Ten Hag: 'Geen reden om alles overboord te gooien'

JesseTH, 04-10-2020 om 19:10, 15045 views, AT5 |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Erik ten Hag staat volledig achter de keuzes tot op heden maakte in de opstelling van Ajax. Er heersen vanuit de buitenwacht twijfels bij de posities waarop hij Dusan Tadić, Quincy Promes en Zakaria Labyad laat spelen, maar de oefenmeester kent geen twijfel.

'We hebben alle wedstrijden tot nog toe gewonnen. Dan heb ik het ook over de hele voorbereiding. We hebben in al die wedstrijden gescoord en vaak via Labyad en Promes', zo spreekt Ten Hag op de persconferentie na afloop van FC Groningen - Ajax, uitgezonden door AT5. Hierna geeft de trainer antwoord op de vraag of Tadić niet beter in de spits uit de voeten kan. 'In het Champions League-jaar kon het tegen bepaalde tegenstanders heel succesvol zijn, maar Tadić heeft het meeste rendement vanaf links.'

Ook blijft Ten Hag achter zijn keuze staan om Labyad in de spits op te stellen en Promes erachter te posteren. 'Dat is zo gegroeid in de voorbereiding', legt hij uit. 'De spitspositie stond in ons concept open. We hebben ernaar gezocht, maar vonden geen betere. Labyad heeft zich ontwikkeld met heel veel rendement in de voorbereiding en tot nog toe ook in de competitie. Quincy heeft op zijn positie vorig jaar al een aantal wedstrijden gespeeld. Ook met rendement.'

Na de nederlaag heerst de vraag of Ten Hag zijn gemaakte keuzes zou moeten heroverwegen. De trainer is het voorlopig nog niet van plan, zo vertelt hij stellig. 'Ik twijfel er niet aan. Als we nu één wedstrijd geen kansen creëren en niet scoren, is er geen reden om direct alles overboord te gooien. Maar natuurlijk hebben we ook andere opties.'

De rol van Edson Álvarez

Tot slot gaat de coach in op de rol van Edson Álvarez. Hij vertelde al vaker de Mexicaan op te stellen vanwege zijn verdedigende kwaliteit, maar was er in de wedstrijd tegen FC Groningen geen speler nodig die aan de bal meer kon brengen? 'Uiteindelijk is zijn beste kwaliteit het bewaken van de restverdediging, het opvullen van de gaten die anderen laten vallen. Hij kan ook voor de goal komen, er was nog een kopbal die over ging. Hij penetreert dus ook wel', verdedigt Ten Hag zijn pupil.

Bestel de FIFA 21 Limited Ajax Edition nu!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PJK54
Als een coach dit in de media zegt is het voor vd Sar en Overmars tijd om direct in te grijpen en deze man op non actief te zetten voordat hij Ajax helemaal kapot heeft gemaakt.
2 0
rodnet
Vorig jaar mazzel gehad dat Corona net toesloeg toen we nog voorstonden, bij de start van de competitie mazzel gehad dat tegenstanders niet profiteerden van rode kaarten, in de voorbereiding goed gespeeld maar nu het erom gaat eigenlijk nog niet....hoe lang gaat deze schorre tukker nog door met zijn kansloze opstellingen? Een kind kan zien dat Alvarez er niets van kan en dat Labyad volkomen ongeschikt is als spits. En dat ten Hag eigenlijk helemaal niet zo'n fantastische trainer is, alleen maar stronteigenwijs.
4 0
Henkjanklaas
Helemaal eens ! Moet blijkbaar eerst echt fout gaan totdat deze eigenwijs bij zinnen komt!
0 0
roodwit007
die Wennemars op staats radio een verantwoorde het goed , je hoort de trainer gillen naar de spelers het aanzetten tot meer daden en onze trainer zat gewoon op de bank en zag dat het goed was zonder publiek kan je veel horen in een stadion maar onze trainer zweeg in alle talen stond zijn spelers niet terzijde gaf geen raad geen ondersteuning wat een hopeloze en waardeloze trainer hebben wij toch ,we zijn genaaid over 3 maanden staat heel utreg in de opstelling
0 0
4-3-3
Dan is het maar hopen dat de spelers zich weer gaan uitspreken over het te voeren strijdplan, anders gaat dit niet goed komen.
0 0
WZAWZDB14
Komop Erik, je mag best wel eens in de spiegel kijken en je fouten toegeven. Niemand die je dan nog dingen kwalijk neemt.
1 0
goajaxgo
Nieuwe coach aantrekken en Erik ter observatie naar het Pieter Baan Centrum sturen.
8 0
F Janssen
We spelen gewoon te lang slecht tot matig. Tweede helft vorig seizoen was ook al zwak. Zonder Corona hadden we de titel verspeeld..
Geen enkele verbetering. Triest dat Ajax nog steeds geen goeie spits heeft, had daarin geinvesteerd ipv matige spelers als Klaassen en Klaiber..
1 -1
gras
Zonder? Met ook. Als we een puntenvoorsprong hadden gehad, zou de KNVB hebben aangesloten op de besluiten in omringende landen en de titel hebben gegeven aan de aanvoerder van de ranglijst. Omdat het verschil slechts op doelsaldo bestond vonden ze dat te gevoelig. We hebben CL deelname, maar de titel hebben we verloren hoor.

Dat is daarmee de 2e titel die TH AJax door de neus boort, want in het eerste seizoen had hij 5 punten achterstand, twee aankopen erbij en verzuimde PSV te achterhalen, terwijl we nog een keer een rechtstreeks duel hadden. Als hij net als De Boer PSV thuis zou hebben verslagen, had hij de titel gepakt als hij nog 2 puntjes was ingelopen. Keizer had net de achterstand gehalveerd.

Twee keer een titel niet pakken, 1x een dubbel. Met naar verhouding erg goede en dure selecties. En hij gaat hem nu weer niet pakken hoor. Het blijft weer modderen en prutten, CL er tussendoor, en op 1 punt of i.d. mist hij hem, omdat iedereen de schurft heeft aan het rijke Ajax en niets liever doet dan Ajax laten struikelen in de titelstrijd.
2 0
goajaxgo
Precies en dit seizoen hebben we daar al een voorproefje van gezien. Wat zijn PSV en Feijenoord tot nog toe aan scheidsrechterlijke dwalingen in hun nadeel tegengekomen? Precies, niks.
0 0
Ajax34
Voorbereiding is geen competitie Erik.
1 0
Rijn1
Tijd dat Tadic weer eens een hartig woordje met Ten Hag moet gaan voeren. De man is compleet de weg kwijt.
6 0
Ajax68
Haal maar een willekeurige andere trainer, en ieder zal voor een ándere opstelling kiezen, maar ten hag weet het allemaal veel beter, die eigenwijze kloothommel.
Als je gister toch zag hoe slécht Promes presteert, hoe Tadic, toch een begenadigd voetballer, loopt te zeiken en te janken, gewoon verschrikkelijk. Hoe Onana té speels vaak is, wat mij zorgen baart. Waarom hij martines maar niet gebruikt achterin ipv Schuurs, nu die geblesseerd is.
Hoe Alvares erbij loopt. Nico pakt zijn vorm wel weer op, Blind is een zekerheidje, alhoewel men voorzichtig moet blijven. Hij is echter Onmisbaar in de opbouw. Niks ten nadelen van Timber, die moet gewoon ervaring opdoen, en lijkt me prima speler. Antony was werkelijk compleet Onzichtbaar.
Mijn opsteeling zou zijn; Onana, Nous, Martines, Blind en Nico. midden; Kudus en Klaassen met Ekkelenkamp en of Promes, maar zéker niet meer op 10 ! Voorin; Tadic in de spits, want de rest is of te jong en onervaren, en KJH te oud gewoon. Neres op links en Antony op rechts. maar probeer dát die eigenwijze tukker dát maar eens wijs te maken. Met dit materiaal MOET je kampioen worden, maar dat gaat NIET gebeuren met het inzicht/wisselbeleid van deze man ! Met alle Respect voor de andere tegenstanders, maar dit moet vlug ánders aangepakt worden ! Je ziet spelers onzeker worden en spelen, komt door heel dat gedoe van ten Hag ! Ajax is niet eens in staat TEMPO te voeren, BLUF is weg, PASSIE ontbreekt, allemaal aan ten Hag te danken ! Ajax zal NOOIT eens vlot en overtuigend beginnen, het tempo is ALTIJD te laag en onvoldoende ! Hopelijk brengen Kudus en Klaassen er meer VUUR in, en de WIL om te WINNEN. Hopelijk praat Promes niet meer alléén zoveel, en laat hij meer zien, en Tadic Jankt niet meer zoveel. We mogen écht veel meer verwachten van al die gasten, en zéker na zo'n WANVERTONING als gister in en tegen Groningen, die verdiend hebben gewonnen, al was dit absoluut ONNODIG. Met dank aan ten Hag !
2 0
Rinban
Alleen wat je zegt over Onana klopt niet
0 0
Henkjanklaas
Iedereen heeft vergelijkbaar commentaar reden voor ten Hag alleen maar nog eigenwijzer te worden. Wanneer gaan blind en Tadic met de trainer praten ?
0 0
Web
Het word tijd dat spelers als Blind en Tadic eens om de tafel gaan zitten met Ten Hag
Ook de staf moet hem daar in tegen gas geven
Maar ik ben bang dat dit niet gaat gebeuren,
Persoonlijkheden zie je niet zo veel meer, brave jongens die doen wat de trainer zegt.
3 0
Blankenburg
Wat Ten Hag allemaal aan het verzinnen is weet ik niet. Ik zie voetballers die er niets meer van snappen en onzeker spelen. Het is ook niet om aan te gluren. Ik vind deze trainer een echte suptoptrainer. Voor een club als ajax is hij niet goed genoeg, en hij heeft de uitstraling van een
Keuterboertje. Het wordt tijd voor een andere trainer. Eentje met uitstraling. Ik erger me aan zijn houding en zijn opstellingen. Weg er mee
3 0
waayop
Uitstraling boeit me niet, het beste uit je spelers halen wel. En daar gaat het op dit moment ontzettend mis.
1 0
Gerrr
De nederlaag gisteren heb ik minder moeite mee dan met zijn opmerkingen bij Rondo.
Die man heeft geen zelfreflectie en maakt geen fouten want het ligt altijd aan de uitvoering.
Hem valt niets te verwijten.
Gevaarlijk, een miljoenen selectie in handen van een onbenul.
Niet geschikt voor Ajax.
Nooit geweest ook.
7 0
Henkjanklaas
Helemaal mee eens. Tadic zou niet in de spits kunnen. Net alsof in de CL wedstrijden waar hij wel in de spits stond er zo open werd gespeeld door de tegenstanders.
Om tadic in de spits heb je dan wel lopende mensen nodig met diepgang! Wellicht gaat klaassen dat doen. Waarom speelt Neres nog steeds niet een hele wedstrijd ?
Labyad op voorspraak de aankoop van ten Hag is geen Ajax waardige spelers net als Alvarez dat niet is. Je wist dynamiek met snelheid op het middenveld en als CV had ik ook een extra pijlsnelle en kopsterke kanjer verwacht. Dadelijk is het te laat en worden we voortijdig uitgeschakeld in de CL. Dan is het kwaad al geschiedt als ten Hag niet snel van zijn eigenwijzigheid afraakt.
1 0
blava
Ha ha, Labyad in de spits. Prof. TH weet het weer beter. Misschien wel de slechtste spits die ooit in Ajax 1 heeft gespeeld. Alvarez, Tadic and Labyad zijn gewoonweg te langzaam voor dit niveau. Wat heeft TH eigenlijk gedaan tussen maart en september. Aan zijn postzegelverzameling gewerkt?
4 0
4EVERAJAX
Rendement....we hebben 6 goals gemaakt. Een topclub onwaardig aantal zeker als je het over rendement hebt.
6 0
Cruijffthebest
TH is volkomen de weg kwijt, wat een eigenwijze zak!
6 0
louis60
Ik heb bijna nog nooit op AS unaniem negatief over een trainer of een speler gelezen. Zelfs Veltman had nog een paar fans. Maar zoals TH en Alvares/Labyad(over hun positie) hier worden afgemaakt is uniek te noemen. En dat na 1 nederlaag in laatste vier wedstrijden. Dan moet er toch iets fundamenteel fout zitten. En dan begrijp ik niet dat er niemand binnen de directie ingrijpt. Kom op Marco. Haal een nieuwe spits en gooi TH overboord.
5 0
niquedegraaff
Lekker verder klooien dus
4 0
Rob1706
Nee hoor, alles hoeft niet overboord alleen TenHag.
Verliezen kan maar het gaat mij meer om de manier waarop. Als een trainer/coach ziet dat het niet loopt in de eerste helft omdat bepaalde spelers op verkeerde posities staan dan grijp je toch in de rust in? Je mag 5 spelers wisselen, doe dat dan ook indien nodig om de zaak aan de gang te krijgen. Wisselspelers zijn toch ook volwaardige 1ste elftalspelers? Althans volgens TenHag? Kortom ben meer ziek van tactisch onbenul getoond door Tenhag dan door het verlies. Gezien zijn opstelling kun je een nederlaag simpel verwachten.
3 0
AFCA1961
Deze stront eigenwijze man is toch niet meer te handhaven lijkt me? Vorig seizoen ook volop nederlagen....weliswaar te danken aan een enorme blessure golf maar dan nog zou Ajax een ploeg moeten hebben die clubs als Willem II, PEC en Groningen op een hoop speelt.
Als ik hem vanavond weer goed heb begrepen zijn we nog lang niet af van Labyad (er is geen betere, hij zei het echt zonder zich te schamen), Alvarez en de falende Promes, want koppig als hij is houdt Ten Hag vast aan zijn ideeen met de spelers waar hij het in ziet zitten.
Feit is wel dat we met dit elftal een vreselijke CL toernooi tegemoet gaan, met de opvattingen van Ten Hag ben je volkomen kansloos tegen Liverpool en Atalanta terwijl vd Sar maar blijft roepen dat we aansluiting zoeken bij de Europese subtop en vervolgens halen ze Klaiber......tsja, hier rest alleen maar stilte.
5 0
Henkjanklaas
Zelfs met ten Hag kan Ajax kampioen worden want hij heeft een surplus aan goede spelers. Ten Hag is zeer eigenwijs en maakt een potje van de opstelling. Labyad als spits onwaardig.
1 0
grannig mokum1
Met dit opstelling hebben we niks te zoeken in de champion league
0 0
Ajax114
Ik moet me inhouden voordat ik een ban krijg maar ik ga 1AjaxSuarez steeds beter begrijpen.
3 0
MosesD
Tja, mislukte trainers van Basten en Gullit aan tafel. Als die harde kritiek geven is dat natuurlijk lachwekkend en 0 geloofwaardig. Dus ten Hag mocht onzin uitkramen zonder aan de tand gevoeld te worden. Het Nederlandse voetbal/talkshows in een notendop.
5 -1
Henkjanklaas
Bij rondo ook weer zo’n halsstarrige koppige EtH. Niet te geloven deze man.
6 0
supporter sinds
Straks is ten hag weg en zitten wij opgescheept met Labyad en Klaiber .....
8 0
supporter sinds
Knettergek - wanneer wordt er ingegrepen ? Als het kalf verdronken is ?
6 0
Ajax4glory
Verschrikkelijk wat is die ten hag een tactisch onbenul, Alvarez op het middenveld? Het seizoen is een paar potjes oud. Er is nog niets aan de hand, maar toch. Er moet wel wat gebeuren anders word dit een heel naar seizoen. Als er geen corona was geweest hadden we nooit CL voetbal behaald. Ten Hag die druiloor mag wat mij betreft opzouten
6 0
suarezdepitbull
Waarom zien overmars en vd sar niet in dat het einde oefening is voor ten hag?? Rot toch op met je achterlijke vastigheden. Het werkt niet en het gaat ook niet werken.
6 0
4EVERAJAX
Ga man, schande, 4 wedstrijden was het minimaal. Beschamend
8 0
Vlieske
4? Maak er maar 14 van.
2 0
Welja
We zijn allemaal klaar met Ten Hag. Alleen.... Ten Hag ia nog niet klaar met ons.
11 0
AFCA1961
Hahahaha geweldig ....
2 0
Babangida83
Labyad rendeerde op basis van 1 goede helft tegen een FC Utrecht (thuis) op halve kracht. Daar kun je geen conclusies aan verbinden.
6 0
7172AFCA7395
Nee alles overboord gooien zou natuurlijk een brevet van
onvermogen zijn. Maar Labyad als spits kan gewoon niet.
5 0
mingjen_tk@hotmail.com
TH is gewoon geen Europese topcoach.
Hij kan het spel van Ajax niet naar een hoger niveau brengen. Hij ziet zelf niet dat Alvarez, Labyad en Promes onvoldoende brengen voor het niveau wat Ajax nastreeft. Hij moet gewoon weer een subtopper trainen. Dan is hij meer op zijn plaats. Opmerkelijk dat Overmars & VD Sar daar geen oog voor hebben.
7 0
Chancellor
Wordt koppigheid de Nederlandse coaches aangeleerd bij de knvb cursus ofzo?
Nadat ten hag opgehoepelt is in 2022 zie ik graag de komende jaren een frisse buitenlandse coach.
6 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Hij krijgt gewoon middelmaat in de schoot geworpen.
0 -3
Chancellor
Hij wilt deze maat zelf hebben en stelt ze dan ook nog eens op. Alles doet hij in overleg met de TD.
3 0
Bapinho
Ik was tot dit seizoen best fan van ten hag maar het is echt werkelijkwaar onbegrijpelijk wat ie dit seizoen allemaal doet. Als ie dit echt gezegd heeft vind ik dat ie morgen ontslagen moet worden. Wie trekt er eens zn mond open, Tadic/ Blind?? Waar is de Fside met een statement als je ze nodig hebt? Bogarde? Overmars? Er moet toch iemand hier iets van zeggen heel snel
7 -2
Minsc
Overmars vond Labyad en Alvarez in de voorbereiding erg goed, die gaat dus zeker niets kritisch tegen Ten Hag zeggen over zijn opstellingen.
4 0
Babangida83
Overmars vond iedereen goed in de voorbereiding. Die verdedigt te allen tijde zijn spelers voor de camera en zal zich niet mengen in discussies over de opstelling. Hij zal zich dus ook niet negatief uitspreken over een speler. Als is het maar omdat dan zijn verkoopwaarde daalt.
3 0
goajaxgo
Hadden we maar een normale coach.
3 -4
roodwit007
Door de media wordt Ter Hag totaal afgebrand en niet zo beetje ook , precies verantwoorden zei wat wij hier ook zeggen en Marco bedoelde dus dat hij wel zeker een goede trainer maar de keuzen zijn niet zo gelukkig ook Marco vind dat tadic in de spits hoort hier is het laatste woord niet over gezegd nog zo wedstrijd en het is gebeurt met hem
8 -1
Ajax114
Ik vind het wel meevallen. Media zijn juist opvallend mild.
4 0
JOHANisGOD
Over Tadic in de spits heeft Marco van Basten niet gezegd tegen Ten Hag.
0 0
10Sneijder10
Deze teksten doen pijn.
Je zou als Ajax zijnde weg moeten lopen bij de rest van Nederland met het transferbudget dat voor handen is.
Wat zie je gebeuren? Een trainer die aan vriendjespolitiek doet.
Binnenkort gaat TH een notie indienen bij de UEFA voor een basisopstelling van 12 of 13 spelers zodat die meer vriendjes kan opstellen.
4 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Los van dit debacle zie ik ook geen progressie in dit elftal, en dat is schokkend zo vroeg in het seizoen.

Ajax heeft te kampen met te veel beperkte spelers, spelers die de boel ophouden, trager denken en niet creatief zijn.
Eerste twee die je moet slachtofferen zijn gravenberch, en anthony.
Ik zal daar vanzelfsprekend een berg schijt over me heen krijgen, maar dit is wat ik zie, ik vind ze te traag handelen en te statisch, waardoor je tegen een muur blijft spelen.
Er hoort opnde plek van gravenberch gewoon een type shone te staan, en op de plek van anthony gewoon neres. Want toen neres erin kwam schoot het nivo en gevaar van ajax omhoog niet normaal.

Daarnaast hoort tadic gewoon in de spits en een schop onder zijn hol te krijgen en de jongens motiveren, gvd man waar is dat plezier.
Promes hoort gewoon opnde flanken.

Ajax moet met een rotgang een goede middenvelder gaan halen type shone. Puig willen ze blijkbaar niet halen zoek dan iig naar een snelle dynamische speler.

Het moet frisser mensen, we spelen nu fdb voetbal, of zijn daar iig hard naar op weg. Het is niet om aan te gluren.
En het word alleen maar erger als er nog meer tegenslagen komen.
0 -11
Babangida83
Jij constateert dat de spelers niet creatief genoeg zijn en dan vind je dat je meest creatieve spelers er uit moeten...
0 0
Minsc
Wie is 'anthony'?
2 0
JOHANisGOD
Wie is shone?
1 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Geef maar maar lekker duimpjes omlaag boys, kijken of jullie nog zo positief zijn als de cl begint.
Dan ga je nog duidelijker zien wat ik hier aanhaal.
Her is gewoon te traag en niet dynamisch-creatief genoeg. Sommige verdienen een schop onder de kont in de opbouw.

Gvd een we verkopen ziyech en zetten , er een statisch speler neer je mag toch wel een beetje samba voetbal verwachten van braziliaan.
En gravenberch waarom al die hold-ups en dat geslof, en dat in de AS?
Dat hele ruitje heeft geen chemie mensen, kijk daar nou eens naar.
1 0
cantharel
Ben het met je eens dat Anthony nog niet het derde werldwonder is en veel te traag is.Ajax heeft behoefte aan snelle buitenspelers die erlangs gaan en een bruikbare voorzet aflevert op een echte spits. maar ja maar ja maar ja.
0 0
JOHANisGOD
Nou .....
Ik denken, Ten Hag wordt afgeslacht.
Want er zit nogal wat aan tafel.
Maar nee hoor.

Van Basten vindt Ten Hag een goede trainer.
Van Basten vindt Schuurs niet zo best.
5 0
EenAjacied
Raar dat ze wel vragen waarom Martinez niet op het middenveld staat. Maar wanneer het antwoord is dat hij een verdediger is, dat ze dan niet vragen wat Alvarez op het middenveld heeft te zoeken..
9 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Gekke isbdat juist met de inbreng van de oudere garde zoals neres en martinez, met een jonge ekkelekamp ajax ineens 3x beter ging spelen.

Waarom zet hij dan verdikkeme die rotzooi er dan vanaf het begin in. Kijkt hij niet naar vorigjaar, naar de spelers waarmee we zulk goed voetbal speelden.

Je mag mensen best op de bank zetten als ze niet functioneren.
En waarom zit neres gvd op de bank? Een goed spelend ajax heeft altijd zulk soort spelers in de basis gehad, spelers die naar binnen trekken, dan zie je een speler als anthony waar je gewoon (als je ajax bril afzet) bijna niet hebt gezien, daarna neres erin achterelkaar kansen
0 0
Ajax114
Echt he, zitten er voor hun geld en vooral geen harde meningen. Mijn hoop is gevestigd op de snor morgen maar vrees dat die het ook wel geloven.
3 0
Pauw
T moet wel gezellig blijven
3 0
ajaxxcied4life
Maar ook Ten Hag moet toch zien dat Labyad in de competitie in de punt van de aanval geen potten breekt, Tadic als een Scania langs zijn opponent probeert te kruipen en Alvarez meer ballen inlevert dan die ze naar de poppetjes in de juist kleur passt? Inderdaad Ten Hag krijgt geen weerwoord meer lijkt het.
8 -1
Bruno04
Echt irritant als je per ongeluk mint maar niet meer terug kunt plussen
0 -2
4xEC1
hebben ze bij jou ook al 2x gedaan zie ik.
1 0
Pauw
De huidige selectie vind ik - sinds ik Ajax intensief volg - van alles wat ik voorbij heb zien komen de beste selectie. Ontzettend veel mogelijkheden.
Des te frustrerender is dat er iemand voor de groep staat die er bijzonder weinig rendement uit haalt.

Ik kijk uit naar het moment dat iemand anders Ajax traint. Kijk zelden nog met plezier. Hopelijk vallen de resultaten mee.
8 0
ajaxiscruijff
Zeker, je hebt een prima selectie, maar het is duidelijk dat spelers onder Ten Hag niet beter worden, onvoldoende gemotiveerd worden. Onder een coach als Van Gaal worden spelers beter. Onder Ten Hag lijken spelers minder te worden. Daar komt nog bij dat Ten Hag rare keuzes maakt met opstellingen/wissels.
1 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Wat mij opvalt is dat de sfeer minder goed lijkt.
Je ziet dit terug op het veld en in het spel.
Niemand lachtbof speelt met plezier, alsof het geen vriendenploeg is
0 0
trooop
Dit is kenmerkend voor ten hag's vreugdeloze, eendimensionale kijk op voetbal: turven waar individuele spelers 'het meeste rendement' halen. In zo iemand komt het niet op dat als je tadic in de spits zet waardoor het hele team beter gaat spelen, er ineens rendement ontstaat op plekken waar je dat niet had voorzien. Met andere woorden: creëer nou eerst eens de voorwaarden voor goed spel, dan volgt dat rendement vanzelf. Zo werkt voetbal, niet andersom.
13 -1
gras
Het is zijn safe place. Als hij onder druk staat, vlucht hij in jargon en theorie. Zoals in het eerste halve jaar in de anticipated goals.

Hoorde je daarna niets meer van. Hij heeft de achterstand daar met spelers als Onana, Nico, Ziyech, Dolberg, Neres, Kluivert, De Ligt, Frenkie en Schone gewoon laten oplopen naar een middelmatig PSV toe.

De man kan NIETS zonder een uitzonderlijk goede groep. Daarmee zou iedereen hebben gepresteerd. Schreuder halen en naast Slot zetten of zo. Of haal Bielsa. Die is er gek genoeg voor. Zelfs die Letsch van Vitesse doet nog betere dingen dan deze weggooier.
6 0
trooop
Klopt inderdaad. Probleem is volgens mij wel dat hij echt in zulke termen over voetbal denkt.

Bielsa zou een droom zijn, wat die man voorstaat is de definitie van voetbal. Buiten z'n tactische opdrachten om lijkt het wel of zijn spelers bijna de plicht hebben om alles uit te voeren wat hun intuïtie ze ingeeft. Zo losjes en zo moedig als Ajax bijvoorbeeld tegen juventus speelde, dat is mede het soort spel wat je daarvan krijgt. Maar hij heeft het geloof ik erg naar zijn zin in leeds. Voordat die naar Ajax komt..

Schreuder is nu denk ik niet zomaar weg te lokken uit barcelona. Bij letsch sprongen me eerlijk gezegd de tranen in de ogen toen hij tegen Ajax met dat schuifbordje aan de gang ging. Maar ik weet verder niks van die man, misschien is het wel een wereldtrainer. Slot weet ik nog niet, zie az ook niet genoeg. Maar ik ben het roerend met je eens: geef ons alsjeblieft een ander, wie dan ook.
2 0
1ajaxxx11
Aan de ene kant hoop ik dat ajax een paar x verliest zodat deze boerenlul zijn ontslag krijgt.
11 -1
Ajax114
Zal nooit gebeuren al worden we vijfde
1 0
Gerrr
Die man moet onder curatele.
Wat een aanfluiting.
10 0
Bramble1988
Wat een reacties zeg, in heel Europa bijzondere uitslagen door nog niet in vorm geraakte ploegen; United, Real die nipt wint, Bayern die erg moeizaam wint, PSG, City, nu Liverpool..

Ik baal ook, maar de reacties hieronder slaan werkelijk nergens op. Heb geduld, het heeft ff tijd nodig!
6 -14
FransHoekKeeperstrainer
Dat ben ik met je eens. Laten we de komende wedstrijden even afwachten. Liverpool staat nu ook 1-4 achter. Een team zakt soms door de ondergrens. En bij Ajax vertrekken ieder seizoen ook nog eens de beste spelers.
2 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Als je met ruitje gravenberch, tadic,labyad en antony blijft spelen word de hele cl campange een groot fakking drama.
Enige uitzondering is tadic, die hoort gewoon in de spits, en promes op Linksbuiten de overige drie halen elke snelheid uit het aanvallende spel van ajax.
1 0
Bramble1988
Precies!
1 0
Turbo
Als je rustig leest zie je dat de kritiek niks met de uitslag van vandaag te maken heeft. De punten van kritiek zijn al weken hetzelfde en volledig gegrond. Een aantal mensen zijn slechts wakker geworden door het resultaat.

Bijna niemand heeft het over Groningen - Ajax.
15 0
cantharel
2 potjes gewonnen van de nrs 17 en 18 en met geluk van Vitesse , hoe durven ze over de titel te spreken.De eerste de beste uitwedstrijd ,waar PSV met gemak won laat je het liggen.
0 0
Bramble1988
Dit is de zogenaamde druppel, waar ik niks van begrijp. Dit elftal speelde erg goed in de voorbereiding, toen waren deze geluiden er niet
0 -4
Turbo
Sorry maar dan heb je niet goed gelezen. Ik was er zelf namelijk 1 van.

De groep mensen die de kritiek delen is nu groter, maar inhoudelijk is het hetzelfde.
- Alvarez kan niet.
- Tadic hoort op 9.
- Labyad hoort niet in de basis.
En in mindere mate:
- Promes mist voetballend vermogen voor de as.
- Systeem past niet bij het materiaal.
- Ophouden met breedte-aankopen.
- Kritiek op wisselbeleid.

Die kritiek is er al een tijdje.
10 0
Bramble1988
Tjah, ik deel grotendeels van je gemaakte punten. Kritiek leveren mag, maar ik doel voornamelijk op die omkeringen dat het liefst de helft van de selectie op moet dondere, leiding klote is, het seizoen vergooit is..
1 -2
GerardAjax26
Die analyse van Ten Hag slaat werkelijk nergens op. Dan krijg je boze reacties. Als je een slechte partij hebt gespeeld of keuzes hebt gemaakt die verkeerd uitpakken.. kan allemaal gebeuren, maar dit gezwets wekt echt irritatie bij mij op.
7 -1
Bramble1988
Oh dat mag, al die hypocriete reacties wekken bij mij ook irritaties op!
0 -3
1ajaxxx11
Dan is het te laat zet eerst de poppetjes op de juiste plek
2 0
ck69
Geduld? Dit is al bijna een jaar aan de gang op deze manier. EtH heeft het materiaal, maar krijgt de mannetjes maar niet op de goede plek.
8 -1
Bramble1988
Prima, ik ken alle positieve geluiden nog vanuit de voorbereiding. Dat was erg goed, iedereen positief. Hetzelfde elftal als nu wordt opgesteld. Het loopt nu ff stroef, met dezelfde opstelling, en iedereen moet eruit.

Erik grijpt wel in als dit zo blijft
0 -4
ck69
Iedereen ziet dat het niet werkt en niet gaat werken, maar we moeten wachten totdat Erik een openbaring krijgt.
5 0
Pauw
Zeker niet hetzelfde elftal. Smaakmakers waren Lang en Kudus.
2 0
0115ajax
Eens, al een jaar bezig met Barabas. Geen enkele zelfkritiek.
2 0
NR9
Heeft die man geen ogen in zijn hoofd. Rendement van Labyad is bijzonder laag. Hij moet alles nog maar eens
Goed de wedstrijden analyseren
En dan zie je dat het roer om moet.

Promes Tadic Anthony
Gravenbergh Kudus Klaassen
Taglifico Blind Schuurs Mazraoui
Onana
Dit is de sterkste opstelling.

Kan ook met Huntelaar in de spits
Promes Bank. En Tadic linksbuiten
4 0
ajaxiscruijff
Bijna, in plaats van Gravenberch Martinez. Gravenberch kan er komen, maar moet langzaam brengen, af en toe laten invallen dus. Vandaag leed hij balverlies waarde tegengoal uiteindelijk uit voortkwam.
0 0
0115ajax
Ten Hagmag weg.
9 -1
Flipper33
Mag ? Moet !
3 0
goajaxgo
Ten Hag out.
9 -1
trooop
Alles overboord is ook zeker niet nodig, zolang jij jezelf maar overboord flikkert.
5 -1
Toon meer reacties