Sponsorinkomsten Ajax gestegen ondanks coronacrisis

BartVeenstra, 30-09-2020 om 14:00, 6557 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ajax heeft in het afgelopen boekjaar (2019/2020) ondanks de coronacrisis alsnog meer sponsorinkomsten weten te vergaren. De partnershipomzet is dit seizoen gestegen met 0,3 miljoen euro naar 34,7 miljoen euro.

Die stijging komt voornamelijk door nieuwe partnerships met onder meer Curaçao Tourist Board, Iconix en Makita en verbeterde contracten met onder meer adidas en Bud. Daarnaast zijn de opbrengsten vanuit internationale partnerships, zoals met Guangzhou R&F, en eSports hoger.

Ajax heeft uiteraard compensatie moeten verschaffen over de niet gespeelde wedstrijden. Bijna alle sponsoren hebben hier uiteindelijk vanaf gezien. Die inkomsten zijn echter niet meegerekend als partnershipomzet, maar als 'overige baten/donaties'. Daardoor was er een mindering op de post partnershipomzet.

Verder heeft Ajax geen bonussen gehad voor een kampioenschap. Daardoor kwamen er minder miljoenen binnen op de post partnershipomzet dan gedacht. Desondanks steeg de omzet uit sponsoring met 0,3 miljoen euro naar 34,7 miljoen euro. In werkelijkheid is de groei miljoenen meer, maar als beursgenoteerd bedrijf moet Ajax het anders verantwoorden. Dat Ajax ondanks de compensatie (zo'n 1,5 miljoen euro) en het ontbreken van bonussen (zo'n 3 miljoen euro) nog steeds een groei heeft doorgemaakt op het gebied van sponsoring is een zeer positief signaal.

Merchandising Ajax

De omzet uit de merchandising daalde in het afgelopen boekjaar met 2,3 miljoen euro naar 18,9 miljoen euro. Ajax legt uit dat dit komt door een latere introductie van het thuisshirt, lagere licentieopbrengsten en de tijdelijke sluiting van de fanshops als gevolg van het coronavirus.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Maak kans op de FIFA 21 Ultimate Edition!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DaNaRWaL
Vraag me af of ze niet een betere foto van Menno hebben. Of zou hij hier naar Ajax Showtime aan het gluren zijn en kijken of wij betweters goede tips voor hem hebben?
0 0
Whazzza
Dat is gewoon heel knap
0 0
Babayaka
Wacht maar af met deze kut regering zal dat volgend jaar totaal anders zijn.
0 -3
Kingoffdatoilet
Zelfs zonder voetbal kan Ajax een gigantische naamsbekendheid genereren.
0 0
Libero
Netjes hoor.
0 0
Jordaanwals
Brainport Amsterdam
1 0
mgtow
Alle landen om ons heen riepen mooi wel een kampioen uit. Hier niet en dat kost ons geld? Begin eens even heel snel de grootste klootzak van een deurwaarder richting Zeist te plankgassen!
1 -1
Bjorn
Kost en bespaart geld. Veel van wat je ontvangt gaat op aan kampioenspremies voor spelers, directie en overige werknemers.
4 -1
Libero
Goed punt.
0 0
mgtow
Fair enough
0 -1