Ajax spreekt in jaarverslag torenhoge ambities uit

BartVeenstra, 30-09-2020 om 07:55, 10577 views, Ajax |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ajax heeft in haar jaarverslag (2019/2020) nog maar eens haar torenhoge ambities uitgesproken. De club wil naast succes op nationaal niveau ook op Europees niveau veel succes boeken in de komende jaren.

In het jaarverslag geeft Ajax aan dat door nationaal en internationaal in een zo sterk mogelijke competitie te spelen, de spelers zich beter ontwikkelen, er makkelijker spelers kunnen worden aangetrokken en dat de kans op hogere inkomsten stijgt. 'Onze ambitie is dan ook om de komende vijf jaar elk jaar kampioen te worden', schrijft de club. 'Daarnaast willen we in de UEFA club ranking minimaal op plaats veertien terecht komen, overwinteren in de Champions League of de halve finale van de Europa League behalen.'

Ajax staat op dit moment op de UEFA club ranking op plek 21, als we kijken naar de lijst op basis van de afgelopen vijf jaar. Op basis van de afgelopen tien jaar - de lijst waar de UEFA naar kijkt voor het verdelen van zogenoemde Champions League-aandelen - staat Ajax op plek achttien.

Beste spelers

Ajax wil met haar manier van spelen en opleiden een wereldwijde inspiratiebron worden en blijven. 'Dan kunnen we erop rekenen dat we grote buitenlandse talenten kunnen binden voordat andere clubs ze in het vizier krijgen. Dat vraagt veel van de opleiding, maar ook van het scoutingsapparaat', aldus Ajax, dat laat weten dat scouts altijd op zoek zijn naar potentieel. 'In Nederland door samenwerkingen aan te gaan met veelbelovende clubs, maar ook wereldwijd door in het buitenland toernooien en belangrijke duels te volgen.'

De Amsterdamse club geeft aan dat de kwaliteit van het eerste elftal 'uiteraard' voorop staat. Ajax heeft het streven een balans te vinden tussen jeugd (zelf opgeleid en jong aangetrokken), topspelers en ervaren krachten. 'Die ervaren krachten kunnen heel goed oud-Ajacieden zijn die de bagage van hun vervolgstap naar competities zoals, Duitsland, Engeland, Spanje of Italië mee terugnemen naar Amsterdam', doelt Ajax onder meer op een speler als Klaas-Jan Huntelaar. 'Die naast toegevoegde waarde op het veld, met alle ervaring ook als verbinder kan dienen voor jeugdige spelers die net doorgebroken zijn bij Ajax 1.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
jutter
Die torenhoge ambities komen anders bepaald niet overeen met de recente ontwikkelingen bij de club. Waarop is dat gebaseerd?. Ik kan dat niet anders zien dan pure luchtfietserij of gebakken lucht zo men wilt. Met name de heren Overmars en van der Sar zijn hun hand duidelijk aan het overspelen en denken zoete broodjes met de supporters te kunnen bakken. Maar die zijn ook niet achterlijk! En dat zullen ze laten weten ook als de resultaten gaan tegenvallen. M.a.w., genoemde heren balanceren op een dun koord en beloven dingen die ze nooit waar kunnen maken. Beide heren hebben nog een achterdeurtje, bij de minste of geringste tegenslag zullen ze, net zoals veel spelers recent, hun heil gaan zoeken bij topclubs waar ze vroeger hebben gespeeld, daar kan je van uitgaan. Overmars en van der Sar zullen ongetwijfeld het beste met de club voor hebben, maar als je iets niet kunt waarmaken, moet je maar ergens heen gaan waar dat wél kan. Ja, ik ben boos en niet zo'n beetje ook!
0 0
wladimir
Heb je gezien hoeveel Sar en Ov verdienen? Best betaalde clowns van het land. Bij Arsenal en United kunnen ze waarschijnlijk nog meer verdienen. Zie ze graag gaan. Dan wordt Ajax echt een topclub.
0 0
V12
Klaiber heeft zich vorig jaar heel aardig ontwikkeld. Komt met de bal aan de voet niet snel in de problemen. Het zal wat sneller moeten maar of de speler het tempo oppakt weet je nooit van te voren.
0 0
beffum
Klaiber bevestigd deze torenhoge ambities.
0 0
DrD3k
Zo ajax.
De speler is er niet eens en hij is nu al afgemaakt.
1 -1
talent020
Klaiber halen is anders niet bepaald ambitieus, dan stel je de verwachtingen eerder naar beneden bij
3 -1
romano13045
Gooi je jaarverslag maar in de prullenbak want je koopt Klaiber
2 -1
Ajax114
Stop met je ambities als je iedereen laat vertrekken en Klaiber aankoopt voor 7 M. Praatjes vullen geen gaatjes heb ik altijd geleerd van mijn ouders en dat geldt zeker voor Overmars en die vreselijke Danny Blind.
1 -1
waayop
Danny Blind? Die zit in de RvC, die houden van afstand toezicht. Wel eens dat Klaiber niet het niveau is wat je wil nastreven.
1 0
Ajacied33
Laat me niet lachen, ambities uitspreken en dan met Klaiber komen. Wie? Ja hij van Utrecht ja...
4 -1
Ajacied33
Laat me niet lachen,
0 -1
atalantanio
Dames en heren, wij als Ajax hebben torenhoge ambities!
...
Dan presenteren we nu Sean Klaiber!
3 -1
goajaxgo
Allemaal gelul.
1 0
PJSM
En dan haal je Klaiber. Torenhoge ambities!!!!!!!!! Logisch. Niet dus.
5 -2
mgtow
Ik mis alleen nog de zin: "Naast het binnenslepen van punten voor de gehele eredivisie gaan wij nu ook rommel opkopen uit de eredivisie teneinde deze te redden"
2 0
036AFCA97
Hahaha, wat een contrast. Zulke ambities en zulke transfers.
8 -2
Bjorn
Klopt, matige aankopen die Kudus en Antony.
5 -4
RuffRhythim
Ja maar juist daarom toch?
Haal je een Kudus en een Antony...en je haalt Klaiber....
0 0
Ajaxhart
Goeie genade, wat een overtrokken reacties op de aankoop van Klaiber. We gaan het zien of dit een goede back up wordt voor Nous. In de context van het totale beleid (m.i. op allerlei terreinen fantastisch), is dit een bagatel.
7 -5
Schwalbino
Nuchtere reactie. Klaiber erbij betekent echt niet dat het team als een baksteen zinkt.
0 0
Sampaoli
Ambities zijn prachtig, kunnen wij als fans louter achter staan. Of het realistisch is, is nog maar de vraag. We hebben een financieel surplus ten opzichte van onze concurrenten, maar hebben ook veruit de duurste huishouding. Als we (1, misschien 2) jaar géén CL halen zullen we spelers moeten verkopen om geen forse verliezen te hebben.

Dat spelers verkopen is geen probleem, maar er is op zeker nog ruimte voor verbetering. Als we kijken naar de verkopen van Portugese topclubs lijkt me dat het perfecte voorbeeld. Benfica heeft een gelijkwaardige jeugdopleiding en een gelijkwaardige begroting (iets hoger). Ze krijgen het voor elkaar om bizarre bedragen te ontvangen voor hun spelers en mede daardoor kunnen ze het zich permitteren meer te spenderen. Het wurgcontract met FOX is ook niet in ons voordeel, dat is een significant verschil waardoor Benfica meer inkomsten heeft dan wij.
3 0
wladimir
Prima voorbeeld Benfica. Dat is onze prooi. Die club moeten we kunnen inhalen. Transfersommen van de Ligt en de Jong zijn mooi. Die records moeten verbroken kunnen worden.

Wat mij betreft mag de doelstelling nog iets worden aangescherpt. De komende vijf jaar kampioen in de KKD en Eredivisie. Jaarlijks Europees overwinteren. Halve finale Europa League of overwinteren in de Champions League.
0 0
JariJari
KKD gaat vooral om beter te worden. Uitslag boeit niet.
0 0
wladimir
Sergino (19) gaat naar Barcelona, hè?! Bakker zit op de bank bij PSG. Ajax
0 0
Duif63
Waarschijnlijk stamt dit jaarverslag nog uit de tijd van Jaap van Praag...
1 0
donpedroh
Kwaliteit spelers... torenhoge verwachtingen.... krijg de Klaiber
4 0
Dennis129
Als je om je begroting rond te krijgen elk jaar verplicht bent om 1 van je sterspelers voor 40 miljoen te verkopen en te vervangen door een jeugdspeler is het niet zo gek dat je elk jaar een beetje minder wordt. Dan is het ook niet zo gek dat Labyad 2 jaar geleden 18e man was, vorig jaar 14e man en nu bij je eerste elf zit. We hebben dit jaar weer enorm veel kwaliteit ingeleverd met Zyech, vd Beek, Veltman en Dest. Ondanks 2 voltreffers met Kudus en Antony staat er gewoon weer een iets mindere selectie dan vorig jaar. En veel minder dan twee jaar geleden. We mogen heel dankbaar zijn dat bijna alle talenten verlengt hebben want anders hadden we echt een gigantisch probleem gehad.
Dat je een risico neemt in je begroting door CL te begroten kan ik absoluut begrijpen, maar ook nog een transfer van 40 miljoen vind ik echt waanzinnig. Het dwingt je gewoon elk jaar om je selectie te verzwakken. Gelukkig hebben wij de Corona klap door de uitverkoop van deze zomer al opgevangen en verwacht ik dat de rest Van NL waarschijnlijk volgend jaar de uitverkoop gedwongen zal houden. Daarom verwacht ik dat we zeker wel aan de Nederlandse doelstellingen zullen gaan voldoen op de korte termijn. Europees heb ik een heel hard hoofd in.
9 -1
DarkChild
Ik ben ook benieuwd of dit allemaal wel valt onder FFP. (want volgens mij telt operationeel resultaat daarin toch ook mee?)
0 0
Hollister
Zeer goed verwoord. Ik sta er precies net zo in...
1 0
Benleiden
Gelukkig zetten we met twee targets deze week onze doelen kracht bij!
2 0
Vlieske
Opleiden? Daar zijn jullie sinds het vertrek van bergkamp en jonk al mee gestopt! Ten hag bepaalt. Te schandalig voor woorden.
6 -7
Ferd
En daar is onze huis-psv'er weer met z'n onzin.
0 -3
Benleiden
Luister...er is wat onvrede over vnl. Klaiber. Voor de rest praat je onzin. Er wordt prima opgeleid, maar het algehele niveau van Ajax is flink omhoog geschoten. De transitie loopt daardoor flink scheef. Komt wel goed allemaal, maar het signaal wat je afgeeft met Klaiber is echt ongelooflijk. Dit is een gunning van meerdere kanten.
1 -2
Vlieske
Algehele niveau? Labyad? Brobbey is nu al 10 klassen beter. Alvarez? Taylor is nu al 10 klassen beter. Maar volgens ten hag is het nog niet klaar voor het proces. Die man durft gewoon geen risico te nemen.
5 -2
Benleiden
Ik heb het over het algehele niveau. Jij komt met twee voorbeelden (spelers) die zijn aangekocht en ingepast worden. Daar ben ik het ook niet mee eens, want die twee hadden nooit aangekocht mogen worden. Ik heb het dus over het algehele niveau van Ajax. Ken je het woordje ‘algeheel’? Jij botviert op Ten Hag, ik kijk naar de club. Ik ben niet zo van op de persoon spelen, omdat er altijd meerdere schuldigen zijn. Als Erik deze transfers er doorheen drukt dan is Overmars net zo schuldig.
2 -1
Hollister
Waar blijft onze FSide met een statement? Te gek voor woorden Juist nu moet je je als supporters laten horen.
5 0
PhilRock
Bruiloft
1 0
Ferd
die zijn aan het photoshopped voor hun wall of shame
0 0
Benleiden
Die zijn meer bezig met Sneijder en de eigen supporters dan met de club.
4 0
Hollister
Geld, geld en geld, daar draait het zoals altijd om, niet meer niet minder... RvC bewaakt dat, ipv een veto uitspreken over 2 van dit soort absurde transfers
4 -1
Drukwerk1968
Jullie kunnen lachen maar met klaiber en klaassen haal je veel ervaring. Bovendien zijn Anthony en kudus ook gekomen. Wel zo eerlijk om die ook te noemen. Er staat nu een brede selectie met ervaring en jeugd.
2 -3
Ferd
tja, Bram van Polen heeft nog meer ervaring dan Klaiber, en dan kan je voor het middenveld Ryan Koolwijk wel halen.

Kwaliteit is belangrijker dan ervaring. En Klaiber mist die kwaliteit.
1 0
Hollister
Ga weg met je ervaring...drogreden om ons trainertje weer een faaltransfer te gunnen
5 -1
Mokum_32
Leuk hoor maar had liever kwaliteit gezien dan deze middelmaat a la 2012
6 0
ajaxxcied4life
Van dat 'elk jaar kampioen worden, de komende 5 jaar' hoop ik niet dat dat als een boemerang op de club terugkomt.
2 0
Mazraoui
Boeiend, borst vooruit en uitspreken die doelstellingen als ze maar realistisch zijn en dat zijn ze al zal het niet gemakkelijk worden
0 0
Benleiden
Als Ajax hoor je uit te spreken dat je ieder jaar kampioen wordt in de huidige situatie. Het is een schande als je het niet wordt.
1 0
Hollister
Een grote farce, die hele ambities, getuige deze week...... Hoe in hemelsnaam durf je deze ambities uit te spreken na 2 van zulke achterlijke transfers... denken ze werkelijk dat we achterlijk zijn? Een belediging voor je supporters door een dag later met zulke zgn ambities te komen. Te walgelijk voor woorden.... zoek het lekker uit
6 -2
TOOL
Mooie ambities en ergens heb ik er wel vertrouwen in dat het goed gaat komen.
0 -1
Indojood
Haha
1 0
Mokum_32
En vervolgens met klaiber en klaassen komen aanzetten koekoek
3 -1
Truth
Lekker geloofwaardig als je Dest en.Donny inruilt voor Klaasen en klaiber
7 -1
Ajax27
Nee, je hebt de nieuwe jonge toptalenten Kudus en Antony. Je hebt ervaring ingeleverd dus je haalt ervaring terug. Wij kunnen niet ervaring terughalen van het kaliber Donny. Een 27-29 jarige van het kaliber Donny speelt in het buitenland en verdient 2 x zoveel. Je moet dus realistisch blijven.

Klaiber slaat helemaal nergens op, eens. Maar Klaassen is juist de persoon die voor balans kan zorgen waardoor een jongen als Kudus nog sneller en beter kan ontwikkelen.
1 0
DiAngelo
Ben het hier zeker mee eens, ervaring binnen halen. Slechte ervaringen kunnen je ook sterker maken anders had de Boer ook geen trainer hoeven te worden bij Nederlands elftal en Klaiber is technisch niet zo heel soepel maar kan wel de hele rechterkant bestrijken, hij kan nog verassen...
0 0
Patje2011AJAX
Klaassen erbij als wisselspeler is best aardig, een echte Ajacied en hij heeft eerder het team gedragen. Klaiber is gewoon een lachertje en staat haaks op het beleid.
3 0
GerardAjax26
12 miljoen voor een wisselspeler die best aardig is? Dat is toch te gek voor woorden. Ben ook bang dat Ten Hag hem niet als wisselspeler ziet zoals jij en het ten kostte gaat van speelminuten van echte talenten. Dan kan je in je jaarverslag wel opschrijven dat je grote buitenlandse talenten wilt binden, maar dan moeten ze wel een reële kans op speelminuten hebben.
1 0
Hollister
Juist, die wordt gewoon basis...dag mooie combinaties.... lekker rennen en tikkie breed en terug
1 0
GerardAjax26
Tja, leuk verhaal met hoge ambities, 'dat vraagt veel van de opleiding maar ook van het scoutingsapparaat'. Dat rijmt voor mij niet met de interesse in Klaiber en Klaassen.
3 0
MaximilianRosse
Haha en dan spelers als Klaiber en Klaassen halen. Wat een wanbeleid.
5 0
mgtow
Vooral zo'n kutspeler als Klaiber kopen en Labyad in de spits zetten. Slimmeriken.
5 0
iammike
Haha en een dag later haal je Klaiber voor 5/7 miljoen..
4 0
VoorOnzePloeg
En ondertussen gaan we voor Klaiber en Klaassen..
5 -1
Dubbelvla
Klaassen pas toch prima in het rijtje ervaren krachten die ook oud ajacieden kunnen zijn die ervaring hebben opgedaan in het buitenland, a la Blind en Huntelaar? Laten wat betreft Klaassen kijken hoe we hem inzetten.

Klaiber is gewoon voor de breedte. Met Kudus en Antony hebben we onze kanonnen blijkbaar al binnen.
1 0
GerardAjax26
Vind ik eerlijk gezegd niet vergelijkbaar. Blind heeft 90 wedstrijden gespeeld in 4 jaar tijd bij United en is international. Huntelaar heeft een jaar bij Real en Milan gespeeld, 7 jaar aardig wat goals gemaakt bij Schalke.

Klaassen met aller respect 1 jaar bij Everton waar ie amper minuten heeft gemaakt en nu 2 jaar bij Bremen. Dat is toch niet wat in het jaarverslag wordt bedoeld met ''bagage terugnemen uit competities zoals Engeland, Duitsland, Spanje of Italië''
1 -1
EersteAanname
En als we straks naar de knockout fase van de CL gaan weer het hardste juichen, zeker? Ik vind Klaiber ook een opvallende keuze, maar Klaassen op dit moment gewoon een absolute versterking tov. Alvarez. Let maar op.
1 -3
Hollister
En als Klaassen straks speelt ipv Kudus? Wat zeg jij dan?
0 -1
GerardAjax26
Beter dan Alvarez lijkt me geen criterium.
3 0
Hollister
Die laat die tuibkabouter staan Kudus gaat eruit, teveel risico in zijn spel let maar op
1 -1
DeWijsneus
Inderdaad. Eerst middelmaat kopen van Utrecht. Torenhoge ambities. De Toekomst huilt.
10 0