Branie: Heeft Ten Hag zijn ideale formatie gevonden?

ThijsZwagerman, 20-10-2020 om 12:00, 10338 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

In weer een gloednieuwe aflevering van Branie bespreekt presentator Ronald Ockhuysen - hoofdredacteur van Het Parool - met schrijver en columnist Menno Pot en onze jeugdwatcher Thijs Zwagerman het nieuwe middenveld van Ajax en wordt er vooruitgeblikt op het treffen met Liverpool.

Verder wordt er teruggekeken op de klinkende zege op sc Heerenveen en is er aandacht voor de rentree van Davy Klaassen en het officiële Ajax-debuut van Sean Klaiber. Ook wordt er gesproken over de grote vraag: heeft trainer Erik ten Hag zijn ideale formatie gevonden?

Branie, de podcast van Het Parool en Ajax Showtime, is vanaf dit seizoen iedere maandagavond te beluisteren. Verschillende insiders bespreken in Branie wekelijks het laatste nieuws omtrent Ajax, Jong Ajax en de Ajax-jeugd. De vijfde aflevering is nu te beluisteren.

Branie is ook te beluisteren via Spotify en iTunes.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JopieCruijff
Ik vind het frappant dat een ieder hier het enkel over Gravenberchs zgn mindere kwaliteiten heeft! Jammer.
0 -1
blava
Een middenveld met Klaassen, Gravenberch en Kudus is sterker dan Liverpool's middenveld, zeker als Wijnaldum meedoet. Liverpool's aanval is papier sterk maar heeft de laatste 5 maanden niet bijzonders laten zien. De echte ambtie lijkt te ontbreken. Klopp heeft een goede visie maar zijn enthousiasme werkt niet eeuwig. Als een of twee spelers forfait geven stort het elftal in elkaar.

Ajax' spelstijl ligt Liverpool niet. Te technisch en creatief. Dat is Liverpool in Engeland niet gewend.
1 0
Ozymandias
Liverpool doet het de afgelopen jaren normaliter juist goed tegen teams met een groot voetballend vermogen. In de wedstrijden tegen City haalt Liverpool dan ook bijna altijd hun hoogste niveau. Liverpool heeft het juist moeilijker tegen teams die zich ingraven. Klopp's teams doen het sowieso meestal goed tegen voetballende teams. Als je kijkt naar de 'head to head' tussen Klopp en Guardiola (zowel bij Dortmund-Bayern als Liverpool-City) doen de teams van Klopp het opvallend goed.
2 0
DT10
Hier een quote van, jezelf:

"Een middenveld met Klaassen én Martínez zou juist uit balans zijn. Tegen sterke ploegen moet je juist niet met minder voetballend vermogen op het middenveld gaan spelen."
0 0
Ozymandias
Prachtige quote! Ik begrijp alleen niet helemaal waarom je hem gebruikt.
0 -2
DT10
Ik vraag me af, of jij nou vind dat Ajax, tegen Liverpool, met een middenveld met groot voetballend vermogen (Klaassen, Kudus, Gravenberch), of met meer verdedigend vermogen (Klaassen, Kudus, Martinez) moet gaan spelen?
0 0
Ozymandias
Ik heb het gevoel dat dat jij het argument probeert te maken dat omdat ik vind dat Liverpool goed is "tegen teams met een groot voetballend vermogen" ik ook zou moeten vinden dat Ajax met Martínez in plaats van Gravenberch moet spelen. Klopt dat?

Als dat klopt zie ik de logica van dat argument totaal niet in. De reden dat Liverpool het goed doet tegen clubs met een groot voetballend vermogen is niet omdat de spelers van die clubs individueel een groter voetballend vermogen hebben maar omdat die clubs aanvallend voetbal tegen Liverpool proberen te spelen.

Ajax zal hun eigen spel proberen te spelen en daarvoor hebben ze tegen Liverpool een zo'n groot mogelijk voetballend vermogen nodig om dat zo goed mogelijk proberen te doen. Als ze met minder voetballend vermogen tegen Liverpool wel gewoon het Ajax voetbal proberen te spelen zat dat logischerwijs dramatisch aflopen.

Als Ajax het soort team was wat de bus zou parkeren zouden ze tegen Liverpool inderdaad beter met Martínez in plaats van Gravenberch kunnen spelen maar 1) Ajax is niet zo'n soort team en 2) Ajax heeft niet de ervaring en kwaliteit om een bus goed te parkeren. De enige kans die Ajax heeft om Liverpool te verslaan is door de Ajax School zo goed mogelijk uit te voeren.
0 -1
DT10
Dus Blava had gelijk...
0 0
Ozymandias
Nee, hij schreef dat het spel van Ajax Liverpool niet ligt. Het spel van Ajax ligt Liverpool juist erg goed. Alleen is dat het enige spel wat Ajax kan spelen (als Ajax de bus probeert te parkeren zal dat geheel fout gaan omdat ze daar niet goed in zijn). Ze kunnen dus beter dan spel zo goed mogelijk proberen te spelen dan dat ze uit angst een speelstijl adopteren waar ze geen ervaring in hebben en die niet bij de cultuur van de club past.

Het spel van City ligt Ajax goed. Dat betekent toch niet dat City de bus moet parkeren (omdat dat spel Ajax slecht ligt) als ze tegen Ajax zouden spelen?
0 0
Ajax27
Ik denk dat je gewoon met hetzelfde middenveld moet spelen. Uitgaan van je eigen kracht. Klaassen zal defensiever moeten spelen, evenals Gravenberch. En ik denk dat als Gravenberch 2 x omver wordt gelopen Klaassen z'n bakkes direct open trekt. "Laat je gvd niet omver lopen! Sta je mannetje, heb geen schrik, geef gvd alles!" Gravenberch moet van dit soort wedstrijden leren. Luister, 8/10 keer zul je verliezen van Liverpool... wat heeft het dan voor zin om spelers met de grootste potentie te wisselen? Ze moeten groot worden bij Ajax. En ze leren om groot te worden, door eerst een keer te vallen. Nou als je valt tegen Liverpool, heb je daarna de ouderen om je heen die je helpen om weer op te staan i.c.m. met je eigen vermogen.

We hebben allemaal gezien hoe de Ligt de eerste keer faalde bij het NL elftal. En hoe hij daarna (ongelukkig) faalde bij Juve in het begin. Dat hoort erbij... daar leer je van. Dus alstublieft Meneer Ten Hag.... laat de jongens maar falen, want dat is een mooi leermoment. Misschien falen ze 90 minuten en verliezen we met 0-4. Of misschien falen we maar 10 minuten, krabbelen ze in de wedstrijd al op, stijgen ze boven zichzelf uit en winnen we door geniale invallen en het ontbreken van wat basisspelers bij Liverpool met 2-1.

Ga voor voetbal... laat de kijkers genieten!
2 0
geDaante
Wat bedoel je met defensiever spelen? Je zou in mijn ogen juist volle bak vooruit moeten, fel en kort drukzetten, dwingen tot fouten, toevoer naar hogere middenveld en aanval vroegtijdig af te stoppen.

Juist als je ruimte gaat geven en achteruit gaat lopen of niet goed aansluit, speelt Liverpool er doorheen.
0 0
Ajax27
Dat kun je willen... en uiteraard moet je kijken hoe een wedstrijd loopt. Maar realistisch gezien zal Liverpool erop klappen en heeft het gewoonweg meer kwaliteit/ervaring op het middenveld om eronderuit te voetballen. Ze zijn in de omschakeling retesnel en hebben dan vaak een extra man die vanuit de defensie meekomt. 1 op 1 achterin gaan spelen en Blind op een man zetten, dan verlies je sowieso. Je hebt dus regelmatig een extra man nodig daar. Dat zal Klaassen en/of Gravenberch regelmatig moeten doen en dus zal 1 van die 2 niet te hoog moeten staan.
0 0
SilverHaze
Achteruit lopen is wat Liverpool niet graag heeft, maar tevens iets is wat Ajax niet doet. Klaassen moet nu zelf kunnen inschatten per situatie of hij druk moet zetten, of de organisatie in stand moet houden. Ben het wel met je eens dat je gewoon moet beginnen zoals we altijd doen, vol druk zetten en liverpool dwingen om achter onze mensen aan te lopen. Pure bluf, maar het zou kunnen werken. Klopp is een bange trainer en zal zijn team hopelijk snel instructies geven om verdedigender te gaan spelen. Dan speelt hij Ajax in de kaart. Heel veel zin in deze pot in ieder geval. Het is aan de talenten om het niveau te ontstijgen. Zonder dat zijn we kansloos en maakt het niet uit wat de tactiek is.
0 0
glob
Ik ben het helemaal eens met je. Uitstekend verwoord.
0 0
de-Ajacied
Ik denk dat Ten Hag het niet aandurft om met een andere opstelling te spelen dan die tegen Heerenveen .
Verliezen met een jeugdig aanvallend middenveld wordt door velen niet erg gevonden.
Dat je met Martinez meer kans maakt wil dus niet zeggen dat dat voor Ten Hag zelf beter is.
0 0
FTS95
Ik begrijp die behoudende voorkeur wat je hier tegenwoordig veel ziet totaal niet. Wij zijn Ajax en behalen onze successen met aanvallend voetbal, veel eigen jeugd, veel lef en branie. Met een (in dit geval) "who the fuck is Liverpool?!" Mentaliteit...iedere keer als we gaan proberen te controleren, of in ieder geval meer controle in te brengen, gaat het mis. Schoenmaker hou je bij je leest en toon lef, klap er vol op en pak ze aan die gasten!
1 0
Jan Doedel
Goed idee jammer genoeg hebben we de lafste trainer van de wereld.
0 0
Soccerskins
Ik ben benieuwd of Ten Hag het aandurft om met de zelfde opstelling als tegen Heerenveen ook tegen Liverpool te beginnen. Zelf vrees ik dat Ten Hag begint met Alvarez. Ik verwacht zoiets:

Promes - Tadic - Antony
Kudus - Klaassen - Alvarez
Nico - Blind - Schuurs - Mazraoui
Onana

Ik zou gewoon met Gravenberch, Kudus en Klaassen beginnen. Als je eraf gaat, ga je eraf. Zo’n schande in dat niet lijkt me.
2 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
flexopstelling voorhoede
neres(vast) tadic(vast) anthony, promes, ekkelenkamp.

middenveld(vaste opstelling)
martinez, kudus(of labyad in de rol shone), klaassen(gravenberch)

achterin (vast)
tagliafico, blind(in controlerende rol ervoor), schuurs, mazraoui.

ik vind in deze opstelling de meeste snelheid en wapens zitten. voorin blijft het puzzelen afhankelijk van welke tegenstander, hier kan erik weinig aan veranderen.
maakt niet uit wie je voor jezelf neerzet, het kan de ene keer goed uitpakken de andere keer niet, niemand kan hier vaste posities aanwijzen zonder een keer op de vingers te worden getikt.
0 0
Schwalbino
Dit soort langlopende discussies over de opstelling heb ik nooit eerder bij Ajax meegemaakt.
1 0
Spectre
Dat komt omdat wat voor ons logisch is, dat voor Ten Hag niet logisch is en dat is behoorlijk frustrerend moet ik zeggen, de opstelling tegen Heerenveen leek er gelukkig al meer op maar die zal deels onder druk gemaakt zijn en niet ondat Ten Hag het zo graag wou zien.
0 0
Harderwijk
Wanneer Gravenberch tegen Liverpool op het middenveld staat het verkeerd gaat. Heb tegen Heerenveen gezien dat er op het middenveld veel ruimte werd weggeven, hiervan zal Liverpool optimaal gebruik maken. Ten Hag heeft nog steeds niet door dat Ekkelenkamp moet spelen. Zoveel talent en dan zon koekenbakker van een ten Hag als trainer. Overmars zie je fout in en stuur deze man weg anders wordt het echt een tussenjaar
2 -11
Henkjanklaas
ik begrijp niet waarom deze reactie min 5 uitlokt. Het gaat niet zozeer om gravenberch want dat is en uitermate talentvolle speler maar wel nog erg onervaren. Ja, hij moet ervaring opdoen maar niet persé in een cruciale wedstrijd als tegen Liverpool. Hoe lang geven we al te veel ruimte weg om het middenveld ? Waarom wordt Martinez als ijzervreter en goede voetballer niet geposteerd naast Kudus en Klaassen in CL wedstrijden ? Ten Hag ziet hej niet als middenvelder. Onzin natuurlijk. hij kan zowel in de achterhoede als op het middenveld uitstekend uit de voeten. Het middenveld is in CL wedstrijden zeker waar het omdraait. Voorin mag ten Hag best eens beginnen met Neres Tadic Anthony.
0 -1
AFCAPolarBear
Jij en ik weten niet waarom Ten Hag de keuzes maakt, die hij maakt. Misschien heeft Martinez wel aangegeven zich niet zo fijn te voelen op het middenveld? Of misschien is hij niet 100% fit? Of wil hij Gravenberch de kans geven? We weten het gewoon niet
0 -1
DeMeervanweleer
Toppers worden geboren door ze juist de kans te geven in dit soort wedstrijden. Is dat niet juist Ajax`kracht geweest ? Gravenberch heeft het talent, nou nog het nog laten zien op topniveau, prachtig toch? En.... van mij mag hij falen, wordt hij alleen maar wijzer van.
2 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
een ajax talent moet je niet vanaf minuut 1 brengen in de cl, maar in een tweede helft, dat is heel vaak het geheim en wapen gebleken.
dan zitten ze op de bank zich op te vreten, en willen ze heeeel graag spelen en het verschil maken.
0 0
Turbo
Alsof het alleen de schuld van Gravenberch is als ons middenveld geen stand houdt tegen Liverpool...

Die jongen is 18 en jij gooit even de volledige verantwoordelijkheid van het wel of niet overeind blijven tegen de wereldtop op zijn schouders.
2 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
het is geen slechte voetballer, hij moet alleen leren spelen innhet spel dat ajax graag wilt spelen sinds peter bosz.

gewoon intensiever(afjagend) en aanspeelbaar zijn in de diepte ertussen, en de passing wat aanvallender.
dat geldt trouwens voor elke ajacied die nieuw is, dit spel moeten we koesteren en niet verder afstand van nemen. dit spelletje hoort bij ons, maar we zijn het een aantal fases vergeten vanaf de jaren 70.

ligt ook wel aan de kwaliteit staf en de trainers die we tussendoor hebben gehad.
ik ben van mening dat ajax in deze fase (nieuw startpunt sinds 2016) een andere trainer nodig heeft.
dat wil niet zeggen dat erik moet oprotten, witte zakdoekjes etc, maar hij past niet in deze hernieuwde ontwikkeling. erik is een afronder geen bouwer.
0 -1
de-Ajacied
Nee, het is de schuld van Ten Hag als hij Gravenberch zoveel verantwoordelijkheid geeft dat hij én leuke acties moet maken en zich niet laat overlopen door Keita en Arnold. Want ook Tadic of Neres en Antony verdedigen nooit mee.
0 0
Ozymandias
Ik denk dat Ajax dit seizoen (als ze in een systeem met een centraal aanvallende middenvelder blijven spelen) met Onana; Mazraoui, Schuurs, Blind, Tagliafico; Klaassen/Kudus, Klaassen/Kudus, Gravenberch; Neres/Antony, Tadić/Kudus en Tadić/Neres moet rouleren. Ik zou per tegenstander bekijken op welke positie Kudus het meest aan het spel van Ajax toe kan voegen en daar de rest van de opstelling aan af laten hangen.
1 -1
DT10
Neres ——- Antony
——— Tadic ———
- Kudus - Klaassen -
—— Martinez ——-
Nico ———— Nous
— Blind - Schuurs -
——- Onana ———
16 -4
ETM
Yep, zo heb ik m ook. Mooi uitgetiept :)
1 0
DT10
Dankje!
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
dit zijn gewoonde beste elf idd.
zo moeilijk is het niet.

er is misschien 1 kanttekening, ik vind dat anthony wat meer moet gaan bewegen en naar binnen moet gaan trekken..

die drie goals zeggen zeggen natuurlijk niet dat hij tactisch meerwaarde heeft in dit ajax, dat waren bijna 3 indentieke goals die je niet makkelijk maakt in de cl.
hij moet meer meegaan doen in het combinatie spel van ajax op een veel hoger tempo.

voor de rest zou iknlabyad welleens in de rol shone willen zien, ik vind hem namelijk precies zon speler, van die rushes, hardwerkend, goed oog voor medespelers en een fantastische trap.
voor de rest heb je niet veel aan hem. voorin gaat het te snel, verdedigen kan ie niet echt goed(net als shone).

ik schrijf die jongen nog niet af en hoop hem een keer in die rol te zien.
1 -1
DT10
Ik snap eerlijk gezegd niet dat er, de afgelopen zomer, geen afscheid is genomen van Labyad. Er is voor hem, met Tadic, Promes, Neres en Antony teveel concurrentie en hij staat daarnaast alleen maar eigen jeugd in de weg.
1 0
ETM
Ik zie in Labyad helemaal geen Schone type. Labyad is imo ern opportunistische aanvaller met vooral een prima trap. Schone leest het spel veel beter en is daarom veel geschikter om achter de bal te zetten. Schone's controlerende kracht wordt nogsteeds schromelijk onderschat. Waarom zou Labyad het kunnen?
1 0
AFCAPolarBear
Jij bent óf heel tactisch goed aangelegd, óf je hebt er geen verstand van. Ik mijn optiek moet je Antony weinig tot geen opdrachten meegeven. Gewoon zijn gang laten gaan. Ik zie dat zijn natuur is om bij balverlies gelijk druk te zetten. Waarom zou hij naar binnen moeten trekken? Of ruimte voor Nous te maken? Daar ben ik het (ook) niet mee eens. Nous mag best opkomen, maar niet elke aanval. Een aantal keer om juist ruimte voor Antony te maken en een enkele keer om zelf een kans te creëren. Jij ziet nog serieus iets in Labyad? Als back-up is hij wel bruikbaar, maar niet als basisspeler. Klaassen liet zien een fantastische 6 te zijn. Die in alles meer in huis heeft dan Schone had, muv zijn vrije trap.
0 -1
ETM
In alles meer in huis dan Schone? Schone heeft veel meer voetballend vermogen aan de bal en niet alleen een betere vrije trap maar uberhaubt een betere trap.
Klaassen kan alsnog een prima 6 zijn voor dit Ajax en ik geloof sowieso een versterking, maar de stelling waarmee je je betoogje afsluit vind ik echt merkwaardig :)
2 0
AltijdGelijk
Hoe kan je Gravenberch eruit laten????

Extreem talent waar na dit seizoen de hele europese top voor op.de stoep zal staan...

Onbegrijpelijk dat zoveel Ajax fans hem niet goed genoeg vinden....

Verder staat de opstelling wel goed...

Hele sterke bank met: Stekelenburg, Alvarez, Martinez, Taylor, Labyad, Promes, Hjntelaar etc...
6 -2
ram
Volgens mij vinden heel veel mensen hem wel goed genoeg. Met velen (en jij) denken Ajax tennis speelt. Dat is een misvatting; het is een teamsport en dus heb je met balans te maken. Ik denk dat je op de lange termijn, zeker tegen sterke ploegen, beter staat met Martinez. En ook dan speelt Ryan zat.
0 -1
ram
*Maar velen
0 0
DT10
Ik vind Gravenberch ook een heel groot talent en ik zie zeker toekomst voor hem bij Ajax1. Desondanks vind ik hem vaak nog wat slordig en mist hij een bepaalde agressiviteit die je in grote wedstrijden nodig heb. Martinez is als voetballer al een stuk volwassener en buiten dat die verdigemd veel sterker is dan Gravenberch, vind ik hem ook goed in de opbouw. Hierdoor geef je Klaassen en Kudus meer kans om wat aanvallender te spelen.
0 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
omdat gravenverch 3 wedstrijden lang de snelheid uit het spel van ajax haalden, met tikkies breed en de bal in de voet te willen worden aangespeeld. dit staat niet voor het spel wat ajax graag speelde. je zag zelf toch ook wel dat ajax bijna geen kansen creerde
logische wissel.

hij moet gewoon actiecer gaan spelen, en dat is eigenlijk het enige, talent heeft ie. maar willen niet passief gaan toekijken hoe gravenberch in een bazoer 2.0 veranderd
1 0
AFCAPolarBear
Vorig seizoen vond ik Gravenberch echt erg zwak en het niveau van Ajax naar beneden halen. Maar hij heeft zich enorm verbeterd in een jaar. Als ik alleen naar afgelopen wedstrijd kijk, want in de andere wedstrijden liep het middenveld totaal niet, zorgde hij juist voor balans. Met Kudus en Klaassen heb je al heel veel aanvallend voetbal. Dan kan je juist een speler gebruiken die soms de rust bewaard en even een tikkie breed speelt. Ik ben ervan overtuigd dat hij wel veel ballen vooruit zal spelen als hij op een middenveld zal spelen met Martinez en Alvarez, maar zo'n middenveld zie ik niet snel gebeuren.
0 -1
PeterVKV
Heeft te maken met angst, slechte raadgever, vooral voor het spel dat Ajax behoort te spelen.
1 -1
DUDE92
Ik vind toch dat Gravenberch vooralsnog moet spelen. Anders heb je geen enkele jonge speler uit de eigen jeugdopleiding in de basiself, aangezien Nous niet echt meer tot de jonge garde behoort.
7 -1
DT10
Ik zie ook graag spelers uit de eigen jeugd in het eerste, maar dat moet geen vereiste zijn als je spelers in je selectie hebt, die (op het moment) beter zijn.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
waarom moet het spelen, als er niks is zou cruijff dat ook niet hebben gedaan. je wilt toch prijzen winnen?
of wil je door het blijven opstellen van zwakke schakels aan het eind toch nog overal naastgrijpen, want dat is heel vaak voor gekomen.


cruijffs visie was gewoon exceptioneel talent door laten stromen, geen genoegen nemen met halfgebakken talent, dan krijg je een elftal zoals in 2018.

er moet een basis zijn dat ajax doet besluiten om iemand een kans te geven, kan zijn goals, assisten, sterk aan de bal.

er moet een toegevoegde waarde zijn om het gehele spel te verbeteren.
van gaal zag dat ook zo, haalden gewoon publieks lieveling bryan roy eruit, zette zelf een zeer goede marokaanse speler op de bank, omdat andere hetzelfde konden maar het geheel tactisch sterker maakte, doordat andere daaromheen ook beter functioneerde.

zo stel je een goed eltal samen, hij krijgt echt wel zijn kansen, maar hij moet deze uitsluiting gebruiken om zichzelf te kunnen aanpassen.
een goed elftal opbouwen is niet alleen maar poppetje A neerzetten met uitgangspunt dat het uit de jeugd komt en maar moet spelen. nee je moet een sterk spelend geheel smeden.
1 0
Schip
Eens. Gravenberch moet zich ontwikkelen. Hoe meer vlieguren in de eredivisie in deze ploeg, hoe makkelijker hij mee kan komen in de CL. En dat wordt een uitdaging gezien zijn handelingssnelheid en controlerend vermogen. Beiden moeten echt flink verbeteren. Voor de rest de meest logische opstelling. Neres ook vertrouwen geven.
1 -1
FTS95
Niet alleen daarom, hij is voetballend 3 klassen beter dan Martinez
2 -4
DUDE92
Ik vind ze op dit moment qua kwaliteit best vergelijkbaar eigenlijk, maar dan moet je altijd voor het 18-jarige jeugdproduct kiezen. Zeker omdat Martinez denk ik ook genoeg minuten kan gaan maken op lcv, gezien Blinds situatie.
1 -3
ram
Tsja.. balans is ook van belang. In topvorm en tegen ploegen die minder zijn, kan een middenveld Klaassen, Kudus, Gravenberch wel maar tegen redelijk sterke ploegen zou ik met Martinez spelen.
3 -1
Ozymandias
Een middenveld met Klaassen én Martínez zou juist uit balans zijn. Tegen sterke ploegen moet je juist niet met minder voetballend vermogen op het middenveld gaan spelen.
2 -5
DT10
Dus jij vind dat Martinez en Klaassen weinig voetballend vermogen hebben? Het zijn geen Xavi en Iniesta, maar kom op zeg...
1 0
ram
Ik vind dit een beetje te simplistisch. Het ligt er allemaal maar net aan (vorm van de spelers, de instelling en poppetjes van de tegenstanders, etc.).

Je kunt met Martinez ook Kudus en Klaassen wat aanvallender laten spelen en Martinez meer de balans laten bewaken.

Met jouw theorie zou een speler als Casemiro moeten stoppen moet voetballen terwijl zo'n speler (zelfde geldt voor Martinez) zeer nuttig is als je speelt tegen een middenveld met Odegaard en Isco ofzo.

In bepaalde situaties kun ook het risico nemen om juist allemaal voetballers op te stellen en een betere tegenstander te overrompelen. Maar dat is wel een risico natuurlijk. Tegen mindere ploegen is dat risico uiteraard een stuk kleiner.
3 0
Ozymandias
"Met jouw theorie zou een speler als Casemiro moeten stoppen moet voetballen terwijl zo'n speler (zelfde geldt voor Martinez) zeer nuttig is als je speelt tegen een middenveld met Odegaard en Isco ofzo."

Ik weet niet volgens welke theorie dat is maar dat is in ieder geval niet volgens mijn theoretisch visie van het moderne voetbal.

"Je kunt met Martinez ook Kudus en Klaassen wat aanvallender laten spelen en Martinez meer de balans laten bewaken."

Het probleem is niet aanvallend maar opbouwend als je met Martínez speelt. Als Martínez een grote rol in de opbouw heeft als middenvelder zal de opbouw van Ajax minder zijn.
2 -1
ram
Nouja... Jij zegt dat je juist tegen sterke ploegen niet met een speler als Martinez moet spelen. Dat is tegen mindere ploegen dan ook niet nodig. Dus dan kunnen Casemiro en Martinez beter stoppen. Wat betreft het tweede deel: voor mij is balans het opbouwende deel plus het aanvallende deel plus het verdedigende deel. Het is meer dan puur opbouw. Ik denkt dat het opbouwende en aanvallende deel prima is met Kudus, Martinez en Davy. Dat zijn alle drie voetballende spelers. Alleen heb je dan wel extra felheid en verdedigende power met Martinez.
0 0
Ozymandias
"Jij zegt dat je juist tegen sterke ploegen niet met een speler als Martinez moet spelen."

Dat zeg ik niet. Ik zeg dat je niet met een middenveld met Klaassen én Martínez moet spelen.

"Ik denkt dat het opbouwende en aanvallende deel prima is met Kudus, Martinez en Davy."

Ik denk dat de opbouw zeer slecht zou zijn met Martínez als de meest belangrijke opbouwende schakel (want de centraal verdedigende middenvelder komt bij ploegen die goed willen opbouwen veelvuldig aan de bal).

"Dat zijn alle drie voetballende spelers."

Martínez is alleen een goed voetballende speler als hij de tijd krijgt om te voetballen. Een ploeg die bij vlagen goed druk zet zal bij het drukzetten specifiek op hem jagen. Hetzelfde geld in mindere mate voor Klaassen maar dan op een andere manier. Als ze de passlijn sluiten (iets wat Liverpool goed doet bij het drukzetten) en Klaassen de bal niet direct kwijt kan is ook hij kwetsbaar als hij onder druk wordt gezet.
0 -1
ram
Ahhh, op die manier bedoel je. Tsja.. Dan lever je inderdaad een klein beetje in op de opbouw. So be it. Al vind ik dat je Martinez als voetballer iets te weinig kredits geeft. En ik zou ook niet met Klaassen naast Martinez spelen. Ik zou Kudus in de Frenkie-rol zetten en Klaassen ervoor. Ik verwacht dat Ten Hag dat ook doet maar dan met Kudus naast Alvarez. Of misschien toch Davy naast Alvarez.
0 0
ArthurG
Ik zou niet weten waarom je met Klaassen, Kudus, Gravenberch niet voldoende balans hebt. Klaassen kan prima in een controlerende rol spelen en de balans bewaren.
3 -3
ram
Nou, dat lijkt me vrij simpel: Martinez is verdedigend veel sterker en feller dan de verdedigend zwakke en 'dommige' Gravenberch. Dus als je Martinez neerzet, ben je verdedigend sterker en dan kun je Kudus en/of Klaassen eventueel iets aanvallender laten spelen.

Het is natuurlijk wel zo dat het middenveld van gisteren geweldig werkte en dat die drie goed samenwerken. Dat zou ook kunnen betekenden dat het daardoor verdedigend sterker is dan de optelsom van de verdedigende kwaliteiten van de drie los van elkaar; als je begrijpt wat ik bedoel.
5 -1
Henkjanklaas
in CL altijd voor martinez klaassen kudus kiezen. zelfs in eredivisie wedstrijden zie je al dat het middenveld te veel ruimte laat. kun je nagaan straks tegen liverpool. Een ijzervreter op het middenveld heb je echt wel nodig tegen een ploeg als liverpool, levensgevaarlijk in de omschakeling.
2 -1
ram
Dat lijkt mij ook zeer logisch alleen geeft Ten Hag de gestoorde kronkel dat Martinez geen middenvelder meer is. Ik verwacht morgen: Alvarez, Klaassen, Kudus.
0 -1
ram
*heeft
0 0