'Mijn strijdplan verandert niet door het uitvallen van Van Dijk'

NickOoms, 20-10-2020 om 16:05, 9647 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Erik ten Hag geeft op de persconferentie van Ajax aan dat hij zijn strijdplan tegen Liverpool niet verandert door het uitvallen van Virgil van Dijk. Woensdagavond neemt Ajax het in de Champions League op tegen de huidige kampioen van Engeland.

'Iedere groep heeft uitdagingen nodig. Liverpool-thuis is een mooi affiche', begint Ten Hag. 'Het is een uitdaging, want voor mij hebben zij het beste team van de wereld. Als je het ene jaar de Champions League wint en één jaar later de Premier League, dan toon je aan dat je beste ploeg van de wereld bent. Ze hebben een goede selectie.'

Ondanks het uitvallen van Antony en Jurriën Timber en de afwezigheid van Van Dijk is Ten Hag van mening dat hij zijn strijdplan niet moet gaan wijzigen. 'Wij kunnen met het uitvallen van Antony en Timber (beiden niet wedstrijdfit, red.) de tegenvallers opvangen. Als mensen als Van Dijk bij een ploeg wegvallen wordt een team er niet beter op. Mijn strijdplan verandert niet door het wegvallen van hem.'

De trainer van Ajax acht zijn ploeg klaar voor de wedstrijd tegen Liverpool. 'We zijn heel goed op weg, de principes hebben we er aardig ingekregen en ik denk dat de ploeg wel aardig staat. Morgen een examen? Ik wil in ieder geval dat ze heel moedig en vol zelfvertrouwen spelen. Uiteindelijk moeten ze de principes omzetten in het veld.'

Er bovenuit stijgen

Volgens Ten Hag wordt het lastig om een resultaat te behalen woensdagavond, maar hij ziet zeker kansen. 'Niet alleen in de Champions League, maar ook in de Eredivisie stijgen we weleens boven onszelf uit. Een tegenstander die je zo uitdaagt heb je nodig om boven jezelf uit te stijgen en dat ingrediënt is aanwezig. Alles heeft te maken met de voorbereiding, het strijdplan, en de vorm van de dag. Wij zullen morgen heel goed moeten zijn om resultaat te halen. Het is spijtig dat de fans niet in het stadion zijn.'

Denk jij dat Tadić scoort en Ajax wint van Liverpool? Zet dan in en krijg 8,90 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
louis60
Natuurlijk is het strijdplan zonder van Dijk niet anders. TH luistert niet naar 90% van fans en oud-voetballers. Hij blijft eigenwijs met Labyad en Alvares. Hij wisselt te laat of te vroeg. Gelukkig heeft hij 1 keer de poppetjes goed opgesteld tegen Heerenveen. Onder druk van spelers en directie. Dat kan niet anders. Laten we hopen dat Tadic en Blind wel een goed strijdplan uitrollen.
0 0
Gerbrand
“De principes hebben we er aardig ingekregen .. enz.” Jammer dat deze coach het niet kan laten zich zelf op de borst te slaan. Hij heeft dit helemaal niet nodig want hij doet het tot nu toe niet slecht.
0 0
Sterspeler
Ik hoop stiekem op een stuntje a la Madrid. Die misten Ramos. Van Dijk is net zo belangrijk en Liverpool mist ook nog eens Coutinho
0 0
milan-jantje
Net even Brugge gekeken zonde van mijn tijd hoor. Maar die 17 jarige de Ketelleare is wel een goede speler.
0 0
vdhaas
Een ander strijdplan omdat een centrale verdediger er niet is zou ook waanzin zijn, al is het voor Liverpool wel een gemis. Een nog groter gemis is die keeper, omdat zijn vervanger van een bedenkelijk niveau is.
0 0
Soccerskins
Is het niet Van Dijk dan is het Joe Gomez of Fabinho die daar staat. Allemaal geweldige spelers.
1 0
Ajax95Duivendrecht
Fabinho is natuurlijk geen verdediger van origine. Hij schijnt ook wel als centrale verdediger uit de voeten te kunnen, maar een echte voorstopper is het niet. Zeker vergeleken met de verdedigende kwaliteiten van Van Dijk doen ze wel een jasje uit.
0 0
Amsterdamsetrots
Aan de andere kant, Tadic heeft het al tegen genoeg verdedigers van wereldklasse laten zien. Joe Gomez is een groot talent, maar van de naam Matip word ik niet heel bang.
0 0
JordanAFCA
Fabinho speelde toch nooit CV? Zou de zwakke plek wel is kunnen zijn in hun verdediging
0 0
Soccerskins
Fabinho heeft dat al eerder erg goed ingevuld bij Liverpool. Matip is er niet bij als ik de mensen in Engeland moet geloven.
2 0
JordanAFCA
Ooh.. We moeten echt hopen dat Ajax echt boven zichzelf uitsteekt anders wordt het een pittige avond..
0 0
Soccerskins
Zoals Ten Hag bij de persconferentie al zei: “Liverpool is op dit moment het beste team ter wereld” en daar sluit ik me wel bij aan. Lijkt me inderdaad niet onlogisch dat Ajax boven zichzelf moet uitsteken.
5 0
JordanAFCA
Precies
1 0