Betaald voetbal op huidige voet door, amateurvoetbal stilgelegd

JesseTH, 13-10-2020 om 19:20, 5795 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Het profvoetbal in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie kan 'gewoon' doorgaan, zo heeft minister-president Mark Rutte dinsdagavond bekendgemaakt tijdens de persconferentie. Voor het amateurvoetbal kwam er minder goed nieuws. Jeugd tot en met achttien jaar mag in teamverband verder sporten, maar competities komen stil te liggen.

Voor het eerste elftal van Ajax verandert er in principe dus niets. De Eredivisie zal doorgaan zoals het al ging, zonder toegestaan publiek. Ajax zal zondag dus volgens planning aantreden tegen sc Heerenveen, maar de Johan Cruijff ArenA blijft leeg. Evenementen worden dan ook massaal verboden.

De competities in het amateurvoetbal komen stil te liggen. De Ajax-jeugd valt daaronder, al wordt daar vanwege de A-status mogelijk een uitzondering voor gemaakt. 'Kinderen en jongeren tot en met achttien jaar kunnen in teamverband blijven sporten. Maar de competities worden stilgelegd om het aantal reisbewegingen en sociale contacten te verminderen. Kleedkamers en douches worden gesloten', aldus Rutte.

De politicus legt uit waarom dergelijke maatregelen momenteel hoognodig zijn. 'Feitelijk gaan we naar een gedeeltelijke lockdown. Om het virus er weer onder de duim te krijgen, moeten het sociale contacten en reisbeweging drastisch verminderen. Dat is een harde boodschap en de maatregelen gaan pijn doen, maar het is de enige manier. We moeten strenger zijn op ons eigen gedrag.'

Gedeeltelijke lockdown duurt minstens vier weken

Collega Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, vertelt meer over de de duur van de maatregelen. 'Deze gedeeltelijke lockdown zullen we zeker vier weken vol moeten houden. Er is een kans dat het langer duurt, maar over twee weken maken we de balans op. Als het niet goed genoeg is, dan is een totale lockdown onvermijdelijk. Het zou niet nodig moeten zijn. We hebben het zelf in de hand.'

Denk jij dat Nederland wint van Italië? Zet in en krijg 3,95 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
aietos
Mediamisleiding, overheidsdwang en burgerverzet - https://youtu.be/bZwIJ5LsbrA
2 -2
RickyAFCA
Adolf Rutte heeft het voor elkaar. Nederland is door , begraven en zal nooit meer opstaan. Hier komen we nooit meer van af. Dit is het niet normaal wat ze zo graag willen. 4 stappen route plan en stap 0 , alles weer naar normaal , staat er natuurlijk niet bij. Mensen open de ogen eens !
5 -4
Amster
feyenoord dus per direct uit de eredivisie gehaald?
4 0
MrPink
Zou wel leuk zijn, haha. Maar hoezo?
1 0
Amster
Amateurs mogen niet meer spelen?
5 0
MrPink
Ah zo, haha, had hem niet door.
1 0
Clubliefde34
Hiervoor al die wijsneuzen! Allemaal 7 maanden lang o hans! Oh hans! Je ziel lopen lopen verkopen en nu word je nog harder op je kont geslagen haha. Mensen zullen zich blijven weren tegen dit beleid dus accepteer gewoon of allemaal opstaan tegen dit wanbeleid en tegen de leugens . Of telkens meer je trots en je menselijkheid inleveren en achter je leiders aanhuppelen die je vervolgens weer in de kou laten staan. Na de eerste "lockdown" wisten er al genoeg mensen dat dit ging gebeuren nog in 2020 die zelf onderzoek deden, die niet aleen de krant openslaan en het nieuws keken dus. Lekker gedaan hans! Voral blind door blijven lopen weer! Vergeet ook je kontkapje zometeen niet als gaat douchen, wie weet schiet cojona je reet in!
7 -10
Ajax27
Die Hans toch...
1 -1
JSTWST
Is cojona een nieuw Mexicaans drankje?
1 -1
Duif63
Hans Kraay jr ?
2 -1
Caparzo
Wie is Hans?
3 -1
Sjaakvaak
Volgens mij heeft hij een soort vreemde obsessie voor ene Hans en in zijn kont genomen worden.
2 -6
Clubliefde34
En jij heb een obsessie om rutte en de jonge om met je tong in hun kontgat te roeren blijkbaar. En klopt heb ik een obsessie mee me vriendin kijkt inmiddels scheel.
3 -1
MrPink
Die Duister met zijn vlammenwerper.
2 0
Newbee34
Ga er maar vanuit dat een volle arena niet meer gaat gebeuren dit seizoen.
6 0
Willem Alexander
Het Gelredome ook niet, maar volgens mij was dat voor corona ook vaak het geval.
3 0
JSTWST
Hm. Fijn dat ik nog iets leuks op tv kan zien. Maar als je dit vergelijk trekt met bedrijven waar mensen zoveel mogelijk thuis moeten werke en waar als er een uitbraak is, bedrijven een paar weken dicht moeten, zou dit dan ook bij een profclub gebeuren!? Zo ja, ok. Zo niet: belachelijk.
0 -3
EuforischeRealist
Het doorsnee bedrijf wordt niet wekelijks getest.

Ik vind het opmerkelijker dat je wel met 30 man in binnenruimte (lees kerken en moskeeën) mag zijn, maar dat met 15/20 man buiten een voetbaltraining doen not done is.
2 0
Deepblue
Sterker nog - volgens mij telt die max 30 man in moskee en kerk niet.
0 -3
Sjaakvaak
Vanaf morgen wel.
1 -1
Clubliefde34
En daar ben jij heel blij om he schaapie
1 -1
EuforischeRealist
En waarom zou het geloof een uitzonderingspositie moeten krijgen?
0 0
Sjaakvaak
Goeie vraag, ben het er ook niet mee eens. Dus gelukkig maar dat ze met de nieuwe maatregelen hun uitzonderingspositie kwijtraken.
0 0
EuforischeRealist
Juist niet toch? In binnenruimtes mag je nog altijd met 30 mensen samenkomen, die uitzondering is er speciaal voor gebedshuizen want thuis mag dit niet en alle andere gelegenheden worden gesloten.
0 0
Sjaakvaak
In het betaald voetbal kan je moeilijk thuis gaan werken. En als een halve club opeens besmet is zal er echt wel ingegrepen worden.
2 -3
Clubliefde34
Hee sjaakie schaapie ben je nog steeds blind jongen? Sta je nog steeds achter die nerd? Hij zeg net zelf letterlijk: Als je thuis kan werken doe je dat. natuurlijk kan een busschafeur niet thuis werken, maar gelukkig de meeste mensen wel. Hahahhaha watefok??? De meeste mensen kunnen thuis werken??? En voor zon mongool komen jullie op. Bravo sjaakie jij bent heel erg slim!
2 -3
Sjaakvaak
Ik snap niet helemaal waar je het over hebt.. Doe mij ook zo'n pilletje misschien begrijp ik het dan.

Ik geef alleen een reactie over dat je in het betaald voetbal moeilijk thuis kan werken.
3 -2
Clubliefde34
Alsof je niet meer weet me reacties op jou eerdere posts waren je weet dondersgoed waar ik het over heb niet zo scheinheilig doen he sjaakie schaapie.
1 -2
Dolberg25
Het had voor jou beter geweest als de coffeeshops volledig waren gesloten.
3 0
Clubliefde34
Ik gebruik geen eens drugs gap in het weekend een drankje of 6 of 16 en mijn laaste joint is al een jaar of 8 geleden. Harddrugs haat ik zelfs dus lul niet stom. Als je reactie niet op mij was dan me excuses misschien heb ik dan wel toch een lijntje nodig dan ben ik wat scherper.
0 -2
JSTWST
Staat er dan dat Ajax thuis moeten werken? Ik hoop uiteraard niet dat er veel besmettingen komen maar zou wel zo fair zijn dat Ajax hetzelfde behandeld wordt als een normaal bedrijf. Hopelijk komt het niet zo ver..
0 0
ram
Ik denk wel degelijk dat het kantoorpersoneel van Ajax zoveel mogelijk thuis werkt en/of dat nu weer moet. Dat gedeelte (het grootste gedeelte) van de club kun je eigenlijk zien als een bedrijf/organisatie. Dus ik denk dat de overheid daar ook wel zou 'ingrijpen' als er ineens heel veel mensen van marketing en klantenservice besmet zijn.

Voor de spelers en staf zullen iets andere regels gelden. Dat lijkt me ook logisch. Topsport is een vrij unieke situatie en de jongens worden veel vaker getest natuurlijk.
3 -1
JSTWST
Eens. Maar alleen de unieke situatie begrijp ik niet. Nico, Daley en Andre mogen wèl de vortbalmachine draaiende mogen houden maar Piet, Klaas en Jan vd koekjesfabriek moeten naar huis en als het lang duurt mogen ze lang thuis blijven omdat het bedrijf failliet gaat..die gasten hebben minder vet op hun botten dan de topsporters. Ik denk misschien iets teveel door..sorry daarvoor ;)
1 0
Sjaakvaak
Oh als er meerdere besmettingen zijn mogen ze van mij ook lekker twee weken schorsen.

Maar de reden dat het betaald voetbal wel door mag gaan en amateurvoetbal niet, ligt er denk ik ook aan omdat het toch afleiding en vermaak brengt aan een grote groep mensen. In een tijd waar al het andere vermaak weer op zijn gat ligt.
2 0
ram
Deels, maar ik denk dat vooral de belangen een grote rol spelen. De competitie stopzetten zou ongelooflijk veel problemen geven. En topsporters worden veel getest; dat zal ook schelen.
1 -1
ram
Nee, niet "sorry". Ik vind het een hele goede vraag. Ik had er niet aan gedacht en het antwoord is ook niet makkelijk. Ik denk dat het zoiets is:

Ik denk dat er geen probleem is als Piet, Klaas en Jan besmet zijn; dan kunnen ze gewoon thuisblijven en dan kunnen Mo, Achmed en Yusuf de koekjes blijven bakken. Dan hoeft de fabriek dus niet dicht. Maar als het echt uit de hand loopt en deze drie fictieve koekenbakkers ook ziek zijn... tsja... dan kun je beter zo'n brandhaard even helemaal dichtgooien. Dus ik denk ook niet dat dat zo snel zal gebeuren.

Het verschil is denk ik dat voetballers heel veel worden getest en als ze ziek zijn, gaan ze in quarantaine. En als er te veel spelers ziek zijn, wordt een wedstrijd gecanceld en gaan ze allemaal in quarantaine (tot de negatieve testuitslag). Het zou me dus ook niet verbazen dat er op een gegeven moment teams twee weken niet kunnen spelen omdat ze te veel besmette mensen hebben.
Ik denk dat dat dan vergelijkbaar is met het tijdelijk sluiten van een organisatie.
2 -1