'Ajax en Werder nog in gesprek, Klaassen wil graag terug'

BartVeenstra, 30-09-2020 om 06:55, 14217 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ajax is nog altijd in gesprek met Werder Bremen over een transfer van Davy Klaassen, zo meldt Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf via Twitter. De journalist van de ochtendkrant voegt eraan toe dat Davy Klaassen er zelf wel uit komt met Ajax.

'Wil graag terug', schrijft Verweij over Klaassen. De middenvelder voetbalt sinds de zomer van 2018 bij Werder Bremen. Met de Duitse club wist hij in het vorige seizoen ternauwernood degradatie te ontlopen. Dinsdag werd al bekend dat Werder Bremen een transfer voor de juiste prijs niet zal tegenhouden.

Klaassen doorliep de jeugdopleiding bij Ajax en debuteerde in 2011 voor het eerste elftal van de club. Met drie titels, een Johan Cruijff Schaal en een bereikte Europa League-finale op zak vertrok hij in de zomer van 2017 naar Everton. Bij die club kwam hij nauwelijks aan spelen toe, waardoor hij na één seizoen naar Werder Bremen vertrok.

Maak kans op de FIFA 21 Ultimate Edition!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
robertomalone
Heb hem niet veel zien spelen in Duitsland. Vond hem zich, in zijn laatste periode bij Ajax, erg verschuilen in de opbouw. Wilde eigenlijk alleen graag aan de bal komen in de laatste fase. Het feit dat hij niet aanspeelbaar was in de opbouw, maakte het spel traag en voorspelbaar en was een van de redenen dat het team zelden meer "swingde". Waarschijnlijk was de opvatting van de Boer, die in die periode vooral bezig was met niet verliezen (controle, geen fouten), daarin ook niet erg behulpzaam. Ik hoop dat hij onder Ten Hag kan laten zien dat hij een technische begaafde, ervaren speler is, die snelheid in het spel kan brengen.
0 0
ajax1forever
De laatste fase bij Ajax speelde hij onder Bos volgens mij... vond m daar niet slecht, Everton ook niet.
0 0
Ajax34
Davy niet vergelijken met Donny. Davy Zal met zijn eigen manier van spelen toch ook weer belangrijk kunnen zijn voor Ajax. Zeker na zijn paar jaartjes buitenland.
1 0
komop
Een echte Ajacied. Een held die we met open armen moeten ontvangen.
Ik kan me nog goed alle wedstrijden herinneren waarin hij de ploeg op sleeptouw nam.
En ik kan me ook nog goed herinneren toen hij weg was en vd Beek ,als opvolger, het een tijdlang ontzettend zwaar had om aan die verwachtingen te voldoen. Jammer dat mensen zo snel vergeten hoe belangrijk Klaassen was in zijn laatste 2 jaar bij Ajax. Niet voor niets ook aanvoerder.
Ik denk dat hij in de Bundesliga alleen maar sterker is geworden. Het nivo daar ligt gewoon hoger. Dus ik heb persoonlijk hetzelfde goede gevoel dat ik had toen ik hoorde dat Daley Blind en Tadic zouden komen.
En nogmaals. We hebben echt een hele brede selectie nodig gezien alle wedstrijden die er in korte tijd gaan komen ivm toekomstige blessures en schorsingen. Kijk nu maar al naar de belachelijke schorsingen die we krijgen.
2 0
DaNaRWaL
Helemaal mee eens! Had bij Tadic wel direct hele hoge verwachtingen, maar bij Blind toen iets minder. Hij heeft het tegendeel bewezen, laat Davy dat straks ook doen en alle critici de mond snoeren. Geweldige aankoop, welkom terug Davy!!
2 0
El Salvador
Klaassen of Alvarez...
Dat is toch wel duidelijk voor iedereen?????
3 0
Wereldtop
Klaassen is een echte Ajacied en dat is altijd mooi. Hij wil de komende jaren lekker bij Ajax spelen en je hebt geen geneuzel dat hij weer weg wordt gekocht. Hij is sowieso goed voor de breedte en misschien kan hij wel weer uitgroeien tot een belangrijke kracht. 12 miljoen is wel een flink bedrag, maar Ajax heeft flink gecasht met Dest.
4 0
DaNaRWaL
Grappig om te zien hoe hoog we de lat nu eigenlijk leggen; 2 jaar geleden werd Blind gehaald en was iedereen blij dat een oud speler op zo'n leeftijd terugkwam. Nu zegt iedereen van klaassen dat ie het niet meer kan en dat het niks wordt. Ik vindt het machtig om te zien dat ze nu wel terugkomen, hoe je het wendt of keert; Davy is beter dan Siem, misschien minder dan Daley Blind maar hij zal zéker wat toe gaan voegen. Hopelijk tot snel, dan zeg ik WELKOM TERUG HELD!
9 -1
mickey2602
Wat betreft Blind,volgens mij waren er ook nog genoeg die dachten dat hij het niet bij kon benen,hij zou te langzaam zijn... Maar die hoor of lees je nu niet meer.
1 0
DaNaRWaL
Tja, inderdaad. Dat kan ik me ook nog herinneren. Iedereen mag zijn mening geven en we zullen zien of ie voor de breedte, bank of kleedkamer is gehaald. Uiteindelijk is het aan hem om het tegendeel van de kritische fan te bewijzen. Ik denk zelf dat het wat gaat worden, maar veel hangt af van hoe het team gaat spelen. Tevens ben ik het er wel mee eens dat het een flinke gok is voor 17 miljoen euro. Maar goed, zekerheid heb je nooit. Kijk maar naar Pogba bij ManU, wilden de wereldtop bestormen met hem en zijn vervolgens afgezakt naar de subtop europees.
0 0
MichelBoerebach
Bovendien heeft hij al 2 jaar in de Bundesliga gevoetbald. Die schat ik toch vele malen hoger in dan de Mickey Mouse competitie. Klaassen gaat het (in ieder geval in de competitie) prima doen. Let maar op!
3 0
ajaxiscruijff
Helemaal eens. Dat Siem terug kwam, vond ik trouwens ook mooi. Hij heeft alleen nooit echt een kans gehad van Ten Hag (laatste minuutjes spelen vind ik niet echt een kans) en vreemd genoeg had Siem niet erg veel krediet bij de supporters, ondanks dat hij met Ajax diverse keren kampioen werd. Nu blijkt Klaassen ook niet veel krediet te hebben, terwijl ook hij goed heeft gepresteerd en bovendien een kind van de club is. Daarom zeg ik ook: welkom terug HELD.
4 -3
DaNaRWaL
Siem heb ik het ook altijd voor opgenomen, helaas had ik het toen niet bij het rechte eind door te stellen dat hij zijn waarde nog wel zou bewijzen. Kwam het door de blessures? Kreeg hij nooit écht de kans? We zullen het helaas nooit weten, een held blijft hij altijd!
1 0
geDaante
Komop man, Siem maakte het niet in Engeland, kon het niveau van PSV niet eens aan, en speelde onder De Boer in een trieste tactiek waarbij hij vooral de 16 in moest rennen. Toen hij na het vertrek van Eriksen meer op het middenveld moest voetballen, zette zelfs De Boer De Jong maar in de spits.

Nooit goed genoeg voor Ajax geweest, en de laatste jaren al helemaal niet.

Was een belachelijke aankoop.
2 -2
ajax1forever
nou belachelijk... is een groot woord, maar je ziet gewoon hoe het nivo de laatste jaren bij Ajax is gestegen. We mogen ons gelukkig prijzen en hopen dat het structureel is.
0 0
MichelBoerebach
Hier valt geen speld tussen te krijgen
0 0
ajaxiscruijff
Nooit genoeg voor Ajax geweest? 277 keer in Ajax 1 gestaan, 4 keer landskampioen, met echt mindere spelers dan Ajax nu heeft, 2 keer clubtopscorer. Het is een beetje hetzelfde als met zijn broer: die werd op een gegeven moment ook afgeschreven, maar kreeg de kans om zich terug te knokken. Alleen Siem heeft die kans nooit meer gekregen (lees: Ten Hag heeft er onvoldoende gebruik van gemaakt). Maar goed, het gaat over Klaassen en ik hoop dus dat hij terug komt.
0 0
de-Ajacied
Klaassen is zowel controleur als speler met diepgang
Gaat altijd in de basis staan
4 0
7172AFCA7395
Dat zou dan wel een aanfluiting zijn voor die spelers
die er nu in staan.
0 -3
El Salvador
Alvarez???
0 0
Whazzza
Ik denk dat hij ingehaald gaat worden door Gravenberch, Kudus en Tayler.
0 0
MichelBoerebach
Op de 100 meter waarschijnlijk wel, ja. Voetbaltechnisch niet, hoor.
0 0
Whazzza
Kudus is nu al beter voetbaltechnisch. Positioneel minder maar veel meer techniek
0 0
goajaxgo
Tja, als je 7 miljoen betaalt voor Klaiber verwachten ze bij Werder natuurlijk minstens het dubbele voor Klaassen.
0 0
ajaxrulesz
Ajax bied kaal 7 miljoen voor klaassen dat vind Werder veelste weinig. Er zit nog een groot gat schijnbaar. Ik zie dit niet zomaar rondkomen, ploeggenoten willen hem ook houden daar. Overmars is geen type die er dan effe 6 miljoen bovenop gooit om de deal snel rond te maken. Maar volgens medeposters hier issie al binnen!. Zou wel een toegevoegde waarde zijn, alleen al met zijn gif en scorend vermogen!.
0 0
mallerd
Er wordt ook zo 7 miljoen neergeteld voor Klaiber..
0 0
JJT86
Loopvermogen, ervaring, balans bla bla bla. Mensen vergeten dat Klaassen de Makaay van het middenveld was destijds bij Ajax. Echt een balletjeswachter, das phantom. Het snelle combinatie voetbal is totaal niet voor hem weggelegd. Het Ajax van nu speelt heel anders dan het betonvoetbal van de Boer destijds. Categorie Siem de Jong in z'n 2de periode. Misschien wat fitter maar voetballend voegt hij echt geen reet toe. Zal er ongetwijfeld 15 maken maar dat doet een Promes ook op 10. Zul je zien dat Kudus of Gravenberch moet gaan banken ten faveure van deze draver. En dan ook nog eens 10+ miljoen betalen???? Kanslozer dan dit wordt het niet. Marc doe eens ff normaal, kunnen we niet 1 transferperiode door zonder een gigantische miskoop??
2 -3
Vak117
Waarom dan niet Promes naar linksbuiten en Klaassen op 10? Heb je niet alleen de 15 doelpunten van Promes, maar ook de 15 van Klaassen er bij. Zonder gekheid, ik denk en verwacht dat Klaassen een goede speler is die je er prima bij kan hebben. Meerdere posities inzetbaar, werkt altijd hard, kent de club en supporters
2 -1
JJT86
Prima bij kan hebben, voor nop misschien en als 3de keus ofzo. Niet voor vele miljoenen en een basisplaats ten koste van Kudus of Gravenberch. En het algehele spelniveau wat omlaag zal gaan. Een middenveld Alvarez, Klaassen en Promes moet je toch niet aan denken. Helaas zal dit voor Ten Hag een prima middenveld zijn.
1 0
AFCA7
Mooier had je het niet kunnen verwoorden. Ook over Klaiber heb ik mijn twijfels... het is geen slechte verdediger maar ook niet echt een supergoeie i.m.o. Als je hardop uitspreekt dat je structureel wilt blijven aanhaken bij de EU-top dan moet je niet met dit soort aankopen gaan komen. Klaassen is over zijn top en Klaiber is middelmaat vind ik. Wel moet er gezegd worden dat de drive van Klaassen altijd wel goed is in een team.
0 -1
DiAngelo
Klaassen zou n prima aankoop zijn, soms vraagt een wedstrijd ander voetbal...t is niet alleen samba en balletjes achter t standbeen..Klaasen heeft veel geleerd en gevochten in t buitenland, hij is in de kracht van zijn leven en kent de Ajax filosofie....we zullen zijn loopvermogen en vechtlust nodig hebben....hij kan wat mij betreft op 6, maar ook iets meer naar voren afhankelijk van type tegenstander en tussenstand in de wedstrijd...multifunctioneel en ook nog scorend vermogen...Verder voor de balans op t veld en in de kleedkamer heel goed... super gemotiveerd...eerst zien voetballen, seiken kan altijd nog...
1 0
Ron6
Helemaal met je eens. Gewoon een hele goede voetballer. Je wordt niet zomaar speler van het jaar in NL. Gaat er soms ook om om wat voor spelers je om je heen hebt en of je in de speelwijze past
1 0
7172AFCA7395
Vervolgens mislukt bij een Engelse subtopper en speelt
nu bij een bijna degradant in Duitsland. Het is te hopen dat de
huidige basis weinig blessureleed kent, anders verwacht ik er
qua prestaties minder van dan twee weken geleden.
1 0
rodnet
Klaassen wordt natuurlijk niet voor de bank gehaald maar in het huidige elftal speelt behalve Alvarez niemand die minder is dan hij....omdat Klaassen absoluut geen 6 is wordt dat wor nog een interessante puzzel.
0 -2
Vak117
Ik denk dat Klaassen juist het missende stuk is in de puzzel. Kijk bijvoorbeeld naar een Schöne, ook niet de kwaliteiten van Frenkie, Tadic, Ziyech etc, maar hij was minstens net zo belangrijk in ons bizarre jaar in de CL. Met Klaassen op 10 erbij en Kudus en Gravenberch erachter heb je een prima middenveld. Dan kan Promes weer naar linksbuiten en tadic in de punt. Lijkt mij de puzzel opgelost!
2 0
rodnet
Klaassen wordt natuurlijk niet voor de bank gehaald maar in het huidige elftal speelt behalve Alvarez niemand die minder is dan hij....omdat Klaassen absoluut geen 6 is wordt dat wor
nog een interessante puzzel.
0 0
Liam
Op zich kan Klaassen wel wat maar ook hij heeft de neiging te ver voor de bal te gaan lopen waardoor je maar met twee middenvelders komt te staan. Daarnaast is hij niet geweldig in de kleine ruimte.
Als de ruimtes groter worden is hij heel sterk, daarom speelde hij meestal goed in toppers. Ik hoop dat Ten Hag hem ziet als een verdedigende middenvelder en in nood af en toe op zijn oude plek. Dan kun je hem er best wel bijhebben, ik was zelf nooit zo'n grote fan van hem maar we moeten niet doen alsof hij er helemaal niets van kan.

En ja...de grote meester was een grote fan van hem. Hij roemde zijn positiespel, functionele techniek, eerste aanname. Wie zijn wij dan?
0 -1
036AFCA97
Ik ga positief proberen te zijn. Met Tadic en Klaassen heb je wel spelers met een winnaarsmentaliteit die de boel op kunnen zwepen. Als Klaassen qua levensstijl nog wat meer kijkt naar Tadic kan die misschien nog wel wat beter worden.

Het probleem is dat ik vind dat we juist een verdedigende middenvelder nodighadden die samen met Kudus en Gravenberch kan spelen. Mijn ergste nachtmerrie is dat Kudus of Gravenberch op de bank beland en we straks een middenveld krijgen met Alvarez, Klaassen en Promes. Verschrikkelijk.

Het liefst zie ik gewoon een middenveld met Martinez op 6, Gravenberch op 8 en Kudus op 10. Denk dat iedereen dat hier het liefst ziet, toch? Alleen ik denk niet dat ze Klaassen halen voor een enorm bedrag om hem op de bank te zetten.
2 0
PetrosQ
Precies wat jij aangeeft. Klaassen is een goede speler om er bij te hebben, maar lijkt niet de ontbrekende schakel te zijn. Hij is, net als Gravenberch en Kudus, een dynamische middenvelder en niet een die voor de in een controlerende rol voor de verdediging kan spelen. Alvarez is een RCV, alleen Martinez kan daar spelen.

Daarnaast is Martinez de back-up voor Blind (die blessuregevoelig is) en Tagliafico (die nogal eens een schorsing heeft). Alleen Rensch kan daar spelen of Timber moet op links gaan spelen.

Er moet dus controlerende middenvelder bij. Er zijn geruchten over Matheus Henrique. Dat zou perfect zijn. Wellicht is er niet voldoende budget? Zijn ze daarom doorgeschakeld naar Klaassen. Ik verwacht niet dat ze daarnaast nog een speler van 20 miljoen gaan halen.
0 0
wietikvuul
Vanwaar met de punt naar achteren? Lekker met de punt naar voren....
Kudus, Gravenberch, Klaassen (waar eigenlijk Tadic hoort te spelen)

Wil je toch met de punt naar achteren voor een wedstrijd kun je martinez of alvarez hiervoor gebruiken, waar ook klaassen met de punt naar achter dienend kan spelen.
0 0
DrD3k
Ryan kan niet op rechts.
Martinez is op lcvm voorbij door Ryan en Mo.

Klaassen gaat bij bange Eric gewoon op 10 met Alvarez daar achter. ;0

Ik hoop eigenlijk dat Gravenberch en Klaassen op 6 en Kudus op 10
0 -1
PeterVKV
Kudus en Martinez linkspoot, Gravenberch echte linkshalf....
1 0
PetrosQ
Kudus is tweebenig. Daarnaast kan Martinez ook prima op rechts spelen en is Gravenberch uiteindelijk een rechtspoot.
0 0
ajaxfan83
Davy is een een kind van de club maar is hij een breedte versterking of is hij de man die we zoeken op het middenveld
0 0
Wesl
Ik ben wel blij met Klaassen! Hij is aanvoerder van Werder, al speelde die degradatie voetbal. Hij was de kartrekker en uitblinker van een Ajax van een veel lager niveau. Ik hoop dat hij in een beter team ook een hoger niveau kan halen, ergens heb ik wel dat gevoel, dat hij gaat uitblinken. Kwa strijd en ervaring is hij wel een toevoeging. Tegen Vitesse zag je dat Ajax een rode kaart nodig heeft om in de juiste scherpte te spelen. Met Klaassen erbij is iedereen scherp!
1 0
GerardAjax26
Ik vind ''strijd'' toevoegen niet zo interessant, Ajax heeft goed voetballende middenvelders zoals Kudus en Gravenberch nodig. Maar als je strijd wilt, kan je ook gewoon een speler als Martinez opstellen.
2 0
PeterVKV
dan alles teveel links georiënteerd.
0 0
wietikvuul
Persoonlijk Juich ik de komst van Klaassen toe!

Ervaren middenvelder die er gelijk staat, wat je ook nodig hebt met Kudus en Gravenberch. Snap eerlijk gezegd niet waarom Tadic niet naar 10 gaat, maar Ok, de trainer ziet het waarschijnlijk anders.

Voorin mogen Promes, Neres, Antony, Tadic het uizoeken met z'n 4en. Dat de beste moge winnen.
Kunnen Labyad en Alvarez weer banken. Welke beide multi inzetbaar zijn. Met een Hunter, Traore en Lang heb je dan ook geen aanvaller meer extra nodig.

Achterin wordt het nog wel even puzelen waar Nous, Schuurs, Blind en Martinez het waarschijnlijk gaan doen daar ik verwacht dat Nico nog verkocht gaat worden. Timber, Alvarez en Klaiber als alternatief is misschien dan wat magertjes qua niveau (op dit moment), maar voor de Eredivisie uitstekend.

En op doel Steek of Onana heb je ook geen aankoop meer nodig.

Niks mis mee denk ik zo.
2 0
PeterVKV
Een mooi middenveld met Gravenberch - Kudus - Klaassen.
Een mix van jeugd en routine.
Kudus kan zowel in de punt naar voren als in de punt naar achter.
Dus tijdens de wedstrijd makkelijk switchen.
Aan de bal speelt Ajax met de punt naar achter (Kudus op 6).
Zonder bal speelt Ajax met de punt naar voren (Kudus op 10).
4 -1
Afcatobias
Juist! Echt een perfect Ajax middenveld.
0 0
Ajax567
Dit is gewoon een prima middenveld
2 0
mallerd
Promes en Martinez dan allebei maar banken?
1 0
PeterVKV
Promes op linksbuiten of eventueel spits. Martinez gaat genoeg spelen op linksback, links centraal, linksmid, centraal mid. Druk programma.
2 0
mallerd
2 maanden terug zei hij nog dat hij sowieso bleef en niet weg zou lopen na 1 moeilijk seizoen. Waarschijnlijk zijn er weer allemaal beloftes gedaan aan Klaassen inclusief garantie op een basisplaats.
1 -1
Steeph
Een middenveld mat Alvarez, Klaassen en Promes. Het ideale middenveld van TH. Wat een gepruts.
4 -1
Ajax114
Echt he. Positieve is wel dat de meesten hier op het forum gaan inzien dat het niet langer meer kan met Ten Hag.
3 -3
BRAMHOUTEN
Denk je dat nou echt? Wat een simpele ziel ben je toch
1 -2
PJSM
Welkom terug Davy.
2 -2
PJSM
Klaassen is welkom. Man met een Ajax hart i.t.t. Klaiber die van mij weg mag blijven. Denk wel dat je met het geld voor deze 2 Henrique had kunnen halen. Maar goed als we onze ambities naar beneden bij willen stellen. RVC wil minder buitenlandse spelers. Past niet echt bij topsport klimaat. Je moet altijd voor de beste ‘betaalbare’ mensen gaan. Denk dat de bezem door de RVC moet en de rotte appels er uit halen.
1 -1
PeterVKV
Klaassen ging als de grote man op 10 (gouden schoen) voor 27 miljoen naar Everton.
Klaassen komt terug als controlerende en leidinggevende speler op rechtshalf voor 12 miljoen.
In zijn bagage Premier League en Bundesliga ervaring.
Als buitenlander aanvoerder bij Werder Bremen.
Wat valt er niet te snappen?
1 -5
JJT86
Bagage? Geflopt in Engeland en nog maar net in de Bundesliga gebleven. En nu zal die opeens de sterren van de hemel spelen in de CL zeker. Geloof je het zelf?
1 0
GrandMasterFlex
Want hij heeft bij Werder dezelfde kwaliteit om hem heen? Klaassen is veel beter dan Alvarez, Nederlands en echte leider. Meteen terughalen.
0 0
Turbo
Het feit dat we 4 andere opties hebben die meer met een bal kunnen die op de bank moeten zitten of gaan vertrekken om Klaassen te faciliteren maybe?

En PL ervaring? Hij heeft 3 keer meegedaan.
3 -1
masterrr
Mislukt bij Everton
Aanvoerder bij een laagvlieger uit Duitsland
Dat vind ik hele andere profielen dan Blind, Tadic en Promes die wel hebben uitgeblinkt in grote competities.
4 -1
Ajax114
uitgeblonken
4 -1
EersteAanname
Grappig dat je dat zegt. Eigenlijk haal je namelijk volledig je eigen punt onderuit. Komt ie:
"Blind afgeserveerd bij Man United, geen basisspeler meer. Moeten we niet meer willen."
"Tadic speelt bij degradatiekandidaat Engeland, dat is niet het ambitieniveau wat we zouden moeten hebben."
"Promes kwam nauwelijks aan de bak bij Sevilla iig niet in de voorhoede, werd daarom maar op rechtsback gezet. Kan nooit een goede aanvullende impuls voor Ajax zijn."
"Klaassen aanvoerder bij een laagvlieger in Duitsland, moeten we niet willen."

Zoek de verschillen
2 -4
PeterVKV
helemaal gelijk
1 0
GerardAjax26
Je vergelijking gaat in mijn ogen niet op. Tadic, Promes en Blind zijn international, Klaassen niet. Blind heeft in 4 jaar tijd 90 wedstrijden gespeeld bij een veel grotere club in Engeland, Klaassen zat op de bank bij Everton. Promes was speler van het jaar in Rusland. Dat Klaassen aanvoerder is bij een degradatiekandidaat in Duitsland klopt toch ook gewoon? Vorig jaar 1 punt meer gehaald dan de club die degradeerde. Tadic heeft 4 jaar bij Southampton gespeeld en is daar 7e, 6e, 8e geworden en het laatste seizoen inderdaad 17e. Dat is toch een iets andere carrière en neemt verder ook niet weg dat Tadic verrassend goed heeft gepresteerd. En het belangrijkste verschil in mijn ogen is dat Tadic in de spits iets toevoegde wat er nog niet in de selectie was, bij Klaassen heb ik niet het idee dat hij beter is dan wat er nu in de selectie aanwezig is.
1 0
Turbo
Zit natuurlijk wel een verschil tussen 100 wedstrijden spelen voor Man U of 3 voor Everton.

En tussen jarenlang basisspeler zijn bij Southampton of binnen een paar weken afgeserveerd worden bij een vergelijkbare club in dezelfde competitie.

Of tussen slagen in Rusland en 20 x in de basis staan bij Sevilla terwijl je vast bij het NL elftal zit of mislukken in Engeland en degradatievoetbal spelen in Duitsland.

Plus het feit dat die eerste 2 namen typsiche Ajax spelers zijn die het van techniek moeten hebben terwijl Klaassen meer een waterdrager is.

Plus het feit dat Blind, Tadic en Promes broodnodig waren en eigenlijk geen concurrentie hadden terwijl op de plek van Klaassen 4 andere jongens kunnen spelen die meer met een bal kunnen.
2 0
AFCA1510
Ervaring in de Premier League? De bank in Engeland zit niet veel anders dan elders hoor. Valt onwijs veel niet te snappen, maar heb ik hier al genoeg op gelijst.
1 0
Jojo49
Geld weg gooien helaas, zoals zo vaak , Bande , Magallan, enz enz, wat is geld. we gaan het zien. hoop dat ik het mis heb. maar vind 17miljoen voor beide een hoop geld.
1 0
Ajax114
dat is heel veel geld en had je echt wel een topper van kunnen halen. Maar men zoekt het in kwantiteit, nederlandse nationaliteit en kwaliteit is van ondergeschikt belang. Tja, dan moet je je schamen met uitspreken van ambities want die blijken niets waard.
0 0
koppensneller
Zware tijden voor Ajacieden . En waarom eigenlijk? Om aankopen die als overbodig worden gezien. Niet om dreigende verkopen. Eigenlijk een luxe probleem. Ik hoop vurig dat mochten ze allebei komen de echte fans wel de knop kunnen omzetten en niet massaal de eigen spelers gaan uitfluiten . Geluk bij een ongeluk dat er voorlopig geen publiek zit .
1 0
de-Ajacied
DOEN !!
Gravenberch wordt misschien goed maar is het nog niet. Bovendien met zijn contract van 2 jaar (Raiola) is hij weg zodra hij echt goed is
Klaassen was in zijn tijd de enige ajacied met klasse
Nu ook met ervaring in grote competities
4 -4
GerardAjax26
Ja klopt want jongens als Dolberg, Sanchez, Ziyech, etc hadden geen klasse. Die spelen nu bij Tottenham en Chelsea en Klaassen bij Bremen.

Ervaring in de grote competities.. een paar wedstrijden bij Everton en 2 seizoenen Bremen.
2 -1
LammertAlbertus
NIET DOEN !!!

Gravenberch & Ekkelenkamp zijn ruim goed genoeg !!

Weet je nog wie de allerzwakste speler was in de EC Finale Ajax- ManU?

Idd dat was Davy Klaassen !!
4 -3
AFCA1510
Dat was hij in 70% van de wedstrijden. Maar doelpuntje maken en het was weer allemaal vergeten. Je speelt met 10 als Klaassen op je veld staat. Categorie Siem de Jong, niet meer, niet minder. Om over zn tranfsersom maar te zwijgen.
2 -1
Robbie en de Kock
Riedewald
2 0
Bennyben
Ekkelenkamp en taylor zijn gewoon niet goed genoeg bevonden door Ajax dan moet je doorschakelen snap niet waar de mensen zich druk om maken.

Ajax wil alleen nog maar de allergrootste talenten in Ajax 1 en niet jongens waarvan ze denken dat ze het niet gaan halen.
2 -7
Sampaoli
Ekkelenkamp en Taylor zijn in potentie vele malen beter dan Klaassen, maar zijn nog jong en dat brengt enige risico's met zich mee. Onze trainert vindt dat natuurlijk niks en wilt een ervaren speler.
7 0
Godenzoon24
Ze maken zich druk omdat Klaassen ook niet goed genoeg is. Taylor is nog net niet ver genoeg misschien. Maar is in alles meer een Ajax speler dan Davy!
4 0
DeMeervanweleer
Taylor is een van de grootste talenten, maar nog erg jong, Ekkelenkamp is bruikbaar en heeft zeker groeipotentie, maar er komen heel veel wedstrijden aan, een brede selectie is gewenst. Klaassen is in dat kader nog wel te verdedigen maar Klaiber op geen enkele manier.
0 -1
Hans Kraay Jr.
Moeten we daarom maar Klaassen terug halen dan? Zijn er volgens mij wel betere opties te bedenken afhangend voor welke positie hij gehaald wordt.
3 0
GerardAjax26
Hoe kom je daarbij? Ajax heeft begin van de maand het contract van Taylor nog verlengt.
De allergrootste talenten ook echt.. en ondertussen speelt Alvarez op het middenveld, Labyad in de spits, komen waarschijnlijk Klaassen en Klaiber erbij..
2 -1
Godenzoon24
Juist! Minachting naar je opleiding. Niet aankopen an sich. Maar wel de aankopen van dat Klaiber:p
1 0
Ferd
Taylor is NOG niet goed genoeg bevonden. Maar die jongen is pas 18, die gaat nog beter worden. Is zeker potentieel Ajax 1 niveau.
7 0
Ajax114
Dat is in potentie de beste middenvelder samen met Kudus. Denk eigenlijk dat die Taylor nu al mee kan maar moet net als Frenkie de Jong destijds een jaar lang in Jong Ajax verpieteren.
1 0
TheTruth
Gewoon niet doen
2 0
Bruno04
Eerlijk gezegd denk ik dat ze die henrique wel oprecht geprobeerd hebben maar dat gremio hem nu niet laat gaan
0 0
JariJari
Dan haal je hem later en haal je nu niemand
0 0
Godenzoon24
En dus koop je maar middelmaat? Dan toch gewoon niets. Dan ga je voor je jeugd!
2 0
AFCA1510
Pff het houdt niet op, niet vanzelf.
1 -1
beffum
Waarom al deze negativiteit over een eventuele terugkeer van Davy?
Soortgelijk las ik toen ook over Promes.
4 -5
JariJari
Duur ... niet nodig ...
0 0
Ajax114
Nou dat is toch ook terecht gebleken. Promes kan niet zoveel, gebrekkige techniek en kan alleen intikkertjes afmaken. Verder voegt hij heel weinig toe.
1 0
Hans Kraay Jr.
Omdat er op de posities waar Klaassen uit de voeten kan gewoon wel betere opties zijn te bedenken als je dit niet met eigene jeugd gaat invullen en dan toch besluit te kopen.
3 0
AFCA1510
Kan niet echt voetballen. Dat is best lastig als voetballer.
3 -2
ArnoAjax
Best lastig om hier mee te praten als je er geen verstand van hebt
2 -2
beffum
Waarom al deze negativiteit over een eventuele terugkeer van Davy?
6 -3
Ajaxxxisdebeste
Corona blues denk ik, Klaassen is de middenvelder die dit elftal nodig heeft in de as, dan heb je hele sterke drive in elke linie, Blind, Klaassen en Tadic daaromheen bouw je de rest mee op. Het is inderdaad geen Ziyech maar daarvoor hebben we nu Antony, hij is beter in zijn rol dan we denken. Kliaber snap ik waarom!?, maar negatieve reacties op Klaassen niet.
0 0
Truth
Met alle respect voor wat Klaassen voor Ajax heeft betekend in het verleden, vind ik dit weggegooid geld. 12 miljoen voor een 27 jarige die niet eens international meer is.... Hou dan het geld liever op de bank en doe het met eigen jeugd, of leg er nog wat bij en haal een echte knaller op die je nog eens met dikke winst door kunt verkopen. Zelfde geldt voor die halve kakkerlak klaiber, die naast een zeer beperkte voetballer ook nog openlijk zijn haat voor Ajax niet onder stoelen of banken heeft gestoken
7 -1
Afca85meer
Het heeft iets treurigs. Een speler die gefaald heeft bij een laagvlieger in Duitsland terughalen om hier als breedte aankoop te gaan fungeren voor veel geld.
4 -6
Hans Kraay Jr.
Gefaald heeft hij zeker niet. Of hij op het moment het niveau heeft dat Ajax nastreeft dat kun je natuurlijk betwisten.

En of hij de beste opties is als je een speler voor op het middenveld gaat kopen in plaats van jeugd valt eveneens te betwisten.
4 0
Godenzoon24
Wel gefaald bij een heel matig Everton!
2 -1
Hans Kraay Jr.
Bijna geen kans gehad, vind hem ook daar niet echt gefaald. Maar dat was idd geen gelukkig huwelijk.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Hoop pech ook
0 -1
ArnoAjax
Zeg dan Liever niets
1 0
X-RaY
Gefaald heeft hij zeker niet, was een van de sterkhouders ondanks de tekortkomingen van een laagvlieger als Bremen.
3 -1
EersteAanname
Hahaha, wat een domme reactie.
1 0
BRAMHOUTEN
Gefaald? Soms kan je beter je mond houden
4 -2
GerardAjax26
Ik zie dit niet zo zitten. Klaassen is pas 3 jaar geleden weggegaan, hopeloos gefaald bij een subtopper in Engeland en daarna 2 jaar bij een laagvlieger in Duitsland. Ik betwijfel of dat Ajax naar een hoger niveau brengt in de CL. Hij zal ongetwijfeld z'n goals maken in de Eredivisie, maar dat doen de spelers die er nu zijn ook wel. Zie veel liever een groot talent zoals Antony/Kudus komen en als dat niet haalbaar is jongens zoals Lang de kans geven, die maken ook hun goals wel in de Eredivisie.

In mijn ogen moet je of een aankoop doen die het huidige niveau echt omhoog brengt of niets kopen. Zou het jammer vinden als hierdoor de speelminuten van spelers zoals Kudus, Gravenberch, Neres, etc naar beneden gaat. En ja ik weet dat Klaassen een Ajacied is en wat ie heeft bereikt met Ajax, maar het zegt me genoeg dat er voor de rest geen enkele club geïnteresseerd is.

Voor mijn gevoel is dit een aankoop omdat ie Nederlands is en een Ajax verleden heeft. Toen er geruchten waren over dat Leverkussen interesse had in Onana en Tagliafico las je massaal dat Leverkussen geen stap omhoog zou zijn van Ajax, die gewoon 5e zijn geworden in Duitsland, maar een middenvelder van een club die 16e is geworden zal Ajax in de CL wel even helpen? Van Donny en Dest naar Klaassen en Klaiber, dit zijn niet de buitenkansjes waar ik op had gehoopt.
6 -1
Truth
Amen!!
0 0
DT10
Als Klaassen zou komen, hebben we in ieder geval weer genoeg middenvelders en hoeft Ten Hag in mijn ogen geen aanvallers meer op het middenveld te zetten. Dat betekent wel dat we maar liefst 8 aanvallers voor 3 posities hebben en dat lijkt mij iets teveel van het goede. Zeker omdat dit ook de doorstroom van talenten als Brobbey, Unuvar en Hansen zal vertragen. Het lijkt mij dan ook verstandig om Labyad te verkopen of Lang/Traore te verhuren.
4 0
GerardAjax26
Lang heeft nog een contract tot 2021 dacht ik, waarom zou die dat gaan verlengen als ie weer verhuurd wordt zonder eerlijke kans te hebben gehad. Traore verhuren kan ik inkomen. Labyad verkopen ook, maar welke club gaat hem een soortgelijk salaris bieden?
Er zijn in mijn ogen al te veel spelers gehaald die niet aantoonbaar beter zijn dan de jeugdspelers die eraan komen en dan wil men nu ook nog Klaassen aan het middenveld toevoegen. Dan moet je niet raar opkijken als jeugdspelers hun contract niet verlengen.
3 0
Godenzoon24
Sterker nog. Zou het volkomen logisch vinden als ze vertrekken wanneer er middelmaat gehaald wordt die voor ze in de pikorde komt!
1 0
Hollister
3,5 miljoen salaris betaal je voor Klaassen, no more say... beide spelers zonder enige restwaarde...dag 20 miljoen.
Voor dat geld had je ook Veerman of Henrique kunnen kopen die 22 is en over 2 jaar voor 60 had kunnen verkopen, maar nee, het kliekje moest elkaar weer zonodig in de kont kruipen... RvC is ook niet meer geloofwaardig..dag ambitie.. met een beetje geluk kunnen we volgend jaar weer lekker EL spelen.
PsV zal deze week wel weer 2 toppers huren en gaan ons het verdomd lastig maken voor de titel, maar dan is dat niet de verdienste van PSV maar ons eigen falen. Ben schijtziek van dit gevoerde beleid
8 -1
EersteAanname
Ja Veerman of Henrique erbij goed idee een middenveld zonder enige ervaring! Kom op zeg, Klaassen is een klasse beter dan die Veerman. En Henrique lijkt een groot talent te zijn maar volgens mij heeft Ajax ook gewoon geprobeerd hem te halen. Er zijn met Kudus en Antony twee toptalenten binnengehaald dit jaar. Lijkt me voor een club als Ajax toch geen slechte score of wel?
1 -4
Ajax114
Oh weer zo'n supporter die de lat laag legt . We hebben toch twee goede aankopen gedaan, dan mag er ook ruimte zijn voor 2 miskopen :-).
0 0
Godenzoon24
Oh ervaring. Haal je Wout Brama toch op bij Twente!
0 0
BRAMHOUTEN
Ha ha ben jij tegenwoordig ook zaakwaarnemer? Zit jij bij de salarisonderhandelingen. Zo triest dit niveau.
1 -4
MaximilianRosse
Voor mij valt dit niet te begrijpen. Iemand moet gaan banken voor Klaassen. Klaassen was een topper voor Ajax een aantal jaar geleden maar is nu niet het niveau wat je moet nastreven. Klaassen gaat spelers als Kudus of Gravenberch in de weg lopen. Dood en doodzonde. Om maar te zwijgen over die achterlijke aankoop die uit de koker van Ten Hag komt. Ik ben Ten Hag echt zat. Van mij mag er na dit seizoen een nieuwe trainer voor de groep staan.
5 0
Ferd
Of Klaassen vervangt Alvarez, waardoor Kudus en Gravenberch meer vrijheid krijgen. Klaassen is in Duitsland meer een controleur geworden.

Met Klaassen voor Alvarez ga je er op vooruit. De vraag is alleen, ga je met Klaassen naar het niveau waar je naartoe wilt. Daar twijfel ik over.
2 -1
Superjan
Dat hangt er toch echt helemaal van af hoe Ten Hag Klaassen ziet. Klaassen heeft de intelligentie en de conditie om de ruimtes achter Kudus en Gravenberch dicht te lopen en die twee te coachen. Ook kan hij zelf prikken, wat veel meer dynamisch gevaar oplevert dan nu met Álaverez. Met een inzakkende Tadic op 9, naar binnen snijdende buitenspelers en backs die opkomen (zag je Nous gaan zondag?) staat er in mijn ogen een heel leuk en gevaarlijk systeem.

Defensief ben je misschien wat kwetsbaar met een middenveld van Klaassen, Gravenberch en Kudus. In wedstrijden waar dat tot problemen leidt, kan je Martínez of Álvarez gebruiken.

Maar of Ten Hag hetzelfde bedenkt als ik, dat is natuurlijk altijd nog maar de vraag. Hij is inderdaad af en toe onnavolgbaar en stronteigenwijs.
1 0
ossenaar
Hoezo gaat hij Kudus of Gravenberch in de weg lopen?! Juist samen met hun is het middenveld naar mijn mening in evenwicht. Kind van de rekening gaat dan natuurlijk Alvarez worden.
1 -1
Godenzoon24
Met Ten Hag niet hoor let maar op!
0 0
Ajax114
Alvarez zet je natuurlijk altijd als eerste op het wedstrijdformulier in de basis. Daar bouw je dan vervolgens het elftal om heen. Ja , laat die Ten Hag maar schuiven :-)
0 0
GerardAjax26
Ik denk dat Ten Hag dat middenveld te aanvallend vind en daarbij is Martinez natuurlijk ook de kind van de rekening. En gebaseerd op wat? Die jongen heeft het vorig jaar erg goed gedaan op het middenveld. En als Promes niet meer op 10 kan worden opgesteld (wat ook niet mijn voorkeur heeft maar goed), dan zie ik Ten Hag Neres ook wel weer op de bank zetten.
1 0
Hollister
Bij die tuinkabouter weet je het nooit. Die zet rustig Kudus op de bank... teveel risico jn zijn spel
0 0
Mocrodammerr
Ajax gaat Ten onder.
5 0
Ajax27
Onana
Mazraoui Schuurs Blind Nico
Klaassen Kudus Gravenberch
Antony Tadic Promes

Dan heb je echt weer een CL waardig team met voldoende ervaring op iedere linie, talent, kwaliteit. Ja dit ziet er super uit!
4 -3
GerardAjax26
Ik denk eigenlijk dat Ten Hag een middenveld met Kudus en Gravenberch al te veel risico vindt, laat staan met Klaassen er nog bij.

Daarbij verdienen Neres en Martinez het eigenlijk niet om op de bank te belanden na wat ze hebben gepresteerd in de CL omdat er zo nodig Nederlandse spelers gehaald moeten worden. Zie liever een middenveld met Martinez/Taylor, Kudus en Gravenberch. Ervaring vind ik overschat, kies gewoon voor kwaliteit. Tegen Vitesse waren Mazraoui, Antony en Kudus ook veruit het beste. Ideaal gezien rouleert Ten Hag in de aanval met Antony/Neres en Promes/Lang en Tadic in de spits, maar rouleren is niet zijn sterkste punt.
0 0
TheTruth
En Klaassen is beter dan Martinez wil je zeggen? Hou toch op, zit geen voetbal in deze man. Was leuk voor een paar jaar geleden maar we spelen niet meer hetzelfde spelletje.
5 0
Godenzoon24
Martinez is twee klassen beter!
3 0
godlike
Dit lijkt het wel te worden op voorhand idd. Toch zonde dat Neres er niet aan te pas komt.

Een andere variant zou Tadic op het middenveld zijn en promes in de spits, mega snelle voorhoede. Echter heb je dan geen echter loper op het middenveld, iemand die de ruimte dichtloopt. Dat zou Klaassen kunnen doen maar Kudus en Gravenberch moeten spelen dit seizoen, doorontwikkelen.
0 0
iammike
Zou Neres of Antony wel eens op 10 willen zien.
0 -1
Superjan
Dan moet je waarschijnlijk voor de balans ook Álvarez erin zetten. Je krijgt dan een 4-1-4-1 systeem zoals we dat afgelopen weken zagen. Ik ben daar geen voorstander van.
0 0
Hans Kraay Jr.
Ik zou het zelf zo neerzetten, dan staan je beste voetballers op het veld:

Promes—Tadic—Neres
—————Antony——-
——Kudus——————
———Martinez———-
Nico-Blind-Schuurs-Nous
————Onana———-

Misschien nog Timber ipv schuurs gedurende het seizoen. En met Kudus op het middenveld in de Frenkie rol heb je geen Alvarez nodig in mijn opinie.
0 -2
Redlum
Davy ben ik wel echt blij mee dat ie terug komt! Echte Ajacied en leider op het middenveld!
4 -3
ajaxrulesz
ALS hij terugkomt, het bod van ajax van 12 miljoen waarvan 7 vast en 5 miljoen in toekomstige bonussen, is door Werder afgewezen en teruggestuurt. Ik denk dat Werder minimaal 12 miljoen vast verlangt, Klaassen is een van de steunpilaren daar. Met voor hun nog minder als 1 week voor een vervanger te halen.
0 0