'Gaat uitstekend met corona-maatregelen in betaald voetbal'

ThijsZwagerman, 27-09-2020 om 10:15, 9811 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ajax-trainer Erik ten Hag is tevreden over hoe de corona-maatregelen in de Johan Cruijff ArenA worden nageleefd. Volgens Ten Hag gedragen de Ajax-supporters zich goed en zou de voetballerij zelfs kunnen dienen als voorbeeld voor de maatschappij. 

‘Ik ben blij dat het in de ArenA heel erg goed gaat. Zeker gezien het wedstrijdverloop, want dan komen er toch emoties. Dan is het publiek toch ongelofelijk gedisciplineerd, dat is goed om te zien’, stelde Ten Hag na afloop van Ajax - Vitesse in gesprek met Voetbal International

Volgens de oefenmeester gaat het op de meeste plekken in de voetballerij goed met supporters. ‘Ik denk dat het in 99 procent van de stadions op dit moment heel gedisciplineerd gaat. Hier en daar zijn er foutjes gemaakt door het publiek, maar dat is op enkele plekken. Als je het grote geheel ziet, dan gaat het uitstekend in het betaalde voetbal. Dan gaat het misschien wel beter dan in de maatschappij. Misschien is het voetbal juist wel het voorbeeld voor de maatschappij. Alleen het is zo jammer dat het verkeerd gaat in Tilburg’, verwijst Ten Hag naar de onrust rondom het Europa League-duel tussen Willem II - Rangers FC.

'De branche komt dan heel erg onder druk te staan'

Ten Hag, die dus uitermate content is over de mate waarin de corona-maatregelen worden nageleefd, vindt het dan ook onterecht dat er vanuit de politiek zeer kritisch naar het betaald voetbal wordt gekeken. ‘Want het betaalde voetbal heeft als eerste het initiatief genomen om de competities te stoppen. Om ruimte te geven, waar in andere landen overal is doorgevoetbald.’

Ten Hag hoopt dan ook dat het mogelijk blijft om voor een paar duizend supporters te kunnen spelen. ‘De branche komt anders wel heel erg onder druk te staan. Als er blijvend geen toeschouwers bij wedstrijden mogen zijn, dan gaat het betaald voetbal een groot probleem krijgen. In 99 procent van de gevallen gaat het heel goed. Er zijn al veel minder supporters en die zitten niet dicht op elkaar.’

Maak kans op de FIFA 21 Ultimate Edition!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Hebben jullie nu hetzelfde gezien als ik zag? Het leek erop dat er in de Kuip 2x zoveel mensen zaten als bij Ajax. Hoe kan dat nou? Er was een aso gedrag in de kuip en dan toch veel mensen binnen! Ach, dat mannetje dat voor burgemeester speelt in Rotterdam en wil een verbod voor alle stadions omdat zijn mannetjes o.l.v. dat andere kleine advocaat mannetje de regels overtreden. Om dat toe te geven moet je een man zijn en geen mannetje.
0 0
Arek Milik
9000 man bij Ajax - Vitesse zag ik net in tweet van onze directeur! Terwijl er 12.000-15.000 binnen konden. Gaat goed man die maatregelen. Hoe jaag je de fans weg. Zo dus!
1 0
nummer14
Ik ben bij beide wedstrijden geweest maar ik had toch heel erg de indruk dat het zaterdag drukker was dan tegen RKC. En toen las ik iets van 11.800 toeschouwers ofzo. Dus in mijn ogen waren er zaterdag echt veel meer dan 9000...
0 0
Ajax34
Hier kun je zien waarom zoveel mensen positief testen en daarom mogen wij niet naar het stadion.
https://gezondontwaken.blogspot.com/2020/09/wereld-gezondheids-organisatie-c-virus.html#more
4 -5
ram
Koekoek!
0 -2
Nijmegenaar
#jijdoetnietmeermee
3 -1
Arek Milik
Beter niet mee doen dan een slaaf van de overheid blijven!
0 0
Bobbaasje
Als Feyenoord het weer verpest vandaag.. zal het mij niet verbazen dat het hele Nederlandse voetbal op slot gaat voor de NL'se supporters. En Tuurlijk moet Ajax dan in beroep gaan.
1 -2
ck69
Ik heb het idee dat er ander publiek zit dan die doorgesnoven debielen van vorige keer
0 0
DS
Ze hebben in de Arena laten zien hoe het netjes moet.
Het zou de F-side sieren als ze er ook gewoon zouden gaan zitten volgens de regels.
2 -2
pieke
Een oud-speler uitfluiten. Nee dat is netjes hoor.
0 0
Arek Milik
Je doelt op bazoer? Een fittie beginnen na de wedstrijd is ook niet netjes, eigen schuld!
0 0
Web
Zou toch eens overwegen om te emigreren?
Wat staat jou in de weg om naar een ander land te gaan
Zou ik wel goed opletten waar naar toe
Want ik durf te stelen dat wij in een van de mooiste landen van Europa wonen
0 0
Labrador
Ze maken een statement en terecht. Voetbal is emotie
2 -2
DS
Corona maakt doden, er zijn ff belangrijkere dingen in de wereld.
1 -2
Arek Milik
Verkeersongelukken maakt ook doden.. en we rijden nog steeds auto of stappen op de fiets.
0 0
Web
Ben je nu zo dom, of doe je zo dom?
0 0
MarkAFCA
Als voetbaltrainer vind ik dat je hierover je mening lekker voor je moet houden. Net als Advocaat vorige week... Het boeit niemand wat jij er over denkt want je gaat er niet over en hebt er geen invloed op. Richt je op je team.
1 -12
7172AFCA7395
Toen Ten Hag in de CL wedstrijden (met publiek) zei
dat dat juist Ajax naar grote hoogte bracht, toen heb ik
jouw commentaar daarover niet gezien hier.
3 0
waayop
Het gaat toch over voetbal. Of doen de supporters er niet toe volgens jou?
0 0
MarkAFCA
Nee het gaat niet om voetbal. En dan doel ik op corona en de bijbehorende maatregelen. Voetbal is daarin een klein onderdeel. Als ik trainers dan hoor roepen dat het wel/niet goed gaat vind ik het niet hun positie om dat te doen. Ik begrijp het wel, maar vind het niet slim. Kan van invloed zijn op het gedrag van supporters.
2 -4
1eringzuid2
Ik vind dat Mark gelijk heeft. Het heeft 0 toegevoegde waarde wat ETH ervan vindt. Wat als hij had gezegd dat hij het onzin vindt dat niet het hele stadion gewoon vol zit met 55.000 man? Dus als hij een afwijkende mening over heel dit coronacircus had gehad? Je kan overal een mening over hebben.... maar je hoeft zeker niet overal je mening te verkondigen. Zelfs niet als daar naar wordt gevraagd. ETH moet je zaken over Ajax vragen, niet over randverschijnselen.
1 -3
Web
Als ze jou een vraag stellen, wat doe je dan?
Hij zegt niets te veel, geeft zijn mening, en neemt het op voor de supporters die zich netjes gedragen
Ik zie daar niets verkeerd in
4 0
Santiago
Ten Hag is net zoals jij en ik een persoon die een mening mag hebben.

"Het boeit niemand wat jij er over denkt want je gaat er niet over en hebt er geen invloed op." Zeer kwalijke uitspraak als je in een democratie wil leven. De visie van mensen die ook daadwerkelijk in een bepaalde situatie leven zou juist heel belangrijk moeten zijn voor beleidsmakers.
3 0
Koningtoto
Er wordt ten Hag naar gevraagd.... Moet hij dan zeggen, ja maar uhm MarkAFCA wil liever niet dat ik er iets over zeg. Hou toch op man.
4 0