'Transfersom Klaiber kan oplopen tot 7 miljoen euro'

BartVeenstra, 30-09-2020 om 07:05, 13644 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ajax tast diep in de buidel voor het binnenhalen van Sean Klaiber, zo meldt De Telegraaf. De ochtendkrant schrijft dat de rechtsback bijna vijf miljoen euro kost. Dat bedrag, dat bovendien werd opgestuwd door de belangstelling van Parma, kan door bonussen en een percentage doorverkoop nog oplopen tot bijna zeven miljoen euro.

De Telegraaf meldt verder dat Ajax dinsdagavond laat een mondelinge overeenstemming bereikte met FC Utrecht over de transfersom. Bij FC Utrecht had Klaiber nog een contract tot de zomer van 2022. Woensdag wordt het papierwerk in orde gemaakt en Klaiber zelf zal naar verwachting een persoonlijk akkoord bereiken.

Na het vertrek van Sergiño Dest, die gaat spelen voor FC Barcelona, was Ajax op zoek naar een back-up voor Noussair Mazraoui. Laatstgenoemde veroverde in de voorbereiding op het nieuwe seizoen een basisplaats. Met Klaiber heeft Mazraoui er nu een nieuwe concurrent bij.

Maak kans op de FIFA 21 Ultimate Edition!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MankeNelis
Ondertussen in de Galgewaard loopt het bestuur tot diep in de nacht de polonaise.
0 0
gusanito
Een grove schande is het.
0 0
Cruijffthebest
Ronduit belachelijk.
Soms schaam ik me voor wat Ajax doet, zoals nu.
We worden keihard uitgelachen in Nederland!
0 -1
MK77
Hebben wij ons ooit iets aangetrokken wat de rest van ons vindt?
0 0
Raoul14
Lees net dat hij voor 4 jaar heeft getekend en dat hij meer komt voor Ten Hag dan voor Ajax....Hij weet zich wel direct onsterfelijk te maken.
0 0
Noxin
Dat zijn uitspraken van VI, niet van hemzelf.
1 0
JanTa
Ik hoop dat deze bonussen gebaseerd zijn op speelminuten want dan valt de schade enigzins mee.
1 0
DeWijsneus
Hebben we ooit in ons AS bestaan zo'n ongewenste speler gehad? Ik ga terug sinds 2012 volgens mij, maar heb nog nooit zo'n ophef gezien over een mogelijke nieuwe speler.
3 -1
DrD3k
Scherpen was hetzelfde
0 0
Babangida83
Ik vind het wel mooi dat iedereen zo eensgezind is, hierover. Dat zegt ook wat. En ik weet zeker dat we hem allemaal gaan steunen als hij in dat shirt rondloopt, maar wat een mismanagement.
0 0
DeWijsneus
Eens. Steunen zullen we hem. Maar onbegrijpelijke acties van Ajax. Jammer.
0 0
FlorisE1981
Ik reageer nooit op transfers/geruchten, maar kon het gewoon niet laten. Zo gefrustreerd ben ik hiervan...alleen omdat het een Nederlander is moet hij maar aangetrokken worden. Dat mag toch niet de criteria zijn voor Ajax, kwaliteit is niet toereikend maar hij is wel een Nederlander dus doe maar.. RvC denkt dat de achterban de binding met de club kwijt raakt als er teveel buitenlanders in het team spelen... nee met aankopen als dit raken ze juist de binding kwijt met hun achterban. Het gaat niet om nationaliteit maar om KWALITEIT. Wat Klaiber gewoon niet genoeg heeft....
1 -1
DeWijsneus
Tuurlijk gaat kwaliteit boven Nederlander zijn. Vind het onbegrijpelijke aankoop.
1 -1
FlorisE1981
Ik kan hier echt niet met mijn hoofd bij, dit moet je toch niet willen als Ajax en ook als Klaiber toch niet? Deze man gaat het echt niet naar zijn zin hebben bij Ajax, ten eerste omdat het overgrote deel van de Ajax supporters hem naar aanleiding van verschillende interviews hier niet willen hebben en het gaat ook kwaad bloed zetten bij alle Utrecht supporters. Waarom zou je dit willen? Afgezien dat het ook nog eens kapitaal vernietiging is, ik zie Ajax liever op de bek gaan met een jonge onervaren jongen uit de opleiding dat deze flapdrop ook maar 1 wedstrijd zie spelen. Leuke club voetballer voor Utrecht en misschien zelfs wel voor onze vrienden uit 010 maar toch niet het niveau wat wij willen nastreven? Ook al is het een backup...ik zou dit echt een schandalige transfer vinden en ook niet iets wat je naar de achterban kunt verkopen.
2 -1
Libero
Ik lees hieronder dat we Zeefuik voor 2 mio terug hadden kunnen halen voordat hij naar Hertha ging, maar was die clausule niet geschrapt toen Sierhuis verkocht werd? Staat me iets van bij.
1 0
wladimir
Daar moet ik ook de hele tijd aan denken. Was een betere optie geweest.
0 0
MNJ7
Had je die clausule niet moeten laten ontbinden , je had kunnen weten dat er interesse voor Dest zou komen
0 0
trainerdv
Uiteindelijk gaat het om je rendement binnen je positie (Cruijff). Als je als back veel duels wint, vaak opkomt, een goede voorzet hebt en samen met de andere verdedigers een georganiseerde linie vormt, dan doe je het top. Welke kop erop zit, welke stad je geboren bent, hoe sierlijk het er allemaal uitziet etc. doet er niet zoveel toe. Onze beide assistent trainers waren ook geen ballerina's geloof ik :) Na 2 jaartjes Bogarde-training is Sean onverwoestbaar en anders is het ook geen ramp.
2 -2
Babangida83
Als je dit gaat halen, kun je je opleiding wel opdoeken. Dit heeft geen zin meer. Laat staan dat je de bal in de ploeg kunt houden met Labyad, Alvarez en Klaiber alle 3 in het team. Als Ten Hag de kerst haalt, is dat ook maar omdat Frenkie en De Ligt hem naar de halve finale CL gebracht hebben.
1 -1
Ferd
Nou, dat is wel kort door de bocht. Ajax heeft in 2 jaar tijd twee goede rechtsbacks afgeleverd, dat is een erg hoog gemiddelde. En de jongens die er nu achter zitten moeten veel minuten maken bij Jong Ajax. Het is juist goed voor de opleiding dat Timber en Rensch spelen in Jong in plaats van op de bank zitten bij Ajax 1

En je onderschat Labyad. Geen topper, maar ook lang niet zo slecht dat dat jij hem nu doet lijken.
0 0
DeWijsneus
Eens. Eens en eens.
1 -1
ZwartNazareth
Nu Kramer nog ophalen bij ADO en we zijn klaar.
1 -1
AFCAsphere
Ik zie dat een aantal mensen een positieve draai aan deze transfer proberen te geven en ik wil daar een gezonde tegenovergestelde mening over geven:

(1) Klaiber is nooit zodanig positief opgevallen dat hij in beeld is geweest bij PSV of Feyenoord, laat staan andere grote clubs is het buitenland, dus waarom hij nu opeens wel in beeld is om Mazraoui eventueel te kunnen vervangen in een belangrijke (Europese) wedstrijd is mij een raadsel. Oh wacht, ik weet al waarom. Omdat het achtste wereldwonder, Erik ten Hag, wederom denkt een probleem te kunnen op te lossen met een middelmatige speler van zijn voormalige werkgever. Stel je toch eens voor dat Klaiber tegenover Sané, Mané of Mbappé komt te staan? Dan liggen die arme jongen z’n enkelbanden binnen de kortste keren in een knoop.

(2) Ajax wist al sinds begin dit jaar, maar waarschijnlijk al eerder, dat Dest een transfer wilde maken. Zeefuik had op dat moment nog geen transfer naar Hertha gemaakt en kon door een terugkoopclausule overgenomen worden van Groningen. Zeefuik is opgeleid door Ajax en kent de principes van het spelletje dat wij spelen, heeft restwaarde en zou ik zeker vertrouwen om Mazraoui te vervangen in een belangrijke wedstrijd.

(3) We hebben momenteel te maken met een pandemie, een zeer ongebruikelijke situatie waardoor Ajax veel geld gaat mislopen. Waarom vinden ze het bij Ajax dan verantwoord om zoveel geld uit te geven aan een speler die als backup fungeert, terwijl je dat gat ook kon opvullen met Zeefuik, een eigen jeugdspeler of een goedkoper alternatief?

(4) Er is al een hoop gezegd over de manier waarop Klaiber heeft gepraat over Ajax. Natuurlijk zal hij het een en ander hebben gezegd omdat hij bij een club speelt met een enorm minderwaardigheidscomplex t.o.v. ‘die grote boze club uit de hoofstad’, maar het kinderachtige hieraan is dat hij dit doet op een volwassen leeftijd. Wat ik eigenlijk nog erger vind, is zijn gedrag op het veld, nadat hij een gele kaart had gepakt in de halve finale in de beker tegen ons. Hij stopte gewoon opeens met voetballen, omdat hij helemaal vast zat in de teleurstelling dat hij de finale zou missen, terwijl de overwinning niet eens zeker was. Dat is ontzettend onprofessioneel gedrag.
6 -2
Sunny
1) Onana, Tagliafico, Tadic, Neres vielen naar mijn weten ook niet op bij PSV, Feyenoord, Bayern, Liverpool? Oh wacht, misschien hebben de verantwoordelijken bij Ajax hem al wel langere tijd in beeld (kan me dat goed voorstellen want ik was een jaar geleden al overtuigd van zijn kwaliteiten) maar hadden hem niet nodig. Maar wie hadden ze volgens jou dan wel moeten aantrekken?
2) Ajax weet van ieder speler dat ze wel een transfer willen maken. De vraag is wel wanneer zo'n transfer wordt gemaakt. Er waren geruchten en wensen maar zolang er niets serieus speelt kan je als club slechts anticiperen in je achterhoofd en dat is geen goede reden om iemands toekosmt te blokkeren. Voor hetzelfde geld zat Dest nu nog bij ons en laat ik daar waarschijnlijk vanwege mijn relaties waarschijnlijk meer van weten dan jij. Gevalletje koe in de kont kijken dus
3) Zeefluik was al weg, een jeugdspeler zoals Timber blijft een gok huist vanwege die jeugdigheid (ik heb overigens alle vertrouwen in Timber, geweldig talent en vond hem zondag 1 v.d. uitblinkers), welk goedkoop alternatief dan?
4) Ja elke speler doet wel eens iets onprofessioneels en dat is zeker in dit specifieke geval niet kinderachtig maar MENSELIJK. In het veld is deze jongen altijd een voorbeeld voor zijn medespelers en gaat voorop in de strijd
0 -2
AFCAsphere
(1) Grappig dat je dit als argument noemt. Tagliafico werd namelijk volgens Krabbendam aangeboden bij Feyenoord, maar zij kozen voor Haps. Onana had meerdere opties naast Ajax, grotere clubs in betere competities, maar hij koos voor Ajax vanwege het perspectief dat hij bij onze club zag. Tadic heeft ook toegegeven dat er andere, betere clubs waren die hem wilden hebben, maar dat hij Ajax koos, omdat hij liefde voor de club heeft en dat hebben we de afgelopen twee jaar duidelijk kunnen merken. Neres stond ook in de belangstelling van Dortmund. Dit had je ook gewoon kunnen Google’n en dan had je het zelf gevonden haha.

(2) Dest heeft sinds het eerste artikel over de interesse meerdere keren vrij duidelijk gezegd dat hij welwillend tegenover een transfer stond. Daar kan je de artikelen na op terug kijken. Waarom zou hij dat sowieso niet willen? Bayern is momenteel de top van de wereld en bij Barca krijgt hij de kans om een nieuw team te bouwen. Anyways, die transfer is inderdaad nu pas rond, maar volgens de geruchten zijn de onderhandelingen al een aantal maanden bezig. Zeefuik is pas sinds een maand speler van Hertha en Ajax had een terugkoopclausule, dus als ze enigszins vooruitziend vermogen hadden, dan hadden ze kunnen weten dat ze het verlies van Dest konden opvangen met Zeefuik. ‘Een koe in de kont kijken’ is gewoon een kulargument, we hebben het hier over professionals die dondersgoed weten hoe het eraan toe gaat in de voetbalwereld.

(3) Zoals ik al zei: Zeefuik is pas sinds een maand speler van Hertha. Dest heeft maanden geleden al aangegeven een transfer naar Bayern of Barca te willen maken. Over Timber: we hebben duidelijk kunnen zien dat hij het bij absentie van Schuurs prima weet in te vullen. Ik vertrouw ons eigen jeugdproduct, die de principes van onze speelwijze kent, meer dan een simpele draver van een club die Europees gezien vrijwel geen enkele ervaring heeft.

(4) Utrecht stond maar 2-0 en de overwinning was niet zeker, maar hij liep die laatste paar minuten over het veld alsof zijn carrière was beëindigd. Talk about teamplayer! Dat is gewoon ontzettend onprofessioneel. Wees daar gewoon eerlijk over.
0 0
ovdw
Amen
1 -1
DeWijsneus
Vind ook klap in gezicht van jeugdspelers. Haal je een B speler voor 7 miljoen. Had inderdaad dan Zeefuik gehaald desnoods.
2 -1
Aad82
Lees het nu pas.

Mongool Klaiber toch gekocht, WHAT THE FUCK!!!

1. Hij is fucking slecht 2. Hij HAAT AJAX

Het kan oplopen tot 7 miljoen euro.

What the fuck!!!!
4 -1
Ferd
Wil jij alle Mongolen niet zo beledigen Aadje IQ 82.
0 0
DrD3k
Rustig jongen
0 0
DeWijsneus
Wel fijn voor die jongen. Niemand die fluit de komende wedstrijden.
2 0
jeppas
Het verwachtingspatroon is duidelijk heel laag bij onze supporters. Ben inmiddels toch wel benieuwd naar zijn bijdrage in het elftal. Straks blijkt het een succes tandem te worden met één van onze Braziliaanse dribbelmeesters. Het zou zomaar kunnen natuurlijk..
2 0
masterrr
We konden rechtsbacks toch juist goed opleiden?
Rensch en Timber kunnen hier ook prima spelen en hebben veel meer potentie dan Klaiber die ook net zo lief op rugby was gegaan volgens mij
2 0
Stroeve
Uitstekende speler voor Parma, niet voor een club die Europese top ambieert. Of zou die soms ook passen bij Borussia, Atletico, Manchester United, Napoli?
0 0
Jayq
Ik vind het veel geld voor een breedte-aankoop.
Bovendien hebben we genoeg spelers in huis (Timber, Timber, Rensch) die de rol van back-up voor Mazraoui kunnen invullen.

Ze hadden beter een linksbenige spelers kunnen kopen (of niet verkopen/verhuren). Behalve Blind, Tagliafico en Martinez (die ook nog op middenveld kan belanden) loopt er weinig potentieels rond bij Ajax.
2 0
Jayq
*linksbenige verdediger
0 0
rodnet
Zeven miljoen voor een bankzitter en nieuwe toevoeging aan het rijtje Orejuela, Kristensen, Magallan....worden ze dan nooit wijzer....zucht....
5 -1
JariJari
7M! Voor fucking Klaiber .... :(
1 -1
PetrosQ
Tja, het is (nog) niet het materiaal dat ons gaat helpen te overwinteren in de CL, maar het is een prima back-up voor Mazraoui die al blij genoeg zal zijn om op dit niveau te trainen.
2 -1
WZAWZDB14
wel grappig dat de utrechtfans helemaal gek worden
1 0
WZAWZDB14
wattefuck...
0 0
BlueDuke
Heeft overmars halve finale van de beker niet gezien? Deze gast komt voetballend en mentaal te kort voor Ajax
2 0
Libero
Bedoel je zijn reactie op die kaart? Was idd iets té, maar kon me daar ook wel iets bij voorstellen. Had volgens mij de hele pot geen overtreding begaan; iig geen vrije trap tegen gekregen en dan toch nog de finale moeten missen. Was trouwens wel juist een aardige pot van hem, maar zijn directe tegenstander Promes maakte het hem ook niet echt moeilijk.
Wel mooi, dat Utrecht-publiek zong toen na de 2-0 'helemaal niets', de rest is geschiedenis :))
0 0
jarenfan
klaiber en labyad producten uit utrecht ten hag,
zitten we daarop te wachten.........
maakt dit ajax beter........???
3 0
goajaxgo
Ajax media team laat 'm waarschijnlijk 100 kusjes op het logo doen.
1 0
Stamhoofd
Ben wel oprecht benieuwd wat ze hiervan gaan maken
0 0
ProfessorX
101 net als die dalmatiërs
0 0
Wesl
Ik hoop dat we ons allen verkijken, en dat Klaiber een geweldige vangst is. Dat hij stiekem veel technischer is. Want laat ik eerlijk zijn, ik kijk alleen naar Utrecht als ze tegen Ajax spelen. De meeste wedstrijden daarbuiten boeien me niet zo. Mijn oordeel is zogezegd voor gebaseerd op samenvattingen en mijn vooroordelen. En vanuit dat perspectief ken ik hem van voorzetten, afstandschoten en het huilen om de schorsing afgelopen jaar.

Klaiber, ik ben een beetje perplex, want ik zou nooit op je zijn gekomen als toevoeging. Maar ze halen je wellicht om je enthousiasme, je fysiek, en je drive. Hopelijk ben je technisch beter dan ik me nu voorstel
2 -1
DrD3k
Toen hij bij Dordrecht speelde zag je dat hij de beste was en een paar niveaus te laag speelde. Ik dacht zelf dat Utrecht te hoog was gegrepen maar daar deed hij het ook behoorlijk. Voor de eredivisie is hij prima, en verzaakt itt Dest never nooit. CL is denk ik te hoog voor hem maar dat dacht ik van Maza ook, en kijk waar hij nu staat.
Ik hoop vooral dat zijn techniek het bij kan houden.
De rest zit wel goed, lijkt ook goed voor zichzelf te willen zorgen als je hem zo ziet.
1 0
oudzuid2
Knettergek!
4 -1
Joseph
Het corona-steunpakket voor de club van ten Hag..
1 -1
marty21
Gewoon vanaf dag 1 omarmen en steunen. Al die ongein. Uiteindelijk is diep van binnen een Ajacied. Bij PSV gaat het binnen een minuut ook over Ajax.
1 0
romano13045
Ik vind dit echt ajax onwaardig, iedereen weet nu al dat t niks wordt met die Klaiber.
7 -1
fc Barcelona_ke
We vonden schone ook onnodig aankoop maar hij presteerde erg goed. Maar hij was wel gratis overgenomen
2 -3
romano13045
Schone was een paar ton geen 7 miljoen
1 0
ate74
Spreek voor jezelf, sommigen zagen het in Schöne wel zitten. Klaiber daarentegen....
1 0
grannig mokum1
Nu nog een backup voor bind en een diepe spits...
0 0
fc Barcelona_ke
Vergeet maar. Ik denk die klaiber en klaassen de laatst aankopen voor dit markt
0 0
Simon1
Bij dit soort aankopen moet ik altijd gelijk aan Schone denken. Niet oordelen voordat we hem hebben zien spelen.
5 0
rsvh88
Schone deed mooie dingen bij NEC hoor. En Schone was niet anti-ajax. Klaiber is gwn echt een zielig ventje. Hij moet lekker bij zn woorden blijven dat ie niet naar Ajax wilt, en liever PSV of Feyenoord. Hij voelde 2 jaar geleden ook wel dat hij niet goed genoeg was. Nu die geld en prijzen ruikt is hij meteen overstag.
4 -1
kade88
Schone kwam transfervrij.
5 -1
goajaxgo
En was geen Ajax-hater.
5 -1
ajax1981
En een Deen...
Komop, geef die gast gewoon een kans.
1 -3
DeLeermeester
Negativiteit vind ik voorbarig. Het is een bijzondere aankoop maar verdient het voordeel van de twijfel.
5 -2
Raoul14
Of hoe je 20 miljoen zo snel mogelijk kan laten verdampen.
2 -2
Cesc8
De ideale back voor Ajax in mijn ogen, ik begrijp dan ook echt niet ( Buiten die teksten die die gaf over Ajax) waarom mensen zo negatief zijn over deze transfer. Ik vind hem namelijk al ruim een jaar de beste rechtsback van de ED.
Hij is bijna een kopie van Nico, speelt altijd op het randje waarbij ze allebei er soms overheen gaan. Liggen allebei ontzettend veel energie in de wedstrijd, heeft een prima timing koppend gezien. Staan allebei verdedigend ruim hun mannetje, schakelen de tegenstanders zelfs vaak direcct uit want het is tegen beide geen pretje. Komen allebei redelijk goed mee op en daar vind ik klaiber zelfs nog iets sterker. Nou beweer ik niet dat hij beter is dan Nico maar ik denk dat deze transfer heeeel goed gaat uitpakken. Naast blind en schuurs is het gewoon top om 2 backs te hebben die wel de volle beuk erin gooien als het nodig is want dat heeft Mazza ook niet. Als nico bij Utrecht had gespeeld had hij waarschijnlijk de zelfde indruk gemaakt als Klaiber alleen omdat die iets geroepen heeft overr onze club vind niemand het wat. Nog 1 ding, dat 90% van de Utrechtsupporters woest is omdat ze hun '' belangrijkste'' speler laten gaan zegt mij ook genoeg. Ze zien liever Kerk vertrekken dan Klaiber, kortom: Geef deze jongen gewoon een kans en je zult zien dat hij perfect bij ons kan passen.
8 -3
WillyBrokamp
Hear Hear !!
3 0
supporter sinds
Amen ! een realistische reactie en los van emoties. Mijn eerste reactie was ook niet positief toen ik de naam van Klaiber hoorde. Maar het is al 2 seizoenen een van de beste backs van Nederland. Misschien kan hij bij Ajax met betere spelers om hem heen nog meer uit zichzelf halen. Achter Mazraoui gewoon meer dan een prima backup !
5 -1
ambtenaar
Een kopie van Nico ?
Slaat werkelijk nergens op, het niveau verschil is echt enorm.
Waarom denk je dat de ene reserve aanvoerder van Argentinië en Klaiber niet eens aanvoerder is bij Utrecht.
3 -2
Cesc8
Aanvoerderschap zegt mij helemaal niks Ambtenaar.
Jij vind Boilesen dan ook geweldig denk omdat hij Aanvoerder van ons is geweest en Siem de jong, Veltman en Moisander? Geweldenaren?
2 -3
ambtenaar
Maar niveau wel lijkt me ?

En als je eerlijk bent dan zie je vaak de de aanvoerder 1 van de betere spelers is.
0 -1
DrD3k
zegt meer of je een leider bent.
Thats it...en ja dat je altijd basis staat is wel handig hea dus moet je wel 1 van de betere zijn.
0 0
Cesc8
Tuurlijk, maar het niveau verschil is echt enorm hoor ik je zeggen en daar ben ik het gewoon niet mee eens. Ik vind oprecht Klaiber al ruim een jaar de beste RB van de ED. Ik vind hem ook beter dan Dumfries, en wat ik verwacht is dat Klaiber door naar Ajax te gaan bij het NL terecht komt en hij in de toekomst voor meer dan 5 miljoen verkocht word aan een PL club.
1 -1
ambtenaar
Is nog nooit interesse geweest voor Klaiber....
Als je alleen wedstrijden van Ajax tegen Utrecht kijkt kan ik je begrijpen.
Ben geen fan van Dumfries maar die is in alle aspecten beter.
0 0
DrD3k
precies wat ik verwacht. Als Klaiber ooit een kans gaat krijgen op een basisplek rb zal hij Dumdum er uit spelen. Laat hem een keer in de CL spelen en hij is meteen 15miljoen waard. Bij een basisplek NL gaat dat bedrag nog hoger worden en word Dumdum weer minder waard. Win win
0 -1
ambtenaar
Het is geen football manager met je 15 miljoen.
0 -1
DrD3k
Nee, maar mijn verwachting van Klaiber is op meer gebaseerd dan alleen op aannames.
0 0
ShowtimeAjax
!
1 0
mallerd
De transfer opzich is nog enigzins te verantwoorden, maar 7 miljoen 7 miljoen gaat helemaal nergens over!
1 0
Turbo
Voorspelbare aankoop uit de categorie Kristensen en Orejuela. Die doet 2 keer mee om vervolgens tot de conclusie te komen dat Timber en Rensch beter zijn en volgend jaar is ie weer pleite. Op huurbasis naar FC Antwerp ofzo.

20 miljoen voor Klaassen en Klaiber. 28 miljoen voor Alvarez en Marin.

Iets met een ezel en een steen.
4 -2
Soccerskins
Totaal verschillende scenario’s, maar goed.
0 -1
Turbo
2 dure a-typsiche (en technische) aankopen in hetzelfde transferwindow. Wat is er zo verschillend aan? Klaassen wordt letterlijk voor dezelfde plek gehaald als waar Marin en Alvarez lopen te kloten.
1 0
Soccerskins
Marin en Alvarez kwamen als de vervangers van De Jong en De Ligt. Onze beste spelers in die tijd. Klaassen en Klaiber komen om de breedte van de selectie te versterken. Niemand verwacht dat Klaiber onze eerste rechtsback gaat worden. En als Klaassen de plek van Alvarez gaat overnemen ben ik alsnog tevreden. Voetballend ga je er op het middenveld hoe dan ook op vooruit. Kudus - Promes - Klaassen lijkt me beter dan Kudus - Promes - Alvarez toch?
1 -1
Bky
Beter dan Alvarez is geen argument om een speler te halen, dan kun je elke pipo van de straat trekken en een Ajax shirt aandoen.
3 -1
EricAjax1
Ik hoop dat deze gast tegen Emmen thuis, VVV thuis, Fortuna thuis etc van stal gehaald wordt om Mazraoui rust te geven? Dan snap ik het nog wel. Moet er niet aan denken dat deze gast in de CL gaat spelen
0 0
LeslyDeSa
Ik beschouw dit echt als het dieptepunt van de afgelopen jaren.
2 -1
vdhaas
Een inkomende transfer als dieptepunt? Jij hebt wat wedstrijden verdrongen uit je geheugen denk ik.
1 0
atalantanio
Ten Hag wilde graag nog een type Kristensen in de selectie, eentje die veel kost en nooit het gewenste niveau haalt. Daarnaast kan Ajax met deze transfer meteen de kas van dat ‘’sympathieke’’ clubje (die van: “hun supporters zijn niet welkom want die van ons hebben zich misdragen”) verrijken, wie wil dat nou niet?
4 -2
ditisdebeslissing
Precies dit.
0 0
FriescheAjacied
Oké, ook ik heb mijn frustratie geuit over deze transfer. Maar laten we eens objectief naar deze transfer kijken. Is het wel degelijk zo’n slechte back? Is hij nota bene voor de breedte nou een slechte versterking? Of laat men zich beïnvloeden door zijn uitspraken? Laten we niet vergeten dat hij als Utrechter niet veel anders kan doen, dan frustratie uiten jegens Ajax. Anders wordt hij namelijk in zijn tuin opgewacht door Utrecht tokkies. Bovendien, pak ‘m beet Scherpen en Theo Janssen waren ook niet bepaald fan van Ajax. Zij hebben het tegendeel (enigszins) ook bewezen. Ik probeer de transfer te relativeren en begin ietwat om te draaien qua mening. Als hij gecontracteerd wordt, dan zal ik hem volledig steunen!
4 0
Ajacied33
Ik had het misschien, heeeeel misschien nog ergens begrepen als hij transfervrij was. Dan kon je misschien nog een gokje wagen. Nu met dit soort bedragen en de ambities die je hebt, begrijp ik hier helemaal niks van
0 0
DonQ
Het is zeker geen slechte back als je hem transfervrij of voor een miljoen of twee kan overnemen. Echter, Ajax betaalt bijna 7 miljoen!! Dat slaat echt nergens op voor een breedteaankoop die niet heel veel beter meer zal worden en waarschijnlijk nooit een basisplek zal veroveren.
0 0
GrandMasterFlex
Deze aankoop kan ik zeker wel begrijpen, want het is een back met veel loopvermogen, strijd en iemand die voetballend ook nog meekan. Dat hij wat domme uitspraken heeft gedaan is jammer, maar het is een voetballer die wij wel kunnen gebruiken als backup. Juist als wat oudere speler, die wellicht over 2 jaar nog een stap gaat maken doordat hij bij Ajax heeft gevoetbald. Tegen die tijd zijn de jeugdspelers klaar om het over te nemen.
3 -2
DonQ
Je beschrijft hier een back zoals Kristensen. En we weten allemaal wat voor een succes hij was. 7 miljoen kan echt niet voor zo'n speler, bijna net zoveel als Kudus en twee miljoen meer dan Tagliafico.
0 0
arigold
Is er een supporter die deze transfer wél begrijpt?
1 0
D4nny
Van wie zijn die billen ari?
0 0
beffum
Als Klaiber ooit invalt of erger nog in de basis staat. Dan zet ik de tv uit.
1 -2
GrandMasterFlex
Zou hem sowieso niet aanzetten en lekker PSV of Feyenoord gaan supporten. Kleine Calimero.
3 -4
Multi
Zou Ten Hag in zijn contract hebben staan dat hij ieder jaar een aankoop van 7/8 miljoen mag doen?
Wat een kansloze aankoop is dit weer zeg, denk je net een beetje van de rommel af te zijn.
3 -1
S_020
Het was dus toch geen slechte droom...
2 0
PJSM
Klaiber rot op. Niet welkom. Ajax amateurclub
3 -1
Rust
Ik heb de indruk dat Overmars, als onderhandelaar, in Frans van Seumeren zijn meerdere moet erkennen. Welke club in de wereld had belangstelling voor deze Klaiber? Niemand toch. Utrecht was normaliter zijn eindstation geweest. Daarom vind ik 7 miljoen absurd hoog. De vergoedingen die Utrecht voor Ten Hag en Labyad van Ajax mocht ontvangen stemden van Seumeren toen ook zeer tevreden! Elke keer als Ajax aanklopt lopen ze in Utrecht de polonaise.
9 -2
MNJ7
Vraag me ook oprecht af wat zo iemand nu bij Utrecht verdiend en nu bij ons kan gaan verdienen , iemand ?
0 0
ajax4perez
Zal zomaar van de 600.000 naar 1miljoen gaan op jaarbasis...
0 0
MNJ7
Als ze spelers als Klaiber al 1 miljoen gaan geven wat voorheen het plafond was dan zijn ze echt ziek...
1 0
ajax4perez
Kijk niet naar de specifiek cijfers maar dat het verschil van 40% is.
Denk dat je wel met zo’n verschil te maken hebt.
0 0
Lane 8
Denk van 4 ton naar 6 a 7
0 0
Toon meer reacties