL..

Ik ben het eens dat je geluk ook afdwingt met kwaliteit, daarom denk ik dat het heel jammer was dat je Promes hebt moeten brengen ipv Antony.
0 0
1eringzuid2
Het is inderdaad al jaren een probleem. Ajax kan vaak best goed meekomen. Ook tegen sterkere teams. Wat er bij Ajax al jaren echt aan ontbreekt is een speler die gewoon die ballen erin schiet. Een echte goalgetter. Ook gewoon al in de eredivisie zou de topscorer, met het voetbal dat Ajax speelt, uit Amsterdam moeten komen. Maar niets is minder waar. Zelfs in wedstrijden die Ajax ruim wint wordt er vaak nog een handvol 100% kansen gemist. Wil je meedoen in de top van Europa moet het een must worden halve kansen tot doelpunten te promoveren, en niet zoals gister 3 100% kansen onbenut laten.
0 0
Joseph
En die echte goalgetter komt misschien minder goed mee in het combinatievoetbal zoals Tadic.
Ik zie veel goals en ik zie goede resultaten, ik zie alleen geen probleem.
0 0
SjaakWolfs
Precies. En ook een paar speler als C.Ronaldo, Messi en ook nog eentje zoals Thiago.
3 -2
jutter
Ik bedoel natuurlijk Sané, ben altijd in de war met die twee!
0 -1
jutter
Dat Liverpool zie ik dit jaar geen kampioen worden.Het wegvallen van van Dijk heeft een te grote impact n.m.m. Als zoals gisteren ook nog eens een speler als Thiago op het middenveld wegvalt ben je voor talrijke clubs, zeker in de CL, een hapklare brok. Thiago is een geweldige speler, was bij Bayern al spelbepalend op het middenveld, maar zijn vertrek daar heeft men vooralsnog prima opgevangen. Dat Bayern blijft zijn prima vorm van de laatste maanden vasthouden ondanks dat daar ook spelers door blessures e.d. wegvallen (Gnabry, Salah niet bepaald de minsten natuurlijk) GEWELDIG!!
1 -1
Afca85meer
Die spelers liggen niet voor het oprapen. Maar ik ben het met je eens. Jongens als Promes, Labyad, Mazraoui, Schuurs, Alvarez, Traore zijn allemaal niet begaafd genoeg om op hoog tempo mee te komen.
2 -1
Afca85meer
Over details gesproken Blind. In een zware groep moet je elke kans grijpen. Liverpool was uitermate zwak en je had jezelf hier een plezier kunnen doen. Nu hangt veel af van de tweeluik met Atalanta.
4 -2
Superjan
De bal in het goal van de andere partij schoppen en niet in je eigen goal is geen detail, dat is op zich een vrij groot ding in de voetbalsport.

Die clichés die die gasten maar blijven herhalen...
4 0
MK77
Mag ik het optreden van Neres ook nog als één van de lichtpuntjes aanmerken. Die liet weer een paar briljante dingetjes zien
1 0
ARUCAMBA
Gezien het aantal kansen hadden ze een punt verdiend maar soms was het spel ook wel rommelig, CL onwaardig, met Kudus en Antony hadden we wel een goede kans gemaakt om te winnen vandaag, promes is gewoon niet goed genoeg voor ajax, verleden jaar doelpunten gemaakt doordat Ziyech ze zo gaf dat ie er nog net de punt van zijn schoen of zijn hoofd tegen de bal moest zetten
1 0
BRAMHOUTEN
Dat hoefde hij Gisteren ook alleen maar. Promes is gewoon niet in vorm, het is een beperkte voetballer maar weet normaal gesproken wel te scoren en als dat even niet gaat heb je niks aan hem. Ik weet zeker dat hij weer gewoon gaat scoren en dan is het gewoon een hele bruikbare speler
0 -1