'Ook Real Madrid en FC Barcelona verliezen, niet alleen Ajax'

JesseTH, 18-10-2020 om 18:30, 18292 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Erik ten Hag geeft aan dat hij en de spelersselectie van Ajax niet meer druk gingen voelen na de nederlaag tegen FC Groningen van voor de interlandperiode. De trainer werkt momenteel met een ploeg in ontwikkeling en daar horen ook mindere resultaten bij, zo vindt hij.

'Die druk hebben wij niet zo gevoeld', zo begint Ten Hag te vertellen in gesprek met de NOS. 'In het begin van het seizoen zal niet alles goed lopen, het is een kwestie van inpassen. Dan kan er ook weleens iets verkeerd gaan. Dat zie je denk ik over de hele wereld. Je ziet ook Real Madrid en FC Barcelona verliezen. Dat gebeurt niet alleen Ajax. Als de principes automatismen worden, dan gaat het vanzelf weer lopen. Dit elftal snakt naar uitdaging, daar kunnen ze van groeien.'

Zondag tegen sc Heerenveen liep het zeker aanvallend weer aardig, maar Ten Hag zag de opstelling niet als hét ingrediënt. 'De sleutel is de mentaliteit. In Groningen was de mentaliteit niet goed. Die deugde daar van geen kant. Dan kun je nog wel een keer een wedstrijd winnen omdat we heel veel kwaliteit hebben, maar dan zal je ook een keer tegen een zeperd aanlopen. Vandaag was het totaal anders en dat is de les die we hebben meegenomen uit Groningen.'

Ondanks de 5-1 overwinning op de Friezen, zegt dit volgens de oefenmeester 'niks' in aanloop naar de Champions League-ontmoeting met Liverpool van aanstaande woensdag. 'Woensdag is een totaal andere wedstrijd, waar we natuurlijk naar uit kijken. We hebben er vorig jaar keihard voor gewerkt. Nu kunnen we ons in de Champions League meten met de besten. Dat is prachtig.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
BrandjeXL
Beste Erik, het ligt wel aan de opstelling. Je toch gvd zelf gevoetbald. Als slechte spelers constant worden opgesteld dan krijg je onvrede in je team. Als je spelers op verkeerde posities zet dan krijg je onvrede in het team. Je moet een kappen met elk seizoen het voetbal opnieuw te willen uitvinden. 99,9999999% van de Nederlanders zal dezelfde opstelling doorgeven voor Ajax. De enige discussie die er kan zijn is Gravenberch of Martinez. Verder is het zo klaar als een klontje.
2 0
Henkjanklaas
Geen woord Spaans bij dit commentaar. Behoudens blessures is de basis elf altijd: onana, nous, schuurs, blind, nico, martinez, kudus, klaassen, neres, tadic, en Anthony.
Achtervang: promes, timber, ekkelenkamp ( moet meer invallen) huntelaar. Tweede achtervang: een paar jonkies zoals Brobby. Geen hogere wiskunde dus.
0 0
noahdepoah
Beste Erik, einde van het seizoen wordt je bedankt voor de mooie jaren. Je maakt er een puinhoop van. Geef je fouten gewoon toe en stop met proberen Labyad in het elftal te passen. Die past niet in het team en in de groep.
2 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
labyad is geen shit voetballer, hij moet em gewoon goed neerzetten thats a
hij lijkt mij erg goed in de rol shone. zelfde drive en traptechniek.
1 0
BrandjeXL
Jij wil Labyad als controleur neerzetten???
0 0
FlorisE1981
Ik denk dat steeds meer mensen gaan inzien dat ten Hag, gewoon een eigenwijze trainer is die door het cl succes (wat totaal niet aan hem te danken was) het voetbal denkt te hebben uitgevonden. Als je hem hoort praten na slechte wedstrijden dan krijg je echt het gevoel dat hij trainer van Utrecht nog steeds is. Hij toont zich niet als een Ajax trainer, totaal geen bravoure en niet uitgaan van onze eigen kracht.
4 -1
sdjt01
Als het slecht gaat licht het ook aan Ten Hag. Met jouw mening dat het CL-succes totaal niet aan hem te denken is doe je hem dan ook erg tekort.
0 0
ETM
Het kan voor veel supporters vooral nooit En En zijn. Het kan niet zo zijn dat Ten Hag En een belangrijke rol had in het succes En ook later een belangrijke rol in dat het niet goed gaat. Niet zo zijn dat De Boer En goed begon bij Ajax En ook heel slecht eindigde.
Nee supporters hebben net als de media helden en losers nodig. Het 1 of het ander...
Ik vind dat Ten Hag veel vaker de boel niet goed lijkt te hebben gemanaged, maar ook dat je hem crediet moet geven voor de campagne 18/19. Het is altijd een kwestie van balans opmaken in de beoordeling.
Punt is in alle positieve en negatieve periodes speelt de trainer een rol. En hetzelfde geld voor de kwaliteit van de selectie. Het is namelijk altijd En En....
1 -2
korem
De gedachte is prima dat je een verdediger middenvelder wil opstellen, als je dit misschien tegen een Liverpool ofzo zou doen en het ook een middenvelder is met de kwaliteit. Ik vind alvarez echt te kort komen en ja speelt wel eens een goeie pot voor zijn doen en dat zegt alles
1 -1
WZAWZDB14
Oftewel alvarez gaat woensdag spelen
0 0
louis60
Veltman weer hele wedstrijd op de bank. Gewoon zielig.
3 0
BrandjeXL
Zegt genoeg. Werd op AS bewierrookt, was iemand die nooit zeurt en bovendien een echte Ajacied. Maar het belangrijkste, hij kan er geen kut van. Zelfs in de kelder van de PL zien ze dat.
0 0
Kingoffdatoilet
Jammer dat zulke spelers dan net clubs kiezen waar ze niet spelen. Kan het niveau in Engeland makkelijk aan als hij in een team speelt wat de juiste stijl voor hem hanteert. Helaas zijn er weinig ploegen die de Ajax stijl hanteren
0 0
Sampaoli
Ergerlijk dat hij zijn fouten niet toe durft te geven. Een loper op 10 en een breker op 6, wat gek dat er dan geen voetbal in de ploeg zit. Helemaal als de tegenstander zich volledig ingraaft zoals Groningen deed.

Gravenberch, Kudus en Klaassen is the way to go. Ekkelenkamp (10 of 8), Taylor (6), Labyad (10) en eventueel Giovanni, Jensen of Regeer ter roulatie. Martinez kan ook, maar daar ziet TH echt dé vervanger van Blind in. Álvarez niet meer aan beginnen, ook niet tegen betere tegenstanders.
3 0
Ajax34
Tegen Groningen verlies je niet alleen door de verkeerde instelling maar vooral door de verkeerde opstelling.
2 0
Ajaxbrl
Gewoon niet toe geven he...
7 0
Truth
Wat een fucking eigenwijs die vent
10 -1
Turbo
Dit is er een uit de categorie "wij hebben geen Messi".

Hopelijk kiest TH gewoon voor de beste 11 dit jaar. Dan is er voldoende te winnen. Ook met een zwakke trainer. En dan is het aan het einde van dit seizoen tijd om afscheid te nemen.
9 -1
RickyAFCA
Heb ten Hag altijd wel verdedigd tegenover mn gabbers etc. Maar tering wat ben ik hem zat.. Eigenwijze gelul , niet serieus te nemen.
8 -2
AFC34
Kan inderdaad, de manier waarop gaat natuurlijk nergens over. Lijkt me toch dat Alvarez zijn plek nu kwijt is. Promes maakt me niet zoveel uit, die kan nog wel eens nuttig zijn op linksbuiten als Tadic spits staat.

Begin van de competitie gaat in ieder geval stroef. Helpt ook niet dat je in 2 van de 5 wedstrijden je niet aan je automatismen kunt werken door de rode kaarten. Laten we hopen dat er nu langzaam naar de vaste 11 gewerkt word.

De achterhoede staat, daar is geen discussie over mogelijk lijkt me. Het middenveld is voor mij alleen Kudus een zekerheidje, misschien dat Klaassen daar nog bij komt maar we zijn 1 wedstrijd onderweg. Voorin is het wel puzzelen, Promes heeft vorig jaar laten zien van waarde te kunnen zijn, Neres moet zijn vorm hervinden, Antony lijkt (door al zijn wissels) nog geen 90 minuten voluit te kunnen gaan en Tadic word maar niet in de spits gezet. Traore viel me overigens vandaag enorm mee, speelde zeer behoorlijk maar heeft tijd nodig.

Ga er maar aan staan als ten Hag zijnde. Je moet hoe dan ook goede spelers laten banken, spelers die op een goede dag beter zijn dan de spelers in het elftal, laat ff in het midden over wie dat gaat, want dat is van toepassing op zoveel spelers.

Wel blij met vandaag overigens. Goed gewisseld, mooie doelpunten en ik denk dat Kudus nu mijn favoriete speler is. Wat. Een. Baas!
2 0
Prethoofd123
Debiele vergelijking met Barca en Real, die spelen niet in een speeltuin competitie zoals de eredivisie.
4 -2
markk
Real Madrid verspeeld punten tegen de promovendus, die club is echt niet veel beter dan Groningen.
1 -2
markk
Real Madrid verspeeld punten tegen de promovendus, die club is echt niet veel beter dan Groningen.
2 -1
f.m.d.
In verhouding is het wel hetzelfde
2 -2
AFC34
Tja, maar die clubs zijn zelf ook van hoger niveau. Snap hem wel, maar vind dat je alleen mag verliezen als je er alles aan gedaan hebt. Hoe laconiek ze speelden tegen Groningen kan niet door de beugel natuurlijk.
0 -2
Prethoofd123
Heb heel sterk het gevoel dat Overmars een hartig woordje met ten Hag heeft gesproken over z'n keuzes mbt Alvarez en Promes. Ten Hag is echter niet mans genoeg om die fouten gewoon toe te geven in de media, hij verdedigt ze zelfs door te zeggen dat ze daar uitstekend hebben gespeeld. Sinds het CL seizoen denkt ten Hag dat hij het spelletje hoogst persoonlijk heeft uitgevonden terwijl hij nu al 3 seizoenen op rij gecorrigeerd is vanwege zijn debiele keuzes die een kind nog niet zou verzinnen. De arrogantie waarmee hij ook voor de camera's staat tegenwoordig is om van te kotsen.
11 -2
De_Realist
Zelfs als hij wint lult Ten Hag maar wat uit zijn nek en is het een eigenwijze ezel die zijn fouten niet wil erkennen.

Ik heb het gehad met deze gast, GA WEG!
7 -2
3*stars*3
Zag Groningen net tegen Utrecht en het is dat Padt zijn dag had.
Dat Groningen is erg matig en daar mag je gewoon niet verliezen als topclub.
Maarja als je domme keuzes maakt...
7 0
Adam24
Groningen speelt heel anders tegen Utrecht als tegen Ajax. Als Groningen ook maar een moment het gevoel heeft mee te kunnen voetballen is het snel klaar daar.
1 0
3*stars*3
Kijk puur naar kwaliteit van Groningen en het is gewoon matig tot slecht.
Die eindigen dit seizoen 12/13e plek en ik blijf er bij dat het schandalig was dat Ajax daar 3 punten heeft weggegooid.
3 0
Schip
Sorry, maar dan ben je echt niet lekker als je dat durft te zeggen.

Een jaar lang strontvoetbal met hele matige resultaten, ook Europees. Bizarre keuzes, Ajax onwaardig spel, competitie aan het weggooien.

Ook nu met nog prima materiaal de boel verneuken. En voor degenen die verwachten dat je met een volwassen prof te maken hebt, die erkent fouten te hebben gemaakt en verantwoordelijkheid neemt voor bizarre keuzes en slecht veldspel?

Nee hoor, we maken nu opeens een andere keuze, want het is een andere wedstrijd. Dat deze badmuts eerder nog aangaf dat ze de hele voorbereiding met Alvarez, Promes en Labyad zo hadden gespeeld en 'dus' niet opeens wat anders zouden doen, is hij gemakshalve alweer vergeten. Dat hebben mensen met oost indische alzheimer. Opeens weten ze dat niet meer.

En ook Real en Barca verliezen. Dus wie zijn jullie om dat TH aan te rekenen.

Opbokken. Voor Ajax zoveel beter als je een volwassen, tactisch sterke aanvallende coach aantrekt. Ze zijn er genoeg en Ajax heeft de status en het geld om ze te halen. Denk er goed over na en stel er zo een aan vanaf de zomer.
5 -1
3*stars*3
Los van dat stiekeme gedoe van Eenhoorn en Huiberts maar Ajax was het voor coronabreak helemaal kwijt.
Ook telkens dat schuiven van TH destijds met CV en op het middenveld was een actie van een trainer die het helemaal kwijt was.
Hij deed tot interlandperiode ook weer gek.
2 0
Schip
En ook in zijn eerste halve jaar was het waardeloos en zelfs in het goede jaar moest hij tot de orde worden geroepen door enkele routiniers en was hij de boel aan het weggeven totdat hij Neres niet neer kon negeren en Tadic toch weer op 9 ging opstellen, wat hij na Bayern om onnavolgbare redenen weigerde.

Ik ben een minnenmagneet als ik losga op TH, kan ik me overigens best voorstellen op AS, maar ik zie in hem echt eerder een anker dan een zeil.

En ik roep eigenlijk nooit om een vertrek. Ik ben alleen klaar als mensen zo lopen te prutsen en dat lopen te bedekken met kinderlijke leugens. Hij begrijpt er echt niet zo veel van, maar doet alsof.
3 0
Ajax114
Van de laatste 21 duels 9 keer verloren. Is Ajax onwaardig Ten Hag.
5 0
Labrador
Groot verschil is dat die teams een logische opstelling hebben.
5 -1
Amp
Mjah, ergens is t dan juist erger dat die dan alsnog verliezen haha ook al snap ik je redenatie
1 0
preme
Helemaal klaar met het domme gelul van deze vent. Hij heeft ons drie punten gekost met z’n eigenwijsheid en ik ben bang dat dit nog wel aan gaat houden.
4 -1
7172AFCA7395
Kom op heh.
Groningen uit mag je met zo n selectie nooit verliezen.
En zeker niet twee keer achter elkaar.
5 0