Tadić kritisch over tweede helft: 'Meer energie erin steken'

GinoHaverkamp, 18-10-2020 om 16:55, 8196 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Dusan Tadić is blij met de 5-1 zege van Ajax op sc Heerenveen, maar volgens hem viel er in de tweede helft wel wat meer te winnen. Hij was tevreden met het spel van de eerste helft, maar na de pauze kon het beter.

De Serviër scoorde twee keer, maar denkt na afloop van het duel niet aan zichzelf. 'Het belangrijkste is dat het een goede middag was voor Ajax en niet voor mij persoonlijk', zegt hij tegen FOX Sports. 'We begonnen goed met een belangrijke snelle goal. Ons spel was goed op sommige momenten, maar ik denk dat de tweede helft beter kon. Het tempo lag te laag en we hadden meer energie erin kunnen stoppen.'

Het duel met sc Heerenveen vormde het begin van een druk blok met elke drie dagen een wedstrijd. Woensdag wacht Liverpool bijvoorbeeld in het kader van de Champions League-groepsfase. Het is voor de Amsterdammers geen onbekend ritme. 'Voor Ajax is elke wedstrijd belangrijk', benadrukt Tadić. 'We weten hoe het is om om de drie dagen een wedstrijd te spelen. Dat doen we al jaren.'

Volgens de aanvoerder van de Amsterdammers zijn een aantal dingen belangrijk om het drukke blok zo succesvol mogelijk door te komen. 'We moeten voor het voetbal leven en goed herstellen. We moeten constant zijn. Ajax hoort te winnen met goed voetbal.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DiAngelo
Vond vooral Gravenberch lekker spelen, draai naar voren en weinig balverlies, ziet ook de ruimtes en de steek. Kudus ook prachtig natuurlijk, maar met zo veel risico in zn spel kan je niet tegen Liverpool spelen, dan sta je snel achter....Liverpool zal daar gebruik van proberen te maken. Klaassen is echt terug, speelde positioneel zeer goed en op zeker en voetbalde makkelijk mee. Neres is er nog lang niet, kan niet spelen tegen Liverpool. Traore , ik zie het niet, op n paar leuke kaatsballetjes na, doe mij maar Tadic in de spits. Achterin lijkt het ok, maar geloof er niks van. Blind oogt
minder scherp dan nodig, Schuurs zie ik ook niet zitten....die combinatie kan wel eens dodelijk zijn....Rechts Antony...Op links zou ik t niet weten......Promes/Labyad ...? Geen idee, maar als je met Tadic op links speelt, wat ik me niet kan voorstellen...doe mij dan maar Ekkelenkamp in de spits tegen Liverpool.
0 0
altijdwelwat
Het was idd nog niet allemaal geweldig , maar de meeste keuzes waren alweer een stuk logischer en kijk eens aan een relatief makkelijke overwinning. Achterin blijft het af en toe wankel , en de spits positie blijft armoede. Wel genoten van dit middenveld , vraag is echter of dit tegen sterkere ploegen ook kan , en voorlopig Antony maar op rechtsbuiten Neres heeft nog wel even nodig.
3 0
Ajax34
Ik vond Ajax verdedigend te ver op eigen helft staan waardoor het speelveld wel erg groot werd en Heerenveen toch nog makkelijk kon opbouwen. Dat moet tegen Liverpool toch beter.
1 0
Schip
Als hij bedoelt: meer druk op de bal en wat compacter blijven? Compleet mee eens. Dat zomeravond gevoel zit te veel in deze selectie. Onder Bosz klapten ze er vol op, onder TH wordt anders gespeeld en wordt zelfs heel vaak bewust geen druk gezet, om op een lagere plek dat wel te doen en om te schakelen. De ploeg heeft niet genoeg in de gaten wanneer ze nou agressie moeten tonen.

Maar iig moeten de linies meer op elkaar en Antony en Neres moeten goed mee doen in het drukzetten.
1 0
BrandjeXL
Krijgen we dat gegeil op Bosz weer. Die had ook voldoende zaadpotten ertussen zitten en de almachtige Bosz heeft een wanprestatie neergezet door met dat team geen kampioen te worden.
1 0
Frankey78
Het kan altijd nog beter. Als Erik ten Hag nu eens de juiste opstelling hanteert ook waarmee we zoiezo Europa weer willen veroveren in de Champions League, en Ajax krijgt die flow weer dan kunnen er nog mooie dingen staan te gebeuren. Vooral woensdag tegen Liverpool. Daar kan Ajax mischien alvast de basis gaan leggen voor hopelijk weer een mooi nieuw Europees avontuur in de Champions League
1 -2
Joseph
Ik was bang dat we hem kwijt waren, maar ik ben toch blij dat ik de oude Tadic weer een paar keer gezien heb, ik betwijfel of ik die in 2020 gezien heb.. Hopelijk kan vandaag een omslag zijn naar meer voetbal en gemotiveerde voetballers.
2 0
Intec
Geldt voor de hele wedstrijd het swingt nog niet bepaald buiten een paar enkele spelers
1 -1
Libero
Was ook mijn gedachte, maar het is ook logisch. Eerste keer met deze samenstelling en met name dit middenveld, dan zou het bijna een wonder zijn als je van flow oid zou kunnen spreken. Stemt hoopvol voor de toekomst wmb.
0 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
goed gesproken. het "swingt" nog niet is de juiste waarneming.

het was ook niet best in de tweede helft zoals tadic aangaf, ik vind ook dat er meer energie in de wedstrijd had mogen worden gegooid, gewoon een hoger moordend tempo voor de tegenstander. op mijn netvlies staat nog steeds dat snelle ajax spelletje, wat niet te verdedigen was.

hopelijk geeft de cl hier aanzet naar.
0 0