Rutte bevestigt: drie weken geen publiek bij sportwedstrijden

JesseTH, 28-09-2020 om 19:15, 10675 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Mark Rutte, minister-president van Nederland, heeft maandagavond definitief bekendgemaakt dat er de komende drie weken geen publiek aanwezig mag zijn tijdens sportevenementen. Daarna volgt er een nieuw 'meetmoment', waarbij de resultaten van de maatregelen gemeten worden.

'Er zijn extra maatregelen nodig. Niet omdat de sector het slecht doet, maar omdat we in het grote geheel zonder aanscherpingen ook in de sport het virus niet genoeg kunnen terugdringen', aldus Rutte tijdens de ingelaste persconferentie. 'Sport, spelers en toeschouwers samen leidt tot veel reisbewegingen en sociale contacten. De komende drie weken is alle sport zonder publiek. Zowel de amateursport als professionele sport.'

Eerder tijdens de toespraak legde Rutte uit waarom de vernieuwde maatregelen in z'n algemeenheid nodig zijn. Er zijn drie stappen waarin de veiligheid van een regio zich kan bevinden, waarbij 'ernstig' de meest problematische stap is. 'Bij "ernstig" is hard ingrijpen nodig. Die situatie zagen we vorige week ontstaan in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Terwijl we samen met deze veiligheidsregio’s bezig waren te bepalen wat er nodig was, moesten we constateren dat een flink aantal andere regio’s ook die kant opgingen.'

Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, legt uit hoe de toekomst eruitziet. 'De maatregelen van vandaag gelden vooralsnog voor drie weken. Daarna volgt een nieuw weegmoment. Dat is een t-splitsing. Of we slagen erin het aantal besmettingen te laten dalen, of we slagen er niet in en dan zijn er hardere maatregelen nodig die ons dichterbij die intelligente lockdown van het voorjaar brengen.'

Bestel de FIFA 21 Limited Ajax Edition nu!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babayaka
Waanzin, ambtenaren 0,7 procent corono verhoging plus 300 euro thuiswerk vergoeding
plus een bonus van 225 euro.

En de Zorg ????????
Plus de economie op zijn gat, maar volhouden hoor rutte doet het geweldig..
1 0
Ajaxvooraltijd
mark rutte aka cor rona
0 0
ProfessorX
Deze regering zijn slappe zakken met hun gedogers .
Kijk enkel naar Duitsland waar het controleerbaar is .
Verplicht mondkapje in winkels en openbare gebouwen sinds april .

Ook 1.2 miljoen test elke week dus beter beheersbaar .

Sukkels zijn het hier , want in Duitsland zit gewoon publiek.
0 -2
ProfessorX
Wel 40 man in een zaal van Carè
0 0
Sjakio
de regering verklaart zich solidair met onze capootjes... hoe mooi!
0 -1
HenryVakH1972
Lekker, dat hebben we dus te danken aan die kakkies en lampjes hè
0 -3
Aspers73
Tsja....de kans op een ongeluk naar mijn werk is nog steeds 100x groter dan dat ik overlijd aan corona, en toch nam ik dat risico net weer!
3 -2
ratje
Naar mijn werk? Thuiswerken :)
0 -1
ProfessorX
Bouw postbode zorgsector vuilnis man etc ja dat doen we allemaal van uit huis !
0 0
hetje
Ik vindt het raar dat de regering er nu pas achter komt dat er teveel reisbewegingen zijn, terwijl het toch algemeen bekend is bij het voetbal ,dat de supporters van de clubs letterlijk uit het hele land kunnen komen. .
0 -3
Antafca
Gelukkig hebben we nu uitwedstrijd en is daarna interland break
1 0
waayop
Met het beperkte publiek en de time-slots bij Ajax denk ik juist dat de meeste supporters die nu naar het stadion gaan uit Amsterdam en omgeving komen. Wel zijn Ajax (en F'noord) de enige clubs die echt een landelijke supporters aanhang hebben.
Merkwaardig is dat de bezoekers van de Efteling in ieder geval uit heel Nederland komen en daar de beperking van de mobiliteit geen argument is om de tent dicht te gooien.
0 0
Cello
Het zat er een beetje aan te komen, hè?.
We weten het allemaal toch zo goed?. Stelt niets voor en daarom doen we net alsof er niets aan de hand is?. Een hoax?. Dan gaan we massaal, want dat is wat er gebeurd, de coronamaatregelen aan de laars lappen.....
We doen het allemaal zelf. Zelf zijn we medeverantwoordelijk, door dit gedrag, dat de infectiegraad weer stevig stijgt. En ja....we hadden het kunnen weten van het voorjaar: dan worden de maatregelen weer hard aangetrokken en als we niet oppassen zitten we straks weer op hetzelfde niveau als voor de zomer.
En wie weet nog wel ernstiger dan voor de zomer.... richting zoals ze het hebben gedaan in Italie en Spanje. En maar klagen!. Maar een beetje discipline tonen, door vrij simpele maatregelen (anderhalve meter+mondkapjes daar waar het druk is en geen afstand te bewaren is) na te leven..... ho maar!.
Dusdoe maar stoer....houd je nergens aan en voordat je het weet hebben we een volledige lockdown.
Ongelofelijk deze gasten. Ongelofelijk.
2 -8
Ajaxvooraltijd
geloof jij maar lekker in de fabeltjeskrant van rutte.
0 0
Joker
schaap, geloof je echt dat de politiek er voor jouw en mij is welterusten... daar buiten loopt een .....
0 0
Arek Milik
Je slaat door, media brainwash heeft goed zijn werk gedaan blijkbaar. Kijk de feiten voordat je jankt en bang bent...

https://ibb.co/jLv28zk
6 -3
Cello
Ik ben niet bang hoor. Ik bescherm mezelf volgens de regels.

Maar dan nog iets. Ook al maakt het voor jezelf niets uit of je het wel of niet krijgt....je doet het voor die ander, die ander, die niet zo sterk is kwa gezondheid.
Trouwens....velen die niet in de zgn. gevaarlijke groep zitten (ouderen en mensen met onderliggende ziektes) en wèl corona krijgen en herstellen daarvan houden toch verschijnselen over, vaak zelfs die ze derest vanhun leven zullen houden. Lonziekte's bijv, hart en vaatziekte's bijv.
En dit waren pre-corona sterke en gezonde jongeren.
Ik hoop dat het jou bespaard blijft, ondanks dat je er niet aan wil....
1 -4
Joker
als je het zo nodig voor een ander doet waarom stap je wel in een auto die kans is net zo groot. Heb je echt altijd sex met een condoom die kans is nog groter. sigaretje of alcohol doet ook wonderen...

iets met mindset en wel degelijk angst, je stapt fluitend het verkeer in
0 0
OuweDibbes
Ga je in het weekend ook prediken tegen mensen die samenkomen bij religieuze bijeenkomsten? Zoals Grapperhaus zegt, de aso,s?
3 -2
Cello
Dat is idd precies zo.
Maar het gaat me niet om wat gebeurt bij voetbal persé, of bij een religieuze bijeenkomst.... or whatever, maar gewoon in het algemeen.
Enige plek waar je de coronaregels redelijk goed nageleefd ziet worden is het OV, al merk je dat het met zware tegenzin is.

Ik vind het ook verre van een pretje, maar ik voel wel verantwoordelijkheid naar mezelf en de mensen om me heen. Dus de kleine moeite van naleven van de coronaregels moet dan maar.....
0 -2
waayop
Ik was zaterdag in de JC Arena en daar werden de Corona-regels prima nageleefd.
0 0
OuweDibbes
Maar is toch raar dat bij het betaald voetbal maar ook bij sportclubs buiten de sporters niemand meer mag komen maar bij een slechte geventileerde kerk wel? Omdat CDA en Christen Unie toevallig in de regering zitten. Dus een horeca tent moet maar failliet omdat een aantal naar de kerk willen en zich schijnbaar niet aan hen eigen regels willen houden? Kerk wel en voetbalsupporters moeten hen bek houden..
1 -1
waayop
Het heeft met de grondwettelijke vrijheid van godsdienst te maken. Toch zou het kabinet het advies kunnen geven het niet te doen. Dat ze dat nalaten is ongelofelijk slap.
0 0
Cello
Tsjah....
Nu moet ik eerlijk bekennen, dat ik niet weet hoe of het geregeld is binnen een kerk. Als ze daar in tegenstelling tot vrijwel overal in het land juist wèl goed de coronaregels naleven (anderhalve meter, mondkapjes, sanitizer, etc) dan kàn er misschien wat voor gezegd worden om dat wel door te laten gaan. Maar zoals ik zei....ik ken die situatie in de kerk niet.
1 0
Caparzo
Moest laatst naar een uitvaart en ook een kerkdienst vooraf, die 1,5m werd daar strikt nageleefd, kerkbank ertussen en in de banken waar je kon zitten met stikkers per halve meter, je kreeg een plaats toegewezen met instructies. Was vooraf ook bij condoleren (grote tafels ertussen waar nabestaanden achter stonden en je langs liep), er werd uiteraard ook niet gezongen tijdens de dienst, en met symptomen mocht je er vanzelf überhaupt niet in (regels bij ingang, ontsmettingsmiddel, etc.). Weet niet of dat overal zo is, vermoed het echter wel, daar er ook op gecontroleerd en gehandhaafd wordt.
0 -1
OuweDibbes
Hugo de Jong zat net weer doodleuk te liegen door te beweren dat de RIVM maandenlang zit te hameren op goede ventilatie. Waarom kregen mensen in parken dat een boete als ze geen anderhalve meter afstand hielden en mocht je thuis opgesloten alles doen.
7 -2
Aspers73
Het is één wazig verhaal.
3 0
Bky
Ja haha, echt he, heel apart verhaal opeens.
3 -2
OuweDibbes
Die man valt toch niet serieus te nemen?
6 -2
OpaVerteld
Hopelijk kunnen we straks in NL en B nog 18 clubs vinden om de BENE liga te organiseren...
1 -2
Sjaakvaak
Schattig, het grootste deel van de omzet voor clubs komt uit sponsorschappen en transferinkomsten. Niet uit kaartverkoop.
1 -1
waayop
Bij Ajax gaat het om grote bedragen hoor. Gelukkig hebben ze veel sc's verkocht maar CL potjes zonder publiek scheelt miljoenen.
0 0
Kingoffdatoilet
Belachelijk maatregel. Relletje in Tilburg kwam ze heel erg goed uit.
4 -3
Babayaka
Ze hadden helemaal geen lockdown moeten doen.
Nergens ter wereld niet. Nooit niet,
Beetje de natuurlijke selectie voor overbevolking laten verliopen, ipv dat oprekken.

Goed voor de co2 uitstoot ook minder mensen.
Helaas hebben die milieu knuffelaars zich niet vrijwillig opgegeven. Dus moest er een "natuurlijk door vleermuizen gecreerd" virus komen.
3 -6
Restored
Gelukkig zijn ze bij de overheid niet zo egoistisch als jij
1 -4
Ajaxvooraltijd
nee vast ze doen het allemaal uit naastenliefde.
0 0
Aspers73
Zijn de Zweden egoistisch dan? Die lachen de ballen uit hun broek als ze de rest van Europa zien!
2 0
Lane 8
Als ze dat niet waren geweest hadden ze de miljardenverlies die we nu lijden wel aan kankeronderzoek of aan derde wereld landen gegeven, de selectiviteit om nu ineens de goedzak te spelen voor een (let wel) heftige griep is waar het bij mij misgaat.
4 0
Restored
Ah heftige griep? Dus jij weet het weer beter dan de mensen die er tientallen jaren voor gestudeerd hebben, goed om te weten. Wat denk jij dat er gebeurd met kankerpatienten als die coronabemettingen en IC opnames blijven doorgaan dan? Verwachting was dat kankeroperaties vanaf 20 oktober alweer stop gezet moest worden met de huidige stijging..
0 -2
Bky
Ik vond de eerste lockdown wel nodig, maar ik had hem liever kort gezien om tijd te winnen. Dat was toen der tijd ook mijn voorstel. In het begin dachten we namelijk dat corona met de hoge besmettelijkheid en lange incubatietijd ook nog eens een hoge mortaliteit had, de lockdown was in mijn ogen daarmee gerechtvaardigd.

Echter weten we nu dat die mortaliteit veel lager ligt en voor grote groepen van je bevolking niet eens een issue is, daarmee is een lockdown helemaal niet meer gerechtvaardigd.

Achteraf zeggen dat ze geen lockdown hadden moeten doen vind ik een beetje flauw, met de info van toen had bijna iedereen hetzelfde gedaan.
5 -1
Kingoffdatoilet
Klinkt hard maar het is wel goed voor de overbevolking in de wereld. Een lockdown is dan wel weer goed voor het milieu dus zo gek is een lockdown nou ook weer niet.
0 -1
sucre
Inderdaad Baba!
0 0
sucre
Kanker niet behandelen dat is pas erg! Mensen met depressies en zelfmoordneigingen dat is pas erg! Jarenlang besparen op de zorg en IC bedden dat is pas erg! Miljoenen mensen werkloos dat is pas erg!Covid is niet erg.. 0 2% mortaliteit! Griep 0.18%.. maar we volgen onze leiders en laten ons straks achter de deur controleren. Hoe noemen we dat?
11 -5
Arek Milik
Dictatuur!!!!
5 -1
Sjaakvaak
Maak je geen zorgen, mensen met kanker worden nog steeds behandeld. Mortaliteit is op dit moment 5.5% en controle achter de deur is absoluut niet toegestaan. Heb je nog meer ongein die ik voor je kan verbeteren?
4 -7
rood-wit-hart
Ga me verder niet in deze discussies mengen, maar hier klopt echt helemaal niets van. De infected fatality rate (aantal doden op het totaal aantal geïnfecteerden) blijkt volgens talloze studies tussen de 0,5-1% te liggen, afhankelijk van land, bevolkingen etc.
0 -1
Sjaakvaak
6380 doden
114,540 besmettingen

6380/114,540*100 = 5.57%.

En ja, er zijn vast meer besmettingen dus ik geloof zelf ook dat het eerder rond de 1-2% ligt. Maar dat alles is nog steeds vele malen meer dan de griep met 0.18%.

Zelfs jouw ondergrens van 0.5% is 2.5x zo veel als de griep. Dus nee, het is geen griepje.
1 -2
Caparzo
Het moraliteitscijfer ligt niet op 5,5% maar aanzienlijk lager, echter wel beduidend hoger als bij de griep. Exacte cijfer weet men simpelweg niet, hooguit bij grove benadering (schatting niet geregistreerde gevallen die eraan/ermee overleden zijn als ook die het gehad hebben). Ook verschilt het idd per land en regio, bevolkingsdichtheid, gemiddelde leeftijd, algehele "gezondheidslevel" (weerstand) inwoners, instelling/discipline daarvan m.b.t. naleving voorzorgsmaatregelen, sociale klasse, noem het maar op, bijna niks is 1:1 vergelijkbaar.

In Nederland schat men dat tot pakweg 1,2mio mensen het gehad hebben, en er zullen pakweg 8.000 overleden zijn (officiële aantallen en schatting met extra oversterfte), dus dat zou 0,67% zijn. Blijft echter een schatting.

Die cijfers doen er echter minder toe, waar het allemaal om draait, is het beheersbaar houden van de gezondheidszorg, daar hebben we namelijk allemaal recht op, zonder triage. Ook mensen die niet corona-gerelateerde IC hulp nodig hebben, of reguliere zorg (waarvoor geen plek meer is bij overbelasting).

Kun je zeggen, regering heeft gezondheidszorg niet op orde, maar zo simpel is het niet, je kunt niet non-stop 5.000 IC bedden met specialistisch personeel klaar hebben staan want er zou eens een Chinees kunnen besluiten een sars-vleermuisje naar binnen te tikken. Onbetaalbaar, de IC capaciteit van voor Covid19 was prima op orde.
0 -1
rood-wit-hart
Ja ik kan ook rekenen, maar het percentage doden tov bevestigde besmettingen is heel wat anders maar dan dat de mortaliteit van Covid-19 5,5% is, en dat is wel wat je stelt hierboven.

De NL overheid schatte de mortaliteit in juni in tussen de 0.32-1.00 (https://zoek.officielebekendmakingen.nl/ah-tk-20192020-3301.html), dus op elke 100 mensen die besmet raken zouden er 0.3 tot 1 overlijden.

De WHO houdt het wereldwijd op 0.5-1.0: https://www.who.int/news-room/commentaries/detail/estimating-mortality-from-covid-19.

Waarom je over de griep begint geen idee, daar heb je mij niets over horen zeggen. Ook niet of een een mortaliteit (IFR) van 1% veel of weinig is, ik zeg alleen maar dat die 5.5% die jij noemt aantoonbaar niet klopt.
0 -1
Arek Milik
Staat in de noodwet, wappie. En mensen met kk moeten idd hun ziekhuisbezoek uitstellen! Mortaliteit is 0.1% . 1 miljoen doden op 7,8 miljard wereldbevolking!
2 -2
ram
Heb je ook overwogen dat kankerpatienten alleen maar langer moeten wachten als alle ziekenhuizen propvol zitten met coronapatiënten?

Nee, natuurlijk heb je daar niet aan gedacht...
0 -1
Sjaakvaak
Mensen met kanker worden nog steeds geholpen. Alleen mensen waarbij directe behandeling niet nodig is, KAN uitstel plaatsvinden.

Rekenen kan je ook al niet. Je kan niet het aantal doden tegen de wereldbevolking afzetten want het overgrote merendeel van de wereldbevolking heeft nog helemaal geen corona gehad.
1 -1
Bky
In de eerste versie van de spoedwet hebben ze controles achter de voordeur anders gewoon proberen te ankeren, maar gelukkig zijn er een aantal coronawappies die nog wel kritisch waren op de overheid.
3 -1
Sjaakvaak
Nee. Er was sprake dat er iets in de wet opgenomen zou worden zodat mensen bij thuisovertredingen ook bestraft konden worden. De exacte wettekst daarover is nooit openbaar geworden omdat deze in de eerste versie er al uit gesloopt is.

Niemand weet of er stond dat politie zomaar op je deur mocht bonken om te komen kijken. Of dat de politie bij rumoer en weet ik het, even navraag mocht plegen (veel aannemelijker overigens).
0 -1
Babayaka
Vertel dat mijn buurman die vorige week overleden is aan kanker. Niemand die daar stil voor staat. Het is belachelijk. Maar volgens mij begrijpen mensen niet wat het is om je werk of zaak en inkomen kwijt te raken. Straks van 860euro alles tr moeten doen.
Persoonlijk vind dat dit kabinet schandalig bezig is. Voor hun wacht straks een mooi baantje van 2 ton per jaar. En nu helpen ze eenbgroot deel aan de bedelstaf.
4 -1
Sjaakvaak
Gecondoleerd. Toch worden de behandelbare ernstig zieken gewoon nog steeds geholpen. Alleen de kleine operaties zijn uitgesteld.
0 0
sucre
Klopt Baba!
0 -1
sucre
5.5%? Waar haal je dat sprookje vandaan? Kanker gevallen zijn verminderd door gestopte controles.. controles achter deur niet toegestaan, maar bij "overlast" komen ze binnen.. maar dream on Sjaakvaak, wijsneus
4 -1
Sjaakvaak
Voordat je iemand wijsneus noemt moet je misschien eerst maar eens de keiharde feiten erbij pakken.

6380 doden
114,540 besmettingen

6380/114,540*100 = 5.57%. Maar ga het maar weer allemaal ontkennen.
0 -2
alvin01
Betaald voetbal is hierbij overleden en sommige clubs idem, jammer.
6 -2
AjaxDaniel
Tja balen. Laten we het positieve er van inzien: Groningen uit wordt wel weer makkelijker zo.
4 0
Kingoffdatoilet
Elk nadeel heeft z'n voordeel
0 0
JariJari
Ik dacht meer aan de tegengestelde maatregel: bezettingsgraad van stadions verhogen.
4 -7
Web
Dus dat dacht jij. Volg je de ontwikkelingen dan niet?
4 -7
JariJari
Jawel? Gaat prima. Behalve de shit die de overheid doet.
5 -6
Web
Hoe kom je in het stadion? Val je uit de lucht.?
3 -2
Sanalologo
Gewoon met de auto. Ner als een hoop andere mensen.
4 -1
Kingoffdatoilet
Of met een mondkapje in het OV
2 -1
Kuningast
Ik ben naar Ajax-rkc geweest en nauwelijks mensen tegengekomen. Onderweg niet en in het stadion kun je prima afstand houden. Het is gewoon een kutsmoes.

Bovendien in de stadions zit je in de buitenlucht. Nu gaat iedereen in kroegen of bij elkaar thuis kijken. Volgens mij is de kans op besmettingen dan veel groter
8 -5
BrandjeXL
Hahahaha wat een fabeltje dit. Ga nu eens nadenken. Ajax heeft meer dan een miljoen fans in Nederland. Daarvan kunnen er normaal zo'n 50.000 in de arena. Nu zijn dat er 9000 tot 12000. Dat zijn eenlingen of mensen uit een gezin.Plus dat de harde kern helemaal niet gaat. Dus wat denk je wat die overige 988000 nu dan doen? Die gaan toch allang bij elkaar of in een kroeg kijken brainiac.
2 -7
trooop
Leg eens uit als je daar niet te laf voor bent: een kutsmoes waarvoor precies? Om ons lekker allemaal dingen te kunnen verbieden?
7 -1
Bky
Nee, het is een kutsmoes om hun eigen incompetentie te verbergen. Bij Ajax heeft iedereen afstand van elkaar gehouden, hebben ze mondkapjes gedragen en heeft de club geïnvesteerd in routing en personeel om wedstrijden veilig tot een goed einde te brengen. Alles gaat daar prima en niets toont aan dat bijv. de Arena tijdens wedstrijden een besmettingshaard zijn (laat staan dat er überhaupt besmettingen ontstaan).

Toch moeten ze dicht, want help, paniek, we hebben het niet meer onder controle (vrij logisch als je testbeleid 2 weken geleden al faalde). Het is een grote fuck you naar iedereen die hier zijn best voor gedaan heeft.
2 -1
trooop
Ik geloof best dat ze incompetent zijn, en het zou best kunnen dat daardoor nu weer nieuwe maatregels nodig zijn. Maar ik heb niet de indruk dat ze zichzelf incompetent vinden. Dus valt er ook niks te verbergen.
Ze doen maar wat, deels uit imago-overwegingen, maar ook heus deels uit de overtuiging dat ze het juiste doen. Zoals dat gaat hè, in politiek. Zou er niet te boos om worden als ik jou was.
1 0
MarcelvTol1971
Dat kunnen dit soort figuren meestal niet uitleggen. Het is kutoverheid hier en daar maar inhoudelijk aangeven wat ze fout doen of wat beter kan dat lukt vaak niet.
1 -2
Web
Het gaat meer om te veel mensen onderweg
Ben je op de plek geloof ik je direct
3 -4
OuweDibbes
Web heeft wel gelijk.. ze doen al deze maatregelen om de openbaar vervoer sector te ontlasten. Dit is de grootste bron van besmettingen.
0 -3
Sjaakvaak
Het is zowel hilarisch als dieptriest dat de grootste anti-maatregelen schreeuwers, niet snappen dat als wij ons allemaal even netjes aan die regels houden; ze veel eerder weer opgeheven kunnen worden.

Juist door zo stoïcijns met de regels om te gaan maak je het voor jezelf, en de rest van ons, extra lang kut.
8 -10
Arek Milik
Ga in sprookjes geloven. Als de overheid vrijheden van je afpakt krijg je die niet vrijwillig meer terug, heeft het verleden bewezen met een wereldoorlog als gevolg. Willem heeft het gezegd, er komt nog een externe schok...
3 -4
ram
Ja, Rutte is inderdaad vergelijkbaar met Hitler. Zelfde plannen. En Hugo en Grapperhaus zijn stiekem al gaskamers aan het bouwen. En intussen stem jij zeker lekker op de racisten en fascisten van de PVV en FvD, of niet?
0 -1
Sjaakvaak
Tuurlijk man, de overheid pakt je vrijheden af en geeft ze niet meer terug. Want de overheid wordt er blij van dat de hele economie op zijn gat ligt, dat ze niet meer de horeca in kunnen duiken, dat het leven alom saai is. Ja dat is echt wat de overheid wil.

Volgens mij hebben we na de intelligente lockdown ook alweer een heleboel van onze vrijheden terug gekregen. Dus ga toch weg met je leugens.
2 -3
sucre
Makke schapen zoals Sjaakvaak kan Rutte niet genoeg hebben... O Hans!!
2 -2
Bky
Doe nou niet alsof het een fabeltje is dat een overheid meer en meer macht naar zich toe trekt en dat elke goede crisis gebruikt of misbruikt wordt om dit te bewerkstelligen. Alsof het de eerste keer is dat dit gebeurd. Doe ff joh.
1 -1
Sjaakvaak
Jij wordt ook met de dag een meer extremistische complotdenker hè. Wat voor macht trekken ze opeens naar zich toe dan? Waar gaan ze het voor gebruiken? Vertel.

En kom maar met die historische gebeurtenissen. En nu niet die kulvoorbeelden van mensen die over Nazi-Duitsland beginnen.

Ik vind het grappig dat we zogenaamd tot 2019 oh zoveel vrijheden hadden, vrijer dan ooit tevoren. Hoe kan dat als de overheid in het verleden ook al iedere keer de macht naar zich toe heeft getrokken? Blijkbaar hebben ze iedere keer netjes de maatregelen weer losgelaten.
0 -1
rood-wit-hart
Wat je ook van de maatregelen vindt, het is echt een utoptie om te verwachten dat 'als wij ons allemaal even netjes aan de regels houden, ze veel eerder weer opgeheven kunnen worden'.

Als het doel is om de ziekenhuizen (zoveel mogelijk) 'vrij' te houden van Covid-patienten dan zul je maatregelen moeten houden totdat er een afdoende werkend vaccin is. Het kan makkelijk midden 2021 worden alvorens dat er is. Dan zijn we dus 8 a 9 maanden verder..op het moment dat de maatregelen losser worden zullen de besmettingen en opnames altijd stijgen. Je hoort mij hier niet zeggen of we dat moeten willen of dat de maatregelen er wel of niet moeten zijn, maar het is een utopie dat we als we allemaal eventjes doorbijten en de maatregelen een paar weken opvolgen, we er zo weer vanaf zijn.
0 -1
Sjaakvaak
Het huidige doel is om de boel onder controle te houden tot er inderdaad een werkend vaccin is. Dat betekent dat ere inderdaad maatregelen nodig zijn, maar de hoedanigheid hangt wel degelijk af van hoe wij met die regels omgaan.

Houdt iedereen zich netjes aan de regels, dan kan het virus dermate ingeperkt worden dat we weer een tijdje op 1.5m van de horeca en van het voetbal kunnen genieten. Blijf je de boel overtreden, dan blijf je met zwaardere maatregelen sukkelen.
1 -3
OuweDibbes
Tja jij geeft FVD de schuld van 10 jaar bezuinigingen drift van regeringen Rutte. In Duitsland hebben ze op de miljoen 5 keer zoveel IC capaciteit. En daar procentueel 3 keer minder doden.
3 -2
Sjaakvaak
Heeft verder ook niets te maken met het feit dat hoe meer mensen de regels aan hun laars lappen, hoe langer we überhaupt met die kloteregels zitten opgescheept.
3 -3
OuweDibbes
Ik zeg niks over de regels... Maar willen wij uit deze nachtmerrie, moet alle neuzen de juiste richting op. Betekent dat het OMT moet worden uitgebreid met economen, met psychische zorg, met experts uit het onderwijs. Het RIVM dient ten alle tijden niet op de stoel van de politiek te gaan zitten en zich bezig te houden met wetenschap en er dienen aantal verantwoordelijkheid te nemen en af te treden. En niet tegen de ene groep zich bekhouden, en de andere mag sorry zeggen, of is ons overkomen, met de kennis van nu en allerlei kulredenen.
1 -1
Sjaakvaak
Nee, jij kan niet lezen. Ik zeg dat FvD weleens heeft meegestemd voor de bezuinigingen van Rutte. Ik heb nergens gezegd dat ze dit al 10 jaar doen, gaat moeilijk als ze pas 4 jaar in de kamer zitten. PVV doet het al wel 10 jaar ja.

Neemt niet weg dat de plannen afkomstig zijn van het kabinet, en de schuld dus hoofdzakelijk bij hen ligt. Maar zij worden hierin wel gesteund door het FvD en PVV. Dus ik vind het vrij hilarisch dat zij nu de vermoorde onschuld uithangen.
0 -2
Bky
"Ze hebben wel eens meegestemd met de bezuinigingen van Rutte".

Welke eigenlijk?
1 -1
OuweDibbes
In 2010 hadden we in Nederland 2000 ic bedden op het hoogtepunt van de Corona hadden we er maar liefst 1100. Jarenlang bezuigingen drift van Rutte en Co.

Het OMT, wat hebben ons virologen ingodsnaam gedaan in Januari toen bekend was dat er besmettelijk virus was in China. Niks nada.. Het was hen overkomen... en dan moeten voetbalsupporters hen bekhouden?
8 -5
Linkspoot
Heeft dit ook niet te maken met een vrije marktwerking in de zorg? Zo goedkoop mogelijk de beste service verlenen? We weten wat er is gebeurd met de zorg in het algemeen.

En eerlijk ,driekwart van de hele westerse wereld had dit niet zien aankomen. Wat dat betreft hadden ze beter een voorbeeld kunnen nemen aan bvb Taiwan.
0 -1
Kuningast
Ongelooflijk toch. Zorg en onderwijs zijn dingen waar je niet op kan bezuinigen.
Ze kunnen in den haag een voorbeeld nemen aan onze buren die hebben het aardig op de rit.
1 0
OuweDibbes
Klopt, onze ziekenhuizen zijn ingericht als profit organisatie. Dit is toch ridicuul. Wie bedenkt het..
0 0
Linkspoot
De zorgverzekeringsmaatschappijen die (mede)eigenaren zijn van de ziekenhuizen.
0 0
Nelloe
In januari zou ik je uitlachen als je zou zeggen dat corona in NL zou komen. Ik denk dat vele dat dachten. Dus dat het kabinet dat wellicht ook dacht, neem ik ze niet kwalijk.
1 -3
OuweDibbes
Ja maar ben jij viroloog van het OMT? Ik neem aan dat een viroloog elk virus in de wereld serieus moet nemen. Ik heb zelf een ICT bedrijf, en moet mij bezig houden met technologieën op ICT gebied.
1 0
Gooseman
Dus jij kent alle malware en ransomware? Alle computervirussen, jij weet elke D-Dos aanval te voorspellen? Toppertje zeg ik!
1 0
OuweDibbes
Heb ik over het voorspellen van virussen? Ik heb het over elke technologie die in de wereld actueel is. Voor voorspellingen moet je naar het Vaticaan.
1 0
Sjaakvaak
Deze bezuinigingen zijn destijds ook gesteund door partijen als FvD. Niet alleen het kabinet heeft hieraan bijgedragen.
1 -3
Web
Wilders en Baudet gingen voor een complete lockdown
0 -2
Sjaakvaak
Daar heb ik het hier niet over. Voordat Corona überhaupt een ding was hebben zowel de FvD als PVV meegeholpen met kabinetsplannen die de zorg hebben verminderd.
0 0
OuweDibbes
Ohh FVD zit 10 jaar in het kabinet..
En ik maar denken dat ze 3 jaar 2 zetels hebben in de oppositie. Weer iets geleerd, heeft Trump misschien ook er wat mee te maken?
3 -1
Sjaakvaak
Nee, 4 jaar en sindsdien is er meegestemd voor bezuinigingen. Hetzelfde met de PVV:
https://sdproducties.wordpress.com/2015/12/23/wat-beloofde-en-hoe-stemde-de-pvv/
0 -2
OuweDibbes
Ik ben geen PVV er.. ik ben een liberaal met een sociaal hart. Nogmaals we hebben het over 10 jaar regeringen van Rutte, daar doen 2 zetels van FVD niks aan af. Sterker nog, veel bezuinigingen waren om ons aan het stabiliteitspact te houden van de Europese centrale bank. Daarom konden we in Nederland goedkoop lenen, maar helaas gaan we dat niet voor allerlei landen doen behalve Nederland en Duitsland.
1 -1
Sjaakvaak
Gaat mij erom dat men, waaronder jij, dit volledig toerekent aan "Rutte
0 0
DeBaarsjes
Nu komt de burgemeester ook nog ff met haar persco
0 0
Marcus
Komend weekend Groningen uit en als het zo doorgaat begin november Utrecht uit zonder publiek. Ik zeg gunstig voor Ajax dit.
3 0
MK77
Oh dat is dus maar één wedstrijd in de JC Arena
4 0
Wout1988
wel die enige waar ik voor uitgeloot ben
0 0
Ajaxxxisdebeste
Ja gelukkig dat het zo valt.
1 0
johnantoni
Voetbalfans zijn altijd de lul hier in Noord Korea.
8 -5
Web
Zou je overleven denk je?
Er zijn wel ergere dingen aan de hand
Middenstanders hebben het zwaar
2 -2
Sjaakvaak
Ja stel je voor dat je even een dagje uit mist. En de rest van de samenleving kan natuurlijk gewoon zijn gang blijven gaan. Die horecamedewerkers maar juichen dat alleen de voetbalfans zo hard de lul zijn. Oh wacht.
3 -3
roodwit007
alleen in amsterdam maximaal 10.000 wel met black maters op je borst
7 -6
Nelloe
Hoe vaak dit nog aanhalen.. pff
3 -3
JariJari
Maximaal 10000? Femke zegt: hoe meer hoe beter!
2 -2
Sanalologo
Stelletje clowns in de politiek.
7 -7
PJSM
Daar kan de politiek ook niets aan doen. Snap je hopelijk toch ook wel.
5 -2
Sanalologo
Jawel, voetbal stadions sluiten zonder dat we bewijs is dat daar mensen besmet worden? Het belang van ventilatie nog steeds niet onderstrepen.
0 -4
Web
Jij hebt niet door dat je ook in een stadion moet komen?
1 -2
Sanalologo
Ik kom met de Auto. Jij?
0 -2
Web
Mensen hebben het zelf in de hand. Hadden ze ook al. Als wij gewoon door waren gegaan met de 1,5 meter. Het had het niet zo ver hoeven te komen. De cijfers zijn veel te hoog
Nu is het aan de mensen. Houden wij ons aan de 1,5 meter, gaan de besmettingen weer naar beneden
AUB doe het
6 -4
Sanalologo
Daar is web weer, schijt nog erger in zn broek dan voorheen.
3 -3
Web
Dus als je aan de regels houd, en respect vol omgaat met deze pandemie, ben je bang
Nou ik zal je vertellen dat dit voor mij niets is. Dan dat ik eerder heb mee gemaakt
Jij moet eens op je woorden letten kerel
1 -4
Japievanopdehoe
Ik zie in Web wel één van de weinigen met een normale, van emotie geventileerde mening. Het grote deel van dit forum reageert volledig vanuit emotie en de meeste opmerkingen raken kant noch wal. Als je niet in kunt zien dat het anders moet, dan ben je wat mij betreft [X] ONGESCHIKT. Dan liever mensen met een beetje poep in hun broek.
1 -3
stefanwillem
Ik ben het volledig met je eens, maar ik betwijfel of mensen hun verantwoordelijkheid na 6 keer vragen in een persconferentie wel gaan nemen. We leven in een egoïstische maatschappij, ikke ikke ikke en de rest kan stikke.
Laten we hopen dat iedereen het weer serieus gaat nemen maar ik betwijfel het.
4 -1
Sjaakvaak
Al die mensen naaien zichzelf (en ons) alleen maar harder. Erg treurig wat voor een tunnelvisie deze mensen hebben.
2 -2
Nelloe
De toon is nu serieus. Gaat het fout, dan mogelijk lockdown, met alle gevolgen...
2 0
Schip
Drie weken valt wel te overleven. Mijn vrees is dat de trend omhoog niet te stoppen is en een nieuwe LD komt. Dat is echt fataal voor veel bedrijven.
5 -1
BokkieBokstra
Zal afhangen van hoe het in de ziekenhuizen gaat maar las de snelheid van stijgen en dat zag er niet goed uit. En dan de R in de maand, tot en met maart. Duivels dilemma voor de overheid want voor de economie heel slecht. Ben ook bang dat bedrijven dit niet gaan redden.
0 -1
Bjorn
Drie weken doen ze bewust zodat het overbrugbaar lijkt voor de mensen, komen daarna weer drie á vier weken achteraan.
2 -2
ram
Ik kan het me bijna niet voorstellen dat 3 weken voldoende is. Ik denk dat je in zo'n korte tijd nooit redelijke resultaten kunt behalen, zeker met deze milde maatregelen.
1 -3
Web
Als wij ons gewoon aan de 1,5 meter houden. Zou het misschien genoeg kunnen zijn? Doen wij dat niet
Gaat het inderdaad weer een lockdown worden. Please
3 -3
ram
Ik weet niet. Ik denk dat het erg krap is, gezien de huidige situatie.

En de vorige keer hadden we meer maatregelen; toen ging het goed maar volgens mij heeft het toen ook langer geduurd dan 3 weken.
En ik denk dat mensen toen meer bereid waren om mee te werken. Nu heb je meer hufters met schijt.
1 -2
Antafca
Lach me kapot
2 -5
Web
Ik niet. Ik vind het verschrikkelijk voor alle goed willende en hardwerkende mensen
7 0
jaribombari
Als je die wedstrijden in de Kuip ziet dan begrijp ik dit wel.
4 -5
Bjorn
Grootste gevaar zal voor hen zitten in het vervoer naar en terug van de stadions plus rondom het stadion. Niet in het stadion zelf.
1 0
Web
Het gaat ook om de drukte naar de stadions toe, misschien is dat wel het grootste probleem
2 0
Arek Milik
Hou toch op man, stond al heel lang op het script. Laat ze lekker juichen en springen. Daar is een stadionbezoek voor bedoeld.
5 -13
Sjaakvaak
Snap je nou echt niet dat jij jezelf alleen maar harder naait?
3 -4
Nelloe
Door jou geloof ik ook in een wappiedemie
3 -2
bazza25
Het typische is dat je serieus kan afvragen of er echt zoveel aan de hand is.. voor iedereen de tip, Google is ziekenhuis vol 2018, 2017 of 2016.. exact de zelfde berichten als nu,met ook jonge mensen die op ic belanden en ziekenhuizen in de stress..
7 -4
Nelloe
Man man man. Ik ken mensen die werken op de IC. Het is schrikbarend druk. Als dit doorzet, kan je straks voor je gebroken been niet eens meer langs.
2 -1
bazza25
Dat is toevallig, ik ook een stuk of 5 zelfs en werk zelf op een ic in de psychiatrie..
Een ic is 8 van de 10 keer onmiskenbaar druk en ja nu ook maar toen in de grote griepgolf ook.. toen rende mensen ook de benen onder hun lijf vandaan.. alle respect voor de ic vpk.. maar je moet dingen wel altijd in perspectief blijven zien.. de ene vpk beleeft het anders dan de andere en vergeet vooral niet de vreselijke omstandigheden waar ze onder werken qua te korten etc. De zorg is afgrijselijk afgeroomd waardoor het al heel snel piept en kraakt..
1 0
Bjorn
Reguliere zorg raakt overbelast en tekort aan IC-bedden dreigt wederom.

De mensen die verantwoordelijk zijn voor beide tekortkomingen stonden helaas zelf te preken. Bezuinigingen in de zorg sinds 2012 door Rutte en De Jonge die de afgelopen 3 maanden verzuimd heeft Nederland voor te bereiden op een mogelijke tweede uitbraak met meer IC-bedden en testcapaciteit. Dit terwijl ze die mogelijkheid zelf telkens wel aanstipte en ons voor waarschuwde. Armoede dat dit onze leiders zijn.
2 -1
Web
Je hebt zeker een punt
Maar dit is op dit moment weinig of niets aan te doen. De feiten liggen er gewoon
Verander je het virus niet mee
1 -2
Bjorn
Het is weer achter de feiten aanlopen inderdaad, maar de mensen mogen zich best realiseren dat drie maanden geleden verzaakt is de juiste voorzorgsmaatregelen te treffen. Mede daardoor stonden ze daar nu weer te preken. Ik hoor alleen geen enkel kritisch vraagje van een journalist of een hand in eigen boezem.
0 0
roodwit007
amen , je bent een van de weinig die dit ziet , helaas hangen de meeste aan de neus van rutte de bejaarde moordenaar
2 -2
Japievanopdehoe
'rutte de bejaarde moordenaar' HAHAHA JEZUUUUUUUS. Ik heb de domste opmerking van het topic gevonden hoor!
0 0
Sjaakvaak
En wie moeten we dan wel stemmen? Zijn grote opponent Thierry heeft zelf ook meegestemd voor bezuinigingen in de zorg.
0 0
Bjorn
Bezuinigingen in de zorg waren in een periode dat FvD nog niet was opgericht.
0 0
bazza25
Kijk maar is naar artikelen over volle ziekenhuizen in 2018, 2017 en 2016, situaties in ziekenhuizen zijn altijd nijpend geweest
2 -1
De_Realist
Tja, voetbalfans be tokkies. Thnx Feyenoorders, Tukkers en Willem IIers.
3 -9
ram
Nee, onzin.

Het ging redelijk goed qua supporters. Het is ontzettend kortzichtig (lief woord voor 'dom') om het afschaffen van publiek bij voetbal toe te schrijven aan gedrag van supporters.

Feit is dat het heel slecht gaat qua corona en dus worden er overal maatregelen genomen. Niet meer dan logisch om nu (weer) zonder publiek te gaan spelen.
2 -1
DUDE92
Hoewel dat best schaamtevol was idd, denk ik dat deze maatrelen sowieso wel waren genomen. De cijfers lopen te snel op helaas.
3 0
MarLuuk76
Stond allang op de agenda, ook wordt het over 3 weken nog harder. En wat ik al steeds aan heb gegeven. Dwang doorMiddel van groepsdruk en uitsluiting, Zie mondkapjes het begint klein maar wordt steeds groter. Maar geloof vooral dat we terug gaan naar normaal,
2 -2
Radie125
Kan de KNVB niet het programma omgooien eerst Groningen uit dan Utrecht uit en dan willem2 uit hebben we die vast gehad
0 -1
ram
Zeer sterke persconferentie. Klasse van het kabinet.

Mensen hier zullen mij zwaar minnen maar dan heb je echt geen enkel benul van de ernst van deze situatie. Of dan ben je zo extreem(rechts:) dat je het nodig acht om hier een politiek issue van te maken. Maar politiek boeit nu niet. Dit kabinet doet wat noodzaak is en doet dat prima. Voor ieder beschaafd en verstandig mens is dit niet meer dan logisch in deze crisis. Zeik niet op het kabinet, zeik op het enorme percentage van de bevolking met totale schijt aan corona. Dat zijn de hufters.

Ik vind de maatregelen nog vrij mild en denk dat er nog meer nodig is en zal volgen. Maar hopelijk is het voldoende. Als mensen het weer serieus gaan nemen i.p.v. die extreme laksheid die we nu zien, zou het moeten kunnen.
11 -12
MisterAFCA
Man man wat ben jij een vervelende zelfingenomen kwal met je semi-elitaire gelul.

Waar haal jij al je wijsheden vandaan? Wie ben jij dan kwalleman? Dus omdat ik jouw reactie zou minnen heb ik geen benul van de situatie? Want jij bent alwetend? Je bent volgens mij vooral een narcist maar dat is een andere discussie... politiek boeit niet en er moet vooral geen politiek issue van gemaakt worden en dat onderbouw je door andersdenkenden voor extreem rechts uit te maken? Kan je er een soort van smiley bijzetten maar dat maakt je misschien nog wel stommer dan je al overkomt... Ik denk voor mezelf, kijk verder dan de Nos en RTL 4 en trek zelf conclusies. Ben geen mak schaap dat achter de meute aanloopt. Dat zou misschien nog wel minder beschaafd en verstandig zijn. Er zijn een heleboel tegenstrijdigheden die uitleg behoeven maar waar geen journalist naar vraagt. Zal ze jou niet uitleggen want met jou zelfingenomenheid, waardeoordelen en Narcisme is daar geen beginnen aan...

Dus ik zeik wel op het kabinet (jouw woorden ik zou het eerder kritisch en zelfdenkend noemen) maar en hier komt een grote maar, Ik vind wel dat mensen moeten proberen om verspreiding zoveel mogelijk te voorkomen. Maar dan wel
met maatregelen die steekhoudend zijn. Ik ben niet ziek en heb geen onderliggende kwalen. Ik moet dus mezelf vrijer kunnen bewegen dan iemand met COPD bijvoorbeeld maar ook iemand met COPD zou zelf zijn keuze moeten kunnen maken. Als jij weet dat je tot de zwakkere en dus vatbare groep behoort zal je daar naar moeten leven. Daar hoef ik de dupe niet van te worden. Waar waren die piek-besmetting na al die BLM demo’s?, de overvolle stranden, in Duitsland na een demo met meer dan 1 miljoen!!! mensen? Nou? Meneer de professor?

Je maakt hier mensen voor hufter uit maar gezien jouw autoritaire manier van schrijven naar mensen de laatste tijd ben jij misschien wel de grootste. Ik heb het al bij een ander topic geschreven: Helaas zijn zowel bij links (jij dus) als rechts de mensen die het hardste schreeuwen, degene die het beste allebei hun bek kunnen houden. Hierdoor elimineer je de extremen en kun je de dialoog beschaafd op gang houden. Helaas zijn ze bij beide kanten te dom om dat zelf te beseffen... dus ram hou alsjeblieft je ...
3 -1
sucre
Goed stuk MrAFCA!
0 0
Japievanopdehoe
Ik las ram zijn betoogje. Redelijk verwoord en nergens extreem of overdreven. Toen las ik jouw eerste zin, eindigend op 'semi-elitaire gelul'. Dat was een goede graadmeter voor de rest van je stompzinnige verhaal. Wel knap dat je het woord elitair hebt geleerd. Dat dan weer wel!

En.. 'Degene die het beste allebei hun bek kunnen houden.' Had je door dat je daarmee jezelf de mond snoert?
0 -2
MisterAFCA
Kijk nou, nog iemand met semi-elitair gebral. Zijn stukjes lees ik met aan zekerheid grensende waarschijnlijkheid vaker dan jij. Met enige regelmaat wordt daar in gescholden. Iemand aanspreken in zijn eigen taal werkt vaak beter. Dan komt het op de manier binnen zoals die persoon zich uit.

Dat jij het stukje stompzinnig vind zegt genoeg over jouw “makke schaapsheid” en doet mij vooral medelijden voor je laten voelen. Ook enigszins frustrerend dat we allebei niet meer zullen meemaken waar deze wereld toe uitgroeit door ja knikkers en struisvogels zoals jij.

Grappig eigenlijk dat bijvoorbeeld in een zwarte piet discussie de mening van de weinige telt maar in de virus discussie dat dan weer niet geld. En dat terwijl die minderheid in de viruswaanzin vele miljoenen mensen betreft en bij zwarte P het om een paar duizend mensen gaan. Maar het gaat allemaal
om perceptie en perceptie is iets wat gecreëerd wordt door media en politiek. Bijvoorbeeld, kijk de persco terug en kijk naar de vraag over ventilatie aan de Jonge. De vraag wordt twee gesteld en er wordt twee keer een verhaal opgehangen wat aan geen kant antwoordt op de vraag is. Dat is wat er continue gebeurt en dat is wat figuren zoals jullie vreten. Zelfs de vrij journalisten vragen er niet op door op zo’n moment. Dat heet een kritische vraag stellen om het stellen. Niet om daadwerkelijk een antwoordt te krijgen. Maar de burger zoals jij hoort alleen een kritische vraag en denkt eureka! Democratie...

Nog bedankt trouwens dat je qua onderbouwing niet verder bent gekomen dan het stompzinnig te noemen! Top gedaan. Anders dan proberen door via zinsopbouw en uit de hoogte doen is je intelligentie weinig op de voorgrond getreden.

Als je niet tegen de woordjes bek en gelul kan wil ik je graag verwijzen naar een forum over punniken of scheefbreien... Je zit notabene op een Amsterdams voetbal forum...
misschien had ik me anders kunnen formuleren maar het gaat om degene aan wie het bedoelt is. Gezien zijn woordkeuze was dit gepast. Verder verzoek je om nog eens de inhoud te bekijken zonder vooringenomenheid en jezelf erboven plaatsend. Misschien leer je nog wat.

Fijne dag verder en pas voor vloekende kinderen! Zou het erg vinden als je van slag raakt.

0 0
roodwit007
zucht mijn oma stierf omdat tering kabinet de mondkapjes en andere beschermingen naar china stuurde voor mij zijn het killers die vuile klote vvd meer dan 2300 ic bedden weg bezuinigd 70.000 verzorgers er uit getrapt binnen 10 jaar tijd
0 -4
ram
Heftig van je oma man! Echt kut.

Maar ik heb niet genoeg info om jouw beeld van het kabinet te steunen. Daarbij is het anekdotisch bewijs.

Maar wat je zegt, lijkt erg simplistisch. Het kabinet heeft fouten gemaakt. Dat zal vast. Maar het is geen reden om het hele kabinet af te vallen.
Maar misschien komt de dood van jouw oma wel door laksheid bij mensen die niet thuis zijn gebleven terwijl ze symptomen hadden. Kan ook.

En daarbij: zou jij het kabinet niet juist moeten steunen? Maatregelen voorkomen dat er meer oma's overlijden.
0 0
3sterrenAjax1
haha daar hebben we onze moraalnarcist weer. altijd zo trots om t narratief van de overheid te prediken. dan heb je bar weinig om trots op te zijn.
4 -4
ram
Okay.
0 -5
Arek Milik
Ja ach we kunnen toch nog naar de supermarkt? Ach ik kan toch nog buiten een rondje maken. Typisch, blinde kip...

Ja ze doen het prima hoor, over een paar weken/maanden zijn er geen horeca meer te vinden of speel je alS Ajax eenzaam in een competitie omdat de helft is omgevallen.

Maar blijf vooral als een schaap alles goed te keuren en ja en amen te knikken. Vroeg of laat kom je er achter en dan zal je nog aan “Arek Milik” terugdenken. “Verdomme, hij had toch gelijk”
2 -9
Nelloe
Wappiedemie
0 -1
ram
Ik vond het toch sterker toen je mij een schaap noemde omdat 'ram' niet past. Ik vind "kip" niet zo sterk.

Maar ik blijf jou toch echt wegzetten als iemand die in een dwangbuis hoort. Ik vind het prima om op een normale manier zaken te bespreken. Kritiek mag. Een ander inzicht mag. Maar jij gaat in alles veel te ver. Jij ziet in werkelijk alles een complot. Zelfs in 9/11 en de Tweede Wereldoorlog. En meer.

En je bent een simpele egoist. Hieronder wordt je boos omdat jij niet naar Ajax-Heerenveen kunt. Tsja... Zielig.
3 -4
Arek Milik
Naar een stadion gaan is vrijheid. Ik maak mij boos omdat dit een dictatuur beleid is. Ik denk ook aan U toekomst, wat nou egoïst!

Man, als je het allemaal niet begrijpt hoe de wereld in elkaar steekt moet je niet zo stellig zijn. De elite heeft verdient op de twee wereldoorlogen, ze verdienen op 9/11 omdat ze hun olie konden veiligstellen in het midden-oosten. Met daarbij ook controle op de wereldbevolking met de privacy die we verloren hebben sinds 9/11. Face it, waarheid is hard!
2 -4
ram
Vrijheid is ook dat je kinderen mag neuken als je wil. Of dat je 400 mag rijden in een woonwijk. Is het dictatoriaal dat dat niet mag? Lijkt me niet...

Voor de rest wat je zegt: je bent echt heel erg ziek. Ga hulp zoeken.
1 -3
Volh1983
Helemaal mee eens, de ASO's moeten aangepakt worden zodat we de horeca en andere zsm weer kunnen oppakken...
1 -1
ajaxfan83
Het is gewoon lachwekkend die persconferentie. Het wordt kouder en het weer zit niet mee en daardoor worden veel mensen verkouden , en aangezien dat er hoge geleerden zeggen dat het een "winter griep/ virus" is dan was het te verwachten dat er veel mensen verkouden zijn geworden en dan automatisch een stempel krijgen met corona virus. En dan gaan ze beslissen dat de horeca weer eerder dicht moet en de stadions tijdelijk leeg moeten blijven. Te belachelijk voor woorden
2 -5
ghouleseddik
corona ≠ influenza
3 0
sucre
O Hans....!!
0 0
sucre
O Hans.
0 0
Arek Milik
Was ingeloot voor Heerenveen, bedankt dictator trekpop Rutte en de elite!
3 -7
Japievanopdehoe
Vuile, vuile egoïst dat je bent! Ik hoop dat je zelf ergens corona oploopt en de mogelijk ernstige gevolgen ervan eens persoonlijk onder ogen moet zien. Misschien dat dan de 'ikke ikke ikke en de rest kan stikken'-mentaliteit wat bedaart. Minder van jouw type op deze wereld, AUB!
0 -2
JariJari
Ingeloot is ingeloot. Gewoon gaan maat.
1 0
RuffRhythim
Dit is wel humor hahaha
0 0
sucre
O Hans..
0 0
Bky
Gewoon keihard gefaald. Incompetent zooitje.

En dat zelfs met al hun experts, waar wij dan weer zogezegd op "moeten vertrouwen".
0 0
AjaxDordt
Nog mazzel dat er een interlandweek is, daar mocht toch al niemand naar binnen
1 -2
Hugoboss92
Alleen Heerenveen thuis zonder publiek
0 -1
MNJ7
Wat een onzin man , laat iedereen met een mondkapje in het stadion zitten, had mensen wat zijn geweest laten testen nu is dit een maatregel zonder argumenten dat er ook daadwerkelijk besmettingen zijn geweest
0 -6
Arek Milik
Optiefen met die muilkorf!
2 -7
Henning
Zo, jij bent stoer.
3 -1
MarLuuk76
Hij is en stoer en heeft gelijk.
1 -6
jollie18
Gelukkig spelen we niet tegen de beste tegenstanders
0 -3
Soccerskins
Godverdomme Mark
0 -3
Keizer020
Tja viel te verwachten
1 -4