Ajax verkoopt aandelenbelang in Ajax Cape Town

JesseTH, 28-09-2020 om 17:35, 10118 views, Ajax |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ajax heeft haar 51%-aandelenbelang in Ajax Cape Town verkocht, zo brengt de club via haar officiële kanalen naar buiten. De Amsterdammers verkopen de aandelen - sinds 1999 in het bezit - aan de huidige minderheidsaandeelhouder, die de aandelen op uiterlijk 1 oktober ontvangt.

'Na de strategische heroriëntatie, waar in februari 2020 melding van werd gemaakt bij de presentatie van de halfjaarcijfers, is door Ajax geconcludeerd dat de ambities en resultaten in Amsterdam in te groot contrast staan met de ontwikkeling van de voetbalmarkt in Zuid-Afrika', zo verklaart de club.

De ambitie van Ajax is nog altijd onveranderd. De club wil de beste zijn van Nederland en ook in de buurt blijven van de Europese top. De talentontwikkeling vanuit Zuid-Afrika heeft daar onvoldoende aan bij kunnen dragen. De potentie voor in de toekomst zien de Amsterdammers ook niet. 'De club heeft de aandacht verlegd naar andere markten', valt er te lezen.

Scoor nu alvast je WZAWZDB-muts voor de winter!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
jutter
Was trekken aan een dood paard natuurlijk. Een club die al was afgezakt naar het 2e plan daar, en hoegenaamd geen spelers heeft voortgebracht die van waarde voor Ajax zijn geweest (m.u.v. die Pienaar dan), wat toch de bedoeling moet zijn geweest om een meerderheidsbelang in die club te nemen. Als je echter de berichten moet geloven was het daar nogal kwaad kersen eten met schimmige figuren die om de haverklap vervangen werden, je kon er nauwelijks je vinger achter krijgen wat daar allemaal gaande was. Nu heeft Ajax dus zijn handen van dat Ajax CT afgetrokken, maar had dat naar mijn mening al een paar jaar eerder moeten doen.
0 0
PJSM
Is Henrique al onderweg Marc.
0 0
Schwalbino
Die gaat eerst de miljoenen in ZA ophalen en landt dan op Schiphol met een sporttas.
1 0
PJSM
Hoeveel kunnen we weer bijschrijven
0 0
delphiero
Begrijpelijk, brengen gewoon te weinig spelers en daarbij niet rendabel. Aan de andere kant is het Jammer dat Ajax daar stopt, Zuid-Afrika is een prachtig, voetbalverliefd en helaas stuurloos land wat vanuit de historie sterke banden heeft met Nederland. Weet niet precies hoeveel ACT deed aan maatschappelijke projecten en of er een rol van Ajax daarin was, maar voor wat wisselgeld maak je als Ajax zijnde jongens verliefd op de bal en op de mooiste club van de wereld. Hopelijk kunnen ze daarin nog wat betekenen. De talentvolle regio's van Afrika vind je vooral in het westen, als je als Ajax zijnde daar een club/instituut begint die kleine Traore's en Kudusjes binnenhaalt heb je een gouden markt in handen.
1 0
Ferd
Rendabel was het wel. Het bracht meer op dan het kostte.
0 0
Bensco
Terecht, was al jaren een kostenpost voor onze club met een zeer beperkte doorstroom van talenten. Het runnen van satelliet clubs leidt zelden tot financiële of sportieve successen door belangenverstrengeling van beide clubs.
1 -1
Ferd
Een kostenpost was het niet. Op 1 jaar na schreef de club altijd zwarte cijfers.
2 0
mvdk
Waarom niet eens een satellietclub in Marokko proberen... Er blijken veel technische spelers rond te lopen die alleen flink geslepen moeten worden.
0 -2
Sterspeler
Die vind je ook wel in Nederland. Zijn er zat van.
0 0
johnantoni
Of in Kroatië.
1 0
dumperPattiruhu
In Afrika heb je wel een paar landen die interessant zijn zoals Nigeria, Ghana, Ivoorkust, Senegal en Angola. Kortom opties genoeg.
0 0
AjaxDaniel
Snap het, ze kunnen veel beter een talentenschool openen of sponsoren in Ghana of een dergelijk land. Zuid-Afrika heeft gewoon erg weinig talentvolle spelers rondlopen.
2 0
ram
Jammer. Ik had liever gezien dat Ajax in het verleden iets meer had geïnvesteerd om de club succesvol te maken. Dat halfslachtige heeft duidelijk niet gewerkt maar ook de leiding daar was natuurlijk een probleem.

Momenteel begrijp ik wel dat Ajax hier klaar mee is. Het zou veel te veel tijd, geld en energie kosten om het succesvol te maken. Dan kun je beter ergens anders iets gaan opbouwen, denk ik. Idealiter in een land waar meer talent zit en een betere voetbalcultuur heerst.
2 -4
Ferd
Het probleem is vooral die megalomane gek waar niet mee te werken valt.
1 0
Schwalbino
Gewoon cluppie in hoogste Belgische kopen. Daar stal je Ekkelenkamp. Lang, en al die andere spelers die klaar zijn in de KKD.

Dan weet je sneller dan nu wat hun doorgroeikans is omdat ze daar wel 30 wedstrijden op het hoogste niveau kunnen spelen.

Is ook prettig voor de jeugdopleiding want die wil graag de beste zijn en leidt niet op toe te zien hoe spelers die zij afleveren stilstaan.
0 -1
ram
Dat lijkt me nogal een dure grap en niet heel zinvol. Je kunt dan net zo goed spelers als Lang en Ekkelenkamp verhuren.
1 0
Schwalbino
De opleiding moet zeggenschap krijgen over de vervolgstap van spelers die klaar in de KKD zijn. Zo simpel is het eigenlijk. En vanuit dat perspectief is het veel beter dat spelers meteen een vervolgstap krijgen waar ze wedstrijden spelen.
0 0
ram
De "opleiding"? Wat bedoel je daarmee? Ajax beslist toch gewoon wie waar speelt? Wie zou dat anders moeten beslissen?

Je kunt toch gewoon een vervolgstap bereiken door te verhuren (Lang bij Twente en nu Danilo daar, bijvoorbeeld)? Ik snap echt niet waarom je daar een Belgische club voor zou moeten kopen.
0 0
Schwalbino
Wat moet je anders met die centen van ZA?
0 0
ram
Ik snap niet waarom je dit zegt en waarom dit jouw reactie is op wat ik net zeg.
0 0
Schwalbino
Met opleiding bedoel ik de jeugdopl van Ajax. Die is met het idee om er meer uit te halen verbeterd. Bij de selectie heb je nu ook een situatie waarvan ik denk daar kun je meer uithalen. Laat die spelers die uit Jong komen meteen een vol seizoen spelen. Zet ze bij elkaar in een team. Dan bewaar je het Ajax gevoel en de binding met die groep. Na een jaar heb je veel meer zicht erop wie wat kan betekenen en wie niet en na twee jaar heb je nog veel beter zicht daarop.

Zoals AJax het nu doet weten ze na 2 jaar nog steeds niet waar het plafond van Lang, Eiting, Ekkelenkamp ligt. Daarom zeg ik hier kun je meer uithalen.
0 0
ram
Ja, maar dan nog blijft de vraag waarom het kopen van een club beter is dan spelers verhuren.

Een club kopen kost extreem veel geld terwijl verhuren niets kost. Je kunt heel makkelijk Lang, Danilo en Ekkelenkamp allemaal bij Twente stallen, bijvoorbeeld.
0 0
Schwalbino
Dan laten we dat kopen. Wat ik belangrijker vind is dat je jongens die nog niet rijp genoeg zijn met elkaar laat spelen op een hoog niveau. Dus allemaal naar 1 club. Dat lijkt me lastig in Nederland omdat mensen dan snel competitievervalsing in de mond nemen. Daar moet je geen last van hebben en heb je ook geen last van als je ze aan een Belgische club verhuurt. Vaste route van Jong naar een bepaalde Belgische club. Je hebt de kliek bij elkaar, ze kunnen zich aan elkaar optrekken, verliezen de binding met Ajax niet en voor de selectie van Ten Hag (of wie dan trainer is) is het na enkele seizoenen ook alleen maar prettig want die haalt dan de spelers die het meeste ontwikkeling hebben laten zien op.
0 0
ram
Ik zie hier echt niets in, sorry, haha.

Stel dat je Lang, Ekkelenkamp, Kotarski en Danilo bij Twente hebt, wat dan? Stel dat ze goed samen leren spelen en ongeveer zo gaan spelen zoals Ajax speelt, denk je dan echt dat ze alle vier ineens bij Ajax in de basis komen en dat samenspel daar kunnen voortzetten? Lijkt me niet toch...

Volgens mij heeft het totaal geen toegevoegde waarde om allerlei Ajacieden bij dezelfde club onder te brengen. Misschien is het leuk voor de integratie als je nog een vriendje bij de club hebt. Stel dat Ekkelenkamp het goed kan vinden met Danilo, dan zou ik hem wellicht eerder naar Twente sturen dan naar een vergelijkbare andere geïnteresseerde club. Maar daarmee heb je al het voordeel volgens mij wel gehad.
1 0
ST
Eindelijk.
0 0
Multi
Prima, als ze nog in Afrika willen zitten kunnen ze veel beter richting de westkust gaan. Denk bijvoorbeeld aan een Ghana en dan zorgen dat ze 100% eigenaar zijn van de club, zodat er geen gezeur kan komen van botsende kampen.
4 0
ram
Eens. Ik zou dat wel vet vinden! In die regio lopen echt veel talenten. Als je die allemaal naar Ajax Accra haalt, kun je daar (vrij goedkoop) echt veel baat bij hebben.
1 0
Hollister
Is bekend voor welk bedrag?
0 0
Soccerskins
Ben ik ook wel benieuwd wel na. Is er volgens mij niet bij vermeld.
0 0
036AFCA97
Mooi.

En dan nu een Ajax in Amerika beginnen. Gigantisch land, qua sport heel fanatiek en winnaarsmentaliteit, voetbal is enorm groeiend daar en er zit veel geld. Ik zou het graag zien gebeuren. Kan je misschien ook goed Zuid-Amerikaanse talenten oppikken, maar dat weet ik niet zeker.
1 0
mgtow
Wordt nu ook de naam verandert?
1 0
Ajaxxxisdebeste
Mag ik wel hopen en dat ze niet onder Ajax vlag verder gaan zonder enige connectie nog. Naam, logo en shirt terug.
1 0
Aeter
Lijkt me logisch.
1 0
Mivado
Goede zaak: veel gezeik en het leverde weinig op. Benieuwd of er een nieuwe Ajax- komt en waar
0 0
Bjorn
De juiste keuze. Was een stuurloos schip
4 0