Topfitte Mazraoui wil door: 'Dikke streep onder vorig seizoen gezet'

BartVeenstra, 21-10-2020 om 07:20, 8942 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Noussair Mazraoui kan weer lachen nadat hij vorig seizoen een moeilijk jaar kende. De rechtsback van Ajax is weer fit en bovendien verkeert hij in goede vorm. Over het vorige seizoen praat hij liever niet, zo geeft hij aan in een interview met De Telegraaf.

Afgelopen zondag (in het duel met sc Heerenveen) kwam Mazraoui ongelukkig in botsing, waarbij hij met zijn eigen knie de knie van de tegenstander raakte. 'De dag na de wedstrijd had ik eerlijk gezegd meer stijfheid verwacht. De wissel tegen SC Heerenveen was uit voorzorg. Met het oog op het duel met Liverpool wilden we geen enkel risico nemen', zegt Mazraoui, die niet bang was om wederom geblesseerd te raken. 'Ik ben alweer een aardig tijdje fit. En onder het vorige seizoen heb ik een dikke streep gezet. Daar wil ik eigenlijk ook liever niet meer over praten, want ik ben alweer met heel andere dingen bezig, lekker doorgegaan.'

Vorig seizoen speelde Mazraoui vanwege een blessure aan zijn knie en voet niet altijd, al zegt hij het zelf niet eens meer zo goed te weten. 'Ik weet het eerlijk gezegd niet eens meer. Het was een ongelukkig jaar. Laten we het daarbij houden. Ik ben alleen met het nu bezig', zegt de verdediger, die dit seizoen in vorm is. Hij legt uit hoe dat zo is gekomen. 'Daar is een heel lange periode van keihard werken aan voorafgegaan. En wat ontzettend heeft geholpen, is dat ik de volledige – dit keer ook heel lange – voorbereiding heb kunnen meemaken. Ik zit in een lekkere flow van fitheid.'

Advies van Hakim Ziyech

Mazraoui moet het dit seizoen bij Ajax doen zonder zijn maatje Hakim Ziyech. Laatstgenoemde gaf 'heel wat' adviezen mee aan de geïnterviewde. 'Een belangrijke les is bijvoorbeeld dat ik altijd in mezelf moet blijven geloven. Daarnaast moet ik onthouden dat ik het voor mezelf doe en voor niemand anders, dus dat ik voortdurend het beste uit mezelf moet halen. En hij benadrukt dat er altijd meningen over me zullen worden gevormd. Hoe goed ik het ook doe. Ik mag me er niks van aantrekken en moet van Hakim vooral dicht bij mezelf blijven.'

Mazraoui geeft aan Ziyech erg te missen. Daarbij gaat het niet alleen om de voetbalkwaliteiten van de huidig speler van Chelsea. 'Maar ook zijn persoonlijkheid, aanwezigheid en gezelligheid. Elkaar buiten de trainingen en wedstrijden om een beetje plagen. Gelukkig hebben we nog vaak contact. En natuurlijk ben ik megatrots op hem, zoals hij ook zegt trots op mij te zijn. Dat is een bevestiging dat ik op de goede weg ben en geeft me veel vertrouwen.”

Verwacht jij een 1-1 gelijkspel tussen Ajax en Liverpool? Zet dan in en krijg 7,05 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MichelBoerebach
Prima voetballer, leuke gozer. Ik vind de samenwerking tussen hem en Anthony overigens ook geweldig.
0 0
Yeshyeshyall
Heerlijke speler. Fijn dat hij in goede vorm steekt.
0 0
X-RaY
Hoop dat ie vanavond een goeie pot speelt. Buiten het feit dat het gewoon een goede voetballer is het ook volgens mij ook een goede gozer die totaal niet bezig is om een bepaalde image op te bouwen zoals bijv vele doen via een Instagram account. Nuchtere jongen die echt wel weet wat ie wil, dat het maar een top seizoen voor hem mag worden na alle ellende.
0 0
Henkjanklaas
Het is te hopen dat Nous in deze vorm ook al niet snel verloren gaat voor onze club. Hij speelt nu weer heel indrukwekkend. Wat zou er gebeurd zijn indien we Neres, Tadic, Anthony, Kudus, Klaassen, Ziyech, Frenkie en de Ligt, Blind, Nous en Nico allemaal samen hadden kunnen opstellen.... ik blijf gewoon verder dromen... de cup met de gouden oren lag dan in het verschiet.....
1 0
Ozymandias
Mazraoui heeft een groot spelinzicht en dat is voor moderne backs veel belangrijker dan het voor de klassieke wingback was. Doordat Mazraoui een groot spelinzicht heeft lijkt hij goed in te zien hoe hij Ziyech en Antony moet ondersteunen (zowel verdedigend als aanvallend). Ik had veel kritiek op de 'decision-making' van Dest omdat hij (onder andere) veel te vaak buitenom over de rechtsbuiten heen ging als hij binnendoor over hem heen had moeten gaan en als hij binnendoor ging hij dat vaak nou juist op de verkeerde momenten deed. Mazraoui begrijpt veel beter welke loopacties hij moet maken én wanneer hij er juist voor moet kiezen om niet over de rechtsbuiten heen te gaan maar om op de hoogte van het middenveld te blijven. Ik hoop enorm dat Ajax zijn contract tot ten minste medio 2024 verlengt en Mazraoui nog een paar seizoenen bij Ajax blijft om uit te groeien tot een veelzijdige moderne rechtsback.
1 -1
Leefieg
Nous is sinds de komst van Nico het ontbrekende puzzelstukje geweest. De laatste plek die ingevuld moest worden voor een goed collectief. Dest heeft de rol vorig jaar aardig ingevuld, maar Nous vormt een geheel. Snapt het (team)spel beter. Het wordt weer genieten vanavond !!
2 0
Leefieg
Nous is sinds de komst van Nico het ontbrekende puzzelstukje geweest. De laatste plek die ingevuld moest worden voor een goed collectief. Dest heeft de rol vorig jaar aardig ingevuld, maar Nous vormt een geheel. Snapt het (team)spel beter. Het wordt weer genieten vanavond !!
0 0
Robbie en de Kock
Ook wel fijn voor hem dat hij nu Antony voor zich heeft staan. Die twee begrijpen elkaar wel
0 0
ajaxinho
Inderdaad, Antony is op het veld goed opgevangen door Mazraoui.
0 0
Mocrodammerr
werd verguist omdat as leden te blind waren om te zien dat hij totaal niet fit was. heb het 100x moeten roepen. nu is hij opeens weer een held etc. Het lijkt hier af en toe net buienradar. Nous is een leeuw..altijd volop in de strijd. prima speler
8 -2
AlexIbarra
Ik ben fan van Nous maar fitheid is ook een kwaliteit, net als een zesje halen (ipv een 4) wanneer je niet 110% fit bent.
Vroeg me echt af of het nog goed ging komen vorig seizoen maar kennelijk had het idd met overbelasting te maken.

Maar goed, liever een speler van begin 20 die fysiek nog wat moet rijpen dan iemand die geen bal kan aannemen of alles vanuit stilstand doet. Als hij dit extra drukke seizoen goed doorkomt, moet een 'normaal' seizoen in de toekomst geen probleem meer voor hem zijn.
0 0
Ajax27
Als je naar het basiselftal van het succesjaar ging kijken, dan was hij gewoon de minste. Maakt dat hem slecht? Nee, maar wel de minste van het elftal dat er stond. In de 2e helft van het seizoen zag je al dat ie steeds vermoeider en vermoeider werd. Dat kwam z'n spel niet ten goede. Toen Dest daarna veel frisser voor de dag kwam was het logisch dat ie (ook nadat ie terugkwam van z'n blessure(s)) gepasseerd werd.

Ik ben persoonlijk meer fan van types zoals Dest en Nico. Echte jagers, fel, hard en over die flank denderen. Nous is veel meer een middenvelder, een voetballer. Maaaaaar.... ik moet eerlijk bekennen dat ik Nous verdedigend flinke stappen zie maken. Hij is harder, feller en meer betrokken in het aanvallende spel. Hij ontwikkelt zich gewoon prima.

En nu doordat Dest weg is, is de focus gewoon op hem. Los van fitheid, denk ik dat dat ook ontzettend meespeelt. Hij mag het gaan laten zien... ik hoop dat ie vanavond de volgende test doorstaat.
3 0
AFCAMM
Mensen weten vaak gewoon helemaal niet wat ze roepen.

Met Nous in vorm gaan we Dest weinig missen (los van de breedte van de selectie). Blij dat hij terug is. Ook vooral voor hemzelf en ik hoop dat ‘ie weer helemaal opleeft.
1 0
Robbie en de Kock
Zo gaat dat hier toch.
1 0
MalukuAjax
Heb zoveel vertrouwen in deze jongen!
1 0
oudzuid2
vond het het afgelopen seizoen een van de zwakke schakels, maar stijgt nu boven zichzelf uit. mooi om te zien en hopelijk houdt ie het een heel seizoen vol
1 0
Danishdynamite
Vind hem dit jaar nog wel beter dan in zijn topjaar. Oogt sterker, fitter en scherper. Kon me wel eens irriteren aan zijn slaperigheid, maar hoop dat dat eruit is. Zal nooit de allerbeste zijn en was ook niet het grote talent, maar wat een voorbeeld moet hij zijn voor de jeugd, van geen contract en eigenlijk op de exit list naar halve finale champions league en nu ook het vertrouwen krijgen boven een jongen waar Barca 20 miljoen voor betaald.
2 0
ShowtimeAjax
Heeft te maken vooral met ontwikkeling en wijzer worden. Fouten kunnen gemaakt worden als je er maar van leert. Zelfvertrouwen en speelminuten zijn gewoon belangrijk ! Komt helemaal goed met Nous !
0 0
DeWijsneus
Doet mij inmiddels weer denken aan zijn beste jaar. Leuke gozer ook. Hoop dat hij nog wat stappen kan zetten. Heeft bij mij de gunfactor.
2 0
AFCA-B93
Vind hem zelfs momenteel beter dan twee jaar geleden. Waar hij toen vaak snel reageerde op wat er gebeurde, daar ziet hij nu vaker wat er gaat gebeuren. Hij is veel dingen nu gewoon een stap voor. Kan zich ook niet meer optrekken aan Hakim, dus is hij meer van zichzelf afhankelijk. Geweldige speler en sluit niet uit dat hij ergens de komende jaren een geweldige transfer gaat maken
2 0