Jong Ajax rekent in de tweede helft af met Excelsior

JesseTH, 28-09-2020 om 20:40, 20576 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Jong Ajax heeft maandagavond wederom gewonnen. Na een slechte start van het seizoen met drie nederlagen op rij, werd er na Go Ahead Eagles ook afgerekend met Excelsior. Door goals van Brian Brobbey, Lassina Traoré en Kenneth Taylor werd het op De Toekomst 3-0 voor de Amsterdammers.

In de eerste tien minuten van de wedstrijd ontstonden er voor beide ploegen kansjes. Naci Ünüvar schoot tegen een opponent aan met een poging van buiten het strafschopgebied, terwijl Kjell Scherpen aan de andere kant moest ingrijpen met een uitstekende redding. Een kleine vijf minuten daarna raakte Excelsior zelfs de lat en zodoende kwam Jong Ajax goed weg.

Vervolgens moest Scherpen nogmaals een redding verrichten en daarna was het weer eens tijd voor een kans voor Ajax. Victor Jansen mikte laag in de korte hoek, maar schoot een paar centimeter naast. Even later zorgde ook Giovanni ervoor dat de keeper van de tegenstander zich moest strekken, maar het net werd aan beide kanten nog niet gevonden. In de slotfase van de eerste helft was Ünüvar nog tweemaal kansrijk, maar hij miste de scherpte in de afronding. Zodoende gingen beide ploegen rusten met de brilstand.

In de tweede helft kwam Brian Brobbey in het veld en toen was het al snel raak. Kenneth Taylor legde de bal heerlijk achter de verdediging, waarna Devyne Rensch terug kon leggen. Voor Brobbey restte er niets anders dan de bal in het lege doel te werken. Vrijwel meteen hierna scoorde de spits bijna opnieuw, maar hij werd teruggevlagd voor buitenspel. Ruim vijf minuten later was het alsnog raak. Jensen schoot maar eens op doel en de rebound was voor Lassina Traoré, die goed reageerde: 2-0.

Jong Ajax bleef de gevaarlijkere ploeg hierna, maar dat betekende niet dat Excelsior zonder kansen bleef. Het was Terrence Douglas dan ook die na een minuut of zeventig spelen een tegendoelpunt moest voorkomen. De bal dreigde binnen gewerkt te kunnen worden bij de tweede paal, maar de back stak er een stokje voor. De Rotterdamse tegenstander ging er in het vervolg van het duel nog wel voor, maar de verdediging van Ajax én Scherpen waren scherp.

Waar het duel op een 2-0 zege voor Ajax af leek te stevenen, deden de Amsterdammers er in de slotfase nog een schepje bovenop. Taylor kreeg alle ruimte van Excelsior met de bal aan zijn voet en dat liet hij niet ongestraft gebeuren. Met een bekeken schuiver zette hij zijn ploeg op een marge van drie. Hierna vond er nog maar weinig noemenswaardigs plaats en zodoende won Jong Ajax met 3-0.

Opstelling Jong Ajax:

Scherpen; Rensch (Musampa 82’), Llansana, Kasanwirjo, Douglas; Regeer, Jensen (Mendez 66’), Taylor; Giovanni (Pinas 89’), Traoré, Ünüvar (Brobbey 46’).

Wissels Jong Ajax:

Reiziger, Musampa, Hillen, Méndez, Warmerdam, Brobbey, Pinas, Tasci.

Opstelling Excelsior:

Damen; Horemans, Matthys, Oude Kotte, Ormonde-Ottewill; Baas, Niemeijer, Van Rooijen; Zwarts, Mar Omarsson, Mendes Moreira.

Wissels Excelsior:

Van der Meer, Aberkane, Meijer, Fischer, Verhaar, Den Heeten, De Fockert, Bleijenberg, Sanches Fernandes.

Doelpunten:

1-0 Brian Brobbey (51’)

2-0 Lassina Traoré (59’)

3-0 Kenneth Taylor (88’)

Maak kans op de FIFA 21 Ultimate Edition!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
afca1985
Wat een grafscheids trouwens, echt zo'n Nijhuis light versie, verzint zijn eigen regels waar je bij staat. Bloedirritant die lul
2 0
FerdiZ
Eindelijk wat positieve reacties over Scherpen. Bet heeft even geduurt..
2 0
Jojo49
altijd weer die spelers ophalen,die we gehad hebben, dit wordt siem de jong 2
0 -1
ElBlanquito
Waar is Noa Lang? Zat zaterdag ook bij 1ste elftal niet op de bank.

Verhuur aanstaande?
0 0
DonQ
Geblesseerd.
1 0
NouriVandeBeek
Taylor en Regeer beste spelers van Jong Ajax vanavond.Van Taylor niet erg verrassend, maar Regeer is de laatste 2 wedstrijden erg goed bezig. Staat eindelijk op zijn beste positie, net 17 en kan gewoon heel goed voetballen. Beide spelers hebben naar mijn mening de potentie voor Ajax 1.
9 0
insectenverdelg
Je vergeet Scherpen
7 0
Babangida83
In mijn ogen duidelijk niet. Komt voetballend heel erg te kort en gaat dat ook niet meer goedmaken. Elke bal die wat moeilijker is, rost hij naar voren. En AJax heeft een voetballende keeper nodig. Dat is het beginpunt van elke aanval.
2 -8
Knalpot
Toch ff wat beter opletten denk.
4 0
Champy
Van de zoveel 14-17jarige middenvelders gehaald uit het binnen- en buitenland van de laatste 5-10 jaar zijn er niet veel die jaarlijks stappen weten te maken.
Regeer is wel eentje die niet stil is blijven staan en ook gewoon beter is gaan voetballen. Nu is hij niet het allergrootste talent, maar wel eentje die mits hij nog veelzijdiger wordt heel erg interessant kan worden.
7 0
Dennizle
Nee, ook vanavond kan Traore me niet bekoren. Ik vind hem op het moment eigenlijk echt niet beter dan een Cassierra was. Eens?
11 0
louis60
Ik zie in hem een beest van een verdediger. Omscholen en hij wordt een topper in laatste linie.
0 0
AjaxHoorn
Ik vind hem te log, te gespierd of te dik.
1 -1
3sterrenAjax1
eens. echt een hele beperkte speler.
4 -1
Duif63
Nou.... Cassierra was wel erg slecht hoor.
1 -8
Ajax95Duivendrecht
Die was in Jong alsnog minder slecht dan wat Traoré de laatste tijd laat zien...

Wat Traoré vorige week liet zien, sloeg helemaal nergens op. En vandaag was het buiten zijn goal om niet veel beter trouwens.
4 0
BrandjeXL
Traore is voor zijn postuur een verkeerd type spits. Met zijn fysiek zou ik hem omturnen tot aanspeelpunt. Nu is het een (teveel) diepgaande spits.
2 -1
Ajax95Duivendrecht
Ik vind Traoré juist helemaal niet zo super balvast. Hij heeft in mijn ogen meer de wapens van een buitenspeler/spits voor elftal dat op de counter speelt. Is snel, niet egoïstisch, kan een bal redelijk panklaar leggen voor ploeggenoten. Alleen betwijfel ik dan of de speelstijl van Ajax (en zeker die van de spitspositie bij ons) wel geschikt voor Traoré is.
1 0
BrandjeXL
Lees even wat ik zeg. Ik zeg niet dat balvast is. Ik zou hem omturnen tot aanspeelpunt. Voor een buitenspeler mist hij de finesse en Ajax speelt niet op de counter.
1 -1
DonQ
Hij was wel een goed aanspeelpunt, maar lijkt dat in korte tijd volkomen verleerd te zijn.
0 0
Ozymandias
Hij is volgens mij gewoon hopeloos in vorm. Hij haalde vorig seizoen een veel hoger niveau.
2 0
Babangida83
Mij valt met name het verschil in niveau op dat hij bij Jong Ajax en bij Ajax 1 laat zien. Dat had hij vorig jaar ook al. Even dus niet op deze wedstrijd gebaseerd. Daarnaast heeft hij ook niet de rust om een bal vast te houden, dat was bij Jong Ajax al.
0 0
DonQ
Ik kan me wedstrijden tegen Vitesse en Brugge herinneren waarin Traore echt heel goed was.
0 0
DonQ
Ik hoop het. Fysiek lijkt hij ook zwaarder en daardoor minder wendbaar.
0 0
BlueDuke
Vind hem niet beter dan Brobbey of zelfs minder op dit moment. En die kan nog stappen maken.
6 -1
DonQ
Traore is ook pas 19 he, die kan in principe ook nog veel stappen zetten. Maar Brobbey is op dit moment beter ja.
2 0
BrandjeXL
Leuk dat het team zijn draai begint te vinden.
1 0
insectenverdelg
Staan iig weer als hoogste jong team. En dat na een begin met 3 nederlagen.
0 0
V12
Ik ben erg gecharmeerd van Regeer. Weet altijd zijn man die hij kiest (vooruit) aan te spelen en beweegt zich makkelijk uit de drukte met kleine schijnbewegingen. Ook Kasanwirjo bevalt me goed net als aylor wel wat heef. Traore en Brobby wdat worden hem niet. Te weinig oplossend vermogen en inventief in de 16.
3 0
Knalpot
Wordt hier vaak als simpel lopertje weggezet, ik zou er eerder van maken dat het een loopwonder is. De rust ook aan de bal voor een 17 jarige jongen is ook zeer uitzonderlijk.
0 0
Ajax95Duivendrecht
Regeer als 6/controleur is echt een openbaring.
3 0
Ajax95Duivendrecht
Heerlijke korte corner
0 0
Dennizle
Taylor begint tocht echt tegen Ajax 1 te kruipen. Grote kwaliteiten!
6 0
shota99
Mooie goal hoor
4 0
Ajaxhart
Dat opstomen over links van Brobbey ziet er dreigend uit, maar valt me op dat hij er weinig mee doet.
Geen harde knal, goede voorzet of mooie kapbeweging in huis?
5 0
Ajax95Duivendrecht
Het is natuurlijk ook een spits, geen linksbuiten.
6 0
MNJ7
Taylorrr bammm
6 0
Libero
Heerlijk. Kenneth!
1 0
DannTheDon020
Taylorrr
2 0
TontoKarnaggel
Toch petje of voor de Ajaxscouting dat ze het potentieel van Scherpen goed inschatte. Ik zelf, en de overgrote meerderheid van de voetbalvolgers met mij, zagen het nou niet echt zitten in hem.
Zou het dan toch een vak zijn? ;)
14 0
Oeroeboeroe
Een vak zeker, een exacte wetenschap totaal niet.
0 0
ARUCAMBA
juist daarom ben jij geen scout, je had waarschijnlijk ook onana niet gescout, wie wel eigenlijk, meestal is het ook een beetje geluk
0 0
Champy
Tegen de A1 maakte Onana wel een goede indruk.
Alleen als je sommige scouts moest geloven, vonden ze Onana een twijfelgeval.
0 0
Ajax95Duivendrecht
Oeh jammer, dit had Brobbey beter moeten doen
2 0
Libero
2e keer. Zijn rush met bal is sterk maar de pass opzij laat vaak te wensen over.
2 0
Soccerskins
Sympathieke speler die Zwarts.
2 0
oxxer
Aquaman
0 0
JordanAFCA
Hahaha heb je dat drankje weer, wat is dat toch?
0 0
de-Ajacied
Rensch beste man op het veld
1 0
Ajax95Duivendrecht
Haha, die Dijkhuizen loopt zich een beetje op te vreten.
0 0
Ajax95Duivendrecht
Het pijpje is een beetje leeg
0 0
BillSplate
Is Brobbey zo erg uit vorm of niet fit dat hij steeds op de bank begint?
0 0
DonQ
Komt terug van een blessure en is nog niet volledig wedstrijdfit. Aan zijn vorm ligt het zeker niet.
2 0
fc Barcelona_ke
Hij heefr zn contract (nog) niet verlengen
2 0
036AFCA97
Brobbey moet veel met Huntelaar gaan trainen op het afmaken. Als die een beetje bij Klaas in de buurt kan komen qua niveau afmaken en dat combineert met zijn slechtheid, kracht en overzicht heb je echt een goede spits. Vergeet af en toe ook dat Brobbey pas een halfjaartje 18 is..
10 0
waynelove
Had Huntelaar maar een beetje van Brobbey's slechtheid
0 0
036AFCA97
Hahahahahaha
0 0
036AFCA97
Snelheid* jezus.. hahahaha
5 0
Ajax95Duivendrecht
Scherpen staat lekker te keepen vandaag
1 0
JordanAFCA
Valt mij wel op als Scherpen elke keer keept bij Jong Ajax houden ze de nul.
9 0
Babangida83
Keepend erg goed. Voetballend meer een Feyenoord keeper. Niet geheel onverwacht ook zijn jeugdliefde. Jammer, want anders was hij zeker een geschikte opvolger voor Onana geweest. Echt een beer in het doel.
0 -2
Joseph
Uiteindelijk gaat het om de reddingen. Is op tijd bij Ajax gekomen voor het voetballende gedeelte. Absoluut een geschikte opvolger voor Onana.
0 0
Afcatobias
Ben blij dat meer mensen het beginnen te zien!
0 0
3sterrenAjax1
maakt idd n hele goede ontwikkeling door. zal m volgend jaar de kans geven als onana vertrekt.
4 -1
Afcatobias
Volledig met je eens want wie kan je halen waarvan je kan zeggen dat die beter is of word dan Scherpen. Daarnaast is hij Nederlands en dat moet altijd aangemoedigd worden.
0 0
Ajacied33
Kwaliteit moet aangemoedigd worden, dat iemand Nederlands is, is mooi meegenomen
0 0
JordanAFCA
Kan je nagaan dat hij pas 20 jaar is en zo volwassen oogt.
3 0
3sterrenAjax1
traore komt in alles tekort. vind hem ook aardig ongeïnspireerd ogen bij jong ajax. alsof hij zich te goed voelt terwijl hij nog alles te bewijzen heeft. brobbey vind ik al veel beter. minstens net zo n goed aanspeelpunt en tevens n stuk sneller. moet alleen aan zn afwerking werken.
9 0
Fchennep
Hij is zo log geworden. Lijkt te zwaar/ gespierd te zijn
5 0
OuweDibbes
Zijn invalbeurt afgelopen zaterdag was helemaal een lachertje.
5 0
3sterrenAjax1
pfff werkelijk alles fout gedaan. verloor elke bal en lag continu op de grond. idd lachwekkend.
2 0
OuweDibbes
Volgens de kenners vele male beter dan Danilo. Ik zie het niet..
2 0
036AFCA97
Met Rensch, Brobbey en Taylor heb je wel op elke linie een talent die je mee zou kunnen laten doen bij het eerste.

Lekker hoor!
7 0
Marcao
100% penalty. Ben die Nederlandse ***arbiters helemaal zat.
0 0
DonQ
Llansana kan mij trouwens wel bekoren als inschuivende verdediger.
3 -2
BlueDuke
Idd. Maakt nog verdedigend wat foutjes. Maar het hele elftal draait beter vanaf het moment dat hij daar begon te spelen.
0 0
AFCA-pride
Traore heeft er niet veel zin in, lijkt het. Brobbey weer goed. Rensch ook goed. Llsana is ook wel iets zo voetballend van achteruit. Heeft daar iets meer tijd als op het middenveld.
3 -1
BlueDuke
Vond rensch tot die actie echt slecht spelen.
0 0
036AFCA97
Dit is zo’n moment wat Brobbey beter moet doen.
3 0
Ajax95Duivendrecht
Als diepgaande AM ben ik geen fan de voetballer Regeer, maar in zo'n controleursrol vind ik hem best goed spelen eigenlijk! Ook vorige week was hij als controleur een van de uitblinkers.
2 0
Babangida83
Op het WK onder 17 speeld hij zelfs als laatste man. Ook niet slecht. Maar als controleur op het middenveld een topper. AM zou hij moeten spelen om een betere techniek te krijgen voor de CVM-positie.
1 0
DonQ
Hij is inderdaad een stuk beter als controleur. Op het WK o17 speelde hij ook goed in die rol en als centrale verdediger.
3 0
036AFCA97
Hahahaha jeetje Erik als je zo ver moet scrollen is je jouw wel heeeel boos
0 0
Ajax95Duivendrecht
Mooi!
0 0
Ajacied33
Lekker Traore
1 0
036AFCA97
Goed afgemaakt door Lassina
1 0
JordanAFCA
Brobbey is toch veel beter dan Traoré?
5 -1
Ajaxbrl
Zeker weten, alleen mag Ten Hag 'm niet ofzo..
1 -2
036AFCA97
Eens. En heeft bij mij als echte Amsterdammer en eigen jeugd natuurlijk ook net wat meer gunfactor.
3 0
Ajacied33
Ja vind van wel
0 0
Hollister
We hebben wel een erg zwakke achterhoede hoor... keer op keer, zowel opbouwend als verdedigend
0 0
036AFCA97
Waar bij Brobbey zijn bouw een wapen is, lijkt het bij Traore soms meer een handicap.
8 -1
Ajax95Duivendrecht
Taylor weer met een heerlijke pass, wow!
1 0
milan-jantje
Brobbey laat meer zien in 10 minuten dan Traore in 55. Hopelijk ziet ten hag dat ook.
3 0
DonQ
Er gebeurt weer wat nu Brobbey op het veld staat. Ik heb het gevoel dat hij zijn kracht ook een stuk beter gebruikt dan Traore.
4 0
Ajax95Duivendrecht
Ik heb Brobbey altijd al beter en vooral veelzijdiger gevonden dan Traoré.

Brobbey is veel beter met zijn rug naar het doel, daar heb je voor het Ajax-spel veel meer aan. Hij kan een bal vasthouden, kan kaatsen, kiest beter positie in en rond de 16.
2 0
DonQ
Ik moet zeggen dat ik vorig jaar Traore nog wat beter vond, maar heb het idee dat hij een stap terug heeft gezet in plaats van achteruit. In het verleden toonde hij veel potentie als aanspeelpunt. Echter, op dit moment is Brobbey hem in alle opzichten voorbij.
4 0
MosesD
Volkomen eens. Vorig seizoen was ik ervan overtuigd dat Traore de tweede spits zou worden, maar wat valt hij dit seizoen tegen. Zondag zeer ongelukkig/matig tijdens invalbeurt. Hij lijkt ook zwaarder en dus minder wendbaar te zijn geworden.
2 0
BlueDuke
Te veel kracht training?
0 0
Ajax95Duivendrecht
Mee eens.
0 0
036AFCA97
We denken t zelfde haha
0 0
036AFCA97
Klasse die bal van Taylor nu weer en dat draaien van Brobbey. Jammer dat die hem dan niet goed kan raken omdat hij valt.
1 0
Ajax95Duivendrecht
Lekkere pass van Taylor overigens voorafgaand in die goal.
0 0
DonQ
Heerlijke pass weer van Taylor en mooi gelopen van Rensch. Ik zag in een ander topic dat mensen nog twijfelde aan de tweebenigheid van Taylor, maar je zag bij deze aanval dat hij echt heel veel met rechts kan.
3 0
Ajax95Duivendrecht
Brobbey!
1 0
Libero
Een ding dat je Traoré na moet geven is dat hij nooit te beroerd is om een ander de goal te gunnen.
3 0
Marcao
Brobbeast is back!!!
0 0
036AFCA97
Toch lekker mn 2 comments zo onder elkaar hahaha
0 0
Marcao
Gauw Staatslot kopen ;0)
0 0
Toon meer reacties