[Update] Ajax bevestigt stilleggen jeugdvoetbal

BartVeenstra, 14-10-2020 om 21:40, 12085 views, Ajax Showtime, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

De kans is zeer groot dat de jeugdteams van Ajax voorlopig niet in actie zullen komen in de competitie. De KNVB houdt nog een kleine slag om de arm, maar de bond gaat er wel vanuit dat alle jeugdwedstrijden niet worden gespeeld.

Tijdens de persconferentie van dinsdagavond gaf premier Mark Rutte expliciet aan dat (alleen) de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie door mogen blijven gaan. Deze wedstrijden worden zonder publiek gespeeld, al gold die overheidsmaatregel de afgelopen weken ook al.

De KNVB gaat ervan uit dat de maatregel ook geldt voor de Vrouwen Eredivisie. 'Maar dat moeten we nog nader bespreken met de overheid', aldus een woordvoerder van de bond tegenover Ajax Showtime. 'De maatregelen worden altijd op hoofdlijnen bekendgemaakt, waarna er nog gekeken moet worden naar de uitwerking hiervan voor sommige specifieke gevallen. Dat geldt ook voor de TOTO KNVB Beker, waarin amateurs uitkomen tegen profclubs. Wij gaan er nu vanuit dat alle jeugdwedstrijden niet worden gespeeld.'

Routekaart kent uitzonderingen

Op de routekaart van het RIVM die dinsdag werd gepubliceerd door de Volkskrant viel op te maken dat er uitzonderingen worden gemaakt voor de topsport. Zo geeft men bij maatschappelijke uitzonderingen aan dat sporters - zowel volwassen als jeugd - met een A-status op aangewezen topsportlocaties en voetbal (Eredivisie en Eerste Divisie) inclusief overig personeel in een 'bubbel' zullen leven.

De jeugd van Ajax mag in ieder geval blijven trainen en wedstrijden onderling met teams van de eigen club zijn toegestaan. De KNVB gaat er op dit moment dus echter vanuit dat de competities stilgelegd zullen worden.

Update - 21.40 uur (14 oktober 2020) - Ajax bevestigt stilleggen jeugdvoetbal

Ajax heeft middels de officiële kanalen bevestigd dat de Ajax-jeugd voorlopig niet in actie komt. Zoals de KNVB al vermoedde zijn alle competities ook voor de Ajax-jeugd stilgelegd, waardoor de Amsterdamse talenten in ieder geval de komende vier weken niet in actie komen. 

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Denk jij dat oud-Ajacied Donny van de Beek scoort en Nederland van Italië wint? Zet in en krijg 14,00 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
debarbaar
Het wordt de hoogste tijd dat er een stuk of tien ministers en sgtaatssecretarissen een jar of 10 achter de stangen belanden voor dood door schuld en criminele nalatisgheid. 16 jaar lang gewaarschuwd door de WHO en onvoorbereid. Een half miljard was waarschijnlijk voldoende geweest om je te wapenen. Ondertussen wordt er vrolijk in de rij gestaan bij de python in de Efteling, wordt er met honderden binnen tegen de regen geschuild in Walibi, mogen de kerken nog steeds net zo veel mensen binnen laten als ze willen, mogen de KLM en het RIVM jokken dat het zo veilig is om met 300 in een buis te gaan zitten, testen we helemaal niemand die op een vliegveld binnen komt en vragen we geen corfona vrij verklaringen, laten we 30 kinderen in een klas zitten maar mogen er gene 22 jongens buiten op een veld voetballen. Het zegt veel hoe CDA en VVD tegen de sport aankijken. Ze hebben liever een lekkere vervette minderheid die dan op de ICU beland en waar dan weer politieke bagger over uitgestorgt kan worden. je zou wel gek zijn om Rutte en van Dissel op hun blauwe ogen te geloven en te doen wat ze willen.
1 0
Lansnico
Prof voetbal sterft een langzame dood.
2 -4
Starkoo
Tijd voor een sfeeractie #Corteo Deze regering kan weg door de voetbal fans gezamenlijk mee te laten aan een anti kabinets-demo eind oktober! De vrouwen spelen toch CL dus belachelijk dat zei niet mogen voetballen. #eindekabinet Rutte #einde RIVM! De regering word pas echt wakker als de demonstratie over de 100:000 heen gaat!
5 -12
off
Ik denk inderdaad dat het eerste wat gebeurt als de regering weg gaat dat het voetbal weer gestart wordt.
1 0
Hans Kraay Jr.
Bij Feyenoord hebben ze dus echt een probleem aangezien die geen jong elftal hebben. Daar kan dus alleen het eerste elftal wedstrijden blijven spelen.
1 0
Japie27
Uitkijken dat je zo geen verloren generatie krijgt
0 0
Hans Kraay Jr.
Is die generatie dat überhaupt al niet. ;)
0 0
Soccerskins
Hopelijk schuift Ajax een aantal talenten (Aertssen, Hillen, Warmerdam, Hlynsson enz) door naar Jong Ajax. Laat ze daar maar wat minuten maken.
4 0
Huntelaar020
Ende ajax vrouwen?
Eredivisie daar werkt toch met contracten?
0 0
afcasven1995
Echt zonde van de ontwikkeling van de talenten.
Dan maar elke zaterdag 11 vs 11 ‘trainen’.
4 0
iammike
Laat Kjaer, Rasmussen, Martha, Hlynsson maar aansluiten bij Jong Ajax ipv Warmerdam, Tasci, De Waal en Pinas. Onder 17 & Onder 18 ondering gemixd wekelijks een wedstrijd laten spelen. En zo ook bij O16 & O15 etc...
3 -3
Ozymandias
Van alle spelers die je noemt heeft Warmerdam het meest potentieel. Als de o18 een tijdje geen wedstrijden mag spelen moeten ze hem direct doorschuiven naar Jong Ajax.
3 -1
DUDE92
Van wat ik tot nu toe heb gezien van Kjær (bij AC Horsens), Hlynsson en Rasmussen hebben zij in mijn ogen alle drie meer potentie dan Warmerdam. De andere namen die hij opnoemt is opvulling.
2 0
Duif63
Warmerdam is één van de besten man.
1 0
Bky
Schattig dat mensen denken dat deze maatregelen maar een paar weekjes duren en competities wel uitgespeeld kunnen worden. Volgens mij zitten we nog maanden aan de maatregelen vast en ik ben bang tot mintens eind maart.
6 -2
EzraAjax95
Sterker nog, zou zomaar eens kunnen dat de maatregelen nooit meer weg gaan.
1 0
Hans Kraay Jr.
Ga ik wel vanuit.

Je kon afgelopen mei al voorspellen dat dit eraan zat te komen in Oktober of November(dus Mid Oktober geworden).

Echt grote bedrijven hadden deze analyse ook al lang gemaakt en hun personeel de instructies gegeven om iig tot 1 januari 2021 thuis te werken.

Dit zal dus idd wel verlengd worden tot maart en misschien zelfs wel tot eind mei met de huidige trend.
1 0
niels1992
Want? Onder de 18 mag het gewoon doorgaan...
1 -1
Sjaakvaak
De trainingen wel, de competities zijn allemaal stilgelegd om reisbewegingen te beperken.
2 0