[Update] Officieel: Ajax presenteert aanwinst Klaiber

JesseTH, 01-10-2020 om 12:35, 29347 views, Algemeen Dagblad, Ajax.nl |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Sean Klaiber heeft donderdagochtend zijn handtekening gezet onder een contract voor vier seizoenen bij Ajax, zo meldt het Algemeen Dagblad. De verdediger doorliep de medische keuring met succes en mag zich de komende vier jaar Ajacied noemen.

Nu Klaiber donderdagochtend zijn handtekening onder een vierjarig contract heeft gezet, zal de verdediger op korte termijn gepresenteerd worden bij de club uit Amsterdam. Klaiber was in het verleden ook actief in de jeugd van Ajax en zodoende keert de rechtsback terug op het oude nest.

Woensdagmiddag werd bekend dat Klaiber zelf ook persoonlijk rond is met Ajax, nadat Ajax en FC Utrecht eerder al tot een overeenstemming kwamen. Naar verluidt betaalt Ajax iets minder dan vier miljoen euro aan FC Utrecht. Dit bedrag kan middels bonussen oplopen tot zo'n zeven miljoen euro.

Update - 12.35 uur (1 oktober 2020) - Officieel: Ajax presenteert aanwinst Klaiber

Ajax heeft Sean Klaiber donderdagmiddag officieel gepresenteerd als nieuwste aanwinst. Ajax, FC Utrecht en de speler zelf vonden elkaar de voorbije dagen in de deal en zodoende tekende de back een driejarig contract in Amsterdam, zo valt te lezen op Ajax.nl. Daarbij is een optie opgenomen om het contract met nog een jaar te verlengen. Mocht Ajax hier gebruik van maken, ligt hij dus tot medio 2024 vast bij de club. De verdediger zal dit seizoen met rugnummer vijf gaan spelen bij Ajax. 

Maak kans op de FIFA 21 Ultimate Edition!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
noppenkoning
Sinds wanneer geef je een bankzitter nr 5?
1 -2
MH1988
Ten opzichte van het succesjaar denk ik dat het transfer en doorstroom beleid prima is:

Achterin staan Onana, Nico, Blind en Nouss gewoon nog op hun plek.
Ervan uitgaande dat Onana, Nouss en Nico beter zijn geworden en Blind nog niet minder vind ik dit sterk. Schuurs is doorgestroomd om de Ligt te vervangen, hopelijk pakt dit goed uit.

Timber, Martinez, Rensch en Klaiber zijn nu de vervangers i.p.v. Kristensen, Veltman, Magallan en Bakker. Stekelenburg schat ik hoger in dan Lamprou. In de breedte zijn we achterin dus zeker niet minder geworden en er zit eigen jeugd bij. Alleen de Ligt is natuurlijk onvervangbaar.

Middenveld zijn Schone, Frenkie en Donny allen weg. Gravenberch is doorgestroomd en beter dan toen. Kudus en Promes zijn vervangers van niveau. Ekkelenkamp is verder dan toen.
Alvarez is echt niet minder dan de Wit.
Klaassen is een sterkere 12e man dan de Eiting en Gravenberch van toen, (laat staan Marin vorig jaar). Taylor zit er vanuit de jeugd achter en gaat later dit seizoen echt wel komen. Ook hier vind ik dat we in de breedte niet minder zijn dan toen.

Voorin lopen Tadic en Neres er gewoon nog. Antony is i.p.v. Ziyech een vervanger van niveau. Neres, Traore en Lang zijn verder dan toen. Ook Labyad lijkt meer zijn draai te hebben gevonden. Huntelaar is natuurlijk minder dan toen en met Dolberg is een sterke invaller weg.
Toch zaten toen met Cerny, Danillo, en een jongere Traore en Lang er geen betere spelers op de bank dan nu. Voorin ben ik echt zeer tevreden, ook in de breedte.

In mijn ogen zijn we dus in de breedte beter dan 2 jaar geleden. Een gedeelte van de basis is verder dan toen, een gedeelte van de invallers ook.
Als de aankopen, Kudus, Antony en Promes het goed blijven doen en Schuurs en Gravenberch maken hun stap dan heb je met Klaassen ook nog een geweldige 12e man. Ik ben hopvol en dik tevreden!
1 -3
DaNaRWaL
Zoals ik in een andere topic al zei: Kudus samen met Klaassen is gelijkwaardig aan Frenkie- Schőne. Ze complementeren elkaar en dit, samen met het iets mindere centrale verdigingsduo Blind- Schuurs (t.o.v. Blind- De Ligt) kan Davy dan lekker dichtlopen (Daar was Schőne niet zo sterk in). Laat Kudus dan maar voor de aanvallende impulsen zorgen (wat hij soms zelf beter doet dan Frenkie). Ik blijf het jammer vinden dat Jan Vertonghen niet gehaald is, verdedigend vind ik het net te karig. Al met al is Ajax aanvallend echt top, middenveld zit goed, verdedigend kan beter.
0 0
PetrosQ
Zo had ik er nog niet naar gekeken. Twee jaar geleden leunden we ook op de creatieve impulsen van Frenkie en de verdedigende kwaliteiten van De Ligt zijn meermaals van pas gekomen. Naast de inbrengt van Blind, Tadic en Ziyech. Vorig jaar was het team veel meer in balans met een middenveld met Ziyech (creatieve 10), Van de Beek (box-to-box) en Martinez (verdedigend en controleur). Die viel om diverse redenen in de tweede seizoenshelft uit elkaar en was pas sporadisch weer nieuw keven ingeblazen. Eigenlijk pas net voordat Corona de competitie stillegde.

Nu zie je een heel nieuw middenveld ontstaan met Gravenberch, Promes, Kudus, Alvarez, Ekkelenkamp en eventueel Martinez, Lang en Taylor als opties. Daar komt misschien Klaassen nog bij. Echter wordt Martinez de laatste tijd gebruikt als verdediger. Je mist daardoor een controleur met verdedigende kwaliteiten. Alvarez kan verdedigend, maar mist de voetballende kwaliteiten en heeft ook niet altijd de controle op het middenveld. De andere middenvelders zijn geen verdedigende controleurs. Mijn vraag is dan ook hoe Ten Hag dit middenveld, en daarmee het elftal, in balans gaat krijgen?

Daarnaast vind ik Promes ook geen nummer 10. Hij is geen creatieve speler, maar een hele goede speler die met zijn diepgang opleeft naast iemand met creativiteit (zie de klik met Ziyech). Kudus brengt veel meer voetbal op 10. Daarnaast zou je ook kunnen spelen met Klaassen of Ekkelenkamp op 10, zoals Van de Beek dat twee jaar geleden deed. Maar wie gaat dan de verdedigende taken op zich nemen? Dat deden Schone en De Jong samen, waarbij met name De Jong enorme meters maakte en goed gevoel voor positie had. Schone liet nog wel eens een man lopen.

Je hebt dus alleen Martinez die de balans kan brengen in verdedigend opzicht. En hij is ook de back-up voor Blind en Tagliafico. Of Ten Hag moet weer iets creatiefs verzinnen. Maar ik zou toch graag iemand als Matheus Henrique zien. Voetballend sterk, verdedigend stabiel, een echte verbindingsspeler en iemand die daarom controleren voor twee centrale verdedigers kan spelen.
0 0
Yeshyeshyall
Ja eens. Wel missen we natuurlijk een drietal zo goed als onmogelijk vervangbare spelers met Frenkie, DeLigt en Ziyech (en in mindere mate vd Beek). Maar het begint inderdaad op beleid te lijken. Klaiber ook snel aangetrokken, blijf er wel bij dat we alleen spelers moeten halen die potentieel in de basis kunnen. Dat lijkt Klaiber me niet maar ken hem niet goed genoeg
0 -2
ajax1forever
Iemand al shirtje met "Klaiber" achterop?
2 -2
Restored
Nee, wel sanogo
0 -2
goajaxgo
Hans Werdekker.
0 -1
sebastiaan1900
Beste van hopen. Ik zie het als een tijdelijke reservespeler, totdat de jonge jongens goed genoeg zijn (zijn ze nog niet). Dan snel weer verkopen. Paar miljoen kan je er altijd wel voor vangen. Begrijp wel dat echt goede spelers niet achter Nous willen komen.
Klaiber als speler is natuurlijk geen eerste elftal niveau. Als reserve kan wel. Hopelijk speelt hij weinig en ontwikkelen de jonge spelers zich snel, dan kan die vlug weg.
2 -2
Wzawzdb1997
Laten we deze kerel gewoon een kans geven, iedereen maakt fouten.
7 -3
ajaxwestland09
klopt en dit was ook uit de emotie, maar van binnen droomt hij om in dit shirt te mogen spelen en prijzen te pakken!
1 -1
Ozymandias
Ik vind het gezeik dat hij zich in het verleden negatief heeft uitgelaten over Ajax geen reden om tegen de komst van Klaiber te zijn. Wat voor mij wel een reden is om tegen zijn komst te zijn is dat Ajax naast Mazraoui meerdere spelers heeft die beter geschikt zijn om bij Ajax op rechtsback te spelen dan Klaiber. Sterker nog, Klaiber is nu mijn ZESDE keuze voor op rechtsback achter 1) Mazraoui, 2) Quinten, 3) Rensch, 4) Jurriën en 5) Promes. Alleen als al deze spelers niet beschikbaar zijn om op rechtsback te spelen zou ik Klaiber een kans geven.
3 -4
GerardAjax26
Ik volg jong Ajax niet zo vaak, maar is Jurriën geen middenvelder die nu geblesseerd is? Ik dacht dat Quinten en Rensch centrale verdedigers waren, maar ben wel onder de indruk van wat ze tot zover hebben laten zien.

Had het ook wel gewoon aangedurfd zonder aankoop, omdat je inderdaad ook nog Promes hebt of eventueel zelfs Alvarez als er veel blessures/schorsingen zijn.
Maar goed, Ajax vond een aankoop noodzakelijk dus hoop dat ie gewoon een eerlijke kans krijgt en het goed doet natuurlijk.
1 -1
Ozymandias
Jurriën is de centrale verdediger en Quinten is de middenvelder maar beide zijn (net als Rensch) betere opties voor op rechtsback dan Klaiber. Ik ben een centrale verdediger en Huntelaar is een spits maar Huntelaar is een betere optie om bij Ajax centraal achterin te spelen dan ik.
0 -7
Yeshyeshyall
Ja maar als Jurrien al centraal staat of daarvoor in de selectie zit dan is hij toch geen optie? Quinten kan rechtsback spelen maar ook op veel andere plekken en bovendien tijdje geblesseerd nu. Rensch had gekund maar is nog wel erg jong. Promes wel creatief gevonden maar is net als Kudus die linksback zou moeten kunnen en Mazraoui is de eerste keuze dus daar is niemand het mee oneens.
0 0
Ozymandias
1) Mazraoui
2) Quinten
3) Rensch
4) Jurriën
5) Promes

Dat is momenteel mijn voorkeur op rechtsback. Dat zou betekenen dat er ten minste vijf spelers uit de basis niet mee moeten kunnen doen voordat ik Klaiber een basisplaats zou geven. Als je met zo'n blessuregolf te maken krijgt wordt het seizoen toch niets.
0 0
PierreHeno
met jouw nr 2tm4 de CL/EL in.....dat kunnen die gastjes toch nog lang niet aan man. Heeft geen enkele meerwaarde ze zo voor de leeuwen te gooien. Ze zijn het KKD niveau nog lang niet ontgroeid. PAs als ze daar wekelijks 3/4 wedstrijd goede presteren komen ze in aanmerking eens op de training bij Ajax 1 te komen kijken. Daarna zien wel wel weer verder. We hebben nu een volwaardige bank nodig. Daar horen jouw nr 1 tm 4 vooralsnog niet op te zitten.
0 0
GerardAjax26
Sorry je hebt gelijk, haal de namen door elkaar inderdaad.
0 0
Wzawzdb1997
Daar heb je zeker een punt.
Maar het is nu eenmaal zoals het is, al dat gezeik hier op AS over hem heeft ook niet veel zin laten we het eerst aanzien voordat we oordelen omdat die uit 030 komt. Met je reactie heb je idd gelijk maar hoe sommige hier praten is te schandalig voor hier, kunnen ze beter op FR doen
4 0
AFCAsphere
Volgens mij wil Overmars een signaal geven naar al de mensen in dit land die zogezegd een ‘bloedhekel’ aan AJax hebben. “Je kan nog zo’n grote bek hebben over Ajax, maar als ik op de stoep sta met een contract voor een salaris voor een half miljoen per jaar, dan weet jij niet hoe snel je die moet tekenen.” Kijk maar naar de anti-Ajacieden die hij de afgelopen drie jaar heeft gehaald:

2017 Kostas Lamprou
2019 Kjell Scherpen
2020 Sean Klaiber
2 -6
Wzawzdb1997
Die reacties op zijn instagram zijn ook te zielig voor woorden (kutrecht supporters) op gekankerd ..... lijer ... neus ... verrader hoop dat je sterft Wtf....
1 -2
AjaxDaniel
Helaas ook genoeg 'fans' van onze club (zullen 14-jarige kids zijn) die hem doodsverwensingen sturen.
5 0
Wzawzdb1997
1 woord voor en dat meen ik echt Schandalig!
En hoop idd dat volwassenen zich niet zo verlagen als die kinderen.
2 0
AFCAsphere
Ze zijn daar in Utrecht echt niet helemaal goed bij hun hoofd. Ze denken dat er een soort rivaliteit is tussen Ajax en hun club, maar er is werkelijk waar niets. Er is gewoon niks. Met Feyenoord hebben we een historische rivaliteit en met PSV vooral een sportieve rivaliteit, maar met de rest van Nederland is er verder niets speciaals. Ze beelden het zichzelf in, omdat ze op die manier nog enigszins relevant denken te zijn.
11 0
ajax1forever
Zielige clubs: den haag, utrecht, az hebben geen aartsrivaal dus richtten ze de pijlen op ons... zijn fusie clubs he..geen historie.
1 0
Wzawzdb1997
Jij snapt het
0 -1
JOHANisGOD
Lijkt een beetje op AS.
3 -4
AFCAsphere
Je bent zo te zien weer lekker druk bezig met het minnen van comments waar je het niet mee eens bent, hè? En dan klagen over het niveau op AS :’-)

Maar weet je wat, veel succes ermee kerel.
1 -1
JOHANisGOD
Ik heb nog nooit iemand gemind.
Is zo puberaal gedrag.

Ik hoop dat AS dat snel afschaft.
Maar dan zal meer dan 90 procent wel hier vertrekken.
1 -4
AFCAsphere
Het werwijderen van minnetjes zou inderdaad een verbetering voor dit forum zijn, omdat mensen dan meer geneigd zijn om te discussiëren, in plaats van alleen maar op een duimpje te drukken. Maar ik zie het niet gebeuren, want er is vrijwel niets drastisch positiefs veranderd aan deze website in de afgelopen jaren. Oh well...
4 0
JOHANisGOD
Je kreeg zonet van mij een plusje.
1 -1
Wzawzdb1997
Laten we deze gozer gewoon een kans geven.
Hij speelt voor de mooiste club nu en je kan me weg vegen als hij iedereen de mond snoert
3 0
Ar
Eerste reactie: mijn hemel!
Tweede: ik begrijp dat er in de breedte iets bij moest. De back posities zijn dun bezaaid. En alleen teren op jeugd als back-up is wel een risico met het oog op de CL en een druk seizoen. Leeftijd en mentaliteit zullen mede bepalende zijn geweest,
Derde reactie: nummer 5?! Nummer 51 lijkt me gepaster. Maar mijn hemel, dan mogen we ook nog verwachten dat ie de komende wedstrijd speelminuten gaat krijgen omdat Mazraoui tegen het einde van de wedstrijd op het tandvlees loopt. Die minuten zouden voor Rensch of Timber moeten zijn.
0 -1
JOHANisGOD
Ajax ontvangt 21,23 miljoen euro voor Dest, maar dat bedrag kan oplopen naar 26,23 miljoen euro door eventuele bonussen.

En dat voor een bankzitter.

Aankoop 4 miljoen tot maximaal 7 miljoen.

Tel uit je winst.
1 -5
Bky
Het probleem is, die ene van 21 miljoen kan iets met een bal, die ene van 4 miljoen kan vooral hard werken.
3 -3
PierreHeno
Ach man hou toch 's op. Dest voor 26 miljoen weten te verkopen is een megadeal. Dest is helemaal niet zo'n echte back want hij verdedigt gewoon niet goed en staat ( stond!!yeah!) vaak verkeerd. En hij is niet snel maar lijkt snel omdat hij zo klein is. Tegen de verdedigers van Lille en Chelsea had hij qua snelheid zwaar het nakijken. En zelfs tegen een Dessers mèt bal moest hij het op snelheid afleggen en scoorde Dessers. Allemaal leuk en wel maar ik ben blij dat hij nu eindelijk ook ècht weg is. Klaiber....ach we gaan het wel zien toch ...en 19 miljoen houden we zelf in de tas. Kunnen we gebruiken om Klaassen aan te trekken. Onze nieuwe controleur wiens kwaliteit en rust we in de CL/EL hard nodig zullen hebben.
0 0
Ozymandias
Behalve dribbelen kan Dest nauwelijks iets met de bal. Ajax gaat er niet op vooruit maar gaat er op de korte termijn gezien ook niet veel op achteruit met Klaiber als vervanger van Dest.
2 0
JOHANisGOD
Die ene kan ook heel veel niet.
2 -4
MrPink
Off topic
1 -1
JOHANisGOD
Nee
1 -3
Ajaxxxisdebeste
Is nooit On topic...
0 -2
Daniii
Off topic; Hoe gaat het met Juan Familia-Castillo die terug kwam vanuit Engeland, word hij wel de potentiele opvolger van Tagliafico of moeten we daar ook weer een nieuwe voor aantrekken als die weg gaat?
0 -1
Ar
Die is allang weer terug naar Engeland. Huurperiode verliep tijdens de corona stop. Werd toen niet verlengd.
1 0
Daniii
Had Ajax optie tot koop (en niet benut)? Wel raar dat Ajax een speler van Chelsea huurt voor Jong Ajax.
0 0
jeanprk
Welkom bij de mooiste club van Nederland.
2 0
mallerd
Wereld*
3 -1
Hobbemastraat
Deze aankoop is een dikke middelvinger naar onze jeugd. Hetzelfde geldt voor de aankopen Alvarez en Labyad, maar dit gaat nog een stap of drie verder.
2 -6
JHM
Het tegenovergestelde bedoel je, Klaiber is gehaald met het op de jeugd die er aan komen maar er nog niet klaar voor zijn. Klaiber is duidelijk als standin gehaald omdat de jeugd er op dit moment nog niet klaar voor is en Nous eerste keus is op die positie. Dus een niet te dure back, die er direct staat. Beter dan weer een Orejuela of Kristensen.
2 0
JOHANisGOD
Blazehaze, do 1 oktober 2020 om 13:52
"Zsm kniebanden afscheuren aub."

Het niveau van AS in een notendop.
En het wordt gewoon getolereerd door AS.

En dan wat zeggen over de Tokkies op fr12.
6 -11
mgtow
Als je hier niet happy bent daar is de deur - >
2 -1
Bky
Ook net doen alsof dat "in een notendop" de reacties zijn op AS. Totaal niet representatief. Doe ff joh. Die reactie wordt ook massaal afgekeurd.
3 0
PierreHeno
massaal afgekeurd....ja..door halve garen die AS misbruiken als hun persoonlijke chat-box. Het is een select clubje van zuigers en zeikers die elkaar lekker lopen te plussen...kicken ze op...zijn kennelijk de enige duimpjes omhoog die ze krijgen in hun leven.....En inderdaad bizar dat AS dit chat-box niveau gewoon maar toe blijft staan. Laten we het liever over voetbal hebben en i.e.z. over Ajax in plaats van nieuwe spelers direct vol de grond in te trappen omdat ze ooit eens iets gezegd hebben. Dat is zelfs nog een niveautje lager dan fr12.
0 0
Ozymandias
Wat bedoel je dat het wordt getolereerd? Je wil toch niet zeggen dat je vindt dat AS dit soort berichten moet verwijderen? Je kan het er niet mee eens zijn (dat ben ik ook niet) maar van mij mag Blazehaze gewoon schrijven wat hij wil. Hij zet zichzelf er alleen mee voor schut.
0 -1
PierreHeno
10% is nog te doorstaan maar wanneer een paar halve gare kleuters hier de boel op AS voor 80% vol chatten heb ik het toch echt wel gehad hoor Ozzy. Teksten als 'ik veeg me reet af met die Klaiber ' en 'ik hoop dat hij niet door de medische keuring komt' en ga zo maar door....nou dat soort teksten mogen er van mij meteen af gehaald worden hoor. Geen discussie over.
0 0
JOHANisGOD
Er worden berichten voor minder verwijderd.
2 -4
Ozymandias
Tja, dat is dan belachelijk van AS.
1 -2
JOHANisGOD
Hoofdletters gebruiken.
Je bericht wordt verwijderd.
Terecht.

Maar zulke berichten als hierboven niet.
Beetje apart.
1 -5
Hobbemastraat
Waren we allemaal maar zo beschaafd als jij
0 -1
PierreHeno
Nou ...wat let je Hobby...waag 'ns een poging dan. Nooit geschoten is altijd mis.
0 0
JOHANisGOD
Hahaha.
0 -4
EricAjax1
Ben benieuwd.. Wil hem eerst 10 wedstrijden zien spelen in ons shirt voor ik een conclusie trek. In ieder geval hoop ik dat hij iets gaat toevoegen. Als is het maar om Nous scherp te houden.
0 -1
AFCCruyff
De overduidelijke fouten van deze transferperiode:
- Dest verkopen
- Botman verkopen
- Klaiber terug kopen

Transfer van Ziyech, Vd Beek & Veltman waren logisch.

Met Dest en Botman was de verdediging prima dubbel bezet! Klaiber aantrekken is natuurlijk voor eeuwig triest.
6 -3
PierreHeno
Voor Dest en Botman wordt bijna 35 miljoen binnengesleept .....daar zouden wij ze toch echt niet voor kopen toch?!....nog niet eens voor de helft. Nee....goeie deal van Marc en Edwin.
1 0
MarLuuk76
Ik ben het met je eens dat er soms in onze ogen fouten worden gemaakt met aankopen.

Maar Dest wilde zelf weg, en ook logisch als dat soort clubs met de buidel rammelen.
Zelf vind ik het onverstandig van Dest. Maar hem tegenhouden had gekunt, maar was hij bijna zeker niet meer te motiveren.

Klaiber vind ik in eerste instantie ook niks. Maar voor eeuwig triest is nogal overdreven als hij per ongeluk een Trabelsi wordt. Zou het wel super zijn. En zeker niet eeuwig triest. Voor de goede orde, ik denk niet dat hij daar in de buurt van gaat komen. Was echt een heerlijke RB.
1 0
Ozymandias
Ik vind dat Ajax de juiste keuze heeft gemaakt door Botman en Dest te verkopen. Botman is niet goed genoeg voor Ajax en Dest is minder dan Mazraoui. Als een speler die bij Ajax op de bank zou zitten de kans krijgt om naar Barca te gaan moet Ajax die kans niet in de weg staan.
3 -1
Dubbelvla
Ik geloof ik in de potentie van elke speler die voor Ajax speelt; dus ik zal ook Klaiber steunen als deel van het team. Het heeft geen zin om spelers af te vallen, want als ze op het veld staan representeren ze ajax, en hebben ze onze steun nodig. Zo simpel is het.

Zeggen dat deze aankoop eigen jeugd in de weg staat, snap ik wel, maar ben ik het niet mee eens. Als we op 3 niveau's mee willen doen hebben we aan mazraoui en 2 jongens van net 17 niet genoeg. Er moet breedte zijn. Jeugd in laten vallen als je 2, 3-0 voor staat tegen Emmen is leuk, maar in andere wedstrijden moet er gewoon ervaring in het veld staan. De tijd van Rensch komt echt wel.
4 -1
AFCCruyff
Wegwezen je bent niet welkom!
3 -12
MarLuuk76
Goed verhaal, hij is er al.
0 -1
EricAjax1
Bepaal jij niet, zielepoot
2 -2
JOHANisGOD
Spreek voor jezelf.
5 -5
AFCCruyff
Ga lekker ergens anders trollen
3 -5
PierreHeno
Cruyff.....dat is nou precies de naam die jij hier op AS loopt te misbruiken. Allemaal flauwekul chats hier op AS gooien met de naam Cruyff in je avatar naam. Zelfs een beetje respect is bij jou al teveel gevraagd.
0 0
Koekepeer
Iets met een pot en een ketel
0 -1
Ozymandias
Aankopen als Klaiber zijn aankopen uit angst voor mensen die te laf zijn om het vertrouwen durven te geven aan het talent wat Ajax al in huis heeft.
5 -4
EricAjax1
Noem eens een talent op rechtsback die nous waardig kan vervangen bij een blessure? Ben benieuwd
1 0
Ozymandias
Dat is een drogreden aangezien Klaiber dat ook niet is. Ik hoef dus alleen een rechtsback te noemen die minstens net zo'n waardige vervanger is als Klaiber en met Jurriën, Rensch en Quinten kan ik er daar drie van noemen.
7 -1
PierreHeno
Maar die drie zijn dat nu in elk geval nog niet want zij zitten op KKD niveau. Ze komen er aan maar we zullen zien of ze uiteindelijk het gewenste niveau( = CL/EL niveau) aan zullen kunnen. Maar not yet...
0 0
Hans Kraay Jr.
Precies dit.
2 0
Sunny
Dat kan je denken maar je kan er natuurlijk ook naast zitten. De toekomst zal het uitwijzen. Feit is wel dat Klaiber qua leeftijd en ervaring wel wat meeneemt en dat is een niet onbelangrijk onderdeel in het voetbal toch. Ik ben trouwens ook erg onder de indruk van die 3 talenten en verwacht dat ze volop kansen gaan krijgen en Klaiber wellicht 3e keus wordt.
0 0
ghouleseddik
Liever talent zonder ervaring dan ervaring zonder talent.
1 0
PierreHeno
Nog eentje dan: Beter iemand met 1.000 verschillende ervaringen dan iemand met 1.000 x dezelfde ervaring.
0 0
Ozymandias
Die ga ik van je jatten!
0 0
Ozymandias
Hoeveel relevante ervaring heeft een speler voor wie FC Utrecht de grootste club is waar hij voor heeft gespeeld nou werkelijk? Mazraoui heeft meer relevante ervaring dan Klaiber. Daarbij, waarom moet er een zogenaamd ervaren vervanger worden gekocht voor Dest? Die had zelf ook nauwelijks ervaring. Verder heeft Ajax ook geen ervaring nodig op de bank. Ervaring moet in de basis staan zodat het team er ook daadwerkelijk iets aan heeft.
2 0
PierreHeno
...maar wanneer 'ervaring' geblesseerd raakt of geschorst wordt wil je er dan in de grotere toernooien/competities toch dan meteen weer liefst hetzelfde niveau aan ervaring voor in de plaats terugzetten vanaf de bank i.p.v. KKD niveau ervaring. Tòch?!
0 0
Introvert
Als laatste wil ik nog kort benoemen dat deze speler van een club komt met aversie tegen onze club. Meerdere malen heeft hij zich negatief uitgelaten over Ajax, ook in zijn gedragingen. Iets wat in mijn romantische blik op het voetbal en Ajax in het bijzonder onvergeeflijk is. Het mogen dragen van het magische wit rood wit moet een absoluut en exclusief voorrecht zijn voor (Nederlandse) toptalenten en spelers met flair, gogme en voetbal intellect, in voetbalspel maar ook in gedrag.

Spelers als Wielaert, Delorge en soortgelijke aankopen hebben dit allen niet en passen niet in mijn romantische en idealistische blik op die spelers die het voorrecht hebben om in dit shirt te mogen aantrekken en in onze JC Arena te mogen spelen. Ook dus op esthetisch vlak voor mij een zware devaluatie van het Ajax shirt en haar uitstraling en zeker ook een deuk in het uitspreken en uitstralen van onze 'torenhoge ambities in het Europese top voetbal'.

Ter afsluiting van dit iets te langdradige betoog wil ik mijn genoegen uitspreken over het grotendeel van de leden die hier op het forum zich duidelijk uitgesproken hebben tegen deze aankoop. Maar ook vooral mijn afkeur tegen de leden die deze onmogelijke transfer goedpraten en op deze manier bijdragen aan de afbreuk van het Ajax-beleid zoals het hoort te zijn. Zinnen als 'maar hij geeft altijd 110%' 'prima backup met fysieke krachten' 'het zal wel meevallen' en ik lees zelfs voorbijkomen 'het shirt staat hem best prima'. Ik vraag mij af of dit wel supporters zijn die het beste voort hebben met de club en al helemaal of zij zich überhaupt wel bekommeren over de toekomst van onze club. Want uiteindelijk draait het om de Toekomst en een speler als Klaiber behoort nooit in het toekomstbeeld van onze mooie club.
1 -6
PierreHeno
'het grotendeel van de leden ..'...dat kun je niet meer wegzetten als typefoutjes. Bovendien klopt het feitelijk niet , zelfs wanneer je het neologisme 'grotendeel' vervangt voor 'merendeel'. Maar wel een pluim voor al die tijd welke je in je stukjes stopt. Dat alleen verdient al respect.
0 0
JOHANisGOD
Wat ben jij een kinderachtig ventje.

Hij is nu Ajacied.
Punt!!!
2 -6
Introvert
Voor mij is deze transfer een kras op de ziel van het (aankoop)beleid dat de afgelopen periode heeft bewezen succesvol te zijn en zo zijn vruchten heeft afgeworpen. Dit beleid ging geleidelijk aan steeds meer richting de visie die Johan Cruijf en vele Ajax puristen en liefhebbers zelf graag zien:

Altijd vertrouwen houden in het doorschuiven van eigen jeugd en wanneer er geen talenten rondlopen die de gaten in de selectie kunnen opvullen, enkel directe versterkingen op deze posities halen middels gedegen scouting en een grondig scoutingstraject. Wanneer dit op de korte termijn niet lukt, door onvoorziene omstandigheden in de markt. falend scoutingswerk, en het uitblijven van toevallige 'buitenkansjes' via zaakwaarnemers, dan de jeugd doorschuiven vertrouwen geven zeker op de back posities en iniedergeval GEEN AANKOPEN VOOR DE BREEDTE.

Er zijn een aantal aspecten die de transfer van Klaiber onverantwoord, amateuristisch en pijnlijk doen ogen.

- Falend selectiebeleid door Veltman en Dest te verkopen met alleen Mazraoui en verder jeugdspelers achter de hand waaruit blijkt dat er niet over de langere termijn wordt gekeken naar elke positie in de selectie. De afgelopen maanden is Dest veelvuldig in verband gebracht met buitenlandse topclubs en tevens is Mazraoui blessuregevoelig gebleken in afgelopen seizoen, Hier is onvoldoende proactief op gehandeld.

- Falend scoutingsbeleid door onvoldoende alternatieven op de lijst te hebben staan wat betreft directe versterkingen en jeugdige talenten als backup voor de rechtsback positie mocht Dest of Mazraoui gaan vertrekken.

- Een disproportionele transfersom:
In een instabiele periode waarin de transfermarkt op zijn gat ligt en de financiële plaatjes niet al te rooskleurig zijn gaan wij de markt op om Kleiber voor 5 tot 7 miljoen in te lijven.

Ter vergelijking, in de periode voorafgaand aan de Corona Crisis en bijkomende financiële malaise zijn de volgende transfersommen betaald:

Nico Tagliafico voor 4 miljoen euro
Lisandro Martinez voor 7 miljoen euro
Razvan Marin 12 miljoen euro
Edson Alvarez 15 miljoen euro(!)
Rasmus Kristensen 5 miljoen euro
Maximilian Wöber 8 miljoen euro

Rekening houdend met de deflatie van de transfersommen in de huidige markt is de prijs die betaald wordt voor Klaiber buitensporig hoog en niet te verantwoorden.

- In de weg staan van jeugd. Klaiber is aangetrokken met rugnummer vijf en heeft een vierjarig contract gekregen. Hij is hier om te blijven de komende jaren en dit zal de nodige speelminuten weghalen in het eerste voor spelers als Q.Timber, Rensch, J. Timber, Salah-Edinne en andere backs die er bij gebaat zijn om te ruiken aan het eerste en vooral de minuten te maken als backup in de eredivisie en de beker. Zie hoe snel het kan gaat met Dest, in twee a drie seizoenen van de B1 overgeheuveld naar het eerste, niemand die hem klaar acht en toch zal hij er staan net als bijna alle Ajax talenten uit onze opleiding.

Verder wil ik nog benoemen dat het volgens geruchten en dus speculaties het beeld is geschetst dat Ten Hag zich hard heeft gemaakt voor deze transfer. Een trainer mag zich NOOIT direct bemoeien met het transferbeleid gezien het spelersbeleid dient te worden uitgevoerd met een blik op de lange termijn en een onafhankelijke positie binnen de club, een Technisch Directeur.

En dan heb ik nog niet eens de kwaliteiten van de speler Klaiber zelf benoemd. Een speler die op zijn 26e nog bij dezelfde club speelt waar hij begonnen is, een middenmoter in de Eredivisie, waarbij hij zelden tot nooit is opgemerkt als iemand die een stap hogerop kan maken of zijn ploeg tot grote hoogtes stuwt. Wanneer er een transferbericht was gekomen deze zomer met 'Klaiber naar Dordrecht of ADO Den Haag' dan had niemand hier van opgekeken.

Ik heb hem zelf niet al te vaak zien spelen maar in de wedstrijden tegen ons is toch vooral te zien dat hij in balbezit vrij beperkt is en vrij snel de bal breed of achteruit speelt en zelden tot nooit een dribbel inzet. Dit zijn kwaliteiten die voor een wingback bij Ajax noodzakelijk zijn om het team aanvallend te ondersteunen en het verschil te kunnen maken. Deze posities zijn aanvallend van groot belang voor het team en een speler als Klaiber draagt hier niet aan bij maar haalt het algehele niveau van het team omlaag.

Een ander aspect wat wordt genoemd om de transfer goed te praten is zijn 'ervaring'. De term of kwaliteit ervaring is al moeilijk uit te leggen of aan te tonen in statistieken. Klaiber heeft echter volgens sommige ajacieden op dit forum ervaring die wij zo hard nodig hebben. Hier wil ik graag tegen inbrengen dat deze speler zelden tot nooit Europees heeft gespeeld, zeker niet op CL niveau en dus simpelweg GEEN ervaring heeft op dit gebied. Daarnaast heeft Klaiber nimmer op de Ajax speelstijl als rechtsback gespeeld en dus GEEN ervaring op deze positie, iets wat Ajax talenten uit de jeugd vanzelfsprekend hebben.
4 -8
PierreHeno
Jij kunt je naam beter omgooien in 'Extravert' gezien al die kolommen aan tekst die jij hier achter elkaar de AS site opknikkert. Heeft namelijk weinig meer met de woordbetekenis 'introvert' te maken.
0 0
Yeshyeshyall
Tl/dr
0 0
Hobbemastraat
Weg met deze gast en Ten Hag mag mee. Ajax onwaardig dit!
3 -6
afcasven1995
Welkom Sean.

Vanaf nu speler van Ajax. Kritiek mag maar ik zal nooit slecht spreken over een eigen speler, en al helemaal niet uitfluiten.
5 -3
Ar
Er klopt iets niet in de kop van dit artikel.
Het is geen aanWINST maar een aankoop.
2 -3
Minsc
aanfluiting? (grapje)
3 -1
Hobbemastraat
Geen grapje. Gewoon een aanfluiting deze gast.
1 -1
Bjorn
Welkom. Nu is Ajax wel ineens waardig genoeg als het salaris lonkt?
3 -2
NouridolbergNeres34
Overmars weet niet meer wat jeugd is volgens mij, het is alleen maar kopen, kopen, kopen.
Kudus en Antony zijn toppers en daar had hij het bij moeten houden, geen breedte aankopen meer.
1 -4
appeltje
Je hebt alle nieuwe contracten voor de grote talenten gemist?
1 -1
Tecmessa
Er is een heel elftal weg hè? Varela - Dest - Magallan - Veltman - Botman - Eiting - vd Beek - Marin - Ziyech - Danilo - Babel.

Dan is twee man erbij wel heel weinig om je selectie breed genoeg te houden. Stel dat Mazraoui en Schuurs allebei geblesseerd zijn, dan is de spoeling wel heel dun. Ga je dan Timber en Rensch gelijk drie wedstrijden per week laten spelen, waaronder ook in de CL.

Klaiber is echt een breedte aankoop, die gaat spelen als er back-up/rust nodig is. Die kan je tegen de FC Emmens van deze wereld prima opstellen. Ik geloof echt wel dat EtH voldoende minuten gaat blijven gunnen aan Timber en Rensch, maar je moet die gasten rustig kunnen brengen en dat kan beter op deze manier.
4 0
Hans Kraay Jr.
Op rechts kan je het nog oplossen met Timber en Rensch.

Hoe zie je dat aan de linkerkant? Stel Blind raakt geblesseerd en Nico is geschorst, gaan we dan Martinez op twee posities opstellen?

Op links is de noodzaak dan nog hoger dan op rechts.

Al met al blijft het een niet te verklaren aankoop.
0 0
ambtenaar
Nou ..... welkom dan maar.
2 -1
Raoul14
Bizarre aankoop, maar nu een feit. Hop dat dit een incident is. Maar laten we nu verder maar niet met zijn allen op hem inkakken, dat zal zeker niet helpen.
2 0
geDaante
Het gaat niet zozeer om de speler Klaiber en diens kwaliteit, wat dat betreft is het geen heel onaardige back-up, want dat is het, een back-up.

Wat veel erger is, is dat er weer een breedteaankoop is gedaan, en wederom jeugd over het hoofd wordt gezien, of niet ver/goed genoeg geacht wordt. Dat zeggen ze op vrijwel elke positie. Oftewel, men gelooft weer eens niet of te weinig in eigen jeugd. Wil de 'zekerheid' van 'ervaring.

Dat is een denkwijze die bij een koopclub hoort. En dan wordt naar alle waarschijnlijkheid ook nog eens Klaassen aangetrokken, die ongetwijfeld basis gaat spelen. Ongelooflijk. En dat terwijl je dus al veel betere middenvelders hebt, waaronder eigen jeugd, en ook al een type loper in de vorm van Ekkelenkamp hebt, die ook nog eens veel completer is.
5 -2
Ozymandias
De aankoop van Klaassen vind ik een totaal ander geval. Die zal ervaring, leiderschapskwaliteiten, spelintelligentie en felheid aan het basiselftal toevoegen en is kwalitatief van een véél hoger niveau dan Ekkelenkamp is. Dat soort aankopen maken Ajax een beter voetbalteam. Aankopen als Klaiber maken Ajax op de korte termijn niet beter en op de lange termijn zelfs minder (doordat de ontwikkeling van talenten in de weg wordt gelopen).
5 -5
waayop
Ekkelenkamp speelde anders prima tegen Vitesse en heeft technisch wel meer in zijn mars dan Klaassen. Al vind ik Klaassen wel een begrijpelijke aankoop, meer dan Klaiber in ieder geval.
0 0
Ozymandias
Ekkelenkamp speelde inderdaad prima tegen Vitesse maar Klaassen heeft technisch meer in zijn mars dan Ekkelenkamp. De functionele techniek van Klaassen wordt enorm onderschat. In het één of twee keer raken was hij op jonge leeftijd al erg goed. Cruijff heeft het daar toen niet voor niets meerdere keren over gehad.
0 -1
Yeshyeshyall
De functionele techniek van Ekkelenkamp wordt ook onderschat
0 0
Ozymandias
You don't need to tell me. Dit schreef ik op 10 April 2019: "Ekkelenkamp wordt door veel leden van AjaxShowtime onterecht als "simpele loper" weggezet. Hij heeft een prima functionele techniek en koppelt dat aan een goed spelinzicht. Reiziger gebruikt hem voornamelijk als rechtercentrale middenvelder en in die rol houdt Ekkelenkamp de bal bijna nooit langer bij zich dan nodig is en speelt hij een enorm hoog percentage van zijn passes naar voren."

Bron: https://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/121308/ten-hag-looft-ekkelenkamp-tactisch-goed-gedaan
0 -1
JariHeijden
Eens over Klaassen.
En nu is Klaiber ook niet mijn aankoop, maar welke jeugdspeler loopt hij nu voor de voeten? Wij jeugdspeler is er nu klaar voor om Mazraoui te vervangen als hij er bijvoorbeeld langer uit ligt? Is met Klaiber niet gewoon voor een overbruggingsperiode gekozen? En jaar vooral veel spelen in de KKD is misschien veel leerzamer dan vooral banken achter Mazraoui.

Wat Mickey hieronder zegt, daar kan ik mijn volledig in vinden.
2 0
Ozymandias
"En nu is Klaiber ook niet mijn aankoop, maar welke jeugdspeler loopt hij nu voor de voeten?"

Elke minuut die Klaiber krijgt zou naar Jurriën, Rensch of Quinten kunnen gaan.

"Wij jeugdspeler is er nu klaar voor om Mazraoui te vervangen als hij er bijvoorbeeld langer uit ligt?"

Jurriën, Rensch en Quinten zijn daar net zo "klaar" voor als Klaiber zal zijn.
1 -3
Minsc
Centrale verdedigers en middenvelders zijn geen rechtsbacks, Klaiber wel.
2 -2
Ozymandias
De centrale verdedigers die ik noem hebben een groter voetballend vermogen dan Klaiber en zijn daardoor beter geschikt om bij Ajax als rechtsback te spelen dan Klaiber.
0 -2
Turbo
In wat is Klaassen beter dan Ekkelenkamp volgens jou?
1 -2
Bensco
1 woord: ervaring
1 0
Turbo
ervaring is alleen een pluspunt als het aan kwaliteit kleeft. Daar heb ik mn twijfels bij mbt Klaassen. Denk dat we 5 middenvelders hebben die een hoger niveau kunnen halen dan Klaassen of op zn minst gelijkwaardig kunnen zijn.
0 0
Ozymandias
In bijna elk aspect behalve koppen en creativiteit. Niet dat ik Ekkelenkamp een creatieve speler vind maar hij heeft vaker passes die ik niet had voorspeld dan Klaassen.
0 -2
Turbo
Maar Ekkelenkamp is toch ook aantoonbaar sneller en atletischer?

Wat mij betreft ook een iets hogere handelingssnelheid, iets betere balbehandeling, stuk explosiever, wendbaarder, beter voetenwerk. Daarbij 10 jaar jonger en kost geen 12 miljoen.

Klaassen is geen slechte speler, maar brengt imo niets dat bv Martinez niet zou kunnen brengen als controleur. En als je dynamiek op die positie wil dan heb je Ekkelenkamp die wat vlotter is. Onnodige aankoop wat mij betreft.
0 0
Ozymandias
Het verschil in atletisch vermogen tussen Klaassen en Ekkelenkamp is volgens mij 'negligible' en de kleine voorsprong die Ekkelenkamp daarin heeft wordt teniet gedaan doordat Klaassen positioneel beter is en beter anticipeert waardoor hij ergens sneller zal arriveren dan Ekkelenkamp.

Klaassen heeft meer felheid in zijn spel, begrijpt beter wanneer hij het spel moet versnellen of juist vertragen en loopt vaker gaten dicht zodat zijn team minder kwetsbaar in de omschakeling bij bij balverlies is. Daarbij verliest Ekkelenkamp af en toe op totaal verkeerde momenten de bal waardoor hij zijn team soms juist kwetsbaarder maakt in de omschakeling.
0 0
Turbo
mwah, Klaassen heeft er een handje van zn man te laten lopen. Deed ie in zn laatste seizoen bij Ajax ontzettend vaak. Verschil in sprintsnelheid is imo nogal groot. Klaassen is vrij traag.

Dat Ekkelenkamp beter zn momenten kan kiezen is iets wat je ook leert door te spelen. Iets wat nu waarschijnlijk niet meer zal gebeuren. Klaassen is wat dat betreft imo ook verre van balvast. Met name zijn geforceerde 1 keer raken in de drukte (omdat hij de bal niet aan durft te nemen) is iets wat te vaak balverlies oplevert.

Ik zou er met het huidige materiaal in ieder geval geen 12 miljoen plus dik salaris aan uitgeven.
0 0
Ozymandias
"mwah, Klaassen heeft er een handje van zn man te laten lopen."

Volgens mij beoordeel je Klaassen op de speler die hij bij Ajax was en niet de speler die hij sinds zijn vertrek is geworden. Bij Werder had Klaassen er namelijk zeker geen handje van om zijn man te laten lopen.

"Verschil in sprintsnelheid is imo nogal groot. Klaassen is vrij traag."

Ekkelenkamp ook.

"Dat Ekkelenkamp beter zn momenten kan kiezen is iets wat je ook leert door te spelen."

Inderdaad, maar dan moet je wel goed genoeg zijn voor een basisplaats en of Klaassen nu wel of niet komt Ekkelenkamp zal geen basisplaats krijgen.
0 0
mickey2602
Toevoeging op mijn laatste zin,je neemt een jeugdspeler achter Mazraoui. Die komt dan ook niet veel aan spelen toe en voor de ontwikkeling van die speler is het dan beter om wekelijks met JA te spelen. Dat maakt bij Klaiber niks uit.
1 -2
Ozymandias
Waarom zou zo'n jeugdspeler niet gewoon met Jong Ajax mee kunnen spelen en daarnaast als back-up fungeren? Zeker met meerdere jeugdspelers waar uit kan worden gekozen (Jurriën, Quinten en Rensch) lijkt me dat geen enkel probleem.
0 -2
mickey2602
Ik ben het eigenlijk helemaal eens met jou. Ik vind sowieso dat jij een lid bent die vaak met zinnige antwoorden en meningen hier komt.
Maar kan het niet zijn dat wij als supporters misschien een iets te hoge pet op hebben van de jeugd voor in dit geval de back positie?
Dat de heren bij Ajax die die jeugd dagelijks zien spelen het nog niet het juiste moment vinden voor de jeugd hierin?
Wat dan wel opvalt is natuurlijk het bedrag(ook ik ben van mening dat je deze jongen best kan kopen maar dan wel voor een miljoen of 2,niet voor 5 wat kan oplopen tot 7).
En dat hij een vier jarig contract krijgt.
Maar het kan ook zomaar zijn dat hij niet veel speelt,hij is immers back up van zowel rechts als linksback.
1 -3
niquedegraaff
Dit is 100% een ten Hagje. Bizar. Wat moeten we met deze clown
9 -5
Vlieske
Begin me echt te irriteren aan het gebrek aan eigen jeugd dat ten hag de kans geeft. Als je zo'n ekkelenkamp afgelopen zaterdag in zag vallen. Bleef ook gemakkelijk overeind in de champions league. Waarom dan ook klaasen halen? Ajax is weer dezelfde fout aan maken als dat ze al zo vaak hebben gemaakt. Kopen om aan te top te blijven. Dit kan ajax niet.
5 -6
NouridolbergNeres34
Zo gaat dat Overmars is doorgeslagen in het kopen, ieder jaar laat hij ten Hag 1 of 2 misperen doen, waar wij weer 4 jaar aan vast zitten die de jeugd in de weg lopen.

Ook ieder jaar moet hij zijn quotum weer halen door een oud speler terug te halen die niks meer toevoegt, dit jaar is het Stekelenburg, vorig jaar Babel, jaar ervoor Siem de Jong, heitinga enz

En jongens als Taylor, Timber, Rensch hadden gewoon deze plekken op moeten vullen en kansen moeten krijgen.

Ben bang dat Gravenberch ook weer mag plaatsnemen op de bank bij de komst van Klaassen ,die ook totaal overbodig is en weinig toevoegt.
1 -4
JOHANisGOD
Ergeren
1 -5
geDaante
En ook al zou Ajax het kunnen, moet je het nog niet doen, dat is je identiteit en je clubwaarden verloochenen. Ik kijk ook vele malen liever naar eigen jeugd.

Gretige jeugd met heel veel potentie en ervaren kwaliteit tezamen is ook gewoon een mooie en goede match.
3 -3
Ozymandias
Ten Hag moet de spelers opstellen die hij het beste vindt. Het is aan de technisch directeur om ervoor te zorgen dat er een balans tussen aankopen en eigen jeugd in de spelersgroep is zodat talenten de kans krijgen wanneer ze die verdienen.
2 -2
geDaante
Die verdienen ze allang natuurlijk, en die balans is dus totaal uit verhouding, en niet bepaald des Ajax.
2 -2
Ardoe
Nog steeds verbijsterd en al helemaal over het bedrag. Maar goed, voordeel is dat het alleen maar kan meevallen en blijkbaar weet Overmars tegenvallende aankomen voor pakweg hetzelfde bedrag te verkopen.
1 0
Leviathan
Ik ken hem niet heel goed verder ook niet echt in verdiept nu, maar zullen hem maar gewoon de kans geven en dan pas oordelen. In de eerste instantie denk ik niet echt dat het een topper is, maar je weet maar nooit hoe hij t doet.
4 -1
mickey2602
Een topper als back bij ons op de bank? Dat gaat je niet lukken. Zolang hij maar niet veel minder is als in dit geval Mazraoui(of evt Nico). En dat is misschien wel het geval bij een back uit de jeugd(behalve Rensch dan maar die is wel vrij jong).
0 0
marty21
Mooi, vanaf nu Ajacied en vooruitkijken: welkom!
7 -1
De Stift
Hij is nu Ajacied, dus vanaf nu heeft hij mijn steun.
13 -2
Web
Omdat zondag gezegd werd door Joep Schreuder, dat er spelers bij komen, heb ik zelf ook gezien
Waren er hele hoge verwachtingen, wie er allemaal wel niet langs kwamen hier
Ook wij weten toch dat er hele onzekere tijden zijn, word het jaar wel uitgespeeld?
Voorlopig mag er al geen publiek bij

Dat Ajax dan voorzichtig is kan ik heel goed begrijpen
Klaiber word niemand blij van. Het boeit mij niet wat hij over Ajax zegt
Als het er op aan komt, wil iedereen in Nederland bij Ajax spelen
Ajax heeft twee opties voor Mazraoui, die best blessure gevoelig is
Timber en Rench zijn de opties als vervanger
Timber zien ze waarschijnlijk? Een centrale verdediger in, vind hem daar zelf ook heel goed.
Rench is nog hartstikke jong, groot talent maar komt net kijken
Deze speler heeft enorm veel baat om wekelijks 90 minuten in Jong Ajax te spelen, krijgt hij veel inhoud van en word alleen maar sterker, ik vind wel dat hij mee moet trainen met de A selectie.
Moet je hem dan wekelijks wisselen, omdat hij maar zo eens voor Mazraoui in moet vallen?
Ik zou dat niet verstandig vinden
In dat op zicht snap ik dan dat ze bij een aankoop terecht komt, eentje die er direct staat als het nodig is,
En of dat nu Klaiber moet wezen, kunnen wij van alles van denken, ik heb dinsdagavond eens beelden van hem bekeken, hij verrast mij best wel, veel drive zit er in, ook als het moet steen hard
12 -2
mgtow
Dank web. Ik wilde weer een kolderieke frustratiepost de ether in flikkeren maar dankzij jouw post direct gekalmeerd. Blijft echter geen gezicht zo'n houthakker in ons rood-wit.
3 -3
JOHANisGOD
Goede post!
3 -3
DUDE92
Ja die aankondiging van Joep was achteraf best kut eigenlijk. Technisch gezien klopte het wat hij zei, maar hij weet zelf ook wel dat men dan verwacht dat er redelijk grote namen worden gehaald. Ik ben, tegen beter weten in, toch gaan hopen op een Henrique oid, dus dit is nu best een teleurstelling. Als ik niks meer had verwacht had ik Klaiber misschien niet eens een heel verkeerde aankoop gevonden, als backup.
1 0
Web
En dat snap ik ook goed, iedereen hoopt op goede spelers
En dan komt klaiber in beeld
Wat PSV op dit moment doet met spelers halen, en soms ook veel geld, vind ik bijzonder. Die nemen echt risico
2 0
Godenzoon24
Onzekere tijden! Juist!

Maar juist dan koop je een goeie of niemand. Doe het dan met jeugd!
0 -1
mickey2602
Stel,je zit in de achtste finale van de CL,Mazraoui valt uit en je zet daar iemand vanuit de jeugd neer. Vervolgens verlies je de wedstrijd en ben je uitgeschakeld.
Wat gebeurt er dan,iedereen gaat los op het beleid of op de speler maar is er in ieder geval van overtuigd dat Ajax dat toch beter had moeten doen. Dus Ajax kan het nooit goed doen.
2 0
Web
Heb ik proberen uit te leggen, dat daar ook nadelen aan kunnen zitten
5 0
AjaxHoorn
Meest irritante speler aan de kant van Utrecht. Scheelt weer in de potten tegen ze.
1 -1
AjaxDaniel
Voorzetje van Sean en Labyad die hem erin schiet laatste minuut voor de winnende zou ik wel prachtig vinden
1 0
mallerd
Eerder heel droevig, want dat betekent dat Labyad en Klaiber bij Ajax op het veld staan..
5 -5
AjaxDaniel
Ze mogen 5 minuten voor tijd speciaal invallen om het kunstje te flikken tegen die gasten.
0 0
Bruno04
Het is ook niet mijn favoriete aankoop maar die jongen gaat wel alles geven voor Ajax. Dus welkom en succes Sean!
5 0
Blazehaze
Zsm kniebanden afscheuren aub
0 -25
JOHANisGOD
Je ouders zijn neef en nicht van elkaar?
1 -1
Godenzoon24
Ik ben fel tegen zijn komst en ook Die van Klaassen! Maar nu hij er toch is hoop ik dat hij het zo goed mogelijk doet en dat ik helemaal fout zit. Wat jij zegt is triest!
4 0
AjaxDaniel
Jij kan niet voor Ajax zijn.
4 0
Blazehaze
Jawel ben hier alleen maar om te trollen
0 -4
mickey2602
Dat lukt je dan goed. Je bent bijna even goed als ajaxsuarez1;-)
0 0
Koscar
Dieptepunt dit
3 0
036AFCA97
Dest naar Barca ook officeel op Instagram
0 0
afcas
Op Instagram is niks officieel...
3 0
036AFCA97
Ajax en Barcelona hebben het allebei gepost. Dus wel.
2 0
ditisdebeslissing
Echt grappig dat niemand hier doorheeft dat mazraoui naar cvm verhuist en dat klaiber gewoon heel veel gaat spelen.
0 -11
AjaxDaniel
Vandaar de concrete interesse in Klaassen natuurlijk, gaan we met 5 middenvelders spelen?
1 0
ditisdebeslissing
Klaassen gaat de siem de jong / kjh rol vervullen. Dat zei Erik net tegen mij.
1 -1
DemyV
Dit verwacht ik dus ook en ik maak me meer druk om Mazraoui op 6 dan om Klaiber op RB
1 0
Arek Milik
En dan kudus weer op het bankje? Denk het niet. Zo ja, oprotten EtH!
1 -6
JOHANisGOD
Haha, wie weet.

Beter dan Alvarez.
0 -4
036AFCA97
Laten we eerlijk zijn, zijn laatste interview bij Utrecht is mooi. Komt over als een sympathieke vent.

Zo dom dat die kennelijk weinig voortschrijdend inzicht heeft.
1 -5
MidMid
Je kunt discusieren over de vraag of Klaiber de speler is die we nodig hebben. Is hij goed genoeg? Past hij in het Ajax-spelletje? Maar vergeet niet, hij is gehaald voor de breedte. Waar ik in ieder geval niet aan twijfel, is dat Klaiber een goede gast is, die nooit zal verzaken. Kijk ook even naar dit interview. Gewoon een prima, realistische kerel.

https://youtu.be/fDdvC9mglaA
8 0
Libero
Nou ja, 'nooit verzaken'... behalve als ie net een gele kaart heeft gekregen waardoor hij de bekerfinale mist.
Maar dat zal gelukkig niet zo vaak voorkomen ;)
0 0
JOHANisGOD
Ja, heb het filmpje gezien.

Topgast!
4 -4
MidMid
Inderdaad. Mooie vent. Passie. Wil om hoger op te komen. Nee, het is voetbaltechnisch gezien geen Maxwell, maar er zullen zat wedstrijden zijn in de eredivisie waarin hij prima mee kan.
4 -1
Ajaxmax
Ik denk dat de helft hier hem amper heeft zien spelen. Treurige reacties, geef die jongen een kans.
17 -9
AFCAPolarBear
Dat heb ik precies zo! Ik kan niets zeggen over de slechte of goede eigenschappen van Klaiber, omdat ik nooit op hem heb gelet.
2 0
Mokum430
Wat heb jij gezien dan?
0 -2
noppenkoning
Sowieso 2 keer per jaar tegen Ajax, soms 3 keer met beker. Daarnaast kijken veel mensen hier, waaronder ik, ook af en toe PSV en Feyenoord. Ik vind het een slechte versie van Dumfries.
1 -2
AFCAPolarBear
Op basis waarvan? Ik heb Dumfries wel vaker gezien en vindt hem als een kip zonder kop naar voren lopen. Laat zijn verdedigende taken vaak over aan het centrale duo en/of verdedigende middenvelder. En als ie een keer zelf moet verdedigen, gaat ie er erg lomp in en komt ook vaak gevaar vanaf zijn kant.
1 0
noppenkoning
Op basis van zijn gebrekkige techniek.
0 0
Turbo
Mensen mogen kritisch of teleurgsteld zijn. Niks treurigs aan. Schelden en je als een idioot gedragen is wat anders, maar dat zie ik hier (op de usual suspects na) niet.
1 -1
Web
Weet ik wel zeker
4 -2
Cello
Welkom Sean Klaiber. Ik was niet voor je komst naar Ajax, maar nu je ajacied bent hoop ik dat de tijd, die je gaat krijgen (als backup achter Mazraoui) het goed zal gaan doen.

Ooit 1 jaar in de D-tjes bij Ajax gespeeld. Weg moeten en toch, met een omweg, uiteindelijk bij Ajax-1 op het hoogste niveau gekomen.
6 -1
036AFCA97
Als ik zijn interview bij Utrecht zie lijkt het me echt een aardige vent en natuurlijk is het lekker om nog even zo’n stormram in te kunnen brengen als Ajax zijnde.

Persoonlijk ben ik, en ik denk met mij velen, vooral teleurgesteld omdat ik hoge verwachtingen had qua inkomende transfers.. we gaan de CL in, de naam Henrique ging rond, het woord “buitenkansjes” viel weer, Dest werd verkocht dus er kwam een mooi bedrag vrij en dan is Sean Klaiber met z’n anti-Ajax gedrag toch wel een flinke anticlimax.

Dat die die uitspraken heeft gedaan is heel dom geweest en ik vind dat die daar best z’n excuses voor aan mag bieden.
Zijn voetballende kwaliteiten zijn natuurlijk matig, alleen wie weet kan die ons ineens verrassen.

Laten we vooral hopen dat Klaassen niet komt, want in tegenstelling tot Klaiber gaat Klaassen ervoor zorgen dat jongens als Martinez, Gravenberch en Kudus minder minuten krijgen. Ze gaan toch geen 9 miljoen betalen om hem op de bank te zetten. Ik zie Ten Hag namelijk zo Alvarez, Klaassen, Promes het middenveld maken.
10 -2
GerardAjax26
Mee eens, toen voor Ajax-Vitesse werd aangekondigd dat er nog verrassende aankopen zouden komen deze week had ik geen moment aan Klaiber en Klaassen gedacht. Je hoopt dan gewoon op nog een aankoop zoals Kudus en Antony.

Wat betreft Klaassen ben ik ook bang dat het ten koste gaat van Kudus, Gravenberch en Martinez. Ik betwijfel of Ten Hag het uberhaupt aandurft om Kudus en Gravenberch tegelijk op te stellen, laat staan met nog een aanvallende middenvelder als Klaassen erbij.

Overigens zegt die 9 miljoen niets over een plekje op de bank. Marin was 12,5 miljoen en zat ook op de bank. Magallan met z'n 9 miljoen ook. Alvarez heeft dan nu weer een basisplaats met zat vorig jaar ook lange tijd op de bank.
2 -1
036AFCA97
Dat laatste heb je gelijk in. Alleen we hebben echt een goede 6 nodig dus ik snap niet dat Klaassen daarvoor gehaald wordt. Ik vind het een totaal gebrek aan creativiteit en ambitie vanuit Ajax en de scouting
1 -1
GerardAjax26
Mee eens, is in mijn ogen gewoon blind staren op een Ajax verleden en Nederlands.
1 0
AjaxDaniel
Niemand had verwacht denk ik dat er nog een vervanger voor Dest zou komen. Alleen de transfersom vind ik een beetje aan de hoge kant.

De zoektocht naar de 6 vind ik een stuk deprimerender. Aangezien we lekker werden gemaakt met Henrique. Vooropgesteld, Klaassen is echt geen slechte speler maar ook zeker niet de beste optie.
1 0
MidMid
Niemand vanuit Ajax heeft jou lekker gemaakt met Henrique. Zaakwaarnemers, journalisten en fans hebben dat gedaan. Henrique zal vast op de lijstje van Overmars staan. En misschien hebben ze ook wel geprobeerd hem te halen. Maar soms lukt dat niet. Misschien wil Henrique zelf niet. Misschien wil zijn club niet. Er kunnen veel redenen voor zijn.
1 -1
AjaxDaniel
Beweer toch ook niet dat het vanuit Ajax is gedaan? Lijkt mij logisch. Dan kan je alsnog teleurgesteld worden.
1 0
036AFCA97
Tuurlijk, maar Henrique en Klaassen zijn niet de enige twee middenvelders op de wereld
0 0
oudzuid2
Alvarez, Klaassen, Promes op het middenveld, Labyad in de spits en Klaiber rechtsachter. we zijn helemaal klaar voor een nieuw CL seizoen!
0 -1
jarenfan
klaiber labyad ten hag,niet veel bijzonders
dat het nivo ajax omhoog brengt
3 -3
AjaxHoorn
Dit is 100% een Ten Hag aankoop + de eis van RvC om een Nederlander te kopen. Hopelijk wordt Overmars hier niet kapot gemaakt.
3 -2
JOHANisGOD
Koopt Ten Hag spelers?
2 -1
AjaxHoorn
Doe nou even niet zo simpel. Je kunt prima zelfstandig nadenken toch?

Situatie: Dest vertrekt. Overleg tussen scouting, Overmars en TH. RvC geeft aan; Nederlanders. TH heeft gewerkt met Klaiber en steekt zijn hand in het vuur. Overmars maakt de deal.
0 -2
JOHANisGOD
Die laatste zin.
1 -1
noppenkoning
Op Ajax.nl kan je dit aanklikken, lol:

Wat vond je van dit artikel?

Je krijgt nu minder van dit soort artikelen te zien.
2 0
Lewis Hamilton
Ik denk dat we voortaan ook maar de selectie van FC Utrecht in de gaten moeten houden als Ajax fans. Daar kunnen zomaar toekomstige Ajax spelers tussenzitten met een relatie met een kale coach.
4 -3
DS
Heeft Haller nog onder Ten Hag gespeeld?
0 0
noppenkoning
Ben wel benieuwd wie Bayern als rechtsback haalt nu, die hadden wij moeten halen.
3 0
Turbo
Lamptey. Leuke speler.
0 0
Toon meer reacties